אין לי שום היכרות אמיתית עם המשפט האמריקאי, אבל בישראל קשה לי לדמיין סיטואציה שמוגש כתב אישום חמור והשחקן ממשיך לשחק במשך שנתיים באהלן אהלן. זה מסתדר לי עם הגרסה של עופר.קפטן ג'ק כתב: ↑18 ינואר 2026, 08:29 בלייקני זכאי!
סתם. לא יודע אם הוא זכאי, אבל לדעתי כדאי לדבר על כל העניין הזה כמה שפחות, יש מצב שהאישומים מוגזמים ובפועל הפרשה תסתיים בהרבה פחות.
מקומו איתנו, יש לי אמון מלא בו, ומצדי כל עוד הוא לובש את המדים האדומים אז שימשיך לעבוד בשקט, ושייעשה על המגרש המון הטיות של משחקים לטובת הפועל !
אנטוניו בלייקני
-
אוהד כורסא
- קיבל.ה 778 לייקים
- פרימו לוי
- קיבל.ה 1540 לייקים
אני לא מתמצה בפרטי האישום ובכנות אין לי חשק לחשוב על הנושא הזה בכלל, אבל איזה טיעון לא קשור זה ״חף מפשע עד שהוכחה אשמתו״. אדם לא צריך להכנס לכלא אם לא יצא אשם במשפט, נכון. אבל האם הייתם נותנים לאדם עם כתב אישום על פדופיליה להמשיך ללמד בבית ספר כי הוא חף מפשע עד שהוכחה אשמתו? ברמה העקרונית שחקן שמואשם במכירת משחקים לא צריך להמשיך לשחק כדורסל מקצועני, נראה לי מובן מאליו. מה קרה בדיוק עם אנטוניו אני לא יודע.
- מילפורד
- קיבל.ה 3429 לייקים
מצד אחד כביכול מסכים איתך.
מצד שני, וזה תופס גם לדוגמא שלך, זה פותח פתח לזה שמספיק להאשים בן אדם בעבירה כדי להרוס לו את החיים.
שוב לא באמת יודע מה המצב פה, כנאמר פה למעלה , על פניו אם היתה פה עבירה חמורה כל כך , איך יכול להיות ששנה ורבע אחרי הגשת הכתב אישום הוא עדיין משחק כדורסל?
נשמע שיש עוד הרבה בסיפור הזה מעבר למה שאנחנו יודעים , ולאו דוקא לרעת בלייקני.
בהעדר מידע נוסף , אני נוטה לסמוך פה על רשויות החוק (במיוחד בידיעה שזה רשויות החוק של ארצות הברית של אמריקה ולא החאפריות שיש פה) וגם קצת (ממש טיפלה) על עופר.
מצד שני, וזה תופס גם לדוגמא שלך, זה פותח פתח לזה שמספיק להאשים בן אדם בעבירה כדי להרוס לו את החיים.
שוב לא באמת יודע מה המצב פה, כנאמר פה למעלה , על פניו אם היתה פה עבירה חמורה כל כך , איך יכול להיות ששנה ורבע אחרי הגשת הכתב אישום הוא עדיין משחק כדורסל?
בהעדר מידע נוסף , אני נוטה לסמוך פה על רשויות החוק (במיוחד בידיעה שזה רשויות החוק של ארצות הברית של אמריקה ולא החאפריות שיש פה) וגם קצת (ממש טיפלה) על עופר.
- פרימו לוי
- קיבל.ה 1540 לייקים
אני גם לא יודע מה המצב פה ולכן לא מתבטא בנחרצות ספציפית כלפי המקרה של בלייקני. אבל שוב ברמת העקרון, כתב אישום על הונאות ספורט בבית משפט בארצות הברית זה לא כמו ״להאשים בן אדם בעבירה כדי להרוס לו את החיים״. תמיד יש חריגים ותיקים רשלניים אבל בגדול לא עושים את זה בלי תשתית ראייתית מוצקה.מילפורד כתב: ↑18 ינואר 2026, 15:35 מצד אחד כביכול מסכים איתך.
- מילפורד
- קיבל.ה 3429 לייקים
נכון, ולכן זה שמאז ועד היום לא קרה כלום בנושא, גורם לי להבין שיש פה יותר (או בעצם פחות?) ממה שאנחנו יודעים.
- red in blood
- קיבל.ה 640 לייקים
צריך כעת לתמוך בו, ולא לחרוץ את גורלו.
