אפרופו שיפוט - לא היתה משיכה ברורה של טוקוטו באחת המתפרצות? כשהוא חטף וסייםKingAlpaca כתב: ↑09 פברואר 2023, 21:00שיפוט אדיר.
נתנו לשחק ובקושי הרגישו אותם.
שרקו על מה שהם ראו, לא מה שהם הרגישו.
יורוקאפ מחזור 14 - גראן קנריה (בית)
-
- קיבל.ה 426 לייקים
- סומך
- קיבל.ה 1335 לייקים
גם אני חשבתי, וגם בהטבעה של מקריי במחצית הראשונה מהמסירה של בראון במתפרצת לדעתי הוא עשה שם צעדים.Segev כתב: ↑09 פברואר 2023, 21:07אפרופו שיפוט - לא היתה משיכה ברורה של טוקוטו באחת המתפרצות? כשהוא חטף וסייםKingAlpaca כתב: ↑09 פברואר 2023, 21:00שיפוט אדיר.
אבל לא נתלונן מן הסתם
פיצוחי שווארמה
הבורסה הבורסה
הבורסה הבורסה
ניצחון חשוב בטירוף ויוקרתי לא פחות. אשכרה ניצחנו (ואם לא הורטון אז אפילו גם בחוץ) קבוצת יורוליג לגיטימית.
שי אבוטבול לראשות הממשלה
-
- קיבל.ה 1566 לייקים
גם כשיחקנו באלקנה אמרת שהאליפות על הרצפה וטוהר חייב להרים צלחת כי מכבי פח.KingAlpaca כתב: ↑09 פברואר 2023, 20:571. אכן.נועם שחם כתב: ↑09 פברואר 2023, 12:37האמת שלאחרונה אני מרגיש שנהיית חיובי ברמה מדאיגה.KingAlpaca כתב: ↑08 פברואר 2023, 21:15 אני הורס לעצמי,
כבר עונה שלמה אני האופטימי בפורום,
זה עולה לי בבריאות.
זה התחיל בקטנה אבל הפך למדרון חלקלק.
הנפילה תהיה כואבת.
2. הנחמה הקטנה שנשארתי מאוד פסימי לגבי מילאן והפועל כדורגל.
ולצערי צדקתי...
ולצערי אני אמשיך להיות צודק....
-
- קיבל.ה 5940 לייקים
האמת שזה דווקא לא צעדים.סומך כתב: ↑09 פברואר 2023, 21:26גם אני חשבתי, וגם בהטבעה של מקריי במחצית הראשונה מהמסירה של בראון במתפרצת לדעתי הוא עשה שם צעדים.Segev כתב: ↑09 פברואר 2023, 21:07אפרופו שיפוט - לא היתה משיכה ברורה של טוקוטו באחת המתפרצות? כשהוא חטף וסייםKingAlpaca כתב: ↑09 פברואר 2023, 21:00
שיפוט אדיר.
אבל לא נתלונן מן הסתם
שינו את החוקים לפני שנתיים-שלוש ככה שבעת קבלת כדור תוך כדי ריצה יש לך "צעד אפס".
- יובל
- קיבל.ה 1302 לייקים
לא היו צעדים ולא משיכה.סומך כתב: ↑09 פברואר 2023, 21:26גם אני חשבתי, וגם בהטבעה של מקריי במחצית הראשונה מהמסירה של בראון במתפרצת לדעתי הוא עשה שם צעדים.Segev כתב: ↑09 פברואר 2023, 21:07אפרופו שיפוט - לא היתה משיכה ברורה של טוקוטו באחת המתפרצות? כשהוא חטף וסייםKingAlpaca כתב: ↑09 פברואר 2023, 21:00
שיפוט אדיר.
אבל לא נתלונן מן הסתם
-
- קיבל.ה 533 לייקים
- Haunter
- קיבל.ה 337 לייקים
איך לעזאזל אישרו להם את הגולדנטינג המוזר הזה שהכדור בקושי היה קרוב לטבעת ? בכלל החוק לגבי זה סופר מוזר אני מרגיש שלפעמים לא מאשרים לנו סלים ברור ומצד שני מאשרים הזיות כמו שבמקרה איתם
חופש לפורום שדים מPELEGES
-
- קיבל.ה 426 לייקים
-
- קיבל.ה 111 לייקים
הורד נתן מכה ללוח.
