על סגרים ונגיפים (אשכול קורונה)

המועצה ע"ש וולטון הקדוש היא המקום בו תוכלו לדבר על כל נושא שהקשר בינו לבין כדורגל קלוש עד לא קיים בכלל

האם תהיה מוכן להתחסן בחיסון כאשר תהיה לך האפשרות?

כן
90
74%
לא
19
16%
מתלבט
13
11%

סך הכול הצבעות: 122
בני12
קיבל.ה  1609 לייקים

האדום הצורר כתב: 07 פברואר 2022, 01:53 ושגב, כמו שציינת הוא מחק את הציוץ (שלא ברור מה היה בדיוק), ולכן לא מצאת לינק. אז כנראה הבין שטעה והוריד את זה, אבל העיקר שאתה יכול אחר כך לטנף. באופן כללי הוא מרשים אותי כהרבה יותר אפוי ממך.
לא, הוא לא מחק בגלל שהוא הבין שהוא טעה (לא כדאי לבדוק לפני שמפיצים שקרים?) אלא כי הוא חטף בקורת על כך שהוא בכוונה הפיץ פייק ניוז והוא נאלץ למחוק.
הבעיה שיש עוד הרבה ציטוטים כאלה (בערך על כל מקרה דום לב בעולם הם כותבים שזה בגלל החיסון) שלא נמחקים וכל מיני נחמנים מפיצים הלאה בשמחה.
סמל אישי של משתמש
KingAlpaca
קיבל.ה  1472 לייקים

האדום הצורר כתב: 07 פברואר 2022, 08:45 מניח שכולנו קצת איבדנו שפיות בשנתיים האחרונות, כאמור
לא.
לא "כולנו".
האדום הצורר:
גם הבוסטר שלא ניתן כמעט בשום מקום במערב וכבר ניתן לשליש מהאוכלוסייה כאן זה רק בגלל שישראל הצליחה להשיג את החיסונים לפני כולם? אתה מאמין לחרטוטים של עצמך?

מי אנחנו? אנחנו בית"ר!
האדום הצורר
קיבל.ה  673 לייקים

טור מעניין על תקשורת, מומחים וכוח:

https://fee.org/articles/we-failed-dani ... -coverage/
אינתי עומרי, הפועל.
האדום הצורר
קיבל.ה  673 לייקים

כעת מזירת המאומתים ל-100 אלף, שימו לב איך לפי נתוני משרד הבריאות הקבוצה הגדולה ביותר של מאומתים בגילאי 12-15 ו-16-19 היא מחוסנים ללא תוקף. האם אכן יש לך סיכוי גדול יותר להדבק בגילאים האלו אם אתה מחוסן ללא תוקף, בהשוואה למחוסנים ולא מחוסנים, או שפשוט כשמשווים קבוצה מאוד קטנה לקבוצה הרבה יותר גדולה אין בהכרח לנתון הזה משמעות?
כנל בקבוצת הגיל של מעל 90, בה טור הלא מחוסנים למאה אלף שובר את התקרה, בפער עצום מקבוצות הגיל האחרות. האם בני ה90 פלוס מכילים בתוכם תכונה מיוחדת או שפשוט יש מעט מאוד מהם שאינם מחוסנים?
אינתי עומרי, הפועל.
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

האדום הצורר כתב: 08 פברואר 2022, 19:14 כעת מזירת המאומתים ל-100 אלף, שימו לב איך לפי נתוני משרד הבריאות הקבוצה הגדולה ביותר של מאומתים בגילאי 12-15 ו-16-19 היא מחוסנים ללא תוקף. האם אכן יש לך סיכוי גדול יותר להדבק בגילאים האלו אם אתה מחוסן ללא תוקף, בהשוואה למחוסנים ולא מחוסנים, או שפשוט כשמשווים קבוצה מאוד קטנה לקבוצה הרבה יותר גדולה אין בהכרח לנתון הזה משמעות?
כנל בקבוצת הגיל של מעל 90, בה טור הלא מחוסנים למאה אלף שובר את התקרה, בפער עצום מקבוצות הגיל האחרות. האם בני ה90 פלוס מכילים בתוכם תכונה מיוחדת או שפשוט יש מעט מאוד מהם שאינם מחוסנים?
איך הצלחת לסיים שישה קורסים בסטטיסטיקה בלי לדעת מה ההשלכות של אוכלוסייה קטנה יחסית?
(רמז: האם שמעת על חוק המספרים הגדולים?)
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

