קריאה לאיחוי הקרע

מועצת הכדורסל של אוהדי הפועל
לזכרו של אורי שלף ז"ל, ממיסדי עמותת הפועל אוסישקין
ramig76
קיבל.ה  113 לייקים

שונא_מכבי כתב: 12 ינואר 2026, 10:56
האדום הצורר כתב: 12 ינואר 2026, 10:40 נו ו? יהיו אוהדים רבים לקבוצה בלי זהות שמגיעים רק בגלל הצלחה מקצועית, יהיה קהל במקום קהילה, החוויה של שייכות להפועל תתבסס כמעט רק על הצלחה מקצועית. את מי מעניין להיות חלק מזה?
הצלחה מביאה אוהדים. בכל העולם, בכל ענף ספורט ובכל תחום - לא כ"כ מבין את הבעיה בזה. זה טבעו של עולם. וכן - גם שבאים אוהדים, אז ברור שיש בקרב קהילת האוהדים גם נתח שהיה שם קודם, שהקבוצה הייתה פחות מצליחה, שוב זה טבעו של עולם. אתה באמת חושב שכשאנפילד או אולד טרפורד מלא אז כל האוהדים ששם הם שייכים ל"קהילה" מדומה? לא - תציץ פעם. תגלה שם הרבה מאוד תיירים (באופן מדהים, תמיד הרבה ישראלים), שנמצאים עם מצלמות, ובאים להראות את עצמם; תגלה הרבה מאוד אוהדי הצלחות; וכן - בקופ או ביציע השרופים של יונייטד, תראה את האוהדים השרופים שהולכים עם הקבוצה שנים על גבי שנים (או לפחות חושבים ככה - במקרה של ילדים או אנשים צעירים כמו חלק מהאולטראס).

מה זה להיות חלק בזה? אנחנו בחוג? כן - הפועל תל אביב הייתה תמיד קבוצה הישגית; בגלל זה היא נחשבת כאימפריה - בגלל ההצלחות שלה החל (ואפילו לפני) הקמת המדינה, שנות ה-80 וה-2000. בכדורסל היא כבר לא הישגית מעל ל-50 שנה. אז נכון, הקבוצה התפרקה - ואוהדיה המסורים הקימו אותה מחדש, אבל ההיסטוריה של הפועל תל אביב לא התחילה בהקמת הפועל אוסישקין אלא עשרות שנים קודם לכן. הרומנטיקה של להיות "חלק מקהילה" היא נחמדה ומבורכת - ואפשר (וגם עושים זאת) לעשות דברים למען הקהילה והאוהדים - אבל בסוף, אנחנו פה בספורט והמטרה היא להצליח ולהיות הישגיים. וכן, חלק מהאבולוציה של קבוצה הישגית זה שמגיע בעלים עשיר ומשקיע בה - וכן, גם אם זה כרוך בזה שהאוהדים המסורים והמדהימים, שהקימו את הקבוצה מההריסות, יפנו דרך לבעלים שהגיע. אחרת, נגזר עליה לחיות בבינוניות ולהיות בעוד שנים לא רבות - ברמה של מכבי פתח תקווה או נתניה (אגב, בכדורגל לפחות אנחנו כבר ממש שם אם בודקים הישגים ב-15 השנים האחרונות).

לכל הרומנטיקנים - שוב, מציע להיזכר איך בלומפילד וגם הדרייב אין היו נראים בשנים של חוסר הצלחה מקצועית. היה מגיע פחות קהל - ככה זה עובד. ולאלו שידברו על כך שהיו גם שנים עם המון קהל (נניח ליגה לאומית בכדורגל בשנה שעברה), הסיבה לכך היא בראש ובראשונה התקווה לעתיד טוב יותר; בכדורגל - הגעתו של ספרא והאמונה שאנחנו בפתחו של עידן חדש. תקחו מהאוהדים את התקווה מלהקים קבוצה הישגית, והקהל ילך ויקטן. שוב, זה טבעו של עולם.

דבר אחרון - בעיני, ההתעסקות בכמות הקהל מתודלקת על ידי האנשים שרוצים בכך, אלו המחרימים. אני כמובן מבין את האינטרס שלהם, ואני גם ער לכך שיש בעיה - אני לא מתעלם ממנה. אבל - בדקתם פעם כמה קהל מגיע למשחקים של הפועל ירושלים בליגת ווינר? ממליץ לכם לעשות זאת - תגלו שהוא די דומה לקהל שלנו מבחינת מספרים. ושם, באורח פלא, אין על זה דיבורים ואין על זה כתבות ורעש. בסוף, הכל עניין של פוזיציה.
כתבת מצוין.
ramig76
קיבל.ה  113 לייקים

האדום הצורר כתב: 12 ינואר 2026, 12:05 לא האוהד הבודד הוא הבעיה, אלא האג'נדה של המועדון ולאן הוא מכוון. מה העמדה הערכית של מי שמנהל את המועדון כלפי הקהילה וכלפי הקבוצה?
האם יש ערך לכך שלקבוצה יש זהות נפרדת שמחברת בין מי שמלווה אותה, או שהערך היחיד שסביבו המועדון מתארגן הוא הצלחה מקצועית?
כי זה נגיד בדיוק מכבי תל אביב - אין שום דבר חוץ מהצלחה מקצועית, והכל כשר עבור המטרה הזו.
לא רוצה להיות שם ואני מאמין שגם חלק משמעותי מאוהדי הפועל לא רוצים להיות שם.
תשאל את עצמך, איך יכול להיות שכל כך בקלות וויתרת על הקבוצה ועל המועדון שאתה כל כך אוהב.