לא צעדים, לא משיכה ולא גולטנדינג. אין איפה לחפש את השופטים, נתנו משחק מושלם שגורם לי לרצות
להקיא כשאני חושב על הבדלי ביום ראשון.
- Haunter
- קיבל.ה 337 לייקים
זה שהוא נתן מכה ללוח זה ידוע איפה זה ואיפה סל ? זה כמו להחשיב שער ששחקן שדה עצר עם היד חצי מטר לפני קו השער
אני לא זוכר בדיוק ויכול להיות שאנימטעה אבל לדעתי הכדור לא נגע בטבעת אפילו
-
- קיבל.ה 111 לייקים
אסור לגעת בלוח, בטבעת או ברשת במהלך הזריקה.Haunter כתב: ↑11 פברואר 2023, 11:24זה שהוא נתן מכה ללוח זה ידוע איפה זה ואיפה סל ? זה כמו להחשיב שער ששחקן שדה עצר עם היד חצי מטר לפני קו השער
אני לא זוכר בדיוק ויכול להיות שאנימטעה אבל לדעתי הכדור לא נגע בטבעת אפילו
חוק זה חוק ולא משנה אם הכדור היה קרוב להכנס או לא.
-
- קיבל.ה 150 לייקים
בזכות החוק המטומטם הזה לקחנו את הדרבי ביתיהלום כתב: ↑11 פברואר 2023, 12:25אסור לגעת בלוח, בטבעת או ברשת במהלך הזריקה.
חוק זה חוק ולא משנה אם הכדור היה קרוב להכנס או לא.
בליגה שנה שעברה
-
- קיבל.ה 232 לייקים
שאלה לא קשורה אבל לא מצאתי איפה לשאול, המושבים ביציע 2 מסומנים? רוצה לקנות 2 כרטיסים משני אנשים שונים ומפחד שאני והחבר לא נוכל להיות ביחד
- יובל
- קיבל.ה 1302 לייקים
כמה בורות לגבי החוקה...
לגבי ה"צעדים" של מקריי - אם שחקן תופס כדור כשהוא בתנועה, הצעד הראשון שלו לא נחשב ("צעד 0"). זה אומר שאם שחקן תופס כדור כשהוא בתנועה, הוא יכול לעשות שלושה צעדים - צעד 0 ועוד שני צעדים של צעד וחצי. זה מה שמקריי עשה.
לגבי ה"משיכה" של טוקוטו - הטפיחה על הכדור לא הייתה במהלך כדרור. הוא הדף את הכדור פעם אחת (החטיפה), הדף את הכדור פעם שנייה כשהיד שלו מתחת לכדור, ואז התחיל לכדרר. זו לא הפרה.
לגבי נגיעה בסל או בלוח - אסור לגעת בסל או בלוח בזמן שהכדור נמצא במגע עם הטבעת, או לחילופין לתפוס או לזעזע את הסל באופן שיכול למנוע מהכדור להיכנס לסל. במקרה שבו השופטים אישרו סל, הורד אכן זעזע את הסל כשלכדור היה סיכוי להיכנס (הכדור קפץ על הטבעת). כמה התקפות אחר כך, הורד עשה עבירה בזריקה וגם נתלה על הסל, אבל הזריקה לא פגעה בטבעת ולכן השופטים לא נתנו סל אלא רק שתי זריקות.
עוד דבר שאוהדים מסתבר לא יודעים - במאבק על הריבאונד, שחקן התקפה יכול להדוף את הכדור לחלק המגרש האחורי בלי שזו תהיה הפרת חצי.
לגבי ה"צעדים" של מקריי - אם שחקן תופס כדור כשהוא בתנועה, הצעד הראשון שלו לא נחשב ("צעד 0"). זה אומר שאם שחקן תופס כדור כשהוא בתנועה, הוא יכול לעשות שלושה צעדים - צעד 0 ועוד שני צעדים של צעד וחצי. זה מה שמקריי עשה.