וגם אם נניח שאתה צודק ואין משמעות לנתון מנורמל מאוכלוסייה קטנה יחסית, איך בדיוק הצלחת להקיש מזה שלמספר הלא מנורמל כן יש משמעות?
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
Noam
קיבל.ה  245 לייקים

אני לא מאמין שאתם עדיין בזה
האדום הצורר
קיבל.ה  673 לייקים

teknoboy כתב: 08 פברואר 2022, 19:18 וגם אם נניח שאתה צודק ואין משמעות לנתון מנורמל מאוכלוסייה קטנה יחסית, איך בדיוק הצלחת להקיש מזה שלמספר הלא מנורמל כן יש משמעות?
לא טענתי שלאחד מהנתונים אין משמעות כלל, אלא שאלו נתונים משלימים שלכל אחד מהם יש ערך בהבנת המציאות, כתלות בגורמים נוספים כמו הפער בין גודל הקבוצות.
אינתי עומרי, הפועל.
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

האדום הצורר כתב: 08 פברואר 2022, 19:39
teknoboy כתב: 08 פברואר 2022, 19:18 וגם אם נניח שאתה צודק ואין משמעות לנתון מנורמל מאוכלוסייה קטנה יחסית, איך בדיוק הצלחת להקיש מזה שלמספר הלא מנורמל כן יש משמעות?
לא טענתי שלאחד מהנתונים אין משמעות כלל, אלא שאלו נתונים משלימים שלכל אחד מהם יש ערך בהבנת המציאות, כתלות בגורמים נוספים כמו הפער בין גודל הקבוצות.
איזה ערך יש לנתון הלא מנורמל שאין בנתון המנורמל? או לחילופין מה עדיף בו?
הערך שאני רואה בו הוא שזה הנתון הגולמי שלנו, ואני טוען שהוא נחות בכל צורה אפשרית מכל סוג של ניתוח, כולל הניתוח הכי נאיבי ומינימלי שאפשר לעשות וזה התאמה לגודל האוכלוסייה.
תסביר לי למה אני טועה.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
האדום הצורר
קיבל.ה  673 לייקים

כי כשמקבלים החלטות לגבי כלל האוכלוסייה (בטח בנוגע לשלילת זכויות) דרך השוואה בין קבוצות שונות, יש ערך להסתכלות על מה שקורה בה כמכלול. יש בזה ערך גם מבחינת חלוקת המשאבים בהווה ומבחינת החלטות עתידיות (לדוגמה ב16-19, אפשר להניח מהמספר המוחלט שהמסקנה המתבקשת לגבי החיסון בעתיד היא לא המסקנה שעולה מהנתונים ל-100 אלף).
אינתי עומרי, הפועל.
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

האדום הצורר כתב: 08 פברואר 2022, 20:12 כי כשמקבלים החלטות לגבי כלל האוכלוסייה (בטח בנוגע לשלילת זכויות) דרך השוואה בין קבוצות שונות, יש ערך להסתכלות על מה שקורה בה כמכלול. יש בזה ערך גם מבחינת חלוקת המשאבים בהווה ומבחינת החלטות עתידיות (לדוגמה ב16-19, אפשר להניח מהמספר המוחלט שהמסקנה המתבקשת לגבי החיסון בעתיד היא לא המסקנה שעולה מהנתונים ל-100 אלף).
כל מה שאתה אומר שצריך לעשות באמת צריך לעשות, אבל הדרך שאתה מציע עושה בדיוק את ההפך.
אתה באמת באמת לא מבין איך שברים עובדים?

