אז מה? הם לא הפסיקו להגיע אחרי המכתב והוא לא הזיז להם כלום.
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
אז מה? הם לא הפסיקו להגיע אחרי המכתב והוא לא הזיז להם כלום.
לא
חחחחקובי כתב:לאיזה שפל הגיע ניהול הפורום הזה. תחתית של ביוב יותר גבוהה ממנו.
מסתכל על אשכול המשחק ורואה שיש אשכרה אוהדים שלא אוהדים את הפועל הזאת וכותבים הודעות שכל המטרה שלהם היא לזרוע דמורליצזיה.
לא שמחים כשהיא מנצחת.
לא רואים באוהדים שהולכים אחרי הקבוצה אוהדים לגיטימים. אני לא אתפלא אם הם מתעבים אותנו.
נכנסים לכל מיני אשכולות רק כדי לטנף על הקבוצה, הבעלים והאוהדים.
אוהד קורא לאוהד אחר "אוהד מכבי" וממשיך לכתוב פה באהלן אהלן.
באיזה פורום אחר היו נותנים לסוכני כאוס ומרעילי בארות להמשיך לכתוב ולטנף?
סלח לי, אבל דפקט מי שנשאר בקבוצה הזאת. להקיא ממה שהולך שם בניהולו של ״אוהד״ranjef כתב:חחחחקובי כתב:לאיזה שפל הגיע ניהול הפורום הזה. תחתית של ביוב יותר גבוהה ממנו.
מסתכל על אשכול המשחק ורואה שיש אשכרה אוהדים שלא אוהדים את הפועל הזאת וכותבים הודעות שכל המטרה שלהם היא לזרוע דמורליצזיה.
לא שמחים כשהיא מנצחת.
לא רואים באוהדים שהולכים אחרי הקבוצה אוהדים לגיטימים. אני לא אתפלא אם הם מתעבים אותנו.
נכנסים לכל מיני אשכולות רק כדי לטנף על הקבוצה, הבעלים והאוהדים.
אוהד קורא לאוהד אחר "אוהד מכבי" וממשיך לכתוב פה באהלן אהלן.
באיזה פורום אחר היו נותנים לסוכני כאוס ומרעילי בארות להמשיך לכתוב ולטנף?
זה כלום
כנס לקבוצה של יוסי שטורם לעיין קצת בחומר.
גם בפורום פנאטיקס של מכבי אין כ"כ הרבה הודעות שנאה להפועל כמו שם.
שישארו בבית. נגמרה ההתרפסות. חלאס.
שמנו את הפועל לפנינו אומרים לך.עד המ!!ת הפועל כתב:מתי זה הפך מ״לא באים ליד-אליהו״ ל״לא באים לאף משחק״? אולטראס מפקירים. ״איפה שתשחקי אני שם״ עאלק. נראה לי שכדורסל פשוט לא בא להם בטוב.
שיישארו בבית, אולי ככה הפועל תצליח לקחת אליפות בלי עונשים שעוזרים למכבי.
ו...?
כמה הערותPraškevičios כתב: ↑06 נובמבר 2025, 02:44 למרות שבשנה האחרונה נכשלנו למצוא פתרון מוסכם, רוצה שוב לחזור לנושא איחוי הקרע בתקווה שלא הכל אבוד.
הסברים איך הגענו למצב הנוכחי יש למכביר, ולכל הצדדים (גם לי) יש בטן מלאה בטענות. ובכל זאת, אם צריך לשים את האצבע על הנושא שפירק את האחדות או הקש ששבר את גב הגמל: המעבר ליד אליהו יצר את המשבר וההתמהמהות במציאת פתרון רק החריפה אותו.
לאחרונה פורסם על מפגש עם אוהדים שייערך ב-16/11 ומתוכנן להתמקד בנושא האולם.
בנוסף פורסם על אפשרות שיפוץ הדרייב אין כפתרון זמני עד להקמת אולם גדול יותר.
אם העקרונות הבאים ישמרו, אין סיבה שמישהו יתנגד למהלך הזה:
-המהלך יהיה מהיר ככל האפשר.
-תכולת הדרייב אין המשופץ תאפשר לכל מי שמחזיק מנוי כרגע ליד אליהו וגם למי שבעבר החזיק מנוי לדרייב אין לתפוס מקום באולם המשופץ.
אם נכון לעכשיו יש 4200 מינויים ביד אליהו ובדרייב אין הישן היו קרוב ל-3000 מינויים ובהנחה של חפיפה של כמה מאות מינויים, הרי שהתכולה המשופצת צריכה להיות לא מתחת ל-6600 מושבים כדי לתת מענה לכולם.
מהלך כזה, אם יסגר במהירות עם העירייה, עשוי לשחזר את האמון שאבד וגם להחזיר קבוצת אוהדים לא קטנה ״שהקפיאה״ את חידוש המינויים לעונה הנוכחית.
