אליניב ברדה

פורום אוהדי הפועל תל אביב
redrony
קיבל.ה  1105 לייקים

RedDrifter כתב: 09 פברואר 2026, 12:36
redrony כתב: 09 פברואר 2026, 12:23 LS
הפועל נגד קבוצות לוחצות (או שמנסות ללחוץ בשיטה) לא מצליחים לזוז. חיפה רב המשחק, דרבי גביע חצי ראשון ובליגה לא עשו התקפה כל המשחק. ב״ש חוץ חצי שני ובית כל המשחק. חיפה בית״ר חוץ.
המשחק הטוב היחיד שהיה זה חצי שני נגד בית״ר ונגד מכבי אחרי ההרחקה החזיקו בכדור אבל שיחקו רע מאוד.
היתה רבע שעה טובה נגד חיפה ועוד חצי שעה נגיד נגד ב״ש חוץ.
כתפיסה הפועל מגיעה נחותה נגד הקבוצות האלה שלא לומר מתבטלת. זה לא קשור לכדורגל אטרקטיבי אלא לכדורגל נכון שנותן לך אפשרות לנצח

גם נגד קבוצות חלשות יותר הפועל אולי שולטים במשחקים אבל בשנייה שקצת לוחצים אותם אין להם שום יכול להניע כדור באמצע (ק״ש, עם כל הגניבה של השופט שם זו דוגמה טובה).
מבחינת תוצאות ברדה יותר מעומד בציפיות וכל הכבוד לו. אם הפועל רוצים להתקדם לשלב הבא התפיסה חייבת להשתנות. השלב הבא הוא אגב לא להתמודד על האליפות (זה אמור לקרות בעוד שנתיים) אלא להיות קבוצה שבאה לכל משחק נגד אחת מהארבע ושואפת להתמודד וליזום,
אני חושב שהפלייאוף השנה הוא הכנה טובה לזה. נראה האם משהו יכול לזוז. אני מבין שכולם בטירוף עם הנצחונות בדרבי וב״ש, אבל הסיכוי של כל קבוצה לנצח משחקים כאלה כמו שהתפתחו ושוחקו הוא מאוד מאוד קלוש. זה קרה פעמיים ברצף בצורה מדהימה אבל זה באמת משהו שרואים פעם ב
מידיעה, הפועל ת״א מכוונת למאבקי הצמרת הגבוהה שנה הבאה.

הכדורגל של ברדה מאוד לא אטרקטיבי ואני ביקרתי אותו רבות על כך במהלך העונה.
אני רואה בפציעות השנה כגורם מרכזי - היו משחקים שבהם הפועל שיחקה טוב וידעה לשחק כדורגל אטרקטיבי כמו נגד נתניה, נגד ביתר ונגד הפועל באר שבע בסיבוב הראשון

לדעתי ברדה הגיע למסקנה שנכון לכרגע עם החומר הקיים יש לנו בעיה מהותית בלשמור על רמה מסוימת ואינטנסיביות מכיוון שחומר השחקנים לא מאוזן ולכן מאז המשחק מול נתניה שבו הפסדנו 2-0, ברדה בעיקר משחק על חילופים התקפיים וטקטיים, וזה מצליח לו, בינתיים.

נכון לכרגע הבעיה המרכזית של הפועל במשחק ההתקפה היא עמדה מספר 10 כפי שהרוב מסכימים. שידרוג בעמדה הזאת תהווה חיזוק משמעותי ואיזון ברמת המשחק.

יהיה נכון לשפוט את הכדורגל של ברדה החל מהעונה הבאה ובתקווה שהוא ידע גם לצאת קצת מהקיבעון שלו.
שוב, בחיים כמעט לא תשמעו אותי מדבר על ״אטרקטיבי״. אף קבוצה בליגה הזו לא משחקת אטרקטיבי (בכלל, הרמה בליגה מאוד מאוד נמוכה של כולן). אני רוצה לשלוט במשחק, ליזום ולא להתבטל ולשחק נכון. לשפר החלטות ויכולת אישית של שחקנים.

ושלא תטעו. אני מאוד אוהב את ברדה ויותר מזה, הוא מעל הממוצע של המאמנים הישראלים. זה לא שאני חושב שצריך להחליף אותו בהכרח. אני כן חושב שהוא חייב להתחיל לחשוב אחרת. אני מקווה שזה מה שיקרה
redrony
קיבל.ה  1105 לייקים

LS (אני לא מצטט כי זה נהיה ארוך)
זה לא עניין של לבוא בתלונות וגם כתבתי שמבחינת תוצאות ברדה משיג יותר ממה שחשבתי שיציג, אבל הוא לא חסין מביקורת והכדורגל של הפועל לא חסין מביקורת
Gania23
קיבל.ה  137 לייקים

הפועל נגד קבוצות לוחצות (או שמנסות ללחוץ בשיטה) לא מצליחים לזוז. חיפה רב המשחק, דרבי גביע חצי ראשון ובליגה לא עשו התקפה כל המשחק. ב״ש חוץ חצי שני ובית כל המשחק. חיפה בית״ר חוץ.
המשחק הטוב היחיד שהיה זה חצי שני נגד בית״ר ונגד מכבי אחרי ההרחקה החזיקו בכדור אבל שיחקו רע מאוד.
כתפיסה הפועל מגיעה נחותה נגד הקבוצות האלה שלא לומר מתבטלת. זה לא קשור לכדורגל אטרקטיבי אלא לכדורגל נכון שנותן לך אפשרות לנצח

