חדשות מהזווית היהודית

המועצה ע"ש וולטון הקדוש היא המקום בו תוכלו לדבר על כל נושא שהקשר בינו לבין כדורגל קלוש עד לא קיים בכלל
סמל אישי של משתמש
pelegs
קיבל.ה  800 לייקים

קומוניסים כתב: 30 מאי 2022, 23:32 pelegs, תודה על המענה.

חלק מהדברים שכתבת קשים מאוד ומתכתבים מאוד עם הציטוט שהבאתי מכצנלסון (כתבת: "כל מעשה רצח שביצעו פלסטינים כנגד יהודים בא"י/פלסטין מאז קום התנועה הציונית (למעשה מאז שהיא החלה בפועל להשתלט על אדמות בתחילת המאה ה-20) מקורו בתגובה לקולוניאליזם הציוני" בהתאמה ל"וכל מה שעושה אויב־עמם, כל שוד וכל רצח וכל אונס ממלא את לבם רגש הערצה והתמכרות". וגם יחסך להתיישבות היהודית לעומת יחסך להתיישבות לא יהודית.)

נראה שהקושי שלך בתפיסת המציאות נוגע בדיוק לתפר שבין היהודי לציוני. מהדברים שלך די ברור איפה התבלבלת בדרך. אני מסכים על האבחנה בין יהדות לציונות ואני שמח לקרוא שאתה גאה ביהדותך (אם תשאל אותי זה הרבה יותר חשוב) אבל אם באמת תלמד את העובדות בלי לעשות שקר בנפשך, תגיע למסקנה ששגית בדרך ותחשב מסלול מחדש. הרי לאן הגעת בסוף? אתה יהודי גאה שמתנגד להיאחזות היהודים ביהודה. ולא רק זה, אלא מעודד לא-יהודים להיאחז ביהודה, ולא רק ביהודה אלא "בישראל כולה". כלומר: טעית בדרך. אם אתה בן אדם שמחפש את האמת, ותבחן את העובדות ההיסטוריות אתה תגיע למסקנה הזאת לבד.

תודה על הדגמה מצמררת לאן יכול להגיע "סילוף נפשי".
אימצת במאה אחוז את שפת-האויב ואתה מדקלם את טיעוניו.
הגעת עד לכדי הבנת רצח אחיך ואחיותיך שנרצחו בשם "המאבק לשחרור פלסטין מיהודים".
תתעורר
אני לא זה שאיבד את הדרך. היסטורית, התנועה הציונית היא עוד תנועת התיישבות קולוניאליסטית - ההבדל היחיד הוא שחלק מהיהודים כיום הם צאצאים של יהודים שהתגוררו בארץ לפני 2000 שנים ויותר. למעשה, זה כנראה נכון גם לגבי חלק נכבד מהפלסטינים. מדובר בהבדל חסר משמעות בהקשר המודרני של תנועות כאלה. קולוניאליזם התיישבותי הוא תמיד פסול - בארה"ב, בקנדה, באוסטרליה, בדרא"פ, בניו-זילנד, באירלנד - וכן, גם בפלסטין/א"י. אין ביהודים שום דבר "מיוחד" שהופך אותנו לבעלי זכות לבצע טיהור אתני של אוכלוסיה שלמה, לקדם מחיקת תרבות, הרס המוני ורצח המוני בשביל עליונות יהודית בארץ כזו או אחרת. אין לאף עם זכות כזו. אתה יכול לקשקש כמה שאתה רוצה על זה שאני מעריץ פעולות טרור פלסטיניות - זה עדיין יהיה שקר. אני מעריץ את הנחישות הפלסטינית להתנגד לטיהור האתני שהתנועה הציונית עושה בהם, גם אם למרבה הצער זה כולל מעשי רצח מתועבים. בדיוק כפי שאני מעריץ את הנחישות האוקראינית להדוף את הפלישה הרוסית למרות שיש בין הלוחמים שם ניאו-נאצים, בדיוק כמו שאני מעריץ את ההתנגדות האינדיאנית לקולוניאליזם הלבן למרות שבוצעו בשם ההתנגדות הזו מקרי רצח מזעזעים. יתרה מכך, אני מאמין שאתה מבין בדיוק על מה אני מדבר, כי אתה (קרוב לוודאי) מעריץ את ההתנגדות הציונית לאימפריאליזם הבריטי - למרות שחלק נכבד ממנה כלל רצח מזעזע של פקידים בריטיים וכמות לא נתפשת של אזרחים פלסטינים בלתי-מעורבים.

אני יהודי גאה שמתנגד לפשעים שנעשים בשמו. אני עומד יחד עם גרמנים גאים שהתנגדו לפשעים שנעשו בשמם, עם בריטים גאים שהתנגדו לפשעים האימפריאליסטים שנעשו בשמם, לצרפתים גאים שהתנגדו לפשעים שנעשו בשמם, לאמריקאים גאים שהתנגדו וכו'. מבחינתי הפלסטינים אינם האויב, הם הקורבנות של הקולוניאליזם הציוני. אני תומך במאבקם ולא רק שלא רואה בהם אויב אלא שותפי דרך להתנערות מהקולוניאליזם וכוח-נגד לאימפריאליזם המערבי. אתה יכול גם לקשקש כמה שאתה רוצה על זה שאני "מבין" את הרצח של אזרחים ישראלים ע"י פלסטינים למרות מה שכתבתי כמה וכמה פעמים בנושא, אבל גם זה לא ישנה את המציאות במאום.

קומוניסים כתב: 30 מאי 2022, 23:47 אין לך דרך להפוך את הסיפור.
תתרכז.
משכורת חודשית
לכל טרוריסט
מכלל ארגוני הטרור
כולל מי שרצחו עשרות אזרחים בפיגועי טרור אכזריים.
בשם הדגל הספציפי הזה.
לאורך שנים.
השכר - בהתאם לרצח. מי שרצח יותר, מקבל יותר.
זאת לא שאלה תאורטית/דיונית.

עוול מתמשך או לא?
שוב, אתה חוטא בהתעלמות מההקשר ההיסטורי. שאלת התשלומים שמקבלים אסירים פלסטינים היא טיפה בים של הסיפור הציוני. התרכזות בעניין זה היא-היא איבוד הריכוז בעניין. גם אם יכפילו וישלשו את התשלומים הללו זה לא יתקרב במאום לפשעים שהציונים ביצעו כלפי הפלסטינים, וזה בכלל לא עניין סימטרי: אין דין המתנגד לקולוניאליזם כדין המבצע קולוניאליזם. מי שבוחר לשפוט את שני הצדדים באותה המידה בוחר בצידוד בקולוניאליסט, חד וחלק.

