מי מחכה לו בפינה?
ים מדר
- רדנקו
- קיבל.ה 2211 לייקים
הראה שזה רק ענין של רצון.
וזה ההבדל בין אתמול להיום.
זה בלט מאוד גם בהגנה שנתן היום רוב הדקות ששיחק.
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
-
Nati
- קיבל.ה 3203 לייקים
אמרו שבמשחק נגד הגליל כמו מיצ׳יץ הוא לא הרגיש טוב.רדנקו כתב:הראה שזה רק ענין של רצון.
-
אוהד כורסא
- קיבל.ה 876 לייקים
-
תא מרבוטא
- קיבל.ה 959 לייקים
יכול להיות אבל זה בנאדם אחד
זה לא שרוב האןהדים או ההנהלה מחפשים אותו
- פרימו לוי
- קיבל.ה 1908 לייקים
פספסתי את זה אז עונה עכשיו: המחכים בפינה זה כל הנשמות הטובות, רבות מהן נמצאות כאן בפורום, שחוגגות כל פעם שהוא גרוע כי זה מספק להם אישור שהם לא אימצו גישות מכביסטיות של ניצחון בכל מחיר גם אם המחיר או מחיקת השחקן הישראלי, כי אם אפילו הישראלי הכי טוב שלנו משחק גרוע אז אין שום סיבה לשתף ישראלים וזה נון-אישיו.
- גביזון
- קיבל.ה 4981 לייקים
אור שקדי התייחס ב-103FM לעתידו של הגארד הישראלי של הפועל תל אביב: "נכון להיום, הסיכוי שהוא ימשיך בקבוצה נמוך מאוד. הבחור סובל". וגם: מה צריך לקרות כדי שמיציץ' לא יישאר במועדון בעונה הבאה?
עוד לפני שהפועל תל אביב ניצחה את ריאל מדריד והשאירָה את סדרת פלייאוף היורוליג בחיים, כתב הקבוצה בוואלה ובספורט1 אור שקדי התייחס אתמול (שלישי) בתוכנית הספורט של 103FM לעתידם של ים מדר ו-ואסילייה מיציץ'. שקדי סיפק תמונת מצב עדכנית, עם דגש על מצבו האישי של הגארד הישראלי וההיתכנות לשינויים בסגל לקראת העונה הבאה
בהתייחסו לעתידו של ים מדר, אמר שקדי: "יש לו אופציה ליציאה מהחוזה שלו. אני חושב שנכון להיום הסיכוי שהוא ימשיך בהפועל תל אביב נמוך מאוד. החוזה שלו הוא סביב מיליון וחצי דולר – עד כדי כך. הוא לא ימצא חוזה ברמה כזו במקום אחר. אולי הוא ימצא חוזה גבוה, אבל לא כזה גבוה. אני אומר לכם בוודאות: כרגע כסף לא מעניין אותו, הבחור סובל. והוא לא הישראלי היחיד שסובל שם".
בנוגע למיציץ' ולאפשרות שיעזוב בעונה הבאה, הבהיר שקדי: "לא, אני לא רואה את זה קורה. אתה יכול למצוא מישהו שישלם חלק מהסכום, אבל מה הפועל תל אביב תשלם עליו שני מיליון דולר כשהוא לא ישחק אצלה? זה לא נראה לי הגיוני. אני מניח שהוא ימשיך, אלא אם כן משהו יבוא מהכיוון שלו, ואני לא רואה אותו סובל. הוא מקבל המון כסף ומשחק ביורוליג — אני לא רואה אותו הולך
עוד לפני שהפועל תל אביב ניצחה את ריאל מדריד והשאירָה את סדרת פלייאוף היורוליג בחיים, כתב הקבוצה בוואלה ובספורט1 אור שקדי התייחס אתמול (שלישי) בתוכנית הספורט של 103FM לעתידם של ים מדר ו-ואסילייה מיציץ'. שקדי סיפק תמונת מצב עדכנית, עם דגש על מצבו האישי של הגארד הישראלי וההיתכנות לשינויים בסגל לקראת העונה הבאה
בהתייחסו לעתידו של ים מדר, אמר שקדי: "יש לו אופציה ליציאה מהחוזה שלו. אני חושב שנכון להיום הסיכוי שהוא ימשיך בהפועל תל אביב נמוך מאוד. החוזה שלו הוא סביב מיליון וחצי דולר – עד כדי כך. הוא לא ימצא חוזה ברמה כזו במקום אחר. אולי הוא ימצא חוזה גבוה, אבל לא כזה גבוה. אני אומר לכם בוודאות: כרגע כסף לא מעניין אותו, הבחור סובל. והוא לא הישראלי היחיד שסובל שם".