גם נגד קבוצות חלשות יותר הפועל אולי שולטים במשחקים אבל בשנייה שקצת לוחצים אותם אין להם שום יכול להניע כדור באמצע (ק״ש, עם כל הגניבה של השופט שם זו דוגמה טובה).
מבחינת תוצאות ברדה יותר מעומד בציפיות וכל הכבוד לו. אם הפועל רוצים להתקדם לשלב הבא התפיסה חייבת להשתנות. השלב הבא הוא אגב לא להתמודד על האליפות (זה אמור לקרות בעוד שנתיים) אלא להיות קבוצה שבאה לכל משחק נגד אחת מהארבע ושואפת להתמודד וליזום,
אני חושב שהפלייאוף השנה הוא הכנה טובה לזה. נראה האם משהו יכול לזוז. אני מבין שכולם בטירוף עם הנצחונות בדרבי וב״ש, אבל הסיכוי של כל קבוצה לנצח משחקים כאלה כמו שהתפתחו ושוחקו הוא מאוד מאוד קלוש. זה קרה פעמיים ברצף בצורה מדהימה אבל זה באמת משהו שרואים פעם ב

אני רואה בפציעות השנה כגורם מרכזי - היו משחקים שבהם הפועל שיחקה טוב וידעה לשחק כדורגל אטרקטיבי כמו נגד נתניה, נגד ביתר ונגד הפועל באר שבע בסיבוב הראשון

לדעתי ברדה הגיע למסקנה שנכון לכרגע עם החומר הקיים יש לנו בעיה מהותית בלשמור על רמה מסוימת ואינטנסיביות מכיוון שחומר השחקנים לא מאוזן ולכן מאז המשחק מול נתניה שבו הפסדנו 2-0, ברדה בעיקר משחק על חילופים התקפיים וטקטיים, וזה מצליח לו, בינתיים.

נכון לכרגע הבעיה המרכזית של הפועל במשחק ההתקפה היא עמדה מספר 10 כפי שהרוב מסכימים. שידרוג בעמדה הזאת תהווה חיזוק משמעותי ואיזון ברמת המשחק.

יהיה נכון לשפוט את הכדורגל של ברדה החל מהעונה הבאה ובתקווה שהוא ידע גם לצאת קצת מהקיבעון שלו.
גם עמדה מס 10 שכרגע לא קיימת בכלל וגם עמדה מס 8 (קרייב) .
קרייב צריך להתחיל לשחק כ8 ולדחוף יותר קדימה לאורך כל המשחק כי כרגע הציוות שלו לא מובן וזה יוצר מצב שאין לך לא 8 ולא 10.
L.S
קיבל.ה  2098 לייקים

redrony כתב: 09 פברואר 2026, 12:45

שוב, בחיים כמעט לא תשמעו אותי מדבר על ״אטרקטיבי״. אף קבוצה בליגה הזו לא משחקת אטרקטיבי (בכלל, הרמה בליגה מאוד מאוד נמוכה של כולן). אני רוצה לשלוט במשחק, ליזום ולא להתבטל ולשחק נכון. לשפר החלטות ויכולת אישית של שחקנים.

ושלא תטעו. אני מאוד אוהב את ברדה ויותר מזה, הוא מעל הממוצע של המאמנים הישראלים. זה לא שאני חושב שצריך להחליף אותו בהכרח. אני כן חושב שהוא חייב להתחיל לחשוב אחרת. אני מקווה שזה מה שיקרה
מסכים איתך עם כל מה שאתה אומר.
התקרה של כדורגל אטרקטיבי בארץ היא מאוד נמוכה.

הפועל ברוב המשחקים העונה היא הקבוצה הדומיננטית. אבל כמו שאמרתי, היא קבוצה בבניה.
ברגע שהקבוצה תיהיה ממוצבת גם כלפי פנים, וגם כלפי חוץ כקבוצה גדולה וחזקה שמאמניה בעצמה וביכולות שלה, אנחנו נראה את זה גם מול הגדולות.

וזה לא קורה ביום. ואני גאה מאוד בנו כקהל על הסבלנות שלנו והאמונה בתהליך אחרי כל מה שעברנו.
הפועל, שיגעת אותי.
הפועל, הרסת אותי.
redrony
קיבל.ה  1105 לייקים

L.S כתב: 09 פברואר 2026, 12:48

הפועל ברוב המשחקים העונה היא הקבוצה הדומיננטית. אבל כמו שאמרתי, היא קבוצה בבניה.
ברגע שהקבוצה תיהיה ממוצבת גם כלפי פנים, וגם כלפי חוץ כקבוצה גדולה וחזקה שמאמניה בעצמה וביכולות שלה, אנחנו נראה את זה גם מול הגדולות.