גם לא הסברת איפה אני טועה לשיטתך, במקום זה חזרת על הטענות המוכרות שלך, שעליהן הגבתי במקור.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
האדום הצורר
קיבל.ה  673 לייקים

איך מנרמלים את זה:

אינתי עומרי, הפועל.
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

אני אוהב את זה שכשאתה נתקע בלי תשובה אתה ישר עובר לעמדת הטרול (או שפשוט שכחת להחליף יוזר? בדרך כלל זה התפקיד של השני)
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
pelegs
קיבל.ה  800 לייקים

teknoboy כתב: 08 פברואר 2022, 19:17 איך הצלחת לסיים שישה קורסים בסטטיסטיקה בלי לדעת מה ההשלכות של אוכלוסייה קטנה יחסית?
שישה קורסים בסטטיסטיקה + יש לו בערך עשור על D&3 + יש לו ידע בסטטיסטיקה שכנראה לא נופל מזה של D&3 + בסבירות גבוהה הוא גם יותר חכם ממנו.
חופש לפלסטין 🇵🇸 כל הכוח למעמד העובדים :hammersickle: كل القوة للطبقة العاملة 🇵🇸 الحرية لفلسطين
ضد الصهيونية, الرجعية العربية والإمبريالية :lol: נגד הציונות, הריאקציה הערבית והאימפריאליזם
D&3
קיבל.ה  1003 לייקים

הסוד שלי זה שעשיתי 0 קורסים בסטטיסטיקה
האדום הצורר
קיבל.ה  673 לייקים

teknoboy כתב: 08 פברואר 2022, 20:43 אני אוהב את זה שכשאתה נתקע בלי תשובה אתה ישר עובר לעמדת הטרול (או שפשוט שכחת להחליף יוזר? בדרך כלל זה התפקיד של השני)
מה בדיוק אתה רוצה שאענה לך כשאתה שואל אם אני לא מבין בשברים חח
אינתי עומרי, הפועל.
טכנית לארז
קיבל.ה  1947 לייקים

הוא עושה לך פרשנות בנוהל ומנתח שכשאתה "נתקע בלי תשובה" אתה "עובר לעמדת הטרול".

אין על הפרשנויות של החתן. יודע תמיד מה עובר בראשך וכמובן גם יודע שאתה "נתקע בלי תשובה".
כי הרי ידוע שבויכוחים מולו אין אלא להיתקע בלי תשובה.
דריבל ענק על מפתן השש עשרה
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

האדום הצורר כתב: 08 פברואר 2022, 21:22
teknoboy כתב: 08 פברואר 2022, 20:43 אני אוהב את זה שכשאתה נתקע בלי תשובה אתה ישר עובר לעמדת הטרול (או שפשוט שכחת להחליף יוזר? בדרך כלל זה התפקיד של השני)
מה בדיוק אתה רוצה שאענה לך כשאתה שואל אם אני לא מבין בשברים חח
הפעם ביקשתי שתענה לי מה הערך שיש בנתון הגולמי ואין במדדים אחרים, ובאיזה מובן ובאיזה מצב הוא יותר טוב מהם ולמה. (כלומר הדבר האחרון שהתעקשתי לשאול, רגע לפני שעברת לנוהל הטרלות)
אשמח אם תענה.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
האדום הצורר
קיבל.ה  673 לייקים

הסברתי בדיוק את מה ששאלת במיליון דרכים לאורך הדיון בנושא הזה. אם לא אהבת את התשובה זו בעיה שלך, והחזרה על שאלה שנדונה כבר מרגישה בעיקר כמו הטרלה, אם אנחנו כבר בעניין.
אינתי עומרי, הפועל.
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