אם השייכות חשובה לך, אתה לא יכול לעמוד בצד. ברגע שאתה שייך למשהו שגדול ממך אתה יודע שלא משנה מה אתה חלק ממנו ומנסה להשפיע מבפנים.
לעולם לא מחרימים את השבט שלך, את הילדים שלך או את ההורים שלך.

אפשר לריב, אפשר להתווכח, אפשר לכאוב, אבל לעולם לעולם לא מחרימים ולא שמחים לאידו של השבט שלך.

אתם המחרימים פוגעים במשפחה שלכם, לא באף אחד אחר. תחזרו חזרה, בלי קללות ובלי אלימות.
תתפלאו אז לגלות, שהרוב הדומם שממשיך להאמין בקבוצה, יקשיב לכם וירצה לשמוע את מה שיש לכם להגיד.
אנחנו והקבוצה זקוקים לכל האוהדים שלה, ללא הבדל דת, גזע, מין וחיבה/איבה להנהלה שלה.

איפה שתשחקי, אני שם!
נערך לאחרונה על ידי ramig76 ב 12 ינואר 2026, 13:09, נערך פעם 1 בסך הכל.
Nati
קיבל.ה  2557 לייקים

ramig76 כתב:
האדום הצורר כתב: 12 ינואר 2026, 12:05 לא האוהד הבודד הוא הבעיה, אלא האג'נדה של המועדון ולאן הוא מכוון. מה העמדה הערכית של מי שמנהל את המועדון כלפי הקהילה וכלפי הקבוצה?
האם יש ערך לכך שלקבוצה יש זהות נפרדת שמחברת בין מי שמלווה אותה, או שהערך היחיד שסביבו המועדון מתארגן הוא הצלחה מקצועית?
כי זה נגיד בדיוק מכבי תל אביב - אין שום דבר חוץ מהצלחה מקצועית, והכל כשר עבור המטרה הזו.
תשאל את עצמך, איך יכול להיות שכל כך בקלות וויתרת על הקבוצה ועל המועדון שאתה כל כך אוהב.
אם השייכות חשובה לך, אתה לא יכול לעמוד בצד. ברגע שאתה שייך למשהו שגדול ממך אתה יודע שלא משנה מה אתה חלק ממנו ומנסה להשפיע מבפנים.

אפשר לריב, אפשר להתווכח, אפשר לכאוב, אבל לעולם לעולם לא מחרימים ולא שמחים לאידו של השבט שלך.

אתם המחרימים פוגעים במשפחה שלכם, לא באף אחד אחר. תחזרו חזרה, בלי קללות ובלי אלימות.
תתפלאו אז לגלות, שהרוב הדומם שממשיך להאמין בקבוצה, יקשיב לכם וירצה לשמוע את מה שיש לכם להגיד.
אנחנו והקבוצה זקוקים לכל האוהדים שלה, ללא הבדל דת, גזע, מין וחיבה/איבה להנהלה שלה.

איפה שתשחקי, אני שם!
איפה שתשחקי אני שם
אבללל רק אם תעמדי בתנאים שלי!!!
סמל אישי של משתמש
7even
קיבל.ה  3836 לייקים

שונא_מכבי כתב: 12 ינואר 2026, 10:56
האדום הצורר כתב: 12 ינואר 2026, 10:40 נו ו? יהיו אוהדים רבים לקבוצה בלי זהות שמגיעים רק בגלל הצלחה מקצועית, יהיה קהל במקום קהילה, החוויה של שייכות להפועל תתבסס כמעט רק על הצלחה מקצועית. את מי מעניין להיות חלק מזה?
הצלחה מביאה אוהדים. בכל העולם, בכל ענף ספורט ובכל תחום - לא כ"כ מבין את הבעיה בזה. זה טבעו של עולם. וכן - גם שבאים אוהדים, אז ברור שיש בקרב קהילת האוהדים גם נתח שהיה שם קודם, שהקבוצה הייתה פחות מצליחה, שוב זה טבעו של עולם. א
דבר אחרון - בעיני, ההתעסקות בכמות הקהל מתודלקת על ידי האנשים שרוצים בכך, אלו המחרימים. אני כמובן מבין את האינטרס שלהם, ואני גם ער לכך שיש בעיה - אני לא מתעלם ממנה. אבל - בדקתם פעם כמה קהל מגיע למשחקים של הפועל ירושלים בליגת ווינר? ממליץ לכם לעשות זאת - תגלו שהוא די דומה לקהל שלנו מבחינת מספרים. ושם, באורח פלא, אין על זה דיבורים ואין על זה כתבות ורעש. בסוף, הכל עניין של פוזיציה.
כתבת יפה מאד.