וזה לא קורה ביום. ואני גאה מאוד בנו כקהל על הסבלנות שלנו והאמונה בתהליך אחרי כל מה שעברנו.
הלוואי
אגב, אם להוציא זה שהפרישו פה בפורום כמה שחקנים יומיים אחרי שהם הגיעו, מדהים אותי התמיכה שכל השחקנים האלה קיבלו במגרש עצמו.
פלקאו רצו לזרוק אחרי שני משחקים, גם צ׳יקו בהתחלה לא הבינו מי הוא ואני לא מדבר על סילבה. מקווה שגם לדאפה יתנו שקט כי הוא יהיה שחקן, אין לי כמעט ספק בכלל (אגב, לא בטוח שכל הזרים יהיו בסגל של קבוצה שרצה לאליפות אבל מבחינת הבנייה ההדרגתית זו עבודה מושלמת של מי שהביא אותם)
סמל אישי של משתמש
RedDrifter
קיבל.ה  564 לייקים

Gania23 כתב: 09 פברואר 2026, 12:47

גם עמדה מס 10 שכרגע לא קיימת בכלל וגם עמדה מס 8 (קרייב) .
קרייב צריך להתחיל לשחק כ8 ולדחוף יותר קדימה לאורך כל המשחק כי כרגע הציוות שלו לא מובן וזה יוצר מצב שאין לך לא 8 ולא 10.
אני באמת מאמין שברדה הוא הגורם האחראי לכך שקרייב לא דוחף יותר קדימה - המשחק שלו נהיה מאוד שבלוני וזה לא מאפיין אותו בכלל כשחקן. זה הוראה של מאמן.

הפועל צריכה 10 שיהיה זריז, ידע לשחרר כדורים מהר וטכני, אולי לואיזו כן יכול למלא את החור הזה אם הוא וטוריאל יעבדו יותר ביחד ופחות יפעלו עצמאית - באופן כללי אלקוקין מבחינה סטטיסטית אינו יכול למלא את החלל הזה.
אף לא צעד לאחור :hapoel:
L.S
קיבל.ה  2098 לייקים

redrony כתב: 09 פברואר 2026, 12:55
L.S כתב: 09 פברואר 2026, 12:48

הלוואי
אגב, אם להוציא זה שהפרישו פה בפורום כמה שחקנים יומיים אחרי שהם הגיעו, מדהים אותי התמיכה שכל השחקנים האלה קיבלו במגרש עצמו.
פלקאו רצו לזרוק אחרי שני משחקים, גם צ׳יקו בהתחלה לא הבינו מי הוא ואני לא מדבר על סילבה. מקווה שגם לדאפה יתנו שקט כי הוא יהיה שחקן, אין לי כמעט ספק בכלל (אגב, לא בטוח שכל הזרים יהיו בסגל של קבוצה שרצה לאליפות אבל מבחינת הבנייה ההדרגתית זו עבודה מושלמת של מי שהביא אותם)
מזמין אותך לבדוק הודעות שלי על כל שחקן רכש שהגיע לכאן.
אני האמנתי מהרגע הראשון
הפועל, שיגעת אותי.
הפועל, הרסת אותי.
סמל אישי של משתמש
Mendelson
קיבל.ה  804 לייקים

@L.S אני לא חולק על מה שאתה אומר, אפילו מסכים עם רוב הדברים. את התסכול מהנראות של הכדורגל שלנו אפשר לבלוע, בטח בעונה של בנייה, ובטח כשחסרים לנו עוד שני שחקנים טובים יותר מהקיים בעמדות שחשובות לצד הויזואלי/אטרקטיבי של הדברים. הביקורת עליו היא באותן פעמים שעשה את ההצבות המוזרות האלו, ההרכבים הלא שייכים, או אפילו הפעם שבהן ניהל משחק פחות טוב והפסדנו נקודות שלא היו מחוייבות המציאות. כשמנצחים, גם במזל, קשה לבוא בטענות.

למשל במשחק מול ק"ש שנגמר 2:2, אמנם זיינו אותנו עם אדום לא מוצדק, אבל הניהול משחק שלו הזמין את השוויון וגרם לשוויון. במשחק מול הפועל חיפה של ה- 3:3 ההרכב והמערך שלו ובעיקר הניהול משחק הביאו לתוצאה המעצבנת הזאת (כשקבוצה שלא יודעת להבקיע תוקעת לך 3 שערים זה מחדל). גם מול חיפה בסמי עופר היה ניהול משחק לא טוב שגרם לנו להשאיר שם 3 נקודות ולעשות להם החייאה מוצלחת יותר מדפיברילטור. רק תחשוב על זה שאם היינו קבוצת חוץ סבירה, אפילו לא טובה, היינו ראש בראש עם ב"ש. ועל זה כן יש לברדה אחריות - גם אם זה מחוץ לשאיפות והמטרות שהוגדרו בתחילת העונה.
L.S
קיבל.ה  2098 לייקים

Mendelson כתב: 09 פברואר 2026, 13:29 @L.S אני לא חולק על מה שאתה אומר, אפילו מסכים עם רוב הדברים. את התסכול מהנראות של הכדורגל שלנו אפשר לבלוע, בטח בעונה של בנייה, ובטח כשחסרים לנו עוד שני שחקנים טובים יותר מהקיים בעמדות שחשובות לצד הויזואלי/אטרקטיבי של הדברים. הביקורת עליו היא באותן פעמים שעשה את ההצבות המוזרות האלו, ההרכבים הלא שייכים, או אפילו הפעם שבהן ניהל משחק פחות טוב והפסדנו נקודות שלא היו מחוייבות המציאות. כשמנצחים, גם במזל, קשה לבוא בטענות.

