בגדול אני מסכים איתך, וכמו שכתבתי פה כבר זה לא אותו שחקן שהיה בעונה שעברה, כנראה בגלל הפציעה שעבר. ועדיין הוא לא מחבב את איטודיס וחושב שמגיע לו יותר דקות לכן אין מצב שישאר אם איטודיס פה. אני לא אתפלא גם אם יקבל הצעה מאיזו קבוצת יורוליג בינונית מינוס סטייל פרטיזן הוא עדיין צעיר ויכול לחזור לעצמו.
ים מדר
-
lior777
- קיבל.ה 250 לייקים
-
יותם שירן הלא מקורי
- קיבל.ה 120 לייקים
-
אדום ותיק
- קיבל.ה 1323 לייקים
כתבת דברים נכונים מאד! בעיקר הקטעים שהדגשתי!שונא_מכבי כתב: ↑10 מאי 2026, 18:18 בוודאי. אני לגמרי איתך. אני בהחלט חושב שים הוא שחקן חשוב מאוד בשבילנו - לא רק לליגה הישראלית, אלא גם ליורוליג. ואני בהחלט חושב שההכנה העקומה שעשה לעונה "תרמה" תרומה מכרעת למספרים הנוראיים שהראיתי.
הטענה שלי היא אחרת - ים (וגם הקהל), קודם כל צריך להכיר בעובדות. והעובדות הן שהייתה לו עונה חרא ביורוליג. זוועה. אני לא חושב שאיטודיס אשם בזה. וגם אם איטודיס יכול היה להתנהל טוב יותר מולו (אני מניח שכן, בכל זאת, מדובר בבני אדם ובמערכות יחסים ותמיד אפשר לשפר את זה, ובינינו, איטודיס לא נראה לי קליינט קל בכל הקשור למערכות יחסים), בראש ובראשונה האחריות למספרים האלה של ים, היא שלו.
אז ים יכול לשבת עם פרצוף תחת על הספסל, לזלזל, ללגלג על המאמן, לשלוח את אבא שלו לדבר בערוץ הספורט ועוד ועוד. או שהוא יכול לתפוס את עצמו, להכיר בעובדות, ולנסות לשפר את מעמדו דרך עבודה קשה.
אני גם חושב שאנחנו האוהדים עושים לו עוול - העובדה שכל השנה האוהדים בעצם לוקחים צד, ושים מדר משמש כלי ניגוח נוסף כנגד עופר ינאי ואיטודיס פוגעת בים. כי הוא אולי חושב שהכל בסדר אצלו...שוב, העובדות, מראות שהמצב הפוך ב-180 מעלות. תסתכלו על המספרים - אלה מספרים מביכים, ממש.
הוא ומשפחתו פשוט שיחקו לידים של כל מי ששונא את ינאי והפועל. פתאום כל כתבי ערוצי הספורט הפכו לאוהדים של השחקנים הישראלים שלנן. כל מה שהם כותבים אינו מאהבת מרדכי(ים) כי אם משינאת עופר. כן גם האולטראס ידידינו.
מקווה שבריאותית הוא נרפא מבעיית הברך והוא מוכן להגביר עומסים ולהתאמן רצח לקראת עונה הבאה.
יש לו עכשיו גם משחקי ליגה במאבק על האליפות וזאת פלטפורמה מצויינת להראות כבר השנה למרות שהוא בכושר לא טוב - דרך נחישות, מלחמה, ריכוז עילעי וחשיבה והחלטות מה טוב לקבוצה.
השיא - זכיה באליפות במעוז הפאשיזם הירושלמי!
אם נעשה ונשמע ונשתוק ונציית, גם לומר בוקר טוב יחשב פה לחטא! (טרטיף, מולייר)
- iamgabormarton
- קיבל.ה 600 לייקים
לא נראה לי שהדלת שלו פתוחה בפרטיזן אחרי שברח להםlior777 כתב: ↑10 מאי 2026, 19:31בגדול אני מסכים איתך, וכמו שכתבתי פה כבר זה לא אותו שחקן שהיה בעונה שעברה, כנראה בגלל הפציעה שעבר. ועדיין הוא לא מחבב את איטודיס וחושב שמגיע לו יותר דקות לכן אין מצב שישאר אם איטודיס פה. אני לא אתפלא גם אם יקבל הצעה מאיזו קבוצת יורוליג בינונית מינוס סטייל פרטיזן הוא עדיין צעיר ויכול לחזור לעצמו.
-
שונא_מכבי
- קיבל.ה 199 לייקים
יותם, אני לא בטוח…אבל עם יד על הלב - אתה רואה את המספרים והנתונים; אתה היית נותן לו יותר דקות? בקבוצה שחייבת להשיג קריטריון של להיות ב-6 הראשונות בעונה כזאת של יורוליג (ושוב, הוא שיחק כ-10 דקות בממוצע…ממש לא כלום כמו שמקובל לחשוב).
ועם יד על הלב - אם במקום מדר, כריס ג׳ונס היה מייצר כאלו מספרים, היית אומר שהוא צריך להיות משותף ולקבל יותר מ-10 דקות למשחק?? הרי אנשים פה ובקהל שתו לג׳ונס כל העונה את הדם בכפית כשהוא מביא ללא ספק את עונת היורוליג הכי טובה שלו אי פעם, ואגב, בכל מדד מספרי אובייקטיבי הוא אחד הרכזים והשחקנים היעילים פר דקת משחק!!!
נערך לאחרונה על ידי שונא_מכבי ב 10 מאי 2026, 21:26, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
שונא_מכבי
- קיבל.ה 199 לייקים
תודה.אדום ותיק כתב: ↑10 מאי 2026, 20:32כתבת דברים נכונים מאד! בעיקר הקטעים שהדגשתי!שונא_מכבי כתב: ↑10 מאי 2026, 18:18 בוודאי. אני לגמרי איתך. אני בהחלט חושב שים הוא שחקן חשוב מאוד בשבילנו - לא רק לליגה הישראלית, אלא גם ליורוליג. ואני בהחלט חושב שההכנה העקומה שעשה לעונה "תרמה" תרומה מכרעת למספרים הנוראיים שהראיתי.
