1. כן, זה באמת מאוד מהותי, למה אתה נשמע סרקסטי?
בנוסף, מהותי או לא, זה מה שכתוב, לא כדאי לנהל דיון על מה שכתוב במקום על מה שלא כתוב? בטח ובטח שטוענים לציטוט?
2. הבנתי, אז זה בינארי, אם לא נרצח יהודי אף פעם, בטוח, אם פעם נרצח יהודי, מסוכן. הגיוני סך הכול.
3. אם מדברים על סיכון ואם כל המקומות מסוכנים, אז כן, כל מה שחשוב זה מי מסוכן יותר ומי פחות...
אני לא מבין, כל הודעה וכל סעיף פה יהיו שיעור בהגיון בסיסי?
המלצות הגירה
- KingAlpaca
- קיבל.ה 1733 לייקים
האדום הצורר:
גם הבוסטר שלא ניתן כמעט בשום מקום במערב וכבר ניתן לשליש מהאוכלוסייה כאן זה רק בגלל שישראל הצליחה להשיג את החיסונים לפני כולם? אתה מאמין לחרטוטים של עצמך?
מי אנחנו? אנחנו בית"ר!
גם הבוסטר שלא ניתן כמעט בשום מקום במערב וכבר ניתן לשליש מהאוכלוסייה כאן זה רק בגלל שישראל הצליחה להשיג את החיסונים לפני כולם? אתה מאמין לחרטוטים של עצמך?
מי אנחנו? אנחנו בית"ר!
- KingAlpaca
- קיבל.ה 1733 לייקים
אני שואל שוב, אתה לא יודע לקרוא, או סתם משוגע?
האדום הצורר:
מי אנחנו? אנחנו בית"ר!
מי אנחנו? אנחנו בית"ר!
-
Segev
- קיבל.ה 491 לייקים
נכנעתי. תהנה בחיים העלובים שלך, טרול טמבל
- KingAlpaca
- קיבל.ה 1733 לייקים
תודה רבה, אוהב אותך גם.
האדום הצורר:
מי אנחנו? אנחנו בית"ר!
מי אנחנו? אנחנו בית"ר!
- teknoboy
- קיבל.ה 2021 לייקים
1. אני שמח שאתה מבין לבד למה אתה מדבר שטויות.Segev כתב: ↑14 דצמבר 2025, 20:131) ידעתי שתגיד את זה. אבל אמרת באופן כללי ״עשה פיגוע״. יפה שאתה מקפיד כל כך להבדיל ולהבהיר כמה מי שהורג אנשים באירוע של ישראל הוא לא אנטישמי. אני בטוח שאם מישהו היה יורה בארה״ב במוזיאון המוסלמי באירוע תמיכה בפלשתין היה חשוב לך להבהיר כמה זה לא אומר שהוא גזען שונא ערבים.teknoboy כתב: ↑14 דצמבר 2025, 19:41(מספרתי מחדש)Segev כתב: ↑14 דצמבר 2025, 18:48
1. מי שרצח במוזיאון היהודי בוושינגטון יכול בכיף להיענות להגדרה של סגול שיער שעשה פיגוע.
סגולי המגדר הם גם אלה שצועקים להפוך את האינתיפאדה לגלובלית.
2. זה שיש מיעוט של יהודים בהפגנות הללו לא מוכיח כלום, חוץ מזה שבאמת בניגוד לאנטישמיות הנאצית, אצל האנטישמים החדשים אפשר להיות גם ״יהודי טוב״ ואז יקבלו אותך. תודה רבה להם. הרי תהיה אמיתי איתי, אתה לא תגיד שלה פמיליה לא גזענים בגלל שהם אוהבים ומקבלים את יוסף חדאד, נכון? ואני אסכים איתך כמובן. ובכל מקרה, היהודים שהולכים להפגנות האלה הם לא היהודים שהולכים לאירוע חנוכה של חב״ד בחוף בסידני.
