ים מדר

מועצת הכדורסל של אוהדי הפועל
לזכרו של אורי שלף ז"ל, ממיסדי עמותת הפועל אוסישקין
סמל אישי של משתמש
רועי גווארה
קיבל.ה  585 לייקים

מילפורד כתב: 03 יולי 2026, 12:54 ...
אני מאמין שהפועל תל אביב זה השם , זה הסמל וזה הצבע , ואני תמיד אהיה מאחורי זה , לא משנה מי הבעלים , ההנהלה, הקהל או כל דבר אחר.
גם אם זה שאול או טביב או נוכל מוכר או תומך טרור?
אני מאמין ש-99% מהאולטראס ושאר המאוכזבים/מחרימים עדיין "עומדים מאחרי המועדון" בדיוק כמוך, פשוט האכזבה או הכעס היו בשבילם כבר יותר מדי.
ההפך מאהבה זו לא שנאה, זו אדישות.
אוהד הפועל אינו זקוק לשום אישור ולשום המלצה בכל מה שקשור לקבוצה שלו. הרי איננו חולקים על כך שהיא מעצבנת, כל מה שאנחנו מבקשים הוא שיסבירו לנו איך, איך הקבוצה המרגיזה הזאת בכל זאת כל כך שגיבה (ע. מוהר)
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  2071 לייקים

מילפורד כתב: 03 יולי 2026, 12:54
teknoboy כתב: 03 יולי 2026, 12:44 מאוד עצוב שיש אנשים שעושה רושם שמבחינתם זה או לאהוב את הכדורסל או את הכדורגל, ואולי אפילו אהבת הכדורסל מחייבת מבחינתם סוג של איבה לרגל ולהפך.
ומפחיד לחשוב שזאת תחילתה של מגמה שהולכת לסחוף חלקים גדולים מהקהל שלנו.
גדלתי בתור ילד בשער 7 , הייתי קצת צעיר כשפתאום כולם עברו לשער חמש וגם לא הבנתי באותם ימים מה קרה ולמה, אבל אחרי עוד כמה שנים , שהתחילו לבקש ממני לשבת בשער 7 כי אני מסתיר , גם אני עברתי לחמש.
ככל שהתבגרתי , נמשכתי יותר ויותר לכדרוסל ופחות לכדורגל , פשוט כי אני מוצא את המשחק עצמו הרבה יותר מעניין , וכשנולדה לי הבת השנייה שלי והייתי צריך לשקול את הזמן שלי , ויתרתי לראשונה על המנוי בכדורגל ובהדרגה הגעתי למצב שהיום אני כמעט בלעדית מגיע רק למשחקי כדורסל (אולי משחק כדורגל אחד בשנה).

אבל , בבסיס שלי , אני אוהד הפועל תל אביב , מצידי גם כשזה בדוקים שולחן , אם יש מישהו שאיכשהו קשור להפועל תל אביב , אני איתו.
אולי קצת במשחקי כדורסל של נערים/נוער של הפועל תל אביב נגד הפועל עמק חפק אני מוצא את עצמי מסוגל לשמוח ככה או ככה.

אני מאמין שהפועל תל אביב זה השם , זה הסמל וזה הצבע , ואני תמיד אהיה מאחורי זה , לא משנה מי הבעלים , ההנהלה, הקהל או כל דבר אחר.
רק להבהיר: ברור שהרבה מתעניינים בענף אחד יותר מבשני או מתחברים רק לאחד מהם וכו' וכו'.
הפחד שלי הוא ממצב שבו לאהוד את הפועל באחד הענפים "מחייב" רגשות שליליים כלפי הענף השני, או יותר נכן שמי ש"בעד" הבעלים באחד הענפים צריך לשנוא את הבעלים בענף השני, לזלזל בו וכו' וכו.
בדיוק אותו חשש שהיה לי מהניגוד שיצרו פה בזמנו בין העמותה לבין עופר (שלצערי די התממש, לפחות אצל מיעוט מכובד מבין האוהדים).
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
Niro
קיבל.ה  2961 לייקים

