אליניב ברדה

פורום אוהדי הפועל תל אביב
קובי
קיבל.ה  653 לייקים

כל הדברים הטובים שאומרים על ברדה הם נכונים
אי אפשר לקחת אותם ממנו

ברדה הוא מאמן צעיר
כמו כן הוא מאמן מספיק שנים בכדי שאפשר יהיה להבין לאן נושבת הרוח
הוא בעמדה שצריך להיות פתוח לאפשרויות שונות, לנסות דברים אחרת
הוא לא אמור להיות בעמדה של מאמן מבוגר שמקובע בדעתו ובהחלטות שלו (קשטן, לדוגמא, למי שזוכר)
הענין הוא שעקומת הלמידה שלו אופקית
עבור מאמן צעיר בתחילת הדרך זה רע, רע מאוד
זה גם רע מאוד עבור מועדון ששואף לתארים
L.S
קיבל.ה  2145 לייקים

ספרא טבא כתב: 20 אפריל 2026, 14:15
L.S כתב: 20 אפריל 2026, 14:08 מאמן שלקח מועדון בקריסה בליגה לאומית ושינה לו את הDNA לחלוטין ממועדון לוזר שמסתפק בתיקו למועדון שמחפש לנצח כל משחק.
הבן אדם קיבל בתחילת העונה פאזל 30 חלקים וחיבר אותו לקבוצה חזקה ועקשנית שיודעת את החוזקות והמגרעות שלה, לא נשברת ולא מוותרת על משחק במשך 90 דקות.
קבוצה שמגיעה לכל משחק, מול כל קבוצה ומנסה לנצח.

אפשר להמשיך להתווכח על איכות הכדורגל אבל לפחות תיהיו כנים בביקורת שלכם ותזקפו לזכותו את ההצלחה המסחררת שלו מהרגע שהגיע, ואל תגידו לי "מזל".
איזה מן ביקורת זו אם הצלחה היא מזל ותחת והפסדים זה הוא והדרך שלו.

המאמן הזה, כמו הקבוצה הזו, בעונת התאקלמות, לקחת קבוצה חדשה מ0, להבין מה יש לו בידיים תוך כדי תנועה ועדיין להביא תוצאות כאלו זה על גבול הבלתי יאמן.

עצם זה שאתם בכלל מדברים פה על איכות הכדורגל ולא על זה שקיבלנו בראש מחצי ליגה זה לזכותו ותעריכו מה יש לכם בידיים לפני שאתם ממהרים להביא לפה מאמנים בשקל וחצי.
קודם כל תן גילוי נאות
ולגבי מזל.. כן זה נשמע פשטני וחובבני אבל "התחת" זה לא גאג מצחיק, זאת עובדה
באר שבע ישבו עלינו משחק שלם בבית וגנבנו ניצחון, בדרבי זה נס של אחד לשנתיים, ויש עוד המון מקרים של גולים שלא קשורים לסיטואציה
כדורגל זה משחק שגם קבוצה לא טובה יכולה לנצח קבוצה מעולה ובגלל זה המשחק הזה הוא הכי פופולרי בעולם
העניין הוא שלאורך זמן זה לא יחזיק זמן, התחת יכול להחזיק רק תקופה מסוימת וכשהמזל נגמר אתה סתם נשאר עם כדורגל מסריח בלי תוצאות
אין עתיד עם המאמן הזה הוא קיבל צ'אנס גם בבאר שבע ושיחק כדורגל עלוב
הוא כריזמטי, יש לו קשרים, הוא אהוב על ידי השחקנים אבל טקטיקה זה ממנו והלאה
כל בר דעת יראה את זה
אם אתה רוצה להתדיין איתי ושאתייחס למלל שלך, רד לי מהגב גבר. לא מכיר אותך.
אין לי שום גילוי נאות לציין כאן, אני אוהד בדיוק כמו כולם, אתה מוזמן להפגש איתי בשער 7, מבטיח להיות נחמד אליך למרות הרעל שנוטף ממך.
הפועל, שיגעת אותי.
הפועל, הרסת אותי.
D&3
קיבל.ה  1703 לייקים