ולכן אני אחזור על השאלה הבאמת מרכזית כאן: האם אתה מכיר מאבק היסטורי של עם אשר התנגד לקולוניאליזם ומחיקתו התרבותית מבלי לשפוך דם בלתי-מעורבים? אפילו מאבק אחד.
אתה לא תמצא דוגמאות כאלו, כי אין דוגמאות כאלו. כל מאבק כזה כלל רצח ודם, ועדיין בכללותו היה לגיטימי. המאבק ההודי בבריטים כלל הרבה מאד אלימות - והוא בכל זאת היה לגיטימי. התוניסאים התנגדו למתיישבים הצרפתים באופן שכלל גם הרבה מאד אלימות - ומאבקם היה לגיטימי. השחורים בדרא"פ התנגדו למתיישבים הבורים ואח"כ למשטר האפרטהייד שלהם, במאבק שבמהלכו הם שפכו הרבה דם "לבן" - וכמובן שמאבקם היה מאד לגיטימי (אפילו בנעים מסכים לכך). ובהתאם, הפלסטינים מתנגדים לקולוניאליזם הציוני בין היתר באמצעות אלימות. זה מצער - אבל לא מערער מהלגיטימיות של המאבק שלהם.
חופש לפלסטין 🇵🇸 כל הכוח למעמד העובדים :hammersickle: كل القوة للطبقة العاملة 🇵🇸 الحرية لفلسطين
ضد الصهيونية, الرجعية العربية والإمبريالية :lol: נגד הציונות, הריאקציה הערבית והאימפריאליזם
סמל אישי של משתמש
pelegs
קיבל.ה  800 לייקים

benaim כתב: 30 מאי 2022, 23:34 ד"ש מחאג' אמין אל חוסייני, מנהיגם של ערביי ארץ ישראל, מושא דאגתך.
חוסייני לא פעל בואקום, אלא במציאות בה כוח אימפריאליסטי (הבריטים) הביא להקמת מדינה למתיישבים על-חשבון העם שלו. אני יודע שציונים נורא אוהבים להשתמש בקלישאה הזו, אבל העובדה שאדם נאלח כמו חוסייני היה קיים (ובניגוד לאגדות ממש לא היה המנהיג היחיד, או אפילו הכי משמעותי של הפלסטינים) לא מבטל את המאבק הפלסטיני. בדיוק כמו שגדוד אזוב הניאו-נאצי לא מבטל את המאבק האנטי-אימפריאליסטי של אוקראינה כנגד רוסיה.

עריכה: קראתי שוב את התגובה שציטטת ושמתי לב לחלק המודגש. ובכן, להטיל את האחריות לשואה או אפילו על חלק ממנה על חוסייני זה סילוף כ"כ גדול של המציאות, עד שזה נחשב פשע הכחשת שואה בגרמניה. כן כן - אני לא צוחק. לפני כמה שנים, אחרי שנתניהו אמר את שאמר בנושא, הייתה מהומה בינ"ל שכללה הצהרה גרמנית ישירה: "אנחנו אשמים בשואה". למעשה, במהלך הפגנה של יהודים וישראלים נגד ביקורו בגרמניה אחד הישראלים נשא שלט בו הוא האשים את נתניהו בהכחשת שואה... ונעצר. כתבת פעם שאתה חובב היסטוריה, אז אני מציע לך בשיא הכנות לקרוא מחקרים מודרניים על השואה והסיבות לה, הנאצים לא היו צריכים שחוסייני ישכנע אותם בהשמדה, הם פחות או יותר כיוונו לכך מתחילת הדרך. למעשה, באותה מידה שחוסייני ניצל את הנאצים בשביל המאבק הלאומי הפלסטיני - הנאצים ניצלו אותו בשביל פגיעה בבריטים שהיו אוייביהם ושלטו בארץ באותה התקופה. לא סתם הם פנו לאוייבים רבים של הבריטים והבטיחו להם תמיכה בעצמאות בתמורה להתנגדות לבריטים (הם קיבלו גם פניה של הלח"י שבאותה התקופה ניסה להתגייס למאבק בבריטים בכל מחיר). למעשה, הבריטים עשו את אותו הדבר בדיוק עם הפולנים והצ'כים. בקיצור, לך תקרא קצת, היסטוריה זה מעניין.
חופש לפלסטין 🇵🇸 כל הכוח למעמד העובדים :hammersickle: كل القوة للطبقة العاملة 🇵🇸 الحرية لفلسطين
ضد الصهيونية, الرجعية العربية والإمبريالية :lol: נגד הציונות, הריאקציה הערבית והאימפריאליזם
סמל אישי של משתמש
pelegs
קיבל.ה  800 לייקים

D&3 כתב: 30 מאי 2022, 23:38 התמיכה הייתה לפני והרדיפה גם הייתה לפני. מבחינתי ההצדקה לציונות הייתה כמובן מרגע הקמתה.

ובשביל להקל עלייך, נניח ויש מדינה אחת בין הים לירדן עם שוויון זכויות לכולם, האם במצב כזה אתה תומך בחוק השבות, ובהנחה ולא האם אתה חושב שגם אז הוא לא מוסרי.

ואני מזכיר שהעדפה מתקנת היא אחד הכלים הכי טובים שיש לנו לתקן עוולות, ואני די בטוח שתסכים שרדיפת היהודים לאורך ההיסטוריה היא אחת העוולות הגדולות ביותר.

אז בגלל שיהודים, בעיקר באירופה, נרדפו ע"י מדינותיהן - מגיע לפלסטינים להימחק? איזו מן חשיבה מוזרה זו. למה לא להקים מדינה ליהודים במרכז אירופה, ע"ח אותם עמים ומדינות שאשכרה דיכאו את היהודים לאורך דורות? למה הפלסטינים צריכים לשלם את המחיר של האנטישמיות ההיסטורית?

העדפה מתקנת בהקשר של הפלסטינים תהיה מתן זכות הגירה בחזרה לפלסטין לכל צאצאי המגורשים, ביטול חוק השבות ליהודים והפניית משאבים לתמיכה באוכלוסיה הפלסטינית והשתלבותם בכל דרגות הממשל ועבודת המדינה בארץ (בכלל זה משטרה, צבא, חינוך וכו') ואם רצונם בכך - הקמת מדינה פלסטינית עצמאית שתאפשר להם את הביטוי והפיתוח הלאומי שנגנב מהם לפני כשבעים וארבע שנים.

אני מניח שאתה יכול מהפסקה הקודמת להבין כי לדעתי חוק השבות הוא פסול. כאמור, אין סימטריה בישראל בין היהודים לבין הפלסטינים. אם אפשר לחוקק חוק שמאפשר פעולה בינ"ל להגירה ושילוב פליטים בחברות מערביות זה לדעתי הרבה הרבה (פי מליון) יותר מוסרי, שכן היסטורית המדינות האלו אחראיות להרבה מאד ממצבי העקה ברחבי העולם, ולמעשה עד היום מרוויחות מאימפריאליזם מודרני בצורת חובות, הפרטת משאבים, סחר בלתי-שיוויוני, ניצול היסטורי של משאבי אותן מדינות "עולם שלישי" שהביא לעושר המערבי המודרני וכו' וכו'. אני מניח שהנושא הזה מצריך דיון בפני עצמו.
קומוניסים
קיבל.ה  34 לייקים

pelegs, כפי שכתבתי מהתשובות שלך עולה בבירור עומק הבלבול ותפיסת המציאות המשובשת. לשמחתנו לעמדות האלה אי אפשר לקרוא אפילו מיעוט בישראל כי המספר כה זניח ביחס לאוכלוסייה. ממש כמספר האנשים שנוסעים בכביש מהיר נגד כיוון התנועה. בסוף עם כמה שאתה חושב שאתה מוסרי ונאור מאיתנו (ולמה בעצם? איפה אתה מתנחל בגוש דן? מי זה הדן הזה ומה הקשר שלו ליהודה) אתה תומך בגוף אלים עם מצע אלים ועם פעילות אלימה ועם מימון שוטף של אלימות ברברית רצחנית של יהודים רק בשל היותם יהודים. למעשה, מנגנון רצח משומן כזה לא היה מאז היטלר. ואתה בצד הלא נכון של ההיסטוריה. למרות מה שנדמה לך.
הו הפועל, זה החיים
ולנצח עוד נהיה ביחד
לא משנה, מה שאומרים
אני תמיד אוֹהב אותך :heart:
עובדיה
קיבל.ה  245 לייקים