הטענה שלי היא אחרת - ים (וגם הקהל), קודם כל צריך להכיר בעובדות. והעובדות הן שהייתה לו עונה חרא ביורוליג. זוועה. אני לא חושב שאיטודיס אשם בזה. וגם אם איטודיס יכול היה להתנהל טוב יותר מולו (אני מניח שכן, בכל זאת, מדובר בבני אדם ובמערכות יחסים ותמיד אפשר לשפר את זה, ובינינו, איטודיס לא נראה לי קליינט קל בכל הקשור למערכות יחסים), בראש ובראשונה האחריות למספרים האלה של ים, היא שלו.
אז ים יכול לשבת עם פרצוף תחת על הספסל, לזלזל, ללגלג על המאמן, לשלוח את אבא שלו לדבר בערוץ הספורט ועוד ועוד. או שהוא יכול לתפוס את עצמו, להכיר בעובדות, ולנסות לשפר את מעמדו דרך עבודה קשה.
אני גם חושב שאנחנו האוהדים עושים לו עוול - העובדה שכל השנה האוהדים בעצם לוקחים צד, ושים מדר משמש כלי ניגוח נוסף כנגד עופר ינאי ואיטודיס פוגעת בים. כי הוא אולי חושב שהכל בסדר אצלו...שוב, העובדות, מראות שהמצב הפוך ב-180 מעלות. תסתכלו על המספרים - אלה מספרים מביכים, ממש.
הוא ומשפחתו פשוט שיחקו לידים של כל מי ששונא את ינאי והפועל. פתאום כל כתבי ערוצי הספורט הפכו לאוהדים של השחקנים הישראלים שלנן. כל מה שהם כותבים אינו מאהבת מרדכי(ים) כי אם משינאת עופר. כן גם האולטראס ידידינו.
מקווה שבריאותית הוא נרפא מבעיית הברך והוא מוכן להגביר עומסים ולהתאמן רצח לקראת עונה הבאה.
יש לו עכשיו גם משחקי ליגה במאבק על האליפות וזאת פלטפורמה מצויינת להראות כבר השנה למרות שהוא בכושר לא טוב - דרך נחישות, מלחמה, ריכוז עילעי וחשיבה והחלטות מה טוב לקבוצה.
אני אגב טוען יותר מזה - זה לא שהם שיחקו לידיים של מי ששונא את ינאי (לא חושב אגב שמי ששונא את ינאי שונא את הפועל בהכרח), אלא הם ניסו לנצל את המצב הזה. כלומר, הם ערים לרגישות של המצב מול הקהל; הם יודעים שיש פה מאמן זר שמעורר הרבה מאוד אנטגוניזם ביחד עם הבעלים; ואני טוען שכל הקמפיין שאבא של מדר ניהל היה בדיוק בכדי לנצל את המצב ולהתסיס את הקהל נגד המאמן ונגד המערכת; זה בעיני הדבר החמור…תמימות, לפחות לטעמי, לא הייתה פה.
- רדנקו
- קיבל.ה 2211 לייקים
זה לא ענין של יכולת. רק של רצון וגישה.
במשחק מול הגליל בשבוע שעבר הוא היה מזעזע.
24 שעות אחרי הוא היה יוצא מהכלל.
הכל ענין של רצון והשקעה.
אתמול הגיע באותה גישה של המשחק מול הגליל. אפס מאמץ ורצון.
זה נראה שאנחנו כבר לא מעניינים אותו והוא לא מחפש להוכיח כלום אלא פשוט להעביר את הזמן עד לסיום העונה.
הכל ענין של רצון והשקעה.
זה נראה שאנחנו כבר לא מעניינים אותו והוא לא מחפש להוכיח כלום אלא פשוט להעביר את הזמן עד לסיום העונה.
-
שונא_מכבי
- קיבל.ה 199 לייקים
אני לא בטוח שזה נכון. אולי זה תלוי בביטחון, באיך הוא מתחיל את המשחק - אתמול התחיל רע ודעך…נגד קריית אתא התחיל טוב ופרח. אני באמת לא יודע. אגב, בכל המשחקים, כולל הטובים, ים בכושר קליעה מזעזע; בעיקר מ-3. שאני אומר מזעזע זה לא ה-30% של מיציץ׳, אלא נמוך מזה משמעותית (קידומת 2…).
גם זה אולי עניין של ביטחון…
בכל מקרה, אני מסכים שאם איטודיס נשאר, הוא לא יישאר. אני גם לא בטוח שאם איטודיס עוזב הוא נשאר…יש יותר מדי טעם רע וכעס לדעתי גם מהצד שלו וגם מהצד של הפועל.
לפעמים, הדבר הטוב ל-2 הצדדים, זה פרידה. כמו בחיים האמיתיים לפעמים
גם זה אולי עניין של ביטחון…
בכל מקרה, אני מסכים שאם איטודיס נשאר, הוא לא יישאר. אני גם לא בטוח שאם איטודיס עוזב הוא נשאר…יש יותר מדי טעם רע וכעס לדעתי גם מהצד שלו וגם מהצד של הפועל.
לפעמים, הדבר הטוב ל-2 הצדדים, זה פרידה. כמו בחיים האמיתיים לפעמים
- 7even
- קיבל.ה 4440 לייקים
ים פשוט מראה שלעזוב את הפועל תהיה בריחה מעבודה קשה.
מקצוען אמיתי נשאר, נותן את הדם בחדר כושר, אימוני קליעות ובאימוני 5 על 5...ומרוויח את המקום שלו.
אם בא לו לברוח לירושלים ולהיות חסיד האומה עם 25 דקות ביורוקאפ...בהצלחה.
מקצוען אמיתי נשאר, נותן את הדם בחדר כושר, אימוני קליעות ובאימוני 5 על 5...ומרוויח את המקום שלו.
אם בא לו לברוח לירושלים ולהיות חסיד האומה עם 25 דקות ביורוקאפ...בהצלחה.
יחד, רק יחד! 
