רק לנו האוהדים אובדן האליפות הזה כואב?

מועצת הכדורסל של אוהדי הפועל
לזכרו של אורי שלף ז"ל, ממיסדי עמותת הפועל אוסישקין
שליחת תגובה
Nsumbo
קיבל.ה  106 לייקים

אחרי שעבר קצת זמן מאובדן האליפות המביש ושובר הלב, ולצערי אני עדיין חושב על האירוע הזה, אני מתחיל להרגיש שגם עופר, קצת בדומה לאולטראס, אוהב את הפועל, אבל הלך לאיבוד במלחמות, בשנאה ובאובססיה למכבי ולממסד, וזה בא על חשבון הפועל.

כן, הוא כאן כדי להילחם במכבי, בממסד ובכל הרעות החולות שאנחנו סובלים מהן כבר שנים. וזה אדיר שיש מישהו שצועק את מה שהבטן שלנו כבר לא יכולה להכיל. אבל המלחמות האלה הופכות למרכז הסיפור.

כי כל עוד נהיה עסוקים במכבי יותר מאשר בעצמנו, נמשיך לרדוף אחריהם במקום לעקוף אותם.

בסוף, הסדרה הזאת הייתה מבזה מכל כך הרבה בחינות. ועדיין לא שמעתי שום לקיחת אחריות, שום התנצלות, בקושי אכזבה. רק צעקות, יריות והאשמת כל העולם חוץ מאיתנו.

באמת? זה שעמי ביטון עמד ועופר ישב זה מה שלקח אליפות?

או שמה שלקח אליפות היה ההפקרות במשחקים 1 ו-2, ניהול הסגל שהגיע לסדרה, הביזיון עם אוטורו, הדדאסבול, חוסר המשמעת של שחקנים על המגרש, הבלגן המקצועי, והיעדר מנהיגות. רומן סורקין חופשי לגמרי בהתקפה הכי חשובה בשנתיים האחרונות זו המראה האולטימטיבית.

ובכלל, היהירות הזאת על המגרש ובחוץ מרגישה לי כמו מנגנון הגנה. “אנחנו טובים, אנחנו כוכבים, ניקח את זה גם ככה”. הרבה יותר קל לשדר אדישות, לקנות שעונים ולהעיף שלשות מאשר להודות שגם איטודיס, עופר והשחקנים המובילים לחוצים, מפחדים ומרגישים כמה כבד משקל של 60 שנה.

כשהייתי ילד והייתי לחוץ לפני מבחן חשוב, הייתי מספר שלא אכפת לי ושזה קטן עליי. זה היה תירוץ מוכן למקרה שאכשל. העדפתי את זה מאשר להודות כמה אכפת לי, מה שהיה מכריח אותי לעבוד, לחשוב ולהתכונן הרבה יותר- למי יש כח?
ילדים אחרים פשוט היו מאשימים את כל העולם בכישלון שלהם במקום לבדוק את עצמם.

הפועל בגמר הזה הייתה קצת משני הדברים האלה.

שתי הדרכים מגיעות מחוסר בשלות ובגרות להסתכל במראה, להודות בגודל האירוע, ולהבין כמה מאבק באמת נדרש כדי לנצח אותו.

להתחיל סדרת גמר ב-2:0 כזה נונשלנטי, דווקא אחרי ההשפלה במשחק הראשון, זה בדיוק אותו ילד של “לא אכפת לי”. במקום לראות מלחמת עולם במשחק 2, ספגנו 102 נקודות מקבוצה בינונית.

כן, עשינו עונת יורוליג מדהימה, ועופר נלחם מלחמות שכולנו מעריכים. אבל איפה לקיחת האחריות? איפה מישהו שאומר “נכשלנו”? איפה מישהו שכואב, כועס, מסביר, מסיק מסקנות ומודה שהייתה כאן פארסה? (מזכיר מישהו?)

ואם נמשיך להתנהל ככה - יהירים ופחדנים באותו זמן, ואף אחד לא ייקח אחריות - גם שנה הבאה איש וויינרייט יצחקק עם הזרים של מכבי, בזמן שאוהדי הפועל ברחבי הארץ שוברים את הבית וחוזרים לעשן.
נערך לאחרונה על ידי Nsumbo ב 29 יוני 2026, 09:09, נערך פעם 1 בסך הכל.
סמל אישי של משתמש
סומך
קיבל.ה  1985 לייקים

מסכים כמעט עם כל מה שכתבת
למעט העניין עם ה2:0, למשחק הראשון הגענו זחוחים אבל במשחק השני באנו עם רצון לנצח, פשוט עם סגל לא אופטימלי (ולא רק בגלל פציעות) ולכן היינו שתי קבוצות שוות וזה הלך אליהם ולא אלינו.
פיצוחי שווארמה
הבורסה הבורסה
שונא_מכבי
קיבל.ה  265 לייקים

כתבת יפה ונכון!!!

רק תיקון אחד, ולדעתי משמעותי, כי הוא לטעמי אחת הסיבות המרכזיות לחוסר ההצלחה שלנו העונה - כתבת "רק לנו האוהדים אובדן האליפות הזה כואב?".