נכון, זה אולי לא יחזיר את האולטראס ליד אליהו כבר השנה אבל זה כנראה יאפשר להם להתחבר לקבוצה במשחקי חוץ בליגה וביורוליג עד להשלמת השיפוץ וחזרה לדרייב אין.
אם מטרת הפוסט שלך היא מניעת כל ניסיון לאיחוי הקרע, עושה רושם שאתה בדרך הנכונה מבחינתך.7even כתב: ↑06 נובמבר 2025, 07:23אנשים קצת קצת מאסו בקטע הזה של - אני בא למשחק ליהנות ומגיעה חבורה של ערסים שעיקר העיסוק שלהם הוא קללות שואה, זריקת חפצים לפרקט, ועונשים בלתי פוסקים שמפוצצים משחקים/עוצרים מומנטומים.
אתה חייב לנסות קצת להבין את האנשים האלו. אני אחד מהם. הרוב המוחלט כמוני בין אם הוא מגיע או לא. זה אחד.
הדבר השני - קבוצת האנשים שמתלבטת עדיין ורוצה תשובות לגבי כל מיני דברים שהובטחו.
יצאו מס' הודעות של הפועל בנושא, לדעתי לפחות חמש-שש. יש פורום שנפגש עם עופר והבעלים והם נפגשו כבר כמה וכמה פעמים (אני מתבסס נטו על פרסומים). רק השבוע פורסם על עוד כאלו.
הוא טעה לפעמים? כן. אבל הוא מקשיב. הוא לא על אוטומט.
רשמתי בעבר וארשום שוב - אני הראשון ששונא את יד אליהו. לא בגלל מכבי, אלא בגלל שזה אולם שהוא ממש ביתי כשהוא מלא בלפחות 70%, מה שקורה ויקרה בכל המשחקים הגדולים.
הפלא ופלא - גם בדרייב אין זה היה המצב. משחקים שלמים שמענו את הכדרור על הפרקט יותר מהקהל, רק כי ממול שיחק מוסקוביץ' ולא ווילבקין. ובוא נודה על האמת, גם עם הסגל הנוכחי + הדרייב אין היית רואה אולי 2,000 איש בקהל מול נס ציונה. כנראה פחות.
אבל אני לא אדם משועבד לאולמות. אני מוכן להגיע ליד אליהו כי אני יודע שזו תחנת מעבר ושאולם לא נבנה ב-3 שנים. בניתי בית פרטי בחיי. האישורים לבד לקחו מעל שנה. לא רוצה לחשוב מה זה לאולם ענק. עוד לפני הבניה.
האם אני מאמין לעופר בנושא? באוברול - בהחלט כן. האם אני רוצה אולם של מעל 10 אלף איש? לא. מקווה שייעצר ב-15 גג. לוידע, באמת שלוידע.
מי אני בכלל שאשב רגל על רגל מול מקלדת ואייעץ לגבי בניה של אולם ספורט ענק, בזמן שבבניה של בית פרטי של קומה וחצי הרגשתי מיואש ורציתי לעצור 50 פעם באמצע כי קבלנים זה עם....עזוב.
אגיד שוב (2) - הפועל תתעלה מעל המשבר הזה. הואקום הזה הרי לא יישאר לנצח וכולנו נשכח ממה שהיה...אם הפועל תצליח מקצועית המניה שלה בכלל תעלה לשמיים.
אנשים גם לא מטומטמים, הם מבינים מה מנסים לעשות האנשים שנטשו את הקבוצה והם יבואו איתם חשבון אם וכאשר, עד מצב שהם עצמם יישארו לבד (אם לא כבר...).
מאחל לכל מי שרוצה בהצלחת הפועל, הצלחה.
אה כן, אני זה שמונע ניסיון לאיחוי קרע. ואוו.Praškevičios כתב: ↑06 נובמבר 2025, 10:32אם מטרת הפוסט שלך היא מניעת כל ניסיון לאיחוי הקרע, עושה רושם שאתה בדרך הנכונה מבחינתך.7even כתב: ↑06 נובמבר 2025, 07:23אנשים קצת קצת מאסו בקטע הזה של - אני בא למשחק ליהנות ומגיעה חבורה של ערסים שעיקר העיסוק שלהם הוא קללות שואה, זריקת חפצים לפרקט, ועונשים בלתי פוסקים שמפוצצים משחקים/עוצרים מומנטומים.
אתה חייב לנסות קצת להבין את האנשים האלו. אני אחד מהם. הרוב המוחלט כמוני בין אם הוא מגיע או לא. זה אחד.
הדבר השני - קבוצת האנשים שמתלבטת עדיין ורוצה תשובות לגבי כל מיני דברים שהובטחו.