-
יותם שירן הלא מקורי
- קיבל.ה 120 לייקים
תראה אני ראיתי את מה שג'ונס עשה בחלק מהעונה, מה שמיציץ עשה ברוב העונה, ים לכל הפחות היה זכאי לקבל את ההזדמנות שהם קיבלו. אפילו במשחק האחרון ראית שבדקות שים עלה משהו באנרגיות השתנה. ים רוצה לשחק כדורסל בהפועל ת"א. אני מאמין בלב שלם שהוא אוהב את המועדון והקבוצה.שונא_מכבי כתב: ↑10 מאי 2026, 21:19יותם, אני לא בטוח…אבל עם יד על הלב - אתה רואה את המספרים והנתונים; אתה היית נותן לו יותר דקות? בקבוצה שחייבת להשיג קריטריון של להיות ב-6 הראשונות בעונה כזאת של יורוליג (ושוב, הוא שיחק כ-10 דקות בממוצע…ממש לא כלום כמו שמקובל לחשוב).
ועם יד על הלב - אם במקום מדר, כריס ג׳ונס היה מייצר כאלו מספרים, היית אומר שהוא צריך להיות משותף ולקבל יותר מ-10 דקות למשחק?? הרי אנשים פה ובקהל שתו לג׳ונס כל העונה את הדם בכפית כשהוא מביא ללא ספק את עונת היורוליג הכי טובה שלו אי פעם, ואגב, בכל מדד מספרי אובייקטיבי הוא אחד הרכזים והשחקנים היעילים פר דקת משחק!!!
עונה הבאה במילא אין לנו רישיון לעוד עונה/קריטריון לעמוד בו, אני חושב שהדבר הנכון הוא לתת לים את המקום של ג'ונס בקבוצה. ככל ותתקבל החלטה להמשיך עם מיציץ כרכז ראשון, אין סיבה לא ללכת עם ים.
-
תא מרבוטא
- קיבל.ה 959 לייקים
עצוב מאדרדנקו כתב: ↑10 מאי 2026, 21:27 זה לא ענין של יכולת. רק של רצון וגישה.
הכל ענין של רצון והשקעה.
אני מבין לגבי העלבון מאיטודיס
אני לא מבין בשום צורה לגבי היחס להנהלה ולאוהדים
אני מנחש שהןא הישראלי המשתכר הבכיר, בפרט אחרי עונה שעברה.
אם הוא יעזןב גם אם איטודיס יעזןב זה בעיקר עליו.
ובכל מקרה לשחק גרןע לא עוזר לשם שלו
- רדנקו
- קיבל.ה 2211 לייקים
בחייך.תא מרבוטא כתב: ↑11 מאי 2026, 08:25עצוב מאדרדנקו כתב: ↑10 מאי 2026, 21:27 זה לא ענין של יכולת. רק של רצון וגישה.
הכל ענין של רצון והשקעה.
הוא מקבל גב מההייטרים שבאים בטענות רק לאיטודיס ומבחינתם ים הוא הקדוש המסכן.
אז נכון שעל מה שאיטודיס עשה לו מגיעה לו סקילה, אבל ים לא ממש עוזר לו לשנות את דעתו ובאותו זמן נראה שהוא שם זין על הקבוצה והאוהדים.
-
תא מרבוטא
- קיבל.ה 959 לייקים
טוברדנקו כתב: ↑11 מאי 2026, 09:42בחייך.תא מרבוטא כתב: ↑11 מאי 2026, 08:25עצוב מאדרדנקו כתב: ↑10 מאי 2026, 21:27 זה לא ענין של יכולת. רק של רצון וגישה.
הכל ענין של רצון והשקעה.
אז נכון שעל מה שאיטודיס עשה לו מגיעה לו סקילה, אבל ים לא ממש עוזר לו לשנות את דעתו ובאותו זמן נראה שהוא שם זין על הקבוצה והאוהדים.
אם חלילה זה המצב (למרות שמקווה שלא לאור ההקרבה של הברך לפני שנה), אז הוא לא שונה מבוזגלו בשלהי הקריירה שאבא שלו גם משמיץ כל מי שלא נותן לו לראות דשא, ובונה נטו על הנוסטלגיה מהכשרון
-
אדום ותיק
- קיבל.ה 1323 לייקים
מקווה שבקבוצה כבר נערכים כללית לעונה הבאה.רדנקו כתב: ↑11 מאי 2026, 09:42בחייך.תא מרבוטא כתב: ↑11 מאי 2026, 08:25עצוב מאדרדנקו כתב: ↑10 מאי 2026, 21:27 זה לא ענין של יכולת. רק של רצון וגישה.
הכל ענין של רצון והשקעה.
בהנחה שמכבדים חוזים חתומים ואין הפתעות של BUYOUT למיציץ\איטודיס. ובהנחה שגונס עוזב.
מצבת הרכזים תהייה מיציץ, טיילר אניס, ו....
כאן נכנס ים לתמונה אם הוא רוצה לעזוב את עמדת הקרבן ופוזות, ולהכנס לקייץ של בניית כושר משחק חזרה ומוכן להתחייב ל 100% מאמץ מבלי לקבל הבטחות, אז לא הייתי מחתים רכז נוסף, והייתי מסתמך עליו! הכל תלוי כמה הוא מוכן להשקיע!
-
יותם שירן הלא מקורי
- קיבל.ה 120 לייקים
ים צריך להיות הרכז השני בקבוצה. אני לא יודע אם ממשיכים עם מיציץ כראשון או מביאים מישהו חדש, אבל ים צריך לקבל נתח מרכזי יותראדום ותיק כתב: ↑11 מאי 2026, 11:02מקווה שבקבוצה כבר נערכים כללית לעונה הבאה.
בהנחה שמכבדים חוזים חתומים ואין הפתעות של BUYOUT למיציץ\איטודיס. ובהנחה שגונס עוזב.
כאן נכנס ים לתמונה אם הוא רוצה לעזוב את עמדת הקרבן ופוזות, ולהכנס לקייץ של בניית כושר משחק חזרה ומוכן להתחייב ל 100% מאמץ מבלי לקבל הבטחות, אז לא הייתי מחתים רכז נוסף, והייתי מסתמך עליו! הכל תלוי כמה הוא מוכן להשקיע!
