1. נראה לי שלא.
2. אתה צריך לשאול את דאעש או אולי מישהו שמבין בזה, לא אנשים אקראיים באינטרנט.
אגב, למה אתה שואל? יש פה במקרה איזו הנחה מובלעת שכל הערבים\מוסלמים עושים דברים מאותם סיבות כי בעצם עמוק בלב הם אותו דבר?
1. נראה לי שלא.
אפשר להגיד דברים שאינם קלישאות
טרילילי טרהלהלה...אדום מטלי כתב: ↑28 מרץ 2022, 09:14 בתגובה לטענה שישראל לא הורגת אזרחים חפים מפשע, וההתייחסות להפצצות האכזריות על עזה כאילו אין ברירה, וכאילו מזהירים לפני כן:
אלה, כרגיל, שקרים של התעמולה הישראלית (הדי מוצלחת, אגב), שהציבור קונה בשקיקה.
ישראל הורגת חפים מפשע בכוונה, וכשיטה.
הטענה לפיה מודיעים לאזרחים לפני שמפציצים להם את הבית היא שקר מוחלט (ולא שאם היא הייתה נכונה זה היה מוריד הרבה מאשמת הרצח). נשים, ילדים וזקנים, מתעוררים אל מותם באמצא הלילה, בלי שהיא להם מושג שזה הולך לקרות.
אני כמובן לא ממליץ ולא מצפה מהכותבים שטוענים זאת לקרוא את הדברים הבאים, כרגיל, האמת לחלוטין לא רלוונטית עבורם. אני מביא את זה כשרות לאנשים שעלולים לחשוב שיש אמת כלשהי בטענות המופרכות הללו.
אני ממליץ לקרוא את העדויות המובאות כאן ממסע הקטל האחרון בעזה.
ממליץ גם לקרוא את הרשימה במורד הסולם המוסרי: 5 שלבים בקריסת ההסברה הישראלית של פרופסור עידן לנדו, שעושה קצת סדר בדברים (מופתית כרגיל), לגבי נפלאות ההסברה הישראלית בהתקפה האחרונה על עזה. גם המאמר הקצר הזה מפרק את השקרים הללו.
זה ממש מדהים בעיניי שאתה גזלת אדמות 'פלסטיניות' וחושב שמילים יפות ושפה גבוהה מכפרים על כך.אדום נחמד כתב: ↑28 מרץ 2022, 11:59אפשר להגיד דברים שאינם קלישאות
העניין הוא שקיימות מספר טענות בסגנון "דף מסרים" שהימין משתמש בהם מדי פעם, וכל המטרה שלהן היא לעכב את הדיון.
הרי כל מי שניהל דיון פוליטי אחד או שניים בחייו כבר נתקל בשאלות האלו וראה כמה גרסאות של תשובה לכל אחת מהן.
אתה לא "מת לדעת" איפה אנחנו גרים. אתה יודע שאנחנו גרים בישראל, ולכן באופן אינהרנטי יושבים בצורה זו או אחרת על אדמות של פלסטינים שגורשו ב48. אנחנו מודעים לעובדה הזו. לא הכנסת לנו מתחת לחגורה. אתה לא רוצה להרחיב את ההבנה שלך, אלא "להוציא אותנו צבועים" בדרך מאוד מגושמת ופתטית.
ולכן, התשובה שלי אליך היא שאתה מחולל קלישאות. כי לענות עניינית לטענות המטומטמות האלה זה לשתף פעולה עם הטמטום.
שוב, הנסיון "לתפוס" אותנו באיזו צביעות כלשהי. אתה לא פה בשביל באמת לנהל דיון. לא אכפת לך כהוא זה מהפלסטינים, מהסבל שלהם, או מכל דבר אחר. אכפת לך רק "לנצח" בויכוח כאילו הוא ישנה את המציאות.