עם כל הבקשות פה לגינוי נאות אבל לחשוב שלברדה ופרימור יש פה חשבונות דוראנט סטייל
איזה פורום של יצורים
אנחנו בתהליך
קיבל.ה  780 לייקים

לירון האדום כתב: 20 אפריל 2026, 13:54
אנחנו בתהליך כתב: 20 אפריל 2026, 12:40 יש פה אוהדים שבאמת אני לא מבין איזה ענף ספורט הם רואים.
כאילו כמה עיוורים אתם צריכים להיות כדיי להבין או לראות שבכל דרבי העונה האסטרטגיה של ברדה הייתה קודם כל לא לספוג ולצאת למתפרצות? מה זה משנה כבר מה היה בכל המשחק?
*עובדתית* - כל דרבי הפועל עלתה וחיכתה למכבי בחצי שלנו ונתנה להם להשתלט על המשחק.
*עובדתית* - הגישה הזאת הובילה לכך שספגת בשלושת הדרבים ראשון (מעניין למה)
*עובדתית* - אחריי שספגת ראשון התחלת ללחוץ ולשחק כדורגל
*עובדתית* - אחריי שספגת ראשון והתחלת לשחק כדורגל, יזמת כבשת ונראת יותר טוב ממכבי.

זאת האמא של הגניבת דעת להסתכל על כל המשחק ולא על הגישה הפחדנית שברדה עולה.
מה המסקנה? לעלות וליזום מול מכבי, להפסיק לתת להם כבוד כי הם לא קבוצה יותר טובה ממך - אתה הופך אותה לקבוצה יותר טובה ממך ברגע שאתה בוחר במכוון להתבטל נגדם עד שאתה סופג.

ציפיתי מול ברדה ללמוד מהטעויות שלו ב2 הדרבים הקודמים אבל הוא עשה אותו דבר ויותר גרוע מכך שהוא פתח עם ארצ'ל ליד פלקאו.

ונחשו מה? אין לי ספק שדרבי הבא יהיה אותו דבר.
עובדתית - אתה מקום 4
עובדתית - ניצחת את כל הקבוצות בליגה
עובדתית - אתה מרחק 7 ממכבי חיפה שבמקום החמישי אחרי 27 משחקים
עובדתית - יש לך את ההגנה השניה הטובה בליגה (וזה כולל הפסד טכני 3:0)
עובדתית - דרבי קודם היית פחות טוב וניצחת
עובדתית - אתמול היית טוב יותר והפסדת

עובדתית זאת עונה אדירה של הפועל ת"א!
אלו העובדות.
נו אבל מה זה קשור?
למה אני קורא לפטר את ברדה?
200 פעם בכל פוסט שלי כאן עליו מתחילת העונה ועד עכשיו אני חושב שאסור לפטר אותו בגלל התוצאות האדירות שלו.

אבל כמאמן הוא פחדן ולא מעז.
עובדתית אתמול לא היית יותר טוב, היית שווה תיקו.

צריך לעשות את הקפיצת מדרגה הזאת בגישה, אין לי בעיה ליזום ולהפסיד אבל לא להתבטל לקבוצה שהיא מכבי הכי חלשה שאני זוכר מאז 2009.
אנחנו בתהליך
קיבל.ה  780 לייקים

דרך אגב יש למישהו ספק שאם מכבי לא נותנת לנו גול אנחנו ממשיכים עם אותה תבנית משחק של לא ללחוץ ורק לחכות למתפרצות?
D&3
קיבל.ה  1703 לייקים