כפי שכתבתי קודם, "הקהילה" היתה מפולגת מאד מאד עוד שכשאמרנו 'עופר' התכוונו לעופר שלח. הפריבילגים פשוט בחרו להתעלם משאר הקהל. כשהם אומרים קהילה הם מתכוונים לחברי מועדון הסגור שהם הקימו לעצמם. לא לנו חלילה.
אלו שזורקים את המילה 'קהילה' בכל משפט שני הם אותם אלו שכשהם היו בעמדות השליטה בהפועל סל בחרו להתעלם מכל טענה של הרוב המוחלט בקהל ולקבור כל תלונה בהתעלמות מוחלטת.
וכמה התלוננו וניסינו לשנות...כלום. מה לא היה לנו בהנהגתם..

- שירי שואה
- מכות לאוהדי הפועל
- מכות ללא הפסקה עם המשטרה
- ביזוי טקסי זיכרון
- אבוקות וכוסות מים מלאות לפרקט בכל משחק גדול...בית וחוץ
- איומים על כל מי ששרק להם בוז לשירי הנאצה המכוערים שלהם
- לינצ'ים באוהדי קבוצה יריבה גם כשאין משחקים
- מכות לאבות אוהדי הפועל מול הילדים שלהם
- רדיוסים על ימין ועל שמאל
- לינץ' מול ההורים שלהם בתוך שטח הבית שלהם

הההכל היה. ומי שלט בקבוצה? הם ורק הם.

לראות אותם ולהיגעל.
אח"כ החצופים רוצים שיצטרפו אליהם למחאה נגד המשטרה בזמן שהמנהיגים שלהם קוראים למשטרה בטוויטר לפוצץ אוהדי הפועל במכות (עוד לא עבר מזה חודש ועוד לא יבשה הדיו מההקשה הדוחה הזו שנמחקה לה משום מה...)

זה מה שהיה פה עד שעופר תפס שליטה מלאה וזו מהות כל ההסתה שהם עושים, אבל כבר אף אחד לא ממש סופר אותם.

אז שכל אחד יבחר - או קבוצה מצליחה בלי הגועל שהם מביאים לכל מקום עם אוהדים שפויים וכמות שתלך ותגדל עם השנים, או להיות סוג של בני הרצליה יחד איתם ועם המועדון הסגור הזה שאסור לחדור אליו.
יחד, רק יחד! :heart:
בני12
קיבל.ה  2431 לייקים

בדקת כמה ממקימי הפועל אוסישקין הגיעו אליה בכלל אחרי דאבל 2000 ?
אנשים (בעיקר צעירים) באים בגלל הצלחה ונשארים לכל החיים
רואה שחורות
קיבל.ה  107 לייקים

אני בעיקר סקרן לדעת מה האג׳נדה של ארסנל ואיך היא שונה מזו של ליברפול או בשיקטש.
יש איזה אתר שמפרט את כל זה?
סמל אישי של משתמש
7even
קיבל.ה  3836 לייקים

רואה שחורות כתב: 12 ינואר 2026, 13:29 אני בעיקר סקרן לדעת מה האג׳נדה של ארסנל ואיך היא שונה מזו של ליברפול או בשיקטש.
כן. כתוב שם לשנוא ולהסית נגד כל מי שהוא לא כמוהם ככל האפשר מסביב לשעון.
זהו.
יחד, רק יחד! :heart:
האדום הצורר
קיבל.ה  764 לייקים

רואה שחורות כתב: 12 ינואר 2026, 13:29 אני בעיקר סקרן לדעת מה האג׳נדה של ארסנל ואיך היא שונה מזו של ליברפול או בשיקטש.
זה קצת מצחיק, כי ליברפול ובשיקטאש שתיהן קבוצות עם אג'נדת שמאל ברורה, וארסנל לעומת זהות מבוססת על זהות מקומית של צפוi לונדון. איזה דוגמאות גרועות להוכחת הנקודה שלך.
נערך לאחרונה על ידי האדום הצורר ב 12 ינואר 2026, 14:11, נערך 2 פעמים בסך הכל.
אינתי עומרי, הפועל.
האדום הצורר
קיבל.ה  764 לייקים

ramig76 כתב: 12 ינואר 2026, 12:59

איפה שתשחקי, אני שם!
אתה קצת מתבלבל, אני לא מחרים שום דבר, פשוט אין לי קבוצה יותר. כמו שבתקופה של הפועל של שאול לא הייתה לי קבוצה יותר. זה היה עצוב אז ועצוב עכשיו.
אינתי עומרי, הפועל.
רואה שחורות
קיבל.ה  107 לייקים

