השער של לנדאו 86'

פורום אוהדי הפועל תל אביב
שליחת תגובה
סמל אישי של משתמש
D red imperia
קיבל.ה  507 לייקים

לא מצאתי שום אסמכתא לכך שחוק הנבדל שונה בין אז להיום בהיבט של שחקן שאינו מעורב במהלך, כלומר שעמדת הנבדל של אלי יאני לא מחייבת שריקת עבירת נבדל.
אם כך השער של גילי היה כשר למהדרין, לא?
שער 5 זה הלב
סמל אישי של משתמש
KingAlpaca
קיבל.ה  1472 לייקים

@דני גולפיטק
האדום הצורר:
גם הבוסטר שלא ניתן כמעט בשום מקום במערב וכבר ניתן לשליש מהאוכלוסייה כאן זה רק בגלל שישראל הצליחה להשיג את החיסונים לפני כולם? אתה מאמין לחרטוטים של עצמך?

מי אנחנו? אנחנו בית"ר!
כפיר אדום
קיבל.ה  101 לייקים

חוק הנבדל לא השתנה. השער חוקי למהדרין. מה שקרה כמה שנים אחרי כן הוא רענון נהלים שהזכיר מה זה נבדל פסיבי. שונאי הפועל נתלים ברענון הזה כאילו הוא היה שינוי חוקה. בורים אחרים תופסים על זה טרמפ.

אין לי סימוכין כתוב לכך. מסתמך על אדם מאוד אמין שקרא את ספרי החוקים שוב ושוב.
סמל אישי של משתמש
7even
קיבל.ה  2664 לייקים

לא היה שום נבדל. ראיתי את השער הזה 20 פעם ואף פעם לא הבנתי על מה התלונות...
סתם יצרו איזה מיתוס שהשער לא חוקי כדי ליצור מראית עין של דרמה. כלום ושומדבר.
יחד, רק יחד! :heart:
סמל אישי של משתמש
De Niro
קיבל.ה  910 לייקים

געגועים עזים לתקופה של אז.
כדורגל תחרותי עם כשרונות ישראלים.

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

Nati
קיבל.ה  1761 לייקים

D red imperia כתב:לא מצאתי שום אסמכתא לכך שחוק הנבדל שונה בין אז להיום בהיבט של שחקן שאינו מעורב במהלך, כלומר שעמדת הנבדל של אלי יאני לא מחייבת שריקת עבירת נבדל.
למי שיש בעיות עם זיכרון על חוק הנבדל הפסיבי(שהתחיל כבר בסוף שנות ה70)תשלח אותו לשידור גמר הגביע ב83.שם כבר ב2 הדקות הראשונות ניסים קיוויתי אומר על שחקן שהוא בנבדל פסיבי.
יהלום14אדום
קיבל.ה  950 לייקים

בפורום הישן מישהו העלה צילום של החוק הזה מהתקופה הלרוונטית.
מאז לא מצאתי את זה.
יאללה הביתה!!!
מתן
קיבל.ה  94 לייקים

Nati כתב: 27 אפריל 2022, 10:07
D red imperia כתב:לא מצאתי שום אסמכתא לכך שחוק הנבדל שונה בין אז להיום בהיבט של שחקן שאינו מעורב במהלך, כלומר שעמדת הנבדל של אלי יאני לא מחייבת שריקת עבירת נבדל.
למי שיש בעיות עם זיכרון על חוק הנבדל הפסיבי(שהתחיל כבר בסוף שנות ה70)תשלח אותו לשידור גמר הגביע ב83.שם כבר ב2 הדקות הראשונות ניסים קיוויתי אומר על שחקן שהוא בנבדל פסיבי.
תמיד היה חוק נבדל פסיבי בכדורגל. אין כדורגל כפי שאנחנו מכירים אותו ללא נבדל פסיבי. אם כל נבדל הוא עברה, אז השחקן שמרים את הקרן הוא בנבדל כששחקן נוגח את הכדור לשער.