teknoboy כתב: 03 יולי 2026, 13:53
teknoboy כתב: 03 יולי 2026, 12:44 מאוד עצוב שיש אנשים שעושה רושם שמבחינתם זה או לאהוב את הכדורסל או את הכדורגל, ואולי אפילו אהבת הכדורסל מחייבת מבחינתם סוג של איבה לרגל ולהפך.
ומפחיד לחשוב שזאת תחילתה של מגמה שהולכת לסחוף חלקים גדולים מהקהל שלנו.
גדלתי בתור ילד בשער 7 , הייתי קצת צעיר כשפתאום כולם עברו לשער חמש וגם לא הבנתי באותם ימים מה קרה ולמה, אבל אחרי עוד כמה שנים , שהתחילו לבקש ממני לשבת בשער 7 כי אני מסתיר , גם אני עברתי לחמש.
ככל שהתבגרתי , נמשכתי יותר ויותר לכדרוסל ופחות לכדורגל , פשוט כי אני מוצא את המשחק עצמו הרבה יותר מעניין , וכשנולדה לי הבת השנייה שלי והייתי צריך לשקול את הזמן שלי , ויתרתי לראשונה על המנוי בכדורגל ובהדרגה הגעתי למצב שהיום אני כמעט בלעדית מגיע רק למשחקי כדורסל (אולי משחק כדורגל אחד בשנה).

אבל , בבסיס שלי , אני אוהד הפועל תל אביב , מצידי גם כשזה בדוקים שולחן , אם יש מישהו שאיכשהו קשור להפועל תל אביב , אני איתו.
אולי קצת במשחקי כדורסל של נערים/נוער של הפועל תל אביב נגד הפועל עמק חפק אני מוצא את עצמי מסוגל לשמוח ככה או ככה.

רק להבהיר: ברור שהרבה מתעניינים בענף אחד יותר מבשני או מתחברים רק לאחד מהם וכו' וכו'.
הפחד שלי הוא ממצב שבו לאהוד את הפועל באחד הענפים "מחייב" רגשות שליליים כלפי הענף השני, או יותר נכן שמי ש"בעד" הבעלים באחד הענפים צריך לשנוא את הבעלים בענף השני, לזלזל בו וכו' וכו.
בדיוק אותו חשש שהיה לי מהניגוד שיצרו פה בזמנו בין העמותה לבין עופר (שלצערי די התממש, לפחות אצל מיעוט מכובד מבין האוהדים).
ומאיזה כיוון זה בא לדעתך? אתה חושב שאנשים שממשיכים לבוא לסל לא זוכים לפרצופים בשער 5? הפוך לא ראיתי או שמעתי.
shaharot
קיבל.ה  1467 לייקים

רועי גווארה כתב: 03 יולי 2026, 13:29
אני מאמין ש-99% מהאולטראס ושאר המאוכזבים/מחרימים עדיין "עומדים מאחרי המועדון" בדיוק כמוך, פשוט האכזבה או הכעס היו בשבילם כבר יותר מדי.
יש להיות מאוכזב , אפשר גם לא לבוא הכל בסדר

מה שהאולטראס עושים זה שנאה, זה ממש לשמוח שהפועל מפסידים! זה להפיץ רעל על כל דבר
זה לשכנע אנשים לא לקנות כרטיסים
ממש אבל ממש לא אדישים...
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  2071 לייקים

Niro כתב: 03 יולי 2026, 14:05
teknoboy כתב: 03 יולי 2026, 13:53

ומאיזה כיוון זה בא לדעתך? אתה חושב שאנשים שממשיכים לבוא לסל לא זוכים לפרצופים בשער 5? הפוך לא ראיתי או שמעתי.
לי נראה שזה משני הצדדים.
לגבי ההפוך, רואים את זה פה בפורום וגם ממש פה באשכול.
זה כמובן לא משהו גורף, ואפשר לקוות שיישאר בשוליים.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
joshsoos
קיבל.ה  999 לייקים