3. אתה טוען בלי סוף שבישראל צריכים להבדיל בין ביקורת לבין אנטישמיות. ברור אפילו לי שלא כל ביקורת על ישראל היא אנטישמיות. רבאק, גם לי יש ביקורת על ישראל ואפשר להגיד עלי הרבה דברים, אנטישמי אני עדיין לא. אבל כמו שאתה מבקש מישראל להפריד, תדע גם אתה שאי אפשר להפריד בין ההסתה המשוגעת שהולכת בעולם נגד ישראל, כולל בהפגנות שאתה לא מפסיק להגן עליהן, נגד ישראלים ונגד ״ציונים״ להגדרתך, לבין התוצאה - אירועים כמו היום באוסטרליה וביום כיפור באנגליה
4. ״הפגנות נגד מה שקורה בסודן״. אהבתי. כמה הפגנות נגד מה שקורה בסודן יש? וכמה על עזה? למה האובססיה הזו דווקא למה שקורה בעזה ולא בשום קונפליקט אחר בעולם?
1. שוב הטשטוש בין אנטי-ישראליות לבין אנטישמיות. הבחור שלך לא תקף אירוע של יהודים אלא אירוע של שגרירות ישראל.
2. מה זה משנה אם המפגינים היהודים הולכים להדלקת נרות של חב"ד? הם יהודים שמתנגדים למדיניות ולמעשים של ישראל, לא אנטישמים.
3. ושוב אותו בלבול. נאו-נאצים לא צריכים שאיזו סמולנית סגולת שיער תסביר להם שלא יפה להרוג שבעים אלף איש כדי לעשות פיגועים נגד מי שהם שונאים הרבה קודם.
4. זה לא קשור לבלבול שלך בין ביקורת על ישראל לבין אנטישמיות, אבל אני אכבד אותך בתשובה בכל זאת: כי מישראל, בצדק או שלא בצדק, יש ציפיות יותר גבוהות מאלה שיש מסודן. בנוסף, ישראל נהנית מסיוע ותמיכה או לפחות הסכמה שבשתיקה מאותן מדינות שבהן ההפגנות האלה מתקיימות, ולא במקרה. הן לא נועדו רק להביע שאט נפש מהמעשים של ישראל אלא גם להשפיע על הממשלות המקומיות שלא יסייעו למעשים האלה אלא ינסו לעצור אותם.
2) זה משנה כי הסברתי לך את ההבדל בין האנטישמיות הנאצית לאנטישמיות העכשווית. עכשיו, אתה יכול להיות יהודי ״טוב״ (כלומר יהודי ששונא את ישראל, ומה לעשות, זה בדרך כלל גם יהודים שנמנעים ולא ממש מעורבים בקהילה היהודית אלא יהודים רק גנטית במקרה הטוב) ולהיות מקובל עליהם. להגיד שמי ששונא רק יהודים שתומכים בישראל אבל אין לו בעיה עם יהודים ששונאים את ישראל הוא לא אנטישמי זה בערך כמו להגיד שלה פמיליה לא גזענים כי הם אוהבים את יוסף חדאד ונאס דיילי. הרי גם הם שונאים רק את הערבים שתומכים בפלשתין ואין להם בעיה עם ערבים שמצהירים שהם נגד. אז הם לא גזענים?
3) אתה הופך דיון מאקרו למיקרו וזה מביך. אם אתה טוען שאין קשר בין ההסתה המטורפת ברחובות ובים הקריאה ״להפוך את האינתיפאדה לגלובלית״ לבין התוצאה במנצ’סטר ובסידני אז אתה תמים במקרה הטוב.
4) אה זה עניין של ציפיות ושיתופי פעולה. לכן יש שנאה כל כך גדולה גם אצל האנשים האלה לממשלה ההומנית של קאטר למשל, שמשתפת פעולה עם כל מדינה מערבית שהפגינו בה. לכן גם היו הפגנות המוניות נגד מה שטורקיה עשתה לכורדים. לכן יש היום הפגנות נגד הליקוק של ממשלחת המערב לסוריה שטובחת בדרוזים ובעלאווים ודרישה לא להכניס את א שארה לשטחה (כמו שהיה למשל נגד הרצוג).
אגב ההפגנות האלה מערכות גם במדינות מערביות שביטלו כמעט כל קשר עם ישראל ובטח שלא שולחות לה נשק, כמן ספרד ואירלנד. אני לא בטוח שיש היום בספרד יותר סנקציות על סודן מאשר על ישראל, ועדיין לא ראיתי המון מוסת בברצלונה משתגע נגד סודן כמן שהוא משתגע נגד ישראל. ככה שהטיעון שלך לא תופס
2. אני מתחיל לחשוב שאתה לא מבין מה פירוש המילה "אנטישמיות". רמז: זה **לא** חלוקה של היהודים לכאלה שאתה מסכים איתם וכאלה שלא. די ההפך, למען האמת.