בנוגע למיציץ' ולאפשרות שיעזוב בעונה הבאה, הבהיר שקדי: "לא, אני לא רואה את זה קורה. אתה יכול למצוא מישהו שישלם חלק מהסכום, אבל מה הפועל תל אביב תשלם עליו שני מיליון דולר כשהוא לא ישחק אצלה? זה לא נראה לי הגיוני. אני מניח שהוא ימשיך, אלא אם כן משהו יבוא מהכיוון שלו, ואני לא רואה אותו סובל. הוא מקבל המון כסף ומשחק ביורוליג — אני לא רואה אותו הולך
-
תא מרבוטא
- קיבל.ה 959 לייקים
אם איטודיס עןזב עדיין ים עוזב?גביזון כתב: ↑06 מאי 2026, 20:28 אור שקדי התייחס ב-103FM לעתידו של הגארד הישראלי של הפועל תל אביב: "נכון להיום, הסיכוי שהוא ימשיך בקבוצה נמוך מאוד. הבחור סובל". וגם: מה צריך לקרות כדי שמיציץ' לא יישאר במועדון בעונה הבאה?
-
Xavi
- קיבל.ה 1979 לייקים
להגיד ים יעזוב זה קל. בוא תגיד לאן הוא ילך
מכבי לא יקחו אותו כל עוד בלאט שם, וגם אם כן בחיים לא ישלמו לו קרוב למה שהוא מקבל כיום
י-ם אולי אבל זה אומר להגיד ביי ליורוליג
לדעתי כדאי לו להילחם על המקום שלו, עונה הבאה הוא יקבל הרבה יותר הזדמנויות, לפחות בתחילת העונה
מכבי לא יקחו אותו כל עוד בלאט שם, וגם אם כן בחיים לא ישלמו לו קרוב למה שהוא מקבל כיום
י-ם אולי אבל זה אומר להגיד ביי ליורוליג
לדעתי כדאי לו להילחם על המקום שלו, עונה הבאה הוא יקבל הרבה יותר הזדמנויות, לפחות בתחילת העונה
-
תא מרבוטא
- קיבל.ה 959 לייקים
ביי ליורוליג באותו שכר זה אומר שהוא יתבלט ביורוקפ כי זה מפעל יותר קל והוא כבר הוכיח עצמו שם
- רדנקו
- קיבל.ה 2211 לייקים
הוא עזב את היורוליג בשנה שעברה בשביל לשחק אצלנו. אמנם תמורת יותר כסף אבל ברור לכולם שהוא לא יוותר על המון כסף אם יעבור לירושלים. ושם הוא ישחק.
אני לא אתפלא אם גם תומר ירצה לעזוב במקרה שאיטודיס ישאר.
מה שדי בטוח זב ששום שחקן ישראלי רציני לא ירצה להגיע אלינו בגלל היורוליג אם הסיכוי שלו לשחק שם הוא אפס.
אני לא אתפלא אם גם תומר ירצה לעזוב במקרה שאיטודיס ישאר.
מה שדי בטוח זב ששום שחקן ישראלי רציני לא ירצה להגיע אלינו בגלל היורוליג אם הסיכוי שלו לשחק שם הוא אפס.
-
קובי
- קיבל.ה 680 לייקים
בסיום המשחק בקרית אתא
- תהיה בהפועל תל אביב בשנה הבאה?
- אני כרגע מרוכז בעונה שלי.
-
Red_man
- קיבל.ה 2438 לייקים
שקדי לא יודע כלום על מה שקורה בהפועל שזה כישלון די גדול להיות הכתב היחיד שלא מצליח לקבל מידע מהמועדון הכי דולף באירופה.גביזון כתב: ↑06 מאי 2026, 20:28 אור שקדי התייחס ב-103FM לעתידו של הגארד הישראלי של הפועל תל אביב: "נכון להיום, הסיכוי שהוא ימשיך בקבוצה נמוך מאוד. הבחור סובל". וגם: מה צריך לקרות כדי שמיציץ' לא יישאר במועדון בעונה הבאה?
יש סיכוי טוב ששקדי נכנס לפורום ולטוויטר בשביל לדעת מה קורה בהפועל.
-
שונא_מכבי
- קיבל.ה 199 לייקים
להערכתי הסיכוי שים מדר יישאר בהפועל בשנה הבאה הוא נמוך ביותר. אם איטודיס נשאר אז הסיכוי הוא אפסי.
אני שמעתי שמועות שמדר בשנה הבאה ילך למכללה בארה"ב אגב.
בהפועל, להערכתי, הוא לא ישחק.
אני שמעתי שמועות שמדר בשנה הבאה ילך למכללה בארה"ב אגב.
בהפועל, להערכתי, הוא לא ישחק.
- רדנקו
- קיבל.ה 2211 לייקים
אני דווקא חושב שללכת למכללה לשנה יכול להיות טוב לים מסיבה אחת - מאמין ששם יכריחו אותו לעבוד על חיזוק של הגוף.
אחד הדברים שאני לא מבין במקרה של ים זה למה הוא לא דואג להעלות על עצמו עוד מסת שריר.
