היית בצבא? בתפקיד קרבי? מדברייך אני מניח שלא , וגם מניח שאתה מתנגד לשירות קרבי מלחתחילה. אם אני טועה אז אני מתנצל כבר מעכשיו.
הלוואי והייתי מצליח להאמין בגישה התמימה שעומדת מאחורי ההנחה שאנחנו לא צריכים צבא ולא צריכים חיילים קרביים. לצערי המציאות נכון להיום רחוקה מכך (הרבה יותר קרובה ממה שהיתה לפני 30 שנה , אבל עדיין רחוקה).
בצבא , במיוחד בתפקידים קרביים , אי אפשר לקבל את זה שכל אחד יפעל על פי דעתו וצו מצפנו , זה לא עובד ככה , אז כן , אם כבר התגייסת לצבא ולתפקיד קרבי , ברמה הבסיסית , מילוי אחר פקודות הוא דבר נכון שיש גם להתגאות בו.
עכשיו , האם השימוש בצבא הזה נעשה בצורה נכונה או לא? אלה כבר שאלות פוליטיות שצריך לפריד בינן לבין הדילמות היומיומיות של החיילים בשטח.
מקומם של חיילים לוחמים שאומנו למלחמה מול צבאות אוייב הוא לא בביצוע מעצרים ושאר פעילויות הכיבוש שמבוצעות ביומיום בשטחים, לפחות לדעתי, גם אמרתי את זה כשאני עצמי הייתי שם בסדיר ובמילואים , אבל בזמן ביצוע המשימות , חיילים וקצינים קרביים חייבים לבצע את המשימות המוטלות עליהם , ביום שהם יפסיקו , זה היום שהאוייבים האמיתיים שלנו יבואו "לחגוג" עלינו.
באופן כללי לגבי רוח הדברים שלך בנושא השירות הצבאי ו/או הקרבי, מה שיש לי להגיד זה:

וכן , אני יודע שבשורה התחתונה הוא היה האיש הרע בסיפור , אני גם מסכים עם זה שהוא היה צריך להענש (כמו שאמרתי , האחריות השילוחית) , אם כבר אני פחות מסכים עם הוענש שקיבלו שם החיילים הקטנים , ולאיציק אני אוסיף , שגם בסיפור הזה , כהוחלט שהחיילים הקטנים כן אשמים , העונש הוא לא כלא...
עריכה - הצלחתי לשתול גיף , סוף סוף!!!