האדום הצורר כתב: 08 פברואר 2022, 21:47 הסברתי בדיוק את מה ששאלת במיליון דרכים לאורך הדיון בנושא הזה. אם לא אהבת את התשובה זו בעיה שלך, והחזרה על שאלה שנדונה כבר מרגישה בעיקר כמו הטרלה, אם אנחנו כבר בעניין.
כטיעון בעד שימוש בנתונים גולמיים ללא נרמול כתבת: "לדוגמה ב16-19, אפשר להניח מהמספר המוחלט שהמסקנה המתבקשת לגבי החיסון בעתיד היא לא המסקנה שעולה מהנתונים ל-100 אלף".
אתה יכול להסביר למה המספר המוחלט הביא אותך להניח שהמסקנה שתתקבל היא כזאת ולא אחרת?
ובבקשה אל תתחמק בלהגיד שעצם השאלה היא פגיעה\עלבון\הטרלה.
אני פשוט לא מצליח להבין את המהלך שלך, מעניין אותי אם גם אתה לא מבין אותו (ולכן לא תצליח להסביר אותו).
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
האדום הצורר
קיבל.ה  673 לייקים

אז שתי האופציות זה או לחזור בפעם האלף על דברים שכבר כתבתי או לצאת טרול? טוב לדעת, אדון אדמין.
אינתי עומרי, הפועל.
נחמן אש הפרויקטור
קיבל.ה  28 לייקים

יש פה דוברי גרמנית בניב אוסטרי?
נערך לאחרונה על ידי נחמן אש הפרויקטור ב 08 פברואר 2022, 23:17, נערך פעם 1 בסך הכל.
סאחי הוא אויב
סמל אישי של משתמש
pelegs
קיבל.ה  800 לייקים

teknoboy כתב: 08 פברואר 2022, 21:37 הפעם ביקשתי שתענה לי מה הערך שיש בנתון הגולמי ואין במדדים אחרים, ובאיזה מובן ובאיזה מצב הוא יותר טוב מהם ולמה. (כלומר הדבר האחרון שהתעקשתי לשאול, רגע לפני שעברת לנוהל הטרלות)
זהירות אתה עושה לטכנית טריגר טקסט קטן
חופש לפלסטין 🇵🇸 כל הכוח למעמד העובדים :hammersickle: كل القوة للطبقة العاملة 🇵🇸 الحرية لفلسطين
ضد الصهيونية, الرجعية العربية والإمبريالية :lol: נגד הציונות, הריאקציה הערבית והאימפריאליזם
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

האדום הצורר כתב: 08 פברואר 2022, 22:26 אז שתי האופציות זה או לחזור בפעם האלף על דברים שכבר כתבתי או לצאת טרול? טוב לדעת, אדון אדמין.
כאמור, יש גם אופציה שלישית של להסביר למה אתה מתכוון (להבדיל מלחזור על אותם דברים שכתבת קודם בניסוח טיפה שונה), אבל על פניו אתה לא רוצה או מסוגל לעשות את זה (או אפילו לעכל את הרעיון שדבר כזה אפשרי).
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
סומך
קיבל.ה  1326 לייקים

מה לגבי תו ירוק בבלומפילד או בחצי גמר גביע המדינה, מישהו בקיא בנהלים החדשים? צריך תו ירוק או לא?
פיצוחי שווארמה
הבורסה הבורסה
האדום הצורר
קיבל.ה  673 לייקים

לא
אינתי עומרי, הפועל.
סמל אישי של משתמש
סומך
קיבל.ה  1326 לייקים

האדום הצורר כתב: 09 פברואר 2022, 18:31 לא
לא צריך תו ירוק או לא בקיא בנהלים?
ואם לא צריך, אז בוודאות לגבי יד אליהו?
יש לי חבר לא מחוסן ולא מחלים, הוא יוכל להיכנס בלי תו ירוק או בדיקה?
(לא שואל שאלה רטורית או משהו, באמת צריך לדעת)
פיצוחי שווארמה
הבורסה הבורסה
האדום הצורר
קיבל.ה  673 לייקים