קומוניסים כתב: 31 מאי 2022, 01:36 pelegs, כפי שכתבתי מהתשובות שלך עולה בבירור עומק הבלבול ותפיסת המציאות המשובשת. לשמחתנו לעמדות האלה אי אפשר לקרוא אפילו מיעוט בישראל כי המספר כה זניח ביחס לאוכלוסייה. ממש כמספר האנשים שנוסעים בכביש מהיר נגד כיוון התנועה
כל כך קצת אנשים, שהם רק הסיעה השלישית בגודלה בכנסת (משותפת+רעם), ב2040 היא כבר צפייה להיות השנייה בגודלה, ועם החזיונות שלכם לגבי סיפוח - יש סיכוי שהיא אפילו תהיה הראשונה בגודלה! בזכות ביבי המיעוט הזניח הוא למעשה גם לשון המאזניים בכל תרחיש פוליטי. אם אתה מעוניין באיזה שהוא סיכוי לחזור לשלטון, הייתי ממליץ לך להתרגל לרעיון שהמיעוט הזניח הזה הוא חלק מהממשלה שלך.
אדום מטלי
קיבל.ה  557 לייקים

קומוניסים כתב: 31 מאי 2022, 01:36 pelegs, כפי שכתבתי מהתשובות שלך עולה בבירור עומק הבלבול ותפיסת המציאות המשובשת. לשמחתנו לעמדות האלה אי אפשר לקרוא אפילו מיעוט בישראל כי המספר כה זניח ביחס לאוכלוסייה. ממש כמספר האנשים שנוסעים בכביש מהיר נגד כיוון התנועה. בסוף עם כמה שאתה חושב שאתה מוסרי ונאור מאיתנו (ולמה בעצם? איפה אתה מתנחל בגוש דן? מי זה הדן הזה ומה הקשר שלו ליהודה) אתה תומך בגוף אלים עם מצע אלים ועם פעילות אלימה ועם מימון שוטף של אלימות ברברית רצחנית של יהודים רק בשל היותם יהודים. למעשה, מנגנון רצח משומן כזה לא היה מאז היטלר. ואתה בצד הלא נכון של ההיסטוריה. למרות מה שנדמה לך.

קומוניסים,
פלגס מסתדר יפה ועונה לך הרבה מעבר למה שמגיע לך (לא שלא מגיע לך ללמוד, אבל יש כאן בחודשים האחרונים דיון שבו כל מה שאתה מעלה כבר נשאל/פולמס, וחבל שאתה לא מתאמץ קצת לפני שאתה מביא טיעונים שנדונו כאן בפירוט).

אבל בעניין האלימות והטרור, אליו הוא פחות התייחס: רק כעובדה, בכל שנה בנפרד מאז 95 הרג הטרור הישראלי הממוסד הרבה יותר פלסטינים מאשר הטרור הפלסטיני הרג יהודים (בכל שנה בנפרד, וכמובן בסה"כ). המשכורות שמקבלים הישראלים שרוצחים פלסטינים אולי לא מדורגות לפי מי שהרג יותר, אבל מניח שלא היית מתנגד לקבל את מה שמקבלים, באופן קבוע, הטייסים שהורידו בניינים שלמים בעזה ורצחו נשים, ילדים וזקנים. לכן לא כל כך ברור מה הנקודה שאתה רוצה להציג כשאתה אומר שהם משלמים ללוחמים שלהם.
נקודה נוספת שכדאי לך להפנים - לפלסטינים אין שום בעיה עם יהודים. היו יהודים פלסטינים עוד הרבה לפני הרצל. הבעיה שלהם היא עם הציונות והציונים. גם על זה היה כאן דיון ארוך, מציע לך לקרוא אותו לפני שאתה עונה על זה.
נערך לאחרונה על ידי אדום מטלי ב 31 מאי 2022, 02:30, נערך פעם 1 בסך הכל.
סמל אישי של משתמש
pelegs
קיבל.ה  800 לייקים

קומוניסים כתב: 31 מאי 2022, 01:36 pelegs, כפי שכתבתי מהתשובות שלך עולה בבירור עומק הבלבול ותפיסת המציאות המשובשת. לשמחתנו לעמדות האלה אי אפשר לקרוא אפילו מיעוט בישראל כי המספר כה זניח ביחס לאוכלוסייה. ממש כמספר האנשים שנוסעים בכביש מהיר נגד כיוון התנועה. בסוף עם כמה שאתה חושב שאתה מוסרי ונאור מאיתנו (ולמה בעצם? איפה אתה מתנחל בגוש דן? מי זה הדן הזה ומה הקשר שלו ליהודה) אתה תומך בגוף אלים עם מצע אלים ועם פעילות אלימה ועם מימון שוטף של אלימות ברברית רצחנית של יהודים רק בשל היותם יהודים. למעשה, מנגנון רצח משומן כזה לא היה מאז היטלר. ואתה בצד הלא נכון של ההיסטוריה. למרות מה שנדמה לך.
כרגיל כשאין מה לענות על טיעונים - עוברים לעסוק בגופו של אדם. זה לא משנה איפה אני גר, איך אני תופש את עצמי או כמה אנשים חושבים כמוני (עוד על זה בהמשך). אם אתה רוצה לענות שנקודות שהעלתי ופירטתי, תתייחס אליהן ולא אל הכותב. מעשה האד-הומינם שאתה עושה כאן בעיקר מעיד על חוסר היכולת שלך לענות על אותן נקודות וכיוצא בזה בחירה במסלול ה"קל" של שימוש במילים מתוחכמות והעלבות בשביל להסיט את הדיון למקום אחר. אני לא "מבולבל" ותפיסת המציאות שלי אינה משובשת: כאמור אני מפרט (יש שיגידו יותר מדי) על כל נקודה שאני מעלה. אדם רציני מתייחס לנקודות האלו ולא למסביב.

לנושא ה"מיעוט": תחת שליטת ישראל ישנם מליונים שמחזיקים בתפישה שאני מציג. רובם המוחלט הם פלסטינים, וממש לפני כמה ימים ניתחתי פה בפורום (לדעתי באשכול המקביל) את העובדה שתמיד מתעלמים מהם ומציגים את הדעה הזו כ"מיעוט שבמיעוט". כאמור, אתה מוזמן לעבור על שני האשכולות, לקרוא ולהחכים.

אם אתה רוצה לחזור בחזרה לנושא הדיון, אני אמקד אותו עבורך: באיזה אופן הקולוניאליזם ההתיישבותי הציוני שונה באופן משמעותי מכל קולוניאליזם התיישבותי אחר? במילה "מהותי" אני מתכוון שהאופן הנ"ל מפריד את סיפור הציונות משאר תנועות הקולוניאליזם ההתיישבותי ומעניק לתנועה הציונית לגיטימיות שלא קיימת בתנועות האחרות. אין כאן צורך לזעוק על זה שאני כביכול תומך בגוף אלים שדוגל בפעילות אלימה (בזמן שהתנועה הציונית אחראית על הרוב המוחלט של הפשעים שמתרחשים על בסיס יום-יומי בארץ ישראל/פלסטין, כן?) - פשוט להתייחס לשאלה עצמה ולענות עליה.