3. אני מזכיר לך שהיו פיגועים נגד יהודים (וגם נגד ישראלים) גם לפני שסגולות השיער השנואות שלך הפגינו נגד ישראל. שוב, נאו-נאצים ושאר אנטישמים לא צריכים את הסגולות האלה כדי לשנוא אותך, והם גם לא אוהבים אותן יותר ממך, תאמין לי.
4. לא התכוונתי להגיד שכל הפגנה נועדה גם להביע שאט נפש ממה שישראל עושה וגם לדרוש פעולה שתעצור את מה שישראל עושה. סליחה שהייתי לא ברור.
תסלח לי שאני מתעלם מכל ה-what about-ים שלך.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
- teknoboy
- קיבל.ה 2021 לייקים
לקרוא עברית אתה יודע?בלומי האדום כתב: ↑14 דצמבר 2025, 20:21 אני באמת לא מבין מה אתם ממשיכים להתדיין עם שני הלייצנים הללו, ואני עוד עדין בתיאור
ביקורת על ישראל, ביקורת על מדיניות הממשלה. מה זה קשור לארוע של היום.
זאת ההזמנה לארוע:
https://events.humanitix.com/chanukah-by-the-sea-2025
מזמינים אנשים, חברים ומשפחות לחגוג את חנוכה עם כל הקהילה
בשביל האידיוט השימושי מלונדון בשפה שרק הוא מבין:
Chanukah by the Sea
Join Chabad of Bondi for our Annual Chanukah Festival as We Celebrate Jewish Life by lighting up the Iconic Bondi Beach
נפגשים בבונדי פארק ליד מגרש המשחקים של הילדים!!!
ביקורת לגיטימית על מדיניות ישראל
תתי אנוש באו לרצוח יהודים ועוד ישראלים על הדרך, פלוס כמה ילדים ששיחקו בפארק,
להקיא על שניכם
לקרוא לפני שאתה מגיב אתה טורח?
אם התשובה לשתי השאלות חיובית, איך הצלחת לפספס את זה ש"שני הליצנים" לשיטתך כתבו בדיוק ההפך ממה שאתה מייחס להם, שמדובר במתקפה אנטישמית ולא בביקורת על ישראל?
הייתכן שאתה מגיב על אוטומט ועונה לשדים פנימיים כלשהם שרודפים אותך במקום להגיב עניינית לדברים שנכתבים פה?
(להגנתך יש לציין שאלפקה כתב את זה רק אחרי שכתבת את השטויות שלך, אבל אני כתבתי את זה לפני ככה שלפחות לגביי אין לך תירוץ ויצאת ליצן אם לא אדיוט)
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
- teknoboy
- קיבל.ה 2021 לייקים
למי שדאג, המשתמש נתי הגיב באשכול המשחק של הכדורסל לפני שעה בערך
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
-
D&3
- קיבל.ה 1517 לייקים
מה שכן השליח חב"ד שנרצח ביקר בארץ בזמן המלחמה בבסיס והפרו פלסטינאצים במרשתות כבר חוגגים את מותו
אבל לא רק הם אשמים שהם תתי אדם, מי שאשמים הם החוגים הרחבים יותר בשמאל המערבי ובממשלות השמאל שבמקרה הטוב מאפשרים את עליית הנאציזם המודרני, ובמקרה הרע והלא פחות סביר ממש מחבקים אותו
מי שמאפשר לאספסוף אנטישמי "להפגין" בבתי כנסת ובשכונות יהודיות, מי שמחבק "מפגינים" שקוראים קריאות אנטישמיות וג'נוסדיות, שלא יופתע שאותם אנשים שמבטיחים להפוך את האינתיפאדה לגלובאלית אשכרה עושים את זה
הדם על הידיים שלכם
אבל לא רק הם אשמים שהם תתי אדם, מי שאשמים הם החוגים הרחבים יותר בשמאל המערבי ובממשלות השמאל שבמקרה הטוב מאפשרים את עליית הנאציזם המודרני, ובמקרה הרע והלא פחות סביר ממש מחבקים אותו
