7even כתב: ↑25 יוני 2025, 17:41
יפתח זיו לליגה שבה מותר לרשום 5-6 זרים הוא מחליף מצויין.
בטח ובטח אם נשחק ב-3 מסגרות.
לא איזה קלעי על, אבל יודע לנעיל לא רע את הקבוצה, יש לו הרבה מאסה, ואני בטוח שאיטודיס יעבו איתו על קבלת ההחלטות הלוקה בחסר שלו לפעמים.
אל דאגה, לא לא יקבל 30 דקות בדרבי.
יפתח זיו הוא מנהל משחק מהגרועים שיש.
מקבל החלטות מזעזעות.
קולע רע מאוד מבחוץ (בעונה הרגילה קלע 26% מהשלוש ובפלייאוף ירד ל-21%).
ובעיקר - חושב שהוא הרבה יותר טוב ממה שהוא באמת ולכן חושב שהוא צריך להיות הגו-טו גאי ולקחת זריקות מכריעות כשאין לו יכולת לשים אותן.
כששחקן כזה מגיע להפועל הציפייה היא שהוא ילמד מהשחקנים הבכירים שיש בסגל ומסגל האימון כיצד לשפר קבלת החלטות.
מרגיש לי שיעבדו איתו על זה. מרגיש שאפילו הרבה מאד.
אני גם די בטוח שלא הביאו אותו בתור קלעי. הבחור יהיה מוקף בשחקנים ברמהמ אד גבוהה. ילמד דבר או שניים.
באימון הראשון הוא יבין שהוא לא אמור לחשוב שהוא הגו טו גאי. גם שם אני רגוע.
הוא מוביל כדור עם שליטה טובה בכדור ומאסה. משהו שנצטרך. מקווה שיגיע.
7even כתב: ↑25 יוני 2025, 17:41
יפתח זיו לליגה שבה מותר לרשום 5-6 זרים הוא מחליף מצויין.
בטח ובטח אם נשחק ב-3 מסגרות.
לא איזה קלעי על, אבל יודע לנעיל לא רע את הקבוצה, יש לו הרבה מאסה, ואני בטוח שאיטודיס יעבו איתו על קבלת ההחלטות הלוקה בחסר שלו לפעמים.
אל דאגה, לא לא יקבל 30 דקות בדרבי.
מקבל החלטות מזעזעות.
ובעיקר - חושב שהוא הרבה יותר טוב ממה שהוא באמת ולכן חושב שהוא צריך להיות הגו-טו גאי ולקחת זריקות מכריעות כשאין לו יכולת לשים אותן.
כששחקן כזה מגיע להפועל הציפייה היא שהוא ילמד מהשחקנים הבכירים שיש בסגל ומסגל האימון כיצד לשפר קבלת החלטות.
אני גם די בטוח שלא הביאו אותו בתור קלעי. הבחור יהיה מוקף בשחקנים ברמהמ אד גבוהה. ילמד דבר או שניים.
יש לי חדשות בשבילך.
במכבי יש מאמני יכולות אישיות מהטובים שיש.
הוא שיחק שם ליד בולדווין ולורנזו בראון ועוד איזה שחקן מצוין אחד או שניים והוא לא השתפר שם אפילו קצת ביכולת קבלת ההחלטות שלו או בכישורים האחרים.
אז תרשה לי לפקפק בפנטזיה שלך שהוא יהפוך לשחקן נורמלי דווקא אצלנו.
ורכז חייב להיות עם קליעה טובה ברמות האלה. לומר שלא הביא אותו בתור קלעי זה די מביך. זה חלק מסט הכישורים שחייב להיות לו כדי שיוכל להביא תועלת.
לבינגהאם יש חוזה לעוד עונה, ידוע כמה בייאאוט צריך עליו?
יש מישהו אצלם שצריך אפשר להביא בטרייד וכסף?
אנא ערף
וירטוס סימנה את צמד הסנטרים של הפועל תל אביב - ג'ונתן מוטלי ומרכוס בינגהאם. לראשון יש כמובן חוזה לעונה הבאה באדום ועופר ינאי לא יוותר עליו כל כך בקלות, בעוד השני ככל הנראה יסיים את דרכו אצל דימיטריס איטודיס.