כל הדיון על ברדה צריך להתחיל בשאלה של המתדיין עם עצמו האם מבחינתו להביא תוצאות זה המדד החשוב או שתוצאות עם כדורגל "משעמם" זה לא מספיק טוב. אלה שמבחינתם הכדורגל חשוב מהתוצאות מוזמנים לצפות בברצלונה, מי שחושב שעם כדורגל יבואו גם תוצאות לדעתי קצת חי בווישפול ת'ינקינג, ואני אתן כמה דוגמאות לטרייאודפים שיש בקבוצה הנוכחית שמדגישים בדיוק את המחלוקות העיקריות בקבוצה.
קישור מרכזי - נניח ויש שתי אופציות, ארצ'ל או אלקוקין (נכון גם עם אלקוקין או פלקאו נניח). עם אלקוקין כנראה "נראה יותר טוב", אבל אני מאוד אופתע אם לא נאפשר ליריבה יותר מצבים בגלל זה, לפחות הרבה מהדקות של אלקוקין באמצע העונה הראו שזה מבוא להפקרות.
מגן ימני - קוקו נשאר מאוחרה או לא? אם הוא עולה הרבה זה נחמד ומאפשר עוד אופציה מסירה ויעזור לטוריאל, אבל זה יבוא על חשבון אופציה למתפרצות של היריבה. אתם מדמיינים את קו שמאל של מכבי אתמול תופס אותנו יותר פעמים ללא מגן ימני במתפרצת? או יותר קל, תנסו להיזכר מתי חטפנו גול במתפרצת פעם אחרונה...
בסוף לדעתי ב 90% ממשחקי הליגה השנה הצלחנו לייצר יותר מצבים מסוכנים מהיריבה, אני באמת מתקשה להאמין שכדורגל יותר תוסס היה מוביל לתוצאות טובות יותר. הקבוצה הזו נבנתה ומאומנת לשיטת משחקת הספציפית הזו שעובדת, זה שכל פעם יתאכזבו פה מחדש שאנחנו משחקים בשיטה הזו זה כבר לא מובן לי.

השאלה השנייה, והיא הבאמת חשובה בעיניי, האם אפשר לעשות את הקפיצה מדרגת הנוספת עם השיטה הנוכחית, ואם לא, האם אפשר לעבור להיות קבוצה, נקרא לזה דומיננטית, עם ברדה.
יכול להבין אנשים שחושבים ששיטת המשחק הנוכחית לא תאפשר לרוץ לאליפות, ויכול להבין אנשים שחושבים שברדה זה לא המאמן המתאים לקחת קבוצה ולהפוך אותה לדומיננטית (אני לגמרי אסכים עם אנשים שיתנו סיבות טובות מהאימון של ברדה לחשוב ככה), אבל אני חושב שבשביל לענות על השאלה הזו בצורה יותר מושלכת נצטרך לראות איך נבנית הקבוצה בקיץ בתור התחלה, ואז לראות איך היא נראית עמוק לתוך העונה הבאה.
סמל אישי של משתמש
סומך
קיבל.ה  1838 לייקים

זה דיון מאוד דומה לדיון על איטודיס. ממש שני מקבילים חופפים
הוא העלה אותנו ליגה עם סימן קריאה, הוא עומד כרגע במטרה להביא אותנו לפלייאוף עליון ולאירופה בשנה הבאה.
הוא הרוויח בכבוד ובזכות את החוזה שלו לפתוח בשנה הבאה בלי עוררין ועם כל התלונות והטענות.

האבינג סייד דאט, הוא מאמן שמרן מאוד, עם פילוסופיית משחק דפנסיבית מאוד וכשמגיע לפיגור עושה 'הייל מרי' ומשתגע.
זה המאמן וזאת הסחורה. נאהב או לא. לעיתים קשה לי לצפות במשחקים שלנו, אבל הוא מביא את התוצאות.
היו לנו כבר בעבר מאמנים מאוד דומים בסגנון שאפילו הביאו לנו תארים.
פיצוחי שווארמה
הבורסה הבורסה
uriazu
קיבל.ה  47 לייקים

מבאס קצת בשבילו ששופט מעפן וכמה החמצות קשות משנים את השיח פה מגאון לאפס
OrCohen
קיבל.ה  317 לייקים