מי שמאפשר לאספסוף אנטישמי "להפגין" בבתי כנסת ובשכונות יהודיות, מי שמחבק "מפגינים" שקוראים קריאות אנטישמיות וג'נוסדיות, שלא יופתע שאותם אנשים שמבטיחים להפוך את האינתיפאדה לגלובאלית אשכרה עושים את זה
הדם על הידיים שלכם
-
Segev
- קיבל.ה 491 לייקים
כל זה ואתה עדיין לא ענית פעם אחת - האם לה פמיליה לא גזענים, בגלל שהם אוהבים את יוסף חדאד, ובגלל שאם היה שחקן ערבי שהיה מצהיר שהוא תומך בישראל ושונא פלשתין הם היו מקבלים אותו?teknoboy כתב: ↑14 דצמבר 2025, 21:571. אני שמח שאתה מבין לבד למה אתה מדבר שטויות.Segev כתב: ↑14 דצמבר 2025, 20:131) ידעתי שתגיד את זה. אבל אמרת באופן כללי ״עשה פיגוע״. יפה שאתה מקפיד כל כך להבדיל ולהבהיר כמה מי שהורג אנשים באירוע של ישראל הוא לא אנטישמי. אני בטוח שאם מישהו היה יורה בארה״ב במוזיאון המוסלמי באירוע תמיכה בפלשתין היה חשוב לך להבהיר כמה זה לא אומר שהוא גזען שונא ערבים.teknoboy כתב: ↑14 דצמבר 2025, 19:41
(מספרתי מחדש)
1. שוב הטשטוש בין אנטי-ישראליות לבין אנטישמיות. הבחור שלך לא תקף אירוע של יהודים אלא אירוע של שגרירות ישראל.
2. מה זה משנה אם המפגינים היהודים הולכים להדלקת נרות של חב"ד? הם יהודים שמתנגדים למדיניות ולמעשים של ישראל, לא אנטישמים.
3. ושוב אותו בלבול. נאו-נאצים לא צריכים שאיזו סמולנית סגולת שיער תסביר להם שלא יפה להרוג שבעים אלף איש כדי לעשות פיגועים נגד מי שהם שונאים הרבה קודם.
4. זה לא קשור לבלבול שלך בין ביקורת על ישראל לבין אנטישמיות, אבל אני אכבד אותך בתשובה בכל זאת: כי מישראל, בצדק או שלא בצדק, יש ציפיות יותר גבוהות מאלה שיש מסודן. בנוסף, ישראל נהנית מסיוע ותמיכה או לפחות הסכמה שבשתיקה מאותן מדינות שבהן ההפגנות האלה מתקיימות, ולא במקרה. הן לא נועדו רק להביע שאט נפש מהמעשים של ישראל אלא גם להשפיע על הממשלות המקומיות שלא יסייעו למעשים האלה אלא ינסו לעצור אותם.
2) זה משנה כי הסברתי לך את ההבדל בין האנטישמיות הנאצית לאנטישמיות העכשווית. עכשיו, אתה יכול להיות יהודי ״טוב״ (כלומר יהודי ששונא את ישראל, ומה לעשות, זה בדרך כלל גם יהודים שנמנעים ולא ממש מעורבים בקהילה היהודית אלא יהודים רק גנטית במקרה הטוב) ולהיות מקובל עליהם. להגיד שמי ששונא רק יהודים שתומכים בישראל אבל אין לו בעיה עם יהודים ששונאים את ישראל הוא לא אנטישמי זה בערך כמו להגיד שלה פמיליה לא גזענים כי הם אוהבים את יוסף חדאד ונאס דיילי. הרי גם הם שונאים רק את הערבים שתומכים בפלשתין ואין להם בעיה עם ערבים שמצהירים שהם נגד. אז הם לא גזענים?
3) אתה הופך דיון מאקרו למיקרו וזה מביך. אם אתה טוען שאין קשר בין ההסתה המטורפת ברחובות ובים הקריאה ״להפוך את האינתיפאדה לגלובלית״ לבין התוצאה במנצ’סטר ובסידני אז אתה תמים במקרה הטוב.
4) אה זה עניין של ציפיות ושיתופי פעולה. לכן יש שנאה כל כך גדולה גם אצל האנשים האלה לממשלה ההומנית של קאטר למשל, שמשתפת פעולה עם כל מדינה מערבית שהפגינו בה. לכן גם היו הפגנות המוניות נגד מה שטורקיה עשתה לכורדים. לכן יש היום הפגנות נגד הליקוק של ממשלחת המערב לסוריה שטובחת בדרוזים ובעלאווים ודרישה לא להכניס את א שארה לשטחה (כמו שהיה למשל נגד הרצוג).