"מוטלי נחשב לאופציה יקרה אך מנוסה, ובינגהאם כפוטנציאל משתלם יותר, בזכות הגודל ויכולות החסימה שלו", נכתב. "וירטוס צפויה להפעיל על שניהם לחץ מתוך כוונה לסגור לפחות עם אחד מהם ולחזק את עמדות 4-5".
כזכור, מוטלי שנטש את המועדון אשתקד אך הוחזר בסופו של דבר היה אחד השחקנים הבולטים של אלופת היורוקאפ, עם 14.8 נקודות, 5.2 ריבאונדים ו-2.4 אסיסטים למשחק בליגת העל, לצד 16.7 נקודות, 4.9 ריבאונדים ו-2.5 אסיסטים למשחק באירופה. בהפועל תל אביב הבהירו כי אין שום סיכוי שיסכימו לשחרר את הכוכב, וכי לא נעשתה אליהם שום פניה לגביו.
בינגהאם, שהצטרף במהלך העונה מהפועל חולון, עמד על ממוצעים צנועים יותר של 10.5 נקודות ו-4.7 ריבאונדים בליגת העל, לצד 4.3 נקודות ו-1.8 ריבאונדים למשחק ביורוקאפ.
גביזון כתב: ↑26 יוני 2025, 13:39
וירטוס סימנה את צמד הסנטרים של הפועל תל אביב - ג'ונתן מוטלי ומרכוס בינגהאם. לראשון יש כמובן חוזה לעונה הבאה באדום ועופר ינאי לא יוותר עליו כל כך בקלות, בעוד השני ככל הנראה יסיים את דרכו אצל דימיטריס איטודיס.
"מוטלי נחשב לאופציה יקרה אך מנוסה, ובינגהאם כפוטנציאל משתלם יותר, בזכות הגודל ויכולות החסימה שלו", נכתב. "וירטוס צפויה להפעיל על שניהם לחץ מתוך כוונה לסגור לפחות עם אחד מהם ולחזק את עמדות 4-5".
כזכור, מוטלי שנטש את המועדון אשתקד אך הוחזר בסופו של דבר היה אחד השחקנים הבולטים של אלופת היורוקאפ, עם 14.8 נקודות, 5.2 ריבאונדים ו-2.4 אסיסטים למשחק בליגת העל, לצד 16.7 נקודות, 4.9 ריבאונדים ו-2.5 אסיסטים למשחק באירופה. בהפועל תל אביב הבהירו כי אין שום סיכוי שיסכימו לשחרר את הכוכב, וכי לא נעשתה אליהם שום פניה לגביו.
בינגהאם, שהצטרף במהלך העונה מהפועל חולון, עמד על ממוצעים צנועים יותר של 10.5 נקודות ו-4.7 ריבאונדים בליגת העל, לצד 4.3 נקודות ו-1.8 ריבאונדים למשחק ביורוקאפ.
הם פוטנציאל גדול להיות המזרון של היורוליג, מה הם באים עלינו?
גביזון כתב: ↑26 יוני 2025, 13:39
הם פוטנציאל גדול להיות המזרון של היורוליג, מה הם באים עלינו?
הם רוצים את בינגהאם ואנחנו לא רוצים אותו (טעות לדעתי, להחתים מעבר לעונה הזאת ולהשאיל להשתפשף), דווקא באים טוב, השאלה אם יש בייאאוט וכמה?
לגבי מוטלי הרבה קבוצות יורוליג רוצות אותו, מותר לרצות. להבדיל (אלף אלפי הבדלות) אני רוצה את שורטס, יופי לי.
מרכוס בינגהאם צפוי לעזוב את הפועל תל אביב ומנהל משא ומתן עם איסטנבול בשאקשהיר הטורקית, שהגישה לו הצעה לחוזה לעונה הבאה, כך נודע ל"ישראל היום".
הסנטר האמריקאי, שהצטרף לאדומים במהלך חודש נובמבר תמורת 600 אלף דולר, מחזיק בחוזה לעונה נוספת. עם זאת, בעקבות ההצטרפות של דניאל אוטורו מאנאדולו אפס, טאי אודיאסה מבשאקשהיר, איתי שגב מעירוני נס ציונה, והישארותם של ברונו קאבוקלו וג'ונתן מוטלי – הוא צפוי לעזוב.