אבל זה גם לא עניין של זכאי על שהוכח אשמתו, לא מעניין אשמה משפטית - אם יציגו ראיות משמעותיות שהוא עשה את זה, אין לו מקום בקבוצה, גם אם למשל יזוכה על עניין טכני. יותר מזה, אם יוצגו פומבית ראיות כאלו, וכולנו נראה בעיניים שהוא הטה משחקים, לא צריך לחכות לסיום המשפט.
צריך לתמוך בו לחלוטין, בטח על נושא כזה שאנחנו לא מכירים, ולהבהיר שיש קו אדום שהקבוצה לא תעבור.
אבל זה גם לא עניין של זכאי על שהוכח אשמתו, לא מעניין אשמה משפטית - אם יציגו ראיות משמעותיות שהוא עשה את זה, אין לו מקום בקבוצה, גם אם למשל יזוכה על עניין טכני. יותר מזה, אם יוצגו פומבית ראיות כאלו, וכולנו נראה בעיניים שהוא הטה משחקים, לא צריך לחכות לסיום המשפט.
צריך לתמוך בו לחלוטין, בטח על נושא כזה שאנחנו לא מכירים, ולהבהיר שיש קו אדום שהקבוצה לא תעבור.
"אנחנו אולי קהל פרובוקטיבי, קהל שנון, קהל עם לשון חריפה וחדה, ולפעמים חסרת רחמים, אבל אנחנו לא גזענים."
- עומר חרמש ז״ל
- עומר חרמש ז״ל
-
red pepper
- קיבל.ה 5 לייקים
אם יציגו ראיות משמעותיות? קראת את כתב האישום?red in blood כתב: ↑18 ינואר 2026, 19:55 צריך כעת לתמוך בו, ולא לחרוץ את גורלו.
- red in blood
- קיבל.ה 640 לייקים
אתה קראת? כי אין בכתב האישום ראיות. אף פעם אין.red pepper כתב: ↑18 ינואר 2026, 20:04אם יציגו ראיות משמעותיות? קראת את כתב האישום?red in blood כתב: ↑18 ינואר 2026, 19:55 צריך כעת לתמוך בו, ולא לחרוץ את גורלו.
יש האשמות, לא ראיות.
"אנחנו אולי קהל פרובוקטיבי, קהל שנון, קהל עם לשון חריפה וחדה, ולפעמים חסרת רחמים, אבל אנחנו לא גזענים."
- עומר חרמש ז״ל
- עומר חרמש ז״ל
-
red pepper
- קיבל.ה 5 לייקים
חחח. אתה רציני כאילו? אתה יודע באיזה שלב מגישים כתב אישום?red in blood כתב: ↑18 ינואר 2026, 20:23אתה קראת? כי אין בכתב האישום ראיות. אף פעם אין.red pepper כתב: ↑18 ינואר 2026, 20:04אם יציגו ראיות משמעותיות? קראת את כתב האישום?red in blood כתב: ↑18 ינואר 2026, 19:55 צריך כעת לתמוך בו, ולא לחרוץ את גורלו.
יש האשמות, לא ראיות.
- red in blood
- קיבל.ה 640 לייקים
אני רציני לגמרי.red pepper כתב: ↑18 ינואר 2026, 21:50חחח. אתה רציני כאילו? אתה יודע באיזה שלב מגישים כתב אישום?red in blood כתב: ↑18 ינואר 2026, 20:23אתה קראת? כי אין בכתב האישום ראיות. אף פעם אין.
יש האשמות, לא ראיות.
תראה את כתב האישום, הבאתי אותו כאן מוקדם יותר. מוזמן להפנות אותי לאיפה יש שם ראיות.
זה האשמות, שהם טוענים שיש להם ראיות לזה. אבל לא הציגו בזה ראיות. בכתב אישום אף פעם אין ראיות, זה מוצג רק במשפט עצמו.