בונקריסט.
חילופים מהבית, ברמה של פשע.
אין ספק עשה תוצאות נהדרות במהלך העונה, הרבה היו עם המון המון מזל יותר משכל.
זה לא מאמן שייקח אותנו יותר גבוה מכאן.
יש לנו סגל מעולה ולדעתי הוא היה צריך להוציא ממנו הרבה יותר.
קובי
קיבל.ה  653 לייקים

ברדה לא היה המאמן בחודשים טרום תחילת העונה?
מי היה מאמן שהביאן שחקנים לקבוצה? לא ברדה?
הוא לא היה המאמן שהקישור חסר יכולות התקפה נבנה?
הוא לא היה המאמן שהקבוצה פתחה את העונה בלי מגן ימני?
הוא לא היה המאמן שהחליט שהחלוץ הפותח יהיה נער בן 17 חסר ניסיון מינימלי עם חסרים בטכניקה והבנת משחק?
הוא לא היה המאמן שהביאו בינואר שחקן על עמדה שיש בה כבר שחקן פותח במקום להביא שחקן קישור עם יכולות התקפיות?

נכון שמי שלא עושה לא טועה ולהיפך.
הבעיה היא עם מי שטועה ולא לומד מהטעיות שהוא ביצע.
עקומת הלמידה של ברדה אופקית.
הוא מקובע ובשום שלב לא הראה שהוא מסיק מסקנות מהטעויות שלו ומשתפר בפעם הבאה.
אם נשים את משאלות הלב שלנו בצד, למה שהעונה הבאה תהיה טובה יותר?
אנחנו בתהליך
קיבל.ה  780 לייקים

קובי כתב: 20 אפריל 2026, 17:17 ברדה לא היה המאמן בחודשים טרום תחילת העונה?
מי היה מאמן שהביאן שחקנים לקבוצה? לא ברדה?
הוא לא היה המאמן שהקישור חסר יכולות התקפה נבנה?
הוא לא היה המאמן שהקבוצה פתחה את העונה בלי מגן ימני?
הוא לא היה המאמן שהחליט שהחלוץ הפותח יהיה נער בן 17 חסר ניסיון מינימלי עם חסרים בטכניקה והבנת משחק?
הוא לא היה המאמן שהביאו בינואר שחקן על עמדה שיש בה כבר שחקן פותח במקום להביא שחקן קישור עם יכולות התקפיות?

נכון שמי שלא עושה לא טועה ולהיפך.
הבעיה היא עם מי שטועה ולא לומד מהטעיות שהוא ביצע.
עקומת הלמידה של ברדה אופקית.
הוא מקובע ובשום שלב לא הראה שהוא מסיק מסקנות מהטעויות שלו ומשתפר בפעם הבאה.
אם נשים את משאלות הלב שלנו בצד, למה שהעונה הבאה תהיה טובה יותר?
אני נותן לו את הספק הקטן שאולי בעונה הבאה עם השלד (הדיי מעולה שהוא יצר כאן) הוא ישדרג אותו ועל הדרך יעז קצת.
בפנים בפנים אני יודע שאין סיכוי שזה יקרה.
סמל אישי של משתמש
צ'ימבויקה
קיבל.ה  1167 לייקים

uriazu כתב: 20 אפריל 2026, 15:56 מבאס קצת בשבילו ששופט מעפן וכמה החמצות קשות משנים את השיח פה מגאון לאפס
אתה יודע מה יפה
שבמשחקים מחפירים מקצועית כמו בדרבי ונגד ב״ש
לא טענת הפוך אלא אמרת שהוא גאון
וזה למה?
כי אלוהים נגע בנו פעמיים.

זה מדהים שכאשר מפסידים אי אפשר לבקר את ברדה כי יכולנו לשים גול וחצי
ואם מנצחים בבעיטה ראשונה לשער נגד ב״ש אחרי שלא מנסים לשחק כדורגל
אז הוא גאון ואי אפשר לבקר אותו, כי מבחן התוצאה.

