dino כתב: ↑04 יוני 2026, 15:38
בכלל, לא יזיק לפעמים ללכת ליעוץ מול הצ׳אטגיפיטי לבדוק איפה זה פוגש אותנו הדחף והחרדה להחתמות שבוע וחצי אחרי שנגמרה העונה. אשכרה אנחנו מוכנים להחתים את אליהו אליהו, או אפילו רק לשמוע שרוצים אותו וזה יתן לנו את הסיפוק.
אני באופן כללי חושב שלפורום יש תפקיד לא רק בלהלל ולשבח ולפאר (וגם זה חשוב, ויש לא מעט על מה בעונה האחרונה) או לפרוק תסכול, אלא גם לאתגר את המערכת ולהעביר ביקורת או לבטא ציפיות. אז קודם כל, האווירה של הרצון לראות פה וולקאם מבטאת ציפייה שיש לקהל מהמועדון בקיץ הזה לקראת העונה הבאה. אני לא חושב שישמחו לראות פה את אליהו אליהו, וזה לא מה שירגיע את הקריז. הקריז הזה, או ההתרגשות הזאת, זה לא דבר רע כי זה מגיע ממקום מאוד בריא דווקא. ברמת הקהל - הקהל שלנו חרמן אחרי שנים של דיכוי חשקים וחיי פרישות מצמרת הכדורגל הישראלי. ראית את זה הרבה מעבר לשער חמש בבלומפילד העונה - בצעדות המטורפות, בטבריה בחוץ, בסכנין בחוץ, בפודקאסטים, ברשתות החברתיות. במשחק האחרון מול ב"ש בבלומפילד, ראיתי את הטירוף של אוהדי ב"ש כשהם בפיק של מאבק אליפות, ואמרתי לעצמי שאנחנו עשינו עונה עם טירוף הרבה יותר גדול מזה בקהל שלנו, כשאנחנו בכלל לא מועמדים לשום דבר חוץ מכרטיס לאירופה.
ובמובן הביקורתי של הדברים, אני לגמרי מסכים עם הרבה מהדברים של כל מי שאומר לסמוך בעיניים עצומות על ההנהלה אחרי הקיץ הקודם ואיך שהוא הסתיים. ובאותה נשימה אני כן רוצה להזכיר שאותה הנהלה החליטה שזה סבבה להתחיל את העונה בלי מגן ימני ולרוץ ככה עד ינואר. ואותה הנהלה חשבה שזה רעיון טוב לשים All-in על ילד בן 17 ולהתחיל עונה בלי שום תוכנית ב' או ג', מלבד התוכנית ז' של הילד זין שהיה המחליף של דפאה עד ינואר. לא יודע להגיד איך העונה הזאת הייתה מסתיימת אם היו מחליטים אחרת, אני יכול לדמיין שטוב יותר מאיך שסיימנו.
והטעויות האלו הן בסדר, והכל בסדר, ולא מחזיק איזו טינה למישהו, להיפך. אבל לדעתי כן יש לנו תפקיד בלאתגר את המערכת כמו בסוגיות ההן, גם עם סוגיות נוכחיות. למשל, לפחות בכל מה שנאמר בקול רם ובעקיפין - מאוד מרוצים ממה שקורה באמצע המגרש שלנו. אני לא איש כדורגל, אבל אני חושב שזה לא סבבה, אולי אני טועה. אני גם חושב שבגזרת הזרים אפשר לעשות טוב יותר, וזה לא סותר את העובדה שלא באמת נפלנו עם אף זר (אולי למעט בואטנג), אבל אפשר היה להביא כנף שמאל וקשר מרכזי וקשר אחורי טובים יותר. ואולי באמת זה הכל נסיבות, ובכוונת ההנהלה הייתה שהעונה הזאת באמת תהיה עם דנילסון ודיארה ופול מוקיארו. סיכוי סביר שזה גם נכון, ושלנסיבות היה פה תפקיד גדול מאוד. אבל הנסיבות קצת השתנו, והציפייה שלי היא כן לנסות ולהשתדרג לפחות על 2 זרים קיימים, בלי קשר ללואיזו (שזו כנראה גזירת גורל, הכאב היחיד הוא על הרווח שיוצא לנו מכל זה, אבל זה הכיס של ספרא ולא שלי).