- עומר חרמש ז״ל
- עומר חרמש ז״ל
-
red pepper
- קיבל.ה 5 לייקים
אוקיי אז אענה ברצינות. בפרקליטות מגישים כתב אישום רק לאחר שהם הגיעו למסקנה שלא רק שיש ראיות אלא שהן מספקות סיכוי סביר להרשעה. מן הסתם הראיות האלה יוצגו בבית משפט אם וכאשר מגיעים למשפט, וייתכן שיודלפו קצת לפני כן לתקשורת כמו למשל הודעות הוואטסאפ בינו ובין המארגנים של העניין כמו שפורסם לפני יומיים.red in blood כתב: ↑18 ינואר 2026, 22:35אני רציני לגמרי.red pepper כתב: ↑18 ינואר 2026, 21:50חחח. אתה רציני כאילו? אתה יודע באיזה שלב מגישים כתב אישום?red in blood כתב: ↑18 ינואר 2026, 20:23
אתה קראת? כי אין בכתב האישום ראיות. אף פעם אין.
יש האשמות, לא ראיות.
תראה את כתב האישום, הבאתי אותו כאן מוקדם יותר. מוזמן להפנות אותי לאיפה יש שם ראיות.
זה האשמות, שהם טוענים שיש להם ראיות לזה. אבל לא הציגו בזה ראיות. בכתב אישום אף פעם אין ראיות, זה מוצג רק במשפט עצמו.
במקרה הספציפי הזה, יש כמה אינדיקציות לזה שבלייקני חתם על עסקת טיעון. לזה גם מר ינאי רומז בראיונות ובתגובות בטוויטר. האם זה אומר שהוא לא מכר משחקים? ובכן, יש מצב גם שביבי לא קיבל מתנות, לך תדע עוד לא הוצגו כל הראיות.
- מילפורד
- קיבל.ה 3429 לייקים
רק כדי להקביל את האנלוגיה שלך, כי זה מתבקש.
ביום שבו בלייקני יידרש להתייצב לחקירות ו/או משפט בנושא, הוא צריך יהיה להיות מושעה מכל פעילות בקבוצה עד לתום ההליכים.
להבנתי, כרגע חוץ מזה שהוגש נגדו כתב אישום לשני שנה ורבע זה עוד לא השפיע כהוא זה על היכולת שלו להתאמן ו/או לשחק בקבוצה.
מה שגורם לו לחשוד שבסיס הראיות נגדו לא כזה מוצק.
גם אם חתם על עיסקת טיעון , בארה״ב לא פריארים, אם היה להם בסיס מספיק חזק לחשדות האלה, עסקת טיעון כזאת היתה כוללת הרחקה מכל פעילות ספורטיבית.
אם חתמו איתו על משהו שלא כולל, שוב , מרמז לי שאולי הראיות נגדו לא סגורות הכי הרמטית.
עכשיו, האם זה בגלל משהו טכני?
בגלל שהוא שכר עורך ממש טוב?
בגלל איזה פאדיחה של התביעה?
יכול להיות, אבל באותה מידה זה גם יכול להיות בגלל שהוא לא באמת עשה משהו כל כך חמור כמו שמשתמע מהאישום הזה.
כל עוד לי אין כלי אחר לשפוט, הנטייה שלי היא לסמוך על מערכת המשפט בארה״ב ועל ינאי ואיטודיס שכנראה כן יודעים יותר מאיתנו.
ביום שבו בלייקני יידרש להתייצב לחקירות ו/או משפט בנושא, הוא צריך יהיה להיות מושעה מכל פעילות בקבוצה עד לתום ההליכים.
להבנתי, כרגע חוץ מזה שהוגש נגדו כתב אישום לשני שנה ורבע זה עוד לא השפיע כהוא זה על היכולת שלו להתאמן ו/או לשחק בקבוצה.
מה שגורם לו לחשוד שבסיס הראיות נגדו לא כזה מוצק.
גם אם חתם על עיסקת טיעון , בארה״ב לא פריארים, אם היה להם בסיס מספיק חזק לחשדות האלה, עסקת טיעון כזאת היתה כוללת הרחקה מכל פעילות ספורטיבית.
אם חתמו איתו על משהו שלא כולל, שוב , מרמז לי שאולי הראיות נגדו לא סגורות הכי הרמטית.
עכשיו, האם זה בגלל משהו טכני?
בגלל שהוא שכר עורך ממש טוב?
בגלל איזה פאדיחה של התביעה?
יכול להיות, אבל באותה מידה זה גם יכול להיות בגלל שהוא לא באמת עשה משהו כל כך חמור כמו שמשתמע מהאישום הזה.
כל עוד לי אין כלי אחר לשפוט, הנטייה שלי היא לסמוך על מערכת המשפט בארה״ב ועל ינאי ואיטודיס שכנראה כן יודעים יותר מאיתנו.