אני חושב שברמת הכדורסל הוא לגמרי שחקן יורוליג לגיטימי (כמובן חסר ניסיון אבל מבחינת היכולות הוא לגמרי שם) ומה שימנע ממנו להגיע למקום שאלין הוא יכול להגיע זה רק העובדה שהוא חלש פיזית.
אני מאוד מקווה שאיטודיס לא יהיה פה בעונה הבאה וים ישאר.
ולא משנה לי איך העונה תסתיים.
את איטודיס אני לא רוצה לראות ממשיך כאן.
אחד הדברים שאני לא מבין במקרה של ים זה למה הוא לא דואג להעלות על עצמו עוד מסת שריר.
אני חושב שברמת הכדורסל הוא לגמרי שחקן יורוליג לגיטימי (כמובן חסר ניסיון אבל מבחינת היכולות הוא לגמרי שם) ומה שימנע ממנו להגיע למקום שאלין הוא יכול להגיע זה רק העובדה שהוא חלש פיזית.
-
בני12
- קיבל.ה 2950 לייקים
איך ים יכול ללכת למכללה בגיל 25?רדנקו כתב: ↑07 מאי 2026, 12:02 אני דווקא חושב שללכת למכללה לשנה יכול להיות טוב לים מסיבה אחת - מאמין ששם יכריחו אותו לעבוד על חיזוק של הגוף.
אין מגבלת גיל של 24 על מעבר למכללות?
-
שונא_מכבי
- קיבל.ה 199 לייקים
לפי מה שכתוב בידיעה, אפשר לתת "אישור מיוחד".
- iamgabormarton
- קיבל.ה 600 לייקים
מה המטרה בללכת למכללה בשלב הזה בקריירה שלו? לשחק? לשחק הוא יכול בעוד קבוצות ועם חשיפה יותר טובה.. שכר? אז זה דיי סותר את הכתבה של שקדי
(מה גם שאני חושב שהדיבור ש"כסף לא מעניין אותו" הוא דיי תלוש כי זאת בדיוק הסיבה שהוא ברח לפרטיזן , ובשלב כזה של הקריירה אחרי פציעה אף אחד לא ישלם לו את החוזה שלו בהפועל)
מאוד מקווה שהוא יקח את עצמו בידיים וילחם על המקום שלו בהפועל כי כמו שכבר אמרתי, ללכת ממועדון אחרי שהסתכסכת עם עוד מאמן זה כתם רציני
(מה גם שאני חושב שהדיבור ש"כסף לא מעניין אותו" הוא דיי תלוש כי זאת בדיוק הסיבה שהוא ברח לפרטיזן , ובשלב כזה של הקריירה אחרי פציעה אף אחד לא ישלם לו את החוזה שלו בהפועל)
מאוד מקווה שהוא יקח את עצמו בידיים וילחם על המקום שלו בהפועל כי כמו שכבר אמרתי, ללכת ממועדון אחרי שהסתכסכת עם עוד מאמן זה כתם רציני
-
Red_man
- קיבל.ה 2438 לייקים
אסור לתת למדר ללכת לקבוצה אחרת בארץ או באירופה.
אבל אני גם הייתי הולך למכללה אם הייתי יכול. חוויה מטורפת, משכורות עתק, מעטפת ברמה סופר גבוהה, מתקנים מעולים וכו׳ וכו׳.
אירופה תמיד תחכה לו לדפוק שנה במכללות זאת חוויה של פעם בחיים
-
תא מרבוטא
- קיבל.ה 959 לייקים
- מילפורד
- קיבל.ה 3753 לייקים
אם במשחק 3 , אדוארדס קנה את עולמו.
היום זאת ההזדמנות של ים…
היום זאת ההזדמנות של ים…
- פרימו לוי
- קיבל.ה 1908 לייקים
- מילפורד
- קיבל.ה 3753 לייקים
אם רנדולף משחק כמו ששיחק ביום שלישי, לא תהיה לאיטודיס ברירה
- פרימו לוי
- קיבל.ה 1908 לייקים
כאמור הצחקת את איטודיס
אז קיבלת גם את רנדולף מסתובב מבוהל על המגרש וגם ג'ונס בערב מחריד, היה כל כך גרוע בחצי הראשון שלאיטודיס לא היתה ברירה לנסות את ים. אז ים היה מצוין, נתן יופי של האסל בהגנה, מסר 2 אסיסטים יפים, וחזר לספסל לראות את רנדולף וג'ונס משחקים 40 דקות איומות ביחד
-
Niro
- קיבל.ה 2758 לייקים
לא פייר מה שאיטודיס עושה לו. מבאס אותי מאוד הדבר הזה
- רדנקו
- קיבל.ה 2211 לייקים
ים מבזה את עצמו בגישה שלו כשהוא עולה לשחק.
במקום שיטרוף את המגרש בליגה, הוא עושה טובה שהוא משחק.