מבחן התוצאה לא פועל אצלך אה
כי השופט אשם חח
L.S
קיבל.ה  2145 לייקים

צ'ימבויקה כתב: 20 אפריל 2026, 18:15
uriazu כתב: 20 אפריל 2026, 15:56 מבאס קצת בשבילו ששופט מעפן וכמה החמצות קשות משנים את השיח פה מגאון לאפס
אתה יודע מה יפה
שבמשחקים מחפירים מקצועית כמו בדרבי ונגד ב״ש
לא טענת הפוך אלא אמרת שהוא גאון
וזה למה?
כי אלוהים נגע בנו פעמיים.

זה מדהים שכאשר מפסידים אי אפשר לבקר את ברדה כי יכולנו לשים גול וחצי
ואם מנצחים בבעיטה ראשונה לשער נגד ב״ש אחרי שלא מנסים לשחק כדורגל
אז הוא גאון ואי אפשר לבקר אותו, כי מבחן התוצאה.

מבחן התוצאה לא פועל אצלך אה
כי השופט אשם חח
רק תזכורת קטנה שבמשחקים שציינת עלינו עם לא מעט שחקני סגל שלא רואים דשא בימים נורמלים.

עכשיו שחק
הפועל, שיגעת אותי.
הפועל, הרסת אותי.
CouchPotato
קיבל.ה  92 לייקים

הטענה העיקרית שלי אליו זה שהוא ידע מראש באיזו שיטה הוא רוצה לשחק אבל הביא שחקנים שלא באמת מתאימים לה, או מציב אותם בתפקידים אחרים: פלקאו לא באמת פיבוט אחורי שיודע לנהל משחק, אלא קשר-בלם גרזן עם יכולת הנעת כדור מוגבלת. וזה תוקע את קרייב בעמדה הזאת כשמה שהוא באמת זה קשר 50/50. גם לויזו וגם סילבה הובאו על תקן 10: לויזו לא באמת 10 (למרות שבגילו הצעיר הוא בהחלט יכול להתפתח לשם והוא מאוד השתפר מאז שהגיע) והעמדה הטבעית שלו היא בכנף ימין, כמו טוריאל שאותו אסור כמובן להזיז (למה, בעצם, אם אפשר להזיז את כל השאר?). את סילבה שהרבה יותר מתאים לתפקיד הזה הוא תקע באגף שמאל. בוסקילה שחקן כנף שמאל קלאסי וכמעט לא משחק. סבבה, הוא צעיר. אבל מתי הוא אמור להתפתח? כשנרוץ לאליפות? זאת בדיוק העונה בשבילו. את דאפה שהתחיל את העונה טוב הוא הרג עם חילופים מוקדמים, בשביל להכניס את אלטרמן שהוא בכלל קשר. עכשיו הוא עושה את אותו הדבר עם בואטנג. כששיחקנו עם פיבן כמגן הוא היה התקפי וליידנר נשאר מאחור. עכשיו קוקו הגנתי, שזה עובד... רק שהרבה יותר הגיוני להשאיר שם את פלקאו ולשחרר את קוקו לעלות למעלה.
וזה לא שאני לא מעריך את הדברים הטובים שהוא עשה: הוא בנה קבוצה חדשה מאפס שרצה בצמרת ויש לה הגנת ברזל. הוא מצליח לשמור על חדר הלבשה מלוכד ושמח. הוא הצליח לפתח את ארצ‘ל שכולם כבר ויתרו עליו לבלם מעולה ועכשיו גם קשר אחורי לא רע. למקין גם מאוד השתפר תחתיו, לשחקן ורסטילי שהוא פשוט נכס. הוא ביצע לא מעט חילופים ששינו את המשחק, רוב השחקנים שהוא הביא ברמה גבוהה, גם אם לא לגמרי מתאימים לתפקידים שהוא מייעד להם. רק מעצבן השמרנות הזאת וחוסר הגמישות המחשבתית. זה נראה כאילו לא עובדים בכלל על תרגילי התקפה מרוב שזה תקוע. שלא לדבר על מערכים שונים שמאפשרים קצת יותר ורסטיליות במשחק.
שליחת תגובה