ראו למשל סעיף 6 מכללי המשחק בשנת 1923:
https://en.wikisource.org/wiki/Laws_of_the_Game_(1923)
סמל אישי של משתמש
D red imperia
קיבל.ה  507 לייקים

נתקלתי בסרטון ישן של השופט אריק חיימוביץ' שטוען שהשער היה צריך להיפסל, לדעתי הוא משקר כי לא מצאתי שום אזכור לזה בחוקה לאורך השנים.
כנראה שאכן מדובר במיתוס שקרי שנבנה כדי לפגוע בהפועל.
שער 5 זה הלב
סמל אישי של משתמש
בז'רנו
קיבל.ה  708 לייקים

אז ככה:
ראיתי את המשחק בלייב-בטלוויזיה.משחק הליגה הראשון ששודר אי פעם בשידור ישיר בטלוויזיה.אי אפשר באמת לתאר את ההרגשה הזו.כמו חלום שמתגשם לילד שחולה על כדורגל..
ועוד לקחת ככה אליפות..אין הרבה זכרונות ילדות שזכורים לי בצורה כל כך מאושרת{מקום שני אחרי הנשיקה הראשונה שלי-שנתיים אחרי}.
בכל מקרה-לענייננו-בתקופה ההיא החוק אומנם היה קיים{בדיעבד אני יודע}-אבל לא באמת השתמשו בו. הרימו את הדגל ברגע שהכדור יצא מהרגל של המוסר לכיוון הכללי של ההתקפה{אם היה שחקן בנבדל}.
אני זוכר את הדיונים שבאו בעקבות השער ואת טענת הנבדל הפסיבי.זה היה אשכרה חוק שרק שופטים ואולי כמה עכברי כדורגל הכירו.
בכל מקרה-אני זוכר שהתבאסתי קצת ששמעתי שיש חוק כזה.
כי תאכלס-הדבר היחיד שיותר מתוק מלקחת אליפות במשחק האחרון בדקה 86
זה לקחת אליפות המשחק אחרון בדקה 86-עם גול באופסייד :D
סמל אישי של משתמש
D red imperia
קיבל.ה  507 לייקים

בעיניי מדובר ברגע השיא בהיסטוריית המועדון. מעטים המועדונים שיש להם באמתחתם זכייה באליפות במחזור האחרון, קל וחומר כשהגיעו אליו במקום השני.
לא מפחית מחשיבותו של ה-15.5.10, אבל כאן זה היה מפגש ישיר בין שתי הטוענות לכתר, בבלומפילד עם 20 אלף צופים. קשה לשחזר דבר כזה.
למרבה הצער, תעשיית השקר של מכב* ושאר אוייבינו הצליחו להטמיע נראטיב כוזב כאילו שהיה מדובר במחטף לא חוקי. חשוב לנפץ את המיתוס הזה ככל האפשר.
שער 5 זה הלב
סמל אישי של משתמש
De Niro
קיבל.ה  910 לייקים

חד משמעית השער הדרמטי ביותר בתולדות המועדון בשל המאבק הישיר על האליפות בין הקבוצות.
משחק עונה אמיתי ולא כמו בימינו.

Nati
קיבל.ה  1761 לייקים

בז'רנו כתב:אז ככה:
ראיתי את המשחק בלייב-בטלוויזיה.משחק הליגה הראשון ששודר אי פעם בשידור ישיר בטלוויזיה.אי אפשר באמת לתאר את ההרגשה הזו.כמו חלום שמתגשם לילד שחולה על כדורגל..
ועוד לקחת ככה אליפות..אין הרבה זכרונות ילדות שזכורים לי בצורה כל כך מאושרת{מקום שני אחרי הנשיקה הראשונה שלי-שנתיים אחרי}.
בכל מקרה-לענייננו-בתקופה ההיא החוק אומנם היה קיים{בדיעבד אני יודע}-אבל לא באמת השתמשו בו. הרימו את הדגל ברגע שהכדור יצא מהרגל של המוסר לכיוון הכללי של ההתקפה{אם היה שחקן בנבדל}.
אני זוכר את הדיונים שבאו בעקבות השער ואת טענת הנבדל הפסיבי.זה היה אשכרה חוק שרק שופטים ואולי כמה עכברי כדורגל הכירו.
לא נכון
אין אחד שלא הכיר את החוק הזה.
ד״א,כשהשער הובקע,חיפה בכלל לא התייחסו ליאני.הם טענו שגילי באופסייד.רק לאחר המשחק הם התחילו לדבר על״ הנבדל״ של יאני.
סמל אישי של משתמש
De Niro
קיבל.ה  910 לייקים

באותה תקופה השופטים היו הרבה יותר סמכותיים וחזקים מהשופטים כיום.לחלקם כמו לשריר ז"ל היו עיני נץ.
הם היו משנים החלטות של קוונים על נבדלים שלא היו מלא פעמים.
השופט היה האוטוריטה (לא הקוון!) ובמקרה הזה וואחאד אוטוריטה.וטוב שכך כי לא הייתה שום סיבה לפסול את השער כי הוא חוקי לחלוטין אז וגם היום.