ועוד עניין על התזמון של הציפיות ואיך שהן פוגשות את המציאות - בקיץ הקודם כן ידענו לסגור את מאיימבו ואסף צור עוד לפני שהסתיימה העונה, וחיכינו עם ההכרזה מתוך ג'נטלמניות. ובתכל'ס - זה שני השחקנים היחידים שהבאנו בהעברות פנימיות (ז"א מתוך הליגה הישראלית) שפגענו בהם. אולי זה מקרה, ואולי לתכנון המוקדם והביצוע המיידי כן הייתה השפעה על זה. כן הייתה לי תקווה מסויימת שבתור קבוצת צמרת שהבינה כבר לפני חודשיים שיש לה אירופה, שנדע לסמן 2-3 שחקנים בשוק המקומי שנדע לסגור אותם מאחורי הקלעים מוקדם ולפרסם על ההחתמה שלהם ביום הראשון של החלון. לא בגלל שיש לחץ של זמן, אלא בגלל שאין שום הגיון להיות סבלני בשוק המקומי, ולתת לחיפה וב"ש והמחלה ובית"ר להחתים את השחקנים האלו. זו לא רשימת סקאוטינג סודית של זרים שאתה לא משחק שם עם הגב אל הקיר והאפשרויות הרבה פחות מוגבלות. אז יש באסה מסויימת על כך שפרבר היה היחיד שסגרנו איתו, כשמקביל כמה שחקנים מבטיחים לא פחות מצאו את דרכם ליריבות שלנו.
ואגב, מעבר לשניים האלו שהזכרתי (צור ומאיימבו), השחקנים האחרים שהבאנו מהליגה היו מור בוסקילה, דניאל דפאה (מאמין בשניהם, ואוהב את שניהם, אבל עד כה הם אכזבו), אנאס מחאמיד (נפילה מארץ הנפילות) ועידן ברנס (שהושאל, לא עקבתי אחרי הביצועים שלו). ובגזרה הזאת זו לא הייתה הצלחה גדולה, אפשר היה להוציא טוב יותר מהשוק הישראלי בקיץ הקודם, ולדעתי גם בקיץ הזה למרות המוגבלויות שלו. אם באמת חושבים שיאיר מרדכי וניב יהושע ואיתי רוטמן ותומר יוספי (היחיד ברשימה הזאת שאני דווקא מאמין שהוא פלופ) לא שווים חולצה אדומה - אחלה, מכבד את זה. בהנחה ותקווה שבוקסה לא באמת אחראי על גזרת הישראלים (עליו אני לא סומך, ויש לו אפס קרדיט אצלי, ולא מבין מה הוא עדיין עושה בהפועל), אני כן סומך על ההבנה של פרימור וברדה. אבל חובת ההוכחה היא עדיין עליהם, למרות הקיץ הקודם, כי בשוק המקומי הם עדיין לא הוכיחו את עצמם.
לא יודע לגבי ChatGPT, זו דעתי הצנועה. וכן, אני אישית חרמן לקראת העונה הבאה, דווקא בגלל העונה האחרונה. וחלק מהחרמנות הזאת זה הרצון לראות פה חלון מלפפונים יוצא דופן, הסנטימנט שאני שומע ממי שמקורב למועדון בפורום (בין השורות) הוא שלא צפוי חלון יוצא דופן. שוב, לגיטימי ומקובל, יש להם קרדיט כמעט מכולם להמשיך בעשייה המבורכת שלהם. אבל גם לגיטימי להתבאס, קצת, אם אכן כך יתפתחו הדברים. וזה הקול שאני מנסה להשמיע, וזו לא ביקורת או קטנות אמונה, אלא רק רצון לאתגר טיפה.
וכן, יש פה כמה אוהדים מטונפים של המחלה, כמו האידיוט הזה שכתב פה איזו הודעה על כך שצריך לשלוח את ספרא הביתה. כשעיון קצר בפרופיל משתמש שלו העלה את העובדה שהוא הצטרף לפורום ב- 4 לפנות בוקר בלילה של דרבי צ'יקו, כשמוכן לשים כל סכום על כך שעשה את זה דווקא בשעה הזאת לא בגלל שהיה עסוק בחגיגות במועדון הגואט באותו לילה. ויש פה גם כמה אוהדי הפועל שהם ממורמרים וקיצוניים לא משנה מה, כמו המשתמש "ו", וזה בסדר - זכותו. לדעתי חלק לא מבוטל מהאנשים שבצד הניצי יותר של ההודעות מגיע ממקום דומה לשלי, ולכל אחד יש את הדרך שלו להביע את עצמו. והכל בסדר, בשביל זה הפורום הזה קיים.