מה זאת אומרת אין לך מדינה אחרת? זו לא האדמה שלך, זו אדמה פלסטינית.אדום נחמד כתב: ↑28 מרץ 2022, 15:13שוב, הנסיון "לתפוס" אותנו באיזו צביעות כלשהי. אתה לא פה בשביל באמת לנהל דיון. לא אכפת לך כהוא זה מהפלסטינים, מהסבל שלהם, או מכל דבר אחר. אכפת לך רק "לנצח" בויכוח כאילו הוא ישנה את המציאות.
וכל זה למרות שכבר ענו לך פה - אנחנו פה כי אין לנו מדינה אחרת, אין לנו לאן ללכת. אני לא אחזור לא לפולין ולא למצרים. אני פה, ואני אלחם כדי להפוך את המקום הזה לראוי למחייה לכל יושביו. (כמו שאמרתי - תרגיל ידוע ומטומטם להחריד.)
רוצה להתמודד עם העמדה הזו? בבקשה.
רוצה לזרוק קלישאות ולנסות להביך את השותפים שלך לשיחה? תשאר לבד.
משפטים כאלה דווקא נשמעים בדרך כלל במקומות שיש בהם ביקורת על הציונות, וכנ"ל גם דיונים על תעמולה ציונית.
אני די בטוח שאפשר לדבר על היסטוריה בלי להשתמש בתעמולה (אם כי התעמולה בהחלט יכולה לעשות שימוש בהיסטוריה).
לא מבין את השאלהbenaim כתב: ↑28 מרץ 2022, 15:39מה זאת אומרת אין לך מדינה אחרת? זו לא האדמה שלך, זו אדמה פלסטינית.אדום נחמד כתב: ↑28 מרץ 2022, 15:13שוב, הנסיון "לתפוס" אותנו באיזו צביעות כלשהי. אתה לא פה בשביל באמת לנהל דיון. לא אכפת לך כהוא זה מהפלסטינים, מהסבל שלהם, או מכל דבר אחר. אכפת לך רק "לנצח" בויכוח כאילו הוא ישנה את המציאות.
וכל זה למרות שכבר ענו לך פה - אנחנו פה כי אין לנו מדינה אחרת, אין לנו לאן ללכת. אני לא אחזור לא לפולין ולא למצרים. אני פה, ואני אלחם כדי להפוך את המקום הזה לראוי למחייה לכל יושביו. (כמו שאמרתי - תרגיל ידוע ומטומטם להחריד.)
אני לא צריך לנסות להביך אף אחד, נראה שאתם עושים זאת מצוין לגמרי בעצמכם.
יושב על הגדר, רגל פה רגל שם.....
היי, אף אחד לא אמר ש*כל* האדמות היו שייכות לפלסטינים....
מה לא מבוסס בלומר שמדינת ישראל קמה על חורבות פלסטין? תפתח מפה (לא זו הציונית). היא מכוסה בנקודות שמציינות כפרים ושטחי חקלאות. כמעט כל טיול שתעשה בארץ, תגיע לאיזה "חירבה", ותתן לילדים לשחק בין החדרים מאבן. זה לא נפל מהשמים
אז אתה 'חוטא' יום יום ועוד מתלונן על כך? אני לא מצליח למצוא היגיון בדבריך.אדום נחמד כתב: ↑28 מרץ 2022, 17:48לא מבין את השאלהbenaim כתב: ↑28 מרץ 2022, 15:39מה זאת אומרת אין לך מדינה אחרת? זו לא האדמה שלך, זו אדמה פלסטינית.אדום נחמד כתב: ↑28 מרץ 2022, 15:13
שוב, הנסיון "לתפוס" אותנו באיזו צביעות כלשהי. אתה לא פה בשביל באמת לנהל דיון. לא אכפת לך כהוא זה מהפלסטינים, מהסבל שלהם, או מכל דבר אחר. אכפת לך רק "לנצח" בויכוח כאילו הוא ישנה את המציאות.
אני לא צריך לנסות להביך אף אחד, נראה שאתם עושים זאת מצוין לגמרי בעצמכם.
יושב על הגדר, רגל פה רגל שם.....