-
אדום ותיק
- קיבל.ה 1323 לייקים
אין לי ספק, שאם ים יהיה טוב, לא יאלץ קליעות (בלי תגובות של מיציץ \בליקני גם עושים כך...), יתרכז בלהזין את החברים, ובעיקר יתרכז בהגנה (ללא פאולים - חיזוק הרגליים) הוא יקבל את הדקות ובחשיבות. הוא לא יהיה רכז שני\ראשון כי קוראים לו ים ויש לו דרכון ישראלי!יותם שירן הלא מקורי כתב: ↑11 מאי 2026, 11:15ים צריך להיות הרכז השני בקבוצה. אני לא יודע אם ממשיכים עם מיציץ כראשון או מביאים מישהו חדש, אבל ים צריך לקבל נתח מרכזי יותראדום ותיק כתב: ↑11 מאי 2026, 11:02מקווה שבקבוצה כבר נערכים כללית לעונה הבאה.
בלט הוא רכז במכבי למרות כל מגרעותיו ההגנתיות, בזכות תרומתו ויכולותיו להפעיל את הקבוצה ולקלוע רק כשלאחרים אין אפשרות.
קבוצה עם מטרות להגיע לפלייאוף יורוליג,
לא יכולה בשום אופן להסתמך על מצבת רכזים של:
מיצ'יץ', אניס (אחרי הפציעה) ומדר.
אם להתייחס לתמיר בלאט, הוא שחקן מצויין בתחומים ספציפיים מאוד ויכול לספק תמורה בתחומים אלו
במשך מס' דקות מוגדר בתור רכז שני -שלישי, בכל רמה ביורוליג.
כידוע כשמכבי ניסו לתת לו מעבר לזה, זה לא עבד.
מבחינת יכולת מסירה, בלאט נמצא בטופ של יורוליג,
כמובן שיש לו מגרעות לא מבוטלות כמו הגנה.
לכן אם להשתמש בו בצורה נכונה ל10 -15 דקות, זה יכול להתאים גם ברמות הגבוהות של יורוליג.
אצל מדר הסיפור שונה, מדובר בשחקן שלם יותר ולא שחקן נישה,
רק שעדיין לא הוכיח שמתאים בתור כזה, לרמת יורוליג.
לא יכולה בשום אופן להסתמך על מצבת רכזים של:
מיצ'יץ', אניס (אחרי הפציעה) ומדר.
אם להתייחס לתמיר בלאט, הוא שחקן מצויין בתחומים ספציפיים מאוד ויכול לספק תמורה בתחומים אלו
במשך מס' דקות מוגדר בתור רכז שני -שלישי, בכל רמה ביורוליג.
כידוע כשמכבי ניסו לתת לו מעבר לזה, זה לא עבד.
מבחינת יכולת מסירה, בלאט נמצא בטופ של יורוליג,
כמובן שיש לו מגרעות לא מבוטלות כמו הגנה.
לכן אם להשתמש בו בצורה נכונה ל10 -15 דקות, זה יכול להתאים גם ברמות הגבוהות של יורוליג.
אצל מדר הסיפור שונה, מדובר בשחקן שלם יותר ולא שחקן נישה,
רק שעדיין לא הוכיח שמתאים בתור כזה, לרמת יורוליג.
נערך לאחרונה על ידי d.k. ב 11 מאי 2026, 11:49, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
יותם שירן הלא מקורי
- קיבל.ה 120 לייקים
לנוכח היכולת שלו ברוב העונה, זה מהלך נכון ודי מתבקש.
שאלה עד כמה זה ישים, במסגרת החוזה הקיים איתו.
בסופו של הדבר, כמו שמצפים ששחקן יעמוד בהסכם,
זה צריך להתקיים גם מהצד של מועדון.
החלופה של לשלם למיצ'ציץ' פיצוי בסדר גודל של שני שחקני יורוליג מהטופ,
גם לא הגיונית בלשון המעטה...
-
שונא_מכבי
- קיבל.ה 199 לייקים
אני חייב להודות שבעיני הדיון האקדמי הזה האם מדר הוא רכז שני או שלישי, קצת לא רלוונטי. להבנתי, מדר לא ישחק בשנה הבאה בהפועל - ואני לא חושב שזה תלוי בשאלה האם איטודיס ימשיך או לא. בין השורות, התמונה, לפחות לי די ברורה - ים ילך לקולג'. גם יוכל לשקם שם את הקריירה שלו מהעונה הזוועתית שעבר וגם ירוויח הרבה כסף. אפילו בהשוואה למה שהוא מרוויח בהפועל.
אבל אם כבר עושים דיון אקדמי אז, אין אף קבוצות יורוליג שמכבדת את עצמה שאין בה 2רכזים טובים ואף יותר לפעמים. אפילו במכבי, אני מזכיר שלפני (או לצד) תמיר בלאט יש את קלארק ולונדברג (וזה רק כי דאוטין לא סיפק את הסחורה).
אז אניס חוזר אחרי פציעה קשה - לא ברור מתי חוזר ואיך. מדר - כבר אמרנו, גם אם יישאר (והוא לא), אחרי עונה זוועתית. אז נשארנו עם מיציץ'. מה שאומר שצריך לפחות 1.5-2 רכזים טובים כדי להיות תחרותיים.
אבל אם כבר עושים דיון אקדמי אז, אין אף קבוצות יורוליג שמכבדת את עצמה שאין בה 2רכזים טובים ואף יותר לפעמים. אפילו במכבי, אני מזכיר שלפני (או לצד) תמיר בלאט יש את קלארק ולונדברג (וזה רק כי דאוטין לא סיפק את הסחורה).
אז אניס חוזר אחרי פציעה קשה - לא ברור מתי חוזר ואיך. מדר - כבר אמרנו, גם אם יישאר (והוא לא), אחרי עונה זוועתית. אז נשארנו עם מיציץ'. מה שאומר שצריך לפחות 1.5-2 רכזים טובים כדי להיות תחרותיים.