למשל במשחק מול ק"ש שנגמר 2:2, אמנם זיינו אותנו עם אדום לא מוצדק, אבל הניהול משחק שלו הזמין את השוויון וגרם לשוויון. במשחק מול הפועל חיפה של ה- 3:3 ההרכב והמערך שלו ובעיקר הניהול משחק הביאו לתוצאה המעצבנת הזאת (כשקבוצה שלא יודעת להבקיע תוקעת לך 3 שערים זה מחדל). גם מול חיפה בסמי עופר היה ניהול משחק לא טוב שגרם לנו להשאיר שם 3 נקודות ולעשות להם החייאה מוצלחת יותר מדפיברילטור. רק תחשוב על זה שאם היינו קבוצת חוץ סבירה, אפילו לא טובה, היינו ראש בראש עם ב"ש. ועל זה כן יש לברדה אחריות - גם אם זה מחוץ לשאיפות והמטרות שהוגדרו בתחילת העונה.
לגמרי, כמו שאמרתי, הוא לא חף מטעויות.
המשחק מול ק"ש הוא התנהלות מרגיז למרות האדום. אבל אם אתה שואל אותי, אם דאפה עושה מה שצריך אנחנו יורדים עם 4-0 כבר במחצית ומשחק גמור.
לגבי המשחק מול הפועל חיפה, כמות חיסורים לא הגיונית.

ובאופן כללי לגבי משחקי חוץ, אין לי הסבר לזה. זה באמת הזוי, כי היו משחקי חוץ ששיחקנו טוב יותר ממשחקי בית - ק"ש, נתניה
אבל כמו שכבר אמרנו, אנחנו קבוצה בתהליך, אנחנו צריכים לראות האם דברים משתפרים עם הזמן, לדעתי כן.

בעונה הבאה, הדרישות יהיו שונות לגמרי. אני מאמין שגם ברדה וכל המערכת מבינים את זה.
הם יצרו ציפיות, שנה הבאה תיהיה הרבה יותר קשה. השנה הגענו באמת עם אפס ציפיות.
הפועל, שיגעת אותי.
הפועל, הרסת אותי.
סמל אישי של משתמש
RedDrifter
קיבל.ה  564 לייקים

L.S כתב: 09 פברואר 2026, 13:33
Mendelson כתב: 09 פברואר 2026, 13:29 @L.S אני לא חולק על מה שאתה אומר, אפילו מסכים עם רוב הדברים. את התסכול מהנראות של הכדורגל שלנו אפשר לבלוע, בטח בעונה של בנייה, ובטח כשחסרים לנו עוד שני שחקנים טובים יותר מהקיים בעמדות שחשובות לצד הויזואלי/אטרקטיבי של הדברים. הביקורת עליו היא באותן פעמים שעשה את ההצבות המוזרות האלו, ההרכבים הלא שייכים, או אפילו הפעם שבהן ניהל משחק פחות טוב והפסדנו נקודות שלא היו מחוייבות המציאות. כשמנצחים, גם במזל, קשה לבוא בטענות.

לגמרי, כמו שאמרתי, הוא לא חף מטעויות.
המשחק מול ק"ש הוא התנהלות מרגיז למרות האדום. אבל אם אתה שואל אותי, אם דאפה עושה מה שצריך אנחנו יורדים עם 4-0 כבר במחצית ומשחק גמור.
לגבי המשחק מול הפועל חיפה, כמות חיסורים לא הגיונית.

ובאופן כללי לגבי משחקי חוץ, אין לי הסבר לזה. זה באמת הזוי, כי היו משחקי חוץ ששיחקנו טוב יותר ממשחקי בית - ק"ש, נתניה
אבל כמו שכבר אמרנו, אנחנו קבוצה בתהליך, אנחנו צריכים לראות האם דברים משתפרים עם הזמן, לדעתי כן.

בעונה הבאה, הדרישות יהיו שונות לגמרי. אני מאמין שגם ברדה וכל המערכת מבינים את זה.
הם יצרו ציפיות, שנה הבאה תיהיה הרבה יותר קשה. השנה הגענו באמת עם אפס ציפיות.
היה איזשהו שינוי בציוות של פלקאו וקרייב שגרם לשינוי לדעתי

בהתחלה פלקאו קצת היה נבלע בהרכב ואומנם מידי פעם היה נותן מהלכי כדורגל נאים לעין, הוא לא ממש מצא את מקומו ליד קרייב (לדעתי פלקאו אחד מהאחראיים הישירים לתיקו מול ריינה) ועכשיו זה נראה כאילו ההוראה היא בעיקר זהירות והנעת כדור לרוחב המגרש של הקשרים מאשר פריצה קדימה, זה אומנם גורם למשחק להיות מאוד משעמם ושבלוני אבל מצד שני זה סתם לנו איזה חור שהיה במתפרצות וטעויות מול קבוצות.
לירון האדום
קיבל.ה  2881 לייקים

redrony כתב: 09 פברואר 2026, 12:06
לירון האדום כתב: 09 פברואר 2026, 12:00
Gania23 כתב: 09 פברואר 2026, 09:33