אין לי מדינה אחרת אומר שאין לי מקום אחר לחיות בו. זו עובדה קיימת, גם אם דרך הווצרותה לא מוצאת חן בעיני. שוב, זה די ברור שאתה מעלה את הנקודה הזו כדי להאיר איזו צביעות ולצבור נקודות בויכוח, אבל זה פשוט מגוחך. תקשיב למה שעונים לך. תוציא את הראש מהתחת.
איפה נכתב שהיתה פה "יישות פלסטינית"?
כל הקטע הזה של לנסות לעשות gotcha לטיעונים אנטי-קולוניאליסטים אולי מבוססים על חוסר ההבנה של המטרה של התנועות הללו: אף אחד לא מדבר על החזרה של אדמות אחת לאחת לבעליהן המקוריים תוך כדי גירוש התושבים הנוכחיים (אפילו חמאס כבר לא דורש את זה). זה לא קרה בדרא"פ, זה לא קרה בגרמניה, וזה לא יקרה בישראל/פלסטין. זה בלתי אפשרי כי עברו כבר כמה דורות ועוולה לא יכול לכפר על עוולה אחרת. הדרישה היא להשוות את זכויותיהם החוקיות והחברתיות של הילידים לאלו של המתיישבים + לספק פיצויים ולהבטיח נקודת פתיחה כלכלית שווה. במקרה של ישראל/פלסטין זה אומר להחזיר אדמות איפה שאפשר, לפצות איפה שאי-אפשר, לבטל את כל החוקים המפלים (ובכלל זה הגדרת מדינת ישראל כמדינה יהודית ו/או ליהודים בראש ובראשנה) כולל חוק השבות, ליצור מערכת שתאפשר השתלבות כלכלית ומנהלתית של פלסטינים בכל רבדי החברה (חינוך, ניהול, צבא, משטרה וכו' דרך למשל אפליה מתקנת) ומציאת פתרון צודק לבעית הפליטים הפלסטינים (לא כולם ירצו בהכרח לחזור לפלסטין, ולמדינות ערב ישנה גם כן אחריות גדולה למצבם, לא רק למדינת ישראל).
אני עזבתי את ישראל לא מתוך אידיאולוגיה אנטי-ציונית, ואני לא חושב ברצינות שזה פתרון סביר לשאלת הסכסוך. עזבתי כי טוב לי יותר בגרמניה, התרבות אהובה עלי, מזג האוויר נוח לי ואני אוהב תחבורה ציבורית. יכולתי לעשות את זה כי למזלי באתי מרקע משפחתי-כלכלי שאפשר לי חינוך אקדמי במקצוע ריאלי (שפותח יותר דלתות בכל הקשור להגירה), רמת אנגלית גבוהה, היכרות עם השפה המקומית ובשלב מסויים גם התאזרחות כאן.
"להוציא את הראש מהתחת" זו לא קללה שאתה יכול פשוט לזרוק עלי בחזרה. זה ביטוי עם משמעות. אני לא כל כך מבין איזו משמעות אתה מייחס לזה כשאתה משתמש בביטוי הזה מולי..
מצוין שמנהיגי השמאל דאז הבינו את מה שאתם שכחתם היום.אדום נחמד כתב: ↑28 מרץ 2022, 18:26איפה נכתב שהיתה פה "יישות פלסטינית"?
כן נכתב שחיו פה בני אדם שאינם יהודים, להם היה להם חופש תנועה ומסחר מדרום לצפון וממזרח למערב. הציונות דרשה לשנות את זה, אם צריך - בכח. זו המציאות.
העניין הוא שמה שאתה מכחיש פה בלהט, ידעו יפה מאוד לנבא לא מעט מבכירי הציונות דאז, מימין ומשמאל. תקרא קצת את זבוטינסקי, אולי תחכים.
לא מצאתי אף תוכן ענייני בהודעות שלך. אשמח שתמקד אותי או שתאיר את עיניי.אדום נחמד כתב: ↑28 מרץ 2022, 18:31"להוציא את הראש מהתחת" זו לא קללה שאתה יכול פשוט לזרוק עלי בחזרה. זה ביטוי עם משמעות. אני לא כל כך מבין איזו משמעות אתה מייחס לזה כשאתה משתמש בביטוי הזה מולי..