הערה קטנה לגבי הסיפה של התגובה שלך: לא אתה ולא אני יודעים איך ההיסטוריה תשפוט אותנו. אני אישית מאמין שכמו בכל מקרה של קולוניאליזם התיישבותי, בעתיד רוב האנשים ישפטו את הקורבן כצודק. מה שכן אפשר כבר עכשיו לדעת הוא שאתה בצד של מי ששולט בדיקטטורה צבאית ומשטר אפרטהייד מתמשך על מליוני נתינים חסרי זכויות, מי שמשתמש בצבא החזק במזרח התיכון (בחסות המדינה העשירה בתבל) כדי לדחוק אנשים מאדמותיהם ולסגור אותם בבנטוסטנים. אתה מדבר איתי על היסטוריה? אתה בצד הלא נכון של ההווה.
סמל אישי של משתמש
pelegs
קיבל.ה  800 לייקים

אדום מטלי כתב: 31 מאי 2022, 02:13 המשכורות שמקבלים הישראלים שרוצחים פלסטינים אולי לא מדורגים לפי מי שהרג יותר
לא באופן ישיר, אבל למשל מפקד כנף שטייסיו אחראים על רצח מאות אזרחים מרוויח בממוצע יותר כסף מאשר נח"לניק שיורה בפלסטיני בודד. מפקד פיקוד המרכז, או בשמו הלא-רשמי "המושל הצבאי של הגדה המערבית", שאחראי על דיכוי מליונים, רצח עשרות פלסטינים, הרס אלפי בתים, גירוש אלפים מבתיהם וגניבת דונמים ע"ג דונמים של אדמות ועוד ועוד פשעים נגד האנושות הוא קרוב לוודאי אחד מהאנשים שמקבלים הכי הרבה כסף ממשרד הבטחון עבור עבודתו כפושע מלחמה. זה הכל עניין של היררכיה שלפסטינים אין את ה"פריוולגיה" לחוות אותה.
אדום מטלי
קיבל.ה  557 לייקים

benaim כתב: 29 מאי 2022, 16:22 יום ירושלים שמח 🇮🇱 🇮🇱
מעניין אם הגעת לחגוג איתם.

קומוניסים
קיבל.ה  34 לייקים

עובדיה כתב: 31 מאי 2022, 01:44
קומוניסים כתב: 31 מאי 2022, 01:36 pelegs, כפי שכתבתי מהתשובות שלך עולה בבירור עומק הבלבול ותפיסת המציאות המשובשת. לשמחתנו לעמדות האלה אי אפשר לקרוא אפילו מיעוט בישראל כי המספר כה זניח ביחס לאוכלוסייה. ממש כמספר האנשים שנוסעים בכביש מהיר נגד כיוון התנועה
כל כך קצת אנשים, שהם רק הסיעה השלישית בגודלה בכנסת (משותפת+רעם), ב2040 היא כבר צפייה להיות השנייה בגודלה, ועם החזיונות שלכם לגבי סיפוח - יש סיכוי שהיא אפילו תהיה הראשונה בגודלה! בזכות ביבי המיעוט הזניח הוא למעשה גם לשון המאזניים בכל תרחיש פוליטי. אם אתה מעוניין באיזה שהוא סיכוי לחזור לשלטון, הייתי ממליץ לך להתרגל לרעיון שהמיעוט הזניח הזה הוא חלק מהממשלה שלך.
התכוונתי בקרב עם ישראל. זה שאחמד טיבי או ווליד טאהא תומכים באויב זה עניין אחר. מספר היהודים בישראל שמחזיקים בעמדות אשפ, כולל כל הרטוריקה האנטי ישראלית, מיטב השקרים והעיוותים ההיסטוריים לדעתי זניחה ביותר. כתופעה פנים יהודית-ישראלית זו תופעה שולית.
הו הפועל, זה החיים
ולנצח עוד נהיה ביחד
לא משנה, מה שאומרים
קומוניסים
קיבל.ה  34 לייקים

אדום מטלי כתב: 31 מאי 2022, 02:13

קומוניסים,
פלגס מסתדר יפה ועונה לך הרבה מעבר למה שמגיע לך (לא שלא מגיע לך ללמוד, אבל יש כאן בחודשים האחרונים דיון שבו כל מה שאתה מעלה כבר נשאל/פולמס, וחבל שאתה לא מתאמץ קצת לפני שאתה מביא טיעונים שנדונו כאן בפירוט).

אבל בעניין האלימות והטרור, אליו הוא פחות התייחס: רק כעובדה, בכל שנה בנפרד מאז 95 הרג הטרור הישראלי הממוסד הרבה יותר פלסטינים מאשר הטרור הפלסטיני הרג יהודים (בכל שנה בנפרד, וכמובן בסה"כ). המשכורות שמקבלים הישראלים שרוצחים פלסטינים אולי לא מדורגות לפי מי שהרג יותר, אבל מניח שלא היית מתנגד לקבל את מה שמקבלים, באופן קבוע, הטייסים שהורידו בניינים שלמים בעזה ורצחו נשים, ילדים וזקנים. לכן לא כל כך ברור מה הנקודה שאתה רוצה להציג כשאתה אומר שהם משלמים ללוחמים שלהם.
נקודה נוספת שכדאי לך להפנים - לפלסטינים אין שום בעיה עם יהודים. היו יהודים פלסטינים עוד הרבה לפני הרצל. הבעיה שלהם היא עם הציונות והציונים. גם על זה היה כאן דיון ארוך, מציע לך לקרוא אותו לפני שאתה עונה על זה.
אין טרור ישראלי ממוסד. כל מה שכתבת שקרי מההתחלה ועד הסוף. טרמינולוגיה חמאסית
הו הפועל, זה החיים
ולנצח עוד נהיה ביחד
לא משנה, מה שאומרים
קומוניסים
קיבל.ה  34 לייקים

pelegs כתב: 31 מאי 2022, 00:11
קומוניסים כתב: 30 מאי 2022, 23:32 pelegs, תודה על המענה.

חלק מהדברים שכתבת קשים מאוד ומתכתבים מאוד עם הציטוט שהבאתי מכצנלסון (כתבת: "כל מעשה רצח שביצעו פלסטינים כנגד יהודים בא"י/פלסטין מאז קום התנועה הציונית (למעשה מאז שהיא החלה בפועל להשתלט על אדמות בתחילת המאה ה-20) מקורו בתגובה לקולוניאליזם הציוני" בהתאמה ל"וכל מה שעושה אויב־עמם, כל שוד וכל רצח וכל אונס ממלא את לבם רגש הערצה והתמכרות". וגם יחסך להתיישבות היהודית לעומת יחסך להתיישבות לא יהודית.)

נראה שהקושי שלך בתפיסת המציאות נוגע בדיוק לתפר שבין היהודי לציוני. מהדברים שלך די ברור איפה התבלבלת בדרך. אני מסכים על האבחנה בין יהדות לציונות ואני שמח לקרוא שאתה גאה ביהדותך (אם תשאל אותי זה הרבה יותר חשוב) אבל אם באמת תלמד את העובדות בלי לעשות שקר בנפשך, תגיע למסקנה ששגית בדרך ותחשב מסלול מחדש. הרי לאן הגעת בסוף? אתה יהודי גאה שמתנגד להיאחזות היהודים ביהודה. ולא רק זה, אלא מעודד לא-יהודים להיאחז ביהודה, ולא רק ביהודה אלא "בישראל כולה". כלומר: טעית בדרך. אם אתה בן אדם שמחפש את האמת, ותבחן את העובדות ההיסטוריות אתה תגיע למסקנה הזאת לבד.