-
שונא_מכבי
- קיבל.ה 199 לייקים
שוב, אני מציע להתרכז בעובדות.
מיציץ' אכזב השנה - מאוד. אני חשבתי שיהיה הרבה יותר טוב ודומיננטי, ואני מודה שאני לא מומחה גדול אבל תליתי את התקוות בימי העבר הגדולים שלו באנדולו. הוא כנראה כבר לא שם - לא פיזית, ולא ברמה...
הוא בוודאי פחות דומיננטי וטוב משורה של רכזי צמרת ביורוליג - פרנסיסקו, מונטרו, סלוקס, מקנטייר, מקינלי-רייט, ועוד ועוד.
אבל אחרי שאמרנו את זה - יותם, שוב, מציע לך להסתכל בנתונים שלו וגם במשחקים. ולהשוות למדר. זאת לא רק הסטטיסטיקה היבשה כמובן - זה מעבר לכך:
- ים, לצערי, ובטח העונה, לא מסוגל לעבור שום רכז בכדרור; בחדירה; כלום...ולכן, האסיסטים שלו בהתאם. כי כשאתה לא חודר ולא יוצר קשה לך יותר למסור אסיסטים (נניח בהשוואה למיציץ' או לכריס ג'ונס).
- ים גם קולע פחות טוב. אפילו ממיציץ'. אני מודה - בתחושה שלי, מיציץ' מחטיא כל הזמן - יש לו את הפול-בק הזה ל-3 שהוא מחטיא ומחטיא ומחטיא ומוציא לכולנו את העצבים. אז בדקתי - העונה, הוא אכן ירד ב-%...לכמה? קצת מעל 30% מ-3. וים? הוא עומד על 16% ביורוליג!! אגב, בליגה הישראלית המצב לא טוב בהרבה. קידומת 2, ולא מתקרבת ל-30%.
- היתרון היחיד לכאורה שיש לים זאת ההגנה. הרגליים שלו טובות משל מיציץ' והוא יותר זריז - זה על הנייר. במציאות, גם כאן יש כשל העונה - הוא גם נמוך ממיציץ' שיכול לשמור בהרבה מקרים על שחקנים אחרים. יש יתרון לגובה.
אז כשאני מסכם את הכל, אולי מיציץ' צריך ללכת הביתה. אבל המחשבה שים, בכושרו הנוכחי, יכול להיות רכז שני בקבוצה שמתיימרת להיות תחרותית ביורוליג, לא עושה לי שכל, מצטער. אם כבר הייתי מקבל מיציץ' כרכז שני (או לצד רכז ראשון אחר) וים רכז שלישי. אבל אז, שוב, הוא ישחק לא יותר מ-9-10 דקות למשחק, שזה אגב גם מה שהוא עשה השנה (המון המון רעש וכעס, אבל במציאות שיחק לא מעט ביחס ליכולת שהפגין).
-
Red_man
- קיבל.ה 2438 לייקים
אז יבואו ויספרו לך שזה בגלל שאין לו ביטחון כי איטודיס הרשע מחק אותו.שונא_מכבי כתב: ↑11 מאי 2026, 13:58שוב, אני מציע להתרכז בעובדות.
מיציץ' אכזב השנה - מאוד. אני חשבתי שיהיה הרבה יותר טוב ודומיננטי, ואני מודה שאני לא מומחה גדול אבל תליתי את התקוות בימי העבר הגדולים שלו באנדולו. הוא כנראה כבר לא שם - לא פיזית, ולא ברמה...
הוא בוודאי פחות דומיננטי וטוב משורה של רכזי צמרת ביורוליג - פרנסיסקו, מונטרו, סלוקס, מקנטייר, מקינלי-רייט, ועוד ועוד.
אבל אחרי שאמרנו את זה - יותם, שוב, מציע לך להסתכל בנתונים שלו וגם במשחקים. ולהשוות למדר. זאת לא רק הסטטיסטיקה היבשה כמובן - זה מעבר לכך:
- ים, לצערי, ובטח העונה, לא מסוגל לעבור שום רכז בכדרור; בחדירה; כלום...ולכן, האסיסטים שלו בהתאם. כי כשאתה לא חודר ולא יוצר קשה לך יותר למסור אסיסטים (נניח בהשוואה למיציץ' או לכריס ג'ונס).
- ים גם קולע פחות טוב. אפילו ממיציץ'. אני מודה - בתחושה שלי, מיציץ' מחטיא כל הזמן - יש לו את הפול-בק הזה ל-3 שהוא מחטיא ומחטיא ומחטיא ומוציא לכולנו את העצבים. אז בדקתי - העונה, הוא אכן ירד ב-%...לכמה? קצת מעל 30% מ-3. וים? הוא עומד על 16% ביורוליג!! אגב, בליגה הישראלית המצב לא טוב בהרבה. קידומת 2, ולא מתקרבת ל-30%.
- היתרון היחיד לכאורה שיש לים זאת ההגנה. הרגליים שלו טובות משל מיציץ' והוא יותר זריז - זה על הנייר. במציאות, גם כאן יש כשל העונה - הוא גם נמוך ממיציץ' שיכול לשמור בהרבה מקרים על שחקנים אחרים. יש יתרון לגובה.
אז כשאני מסכם את הכל, אולי מיציץ' צריך ללכת הביתה. אבל המחשבה שים, בכושרו הנוכחי, יכול להיות רכז שני בקבוצה שמתיימרת להיות תחרותית ביורוליג, לא עושה לי שכל, מצטער. אם כבר הייתי מקבל מיציץ' כרכז שני (או לצד רכז ראשון אחר) וים רכז שלישי. אבל אז, שוב, הוא ישחק לא יותר מ-9-10 דקות למשחק, שזה אגב גם מה שהוא עשה השנה (המון המון רעש וכעס, אבל במציאות שיחק לא מעט ביחס ליכולת שהפגין).
מיציץ בסכומים האלה לא יכול להיות קצת יותר טוב ממדר בטח כשהוא בא על תקן הכוכב הגדול שיסחוב את הקבוצה. אני חושב שכשמיציץ רוצה להזיז את הכדור ולא רק לזרוק אז הוא נראה טוב מאוד והרבה יותר טוב ממדר.
