הוקיץ' כתב: ↑25 אוגוסט 2025, 14:38
Red Or Dead כתב: ↑25 אוגוסט 2025, 13:58
הוקיץ' כתב: ↑25 אוגוסט 2025, 11:33
באמת שזה מרתיח ודוחה.
אתם מרגישים ש"זו כבר לא הפועל"? אני לא מרגיש כמוכם, אבל אני גם לא מתווכח על תחושות של אנשים. מבחינתי תעשו את המקסימום ותעבירו ביקורת כדי להחזיר את הקבוצה להיות מה שהיא הייתה לתפיסתכם, אבל ללעוג לקבוצה בטוויטר שלוש פעמים ביום ולתחזק אווירה ארסית ורעילה בשביל לגרוף כמה עשרות לייקים? גועל נפש.
יש אלפים רבים שהקבוצה הזאת חשובה להם וחולמים בלילה על ההצלחה שלה, וזה פשוט מבחיל לראות סו קולד "אוהדים" מלגלגים ברשתות החברתיות.
שם את עניין הטוויטר בצד
הרבה מאוד אוהדים(ממש ממש ממש לא רק האולטראס) מרגישים ניתוק וריחוק מהמועדון בגלל לא מעט סיבות
גם להם הקבוצה חשובה, הם ישבו שנים ביציעים לידך וחיו את הקבוצה ברמה היומיומית, ספרו דקות עד למשחק בכל שבוע וכמובן שגם הם רוצים שהקבוצה תצליח.
למה לבטל אותם ולקרוא להם ״אוהדים״?
עצוב לראות את השיח והקרע סביב הקבוצה, בטח בעונה שאמורה להיות היסטורית ובמיוחד כשרואים את ההפך המוחלט בכדורגל, עם העוצמות שיש לקהל הזה, וחושבים כמה מדהים היה יכול להיות אם ההתנהלות הייתה שונה.
א. כמו שאמרתי, ביקורת היא לגיטימית. גם להרגיש ניתוק זה לגמרי לגיטימי ובטח שאני לא אתווכח עם הרגשות של אנשים. מה שלא לגיטימי זה שאנשים עם חשיפה רחבה ברשתות לועגים ומפזרים רעל אחרי כל פוסט של הקבוצה בלי יוצא מן הכלל (אשכרה לעגו להחתמה של שחקן בולגרי שהולכים להשאיל אותו). אין לדבר הזה שום ערך מלבד פגיעה במועדון.
ב. בנוגע לקרע בקהל כבר הבעתי את דעתי פעמים רבות. היה קרע בקהל עוד הרבה לפני עופר ינאי, פשוט לקהל הרחב לא היה אף אדם שייצג את המיאוס שלהם מהאולטראס. אני גם לא מתרשם מהתצוגה במחזור הראשון אחרי הביזיון שהיה בגביע הטוטו.
רוב האנשים שאתה מתייחס אליהם בסעיף א׳ לא חלק מהאולטראס, לכן המסגור שלך כלפיי הארגון לא רלוונטי, יש הרבה אוהדים שמרגישים מנותקים, דווקא בעונה שאמורה להיות ההפך המוחלט.
בנוגע לקרע, המספרים בכדורגל והביקוש לכרטיסים לשער 5 קצת סותרים את מה שאתה אומר.
בכלל, מה זה ״הקהל הרחב״? לתחושתי, חלקים רבים מבין אותו קהל רחב מוצא את עצמו יותר ויותר מרוחק רגשית, לא בגלל שהוא מזדהה עם הארגון או דרכיו, אלא כי המועדון בהתנהלות קלוקלת ומפלגת נותן מספיק סיבות להרגיש את התחושות הללו.
לא אתפלא אם מכירת המנויים תניב מספרים נמוכים שרק יאששו את התחושה הזאת.
אגב, ברור לכל שגם ה-8000 של עונה שעברה לא באמת היו 8,000, חלקם היו מנויי דרייב אין שלא הגיעו ובכל מקרה באף משחק ביד אליהו לא הגיעו מעל 7,000 אוהדי הפועל.