תודה על הדגמה מצמררת לאן יכול להגיע "סילוף נפשי".
אימצת במאה אחוז את שפת-האויב ואתה מדקלם את טיעוניו.
הגעת עד לכדי הבנת רצח אחיך ואחיותיך שנרצחו בשם "המאבק לשחרור פלסטין מיהודים".
תתעורר
אני לא זה שאיבד את הדרך. היסטורית, התנועה הציונית היא עוד תנועת התיישבות קולוניאליסטית - ההבדל היחיד הוא שחלק מהיהודים כיום הם צאצאים של יהודים שהתגוררו בארץ לפני 2000 שנים ויותר. למעשה, זה כנראה נכון גם לגבי חלק נכבד מהפלסטינים. מדובר בהבדל חסר משמעות בהקשר המודרני של תנועות כאלה. קולוניאליזם התיישבותי הוא תמיד פסול - בארה"ב, בקנדה, באוסטרליה, בדרא"פ, בניו-זילנד, באירלנד - וכן, גם בפלסטין/א"י. אין ביהודים שום דבר "מיוחד" שהופך אותנו לבעלי זכות לבצע טיהור אתני של אוכלוסיה שלמה, לקדם מחיקת תרבות, הרס המוני ורצח המוני בשביל עליונות יהודית בארץ כזו או אחרת. אין לאף עם זכות כזו. אתה יכול לקשקש כמה שאתה רוצה על זה שאני מעריץ פעולות טרור פלסטיניות - זה עדיין יהיה שקר. אני מעריץ את הנחישות הפלסטינית להתנגד לטיהור האתני שהתנועה הציונית עושה בהם, גם אם למרבה הצער זה כולל מעשי רצח מתועבים. בדיוק כפי שאני מעריץ את הנחישות האוקראינית להדוף את הפלישה הרוסית למרות שיש בין הלוחמים שם ניאו-נאצים, בדיוק כמו שאני מעריץ את ההתנגדות האינדיאנית לקולוניאליזם הלבן למרות שבוצעו בשם ההתנגדות הזו מקרי רצח מזעזעים. יתרה מכך, אני מאמין שאתה מבין בדיוק על מה אני מדבר, כי אתה (קרוב לוודאי) מעריץ את ההתנגדות הציונית לאימפריאליזם הבריטי - למרות שחלק נכבד ממנה כלל רצח מזעזע של פקידים בריטיים וכמות לא נתפשת של אזרחים פלסטינים בלתי-מעורבים.

אני יהודי גאה שמתנגד לפשעים שנעשים בשמו. אני עומד יחד עם גרמנים גאים שהתנגדו לפשעים שנעשו בשמם, עם בריטים גאים שהתנגדו לפשעים האימפריאליסטים שנעשו בשמם, לצרפתים גאים שהתנגדו לפשעים שנעשו בשמם, לאמריקאים גאים שהתנגדו וכו'. מבחינתי הפלסטינים אינם האויב, הם הקורבנות של הקולוניאליזם הציוני. אני תומך במאבקם ולא רק שלא רואה בהם אויב אלא שותפי דרך להתנערות מהקולוניאליזם וכוח-נגד לאימפריאליזם המערבי. אתה יכול גם לקשקש כמה שאתה רוצה על זה שאני "מבין" את הרצח של אזרחים ישראלים ע"י פלסטינים למרות מה שכתבתי כמה וכמה פעמים בנושא, אבל גם זה לא ישנה את המציאות במאום.

קומוניסים כתב: 30 מאי 2022, 23:47 אין לך דרך להפוך את הסיפור.
תתרכז.
משכורת חודשית
לכל טרוריסט
מכלל ארגוני הטרור
כולל מי שרצחו עשרות אזרחים בפיגועי טרור אכזריים.
בשם הדגל הספציפי הזה.
לאורך שנים.
השכר - בהתאם לרצח. מי שרצח יותר, מקבל יותר.
זאת לא שאלה תאורטית/דיונית.

עוול מתמשך או לא?
שוב, אתה חוטא בהתעלמות מההקשר ההיסטורי. שאלת התשלומים שמקבלים אסירים פלסטינים היא טיפה בים של הסיפור הציוני. התרכזות בעניין זה היא-היא איבוד הריכוז בעניין. גם אם יכפילו וישלשו את התשלומים הללו זה לא יתקרב במאום לפשעים שהציונים ביצעו כלפי הפלסטינים, וזה בכלל לא עניין סימטרי: אין דין המתנגד לקולוניאליזם כדין המבצע קולוניאליזם. מי שבוחר לשפוט את שני הצדדים באותה המידה בוחר בצידוד בקולוניאליסט, חד וחלק.

ולכן אני אחזור על השאלה הבאמת מרכזית כאן: האם אתה מכיר מאבק היסטורי של עם אשר התנגד לקולוניאליזם ומחיקתו התרבותית מבלי לשפוך דם בלתי-מעורבים? אפילו מאבק אחד.
אתה לא תמצא דוגמאות כאלו, כי אין דוגמאות כאלו. כל מאבק כזה כלל רצח ודם, ועדיין בכללותו היה לגיטימי. המאבק ההודי בבריטים כלל הרבה מאד אלימות - והוא בכל זאת היה לגיטימי. התוניסאים התנגדו למתיישבים הצרפתים באופן שכלל גם הרבה מאד אלימות - ומאבקם היה לגיטימי. השחורים בדרא"פ התנגדו למתיישבים הבורים ואח"כ למשטר האפרטהייד שלהם, במאבק שבמהלכו הם שפכו הרבה דם "לבן" - וכמובן שמאבקם היה מאד לגיטימי (אפילו בנעים מסכים לכך). ובהתאם, הפלסטינים מתנגדים לקולוניאליזם הציוני בין היתר באמצעות אלימות. זה מצער - אבל לא מערער מהלגיטימיות של המאבק שלהם.
כמובן שאין סימטריה. הארץ הזאת שייכת לעם ישראל. אנחנו בעלי הבית.
יהודים חיו באיו"ש ובירושלים עוד לפני לידת מוחמד מייסד האיסלם ואלפי שנים לפני המצאת הפיקציה הערבית-מוסלמית המתיימרת להיקרא פלשתינאית.
אתה מגלה הבנה לרצח ולמימון טרור ומחבלים שרצחו באכזריות עשרות אזרחים חפים מפשע ובמקביל מעז להטיל דופי בכוחות הבטחון שלנו.

ההתייחסות למקום מגוריך לא נועדה לרדת עליך אישית "לגופו של אדם". זה קשקוש. היא קמה לנוכח זה שאתה לא מקבל את הלגיטימציה להתיישבות יהודית בכל מרחבי ישראל כפי שכתבת בעצמך. מתבקש לשאול כיצד הנוכחות שלך כאן מוסרית יותר מאשר של תושב אריאל
הו הפועל, זה החיים
ולנצח עוד נהיה ביחד
לא משנה, מה שאומרים
אדום נחמד
קיבל.ה  331 לייקים

לא התגעגעתי.
קומוניסים
קיבל.ה  34 לייקים

אדום נחמד כתב: 31 מאי 2022, 11:00 לא התגעגעתי.
אני בטוח.
הו הפועל, זה החיים
ולנצח עוד נהיה ביחד
לא משנה, מה שאומרים
סמל אישי של משתמש
D red imperia
קיבל.ה  507 לייקים

יש לכם סבב תורנויות של ימני הפורום? פאביו ואדום אופטימי פרשו אז נכנס במקומם BENAIM, הוא התייאש אז קומוניסים חזר, כשקומוניסים יישבר נקבל את romario/אדום טורקי?
שער 5 זה הלב
סמל אישי של משתמש
pelegs
קיבל.ה  800 לייקים

קומוניסים כתב: 31 מאי 2022, 10:35 כמובן שאין סימטריה. הארץ הזאת שייכת לעם ישראל. אנחנו בעלי הבית.
יהודים חיו באיו"ש ובירושלים עוד לפני לידת מוחמד מייסד האיסלם ואלפי שנים לפני המצאת הפיקציה הערבית-מוסלמית המתיימרת להיקרא פלשתינאית.
אתה מגלה הבנה לרצח ולמימון טרור ומחבלים שרצחו באכזריות עשרות אזרחים חפים מפשע ובמקביל מעז להטיל דופי בכוחות הבטחון שלנו.