עושים פה לים הנחות שלאף שחקן אחר לא היו עושים בחיים
-
שונא_מכבי
- קיבל.ה 199 לייקים
לטעמי הרבה מהטיעונים בעד ים (ונגד איטודיס, מיציץ', ג'ונס ועוד) נובעים בכלל ממצב הדברים בין ינאי וההנהלה לאוהדים ולא משום דיון מקצועי נטו. המספרים מראים זאת.
אמרתי - שימו את הנתונים של מדר, כולל הדקות, על אחד כמו ג'ונס והדיון לא יהיה על למה מורידים לו את הביטחון, אלא על למה איטודיס לא מעיף אותו לכל הרוחות ולא נותן לו גם את ה-9 דקות בממוצע שמדר קיבל השנה ביורוליג.
אגב, הוכחה נוספת בעיני היא מה שקורה בכדורגל - נכון, שם משחקים ישראלים, ונותנים דקות משמעותיות (משחק אחר, כמות אחרת של שחקנים, וגם שם אנחנו משתפים 6-7 שחקנים בכל משחק). אבל שם, לדוגמה, לא תשמע אף פעם דיון של "למה פלקאו עולה ואל-ים (או רן בנימין בשעתו, או כל אחד אחר), לא. שם הדיון הרבה יותר מקצועי וטהור. בכלל...כמי שפוקד גם את בלומפילד מדי שבוע (ונהנה מאוד!!!), כולנו הרי יודעים שהשירים הכי חזקים והכי עוצמתיים של הקהל הם בכלל לשחקנים הזרים שלנו - צ'יקו (וזה היה גם לפני הגול בדרבי) ולואיזו.
אמרתי - שימו את הנתונים של מדר, כולל הדקות, על אחד כמו ג'ונס והדיון לא יהיה על למה מורידים לו את הביטחון, אלא על למה איטודיס לא מעיף אותו לכל הרוחות ולא נותן לו גם את ה-9 דקות בממוצע שמדר קיבל השנה ביורוליג.
אגב, הוכחה נוספת בעיני היא מה שקורה בכדורגל - נכון, שם משחקים ישראלים, ונותנים דקות משמעותיות (משחק אחר, כמות אחרת של שחקנים, וגם שם אנחנו משתפים 6-7 שחקנים בכל משחק). אבל שם, לדוגמה, לא תשמע אף פעם דיון של "למה פלקאו עולה ואל-ים (או רן בנימין בשעתו, או כל אחד אחר), לא. שם הדיון הרבה יותר מקצועי וטהור. בכלל...כמי שפוקד גם את בלומפילד מדי שבוע (ונהנה מאוד!!!), כולנו הרי יודעים שהשירים הכי חזקים והכי עוצמתיים של הקהל הם בכלל לשחקנים הזרים שלנו - צ'יקו (וזה היה גם לפני הגול בדרבי) ולואיזו.
- הפועל
- קיבל.ה 2183 לייקים
- יצירת קשר:
ברור שהסיפרו עם ים נקשר גם לכל הבלגן עם עופר. אבל הכל מתחיל מהעובדה שציינת, שמאחר ש(בניגוד למה שקורה בכדורסל הישראלי היסטורית) בכדורגל ישראלים מאז ומתמיד משחקים ונותנים דקות משמעותיות, אז הדיון יותר מקצועי וטהורשונא_מכבי כתב: ↑11 מאי 2026, 16:22 אגב, הוכחה נוספת בעיני היא מה שקורה בכדורגל - נכון, שם משחקים ישראלים, ונותנים דקות משמעותיות (משחק אחר, כמות אחרת של שחקנים, וגם שם אנחנו משתפים 6-7 שחקנים בכל משחק). אבל שם, לדוגמה, לא תשמע אף פעם דיון של "למה פלקאו עולה ואל-ים (או רן בנימין בשעתו, או כל אחד אחר), לא. שם הדיון הרבה יותר מקצועי וטהור. בכלל...כמי שפוקד גם את בלומפילד מדי שבוע (ונהנה מאוד!!!), כולנו הרי יודעים שהשירים הכי חזקים והכי עוצמתיים של הקהל הם בכלל לשחקנים הזרים שלנו - צ'יקו (וזה היה גם לפני הגול בדרבי) ולואיזו.
נעשינו לנטל, אנו וזיכרונותינו, ובסופו של דבר נמכרנו
היינו של ההסתדרות, אבל עכשיו כבר לא
איש אחד, מוישה, בא וקנה אותנו
-
שונא_מכבי
- קיבל.ה 199 לייקים
דעתי היא שהסיפור על ים והישראלים (ומיציץ' וג'ונס שאני מזכיר ששתו לו את הדם עם קשית רוב העונה, ואפילו שרקו לו בוז במהלך משחק ביד אליהו רק כי איטודיס העיז להכניס אותו לפני ים מדר) נוצר כמעט כולו בגלל הבלאגן בין הקהל לעופר ינאי. כל אותם שחקנים שציינתי, וים מדר בראשם, הם בסה"כ כלי משחק במאבק הזה. מדר, ניסה אגב לנצל זאת לצרכיו - בין היתר בראיון שאבא שלו נתן בעיתוי מאוד לא חכם לערוץ הספורט - וכאן, זה פגע בו. כי בנוסף ליכולת המקצועית הרעה, ברגע שזה קרה להערכתי הוא איבד את איטודיס וגרוע מכך הוא איבד את הגב של ינאי (שמאוד מאוד אהב אותו עד אז). וברגע שזה קרה, לדעתי אין לים כבר מה לחפש בהפועל יותר - בין אם איטודיס נשאר או עוזב אגב.הפועל כתב: ↑11 מאי 2026, 16:41ברור שהסיפרו עם ים נקשר גם לכל הבלגן עם עופר. אבל הכל מתחיל מהעובדה שציינת, שמאחר ש(בניגוד למה שקורה בכדורסל הישראלי היסטורית) בכדורגל ישראלים מאז ומתמיד משחקים ונותנים דקות משמעותיות, אז הדיון יותר מקצועי וטהורשונא_מכבי כתב: ↑11 מאי 2026, 16:22 אגב, הוכחה נוספת בעיני היא מה שקורה בכדורגל - נכון, שם משחקים ישראלים, ונותנים דקות משמעותיות (משחק אחר, כמות אחרת של שחקנים, וגם שם אנחנו משתפים 6-7 שחקנים בכל משחק). אבל שם, לדוגמה, לא תשמע אף פעם דיון של "למה פלקאו עולה ואל-ים (או רן בנימין בשעתו, או כל אחד אחר), לא. שם הדיון הרבה יותר מקצועי וטהור. בכלל...כמי שפוקד גם את בלומפילד מדי שבוע (ונהנה מאוד!!!), כולנו הרי יודעים שהשירים הכי חזקים והכי עוצמתיים של הקהל הם בכלל לשחקנים הזרים שלנו - צ'יקו (וזה היה גם לפני הגול בדרבי) ולואיזו.