ובכן, לא יודע איך לספר לך, אבל יש לא מעט אוהדים שאובדן האליפות לא ממש כואב להם; יתרה מכך, הם בחרו ביודעין ובמפגיע שלא לעודד את הקבוצה העונה ואפילו ייחלו למפלתה, כי בראייתם זה מקרב את מפלתו של עופר ינאי. והשנאה שלהם לעופר ינאי גדולה מהאהדה שלהם להפועל תל אביב. עצוב, אבל זאת המציאות. וכן, בשרשרת הסיבות לכישלון המקצועי, זאת אחת הסיבות המרכזיות בעיני לכישלון.
Nsumbo
קיבל.ה  106 לייקים

שונא_מכבי כתב: 29 יוני 2026, 09:10 כתבת יפה ונכון!!!

רק תיקון אחד, ולדעתי משמעותי, כי הוא לטעמי אחת הסיבות המרכזיות לחוסר ההצלחה שלנו העונה - כתבת "רק לנו האוהדים אובדן האליפות הזה כואב?".

ובכן, לא יודע איך לספר לך, אבל יש לא מעט אוהדים שאובדן האליפות לא ממש כואב להם; יתרה מכך, הם בחרו ביודעין ובמפגיע שלא לעודד את הקבוצה העונה ואפילו ייחלו למפלתה, כי בראייתם זה מקרב את מפלתו של עופר ינאי. והשנאה שלהם לעופר ינאי גדולה מהאהדה שלהם להפועל תל אביב. עצוב, אבל זאת המציאות. וכן, בשרשרת הסיבות לכישלון המקצועי, זאת אחת הסיבות המרכזיות בעיני לכישלון.
התעלמתי מזה בכוונה, כי זה עוד התעסקות במשהו שהוא כרגע חסר רלוונטיות ואי אפשר לפתור אותו, על כל הכאב.
ואני חושב שגם עופר וגם האולטראס פה טעו בגדול והתאהבו במלחמות, על חשבון הפועל.
TinyLight
קיבל.ה  10 לייקים

ברור שאובדן האליפות שובר את הלב. אבל בניגוד לשנים קודמות, הפעם קשה להיתלות בפערי איכות או לטעון שהגענו בנחיתות מקצועית.

בסוף כל אחד בוחר את המלחמות שלו. התחושה שלי היא שעופר הגיע להפועל כדי לשבור את תקרת הזכוכית של המועדון, אבל בדרך לקח על עצמו עוד ועוד חזיתות: מלחמה במכבי, בממסד, באיגוד השופטים, במנהלת, בפורמט היורוליג, בשחקנים שלא מכבדים חוזים, בקומץ בעייתי בקהל. על חלק מהמאבקים האלה אפשר להסכים ולטעון שהם מבורכים ועל חלק פחות. אבל כשאתה מנסה לנצח בכל החזיתות בו זמנית, אתה עלול לאבד את המטרה המרכזית שלשמה הגעת.

אם המטרה היא לקחת אליפות, הוא צריך להחליט אילו מלחמות באמת משרתות את היעד הזה ועל אילו אפשר לוותר או לפחות לדחות.
אי אפשר לנהל חזית מול מכבי, האיגוד, המנהלת, היורוליג, השופטים וכל גורם אחר בדרך, ואז בדיעבד לטעון שהאליפות בארץ ממילא לא מעניינת כי היא לא מספיק תחרותית.

אם היא באמת לא מעניינת, למה להשקיע בה כל כך הרבה אנרגיה? ואם היא כן מעניינת, הגיע הזמן להתייחס אליה כאל המטרה המרכזית, ולא לתת לכל שאר המאבקים לגנוב ממנה את הפוקוס.

ביום שהוא יעשה את החשבון הזה בכנות, עם יד על הלב, ויבחר להתמקד בעיקר במקום בכל רעשי הרקע, אני באמת מאמין שהפועל תיקח אליפות בארץ.
שונא_מכבי
קיבל.ה  265 לייקים

Nsumbo כתב: 29 יוני 2026, 09:27

התעלמתי מזה בכוונה, כי זה עוד התעסקות במשהו שהוא כרגע חסר רלוונטיות ואי אפשר לפתור אותו, על כל הכאב.
אני לגמרי מבין, אבל לא מקבל שצריך להתעלם מזה. פשוט בגלל שלטעמי זאת אחת הסיבות המרכזיות לעובדה שהעונה שלנו נראתה כמו שהייתה ובעיקר הייתה קשה וחמוצה.,.(למרות הצלחה מקצועית ביורוליג - שאני ממש לא מקטין או מבטל). כשבאים לנתח את הסיבות לכישלון - אי אפשר להתעלם מהדבר הזה, שהוא לפחות מבחינתי, מאוד משמעותי. מה גם שהכותרת של מה שכתבת מדברת על כך שלאוהדים אובדן האליפות כואב; ובכן, שוב, רק לחלק מהם. לחלק אחר, לא מבוטל בכלל, לא רק שזה לא כואב אלא שזה "מחיר ראוי" במטרתם הסופית שהיא עזיבתו של ינאי את הקבוצה.
רק הפועל
קיבל.ה  3276 לייקים