לא שומר, לא מקריב עבירות ובגדול נראה כאילו המשחקים האלה לא מעניינים אותו והוא רק מחכה לסיום העונה.
וזה בנאדם שמקבל 1.5 מיליון דולר נטו לעונה.
הופעה מעליבה.
במקום שיטרוף את המגרש בליגה, הוא עושה טובה שהוא משחק.
לא שומר, לא מקריב עבירות ובגדול נראה כאילו המשחקים האלה לא מעניינים אותו והוא רק מחכה לסיום העונה.
וזה בנאדם שמקבל 1.5 מיליון דולר נטו לעונה.
הופעה מעליבה.
-
יותם שירן הלא מקורי
- קיבל.ה 120 לייקים
ועדיין, הוא אחד משלושת הנכסים הכי חשובים בסגל, ובראייה כוללת גם ליגה וגם אירופה, אולי החשוב בהם.
צריך לעשות הכול כדי שהוא ישאר. אם זה ברמה של או איטודיס או ים, אני בוחר את ים כל יום בשבוע.
צריך לעשות הכול כדי שהוא ישאר. אם זה ברמה של או איטודיס או ים, אני בוחר את ים כל יום בשבוע.
-
שונא_מכבי
- קיבל.ה 199 לייקים
בדיון הזה של ים מדר, איטודיס מקוטלג תמיד כאיש הרע בסיפור. אבל, בסופו של יום על ים מדר אין קופצים - לא ביורוליג, לא מכבי, לא ירושלים. בטח לא ברמות השכר שהוא חושב שהוא צריך להרוויח ובתפקיד והדקות שהוא חושב שמגיעות לו (במכבי אם יגיע יהיה רכז שלישי, בירושלים, שני במקרה הטוב).
ולכן, הדיבור הוא שים יעזוב לקולג'. כי הוא די שרף את המוניטין שלו השנה - גם ברמה המקצועית (שוב, מספיק להסתכל על הסטטיסטיקה "היבשה" שלו לרבות אחוזי הקליעה, אסיסטים ועוד), וגם ברמה ההתנהגותית. קבוצות ומאמנים פחות אוהבים שחקנים שעושים פרצופים או ששולחים להם מסרים דרך ההורים או דרך גורמים אחרים.
אתם מציגים את זה כאילו איטודיס מתנכל לו בכוונה. וכאילו ברגע שאיטודיס לא יהיה אז הכל ייפתר - העובדות הן שים כבר עבר כמה וכמה מאמנים וכמה וכמה קבוצות ביורוליג: פנרבחצ'ה, פרטיזן, באיירן, הפועל...באף קבוצה הוא לא ממש הצליח; באף קבוצה, עם 3 מאמנים שונים כן, הוא לא הטביע חותם וגרוע מכך, היה פער עצום בין מה שאותם מאמנים רצו לתת לו מבחינה מקצועית לבין מה שהוא חשב שמגיע לו, והתגובות שלו בכל המקרים היו לא פרופורציונליות. אז אולי איטודיס עקשן, ולא נחמד, ואנטישמי ולא יודע מה...אבל מה עם המאמנים והקבוצות האחרות? הם גם אנטישמיים? הם גם לא רואים את "הטלנט" שיש להם תחת היד? אוברדוביץ' שהיה מאמן שלו גם אנטישמי כמו איטודיס?
בשלב מסוים שחקן גם צריך לקחת אחריות על עצמו ועל יכולתו ומעשיו והגישה שלו. כל השנה רק מלטפים פה את ים מדר ומציירים תמונה כאילו הבעיה היא בכלל אצל איטודיס ולא אצלו! בעיני, זה רק פוגע בים.
ולכן, הדיבור הוא שים יעזוב לקולג'. כי הוא די שרף את המוניטין שלו השנה - גם ברמה המקצועית (שוב, מספיק להסתכל על הסטטיסטיקה "היבשה" שלו לרבות אחוזי הקליעה, אסיסטים ועוד), וגם ברמה ההתנהגותית. קבוצות ומאמנים פחות אוהבים שחקנים שעושים פרצופים או ששולחים להם מסרים דרך ההורים או דרך גורמים אחרים.
אתם מציגים את זה כאילו איטודיס מתנכל לו בכוונה. וכאילו ברגע שאיטודיס לא יהיה אז הכל ייפתר - העובדות הן שים כבר עבר כמה וכמה מאמנים וכמה וכמה קבוצות ביורוליג: פנרבחצ'ה, פרטיזן, באיירן, הפועל...באף קבוצה הוא לא ממש הצליח; באף קבוצה, עם 3 מאמנים שונים כן, הוא לא הטביע חותם וגרוע מכך, היה פער עצום בין מה שאותם מאמנים רצו לתת לו מבחינה מקצועית לבין מה שהוא חשב שמגיע לו, והתגובות שלו בכל המקרים היו לא פרופורציונליות. אז אולי איטודיס עקשן, ולא נחמד, ואנטישמי ולא יודע מה...אבל מה עם המאמנים והקבוצות האחרות? הם גם אנטישמיים? הם גם לא רואים את "הטלנט" שיש להם תחת היד? אוברדוביץ' שהיה מאמן שלו גם אנטישמי כמו איטודיס?
