הוקיץ' כתב: ↑07 ינואר 2026, 13:17
D&3 כתב: ↑07 ינואר 2026, 11:58
אבל הכדורגל מלא בשלטים קריאות והתנהגויות מבחילות ומזעזעות, כל עוד זה חוקי( בניגוד לגזענות נניח) למה לזה אין מקום ולשאר הגועל נפש יש?
אני לא מכיר את התקנון של ההתאחדות (נדמה לי שיש שם סעיף על קריאות פוגעניות, אבל אין לי עניין לבדוק את זה), אבל אני לא מבין מה ההבדל המהותי בין קריאות גזעניות לבין קריאות הומופובית או מיזוגניות.
והשלט הזה ועוד איך מיזוגני בצורה מחליאה.
אני חושב שמה ששונה זה איך החברה או חלקים ממנה רואים את התופעות האלו. החברה האנושית ברובה (וכולל בישראל, שוב, לפחות בחלקים שלה) התקדמה מאוד בסוגיות של גזענות והומופוביה, וכנראה קצת פחות בנושא של זכויות ומעמד הנשים. אני בוודאי מסכים שהשלט מיזוגני. פשוט במצב הקיים היום, אני לא מאמין שיש אדם אחד בישראל שיש לו את העמדה המוסרית להיות שופט של דבר כזה במסגרת של טריבונל ממסדי.
בפראפרזה על פסוק ידוע מהבשורה של יוחנן (פרק ח' פסוק 7) מהברית החדשה:
שיקום מי שאף פעם לא ראה סרטון פורנו ולא צחק מבדיחות על תימנים ויהיה הראשון שיטיל עליהם קנס.
לדעתי השלט הזה יותר חמור מפורנו, כי אפשר להעלות איזשהם טיעונים בעד הפורנו כמשהו שהוא רע בבסיס אבל מצד שני יש לו השלכות אולי חיוביות. אבל בכל זאת, זה דומה לשלט בחלק מהפרמטרים.
ואם מישהו לא ראה מימיו פורנו, אז הוא אולי נהנה מהסרט "מציצים" שהוא בעייתי מאוד בהקשרים האלו.
ואם הוא לא נהנה במציצים, אז אולי הוא אוהב את "שיר השכונה" של התרנגולים, שיש בו את השורה המיזוגנית והדוחה "לא רוצים בנות מחורבנות" (למי שלא מכיר, חפשו מה היתה המשמעות בסלנג של השורש המרובע ח.ר.ב.נ. בתקופה שבה יצא השיר - 1963).
וכן הלאה וכן הלאה.