לגבי ה"משיכה" של טוקוטו - הטפיחה על הכדור לא הייתה במהלך כדרור. הוא הדף את הכדור פעם אחת (החטיפה), הדף את הכדור פעם שנייה כשהיד שלו מתחת לכדור, ואז התחיל לכדרר. זו לא הפרה.
לגבי נגיעה בסל או בלוח - אסור לגעת בסל או בלוח בזמן שהכדור נמצא במגע עם הטבעת, או לחילופין לתפוס או לזעזע את הסל באופן שיכול למנוע מהכדור להיכנס לסל. במקרה שבו השופטים אישרו סל, הורד אכן זעזע את הסל כשלכדור היה סיכוי להיכנס (הכדור קפץ על הטבעת). כמה התקפות אחר כך, הורד עשה עבירה בזריקה וגם נתלה על הסל, אבל הזריקה לא פגעה בטבעת ולכן השופטים לא נתנו סל אלא רק שתי זריקות.
עוד דבר שאוהדים מסתבר לא יודעים - במאבק על הריבאונד, שחקן התקפה יכול להדוף את הכדור לחלק המגרש האחורי בלי שזו תהיה הפרת חצי.
-
- קיבל.ה 232 לייקים
איך קובעים מתי זה הדיפה של מלחמה על ריבאונד ומתי סתם זריקה לחצי רגילה?יובל כתב: ↑11 פברואר 2023, 19:03 כמה בורות לגבי החוקה...
אגב אם תוכל לעשות לי סדר עם כבר עוסקים וגם לעוד הרבה שבטוח לא לגמרי יודעים, פאולים- כל הזמן אני רואה ששורקים פאולים לשחקני התקפה כשזה נראה שהם לא עשו כלום וההפך, פאול לשחק הגנה כשהחקן התקפה נכנס בו ומפיל אותו לרצפה, יכול לעשות סדר קצת איך זה עובד? זה מאוד שונה מהכדורגל
-
- קיבל.ה 511 לייקים
אופנסיב פאול זה אם שחקן ההתקפה נכנס בשחקן ההגנה כשהאחרון התייצב על המקום ולא זז בטרם המגע וכן שחקן ההגנה היה מחוץ לקשת הקטנה שמתחת לסל בזמן המגע. אם כל התנאים האלה לא מולאו, זה יהיה עבירה של המגן.
אין אלוהים.
דת (כל דת) - ההונאה הגדולה ביותר בתולדות האנושות!
דת (כל דת) - ההונאה הגדולה ביותר בתולדות האנושות!
- Frenzy
- קיבל.ה 810 לייקים
מקווה שאדייק ואפשט ולא אסבך ואטעה..ASAFABADI כתב: ↑12 פברואר 2023, 15:32איך קובעים מתי זה הדיפה של מלחמה על ריבאונד ומתי סתם זריקה לחצי רגילה?יובל כתב: ↑11 פברואר 2023, 19:03 כמה בורות לגבי החוקה...
אגב אם תוכל לעשות לי סדר עם כבר עוסקים וגם לעוד הרבה שבטוח לא לגמרי יודעים, פאולים- כל הזמן אני רואה ששורקים פאולים לשחקני התקפה כשזה נראה שהם לא עשו כלום וההפך, פאול לשחק הגנה כשהחקן התקפה נכנס בו ומפיל אותו לרצפה, יכול לעשות סדר קצת איך זה עובד? זה מאוד שונה מהכדורגל
לגבי הדיפה או עניינים כמו המשיכה של טוקוטו, וגם הרבה עניינים אחרים כמו מתי מאפסים שעון, השאלה היא "שליטה בכדור" וזה כמובן משאיר שיקול דעת לשופט אבל ברוב המוחלט של המקרים די ברור. אם היתה שליטה בכדור, מתייחסים לזה כמסירה, אם לא היתה שליטה אז הדיפה ובהתאם יש או אין עבירת חצי (או בדוגמת השעון - מאפסים או לא מאפסים את שעון ההתקפה).