בשלב מסוים שחקן גם צריך לקחת אחריות על עצמו ועל יכולתו ומעשיו והגישה שלו. כל השנה רק מלטפים פה את ים מדר ומציירים תמונה כאילו הבעיה היא בכלל אצל איטודיס ולא אצלו! בעיני, זה רק פוגע בים.
-
דאר אל כופר
- קיבל.ה 39 לייקים
לפחות בליגה הישראלית ים עדיין נחשב לשובר שוויון רציני.שונא_מכבי כתב: ↑10 מאי 2026, 16:17 בדיון הזה של ים מדר, איטודיס מקוטלג תמיד כאיש הרע בסיפור. אבל, בסופו של יום על ים מדר אין קופצים - לא ביורוליג, לא מכבי, לא ירושלים. בטח לא ברמות השכר שהוא חושב שהוא צריך להרוויח ובתפקיד והדקות שהוא חושב שמגיעות לו (במכבי אם יגיע יהיה רכז שלישי, בירושלים, שני במקרה הטוב).
השאלה אם הוא יסתדר להיות בקבוצה אחת עם תמיר בלאט, או מנגד להיות כינור שני להארפר...
-
שונא_מכבי
- קיבל.ה 199 לייקים
ים הוא אכן שובר שוויון רציני בליגה הישראלית. בטח כגיבוי להארפר או לקלארק ולונדברג (הוא לא יהיה ביחד עם בלאט באותה הקבוצה אני מהמר).
אבל...הוא הרי מכוון גבוה יותר - גם בהפועל הוא כינור ראשון בליגה; מה שמפריע לו (ובצדק מבחינתו) זה שהוא לא-פקטור ביורוליג...להערכתי זה לא הולך להשתנות אם נניח יעבור למכבי.
אבל...הוא הרי מכוון גבוה יותר - גם בהפועל הוא כינור ראשון בליגה; מה שמפריע לו (ובצדק מבחינתו) זה שהוא לא-פקטור ביורוליג...להערכתי זה לא הולך להשתנות אם נניח יעבור למכבי.
כל פעם די חוזרים לאותה ביצה-תרנגולת, אם ים במצב הנוכחי בגלל שהוא לא שיחק מספיק או שהוא לא שיחק בגלל שזה יכולת/מצבו הנוכחי.
מה שכן, לא צריך ללכת רחוק, במשחק של אתמול עולה לשחק מוטלי (עם מוניטין יורוליג מוכח הרבה יותר מים מדר), שיובש לאחרונה על ספסל
לא פחות ממדר ואותו מוטלי עולה עם מוטיבציה של שחקן שעכשיו עלה מהנוער...
מה שכן, לא צריך ללכת רחוק, במשחק של אתמול עולה לשחק מוטלי (עם מוניטין יורוליג מוכח הרבה יותר מים מדר), שיובש לאחרונה על ספסל
לא פחות ממדר ואותו מוטלי עולה עם מוטיבציה של שחקן שעכשיו עלה מהנוער...
-
שונא_מכבי
- קיבל.ה 199 לייקים
בדקתי סטטיסטיקה די מדהימה.
ביורוליג, ים חזר לשחק במינכן. נגד באירן. זוכרים?
אז הנה הסטטיסטיקה שלו מ-3 (זריקות ל-3 כן?), בסדר כרונולוגי החל מהמשחק הזה ועד לשלשה הראשונה שקלע ביורוליג:
1. באירן (משחק חוץ) - שיחק 20:39 דקות (למי שלא זוכר זה משחק שמיציץ' היה פצוע בו ומדר אפילו פתח בחמישייה); 0/3 משלוש.
2. ז'לגיריס (משחק בית בנוקיה) - שיחק 18:41 דקות (גם כאן, מיציץ' נעדר ומדר פתח בחמישייה); 0/3 משלוש.
3. דובאי (משחק בית בנוקיה) - שיחק 5:14 דקות; 0/1 משלוש.
4. וילרבאן (משחק חוץ) - לא שיחק.
5. אנדולו (משחק בית בסופיה) - שיחק 6:56; 0/2 משלוש.
6. פרטיזן (משחק חוץ) - שיחק 15:35; 0/0 משלוש (לא זרק).
7. באירן (משחק בית בנוקיה) - שיחק 13:25 דקות; 0/2 משלוש.
8. הכוכב האדום (משחק חוץ) - שיחק 7:27 דקות; 1/3 משלוש!!
אני מסכם עד עתה - אחרי 7 משחקים (כי אחד לא שותף), מדר קלע שלשה ראשונה ביורוליג...ובסיכום המשחקים האלה עמד על 1/14 משלוש.