נציגיו עמלים בתקופה האחרונה על מציאת יעד חלופי עבורו. הסנטר (24, 2.13) מעוניין להמשיך לשחק במסגרת אירופית גם בעונה הבאה, אולם דרישות השכר שלו מרחיקות אותו בשלב זה ממרבית הקבוצות הישראליות שבחנו את האפשרות לצרפו.
בינגהאם שיחק ב-11 משחקים בליגת העל במדי הפועל ת"א והעמיד ממוצעים של 10.5 נקודות ו-4.6 ריבאונדים. במסגרת היורוקאפ תרם 4.3 נקודות למשחק. אתמול (רביעי) דווח כי בינגהאם הוא מטרה מרכזית של וירטוס בולוניה מהיורוליג, כך לפי "Basketball Sphere".
מי שצפוי לעשות את הדרך ההפוכה מבינגהאם הוא הסנטר טאי אודיאסה שסיכם לשנתיים – עונה עם אופציה לעונה נוספת – אצל האדומים, ויחזק את הסגל של האדומים לקראת העונה הבאה ביורוליג.
על פי מקורות בטורקיה, המגעים בין הצדדים החלו לפני מספר שבועות, והחוזה לשנתיים נחתם עוד לפני פרוץ המלחמה מול איראן. הצטרפותו של שחקן הפנים (29, 2.06) נועדה על פי התכנון המקורי לתפוס את מקומו של מרכוס בינגהאם, שלא צפוי להמשיך במועדון.
ל"ישראל היום" נודע כי במסגרת השיחות בין הצדדים, קיבל השחקן אישור בחוזהו שלא יחויב להגיע לישראל אם לא ירצה בכך או אם יחשוש בשל המצב הביטחוני – סעיף שניתן על ידי הקבוצה לחלק מהשחקנים הזרים החדשים. אודיאסה עורר עניין גם בבאיירן מינכן הגרמנית, אולם ההצעה הכספית של האדומים הייתה עדיפה. הוא סיכם עם המועדון לפני כשבועיים וצפוי להצטרף אליו באופן רשמי בקרוב.
מלחמת 12 הימים עם איראן הסתיימה, אבל סימני השאלה בכל הנוגע להגעתם של שחקנים זרים ארצה נותרו בעינם. כך, למשל, בימים האחרונים תהו ברחבי אירופה האם הסיכום של שחקנים כמו דן אוטורו ואלייז'ה בריאנט בהפועל תל אביב עדיין בתוקף - ולכך יש לסטפנוס דדאס תשובה ברורה.
"אין פה שום סימן שאלה. הם סיכמו אצלנו ויצטרפו לקבוצה כפי שתוכנן", גילה דדאס בריאיון לטלוויזיה היוונית.
כזכור, שני שחקני אנאדולו אפס סיכמו על חוזים גבוהים למדי, כשעופר ינאי חושף שהסכים לשלם לבריאנט, אקס מכבי תל אביב והפועל אילת, כ-2.5 מיליון דולר לעונה, סכום גבוה בהרבה מכפי שהוצע לו בקבוצות אחרות, כולל אנאדולו אפס. גם אוטורו, שחקן פנים מבוקש, יקבל שכר גבוה וצפוי להיות חלק מהפועל תל אביב על אף ההתעניינות מצד פנאתינייקוס שצצה בימים האחרונים.
דדאס אף נשאל על המלחמה בישראל, ולמרות לחצים מצד המראיין לספק הצהרה פוליטית, הסתפק דדאס באמירות דיפלומטיות. "אני מייחל לשלום בכל החזיתות, ומקווה שהאנשים בישראל יהנו בקרוב מאוד מרוגע וביטחון", אמר.
2 נקודות רק לגבי שני הגבוהים המבוקשים שלנו
1. בינגאהם - כשמסתכלים על הסטטיסטיקה היבשה שלו זה נראה לא רע, אבל זה מקרה קלאסי שמספרים יכולים להטעות. הבחור פשוט חיסרון על המגרש כל עוד לא מדובר בקבוצה חלשה ממול. הייתי מחתים ומשאיל אם זו אופציה. עדיין צעיר מאד.