האדום הצורר כתב: 12 ינואר 2026, 14:05
זה קצת מצחיק, כי ליברפול ובשיקטאש שתיהן קבוצות עם אג'נדת שמאל ברורה, וארסנל לעומת זהות מבוססת על זהות מקומית של צפוi לונדון. איזה דוגמאות גרועות להוכחת הנקודה שלך.
הנקודה היא שיש אלפי קבוצות ספורט ואין להן אג׳נדה חוץ מהזיות של מודולי שפה.
זה מבאס לחשוב שאתה אוהד הפועל כי אבא שלך אוהד הפועל אבל זאת המציאות.
מה לגבי מכבי נתניה, שוק חופשי או הם יותר בקטע של קוביזם?
האדום הצורר
קיבל.ה  764 לייקים

אבל להפועל יש אג'נדה ברורה, אז מה זה משנה שיש קבוצות אחרות בלי? יש גם הרבה קבוצות עם דרך ותפיסות שדומות לאלו של הפועל, והקהילות שלהן מתאמצות לשמר אותן בדיוק כמו חלק משמעותי מהקהל של הפועל. מה הבעיה עם זה?
אינתי עומרי, הפועל.
רואה שחורות
קיבל.ה  107 לייקים

אולי היתה לה אג׳נדה. פעם, לפני חצי מאה (גם לא בטוח, אבל זה לפני זמני).
בהחלט גם ייתכן שיש מאפיינים פוליטיים לקהל האוהדים כי גם דעה פוליטית וגם אהדה לקבוצת ספורט עוברים במשפחה.
אבל מה היא, ויותר חשוב, במה זה בא לידי ביטוי בקבוצה שאתה עדיין אוהד, הפועל ת״א בכדורגל (אני מניח, לא עוקב אחרי הפורום המקביל)?
האדום הצורר
קיבל.ה  764 לייקים

אתגור של עמדות הרוב והממסד, עמידה לצד החלש, קריאת תיגר על התפיסה לפיה כסף ומעמד הם הדבר הכי חשוב בחיים, ואמונה ברוח לפני החומר. מספיק אג'נדה?
אינתי עומרי, הפועל.
רואה שחורות
קיבל.ה  107 לייקים

אולי פספספת
במה זה בא לידי ביטוי בקבוצה שאתה עדיין אוהד, הפועל ת״א בכדורגל?
האדום הצורר
קיבל.ה  764 לייקים

בזה שמשחקים ועובדים בהפועל תל אביב אנשים מכל סוג ומגזר בחברה שאנחנו חיים בה, בזה שמונף ביציע באופן קבוע שלט נגד גזענות, בעמדות חד משמעיות נגד חוסר צדק לסוגיו שעלו גם השנה בתוך היציע ומחוצה לו. ברור שקבוצת ספורט מקצועני נמצאת במתח מתמיד בין אלו לבין הדרישה להצלחה שמשותפת לכולנו ומבוססת בעיקרה על כמה כסף יש לך. יש הבדל בין מתח או פער לבין הפיכת הכסף והתקציב לנקודה המרכזית (אם לא היחידה) שסביבה התכנסנו.
אינתי עומרי, הפועל.
רואה שחורות
קיבל.ה  107 לייקים

בזה שמשחקים ועובדים בהפועל תל אביב אנשים מכל סוג ומגזר בחברה שאנחנו חיים בה - זה בטח לא נכון רק להפועל ת״א, אלא לרוב הקבוצות (כלומר, זה כנראה לא נכון לאף אחת, אבל ערבים יש לא רק בהפועל).
בזה שמונף ביציע באופן קבוע שלט נגד גזענות, בעמדות חד משמעיות נגד חוסר צדק לסוגיו שעלו גם השנה בתוך היציע ומחוצה לו - זה לא קשור לקבוצה בשום צורה, זה עניין של אוהדים נטו.

האנשתם קבוצת ספורט כדי לא להרגיש מטומטמים על זה שאתם אוהדים גופיה. זה בסדר והגיוני, אבל כדאי להיות כן.
האדום הצורר
קיבל.ה  764 לייקים

חח אוקיי אחי
נערך לאחרונה על ידי האדום הצורר ב 12 ינואר 2026, 14:56, נערך פעם 1 בסך הכל.
אינתי עומרי, הפועל.
סמל אישי של משתמש
iamgabormarton
קיבל.ה  305 לייקים

האדום הצורר כתב: 12 ינואר 2026, 14:39 אתגור של עמדות הרוב והממסד, עמידה לצד החלש, קריאת תיגר על התפיסה לפיה כסף ומעמד הם הדבר הכי חשוב בחיים, ואמונה ברוח לפני החומר. מספיק אג'נדה?
חשבתי שאתה מדבר על סוציאליזים,שיוויון ומעמד הפועלים.
אני בן 50 עוד מעט ולא שמעתי על מה שרשמת פה בהקשר של הפועל אף פעם כאגנדה ברורה.. זה רק אני?
סמל אישי של משתמש
סומך
קיבל.ה  1692 לייקים

רואה שחורות כתב: 12 ינואר 2026, 14:54
האנשתם קבוצת ספורט כדי לא להרגיש מטומטמים על זה שאתם אוהדים גופיה. זה בסדר והגיוני, אבל כדאי להיות כן.
וואו אתה כזה ראליסט ואנחנו כאלה אמוציונליים...