ההתייחסות למקום מגוריך לא נועדה לרדת עליך אישית "לגופו של אדם". זה קשקוש. היא קמה לנוכח זה שאתה לא מקבל את הלגיטימציה להתיישבות יהודית בכל מרחבי ישראל כפי שכתבת בעצמך. מתבקש לשאול כיצד הנוכחות שלך כאן מוסרית יותר מאשר של תושב אריאל

אף ארץ לא שייכת לאף עם. הדבר היחיד שקיים בעולם הוא הצורך בצדק: מליוני פלסטינים חווים על-בסיס יום-יומי את תוצאות הקולוניאליזם הציוני, בין אם כאזרחים סוג ד' במדינתם, כנתינים של דיקטטורה צבאית, כאסירים על-לא-עוול-בכפם בבית הכלא הפתוח הגדול בעולם או כפליטים חסרי זכויות במחנות פליטים ברחבי האיזור (כולל, למרבה האכזריות, באיזורים תחת שליטה/מצור של ישראל). הצדק והמוסר מחייב לאפשר להם חיים נורמליים, פיצוי על עשורים של סבל וביטוי לאומי. ואני מאמין שזה יקרה, גם אם זה יקח עוד עשרות שנים.

יהודים אינם "בעלי הבית" בפלסטין/א"י. הרעיון הזה הוא אדנותי, תמונת מראה של קולוניאליזם אירופאי שנציגיו האמינו שלהם הזכות האלוהית להיות "בעלי הבית" בארצות אמריקה, באוסטרליה, בארצות אפריקה וכו'. למרבה השמחה היום הרוב המוחלט של בני-האדם מבינים את השגיאה המוסרית בכך ומקללים את הקולוניאליזם האירופי - כולל אזרחים אירופאים בעצמם. זה גם מה שיקרה בסופו של דבר לציונות. כמו-כן, להגיד שדווקא יהודים הם "בעלי-הבית" בארץ בגלל שהם באו לפני הפלסטינים זה שגוי בכמה מובנים: קודם כל, כי השאלה מי בא קודם היא שרירותית - עמים רבים התגוררו בארץ, לפני ואחרי היהודים המקראיים. באופן לא מפתיע, מדובר בארץ שהרבה עמים עברו דרכה כי היא ממקומת בצומת גיאוגרפית חשובה. מעבר לכך, מאז הפעם האחרונה שיהודים "שלטו" בארץ עברו 2000 שנים, בהן היהודים התערבבו בעמים רבים (עד כדי כך שיהודים מכל מקום בעולם נראים בדיוק כמו התושבים המקומיים, תוצאה של ערבוב לאורך דורות). אם כבר, הפלסטינים הם צאצאי היהודים שנשארו בארץ, בתוספת העמים האחרים שעברו באיזור והתערבבו בהם. עכשיו, יש צד אחר לתפישה הזו, כזה שמשפיע ישירות על רוב יהודי העולם: המחשבה לפיה היהודים "שייכים" לא"י למעשה יוצרת מצב לפיו היהודים אינם "שייכים" לאף מקום אחר, ובכלל זה כל מדינה בה יהודים חיים בימינו. בעצם, הציונות אומרת לרוב היהודים בעולם שהם לא שייכים למקום מגורם אלא לארץ רחוקה - חשיבה אנטישמית קלאסית. כן, דווקא הציונות היא זו המתבססת על קבלה של הרעיונות האנטישמיים האירופים ע"י יצירת מקום רחוק מאירופה בו היהודים יכולים להתגורר ובכך "לחסוך" לגויים באירופה ובארצות אחרות את הצורך "לסבול" אותנו, ועל הדרך לשרת את האינטרסים של המערב. לעניות דעתי מדובר בכניעה משפילה לאנטישמיות.

אתה יכול להשתפך ברגשנות מזוייפת מפה ועד הודעה חדשה על היותי "מגלה הבנה לרצח וטרור", לכתוב דברים כמו "מעז להטיל דופי בכוחות הבטחון שלנו" (משפט שכשלעצמו נוטף פאשיזם עמוק) - אבל המציאות היא שאותם "כוחות בטחון" עושים את העבודה הזו יפה מאד בעצמם, והקיום של אותם ארגוני טרור הוא פועל יוצא של התנהלות התנועה הציונית. הציונות כולה היא זו שחושפת יהודים בכלל ואת נתניה בפרט לאלימות, בעצם ההתעקשות שלה להמשיך לחמוס ולרדות בעם אחר, משהו שמעולם לא עבר בשקט בשום מקום בעולם.

אם אתה ממש משתוקק לדעת איפה אני מתגורר - גלול אחורה ותתחיל לקרוא את האשכולות הרלוונטיים. אני מבטיח לך שזה חסר רלוונטיות, כי אני מחזיק באותן העמדות כבר כמה עשורים, ובזמן הזה התגוררתי במקומות שונים בארץ ובעולם. יהודים שמחזיקים בדעות שלי גם כן מתגוררים במקומות שונים בארץ ובעולם, וזה לא משפיע במאום על השאלה האם אנחנו צודקים או לא. תרצה או לא, מדובר בהסטה של הדיון לגופו של אדם.

אני בהחלט מסכים שיהודי שחי בתל-אביב אינו "מוסרי יותר" מאשר יהודי שחי באריאל (מה זה בכלל אומר?), משטר האפרטהייד בגדה המערבית הוא פועל יוצא של הקולוניאליזם הציוני שהביא לקיומה של תל-אביב המודרנית. חלקים גדולים מתל-אביב נבנו על חורבות כפרים פלסטינים שרוקנו מיושביהם בנכבה הראשונה, על סיפוח יפו ואדמותיה לעיר תוך יצירת גטו בשכונת עג'מי לכל הפלסטינים שנשארו אחרי 48'. ההבדל המהותי בין תל-אביב ואריאל הוא שביחס לתל-אביב הממשל הצבאי על הפלסטינים הסתיים לפני כמה עשורים, ואותם פלסטינים הם אזרחי המדינה (פורמלית שוויי זכויות, פרקטית רחוק מכך). לעומת זאת, באריאל הממשל הצבאי עוד קיים בימינו ונתיניו הפלסטינים מחוסרי כל זכות אזרח בסיסית. אם תושב אריאל ותושב תל-אביב מעוניינים בצדק, עליהם לתמוך במאבק הפלסטיני ולעבוד לקראת הסרת פריווילגיות היתר שיש להם כיהודים בא"י/פלסטין על חשבון הפלסטינים. שים לב - אני לא חושב שיהודים שגרים בפלסטין/א"י צריכים לעזוב או חלילה להיות מגורשים, זה יהיה עוד עוול שלא יתקן את העוול שנעשה לפלסטינים. מה שאני מאמין בו הוא שיושבי הארץ, יהודים ופלסטינים כאחד, יהיו שווי זכויות במדינתם, ושאותה מדינה תתקן את העוול המתמשך ע"י חזרת פליטים פלסטינים, מימון האוכלוסיה הפלסטינית דרך בניה מאסיבית של תשתיות, השקעה בחינוך, אינטגרציה בכל רמות המשטר בארץ וכו' (ראה מה שכתבתי ל-D&3 בתגובה קודמת).
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

