אמן. בוא נחזיק אצבעות ביחד.D&3 כתב: ↑04 דצמבר 2021, 22:53
*קראתי את זה שוב, פורמאלין?

אמן. בוא נחזיק אצבעות ביחד.D&3 כתב: ↑04 דצמבר 2021, 22:53
*קראתי את זה שוב, פורמאלין?
אני חושב שזה לא תלוש מהמציאות אבל אשמח לתת לך זווית שונה לזה -D&3 כתב: ↑04 דצמבר 2021, 22:47 חשוב לציין שמדובר נטו על תחושה, מהיכרות עם יותר מידי קצינים בצבא, ואין לקחת את העניין ברצינות יתרה.
כן תהיתי עם חברים על הסוגיה והם סה"כ הסכימו עם התיאוריה אז היא כנראה לא מפגרת לגמרי.
למען הסר ספק, מעולם לא היה לי מאגר נתונים שכזה. ההלצה עם משפט הגבול המרכזי היא כי אני די חסר חיים כרגע למעט לימודיי האקדמיים.
והכוונה באיכותית היא לאנשים שהייתי שמח לעבוד איתם גם באזרחות. אצל הרס"נים הכי הרבה פעמים הרגשתי בעיקר רצון לא לשמוע מהם יותר לעולם.
בפורום או במדינה הציונית? עבורי התשובה לשאלה השניה היא שאני לא אזרח ישראלי ולא גר בישראל.
קצת קשה לי לענות על כזה מקרה היפוטתי, אבל אם הציונות לא הייתה קולוניאלית ביסודה, נתמכת אימפריאליזם ומחייבת פינוי הארץ מתושביה - סביר שהייתי זורם איתה.
אתה חושב שפוליטיקה היא משהו חד מימדי ולינארי? הבריטים נאלצו לבצע פשרות עקב אירועים פוליטיים בשטח.
ברור שגם לאומיות אנטי-קולוניאלית מושפעת מאימפריאליזם, מה הטענה פה?
לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד כאן.
אני לא בטוח שנכון להסתכל על זה ככה.
1. אין דבר כזה גם עם בלגי או איטלקי לפי ההגיון שלך. אגב אין גם עם יהודי לפי ההגיון הזה. יש ממלכה גדולה שהתקיימה כאן שדתה במקרה הייתה יהודית. בכל מקרה מי שמגדיר עם זה הקבוצה שמחליטה להשתייך לו. לא אתה (אלא אם אתה נמנה עליה)benaim כתב: ↑04 דצמבר 2021, 20:111. ראה תגובתי מעלה. יכולים להגדיר עצמם כפי שהם רוצים. היסטורית - אין עם כזה.תא מרבוטא כתב: ↑04 דצמבר 2021, 18:041. לא הבנתי למה זה עדיין פייק. גם אם עם מגדיר עצמו ככזה בעשור האחרון לא אתה תחליט לו אם הוא עם או לא. דרום סודן קיבלה הכרה לזכרוני לפני עשור. אז הם פייק? ומה זה האדמה שלך? רשום בטאבו? יהודי מקנדה ומהודו זכאי קניינית לשטח כאן כי פעם היתה כאן ממלכה יהודית?benaim כתב: ↑04 דצמבר 2021, 17:57
1. הפייק הזה לא מוחשי כבר מאות שנים, אתה פשוט בור בכל הקשור להיסטוריה. אין עם פלסטיני, לא היה כזה וגם לא ניתן להמציא כזה. אם יש עם פלסטיני, אז גם אני פלסטיני כמי שהוא בן לשושלת צברים. הלאומיות האירופית לא מעניינת אותי כיוון שהיא לא מתנגשת עם הזכות שלי לחיות במדינה שלי בארץ ישראל.
2. מצב העניינים הנוכחי לא מותיר הרבה ברירות. מדינה פלסטינית לא יכולה להתקיים פה באמת כי לא ניתן לחבר בין רצועת עזה לבין יהודה ושומרון. עידוד הגירה לירדן שמכילה רוב 'פלסטיני' נשמע הרע במיעוטו בעיניי.
3. התחלתי לאהוד הפועל לגמריי במקרה אי שם בגיל 5 בגלל חבר מהגן, לא ממש ידעתי מה זה הפועל או הבדל בין ימין לשמאל. אני חושב שהימים של הזהות השמאלית ביציעים שלנו חלפה מן העולם ובנוסף אני חושב שהיא גם אינה רלוונטית. אני מזדהה עם המון מהערכים שהמועדון הזה מייצג אבל עם זאת, ישנם נושאים בהם העמדה שלי היא שונה. לא יודע אם לזה התכוונת, אבל עצם היותי איש ימין שמאמין בארץ ישראל השלמה, לא הופך אותי בצורה אוטומטית לשונא ערבים וכו' וכו'.
2. הלוואי והיית שונא ערבים. זה אומר שלפחות אתה רואה בהם אנשים. כרגע מבחינתך הם אבן בנעל
2. זה שתקח את דבריי ותעוות אותם לא יהפוך אותך לצודק. הסוגיה הפלסטינית שכולה מושתתת על שנאת יהודים ואי קבלת העובדה שישנה מדינה יהודית היא באמת כאבן התקועה בנעל. לא מדבר על האנשים, אלא על הסוגיה לכשעצמה.