ולגבי חוסר היכולת שלך להבין את ההגיון בדבריי, אולי זה קשור לעבודה שאתה לא ממש מנסה. לא התייחסת עניינית לאף הודעה. אבל אין לך מה לפחד. ידע זה כח. תנסה. אולי תלמד משהו.
האמת שאני טיפל'ה שמח על זה שצפיתי שמכל ההודעה שלי שלושה אנשים פה התייחסו ספציפית לחומוס ביאסיף וזה מראה כמה באמת אפשר ליצר איתכם דיון עינייני על דברים ברומו של עולם, שאפו.הגלמוד מלוד כתב: ↑28 מרץ 2022, 00:06לא ברור מה אתה רוצה ממני. לך לעזאזל אתה וה"דו קיום" המאולץ שלך, כאילו אתה עושה טובה. ציונים "ליבארלים" כמוך נוראים פי אלף יותר מכל הבן גבירים.Hapoelian כתב: ↑27 מרץ 2022, 23:11לא ברור מה אתה רוצה ממנו ואתה יותר ממוזמן לא להגיב פה יותר.הגלמוד מלוד כתב: ↑27 מרץ 2022, 21:50
אתה חלאה ותרשה לי לא להגיב לך יותר לפני שאני אקיא. ציניקן עלוב.
אני כל כך מזדהה עם הדעות שבנעים כותב לו וחשוב לי להגיד שכתושב איזור נהריה בילדות אני לא אשכח את השוק שהיה ב2001 אחרי הפיגוע ברכבת שהיה הפיגוע הראשון שביצע ערבי-ישראלי (תושב אבו סנאן). זה היה הלם גדול, אבל לא, זה לא גרם לנו להפסיק לבקר חברים בשייח דנון, לנגב חומוס בכפר יאסיף, לעשות קניות בעכו עתיקה, ולהעסיק ערבים במקומות העבודה או אפילו להועסק על ידם. ביום שתבין שאנחנו לא גזענים, אנחנו לא רוצים ברע לאף אחד אבל עדיין דוגלים בכבדהו וחשדהו כך יוטב לך.
תחזיר את האדמות שגנבת ואז תדבר איתי על דו קיום
תפסיק לטבוח בפלסטינאים כל שנה ואז תדבר איתי על דו קיום.
מדבר איתי על פאקינג חומוס בכפר יאסיף. האטימות של הישראלים למה שמתרחש סביבם זה פשוט מחלה
א. אתה כתבת את זהאדום נחמד כתב: ↑28 מרץ 2022, 18:16היי, אף אחד לא אמר ש*כל* האדמות היו שייכות לפלסטינים....מה לא מבוסס בלומר שמדינת ישראל קמה על חורבות פלסטין? תפתח מפה (לא זו הציונית). היא מכוסה בנקודות שמציינות כפרים ושטחי חקלאות. כמעט כל טיול שתעשה בארץ, תגיע לאיזה "חירבה", ותתן לילדים לשחק בין החדרים מאבן. זה לא נפל מהשמים
לא הבנתי כלום.
דווקא לגבי תל אביב לא בטוח שאתה צודק.בני12 כתב: ↑28 מרץ 2022, 18:51א. אתה כתבת את זהאדום נחמד כתב: ↑28 מרץ 2022, 18:16היי, אף אחד לא אמר ש*כל* האדמות היו שייכות לפלסטינים....מה לא מבוסס בלומר שמדינת ישראל קמה על חורבות פלסטין? תפתח מפה (לא זו הציונית). היא מכוסה בנקודות שמציינות כפרים ושטחי חקלאות. כמעט כל טיול שתעשה בארץ, תגיע לאיזה "חירבה", ותתן לילדים לשחק בין החדרים מאבן. זה לא נפל מהשמים
ב. הרבה מהישובים הקיימים היום הוקמו לפני 48 כך שקצת קשה לאמר שהם הוקמו על אדמות של מגורשי 48.