שונא_מכבי כתב: 29 יוני 2026, 09:43
Nsumbo כתב: 29 יוני 2026, 09:27

אני לגמרי מבין, אבל לא מקבל שצריך להתעלם מזה. פשוט בגלל שלטעמי זאת אחת הסיבות המרכזיות לעובדה שהעונה שלנו נראתה כמו שהייתה ובעיקר הייתה קשה וחמוצה.,.(למרות הצלחה מקצועית ביורוליג - שאני ממש לא מקטין או מבטל). כשבאים לנתח את הסיבות לכישלון - אי אפשר להתעלם מהדבר הזה, שהוא לפחות מבחינתי, מאוד משמעותי. מה גם שהכותרת של מה שכתבת מדברת על כך שלאוהדים אובדן האליפות כואב; ובכן, שוב, רק לחלק מהם. לחלק אחר, לא מבוטל בכלל, לא רק שזה לא כואב אלא שזה "מחיר ראוי" במטרתם הסופית שהיא עזיבתו של ינאי את הקבוצה.
זה הרבה יותר רעש ממה שזה באמת, משחק אחרון בסוף היה סולד אאוט או ממש קרוב לזה , הנפצות של התקשורת בזרימה של כמה אנשי אידיואליגה בשקל שזורקים קלישאות בלי שום ביסוס
סמל אישי של משתמש
רדנקו
קיבל.ה  2420 לייקים

TinyLight כתב: 29 יוני 2026, 09:29 ברור שאובדן האליפות שובר את הלב. אבל בניגוד לשנים קודמות, הפעם קשה להיתלות בפערי איכות או לטעון שהגענו בנחיתות מקצועית.

בסוף כל אחד בוחר את המלחמות שלו. התחושה שלי היא שעופר הגיע להפועל כדי לשבור את תקרת הזכוכית של המועדון, אבל בדרך לקח על עצמו עוד ועוד חזיתות: מלחמה במכבי, בממסד, באיגוד השופטים, במנהלת, בפורמט היורוליג, בשחקנים שלא מכבדים חוזים, בקומץ בעייתי בקהל. על חלק מהמאבקים האלה אפשר להסכים ולטעון שהם מבורכים ועל חלק פחות. אבל כשאתה מנסה לנצח בכל החזיתות בו זמנית, אתה עלול לאבד את המטרה המרכזית שלשמה הגעת.

אם המטרה היא לקחת אליפות, הוא צריך להחליט אילו מלחמות באמת משרתות את היעד הזה ועל אילו אפשר לוותר או לפחות לדחות.
אי אפשר לנהל חזית מול מכבי, האיגוד, המנהלת, היורוליג, השופטים וכל גורם אחר בדרך, ואז בדיעבד לטעון שהאליפות בארץ ממילא לא מעניינת כי היא לא מספיק תחרותית.

אם היא באמת לא מעניינת, למה להשקיע בה כל כך הרבה אנרגיה? ואם היא כן מעניינת, הגיע הזמן להתייחס אליה כאל המטרה המרכזית, ולא לתת לכל שאר המאבקים לגנוב ממנה את הפוקוס.

ביום שהוא יעשה את החשבון הזה בכנות, עם יד על הלב, ויבחר להתמקד בעיקר במקום בכל רעשי הרקע, אני באמת מאמין שהפועל תיקח אליפות בארץ.
לומר שלא הגענו בנחיתות מקצועית זה לא בכיוון.
עם השאר אני מסכים לגמרי.
ההוא מפעם
קיבל.ה  384 לייקים

בגדול, כן.
כל השאר הרבה יותר מרוכזים באירופה, בייחוד השחקנים הזרים וצוות האימון
Red_man
קיבל.ה  2843 לייקים

עזבו אתכם, הקבוצה הזאת באמת גמורה כבר. עוד שנה אולי שנתיים וכל העסק הזה קורס
TinyLight
קיבל.ה  10 לייקים

רדנקו כתב: 30 יוני 2026, 14:00
TinyLight כתב: 29 יוני 2026, 09:29 ברור שאובדן האליפות שובר את הלב. אבל בניגוד לשנים קודמות, הפעם קשה להיתלות בפערי איכות או לטעון שהגענו בנחיתות מקצועית.

לומר שלא הגענו בנחיתות מקצועית זה לא בכיוון.
עם השאר אני מסכים לגמרי.
בהשוואה למכבי לא הגענו בנחיתות.
נכון, היית בלי בריאנט, בלי אוטורו בשיא הכושר ובלי בלייקני, אבל מכבי באו בלי השחקנים הכי טובים שלהם (בלאט, ליף, לביא, ווקר) כשהם גם ככה קצרים.
לקחה אותך קבוצה של 7 שחקנים שאחד מהם הוא עמית עבו והוא פצוע.

לא הפסדנו על זה.
שליחת תגובה