לגבי עבירות - כדורסל מאפשר הרבה מגע בין שחקנים, אבל גם מוגדר איזה מגע אסור - לדוגמה אסור למגן להניח שתי ידיים על שחקן תוקף, או בדוגמה שאני מניח שאתה התכוונת, כששחקן תוקף חוסם, אסור לו לזוז ו/או להבליט חלקים מהגוף שלו שעלולים להכשיל את המגן. אונוואקו נגיד מאוד אוהב לחסום עם התחת או הברך בחוץ ואז שורקים לו על זה. לגבי פאולים לא ברורים למגן, זה בעיקר עניין של תנועה ומיקום הידיים. מגע בתנועה כששחקן התקפה הולך לסל הוא כמעט תמיד עבירת מגן, בשביל להמנע ממנה המגן צריך או לעמוד יציב (ואז זו עבירת תוקף אם נכנסים בו), או לשמור עם הידיים למעלה ובלי לגעת עם הגוף בצורה שמפריעה לתנועה של השחקן (נראה לי שהידיים למעלה זה יותר כדי שיהיה ברור שלא היה מגע לא חוקי, לא חושב שיש אשכרה הוראת חוק כזאת). אם שחקן התקפה רץ לכיוון הסל ושחקן הגנה היה שם אבל לא התייצב לפני המגע איתו, זה פאול לשחקן הגנה במידה והמגע הפריע למהלך או היה לא חוקי, ופאול לתוקף אם המגן עמד יציב.
וכמובן הדוגמה שגור שלף כל כך אוהב ולכן אומר אותה 6 פעמים במשחק גם היא לא קשורה למהלך המשחק - אם שחקן קופץ לזריקה, שחקן ההגנה חייב לאפשר לו נחיתה בטוחה. זה אומר ששחקן ההגנה שקופץ צריך למנוע מגע בזה שהוא צריך לנחות מחוץ לאזור שבוא שחקן ההתקפה נוחת. מצד שני, יש שחקני התקפה שאוהבים לקפוץ עם הרגל שלהם קדימה כשהם זורקים שלשות, ואז לייצר את המגע בעצמם. הרבה שופטים נופלים בזה אבל זה בעצם לא חוקי (אני חושב שזה דורש טכנית אבל לא בטוח).
עם הזמן הייאוש נעשה יותר נוח
- Frenzy
- קיבל.ה 810 לייקים
נכון, בהסבר הארוך שלי שכחתי את הקשת הקטנה. תודהארבעת המופלאים כתב: ↑12 פברואר 2023, 15:47 אופנסיב פאול זה אם שחקן ההתקפה נכנס בשחקן ההגנה כשהאחרון התייצב על המקום ולא זז בטרם המגע וכן שחקן ההגנה היה מחוץ לקשת הקטנה שמתחת לסל בזמן המגע. אם כל התנאים האלה לא מולאו, זה יהיה עבירה של המגן.
עם הזמן הייאוש נעשה יותר נוח
- סומך
- קיבל.ה 1335 לייקים
והידיים של המגן צריכות להיות מורמות למעלה, או לא מושטות קדימה, אני חושב.ארבעת המופלאים כתב: ↑12 פברואר 2023, 15:47 אופנסיב פאול זה אם שחקן ההתקפה נכנס בשחקן ההגנה כשהאחרון התייצב על המקום ולא זז בטרם המגע וכן שחקן ההגנה היה מחוץ לקשת הקטנה שמתחת לסל בזמן המגע. אם כל התנאים האלה לא מולאו, זה יהיה עבירה של המגן.
פיצוחי שווארמה
הבורסה הבורסה
הבורסה הבורסה
- רדנקו
- קיבל.ה 1603 לייקים
הידיים לא צריכות להיות מורמות למעלה. זה לא קשור.
כששחקן עולה לזריקה והשחקן המגן עומד עם הידיים זקופות למעלה לחלוטין כשהשחקן התוקף נתקל בידיים, לא ישרקו עבירה.
אבל בד"כ יש לשחקו המגן נטייה להושיט את הידיים קצת קדימה ואז הוא למעשה נכנס לתחום של השחקן המתקיף ואז נשרקת לו עבירה.
כששחקן עולה לזריקה והשחקן המגן עומד עם הידיים זקופות למעלה לחלוטין כשהשחקן התוקף נתקל בידיים, לא ישרקו עבירה.
אבל בד"כ יש לשחקו המגן נטייה להושיט את הידיים קצת קדימה ואז הוא למעשה נכנס לתחום של השחקן המתקיף ואז נשרקת לו עבירה.