לא מעט שטחים היו לא מיושבים כלל או נקנו כחוק.
בוא ניקח את הדוגמא הפופולרית של תל אביב. אז ברור ששכונת שיח' מוניס ואוניברסיטת תל אביב הוקמו על שטח של מגורשי 48 אבל זאת לא כל תל אביב
ורוב רובה של תל אביב לא הוקמה על אדמות מגורשים.
א. לא נכון (ואם היה מרווח לטעות, אז בהודעה האחרונה כתבתי בדיוק למה התכוונתי)בני12 כתב: ↑28 מרץ 2022, 18:51 א. אתה כתבת את זה
ב. הרבה מהישובים הקיימים היום הוקמו לפני 48 כך שקצת קשה לאמר שהם הוקמו על אדמות של מגורשי 48.
לא מעט שטחים היו לא מיושבים כלל או נקנו כחוק.
בוא ניקח את הדוגמא הפופולרית של תל אביב. אז ברור ששכונת שיח' מוניס ואוניברסיטת תל אביב הוקמו על שטח של מגורשי 48 אבל זאת לא כל תל אביב
ורוב רובה של תל אביב לא הוקמה על אדמות מגורשים.
לא הבנתי. מה הבינו אז ששכחנו היום?benaim כתב: ↑28 מרץ 2022, 18:38 מצוין שמנהיגי השמאל דאז הבינו את מה שאתם שכחתם היום.
אני מכחיש היסטורית את הלאומיות הפלסטינית. הם פיקציה. כשהבריטים 'העניקו' את העצמאות להאשמים בירדן, הם בקלות יכלו להפוך את ה'פלסטינים' לירדנים. לכן הם פיקציה.
הוחלט באו"ם על הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל, הם ניסו למנוע זאת, הפסידו פעם אחר פעם והנה אנחנו במצב הנוכחי.
האם צריך להימצא הפתרון שיוציא אותנו ממצב הביניים הזה? כן, רק שעדיין לא נמצאה הנוסחה.
מותר לשאול איזה מקצוע ריאלי?pelegs כתב: ↑28 מרץ 2022, 18:27אני עזבתי את ישראל לא מתוך אידיאולוגיה אנטי-ציונית, ואני לא חושב ברצינות שזה פתרון סביר לשאלת הסכסוך. עזבתי כי טוב לי יותר בגרמניה, התרבות אהובה עלי, מזג האוויר נוח לי ואני אוהב תחבורה ציבורית. יכולתי לעשות את זה כי למזלי באתי מרקע משפחתי-כלכלי שאפשר לי חינוך אקדמי במקצוע ריאלי (שפותח יותר דלתות בכל הקשור להגירה), רמת אנגלית גבוהה, היכרות עם השפה המקומית ובשלב מסויים גם התאזרחות כאן.
מדוע הסיכוי למצוא עבודה שואף לאפס?its-sick כתב: ↑28 מרץ 2022, 19:15מותר לשאול איזה מקצוע ריאלי?pelegs כתב: ↑28 מרץ 2022, 18:27אני עזבתי את ישראל לא מתוך אידיאולוגיה אנטי-ציונית, ואני לא חושב ברצינות שזה פתרון סביר לשאלת הסכסוך. עזבתי כי טוב לי יותר בגרמניה, התרבות אהובה עלי, מזג האוויר נוח לי ואני אוהב תחבורה ציבורית. יכולתי לעשות את זה כי למזלי באתי מרקע משפחתי-כלכלי שאפשר לי חינוך אקדמי במקצוע ריאלי (שפותח יותר דלתות בכל הקשור להגירה), רמת אנגלית גבוהה, היכרות עם השפה המקומית ובשלב מסויים גם התאזרחות כאן.
כי יש לי אזרחות גרמנית, אבל אשתי ואני בהייטק ולפי מה שראיתי הסיכוי למצוא לשנינו עבודה בגרמניה קרוב לאפס, במיוחד כשאנחנו מעדיפים את בוואריה על פני כל איזור אחר.