להלביש על קבוצת ספורט ערכים זה הנורמלי, אחרת אתה סתם אינפנטיל שמתרגש מחבורת אנשים שרודפים אחרי כדור.
פיצוחי שווארמה
הבורסה הבורסה
שונא_מכבי
קיבל.ה  52 לייקים

האדום הצורר כתב: 12 ינואר 2026, 14:39 אתגור של עמדות הרוב והממסד, עמידה לצד החלש, קריאת תיגר על התפיסה לפיה כסף ומעמד הם הדבר הכי חשוב בחיים, ואמונה ברוח לפני החומר. מספיק אג'נדה?
לעניין "אתגור של עמדות הרוב והממסד" - רק אציין שפעם, לפני המון שנים, הפועל הייתה הרוב והממסד (הסתדרות, מפלגת העבודה, הדגל האדום). אגב, זה גם היה מקור מתח תמידי מול בית"ר שאז באותם שנים נחשבה כאנטי ממסדית ובאופוזיציה. מה שאומר שאם היית בן גילי יש מצב שהיום אתה אוהד בית"ר. תחשוב על זה.
סמל אישי של משתמש
iamgabormarton
קיבל.ה  305 לייקים

אחזור ואומר שוב, כנראה שהתבלבלת בין תנועת הבוגרים לקבוצת ספורט תחרותית
רואה שחורות
קיבל.ה  107 לייקים

סומך כתב: 12 ינואר 2026, 14:59

להלביש על קבוצת ספורט ערכים זה הנורמלי, אחרת אתה סתם אינפנטיל שמתרגש מחבורת אנשים שרודפים אחרי כדור.
סבבה, מה הערכים של מכבי נתניה?
שונא_מכבי
קיבל.ה  52 לייקים

אתם בעיקר חושבים שהשמש זורחת לכם מהתחת ושאתם מיוחדים. האמת היא שהערכים שצוינו כאן הם ראויים ואני מזדהה עם רובם, אבל אני משוכנע שיש לא מעט אוהדי הפועל ת"א שחושבים אחרת ממני לגבי חלקם, ויותר מכך, משוכנע שיש המון אוהדי קבוצות אחרות שמזדהים עם אותם ערכים בדיוק. הניסיון לבדל את הקהל שלנו בכל מיני אידאות, שחלקן הן עניין של פוזיציה (הפועל ת"א לצערי היא קבוצה כושלת מקצועית ב-15 השנים האחרונות בכדורגל וב-50 השנים האחרונות בכדורסל, אז נוח להלביש חוסר הצלחה כמשהו שמזדהים איתו), הוא בעיקר מאולץ.

אגב, אם תעשה משאל ביציע שאתה נמצא בו במגרש - אתה תגלה באופן לא מפתיע שהרבה אוהדים, חברים ליציע, לדוגמה הם גזענים, ושונאים ערבים, ואפילו מצביעי בן גביר או ליכוד (יריב לוין כבר אמרנו?). אין "מתכון" יחיד לאהדה בספורט - פשוט כי זה בדיוק המטרה של הספורט, בין היתר, לאחד קבוצות שונות של אנשים עם דעות שונות. גם אם הן לא נוחות לנו.
נערך לאחרונה על ידי שונא_מכבי ב 12 ינואר 2026, 15:05, נערך פעם 1 בסך הכל.
האדום הצורר
קיבל.ה  764 לייקים

הפועל אף פעם לא הייתה הרוב והממסד, אולי לתקופה קצרה בשנות ה-60, אבל היא לא הוקמה ככזו וברוב שנותיה גם לא הייתה כזו. המתח בינה לבין בית"ר נבע מהמתח בין ימין לשמאל והתחזק במיוחד בשנות ה-80 כשהמפלגה השלטת הייתה מזוהה לחלוטין עם ערכי בית"ר.
הפועל תל אביב הוקמה כתנועת נגד לממסד הבורגני שייצגה מכבי.
אינתי עומרי, הפועל.
סמל אישי של משתמש
הפועל
קיבל.ה  2111 לייקים
יצירת קשר:

בני12 כתב: 12 ינואר 2026, 13:27
לא הבנתי מה הנקודה.
מה שבטוח זה שהפועל אוסישקין לא הביאה אוהדים בגלל הצלחות.
על הפרקט זו היתה קבוצה בליגות הנמוכות שהביאה הרבה יותר קהל מאשר אותו גלגול של הקבוצה 4 שנים לפניה שהגיע לגמר הפלייאוף, הביא נצחון היסטורי בדרבי והגיע לחצי גמר אירופי. הפועל אוסישקין משכה אוהדים, תורמים, ספונסרים, ושחקנים, לא בגלל נצחונות מפוארים על הפועל גן שמואל, אלא קודם כל בגלל מה שהיתה מחוץ לפרקט.
נעשינו לנטל, אנו וזיכרונותינו, ובסופו של דבר נמכרנו
היינו של ההסתדרות, אבל עכשיו כבר לא
איש אחד, מוישה, בא וקנה אותנו
האדום הצורר
קיבל.ה  764 לייקים

שונא_מכבי כתב: 12 ינואר 2026, 15:03

אתם בעיקר חושבים שהשמש זורחת לכם מהתחת ושאתם מיוחדים. האמת היא שהערכים שצוינו כאן הם ראויים ואני מזדהה עם רובם, אבל אני משוכנע שיש לא מעט אוהדי הפועל ת"א שחושבים אחרת ממני לגבי חלקם, ויותר מכך, משוכנע שיש המון אוהדי קבוצות אחרות שמזדהים עם אותם ערכים בדיוק. הניסיון לבדל את הקהל שלנו בכל מיני אידאות, שחלקן הן עניין של פוזיציה (הפועל ת"א לצערי היא קבוצה כושלת מקצועית ב-15 השנים האחרונות בכדורגל וב-50 השנים האחרונות בכדורסל, אז נוח להלביש חוסר הצלחה כמשהו שמזדהים איתו), הוא בעיקר מאולץ.

אגב, אם תעשה משאל ביציע שאתה נמצא בו במגרש - אתה תגלה באופן לא מפתיע שהרבה אוהדים, חברים ליציע, לדוגמה הם גזענים, ושונאים ערבים, ואפילו מצביעי בן גביר או ליכוד (יריב לוין כבר אמרנו?). אין "מתכון" יחיד לאהדה בספורט - פשוט כי זה בדיוק המטרה של הספורט, בין היתר, לאחד קבוצות שונות של אנשים עם דעות שונות. גם אם הן לא נוחות לנו.
מי זה "אתם"?
אינתי עומרי, הפועל.
האדום הצורר
קיבל.ה  764 לייקים

iamgabormarton כתב: 12 ינואר 2026, 15:02
אחזור ואומר שוב, כנראה שהתבלבלת בין תנועת הבוגרים לקבוצת ספורט תחרותית
תודה רבה יופי שאתה חוזר ואומר זה כנראה כל כך חכם ששווה לכתוב את זה שוב.
אינתי עומרי, הפועל.
שונא_מכבי
קיבל.ה  52 לייקים

האדום הצורר כתב: 12 ינואר 2026, 15:06
שונא_מכבי כתב: 12 ינואר 2026, 15:03

מי זה "אתם"?
אנשי "האידאה". כל אלה שאוהדים את הפועל תל אביב בגלל אידאות כאלו ואחרות ומתעלמים מעשרות אלפי אוהדים אחרים שאוהדי הקבוצה מכל מיני סיבות וטעמים אחרים. היה פה כבר מישהו שכתב נכון - יש המוןןןן סיבות שאנשים אוהדים קבוצה מסוימת; בסוף כולנו אוהדים את הקבוצה. גם "הנחותים" כמונו שאידאות חשובות להם, אבל בתחומים אחרים בחיים.
רואה שחורות
קיבל.ה  107 לייקים

הפועל כתב: 12 ינואר 2026, 15:05
לא הבנתי מה הנקודה.
על הפרקט זו היתה קבוצה בליגות הנמוכות שהביאה הרבה יותר קהל מאשר אותו גלגול של הקבוצה 4 שנים לפניה שהגיע לגמר הפלייאוף, הביא נצחון היסטורי בדרבי והגיע לחצי גמר אירופי. הפועל אוסישקין משכה אוהדים, תורמים, ספונסרים, ושחקנים, לא בגלל נצחונות מפוארים על הפועל גן שמואל, אלא קודם כל בגלל מה שהיתה מחוץ לפרקט.
בטח שהיא הביאה אוהדים בגלל הצלחות, ההצלחות של הפועל ת״א שהיא ירשה.
לראיה, קבוצות אוהדים אחרות עם מסר דומה (קטמון) לא מצליחות באותה מידה.
האדום הצורר
קיבל.ה  764 לייקים

לא מתעלם משום דבר, מי שמתעלם זה מי שחושב שאפשר לוותר על כל מה שחשוב בהפועל ועדיין לשווק אותה כהפועל.
אינתי עומרי, הפועל.
שונא_מכבי
קיבל.ה  52 לייקים