אגב ההפגנות האלה מערכות גם במדינות מערביות שביטלו כמעט כל קשר עם ישראל ובטח שלא שולחות לה נשק, כמן ספרד ואירלנד. אני לא בטוח שיש היום בספרד יותר סנקציות על סודן מאשר על ישראל, ועדיין לא ראיתי המון מוסת בברצלונה משתגע נגד סודן כמן שהוא משתגע נגד ישראל. ככה שהטיעון שלך לא תופס
2. אני מתחיל לחשוב שאתה לא מבין מה פירוש המילה "אנטישמיות". רמז: זה **לא** חלוקה של היהודים לכאלה שאתה מסכים איתם וכאלה שלא. די ההפך, למען האמת.
3. אני מזכיר לך שהיו פיגועים נגד יהודים (וגם נגד ישראלים) גם לפני שסגולות השיער השנואות שלך הפגינו נגד ישראל. שוב, נאו-נאצים ושאר אנטישמים לא צריכים את הסגולות האלה כדי לשנוא אותך, והם גם לא אוהבים אותן יותר ממך, תאמין לי.
4. לא התכוונתי להגיד שכל הפגנה נועדה גם להביע שאט נפש ממה שישראל עושה וגם לדרוש פעולה שתעצור את מה שישראל עושה. סליחה שהייתי לא ברור.
-
בני12
- קיבל.ה 2329 לייקים
-
עובדיה
- קיבל.ה 260 לייקים
עדיין פי 100 (מילולית) יותר בטוח מישראל, המדינה המסוכנת ביותר ליהודים בעולם.
-
D&3
- קיבל.ה 1517 לייקים
עזוב את זה שזה טיעון דבילי לחלוטין (או אמרה דבילית, אם לא ניסתה לטעון פה כלום), זה פשוט לא נכון.
הטבח בסידני שקול לטבח של מאות רבות של יהודים בישראל.
כשאתה מוסיף לזה מספר ארבע ספרתי של תקריות אנטישמיות בשנה מאז תחילת המלחמה, הצתות ורגימות באבנים של בתי כנסת, "הפגנות" בשכונות יהודיות, קריאות לרצח עם (עוד ב8 לאוקטובר 2023) ועוד ועוד, אתה מקבל (עוד) מדינה שהביטחון האישי של יהודים בה נפגע בצורה אנושה.
הכתובת לטבח הייתה על הקיר, וממשלת אוסטרליה בחרה לנרמל ולקבל את המצב, בדיוק כמו ממשלות נוספות במערב.
-
Nati
- קיבל.ה 2451 לייקים
תודה לדואגים.
אבל נתי למרות שגר באמצע הגטו במרחק של זריקת אבן מחמש בתי כנסת(שחלק מהם גם הותקפו בשנתיים האחרונות),כמו אריק הגדול בשנים האחרונות אוהב להיות בבית.
ובטח(בלי קשר למלחמה)לא הולך לאירועים המוניים.
-
תא מרבוטא
- קיבל.ה 737 לייקים
יש מצב שממשלת אוסטרליה עמדה מנגד ונרמלה, גם יש עלייה חדה בתקיפות והסתה נגד יהודים שם.D&3 כתב: ↑15 דצמבר 2025, 07:15עזוב את זה שזה טיעון דבילי לחלוטין (או אמרה דבילית, אם לא ניסתה לטעון פה כלום), זה פשוט לא נכון.
כשאתה מוסיף לזה מספר ארבע ספרתי של תקריות אנטישמיות בשנה מאז תחילת המלחמה, הצתות ורגימות באבנים של בתי כנסת, "הפגנות" בשכונות יהודיות, קריאות לרצח עם (עוד ב8 לאוקטובר 2023) ועוד ועוד, אתה מקבל (עוד) מדינה שהביטחון האישי של יהודים בה נפגע בצורה אנושה.
הכתובת לטבח הייתה על הקיר, וממשלת אוסטרליה בחרה לנרמל ולקבל את המצב, בדיוק כמו ממשלות נוספות במערב.
