דמוקרטיה בישראל
- Brilliant
- קיבל.ה 485 לייקים
תאריך הבחירות הוא ה-27.10. אני שם חצי מהכסף שלי על זה שהתאריך ידחה בשל ״מצב חירום״, כמו ״אחרי מלחמת יום כיפור״.
- Mendelson
- קיבל.ה 1024 לייקים
-
ארז שדה
- קיבל.ה 1605 לייקים
איזה ביטחון יש לשניכם במה שיקרה, לי אין מושג מה יהיה 2 האפשרויות סבירות בהחלט
- Brilliant
- קיבל.ה 485 לייקים
- Brilliant
- קיבל.ה 485 לייקים
- Mendelson
- קיבל.ה 1024 לייקים
התחושה שלי היא שאנחנו נמצאים על אותו מקום בקשת הפוליטית.
ועדיין, ארבע שנים שכל יומיים יש אירוע אחר שמכונה "קץ הדמוקרטיה". בהתחלה האמנתי לזה, אפילו בזבזתי כמה שבתות על לצעוד ברחובות ליד הבית. מתישהו ניסיתי קצת להעמיק בדברים, והכל פתאום היה נראה לי כל כך שטחי ומפגר ומנותק. אגב, את אותו אופיום להמונים שמוכרים לנו, מוכרים בצד השני לטרולים מימין, שמלבים את השיח המפגר הזה שלאף אחד בכלל אין כוונה ליישם. ומצעד הבושה הזה נמשך בכל שכל החלטה של הממשלה (הלא מוצלחת) הזאת צריכה להגיע לבג"צ, ונוצר איזה ריקוד שכולם רוקדים כאילו הכל בסדר. יש לא מעט "מנהיגים" בצד שלנו, שלעומת קודמיהם, פשוט חסרי כל אידיאולוגיה משל עצמם. וכדי לכסות על הוואקום הזה הם בחרו טקטיקה שנראה שבסה"כ עובדת - לגרום לנו לחשוב שכל אדם שמחזיק דיעה ימנית הוא "פוליטי", וכל החלטה של איש ציבור מימין היא "נגועה משיקולים פוליטיים" (כאילו שלפוליטיקאי אמור להיות שיקול שהוא לא פוליטי), וכל אמירה היא סוף העולם, וכל חוק הוא קץ הדמוקרטיה.
המצחיק היה לשמוע באחת ההפגנות את אחת הדמויות הבולטות צועקת על הבמה "בבחירות הקרובות נחליף את הרודן בקלפי", ואני הקטן חושב לתומי - ממתי מחליפים רודנים ודיקטטורים בקלפי? ועל אותה במה אחרים הפחידו על כך שהצד השני לא יקבל הפסד בבחירות, כאילו לא הפסידו בחירות לפני הבחירות האחרונות, שהובילו לממשלת "שינוי".
כנראה לא אשכנע אותך, אני אישית מזמן התפכחתי. יהיו בחירות, ומי שינצח בבחירות ינצח בבחירות. ובגלל תרבות החרמות משני הצדדים נקבל או ממשלת ימין בת ערובה בידי חרדים, או ממשלת שעטנז שלא מסוגלת לעסוק בשום דבר מהותי כי המכנה המשותף היחיד שלהם הוא שהם לא מוכנים לשבת בממשלת ימין. וכל מה שאני הייתי מקווה לו זו ממשלה רחבה, לאומית, עם מפלגות מהמרכז, מימין סביר למרכז ומשמאל סביר למרכז. ואז אולי כל השיח המטריל הזה יפסק, ונוכל אשכלה לעסוק במהות.
-
dino
- קיבל.ה 3277 לייקים
תלוי מה יולידו הסקרים הן המפורסמים והן הפנימיים.
ביבי וזה יפתיע אבל בעיקר שרה ויאיר, לא רואים מצב אחר לחיות בו מאשר הסטטוס הנוכחי וכמובן המשפט שגם מאיים על זה.
הכוונה היא שהלחץ מבית הוא עצום ביותר וכשהמוסר מת מזמן, הכל יכול להיות אפשרי.
כל ההתנהלות השרידותית מה7.10 וגם לפני זה עם הרפורמה, אבל בעיקר בלחץ של אחרי ה7.10, שהיה ממש חבל על צוואר הממשלה, מראה שזה מזמן לא טובת המדינה אלא טובת שרידות הממשלה.
ביבי וזה יפתיע אבל בעיקר שרה ויאיר, לא רואים מצב אחר לחיות בו מאשר הסטטוס הנוכחי וכמובן המשפט שגם מאיים על זה.
הכוונה היא שהלחץ מבית הוא עצום ביותר וכשהמוסר מת מזמן, הכל יכול להיות אפשרי.
כל ההתנהלות השרידותית מה7.10 וגם לפני זה עם הרפורמה, אבל בעיקר בלחץ של אחרי ה7.10, שהיה ממש חבל על צוואר הממשלה, מראה שזה מזמן לא טובת המדינה אלא טובת שרידות הממשלה.
-
dino
- קיבל.ה 3277 לייקים
ותחסכו ממני את אם לא היינו ממשיכים אז סינוואר היה חי בסדר?