סמל אישי של משתמש
בז'רנו
קיבל.ה  708 לייקים

Nati כתב: 27 אפריל 2022, 19:34
לא נכון
ד״א,כשהשער הובקע,חיפה בכלל לא התייחסו ליאני.הם טענו שגילי באופסייד.רק לאחר המשחק הם התחילו לדבר על״ הנבדל״ של יאני.
אני כותב את זה דרך העיניים של בן 11.לא זכור לי שמישהו הכיר את החוק הזה.
בלי קשר- איזה 15 שנים לאחר מכן פגשתי את צבי שריר אללה ירחמו בתור לבנק.לא יכולתי להתאפק ודיברנו על המשחק.דרך אגב,בסוף שאלתי אותו איזה קבוצה הוא אוהד- אמר לי שהפועל,אבל זה לא השפיע עליו שהיה שופט במשחקים שלנו.
Nati
קיבל.ה  1761 לייקים

בז'רנו כתב:
Nati כתב: 27 אפריל 2022, 19:34
לא נכון
אני כותב את זה דרך העיניים של בן 11.לא זכור לי שמישהו הכיר את החוק הזה.
בלי קשר- איזה 15 שנים לאחר מכן פגשתי את צבי שריר אללה ירחמו בתור לבנק.לא יכולתי להתאפק ודיברנו על המשחק.דרך אגב,בסוף שאלתי אותו איזה קבוצה הוא אוהד- אמר לי שהפועל,אבל זה לא השפיע עליו שהיה שופט במשחקים שלנו.
בתור מישהו שהיה יותר מבוגר,אני אומר מספר לך שכולם הכירו את החוק.
זה תמיד היה יודע ששריר ויצחק בן יצחק היו אוהדי הפועל.זה לא הפריע להם לדפוק אותנו.
ביחוד שריר שאישר לבני יהודה שער בגמר הגביע ב81.כדור שאפילו לא היה קרוב לקו השער.
tadmored
קיבל.ה  522 לייקים

לנדאו ריגש אותי פעמיים
-בשער המדובר שהביא לנו את האליפות ב-86
-והשער בגמר הגביע בשנת 83 שהביא לנו את הגביע
אז כן נבדל, לא נבדל,, כן יד לא יד
על הזי... של פפו

אגב, נתי תזכיר גם יצחק בן יצחק הוסיף איזה 10 דקות באיזה דרבי גשום כי הסטופר לטענתו הפסיק לעבוד והובלנו 2-1, ומכבי החלאות( אלון נתן )השוו בדקה ה-98
אנחנו אולי קהל פרובוקטיבי, קהל שנון, קהל עם לשון חריפה וחדה, ולפעמים חסרת רחמים, אבל אנחנו לא גזענים!
עומר חרמש הי"ד
1975-2023
נרצח בידי אויב צמא דם ואכזר
Nati
קיבל.ה  1761 לייקים

tadmored כתב:לנדאו ריגש אותי פעמיים
-בשער המדובר שהביא לנו את האליפות ב-86
-והשער בגמר הגביע בשנת 83 שהביא לנו את הגביע
אז כן נבדל, לא נבדל,, כן יד לא יד
על הזי... של פפו

אגב, נתי תזכיר גם יצחק בן יצחק הוסיף איזה 10 דקות באיזה דרבי גשום כי הסטופר לטענתו הפסיק לעבוד והובלנו 2-1, ומכבי החלאות( אלון נתן )השוו בדקה ה-98
גשום???
זה לא היה גשום,זה היה מבול שלא הפסיק לרגע.
בגלל הגשם השעון שלו נרטב והפסיק לעבוד.האדיוט הסתכל על השעון שהיה בין שער 7 ל8.הוא רק לא ידע שהשעון היה נעצר בדקה 90.
שליחת תגובה