99% מהאולטראס עומדים לפני המועדון, זו הבעיה. בעיניהם הם המועדון. לא אוהדי הפועל, אוהדי אולטראס. וןכל אלה שמכונים פה אוהדי עופר הם סתם ככה פשוט אוהדי הפועל, לא עופר ולא בעלים אחר ולא ארגון ולא נעליים.
joshsoos
קיבל.ה  999 לייקים

red in blood כתב: 03 יולי 2026, 02:36
joshsoos כתב: 02 יולי 2026, 17:47
בני12 כתב: 02 יולי 2026, 17:34

מזכיר לי את הבדיחה על ארתור מילר והזונה
אתה מתכוון לגורג ברנרד שואו, וזה בדיוק זה. מי שלא מתעניין בכסף לא ממשיך לנהל מומ עם הפועל ולבקש מעל 3 מיליון אחרי שדחה את ההצעה הראשונית. לכן כמו באותן סיפור על ברנרד שואו- מה הוא כבר קבענו, עכשיו רק נשאר לדבר על המחיר
״לא מתעניין בכסף״ ו-״הבעיה היא לא כסף״ אלו דברים שונים.
לצורך העניין, כולנו מסכימים שטועמה בחיים לא היה רוצה לשחק בבית״ר, ולא בגלל שהם לא משלמים לו מספיק.
אבל למישהו יש ספק שאם הם היו מציעים לו 50 מיליון לעונה, הוא היה עובר לשם ישר? האם אפשר להגיד אז עליו שהוא כמו בסיפור של ברנרד שואו?

הם שחקנים, זה המקצוע שלהם והם באים להרוויח כסף, וברור שיש הצעות שיקנו אותם ויגרמו להם להסכים גם לסיטואציות שהם לא אוהבים.
זה לא אומר שהאמירה ש-״הבעיה היא לא כסף״ היא לא נכונה.
הטענה היא שאין כאן ענין של כסף, ואדון מדר בעניין מקצועי בלבד. אז למה הוא בכל זאת ביקש יותר כסף מהפועל? אם היו נותנים את מה שביקש מה היה עושה? ולמה הוא לא חתם כבר במחלה? ובקיצור מה הוא כבר ידוע, רק נשאר לדבר על המחיר ( ואת זה ראו אצלו כבר בעבר ממילא )
סמל אישי של משתמש
מילפורד
קיבל.ה  3937 לייקים

שאול או טביב כבר היו , הפועל היתה לפניהם ואחריהם כמובן ואני הייתי שם כששניהם היו, לפניהם ואחריהם.
״תומך טרור״ זה אחלה דמגוגיה לדחוף לפה, אבל כמו בשני המקרים הקודמים , בזמן שהייתי אנטי (גם באופן פעיל) הבעלים, מעולם לא החרמתי או הפסקתי לבוא למשחקים , נהפוך הוא, ככל שיותר קשה לי עם מה שקורה, אני יותר טוען שאני לא אשאיר את הפועל בידיים של מי שלא נראה לי ואמשיך לבוא.
אם אתה עוקב אחרי כלל ההודעות שלי, זאת בדיוק אותה גישה שבגללה המשכתי לבוא גם אחרי כל אירוע אלימות שאני מגנה מצד הקהל של הפועל כשאנשים מבחוץ היו שואלים אותי ״למה אני ממשיך לבוא למרות שהקהל מתנהג ככה״.

לגבי ה99% מהאולטראס , לא יודע איך זה עובד באחוזים, אבל אני רואה ברשתות את כל האלו שמנסים לשכנע (בעיקר את עצמם כי אחרת כל האידיאולוגיה שלהם קורסת) , שהפועל תל אביב היא לא הפועל תל אביב.
טענה אגב, שאני אומר שאם מישהו רוצה לטעון את זה, אז תגיד אם זאת לא הפועל, מי היא הפועל תל אביב? האם עברנו להיות אוהדי הפועל אורי? זה הכיוון?
ramig76
קיבל.ה  308 לייקים

nirgo כתב: 03 יולי 2026, 13:10 אריה מליניאק על סאגת ים מדר
https://www.maliniak.co.il/%d7%9e%d7%92 ... %d7%9f-113
זוית מעניינת שלו על הסיטואציה
שליחת תגובה