לגבי הדרבי בבלומפילד בודאות לא צריך. לגבי יד אליהו נראה לי שבוטל גם, אבל לא בטוח במאה אחוז, לא מוצא על זה מידע מפורש בשום מקום.
אינתי עומרי, הפועל.
סמל אישי של משתמש
סומך
קיבל.ה  1326 לייקים

האדום הצורר כתב: 09 פברואר 2022, 18:43 לגבי הדרבי בבלומפילד בודאות לא צריך. לגבי יד אליהו נראה לי שבוטל גם, אבל לא בטוח במאה אחוז, לא מוצא על זה מידע מפורש בשום מקום.
זאת הבעיה, בלומפילד אצטדיון פתוח אבל יד ושם אולם סגור והנהלים לא ברורים :meh:
פיצוחי שווארמה
הבורסה הבורסה
האדום הצורר
קיבל.ה  673 לייקים

לפי מקורות אמינים גם בכדורסל לא צריך.
אינתי עומרי, הפועל.
האדום הצורר
קיבל.ה  673 לייקים

מחקר חדש מראה שהדבקה קודמת בקורונה מעניקה הגנה טובה יותר מהחיסונים בכל הקשור בהדבקה, ודומה או עדיפה בכל הקשור למחלה קשה, על פני ואריאנטים שונים. אף אחד מהנדבקים פעם שנייה במחקר לא התדרדר למצב קריטי (מוקדש למי ששאל מה הנזק האפשרי בלחסן אנשים צעירים שאינם בקבוצות סיכון - בעצם ניתן להסיק מהנתונים האלו שחיסון קבוצות אלו בחיסון הקיים היום מאריך את משך התפשטות המחלה באוכלוסייה בהסתכלות לטווח ארוך):

Among the patients with reinfection, progression to severe Covid-19 occurred in one patient with the alpha variant, in two patients with the beta variant, in no patients with the delta variant, and in two patients with the omicron variant. None of the reinfections progressed to critical or fatal Covid-19. The effectiveness with respect to severe, critical, or fatal Covid-19 was estimated to be 69.4% (95% CI, −143.6 to 96.2) against the alpha variant, 88.0% (95% CI, 50.7 to 97.1) against the beta variant, 100% (95% CI, 43.3 to 100) against the delta variant, and 87.8% (95% CI, 47.5 to 97.1) against the omicron variant. (For the delta variant, the calculation of the 95% confidence interval is clarified in a footnote in Table 1.) Limitations of the estimations (e.g., the relatively young population of Qatar) are discussed in Section S1.

Overall, in a national database study in Qatar, we found that the effectiveness of previous infection in preventing reinfection with the alpha, beta, and delta variants of SARS-CoV-2 was robust (at approximately 90%), findings that confirmed earlier estimates.1-3 Such protection against reinfection with the omicron variant was lower (approximately 60%) but still considerable. In addition, the protection of previous infection against hospitalization or death caused by reinfection appeared to be robust, regardless of variant.

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMc2200133
אינתי עומרי, הפועל.
נחמן אש הפרויקטור
קיבל.ה  28 לייקים

אתם מבינים למה אני קורא לזה חיסול?
ולמה זה פשעים נגד האנושות? העיקר אני רוצח.
סאחי הוא אויב
דל פיירו
קיבל.ה  21 לייקים

זה לא כל כך משנה איזה עובדות תציבו בפניהם. הם נעולים ונמצאים בכזה דיסוננס קוגניטיבי שהם תמיד ימצאו משהו להגיד ולסובב את המציאות כדי לא להתמודד עם כל הסבל, האובדן והמוות שהם יצרו במדיניות ההגבלות, האפליה והכפייה המטורללת של השנתיים האחרונות.
סמל אישי של משתמש
KingAlpaca
קיבל.ה  1472 לייקים

אלוהים שישמור
האדום הצורר:
גם הבוסטר שלא ניתן כמעט בשום מקום במערב וכבר ניתן לשליש מהאוכלוסייה כאן זה רק בגלל שישראל הצליחה להשיג את החיסונים לפני כולם? אתה מאמין לחרטוטים של עצמך?