מאוד מקווה שהוא לא עד כדי כך מקובע שימשיך עם השיטה הזאת כל הזמן , בפלייאוף זה לא יעבוד
בינתיים:
ב"ש - הפסד וניצחון
בית"ר - ניצחון והפסד
מכבי - משחק שלא שוחק+ גביע תיקו ב 90 דק' + ניצחון
מכבי חיפה - הפסד ויש עוד משחק

הפועל פ"ת - ניצחון ויש עוד משחק
סכנין - ניצחון ויש עוד משחק
נתניה - הפסד וניצחון
אבל אי אפשר להתעלם מאיך שנראינו רב הזמן במשחקים נגד ה 4 הטובות באמת.
את הכסף סופרים במדרגות, מה שחשוב זה ה 3 נקודות לא איך נראינו
דוגיס
קיבל.ה  467 לייקים

לירון האדום כתב: 09 פברואר 2026, 14:00
redrony כתב: 09 פברואר 2026, 12:06
לירון האדום כתב: 09 פברואר 2026, 12:00
בינתיים:
ב"ש - הפסד וניצחון
בית"ר - ניצחון והפסד
מכבי - משחק שלא שוחק+ גביע תיקו ב 90 דק' + ניצחון
מכבי חיפה - הפסד ויש עוד משחק

הפועל פ"ת - ניצחון ויש עוד משחק
סכנין - ניצחון ויש עוד משחק
נתניה - הפסד וניצחון
אבל אי אפשר להתעלם מאיך שנראינו רב הזמן במשחקים נגד ה 4 הטובות באמת.
את הכסף סופרים במדרגות, מה שחשוב זה ה 3 נקודות לא איך נראינו
גם אי אפשר להתעלם מההרכב שהייתה במשחקים האלה כמות פציעות וחיסורים שזה לא נתפס שניצחת. ככה שצריך להבין שהגדולות לא כאלה גדולות
talb55
קיבל.ה  415 לייקים

אנחנו בתהליך כתב: 08 פברואר 2026, 21:59
L.S כתב: 08 פברואר 2026, 16:59
amorphis כתב: 08 פברואר 2026, 09:20 אייל גולן חולרא לדעתי
אליניב כאפרה עליו יכול ללכת לאן שבא לו, שיהנה.
אבל בפן המקצועי אפשר לראות השבוע איך גם בכר המהולל
ויצחקי המחונן התורן, פותחים התקפי , חזק ובכל הכוח מול קבוצות נחותות מהם, סופגים גולים בהתקפות מעבר ולא יוצאים מזה. מאז הדרבי גביע, שברדה הכניס את כל הכלים בהתחלה עד שלא נישאר מי שינצח את המשחק, ברדה עכשיו עושה הפוך, פותח עם השחקנים הכי ממושמעים שהורגים את המשחק ולא רק רצים קדימה וחושפים את ההגנה ואז מגביר את הקצב ומנצח. ( קצת חושש מהפועל ירושלים האמת , מקווה שלא בצדק)

אבל אחלה אליניב, רוצים עכשיו כמה שנים שהפועל מנצחת
מצידי תשכבו על הדשא 89 דקות, תכניסו את הכדור עם היד, לא איכפת לי אם זה עובד ואנחנו מנצחים..
אף קבוצה בליגה (!!) לא משחק כדורגל אטרקטיבי כדרך קבע השנה.
לכולן יש ״פיקים״ אבל באופן כללי הליגה השנה היא בדיחה לא מצחיקה.

את ביתר מריצים בתקשורת
מכבי מחזיקה כל בעל תפקיד פה בביצים
ובאר שבע לא מצליחה לשחזר את היכולת מעונה שעברה
על חיפה אין בכלל מה לדבר, הזוי מה שקורה שם, ומסכן יענקלה.

כל מי שמאונן כאן על כדורגל אטרקטיבי חיי בסרט או צפה במשחק נקודתי של אחת מהקבוצות שציינתי.
פשוט לא נכון.
באר שבע, ביתר, מכבי, חיפה מנסות לשחק כדורגל מסודר.
יש משחקים שהולך ויש שלא
הפועל במשחק האחרונים מוותרת לגמרי על כדורגל במחצית הראשונה

חוזר ואומר
אי אפשר לשחק כדורגל עם בלם שהוא מגן שמאלי תוקף
במיוחד שהמגן הימני שלך שאגב מסוגל להתקיף לא עובר את החצי.
אני מרשה לעצמי להשתרשר לכל ההתכתבות המעניינת שהייתה לפני. צריך לאמר את האמת, חוץ מב״ש אין אף קבוצה בליגה השנה שמשחקת שוטף בצורה חריגה מאיתנו.

אני חושב שיש כאן שכחה מאוד בעייתית, שעלולה לייצר ציפיות לא מידתיות להמשך העונה או לעונה הבאה.
המטרה של הפועל העונה הייתה לחזור להיות תחרותית מול קבוצות שבעבר נדרסנו על ידן ולהתקבע מול קבוצות דרג 2.
בפועל יש כאן הישגיות שהיא מעל הציפיה - אנחנו מבטלים את הקטנות ומשיגים הישגים מול הגדולות. נכון הכדורגל לא שוטף, אבל נבנתה פה קבוצה שהיא ב-90 אחוז חדשה לגמרי.