- מילפורד
- קיבל.ה 3753 לייקים
אה? אני זוכר שהיו ויכוחים על מעבר מ4 לחמש זרים בכדורגל.
היום אנחנו כבר ב8 זרים , למה שהמגמה הזאת לא תמשיך גם בכדורגל?
היום אנחנו כבר ב8 זרים , למה שהמגמה הזאת לא תמשיך גם בכדורגל?
- פרימו לוי
- קיבל.ה 1908 לייקים
אין לי את הזמן ואורך הרוח להתייחס מעבר, אבל אני רואה ש@שונא_מכבי מתייחס ל"נתונים" שלו כאיזה אמת אוייבקטיבית ויש כאן איזה הסכמה שבשתיקה לגבי זה, אז רק למסגר את זה כמו שזה באמת: חתיכת גניבת דעת מהמפוארות. ים מדר קיבל כמעט 10 דקות בממוצע למשחק? אתה עושה צחוק? אתה משקר בכוונה או שפשוט שכחת את כל המשחקים שבהם הוא היה כשיר ולא שותף? לאיתי שגב יש 3 דקות יורוליג בממוצע העונה! לא הרגשת אה? גם להשוות pir וממוצעי אסיסטים בלי לנרמל למספר הדקות זה פשוט לשקר. גם אם היית מנרמל, לנסות להשוות ביניהם כשרוב מובהק של הדקות של ים ביורוליג הן גארבג' טהור, זה מגוחך. מעבר לשקרי הסטטיסטיקה הבוטים, לנסות להשוות בין מספרים של שחקנים שישחקו באופן קבוע וקיבלו גב מהמאמן גם כשהסריחו את המגרש ברמות היסטריות, לבין שחקן שגם כשכבר עלה לשחק כשהמשחק עוד היה לי לרוב טס לספסל די מהר, ושהרבה פעמים לא ראה מגרש בכלל גם אחרי שהיה מעולה בליגה, זה מביך.
-
shaharot
- קיבל.ה 1312 לייקים
-
קובי
- קיבל.ה 680 לייקים
אני מאוד אשמח אם ים ישאר בעונה הבאה בהפועל.
הסתכלתי עליו במשחק נגד העמק, גם ברגעים שישב על הספסל וגם בפסקי הזמן.
אני מאוד אופתע אם הוא ישאר בעונה הבאה בהפועל.
הסתכלתי עליו במשחק נגד העמק, גם ברגעים שישב על הספסל וגם בפסקי הזמן.
אני מאוד אופתע אם הוא ישאר בעונה הבאה בהפועל.
- 7even
- קיבל.ה 4440 לייקים
יש גם את האופציה שים הבין שלרמת טופ יורוליג הוא לא יכול להגיע ופשוט בא לן להיות שחקן מוביל בקבוצה ברמה נמוכה יותר.
גם אפשרות...
גם אפשרות...
יחד, רק יחד! 
-
שונא_מכבי
- קיבל.ה 199 לייקים
פרימו,פרימו לוי כתב: ↑11 מאי 2026, 20:47 אין לי את הזמן ואורך הרוח להתייחס מעבר, אבל אני רואה ש@שונא_מכבי מתייחס ל"נתונים" שלו כאיזה אמת אוייבקטיבית ויש כאן איזה הסכמה שבשתיקה לגבי זה, אז רק למסגר את זה כמו שזה באמת: חתיכת גניבת דעת מהמפוארות. ים מדר קיבל כמעט 10 דקות בממוצע למשחק? אתה עושה צחוק? אתה משקר בכוונה או שפשוט שכחת את כל המשחקים שבהם הוא היה כשיר ולא שותף? לאיתי שגב יש 3 דקות יורוליג בממוצע העונה! לא הרגשת אה? גם להשוות pir וממוצעי אסיסטים בלי לנרמל למספר הדקות זה פשוט לשקר. גם אם היית מנרמל, לנסות להשוות ביניהם כשרוב מובהק של הדקות של ים ביורוליג הן גארבג' טהור, זה מגוחך. מעבר לשקרי הסטטיסטיקה הבוטים, לנסות להשוות בין מספרים של שחקנים שישחקו באופן קבוע וקיבלו גב מהמאמן גם כשהסריחו את המגרש ברמות היסטריות, לבין שחקן שגם כשכבר עלה לשחק כשהמשחק עוד היה לי לרוב טס לספסל די מהר, ושהרבה פעמים לא ראה מגרש בכלל גם אחרי שהיה מעולה בליגה, זה מביך.