נראה לי שהם חייבים להתחלף כל הזמן, אחרת זה לא נראה טוב שהם חוזרים שוב ושוב על אותם טיעונים ועל אותן שאלות ומקבלים את אותן תשובות (מובנות מאליהן לכל אדם עם עיניים) ואת אותם שיעורים בהיסטוריה למתחילים
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
pelegs
קיבל.ה  800 לייקים

D red imperia כתב: 31 מאי 2022, 11:54 יש לכם סבב תורנויות של ימני הפורום? פאביו ואדום אופטימי פרשו אז נכנס במקומם BENAIM, הוא התייאש אז קומוניסים חזר, כשקומוניסים יישבר נקבל את romario/אדום טורקי?
שכחת את אסףאסרף, שעדיין לא ענה לי על כמה וכמה הודעות מנומקות.
סמל אישי של משתמש
pelegs
קיבל.ה  800 לייקים

קומוניסים כתב: 31 מאי 2022, 10:12 אין טרור ישראלי ממוסד. כל מה שכתבת שקרי מההתחלה ועד הסוף. טרמינולוגיה חמאסית
בטח שכן, מה לדעתך הביטוי "לצרוב להם את התודעה" משקף? חלק נכבד מתורת הלחימה הצה"לית בעזה למשל מבוססת על יצירת לחץ על אזרחים כדי לשנות את הממשל שם. בלע"ז התנהלות כזאת נקראת טרור.

(כמו-כן, אחלה טיעון, ממש מנומק ומורחב... כפי שכבר כתבתי קודם, נראה שאתה לא מסוגל להתמודד עם רעיונות ותוקף אותם באופן שטחי ושבלוני, או מתמקד באדם במקום בטיעון)
סמל אישי של משתמש
its-sick
קיבל.ה  1394 לייקים

https://idanlandau.com/2022/05/31/%d7%9 ... %9c%d7%9a/

זאת כן היהדות והציונות שלך

תגובתם הנפוצה של ישראלים אלה היתה: זאת לא היהדות שלי. זאת לא הציונות שלי. אלה לא האחים שלי. זה לא מה שהדגל שלי מסמל. וכן הלאה והלאה.
העיקרון דומה: ההשתוללות הזאת ברחובות העיר העתיקה בירושלים היא לא אני ולא מייצגת אותי. אותנו.
חוקים ואיסורים שאין מקורם ב"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" הם מרושעים מטבעם. לפי מדד זה הדת היהודית קרובה למעמד של רשע מוחלט.
لا إله
מי שמאמין ולא מפחד, הריהו שקול למחבל מתאבד.
נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.
אדום נחמד
קיבל.ה  331 לייקים

pelegs כתב: 31 מאי 2022, 12:18 אני בהחלט מסכים שיהודי שחי בתל-אביב אינו "מוסרי יותר" מאשר יהודי שחי באריאל (מה זה בכלל אומר?), משטר האפרטהייד בגדה המערבית הוא פועל יוצא של הקולוניאליזם הציוני שהביא לקיומה של תל-אביב המודרנית. חלקים גדולים מתל-אביב נבנו על חורבות כפרים פלסטינים שרוקנו מיושביהם בנכבה הראשונה, על סיפוח יפו ואדמותיה לעיר תוך יצירת גטו בשכונת עג'מי לכל הפלסטינים שנשארו אחרי 48'. ההבדל המהותי בין תל-אביב ואריאל הוא שביחס לתל-אביב הממשל הצבאי על הפלסטינים הסתיים לפני כמה עשורים, ואותם פלסטינים הם אזרחי המדינה (פורמלית שוויי זכויות, פרקטית רחוק מכך). לעומת זאת, באריאל הממשל הצבאי עוד קיים בימינו ונתיניו הפלסטינים מחוסרי כל זכות אזרח בסיסית. אם תושב אריאל ותושב תל-אביב מעוניינים בצדק, עליהם לתמוך במאבק הפלסטיני ולעבוד לקראת הסרת פריווילגיות היתר שיש להם כיהודים בא"י/פלסטין על חשבון הפלסטינים. שים לב - אני לא חושב שיהודים שגרים בפלסטין/א"י צריכים לעזוב או חלילה להיות מגורשים, זה יהיה עוד עוול שלא יתקן את העוול שנעשה לפלסטינים. מה שאני מאמין בו הוא שיושבי הארץ, יהודים ופלסטינים כאחד, יהיו שווי זכויות במדינתם, ושאותה מדינה תתקן את העוול המתמשך ע"י חזרת פליטים פלסטינים, מימון האוכלוסיה הפלסטינית דרך בניה מאסיבית של תשתיות, השקעה בחינוך, אינטגרציה בכל רמות המשטר בארץ וכו' (ראה מה שכתבתי ל-D&3 בתגובה קודמת).
אתה לא באמת מקדם את הדיון כשאתה עונה לי ברצינות להודעה הזו..
במח המעוות שלו, הוא מנסה "להוכיח שאתה צבוע".
אין לו עניין לנהל דיון על האם הקולוניאליזם ההתיישבותי הוא מוסרי או לא.
זה לא שתגיד לו שתל אביבי אינו מוסרי יותר מתושב אריאל (על אף ההבדלים המהותיים בין השניים), והוא יגיד "אה, ואלה, צודק, כולנו לא מוסריים".
זה סתם כלי רטורי. מדיניות המטרה הנעה.
תענה לו על X, הוא יעבור לY.

מצד שני, יש מצב שאני מעדיף להתמודד עם אנשים כמוהו מאשר עם אלה שבאמת חושבים שלחיות בתל אביב פותר אותך מדילמות מוסריות, ושמה שקורה בשטחי 48 הוא מופת של דמוקרטיה.

מצד שלישי, כל הציונים גרועים, כל אחד בצורה אחרת.
סמל אישי של משתמש
pelegs
קיבל.ה  800 לייקים

כרגיל - אני לא חושב ששום דבר שאני עונה לו או לאסףאסרף, בנעים ושות' באמת הולך לשכנע אותם. הם תמיד ימצאו תירוצים להסביר לעצמם למה אני טועה (הם בכוונה יבינו אותי לא נכון, יגידו שיש לי "תפישת מציאות משובשת" או סתם יתעלמו מהתשובה כי היא לא נוחה להם). כבר כתבתי כאן כמה וכמה פעמים שאני אמנם עונה להם ישירות, אבל עושה את זה משתי סיבות:
  • הם מעלים (שוב ושוב) את אותם הטיעונים שאני שומע כבר קרוב ל-20 שנה, והרוב המוחלט של הציבור היהודי בישראל מעלה כשמציגים לו את האמת בשטח. יש סיכוי מסויים (קטן, אבל קיים) שיש כאן קוראים שקטים שאולי ישתכנעו מהתשובות המפורטות שלי (ושל מטלי, שלך וכו'). זה המינימום שבמינימום שאני יכול לעשות למען שינוי המציאות.
  • יש לי בעיה נפשית, אני לא יכול להשאיר טיעונים שגויים ללא תשובה :whome: זה מציק לי, ואני חייב לענות להם. תוסיף לזה את העובדה שאין לי הרבה עבודה ואני גר די בחור (חור מקסים וחביב, אבל עדיין חור) - ובסה"כ מה שתקבל הוא שכשאני רואה אנשים כותבים דברים שגויים אני חש צורך כמעט בלתי-נשלט לענות להם. זה נכון לגבי הנושא הציוני/הפלסטיני, זה נכון לגבי חיסונים, זה נכון לגבי כל דבר אחר שיש לי עליו דעה מוצקת.
סמל אישי של משתמש
pelegs
קיבל.ה  800 לייקים