מצטער, לא אקל עליך בנסיונות שלך לתייג אותי כשונא אדם רק כי אני מהצד השני של המפה.
השתלטו? מישהו מנע ממך לפתוח אשכול למה עונש מוות למחבלים זה סבבה, ולמה חובתנו המוסרית להפגין מול טקס הזיכרון האלטרנטיבי?קפטן ג'ק כתב: ↑05 דצמבר 2021, 09:03 על וולטון השתלטו 4-5 משתמשים שהם שמאל קיצוני, שפתחו פה כמה אשכולות בנושאי שמאל קיצוני. המשתמשים האלו מפרים זה את זה, ולפעמים משתלחים באיזה משתמש תורן מסכן שנגרר לפרובוקציות שלהם ומתחיל לריב איתם.
זה כל הסיפור. קצת כמו הבדיחה על ההוא שמפליץ באמבטיה וחושב שהוא בסירת מרוץ.
לנושא האשכול הספציפי הזה - דעתי היא שאנחנו במזרח התיכון, ובנוסף ממילא בעשור האחרון כל המוסר של הלחימה השתנה מאד. לצד השני אין שום קנה מידה מוסרי.
אני מאד מקווה לפיכך שבמלחמה הבאה צה"ל יהיה הרבה פחות מוסרי מכפי שהיה עד עכשיו.
שיפעלו כמו שרוסיה פעלה באוקראינה לפני כמה שנים - מחקה כמה כפרים ושכונות, הביאה לגל של פליטים, השתלטה על שטחים. לצערי זו הדרך הנכונה והיחידה לנצח - וגם לצמצם אבידות והיקפי נזק בשני הצדדים.
בוגרי קרן וקסנר?קפטן ג'ק כתב: ↑05 דצמבר 2021, 09:03 על וולטון השתלטו 4-5 משתמשים שהם שמאל קיצוני, שפתחו פה כמה אשכולות בנושאי שמאל קיצוני. המשתמשים האלו מפרים זה את זה, ולפעמים משתלחים באיזה משתמש תורן מסכן שנגרר לפרובוקציות שלהם ומתחיל לריב איתם.
לנושא האשכול הספציפי הזה - דעתי היא שאנחנו במזרח התיכון, ובנוסף ממילא בעשור האחרון כל המוסר של הלחימה השתנה מאד. לצד השני אין שום קנה מידה מוסרי.
שיפעלו כמו שרוסיה פעלה באוקראינה לפני כמה שנים - מחקה כמה כפרים ושכונות, הביאה לגל של פליטים, השתלטה על שטחים. לצערי זו הדרך הנכונה והיחידה לנצח - וגם לצמצם אבידות והיקפי נזק בשני הצדדים.
אם זאת הייתה הטענה שלו הוא היה צודק במאה אחוז.
מעניין איך למחוק כפרים מצמצם אבידות ב*שני* הצדדים..קפטן ג'ק כתב: ↑05 דצמבר 2021, 09:03 על וולטון השתלטו 4-5 משתמשים שהם שמאל קיצוני, שפתחו פה כמה אשכולות בנושאי שמאל קיצוני. המשתמשים האלו מפרים זה את זה, ולפעמים משתלחים באיזה משתמש תורן מסכן שנגרר לפרובוקציות שלהם ומתחיל לריב איתם.
הוא מצלק את כולם ללא הבדלי פרופיל נפשי או רפואי.נחמן אש הפרויקטור כתב: ↑23 דצמבר 2021, 11:56 מוסרי? אז למה הוא גייס אותי? גם פרופיל 45 נפשי זה יותר מדי.
קיבלת 45 נפשי? אתה מקרה קל. אני קיבלתי 21 נפשי ובסה"כ לוקח כדורים נגד חרדה.נחמן אש הפרויקטור כתב: ↑23 דצמבר 2021, 11:56 מוסרי? אז למה הוא גייס אותי? גם פרופיל 45 נפשי זה יותר מדי.
מה?
לא רק פלסטינים כלפי חרדים (כלומר גם, אבל זה בערך קיים מכל קבוצת אוכלוסייה בירושלים כלפי כל קבוצה אחרת), אבל יש שם כבר שנים תופעה של לזרוק כדורי שלג עם אבן בתוכה על אנשים מקבוצת אוכלוסייה אחרת ברחוב.
כשהייתי בעיר העתיקה בשלג לפני 8 שנים הכי בולט בפער היה המטחי כדורי שלג שחרדים בכל הגילאים חוטפים בלי תגובה ובלי כלום. היו כל מיני מקרים, אבל אלה שכללו פלסטינים וחרדים היו הדוחים ביותר.red in blood כתב: ↑28 ינואר 2022, 21:09לא רק פלסטינים כלפי חרדים (כלומר גם, אבל זה בערך קיים מכל קבוצת אוכלוסייה בירושלים כלפי כל קבוצה אחרת), אבל יש שם כבר שנים תופעה של לזרוק כדורי שלג עם אבן בתוכה על אנשים מקבוצת אוכלוסייה אחרת ברחוב.
כשגרתי שם חטפתי כאלו מפלסטינים, מחרדים ומכהניסטים.