מי אנחנו? אנחנו בית"ר!
El dudernio
קיבל.ה  1556 לייקים

KingAlpaca כתב: 11 פברואר 2022, 02:03 אלוהים שישמור
יש מצב הוא הרים ידיים.

בטח יושב עם דר' קבורקיאן על כוס וויסקי עם סיגר למעלה.
D&3
קיבל.ה  1003 לייקים

גם כמה חוצפה צריכה להיות לבן אדם כדי לדבר שוב על ההגנה המופלאה של המחלה, אחרי שראינו מה קורה בגל הנוכחי
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

אדום צורר, שוב חזרנו לפטנט של מניעת תחלואה ומוות על ידי הפצת תחלואה ומוות?
ברור שמי שחולה מקבל הגנה דומה (בעיקרון קצת יותר) למי שמחוסן.
חוץ כמובן מהאחד לאלף שלא שרדו, הכמה לאלף שסובלים מנזק לטווח ארוך ואלף מתוך אלף שסבלו מחלה.
ובסוף יצא שהם עברו את כל זה כדי לקבל הגנה ששקולה למה שמקבלים בזריקה שלוקחת חמש שניות, לא כואבת ולא כרוכה בסיכונים מיוחדים.

מה הרעיון? איך הטמטום הזה אמור להיראות למישהו הגיוני ("היי, יעקב, אם תחלה לא תחלה יותר, אז למה לקחת חיסון שמונע מחלה אם אפשר פשוט לחלות?").
לתחושת הסולידיריות שלך הרי אין טעם לפנות (משהו כמו "היי, בוא נתחסן כדי שלקשישה ולשכן עם מערכת החיסון המוחלשת יהיה פחות סיכוי להידבק" לא ידבר אליך כי השכנה הזקנה על השפיץ של הזין שלך), אני יודע, אבל אני מנסה לפנות להיגיון האגואיסטי שלך. אתה באמץ לא מבין שלחלות במחלה זה לא הדרך הכי טוב למנוע את התפוצה של אותה מחלה?
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
האדום הצורר
קיבל.ה  673 לייקים

אם אתה מסתכל על טווח זמן ארוך יותר מ5 דקות או 12 ימים, תוכל לשים לב שהמדיניות הנוכחית של לחסן כל הזמן את כולם מביאה ליותר נדבקים.
אינתי עומרי, הפועל.
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

האדום הצורר כתב: 11 פברואר 2022, 12:02 אם אתה מסתכל על טווח זמן ארוך יותר מ5 דקות או 12 ימים, תוכל לשים לב שהמדיניות הנוכחית של לחסן כל הזמן את כולם מביאה ליותר נדבקים.
לא, היא לא.
כשמשווים בצורה מסודרת בין מחוסנים ללא מחוסנים, כולל בקרת משתנים, רואים מיד שהחיסונים מצמצמים הדבקה.
לעומת זאת, מי שלא יודע חשבון נופל בפח של הנתונים הגולמיים ומסיק מהם כל מיני דברים הזויים.
(ראה למשל הדיון פה, ויש עוד כשלים דומים שגורמים לאנשים שלא יודעים לחשבון לא להבין מה קורה סביבם)
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
האדום הצורר
קיבל.ה  673 לייקים

זה ממש לא קשור לנתונים גולמיים. גם הנתונים הכי "מנורמלים" בעולם יראו לך שלאורך זמן החלמה טובה לאין ערוך מהחיסון של פייזר למניעת הדבקה חוזרת, ושעל פני ואריאנטים שונים החיסון אינו מונע הדבקה בהשוואה בין מחוסנים למה שמוגדר כלא מחוסנים (או בזמננו גם בהשוואה למחוסנים לא בתוקף).
אינתי עומרי, הפועל.
שליחת תגובה