בדיוק. כבר הפסקתי להגיד לזוגתי "מישהו טועה באינטרנט" ואני פשוט אומר "xkcd386" :devil-smile:
benaim
קיבל.ה  271 לייקים

אדום מטלי כתב: 31 מאי 2022, 08:54
benaim כתב: 29 מאי 2022, 16:22 יום ירושלים שמח 🇮🇱 🇮🇱
מעניין אם הגעת לחגוג איתם.

לא שותף לשירים האלה או לעמדות שלהם. מה שכן, מעדיף אותם על פניך ודומיך.
אדום מטלי
קיבל.ה  557 לייקים

ברור שאתה מעדיף אותם על פני. רואים את הכתיבה שלך כאן, לא נראה לי שמישהו חושב אחרת.
סמל אישי של משתמש
pelegs
קיבל.ה  800 לייקים

benaim כתב: 31 מאי 2022, 15:11 לא שותף לשירים האלה או לעמדות שלהם. מה שכן, מעדיף אותם על פניך ודומיך.
קצת כמו שהבורגנות תמיד תעדיף שת"פ עם פאשיסטים על-פני סוציאליסטים. קלאסי (וגם דיון לאשכול אחר).

לעניינינו: צר לי לבשר לך, אבל האידיאולוגיה שלך של בניה יהודית בכל הארץ וציון יום "איחוד" ירושלים פחות או יותר מחייבת התנהלות כמו זו שרואים בסרטון.
אדום מטלי
קיבל.ה  557 לייקים

pelegs כתב: 31 מאי 2022, 15:33
benaim כתב: 31 מאי 2022, 15:11 לא שותף לשירים האלה או לעמדות שלהם. מה שכן, מעדיף אותם על פניך ודומיך.
קצת כמו שהבורגנות תמיד תעדיף שת"פ עם פאשיסטים על-פני סוציאליסטים. קלאסי (וגם דיון לאשכול אחר).

לעניינינו: צר לי לבשר לך, אבל האידיאולוגיה שלך של בניה יהודית בכל הארץ וציון יום "איחוד" ירושלים פחות או יותר מחייבת התנהלות כמו זו שרואים בסרטון.
האנס המנומס...
סמל אישי של משתמש
pelegs
קיבל.ה  800 לייקים

אדום מטלי כתב: 31 מאי 2022, 15:34 האנס המנומס...
יורים ובוכים, כיבוש נאור...
benaim
קיבל.ה  271 לייקים

You name it. אני יודע מי מסוכן באמת למדינת ישראל ומי סתם שר שירים גזעניים.
סמל אישי של משתמש
Haunter
קיבל.ה  337 לייקים

קומוניסים לא מכיר אותך חבר אבל מציע לך לא להכנס לויכוחים פה ולא לנסות לשכנע 4 או 5 פסיכים שימכרו את סבתא שלהם בשביל להגיד כמה אנחנו נאצים וכמה הפלסטינאים הם נהורים שרוצים דו קיום ושלום בעעע
חופש לפורום שדים מPELEGES

סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

אני רואה שהקטע הזה של פחד מפני האפשרות שמישהו ישמע משהו-שאתם-לא-מסכימים-איתו נהיה מדבק.
מה הלחץ? מה כבר יקרה אם הוא ישמע משהו שאיזה שמאלני אומר? למה אתם כל כך חרדים מהאפשרות הזאת?
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
pelegs
קיבל.ה  800 לייקים

Haunter כתב: 31 מאי 2022, 16:17 קומוניסים לא מכיר אותך חבר אבל מציע לך לא להכנס לויכוחים פה ולא לנסות לשכנע 4 או 5 פסיכים שימכרו את סבתא שלהם בשביל להגיד כמה אנחנו נאצים וכמה הפלסטינאים הם נהורים שרוצים דו קיום ושלום בעעע
תרגום: "הם אומרים מילים גדולות שאני לא מבין וזה מפחיד אותייייי"
benaim
קיבל.ה  271 לייקים

pelegs כתב: 31 מאי 2022, 16:21
Haunter כתב: 31 מאי 2022, 16:17 קומוניסים לא מכיר אותך חבר אבל מציע לך לא להכנס לויכוחים פה ולא לנסות לשכנע 4 או 5 פסיכים שימכרו את סבתא שלהם בשביל להגיד כמה אנחנו נאצים וכמה הפלסטינאים הם נהורים שרוצים דו קיום ושלום בעעע
אתה באמת כזה מתנשא וצדקן או שאתה רק מנסה להצטייר ככזה?
סמל אישי של משתמש
Haunter
קיבל.ה  337 לייקים

סליחה שאני יורד לפסים אישיים ומדבר לא יפה אבל אתם אפסים

סמל אישי של משתמש
Haunter
קיבל.ה  337 לייקים

benaim כתב: 31 מאי 2022, 16:23
pelegs כתב: 31 מאי 2022, 16:21
אתה באמת כזה מתנשא וצדקן או שאתה רק מנסה להצטייר ככזה?
אחי זה בא ביחד ואת הבעיה שהם לא מבינים את זה מה שנקרא הגמל לא רואה את דבשתו

אדום נחמד
קיבל.ה  331 לייקים

למה שאמכור את סבתא שלי בשביל להגיד כמה אנחנו נאצים?
כאילו, מה זה אומר בעצם?
שבלי למכור את סבתא שלי אני לא אוכל לעשות את זה?
שאני צריך תזרים מזומנים חד פעמי (ולא כל כך גדול אגב) כדי לומר את מה שיש לי?
סמל אישי של משתמש
pelegs
קיבל.ה  800 לייקים

זה אומר שאין לו טיעונים, כי אם היו לו כאלה הוא היה כותב אותם. במקום זה הוא בוחר לתקוף את הכותב בכל מיני דרכים (למשל בשרשור אחר ב"קנסו" הוא מכנה אותי "מכביסט" כי... לא ברור, הוא לא מנמק אף פעם את השטויות שיוצאות לו מהמקלדת).

עדכון: מסתבר שזה בגלל שאני גר בגרמניה. מה אני אגיד, יש לבחור מוח אנליטי מבריק ¯/_(ツ)_\¯
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

Haunter כתב: 31 מאי 2022, 16:23 סליחה שאני יורד לפסים אישיים ומדבר לא יפה אבל אתם אפסים
כבר תנו רבנן ש"כל הפוסל במומו פוסל"
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
pelegs
קיבל.ה  800 לייקים

...ובחזרה לדיון עצמו: הנה ההזדמנות של כל משתמש באשר הוא להוכיח שהוא מסוגל להתווכח עם טיעונים בלי להיטפל לכותב - תביאו הבדל מהותי אחד בין הציונות וישראל לבין שאר תנועות הקולוניאליזם ההתיישבותי בהיסטוריה המודרנית.
שליחת תגובה