מספרים אגב יכולים להטעות גם לצד השני, כשסטטיסטיקה לא מרשימה לפעמים מסתימה את העבודה שהשחקן תורם המון על הפרקט.
2. מוטלי - באופן אירוני למדי, דווקא העובדה שמוטלי עזב באמצע העונה מאפשרת להפועל להשאיר אותו לעונה הבאה עקב החוזה החדש.
רדנקו כתב: ↑24 יוני 2025, 17:50
הוא יכול לשחק גם כסנטר.
בסופו של דבר ברנדון דייויס עזב, קוברוביצה אמור לעזוב לבשקשהיר,
וממה שאני קורא גם איזאיה מייק לא ישאר.
לא מופרך שיחתימו את שניהם. לגבי הכסף אני פחות יודע.
עופר ינאי התראיין לבאסקט ניוז ובין היתר אמר שיש שלושה שחקנים שחתמו וזה עדיין לא פורסם (בראיינט, אוטורו ואודיאסה? או כאלה שבכלל לא פורסמו?), ושמחפשים בנוסף עוד גארד ברמה גבוהה ומספר 4 עם קליעה.
ומה עם עמדה 3? כנראה עוד עונה עם האיש החביב והחמוד בעמדה הזאת.. במקום להביא עוד 4 עדיף כבר לתת את העמדה הזאת לקבוקלו ותומר מחליף שלו, ולהתמקד על 3 איכותי..
הוקיץ' כתב: ↑27 יוני 2025, 15:18
עופר ינאי התראיין לבאסקט ניוז ובין היתר אמר שיש שלושה שחקנים שחתמו וזה עדיין לא פורסם (בראיינט, אוטורו ואודיאסה? או כאלה שבכלל לא פורסמו?), ושמחפשים בנוסף עוד גארד ברמה גבוהה ומספר 4 עם קליעה.
קודם כל מעניין, אם זה 3 ממי שידוע אז מי זה שלא באמת חתם? אודיאסה אוו אניס?
עוד מתוך הכתבה שפורסמה:
הבעלים פירט: "בעונה שעברה היינו סביב 100 מיליון שקל (25 מיליון יורו). השנה נגיע ל-160 מיליון שקל (40 מיליון יורו). בשכר שחקנים, אני חושב שנעבור את ה-25 מיליון יורו. זה מה שנגיע אליו. עדיין לא החתמנו את כל מי שרצינו". לשם השוואה, תקציב השחקנים הגבוה ביורוליג בעונה החולפת היה של ריאל מדריד, פנאתינייקוס ואולימפיאקוס, בגובה 20.5 מיליון יורו של כל אחת
רדנקו כתב: ↑26 יוני 2025, 12:00
מקבל החלטות מזעזעות.
יש לי חדשות בשבילך.
הוא שיחק שם ליד בולדווין ולורנזו בראון ועוד איזה שחקן מצוין אחד או שניים והוא לא השתפר שם אפילו קצת ביכולת קבלת ההחלטות שלו או בכישורים האחרים.
ורכז חייב להיות עם קליעה טובה ברמות האלה. לומר שלא הביא אותו בתור קלעי זה די מביך. זה חלק מסט הכישורים שחייב להיות לו כדי שיוכל להביא תועלת.
1. את מכבי הוא עזב בעונת 22/23. אנחנו מתחילים את עונת 25/26
2. אני לא שופט אף ישראלי שולי ברוטציה במכבי. זה מועדון שמאד מאד קשה להצליח בו כישראלי לא בכיר מאד. טובים ממנו נכשלו שם.
3. למרות ששיחק כ-20 דקות למשחק במכבי, הוא קלע שם לא רע מה-3. בליגה. מוזמן לבדוק.
4. לוידע מאיפה הבאת שרשמתי שאצלינו יהפוך לשחקן נורמלי ואני גם לוידע מה ההגדרה שלך לנורמלי.
אני חושב שלליגה זו החתמה טובה מאד. לא כל המשחקים שלנו הם מול ירושלים ומכבי וצריך סגל רחב. הלוואי ויבוא
עד המ!!ת הפועל כתב: ↑27 יוני 2025, 19:09
כל ההחתמות האלה מגדילות את הסיכויים שלנו לקחת גביע הטוטו, גביע המדינה ואליפות בעונה הבאה? או ששוב ניפול מול י–ם ומכבי?