לגבי שטף המשחק, כאשר אני מתייחס למשחק ההתקפי בלבד, כי בהגנתי אנחנו השניה הכי טובה בליגה:
אז חיפה בלא מעט משחקים הייתה רחוקה מלשטוף את הדשא, וחזרה לחולשתה לאחרונה.
מכבי עם תקציב מפלצתי לא נראתה טוב בהמון משחקים, ואני עוד לא מחשיב את אותם ככאלו שהתגברו על המשבר.
ביתר בעיני שקולה אלינו בסגנון, מנצחת המון משחקים גם כשהיא לא שוטפת, על אף שהיא שמרה וחיזקה סגל מוכשר שרץ שנה שניה ברציפות.
ב״ש היא קבוצה שגורמת לכל היריבות שלה להישכב מאחור עם הלחץ המטורף שלה, היא עשתה את זה לנו, במשחק בו נראה שהתבטלנו, אבל היא עושה את זה לבית״ר לחיפה ולמכבי באותה מידה.

גם אני רוצה משחק הרבה יותר שוטף, אך קשה מאוד ליצר איכות ושטף כשאתה מתמודד עם המון פציעות בעונה אינטנסיבית שמתקדמת כל הזמן.
יש לי ציפיה גדולה שאחרי פגרה כלשהי עם סגל מלא, העקרונות ההתקפיים יתחדדו ומשחק הלחץ, שהוא גם ככה מהטובים בליגה, ישתפר עוד יותר, ותבניות התקפה ודומיננטיות התקפית תבוא יותר לידי ביטוי.
אנחנו בתהליך
קיבל.ה  751 לייקים

talb55 כתב: 09 פברואר 2026, 18:16
L.S כתב: 08 פברואר 2026, 16:59

אף קבוצה בליגה (!!) לא משחק כדורגל אטרקטיבי כדרך קבע השנה.
לכולן יש ״פיקים״ אבל באופן כללי הליגה השנה היא בדיחה לא מצחיקה.

את ביתר מריצים בתקשורת
מכבי מחזיקה כל בעל תפקיד פה בביצים
ובאר שבע לא מצליחה לשחזר את היכולת מעונה שעברה
על חיפה אין בכלל מה לדבר, הזוי מה שקורה שם, ומסכן יענקלה.

כל מי שמאונן כאן על כדורגל אטרקטיבי חיי בסרט או צפה במשחק נקודתי של אחת מהקבוצות שציינתי.
פשוט לא נכון.
יש משחקים שהולך ויש שלא

חוזר ואומר
אני מרשה לעצמי להשתרשר לכל ההתכתבות המעניינת שהייתה לפני. צריך לאמר את האמת, חוץ מב״ש אין אף קבוצה בליגה השנה שמשחקת שוטף בצורה חריגה מאיתנו.

אני חושב שיש כאן שכחה מאוד בעייתית, שעלולה לייצר ציפיות לא מידתיות להמשך העונה או לעונה הבאה.
המטרה של הפועל העונה הייתה לחזור להיות תחרותית מול קבוצות שבעבר נדרסנו על ידן ולהתקבע מול קבוצות דרג 2.
בפועל יש כאן הישגיות שהיא מעל הציפיה - אנחנו מבטלים את הקטנות ומשיגים הישגים מול הגדולות. נכון הכדורגל לא שוטף, אבל נבנתה פה קבוצה שהיא ב-90 אחוז חדשה לגמרי.

לגבי שטף המשחק, כאשר אני מתייחס למשחק ההתקפי בלבד, כי בהגנתי אנחנו השניה הכי טובה בליגה:
מכבי עם תקציב מפלצתי לא נראתה טוב בהמון משחקים, ואני עוד לא מחשיב את אותם ככאלו שהתגברו על המשבר.
ביתר בעיני שקולה אלינו בסגנון, מנצחת המון משחקים גם כשהיא לא שוטפת, על אף שהיא שמרה וחיזקה סגל מוכשר שרץ שנה שניה ברציפות.
ב״ש היא קבוצה שגורמת לכל היריבות שלה להישכב מאחור עם הלחץ המטורף שלה, היא עשתה את זה לנו, במשחק בו נראה שהתבטלנו, אבל היא עושה את זה לבית״ר לחיפה ולמכבי באותה מידה.

גם אני רוצה משחק הרבה יותר שוטף, אך קשה מאוד ליצר איכות ושטף כשאתה מתמודד עם המון פציעות בעונה אינטנסיבית שמתקדמת כל הזמן.
יש לי ציפיה גדולה שאחרי פגרה כלשהי עם סגל מלא, העקרונות ההתקפיים יתחדדו ומשחק הלחץ, שהוא גם ככה מהטובים בליגה, ישתפר עוד יותר, ותבניות התקפה ודומיננטיות התקפית תבוא יותר לידי ביטוי.
ההגנה והמחויבות והאופי שברדה ייצר לקבוצה הזאת זה הדבר שאני הכי מעריך אצלו.
אבל אני לא מסכים לגביי השאר.
דוגמה פשוטה - שאתה מתעקש על לשחק עם מורגן כמגן שמאלי וכל העולם שזה חלק גדול מהסיבה שמשחק ההתקפה שלנו נתקע, אני לא מבין למה.
כנ"ל קוקו שהוא מגן שכל החיים שיחק התקפי, אצלנו לא עובר את החצי.