לא הבנתי מה הנקודה.
הפועל אוסישקין משכה את כל הדברים שציינת בין היתר בגלל שרבים ראו בה את הפועל תל אביב. והפועל תל אביב זה מותג - בעיקר אגב בגלל ההיסטוריה שלה וההצלחות שלה על המגרש!
זאת גם הסיבה שהעמותה ביקשה, ובצדק, לשנות ולקבל את השם של הפועל תל אביב. ברור שגם העובדה כי היה מדובר במשהו חדש, רענן, שקם מההריסות, היה בר חשיבות גדולה מאוד - אבל בסוף בסוף, כולם, גם העמותה כאמור, הכירו בחשיבות של המותג והשם שנקרא הפועל תל אביב.
giladbec
קיבל.ה  24 לייקים

Mr.china כתב: 11 ינואר 2026, 17:11
Adam כתב: 11 ינואר 2026, 17:01
Mr.china כתב: 11 ינואר 2026, 16:03

אשכרה לפני שנתיים היה לי ביד 2 מנויים
1 רגל שער חמש מנייה בירידה
2 כדורסל יציע 2 בדרייב אין מנייה בהתפוצצות.

עכשיו התהפכו היוצרות וחייב להגיד שאחרי חווית הקהל שחוויתי נגד זאלגריס וירושלים, כנראה שהכדורסל לא יחודש.

בטח אחרי ששילמתי מחיר מלא על מנוי בעוד שאנשים אחרים שאינם אוהדים נכנסים בחינם.
אתה לא תחדש בגלל חווית קהל וזו זכותך.
ישנם אוהדים שבאים למשחקים כדי לתמוך בקבוצה שלהם, ואם הדחיפה מהקהל היא לא מספיקה, זה רק יחזק אותם עוד יותר להגיע למשחקים. כי הפועל האהובה שלהם צריכה אותם יותר מתמיד.
לא , זה ממש מה שרשמתי. אני לא אחדש כי יש דבר אחד שאני לא אוהב וזה לצאת פראייר.
אם בסוף אני אוהד שתומך בקבוצה שנים וגם אחרי כל המעברים והדברים שהם עשו שבקושי עברו לי בגרון אבל הסתכלתי על טובת הקבוצה.

בסוף משתינים עליי עם עלאק סולדאוט למשחקים שבפועל אני רואה כל משחק 4-5 אוטובוסים של אנשי/ילדי הזמנות אז אני מעדיף לקחת צעד אחורה
תתפלא לשמוע כמה הזמנות חולקו בימי הדרייב אין, אמנם לא הגיעו באוטובוסים אבל עדיין
סמל אישי של משתמש
Red Wolf
קיבל.ה  1568 לייקים

שונא_מכבי כתב: 12 ינואר 2026, 15:17
לא הבנתי מה הנקודה.
הפועל אוסישקין משכה את כל הדברים שציינת בין היתר בגלל שרבים ראו בה את הפועל תל אביב. והפועל תל אביב זה מותג - בעיקר אגב בגלל ההיסטוריה שלה וההצלחות שלה על המגרש!
זאת גם הסיבה שהעמותה ביקשה, ובצדק, לשנות ולקבל את השם של הפועל תל אביב. ברור שגם העובדה כי היה מדובר במשהו חדש, רענן, שקם מההריסות, היה בר חשיבות גדולה מאוד - אבל בסוף בסוף, כולם, גם העמותה כאמור, הכירו בחשיבות של המותג והשם שנקרא הפועל תל אביב.
והפועל אוסישקין הצליחה רצח על מה אתם מדברים?
קבוצה שניצחה המון עלתה ליגות רצוף וגם בפעם האחת שלא עלתה ליגה, התמודדה בצמרת
אם בדיוק אותה קבוצה הייתה כושלת מקצועית, כמות האוהדים שהיו לה היום הייתה נשארת על מאות בודדות
סמל אישי של משתמש
הפועל
קיבל.ה  2111 לייקים
יצירת קשר:

רואה שחורות כתב: 12 ינואר 2026, 15:13 בטח שהיא הביאה אוהדים בגלל הצלחות, ההצלחות של הפועל ת״א שהיא ירשה.
לראיה, קבוצות אוהדים אחרות עם מסר דומה (קטמון) לא מצליחות באותה מידה.
אני אחזור שוב, אותה הפועל ת"א עם כל ההצלחות שלה, ובעונת שיא של גמר פלייאוף, נצחון היסטורי בדרבי, וחצי גמר אירופי - מכרה שיא של 400 מנויים לאוסישקין. זה היה 3 שנים לפני שקמה הפועל אוסישקין, שמכרה כבר בעונה הראשונה יותר מנויים, הביאה יותר אוהדים, ומשם זה רק עלה ועלה. זה בדיוק בדיוק אותו קהל, שרק זמן קצר לפני הקמת הקבוצה מחדש אפילו הצלחה מקצועית אדירה וגב כלכלי מטורף של אוליגרך לא בדיוק סחפה אותו בהמוניו.