עכשיו...לאלו שיגידו, כן אבל מדובר ברכז ולכן צריך לבדוק גם פרמטרים נוספים, רלוונטיים יותר - נניח, אסיסטים, חטיפות, איבודים...בבקשה:
הנה סיכום עונת היורוליג של מדר:
ים שותף ב-16 משחקים, ב-5 פתח בחמישייה. בממוצע שיחק 9:42 דקות (אני מודה, הרבה יותר ממה שהרגיש לי!! בכל זאת, הוא הרכז ה-3 בקבוצה).
3.1 נקודות למשחק.
% מ-2 עומדים על 39.3%.
% מ-3 עומדים על 16% (לא מפתיע לאור מה שהראיתי לעיל).
% מהקו עומדים על 84.2%.
1.4 אסיסטים למשחק.
0.6 חטיפות למשחק.
0.4 איבודים למשחק.
מדד "יעילות" PIR ממוצע של 3.2 (לסבר את האוזן - למיציץ' יש מדד PIR ממוצע של 11.2; לג'ונס יש PIR ממוצע של 11.8).
אתם כמובן מוזמנים לבדוק את האחוזים של ג'ונס ומיציץ' ואת ממוצעי האסיסטים והאיבודים שלהם - רמז, טובים בהרבה משל מדר.
עכשיו - מזמין אתכם לעשות דמיון מודרך. תעצמו עיניים, ואחרי שתפקחו אותם, דמיינו שלמדר היה דרכון זר, והיו קוראים לו נניח ג'ונס. מה לדעתכם הקהל היה עושה לו? מה היו התגובות כאן?
אני מציע לכולם כאן להתעורר - אני אוהב את ים מדר, אני לעולמים אעריך את זה שהוא אשכרה הקריב את בריאותו ואת הרגל שלו בשביל הקבוצה בשנה שעברה והיה ענק ברגעי ההכרעה ביורוקאפ!!! אבל כל מי שלא מבין שלים מדר הייתה עונה זוועה, מחרידה, מחפירה השנה ביורוליג ובכלל, ושלאיטודיס אין יד ורגל בזה (אם כבר להפך, הוא ניסה לשלב אותו והראיתי לכם מה התרומה שהוא קיבל!!), פשוט עושה שקר לעצמו והוא צבוע!!
אז הנה הסטטיסטיקה שלו מ-3 (זריקות ל-3 כן?), בסדר כרונולוגי החל מהמשחק הזה ועד לשלשה הראשונה שקלע ביורוליג:
1. באירן (משחק חוץ) - שיחק 20:39 דקות (למי שלא זוכר זה משחק שמיציץ' היה פצוע בו ומדר אפילו פתח בחמישייה); 0/3 משלוש.
2. ז'לגיריס (משחק בית בנוקיה) - שיחק 18:41 דקות (גם כאן, מיציץ' נעדר ומדר פתח בחמישייה); 0/3 משלוש.
אני מסכם עד עתה - אחרי 7 משחקים (כי אחד לא שותף), מדר קלע שלשה ראשונה ביורוליג...ובסיכום המשחקים האלה עמד על 1/14 משלוש.
עכשיו...לאלו שיגידו, כן אבל מדובר ברכז ולכן צריך לבדוק גם פרמטרים נוספים, רלוונטיים יותר - נניח, אסיסטים, חטיפות, איבודים...בבקשה:
ים שותף ב-16 משחקים, ב-5 פתח בחמישייה. בממוצע שיחק 9:42 דקות (אני מודה, הרבה יותר ממה שהרגיש לי!! בכל זאת, הוא הרכז ה-3 בקבוצה).
3.1 נקודות למשחק.
% מ-2 עומדים על 39.3%.
% מהקו עומדים על 84.2%.
1.4 אסיסטים למשחק.
0.6 חטיפות למשחק.
0.4 איבודים למשחק.
מדד "יעילות" PIR ממוצע של 3.2 (לסבר את האוזן - למיציץ' יש מדד PIR ממוצע של 11.2; לג'ונס יש PIR ממוצע של 11.8).
אתם כמובן מוזמנים לבדוק את האחוזים של ג'ונס ומיציץ' ואת ממוצעי האסיסטים והאיבודים שלהם - רמז, טובים בהרבה משל מדר.
עכשיו - מזמין אתכם לעשות דמיון מודרך. תעצמו עיניים, ואחרי שתפקחו אותם, דמיינו שלמדר היה דרכון זר, והיו קוראים לו נניח ג'ונס. מה לדעתכם הקהל היה עושה לו? מה היו התגובות כאן?