תתחילו ללמוד. תוך שנה פלוס מינוס תדעו מספיק בשביל המינימום של המינימום.
אני מעדיף לא לפתוח את הדיון כאן, אבל כן אענה בקצרה* (אם אתה רוצה לשוחח על זה יותר, בבקשה בפרטי ו/או באשכול נפרד):
יש המון בפרנקפורט בעיקר סביב פיננסים, ובדארמשטאדט עוד קצת כללי. ספציפית החברה שאני עובד בה מתרחבת בטירוף כרגע, ואפשר לעבוד מהבית (רמז רמז שלחו לי קו"חות רמז רמז).
אישרו לך ויתור אזרחות במשרד הפנים? חלוםpelegs כתב: ↑28 מרץ 2022, 19:55אני מעדיף לא לפתוח את הדיון כאן, אבל כן אענה בקצרה* (אם אתה רוצה לשוחח על זה יותר, בבקשה בפרטי ו/או באשכול נפרד):
אני הגעתי עם תואר ראשון במדעים מדוייקים (כימיה), מה שאיפשר לי די בקלות לקבל ויזת לימודי שפה ששודרגה אח"כ לויזת לימודים (ספציפית תואר שני בכימיה במסלול באנגלית ב-FU ברלין).
מבחינת זכאות לאזרחות - לא הייתה לי: שתי הסבתות שלי היו גרמניות, ובאותו הזמן אי אפשר היה לרשת אזרחות מצד האמא, אם הילד נולד לפני אפריל 1953 (שזה בדיוק המצב של שני ההורים שלי). לפני כמה שנים החלטתי לנסות את מזלי וללכת בכל זאת למשרד האזרחות המקומי ולראות אם יש לי בכלל אופציה כלשהי. למרבה ההפתעה הם הציעו לי להתחיל הליך התאזרחות, למרות שבאותו הזמן גרתי בגרמניה פחות מחצי מ-8 השנים שהחוק מכתיב בשביל התאזרחות. הסיבה היא שהשורשים הגרמניים שלי אפשרו להשתמש בסעיף ספציפי בנספח לחוק האזרחות שאפשר להם להציע לי הליך התאזרחות ללא קשר למשך השהות שלי במדינה. ככה יצא שעברתי הליך אזרוח רגיל, במסגרתו עברתי מבחני שפה ואזרחות (בציון 100 אגב, אני אזרח טוב כשצריך), וויתרתי על האזרחות הישראלית. אחרי כשנה וכמובן בלי קשר להליך שלי, הממשלה הפדרלית עדכנה את החוק ככה שכל המשפחה שלי נהייתה זכאית לאזרחות גרמנית ללא ויתור על האזרחות הישראלית, ואכן רובם קיבלו את האזרחות לפני כשבוע. מזל אוהד הפועל קלאסי.
מפה לשם, אחרי שסיימתי את התואר השני (כבר כאזרח גרמני) החלטתי ללכת להייטק כי אני גרוע ממש במחקר אקדמי אבל תכנות ולינוקס זה ממילא בדם שלי. בימינו אני מפתח כלים בסביבות יוניקס וקצת עושה DevOps כשצריך.
*יצא פחות קצר ממה שתכננתי. נו שויין.
כן, אבל רק אחרי שהובטחה לי אזרחות גרמנית. אין דרך חוקית לאזרח ישראלי שמתגורר בישראל לוותר על האזרחות שלו, בייחוד אם אין לו אזרחות אחרת (וגם אם כן לא סביר שמשרד הפנים יאשר אלא אם כן יש סיבה ממש ממש מוצדקת).D red imperia כתב: ↑28 מרץ 2022, 19:57 אישרו לך ויתור אזרחות במשרד הפנים? חלום![]()
תמיד עניין אותי לשאול
אם תתחרט ותשוב לחיק הציונות, יאשרו לך לעשות עלייה?