בסוף זה אשכול על הגירה, ומשתמע שזה לא יעד בטוח לעבור אליו כרגע. עדיין בטוח שם יותר מישראל שבה פיגוע כזה היה פשוט עוד פיגוע לרשימה, רוהמ שמתיימר להיות מר ביטחון מימן את ארגון טרור כדי למנוע אפשרות של גורמים מתונים שם, ומלחמה שנראה שמתקמבקת בגבול הצפון
-
D&3
- קיבל.ה 1517 לייקים
לא הבנתי, זה שבטוח במקום מסוים יותר מישראל הופך אותו לבטוח?תא מרבוטא כתב: ↑15 דצמבר 2025, 07:51יש מצב שממשלת אוסטרליה עמדה מנגד ונרמלה, גם יש עלייה חדה בתקיפות והסתה נגד יהודים שם.D&3 כתב: ↑15 דצמבר 2025, 07:15עזוב את זה שזה טיעון דבילי לחלוטין (או אמרה דבילית, אם לא ניסתה לטעון פה כלום), זה פשוט לא נכון.
בסוף זה אשכול על הגירה, ומשתמע שזה לא יעד בטוח לעבור אליו כרגע. עדיין בטוח שם יותר מישראל שבה פיגוע כזה היה פשוט עוד פיגוע לרשימה, רוהמ שמתיימר להיות מר ביטחון מימן את ארגון טרור כדי למנוע אפשרות של גורמים מתונים שם, ומלחמה שנראה שמתקמבקת בגבול הצפון
וזה בדיוק העניין, אם משווים לישראל כbenchmark הלא בטוח, צריך לעשות את ההשוואה כמו שצריך.
אתה רוצה להגיד לאנשים שישראל היא הכי פחות טובה אז כל מקום אחר יותר בטוח? אחלה
אם אתה כבר מנסה לכמת את ההבדל, תעשה את זה נכון
( ואז אתה עלול לגלות שהלוגיקה שניסית להשתמש בה בעייתית בלשון המעטה)
-
עובדיה
- קיבל.ה 260 לייקים
דביל דביל, אבל צודקD&3 כתב: ↑15 דצמבר 2025, 07:15עזוב את זה שזה טיעון דבילי לחלוטין (או אמרה דבילית, אם לא ניסתה לטעון פה כלום), זה פשוט לא נכון.
-
עובדיה
- קיבל.ה 260 לייקים
וברצינות
מעדיף לעבור בתוך הפגנה פרו פלסטינית כל יום
לעזוב את המשפחה והחברים בארץ
להשיל מעצמי את ישראל שאני כל כך אוהב למרות הכל
להתנצר
להתאסלם
וכן, גם במחיר שהקהילה שלי גם תעבור טבח שיירצחו בו 15 חברים
ברור לי שאני אסבול עד שאתקלם, וגם אחר כך כלום לא יהיה אותו הדבר
אבל
העיקר
וזה העיקר
העיקר לתת ביטחון לילדים שלי
זה הכי חשוב. הטופ-פריוריטי.
בזמנו ערכתי חישוב גס מה ההסתברות שזכר חילוני כשיר גופנית בישראל ייפצע בגוף או בנפש לאורך חיים שלמים כתוצאה מטרור או פח"ע. בחישוב השמרני מדובר על 3 אחוז.
לא מאשים את מי שלוקח צ'אנס על הילדים שלו, יש המון נסיבות והחיים הם לא שחור או לבן, אבל אני מוכן ללכת עד הסוף. 3 אחוז. אחד מכל 30. ואם זכית ב3 זכרים בריאים? אחד מ10.
אתה היית לוקח צ'אנס של 10 אחוז שאחד הבנים שלך שלך ייפגע? אל מול סיכוי ריאלי של שברירי אחוז בחו"ל?
הכותב עזב את מקום מגוריו בניר עוז כמה שבועות לפני הטבח.
מעדיף לעבור בתוך הפגנה פרו פלסטינית כל יום
לעזוב את המשפחה והחברים בארץ
להשיל מעצמי את ישראל שאני כל כך אוהב למרות הכל
להתנצר
להתאסלם
וכן, גם במחיר שהקהילה שלי גם תעבור טבח שיירצחו בו 15 חברים
ברור לי שאני אסבול עד שאתקלם, וגם אחר כך כלום לא יהיה אותו הדבר
אבל
העיקר
וזה העיקר
העיקר לתת ביטחון לילדים שלי
זה הכי חשוב. הטופ-פריוריטי.
בזמנו ערכתי חישוב גס מה ההסתברות שזכר חילוני כשיר גופנית בישראל ייפצע בגוף או בנפש לאורך חיים שלמים כתוצאה מטרור או פח"ע. בחישוב השמרני מדובר על 3 אחוז.