הקהל הזה הגיע כי התחבר למועדון למרות שמקצועית הקבוצה שהעמיד התמודדה באולמי מתנ"סים מול אריות כמו אליצור שומרונים. כמובן שחלק מזה היה התקווה לעתיד והעובדה שהקבוצה דהרה במעלה הליגות. אבל באותה מידה כל האנשים האלו יכלו לאמר שזה הרבה פחות מענין אותם מאשר חצי גמר אירופי ונצחונות בדרבים שהיו רק לפני דקותיים, ושיקראו להם כשזה יקרה. ובכל זאת הם בחרו אחרת.
אז אפשר להגיד הרבה דברים על הפועל אוסישקין, לאמר שהם פשוט רכבו על ההצלחות של הגלגול הקודם של המועדון זה, באנדרסטייטמנט, לא מדויק.
Red_man
קיבל.ה  1904 לייקים

Red Wolf כתב: 12 ינואר 2026, 15:24
שונא_מכבי כתב: 12 ינואר 2026, 15:17
לא הבנתי מה הנקודה.
והפועל אוסישקין הצליחה רצח על מה אתם מדברים?
קבוצה שניצחה המון עלתה ליגות רצוף וגם בפעם האחת שלא עלתה ליגה, התמודדה בצמרת
אם בדיוק אותה קבוצה הייתה כושלת מקצועית, כמות האוהדים שהיו לה היום הייתה נשארת על מאות בודדות
באותה עונה הפועל עשתה חצי גמר גביע והפסידה על הבאזר לנתניה כשביציעי יד אליהו יש 5000 אוהדי הפועל.
רואה שחורות
קיבל.ה  107 לייקים

במקרה היה לי מנוי באותה עונה וגם הייתי בלא מעט משחקים, כולל כאלו שהם סולד אאוט. לא יודע על סמך מה אתה אומר שהיו יותר צופים להפועל אוסישקין (באיזו ליגה?) כי זה פשוט לא נכון.
זה קצת מזכיר את הדיון עכשיו על כרטיסים למשחקי חוץ. אז כן, הגרעין הקשה ״יותר טוב״ בדברים האלו. הוא מוכן ללכת, מילולית ממש, למשחקים שסתם צופה מן השורה יוותר עליהם. אז כן, הרצפה גבוהה יותר, אבל התקרה נמוכה בהרבה גם כן.
סמל אישי של משתמש
הפועל
קיבל.ה  2111 לייקים
יצירת קשר:

רואה שחורות כתב: 12 ינואר 2026, 15:46 במקרה היה לי מנוי באותה עונה וגם הייתי בלא מעט משחקים, כולל כאלו שהם סולד אאוט. לא יודע על סמך מה אתה אומר שהיו יותר צופים להפועל אוסישקין (באיזו ליגה?) כי זה פשוט לא נכון.
זה קצת מזכיר את הדיון עכשיו על כרטיסים למשחקי חוץ. אז כן, הגרעין הקשה ״יותר טוב״ בדברים האלו. הוא מוכן ללכת, מילולית ממש, למשחקים שסתם צופה מן השורה יוותר עליהם. אז כן, הרצפה גבוהה יותר, אבל התקרה נמוכה בהרבה גם כן.
בדקתי, אכן בליגה החמישית מכרו רק 250 מנויים. פחות מהשיא של ה400 שהיה באוסישקין, אבל עדיין מרשים מאד.
בכל מקרה בליגה השניה כבר הביאו יותר צופים מאשר ב2004 באוסישקין. וגם בליגות שלפני כן, במשחקים "גדולים" (מול האימפריה של מכבי פתח תקווה וכו) מילאו את האולם. גם במאבקי תחתית בליגה הראשונה הביאו יותר קהל ומנויים. בחוץ ובבית. איך שלא מסתכלים על זה, אנשים התחברו הרבה יותר לקבוצה למרות שהיתה הרבה פחות מצליחה מקצועית מ2004 בכל מדד שאפשר לחשוב עליו
רואה שחורות
קיבל.ה  107 לייקים

מה היה המשחק הראשון של הפועל אוסישקין עם יותר מ-2500 (אפשר גם 2000) צופים?
לא לערבב מספרי מנויים בבקשה, צופים.
בני12
קיבל.ה  2431 לייקים

לא הבנתי מה הנקודה.
הנקודה היא שהצורר מתנגד לאוהדים שמגיעים לקבוצה בגלל הצלחות מקצועיות ואני טוען שחלק לא קטן מאלו שטוענים שהם הקימו את הפועל אוסישקין
הם אוהדי הצלחות של דאבל 2000 והמסע באופ"א
בני12
קיבל.ה  2431 לייקים

רואה שחורות כתב: 12 ינואר 2026, 16:07 מה היה המשחק הראשון של הפועל אוסישקין עם יותר מ-2500 (אפשר גם 2000) צופים?
לא לערבב מספרי מנויים בבקשה, צופים.
בשליפה, נראה לי שחצי גמר הגביע נגד נתניה כשהיינו בלאומית
שליחת תגובה