אני מציע לכולם כאן להתעורר - אני אוהב את ים מדר, אני לעולמים אעריך את זה שהוא אשכרה הקריב את בריאותו ואת הרגל שלו בשביל הקבוצה בשנה שעברה והיה ענק ברגעי ההכרעה ביורוקאפ!!! אבל כל מי שלא מבין שלים מדר הייתה עונה זוועה, מחרידה, מחפירה השנה ביורוליג ובכלל, ושלאיטודיס אין יד ורגל בזה (אם כבר להפך, הוא ניסה לשלב אותו והראיתי לכם מה התרומה שהוא קיבל!!), פשוט עושה שקר לעצמו והוא צבוע!!
נערך לאחרונה על ידי שונא_מכבי ב 10 מאי 2026, 18:24, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
Charlie
- קיבל.ה 1216 לייקים
שאפו על ההשקעהשונא_מכבי כתב:בדקתי סטטיסטיקה די מדהימה.
3.1 נקודות למשחק.
% מ-2 עומדים על 39.3%.
% מהקו עומדים על 84.2%.
1.4 אסיסטים למשחק.
0.6 חטיפות למשחק.
0.4 איבודים למשחק.
אני מציע לכולם כאן להתעורר - אני אוהב את ים מדר, אני לעולמים אעריך את זה שהוא אשכרה הקריב את בריאותו ואת הרגל שלו בשביל הקבוצה בשנה שעברה והיה ענק ברגעי ההכרעה ביורוליג!!! אבל כל מי שלא מבין שלים מדר הייתה עונה זוועה, מחרידה, מחפירה השנה ביורוליג ובכלל, ושלאיטודיס אין יד ורגל בזה (אם כבר להפך, הוא ניסה לשלב אותו והראיתי לכם מה התרומה שהוא קיבל!!), פשוט עושה שקר לעצמו והוא צבוע!!
מדר להזכיר לא פתח את העונה בשל פציעה.
הוא חזר רק בסוף 2025 והיה ברור שהוא חלוד ומוגבל. הוא חזר לקבוצה שכבר רצה והובילה את היורוליג. הוא התקשה להשתלב , כאשר קיבל הזדמנויות ביורוליג לא סיפק את הסחורה ואיכזב.
יכול להיות שאם יישאר ויעשה הכנה כמו שצריך בקיץ ויתחיל את העונה עם הקבוצה - הוא יהיה טוב יותר, ויכול להיות גם שלא. שהיורוליג כיום זו רמה, קצב, אינטנסיביות שמעבר ליכולת שלו , בטח בקבוצה שמכוונת לפיינל פור להבדיל מקבוצות תחתית ביורוליג שיכולות להרשות לעצמם הפסדים בשל יכולת הרכז הישראלי.
זה הסיפור שמאחורי המספרים .
-
שונא_מכבי
- קיבל.ה 199 לייקים
בוודאי. אני לגמרי איתך. אני בהחלט חושב שים הוא שחקן חשוב מאוד בשבילנו - לא רק לליגה הישראלית, אלא גם ליורוליג. ואני בהחלט חושב שההכנה העקומה שעשה לעונה "תרמה" תרומה מכרעת למספרים הנוראיים שהראיתי.
הטענה שלי היא אחרת - ים (וגם הקהל), קודם כל צריך להכיר בעובדות. והעובדות הן שהייתה לו עונה חרא ביורוליג. זוועה. אני לא חושב שאיטודיס אשם בזה. וגם אם איטודיס יכול היה להתנהל טוב יותר מולו (אני מניח שכן, בכל זאת, מדובר בבני אדם ובמערכות יחסים ותמיד אפשר לשפר את זה, ובינינו, איטודיס לא נראה לי קליינט קל בכל הקשור למערכות יחסים), בראש ובראשונה האחריות למספרים האלה של ים, היא שלו.
אז ים יכול לשבת עם פרצוף תחת על הספסל, לזלזל, ללגלג על המאמן, לשלוח את אבא שלו לדבר בערוץ הספורט ועוד ועוד. או שהוא יכול לתפוס את עצמו, להכיר בעובדות, ולנסות לשפר את מעמדו דרך עבודה קשה.
אני גם חושב שאנחנו האוהדים עושים לו עוול - העובדה שכל השנה האוהדים בעצם לוקחים צד, ושים מדר משמש כלי ניגוח נוסף כנגד עופר ינאי ואיטודיס פוגעת בים. כי הוא אולי חושב שהכל בסדר אצלו...שוב, העובדות, מראות שהמצב הפוך ב-180 מעלות. תסתכלו על המספרים - אלה מספרים מביכים, ממש.
הטענה שלי היא אחרת - ים (וגם הקהל), קודם כל צריך להכיר בעובדות. והעובדות הן שהייתה לו עונה חרא ביורוליג. זוועה. אני לא חושב שאיטודיס אשם בזה. וגם אם איטודיס יכול היה להתנהל טוב יותר מולו (אני מניח שכן, בכל זאת, מדובר בבני אדם ובמערכות יחסים ותמיד אפשר לשפר את זה, ובינינו, איטודיס לא נראה לי קליינט קל בכל הקשור למערכות יחסים), בראש ובראשונה האחריות למספרים האלה של ים, היא שלו.