לא מאשים את מי שלוקח צ'אנס על הילדים שלו, יש המון נסיבות והחיים הם לא שחור או לבן, אבל אני מוכן ללכת עד הסוף. 3 אחוז. אחד מכל 30. ואם זכית ב3 זכרים בריאים? אחד מ10.
אתה היית לוקח צ'אנס של 10 אחוז שאחד הבנים שלך שלך ייפגע? אל מול סיכוי ריאלי של שברירי אחוז בחו"ל?
הכותב עזב את מקום מגוריו בניר עוז כמה שבועות לפני הטבח.
-
תא מרבוטא
- קיבל.ה 737 לייקים
זה בסוף אשכול הגירה וברור לפחות לי שהכוונה היא לחפש חלופות למגורים פהD&3 כתב: ↑15 דצמבר 2025, 09:26לא הבנתי, זה שבטוח במקום מסוים יותר מישראל הופך אותו לבטוח?תא מרבוטא כתב: ↑15 דצמבר 2025, 07:51יש מצב שממשלת אוסטרליה עמדה מנגד ונרמלה, גם יש עלייה חדה בתקיפות והסתה נגד יהודים שם.D&3 כתב: ↑15 דצמבר 2025, 07:15
עזוב את זה שזה טיעון דבילי לחלוטין (או אמרה דבילית, אם לא ניסתה לטעון פה כלום), זה פשוט לא נכון.
וזה בדיוק העניין, אם משווים לישראל כbenchmark הלא בטוח, צריך לעשות את ההשוואה כמו שצריך.
אתה רוצה להגיד לאנשים שישראל היא הכי פחות טובה אז כל מקום אחר יותר בטוח? אחלה
אם אתה כבר מנסה לכמת את ההבדל, תעשה את זה נכון
( ואז אתה עלול לגלות שהלוגיקה שניסית להשתמש בה בעייתית בלשון המעטה)
גם ברור, לפחות לי, שהכוונה היא למקומות שביסודם עדיפים על ישראל כבסיס ולכן נניח אוקראינה של היום לא רלבנטית.
האם בהנתן זה הייתי מציע להגר היום משלל האופציות דווקא לאוסטרליה? כנראה שלא. ועדיין ביחס לישראל אוסטרליה לדעתי פחות מסוכנת. גם היום
- teknoboy
- קיבל.ה 2021 לייקים
אתה שם לב שאתה מתעלם מכל הדיון שהתפתח (כי הוא לא נוח לך? כי אתה מזלזל בשיח ו\או בי?) ומתעכב על נקודה שולית, לא הכי רלוונטית, שהיא בעצם ניסיון ל-gotcha ותו לא?Segev כתב: ↑14 דצמבר 2025, 22:39כל זה ואתה עדיין לא ענית פעם אחת - האם לה פמיליה לא גזענים, בגלל שהם אוהבים את יוסף חדאד, ובגלל שאם היה שחקן ערבי שהיה מצהיר שהוא תומך בישראל ושונא פלשתין הם היו מקבלים אותו?teknoboy כתב: ↑14 דצמבר 2025, 21:571. אני שמח שאתה מבין לבד למה אתה מדבר שטויות.Segev כתב: ↑14 דצמבר 2025, 20:13
1) ידעתי שתגיד את זה. אבל אמרת באופן כללי ״עשה פיגוע״. יפה שאתה מקפיד כל כך להבדיל ולהבהיר כמה מי שהורג אנשים באירוע של ישראל הוא לא אנטישמי. אני בטוח שאם מישהו היה יורה בארה״ב במוזיאון המוסלמי באירוע תמיכה בפלשתין היה חשוב לך להבהיר כמה זה לא אומר שהוא גזען שונא ערבים.
אני אתייחס לנקודה השולית והלא מאוד מעניינת שבחרת להתפלסף עליה כשתואיל להגיב לדברים שכתבתי (מה שקראת לו "כל זה").
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
- הפועל
- קיבל.ה 2091 לייקים
- יצירת קשר:
אני ממליץ להגר את כל הויכוח הזה לאשכול אחר, ולהשאיר את זה להמלצות הגירה 
נעשינו לנטל, אנו וזיכרונותינו, ובסופו של דבר נמכרנו
היינו של ההסתדרות, אבל עכשיו כבר לא
איש אחד, מוישה, בא וקנה אותנו
היינו של ההסתדרות, אבל עכשיו כבר לא
איש אחד, מוישה, בא וקנה אותנו