בטח מגדילות , סתם נוצר פה רושם שזרים ברמה של השחקנים האלה (אם אכן יגיעו ) זה לא אמור להספיק אם אין לך ישראלי ברמה של סורקין (או סורקין בעצמו ) תאכלס זה שטויות
בחיי שאני לא מבין את הדיבור של עופר על 3 שחקנים חתומים שלא פורסם עליהם בשום מקום. איך זה יכול להיות? לא יכול להיות ששולם על מישהו בייאאוט והכל נשאר דיסקרטי לגמרי, ואני לא רואה שחקני יורוליג חופשיים שיכולים לשדרג אותנו ולא מצאו קבוצה.
Niro כתב:בחיי שאני לא מבין את הדיבור של עופר על 3 שחקנים חתומים שלא פורסם עליהם בשום מקום. איך זה יכול להיות? לא יכול להיות ששולם על מישהו בייאאוט והכל נשאר דיסקרטי לגמרי, ואני לא רואה שחקני יורוליג חופשיים שיכולים לשדרג אותנו ולא מצאו קבוצה.
יש לינק לראיון? לא שמעתי את הראיון אבל אני מניח שהוא מתכוון לאחד מאלה שכבר ידוע שסוכמו.
איפה הוא התראיין?
Niro כתב:בחיי שאני לא מבין את הדיבור של עופר על 3 שחקנים חתומים שלא פורסם עליהם בשום מקום. איך זה יכול להיות? לא יכול להיות ששולם על מישהו בייאאוט והכל נשאר דיסקרטי לגמרי, ואני לא רואה שחקני יורוליג חופשיים שיכולים לשדרג אותנו ולא מצאו קבוצה.
יש לינק לראיון? לא שמעתי את הראיון אבל אני מניח שהוא מתכוון לאחד מאלה שכבר ידוע שסוכמו.
איפה הוא התראיין?
Sent from my 22101320G using Tapatalk
הוא התראיין לבאסקט ניוז. אי אפשר לקרוא הכל בלי לשלם לאתר אבל יש ציטוטים מהראיון באתרים פה בארץ.
בספורט 5 הוא מצוטט "הצלחנו לשמור על חלק מהחתמות בסוד. שלושה שחקנים שחתמנו איתם עדיין לא ידועים לציבור".
בוואלה- "החתמנו שלושה שחקנים שלדעתי אף אחד לא יודע מהן".
איפה הוא התראיין?
הוא התראיין לבאסקט ניוז. אי אפשר לקרוא הכל בלי לשלם לאתר אבל יש ציטוטים מהראיון באתרים פה בארץ.
בספורט 5 הוא מצוטט "הצלחנו לשמור על חלק מהחתמות בסוד. שלושה שחקנים שחתמנו איתם עדיין לא ידועים לציבור".
הבנתי, לדעתי זה קשקוש של "עיתונות", קודם כל ציטטו שאמר "לדעתי", והתקשורת יכולה לעשות כותרות מרבע משפט שנח להם, שוב זו דעתי.
איפה הוא התראיין?
מי שרוצה משהו מבסקטניוז מוזמן לבקש. עשיתי מנוי. זה יורו אחד לחודש וזה מענין אותי מספיק.
7even כתב: ↑26 יוני 2025, 12:04
יש לי חדשות בשבילך.
1. את מכבי הוא עזב בעונת 22/23. אנחנו מתחילים את עונת 25/26
2. אני לא שופט אף ישראלי שולי ברוטציה במכבי. זה מועדון שמאד מאד קשה להצליח בו כישראלי לא בכיר מאד. טובים ממנו נכשלו שם.
3. למרות ששיחק כ-20 דקות למשחק במכבי, הוא קלע שם לא רע מה-3. בליגה. מוזמן לבדוק.
4. לוידע מאיפה הבאת שרשמתי שאצלינו יהפוך לשחקן נורמלי ואני גם לוידע מה ההגדרה שלך לנורמלי.
אני חושב שלליגה זו החתמה טובה מאד. לא כל המשחקים שלנו הם מול ירושלים ומכבי וצריך סגל רחב. הלוואי ויבוא
יפתח זיו שיחק במכבי בעונה לפני האחרונה. זה לא בדיוק הרבה זמן.