וסלח לי, אנחנו לא שיחקנו כדורגל נגד חיפה בחוץ, ב"ש בבית ובדרבי.
ב2 מהם ניצחנו, בראשון זה לא הספיק.
ואני לא משווה את זה ליריבות, (לדעתי האחרות כן מנסות אבל זה לא רלוונטי), להפועל יש כלים להראות יותר טוב ושם נובעת הביקורת שלי.
Gania23
קיבל.ה  137 לייקים

אנחנו בתהליך כתב: 09 פברואר 2026, 20:12
talb55 כתב: 09 פברואר 2026, 18:16

פשוט לא נכון.
יש משחקים שהולך ויש שלא

חוזר ואומר

ההגנה והמחויבות והאופי שברדה ייצר לקבוצה הזאת זה הדבר שאני הכי מעריך אצלו.
אבל אני לא מסכים לגביי השאר.
דוגמה פשוטה - שאתה מתעקש על לשחק עם מורגן כמגן שמאלי וכל העולם שזה חלק גדול מהסיבה שמשחק ההתקפה שלנו נתקע, אני לא מבין למה.
כנ"ל קוקו שהוא מגן שכל החיים שיחק התקפי, אצלנו לא עובר את החצי.

וסלח לי, אנחנו לא שיחקנו כדורגל נגד חיפה בחוץ, ב"ש בבית ובדרבי.
ב2 מהם ניצחנו, בראשון זה לא הספיק.
ואני לא משווה את זה ליריבות, (לדעתי האחרות כן מנסות אבל זה לא רלוונטי), להפועל יש כלים להראות יותר טוב ושם נובעת הביקורת שלי.
נגד חיפה בחוץ היית צריך לרדת להפסקה ביתרון של 2 היה לנו שם 20 דק של מצבים בטוחים שדאפה פספס , מחצית שניה הפנדל של אלקוקין גמר את המשחק
arik89
קיבל.ה  145 לייקים

אתם שוכחים נקודה חשובה בנוגע לברדה, והיא שאין לו הרבה ניסיון. הוא מתפתח יחד עם הקבוצה. יש לו נטייה לכדורגל שמרני, הבעיה שלפעמים הוא לא מבצע גם את זה נכון. אבל הוא מנהל מדהים לקבוצה ולכן הציון שלו עד כה הוא מצוין. בדומה לזידאן בריאל, למשל
טכנית לארז
קיבל.ה  2620 לייקים

30 משחקים בבלומפילד היום.
דריבל ענק על מפתן השש עשרה
כולנו ניצבים בהצגה של מורן מאירי
סמל אישי של משתמש
רווי
קיבל.ה  1419 לייקים

פשוט מלך. הכל הולך לו ואנחנו מרווחים.
OMG עווופררר
סמל אישי של משתמש
בעל(ת) האוב
קיבל.ה  251 לייקים

כן, אבל תזכור ששם גם היה פנדל מטופש (וד.א גם מול ב"ש בחוץ) כתוצאה משיקול דעת קלוקל ועצמאי של השחקן בשטח, ומה עוד שלא נשברנו וידענו גם להבקיע (למרבה הצער לא מספיק) אחרי שני שערים לחובתנו.
רינגו סטאר המלך
gershon
קיבל.ה  343 לייקים

"אם היינו קבוצת חוץ סבירה היינו מתחרים עם באר שבע על האליפות"
לא פייר להגיד את זה ולא להגיד שאנחנו קבוצה מושלמת בבית עד היום וזה הרבה בזכותו. מאמן אחר אולי היה משחק יותר טוב, מוציא יותר נקודות חוץ, אבל לא חושב שהיינו עם יותר נקודות.
סמל אישי של משתמש
RedDrifter
קיבל.ה  564 לייקים

gershon כתב: 13 פברואר 2026, 19:53 "אם היינו קבוצת חוץ סבירה היינו מתחרים עם באר שבע על האליפות"
לא פייר להגיד את זה ולא להגיד שאנחנו קבוצה מושלמת בבית עד היום וזה הרבה בזכותו. מאמן אחר אולי היה משחק יותר טוב, מוציא יותר נקודות חוץ, אבל לא חושב שהיינו עם יותר נקודות.
נכון לכרגע בלי לפתוח פה, הוא סתם איזה חור שהיה במרכז השדה ועשה שינויים שתואמים לרמת המשחק והשחקנים, וזה מה שעשה את השיפור של הקבוצה (2 נקודות שינוי היו בסיבוב הראשון מול נתניה והסיבוב מול ק״ש) במשחקים האחרונים

לדעתי האישית הוא צריך לשחק יותר עם שאנדה מעכשיו ולא לצפות מלואיזו/טוריאל שיצילו אותנו בדקות הסוף - בפלייאוף הוא חייב לבוא במטרה לטרוף את הדשא.
cholo
קיבל.ה  255 לייקים