אז ים יכול לשבת עם פרצוף תחת על הספסל, לזלזל, ללגלג על המאמן, לשלוח את אבא שלו לדבר בערוץ הספורט ועוד ועוד. או שהוא יכול לתפוס את עצמו, להכיר בעובדות, ולנסות לשפר את מעמדו דרך עבודה קשה.
אני גם חושב שאנחנו האוהדים עושים לו עוול - העובדה שכל השנה האוהדים בעצם לוקחים צד, ושים מדר משמש כלי ניגוח נוסף כנגד עופר ינאי ואיטודיס פוגעת בים. כי הוא אולי חושב שהכל בסדר אצלו...שוב, העובדות, מראות שהמצב הפוך ב-180 מעלות. תסתכלו על המספרים - אלה מספרים מביכים, ממש.
- 7even
- קיבל.ה 4440 לייקים
ים צריך לשים הכל בצד ולהתרכז במה שנשאר בעונה הזו ובקיץ פשוט לעבוד כמו משוגע.
בשנה הבאה, אם יישאר, הוא יצטרך חלהרים את הרמה שלו לרמות שהפועל מכוונת אליהן, שזה להגיע אולי קצת רחוק יותר מ 4 משחקים מגביע אירופה.
הוא חייב לשחק יותר טוב ובשביל זה צריך לתת טירוף של עבודה בקיץ כי מרגישים כל העונה שהיתה לו הכנה לקויה מאד לעונה.
אם הוא או אבא שלו חושבים שלעבור לקבוצה אחרת יעשה אותו פתאום יותר טוב אז זה לא יקרה. זו בריחה מהמציאות, לא התמודדות איתה.
אם בא לו על ירושלים אז היא תשחק ביורוקאפ כנראה שזה 4 רמות מתחת ליורוליג ושם הוא כבר כיכב.
אם בא לו מכבי, להם יש כבר שיריון אז מצידם לסיים מקום 16 עד 2043 ברצף. רמת טופ יורוליג לא נדרשת שם כי הכסף מהיורוליג מובטח.
אם הוא רוצה קבןצה עם שאיפות טופ יורוליג, כרגע זו רק הפועל.
אז או שיעבוד קשה או שיברח מהעבודה הקשה.
שהוא או אבא שלו יחליטו ויעדכנו אותנו.
לי מרגיש שהוא רוצה להישאר.
בשנה הבאה, אם יישאר, הוא יצטרך חלהרים את הרמה שלו לרמות שהפועל מכוונת אליהן, שזה להגיע אולי קצת רחוק יותר מ 4 משחקים מגביע אירופה.
הוא חייב לשחק יותר טוב ובשביל זה צריך לתת טירוף של עבודה בקיץ כי מרגישים כל העונה שהיתה לו הכנה לקויה מאד לעונה.
אם הוא או אבא שלו חושבים שלעבור לקבוצה אחרת יעשה אותו פתאום יותר טוב אז זה לא יקרה. זו בריחה מהמציאות, לא התמודדות איתה.
אם בא לו על ירושלים אז היא תשחק ביורוקאפ כנראה שזה 4 רמות מתחת ליורוליג ושם הוא כבר כיכב.
אם בא לו מכבי, להם יש כבר שיריון אז מצידם לסיים מקום 16 עד 2043 ברצף. רמת טופ יורוליג לא נדרשת שם כי הכסף מהיורוליג מובטח.
אם הוא רוצה קבןצה עם שאיפות טופ יורוליג, כרגע זו רק הפועל.
אז או שיעבוד קשה או שיברח מהעבודה הקשה.
שהוא או אבא שלו יחליטו ויעדכנו אותנו.
לי מרגיש שהוא רוצה להישאר.
יחד, רק יחד! 
-
קובי
- קיבל.ה 680 לייקים
בסיום המשחק בקרית אתא
בן אדם שרוצה להשאר לא נותן תשובה כזו.
יש תשובות דיפלומטיות כגון "יש לי חוזה לעונה הבאה בלה בלה בלה".
אפילו אותה הוא לא דיקלם. זה מעיד כל כוונותיו ומה עובר לו בראש.
-
lior777
- קיבל.ה 250 לייקים
למה שים ישאר כל עוד איטודיס פה? אין שום סיכוי לזה..
- 7even
- קיבל.ה 4440 לייקים
לוידע מה באמת עובר לו בראש כמובן.
אני רק אומר שלא להתמודד עם הסיטואציה בהפועל זה לברוח.
לעבור קבוצה לא יפתור לו את הבעיה, רק ידחה אותה.
לטעמי לפחות.
הוא בהחלט יכל להיות משותף יותר. לטעמי חוץ מלתת לנו הרגשה טובה לא היינו מקבלים הרבה מעבר.
לים יש הרבה עבודה לעשות.
יחד, רק יחד! 
-
שונא_מכבי
- קיבל.ה 199 לייקים