- teknoboy
- קיבל.ה 2076 לייקים
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
- Brilliant
- קיבל.ה 485 לייקים
אני חושב שהדמוקרטיה הישראלית הנכה מראש חטפה מהלומות קשות שהפכו אותה לפי לא מעט מדדים לכזו שהיא על סף הדמוקרטיה הפורמאלית בלבד. העובדה (שאולי) יש אפשרות טכנית להחלפת שלטון בבחירות לא אומר שהדמוקרטיה לא גוססת.Mendelson כתב: ↑13 יולי 2026, 12:42התחושה שלי היא שאנחנו נמצאים על אותו מקום בקשת הפוליטית.
ועדיין, ארבע שנים שכל יומיים יש אירוע אחר שמכונה "קץ הדמוקרטיה". בהתחלה האמנתי לזה, אפילו בזבזתי כמה שבתות על לצעוד ברחובות ליד הבית. מתישהו ניסיתי קצת להעמיק בדברים, והכל פתאום היה נראה לי כל כך שטחי ומפגר ומנותק. אגב, את אותו אופיום להמונים שמוכרים לנו, מוכרים בצד השני לטרולים מימין, שמלבים את השיח המפגר הזה שלאף אחד בכלל אין כוונה ליישם. ומצעד הבושה הזה נמשך בכל שכל החלטה של הממשלה (הלא מוצלחת) הזאת צריכה להגיע לבג"צ, ונוצר איזה ריקוד שכולם רוקדים כאילו הכל בסדר. יש לא מעט "מנהיגים" בצד שלנו, שלעומת קודמיהם, פשוט חסרי כל אידיאולוגיה משל עצמם. וכדי לכסות על הוואקום הזה הם בחרו טקטיקה שנראה שבסה"כ עובדת - לגרום לנו לחשוב שכל אדם שמחזיק דיעה ימנית הוא "פוליטי", וכל החלטה של איש ציבור מימין היא "נגועה משיקולים פוליטיים" (כאילו שלפוליטיקאי אמור להיות שיקול שהוא לא פוליטי), וכל אמירה היא סוף העולם, וכל חוק הוא קץ הדמוקרטיה.
המצחיק היה לשמוע באחת ההפגנות את אחת הדמויות הבולטות צועקת על הבמה "בבחירות הקרובות נחליף את הרודן בקלפי", ואני הקטן חושב לתומי - ממתי מחליפים רודנים ודיקטטורים בקלפי? ועל אותה במה אחרים הפחידו על כך שהצד השני לא יקבל הפסד בבחירות, כאילו לא הפסידו בחירות לפני הבחירות האחרונות, שהובילו לממשלת "שינוי".
כנראה לא אשכנע אותך, אני אישית מזמן התפכחתי. יהיו בחירות, ומי שינצח בבחירות ינצח בבחירות. ובגלל תרבות החרמות משני הצדדים נקבל או ממשלת ימין בת ערובה בידי חרדים, או ממשלת שעטנז שלא מסוגלת לעסוק בשום דבר מהותי כי המכנה המשותף היחיד שלהם הוא שהם לא מוכנים לשבת בממשלת ימין. וכל מה שאני הייתי מקווה לו זו ממשלה רחבה, לאומית, עם מפלגות מהמרכז, מימין סביר למרכז ומשמאל סביר למרכז. ואז אולי כל השיח המטריל הזה יפסק, ונוכל אשכלה לעסוק במהות.
ההשחתה של המערכות על ידי הממשלה הזו בארבע השנים האחרונות היא מטורפת, ולולא בלמים מסויימים, גם בציבור וגם בקרב שומרי הסף שנותרו, אין לי ספק שהיינו רואים דברים עוד הרבה יותר חמורים מהדברים שהתרחשו.
בסופו של דבר, מטרת העל של הממשלה הזו, הייתה להסיר כל בלמים מעל הכוח של הרשות המבצעת ולמעשה של ראש הרשות המבצעת. ואכן, היום, נותרו מעט מאוד בלמים בדרך לשלטון יחיד, ורואים את זה באינספור תחומים.
אני גם לא אשכנע אותך כנראה, כי אני חושב שהדבר שאתה מחכה לו ״כסוף הדמוקרטיה״ הוא מדינה טוטליטרית מוחלטת שבה אין בחירות אף פעם. לזה עוד יקח הרבה זמן, אבל מה שכבר נעשה הוא מרחיק לכת.
לעניין דחיית הבחירות עצמן. בשל העובדה שהממשלה מנסה לשנות את חוקי המשחק לא אחת, אני לא מאמין שהם יוותרו על הכוח, וינסו לעשות כל מה שביכולתם להאחז בשלטון. זה אומר גם, אם המצב יהיה קשה מבחינתם, לדחות את הבחירות. ראינו כבר את ביבי ממשיך או נכנס למלחמות ממניעים שאינם טובת המדינה, בלשון המעטה. אין סיבה שלא יצור מצב חירום מלאכותי לדחיית הבחירות.
אני קונה כרטיסי טיסה לארץ ליום הבחירות על אף כל האמור לעיל, אבל אני בהחלט חושב שזו אופציה סבירה מאוד.