למי שיש טענות לאיש הזה יש פשוט זכרון קצר מאוד לכל החרא שהיה לנו בעשור+ הקודם.
פיגורה, מאמן טוב מאוד, כריזמטי וצנוע.
ברור שיש גם מה לשפר אבל בעיניי הוא מעל ומעבר לציפיות של העונה.
עד המ!!ת הפועל
קיבל.ה  893 לייקים

לא אוהב את הכדורגל שלו, אבל מבחינת תוצאות אין תלונות. לטווח הארוך הכדורגל הזה לא יביא לנו אליפות.
ונרקומן
קיבל.ה  567 לייקים

הזוי שיש טענות אליו.
רק על התחת והווינריות שהוא הנחיל במועדון מגיע לו המון כבוד. גם אם אני לפעמים לא מבין החלטות שלו, אי אפשר להוריד ממה שהוא עושה.
ובצניעות, ובן אדם ישיר, ולא מזיין תשכל. מאמנים מחליאים כל כך בליגה הזאת.. איזה כיף שיש את ברדה.
סמל אישי של משתמש
Spiderman
קיבל.ה  162 לייקים

הוא לא מושלם, אבל לא נמצא יותר טוב ממנו.
amorphis
קיבל.ה  291 לייקים

לדעתי העובדה שברדה גם מאמן טוב סהכ וגם עשה כשחקן קריירה שכל שחקן שמשחק בליגת העל , ישראלי או זר יכול לחלום עליה, גורם לשחקנים להיות הרבה יותר מחוייבים אליו.
לדעתי כליגיונר הוא שני בכיבוש השערים רק לבניון ולהבדיל ממנו יש לו גם מוח וגם לב.
יש לו סמכות מול השחקנים, כולל הזרים שהמון זמן לא היתה פה, גם כי כל מי שמגיע לפה קורא את הביו שלו רואה שהבן אדם ידע לנצח כשחקן גם ברמות הגבוהות , זה יתרון שאין לרוב המאמנים פה.
Gania23
קיבל.ה  137 לייקים

באמת שאני מת עליו אבל מבאס שכל משחק הוא מעלה הרכב בעייתי עם לפחות 2 שחקנים בעמדות שלא מתאימות להם.

אלטמן ולמקין היו מיותרים היום בהרכב הפותח במיוחד בעמדות שהוא שם אותם , למזלנו כבשנו מ2 חצאי מצבים.
עכשיו כשיש סגל דיי מלא אין לו שום סיבה לציוותים המוזרים האלה
Charlie
קיבל.ה  1164 לייקים

הביאו אותו שנה שעברה והמטרה היתה לעלות ליגה (כשהוא בא המצב שלנו לא היה מזהיר) - עמד במשימה מעל ומעבר עם אחוזי הצלחה גבוהים, מקום ראשון וזכיה בגביע הטוטו.

השנה הציבו לו מטרה להגיע לפלייאוף העליון. גם בזה ברדה עומד מצויין - הבטיח כבר פלייאוף עליון, נאבק על כרטיס לאירופה, הגיע לגמר גביע הטוטו, ניצח דרבי אחרי 12 שנה.

באמת שלא מבין את האנשים פה. אם מאמן עומד במטרות של המועדון ואף מעבר - למה להחליף? המבחן הגדול שלו אולי יגיע שנה הבאה.
Jonatan192
קיבל.ה  62 לייקים

Charlie כתב: 13 פברואר 2026, 23:46 הביאו אותו שנה שעברה והמטרה היתה לעלות ליגה (כשהוא בא המצב שלנו לא היה מזהיר) - עמד במשימה מעל ומעבר עם אחוזי הצלחה גבוהים, מקום ראשון וזכיה בגביע הטוטו.

השנה הציבו לו מטרה להגיע לפלייאוף העליון. גם בזה ברדה עומד מצויין - הבטיח כבר פלייאוף עליון, נאבק על כרטיס לאירופה, הגיע לגמר גביע הטוטו, ניצח דרבי אחרי 12 שנה.

באמת שלא מבין את האנשים פה. אם מאמן עומד במטרות של המועדון ואף מעבר - למה להחליף? המבחן הגדול שלו אולי יגיע שנה הבאה.
אומנם קטנוני אבל גביע הטוטו של עונה שעברה זה הישג נטו של דגו, ברדה לא אימן משחק אחד בגביע טוטו לאומית

חוץ מזה מסכים איתך
Charlie
קיבל.ה  1164 לייקים

Jonatan192 כתב:
Charlie כתב: 13 פברואר 2026, 23:46 הביאו אותו שנה שעברה והמטרה היתה לעלות ליגה (כשהוא בא המצב שלנו לא היה מזהיר) - עמד במשימה מעל ומעבר עם אחוזי הצלחה גבוהים, מקום ראשון וזכיה בגביע הטוטו.

אומנם קטנוני אבל גביע הטוטו של עונה שעברה זה הישג נטו של דגו, ברדה לא אימן משחק אחד בגביע טוטו לאומית

חוץ מזה מסכים איתך
הדחקתי את תקופת דגו.... גם בירידה הקודמת התחלנו לא טוב עם איווניר עד שרפואה הגיע. אבל אצל דגו זה הרגיש פשוט איום ונורא. לנצח אזכור את הראיון ההוא עם ה"גם נקודה היא משהו" אחרי ה-1:1 מול עפולה.....
שליחת תגובה