אכן - לסטטיסטיקה יש לעיתים את היכולת קצת "לרמות" (ל-2 הכיוונים אגב). אבל בסופו של יום אלו המספרים של ים העונה - הוא עושה 16% מ-3....זאת עובדה. אתה חושב שזה טוב? אתה חושב שזה נובע כי הוא לא משחק מספיק? אולי, אבל את המספרים אי אפשר לשנות. אגב, אתה באמת מוזמן לבדוק את ה-PIR לדקת משחק נניח של כריס ג'ונס - תגלה עובדה מעניינת, והיא שג'ונס היה אחד השחקנים היעילים והטובים השנה ביורוליג בתחום הזה; בעמדה שלו, של רכז, הוא בצמרת הגבוהה (לדעתי רק פרנסיסקו, מונטרו והיפי מעליו). למה אני מציין את ג'ונס? פשוט מאוד, כי מדובר בשחקן שהשתרשה לגביו התזה שמדובר בשחקן שרק מכדרר את עצמו לדעת וממש "מחרב" את המשחק של הפועל ולא תורם, ועדיין מועדף על פני ים מדר הנפלא. המציאות, מה לעשות, הפוכה. הביקורת על ג'ונס לטעמי רק ממחישה את טענתי - שמרבית הביקורת (בעד מדר ונגד איטודיס, מיציץ', ג'ונס וכו') מגיעה מהמצב בין ינאי לבין האוהדים ומשמשת ככלי נוסף לניגוח.
עכשיו, גם ברור לי שגם לאיטודיס יש חלק במצב שים נקלע אליו. אבל, כאמור, הניסיון של רבים בקהל של הפועל בעצם לקחת את הסיטואציה של ים, ולנצל אותה לצורך המאבק שלהם בעופר ינאי, גורמת לכך שכל הביקורת מופנית למאמן וכלום לא מופנה לשחקן.
בסופו של יום איטודיס הוא לא המאמן הראשון (וכנראה גם לא האחרון) של ים. ים כבר שיחק במספר קבוצות ביורוליג, ועבר מספר מאמנים, אתה חושב שהוא הצליח באותן קבוצות? היה שחקן מוביל? עשה מספרים טובים? תמיד אפשר להאשים את כל העולם ואשתו, אבל לפעמים גם צריך להסתכל במראה ופנימה. והכי חשוב, לנצל את פירורי הדקות שאתה מקבל על מנת לשנות את הדעה של המאמן. לטעמי, שפת הגוף של ים כשהוא עולה למגרש, וגם שהוא על הספסל, וגם רמת המשחק שלו כשהוא כבר מקבל הזדמנות, לא מיטיבות את מצבו. אגב - ישנם שחקנים אחרים בקבוצה, חלקם אפילו התחילו בנקודה נמוכה מים (אודיאסי ובר טימור כדוגמה), שנוהגים אחרת.
נערך לאחרונה על ידי שונא_מכבי ב 12 מאי 2026, 11:09, נערך פעם 1 בסך הכל.
- הפועל
- קיבל.ה 2183 לייקים
- יצירת קשר:
לגבי הזרים בכדורגל (ועוד תוך כדי האשמת אחרים ש"רק מתלבשים על הנושא") אז רק אזכיר שלפני הכל וכהתחלת הדיון - בכדורגל אין מכבי סל. כלומר אין מונופול דורסני שבמשך שנים עיוות לטובתו את חוקי הענף, וספציפית את אלו של הזרים, כדי לאפשר את המשך הקיום המושחת שלו. זה נקודת ההתחלה והסיום של הדיון, שכבר הופכת אותו למיותר לחלוטין כי פשוט בכדורסל הכל מתחיל מזה
הפועל בסה"כ עכשיו הופכת את המונופול לדואופול ומתנהגת כמוהו בדיוק, כשדוחפת שוב ושוב לעוד ועוד זרים כי זה משרת אותה ביורוליג.
בכדורגל המגמה לא טובה ומאותן סיבות, אבל גם עכשיו אין שם (לפחות עדיין) מצב דוחה כמו הכדורסל פה. בהפועל הזרים עדיין מקבלים פחות או יותר אותו מספק דקות כמו הישראלים, אותו מצב שהיה שנה שעברה בהפועל סל ואז באמת לא היו תלונות (או לפחות היו מאד בשוליים, כי אני לא ראיתי)
הפועל בסה"כ עכשיו הופכת את המונופול לדואופול ומתנהגת כמוהו בדיוק, כשדוחפת שוב ושוב לעוד ועוד זרים כי זה משרת אותה ביורוליג.
בכדורגל המגמה לא טובה ומאותן סיבות, אבל גם עכשיו אין שם (לפחות עדיין) מצב דוחה כמו הכדורסל פה. בהפועל הזרים עדיין מקבלים פחות או יותר אותו מספק דקות כמו הישראלים, אותו מצב שהיה שנה שעברה בהפועל סל ואז באמת לא היו תלונות (או לפחות היו מאד בשוליים, כי אני לא ראיתי)
נעשינו לנטל, אנו וזיכרונותינו, ובסופו של דבר נמכרנו
-
יותם שירן הלא מקורי
- קיבל.ה 120 לייקים
הפועל ירושלים עם 9 זרים ואם מכלילים את קרינגטון- עם עשרה. זה באמת כבר לא הימים של המונופול הדורסני. יש 3 קבוצות מרכזיות.הפועל כתב: ↑12 מאי 2026, 11:09 לגבי הזרים בכדורגל (ועוד תוך כדי האשמת אחרים ש"רק מתלבשים על הנושא") אז רק אזכיר שלפני הכל וכהתחלת הדיון - בכדורגל אין מכבי סל. כלומר אין מונופול דורסני שבמשך שנים עיוות לטובתו את חוקי הענף, וספציפית את אלו של הזרים, כדי לאפשר את המשך הקיום המושחת שלו. זה נקודת ההתחלה והסיום של הדיון, שכבר הופכת אותו למיותר לחלוטין כי פשוט בכדורסל הכל מתחיל מזה
- 7even
- קיבל.ה 4440 לייקים
בכדורגל המצב היה בדיוק כמו בכדורסל אם היו 2 נציגות בליגת האלופות *באופן קבוע*
מבטיח לך שבמצב כזה היה להן כל כך הרבה כוח וככ הרבה כסף, שהיו מזמן מעלים ל 12-13 זרים לקבוצה
מבטיח לך שבמצב כזה היה להן כל כך הרבה כוח וככ הרבה כסף, שהיו מזמן מעלים ל 12-13 זרים לקבוצה
יחד, רק יחד!