יצאו מס' הודעות של הפועל בנושא, לדעתי לפחות חמש-שש. יש פורום שנפגש עם עופר והבעלים והם נפגשו כבר כמה וכמה פעמים (אני מתבסס נטו על פרסומים). רק השבוע פורסם על עוד כאלו.
הוא טעה לפעמים? כן. אבל הוא מקשיב. הוא לא על אוטומט.
רשמתי בעבר וארשום שוב - אני הראשון ששונא את יד אליהו. לא בגלל מכבי, אלא בגלל שזה אולם שהוא ממש ביתי כשהוא מלא בלפחות 70%, מה שקורה ויקרה בכל המשחקים הגדולים.
הפלא ופלא - גם בדרייב אין זה היה המצב. משחקים שלמים שמענו את הכדרור על הפרקט יותר מהקהל, רק כי ממול שיחק מוסקוביץ' ולא ווילבקין. ובוא נודה על האמת, גם עם הסגל הנוכחי + הדרייב אין היית רואה אולי 2,000 איש בקהל מול נס ציונה. כנראה פחות.
אבל אני לא אדם משועבד לאולמות. אני מוכן להגיע ליד אליהו כי אני יודע שזו תחנת מעבר ושאולם לא נבנה ב-3 שנים. בניתי בית פרטי בחיי. האישורים לבד לקחו מעל שנה. לא רוצה לחשוב מה זה לאולם ענק. עוד לפני הבניה.
האם אני מאמין לעופר בנושא? באוברול - בהחלט כן. האם אני רוצה אולם של מעל 10 אלף איש? לא. מקווה שייעצר ב-15 גג. לוידע, באמת שלוידע.
מי אני בכלל שאשב רגל על רגל מול מקלדת ואייעץ לגבי בניה של אולם ספורט ענק, בזמן שבבניה של בית פרטי של קומה וחצי הרגשתי מיואש ורציתי לעצור 50 פעם באמצע כי קבלנים זה עם....עזוב.
אגיד שוב (2) - הפועל תתעלה מעל המשבר הזה. הואקום הזה הרי לא יישאר לנצח וכולנו נשכח ממה שהיה...אם הפועל תצליח מקצועית המניה שלה בכלל תעלה לשמיים.
אנשים גם לא מטומטמים, הם מבינים מה מנסים לעשות האנשים שנטשו את הקבוצה והם יבואו איתם חשבון אם וכאשר, עד מצב שהם עצמם יישארו לבד (אם לא כבר...).
מאחל לכל מי שרוצה בהצלחת הפועל, הצלחה.
ובכל זאת, אני אשתדל להגיב עיניינית:
1. הניסיון להשוות בין האווירה בדרייב אין לזו שביד אליהו מגוחך. כל שחקן ששיחק בהפועל או בקבוצה יריבה וכל אוהד כולל עופר ינאי שנכח בלא מעט משחקים יודע שההבדל הוא שמיים וארץ. לכולם היה ברור שהדרייב אין הוא האולם הכי בייתי בארץ בפער ענק.
2. ״מי אני שאשב רגל על רגל מול המקלדת…״ - מה אתה רוצה בדיוק? הפועל עצמה הודיעה שהיא מבקשת פידבק מאוהדים לנושא האולם ותערוך מפגש נוסף. על מה אתה מתלונן?
3. הפועל לא הכחישה עד לרגע זה את הפרסום האחרון - כוונה לבצע מעבר זמני בחזרה ל״דרייב אין מורחב״ עד להקמת אולם ענק.
אם זה נכון, אני חושב שזה צעד הכרחי. בניגוד למכבי, אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו להמתין מעל 10 שנים עד להקמת האולם הענק ולכן צעד הביניים, בחזרה לדרייב אין משופץ, הכרחי לדעתי כדי לפתור בעיית הקהל.
- נקבתי במספר ״לכל הפחות 6600 מושבים״ כי זה המספר שנותן מענה גם למינויי יד אליהו וגם לאלו מהדרייב אין ולא משאיר אף אחד מהם בחוץ.תא מרבוטא כתב: ↑06 נובמבר 2025, 06:39כמה הערות
למה רק 6600 ולא נניח מספר דו ספרתי? אם ןככל ויש יומרות להיות קבוצה מכניסה בסדר גודל של היריבות העיקריות, צריך פוטנציאל גדילה. 6600 זה תקרה יחסית נמוכה
הערה נוספת היא ממי יצופה לממן. כי אם הציפיה נניח היא מעופר? חולדאי? הבעלים הנוספים? למה הם לא מוזמנים לאסיפה? אלא אם באסיפה מחליטים על גוף מייצג לאןהדים ומוסכם שזו אחת הדרישות.
ודבר אחרון לגבי האולטרס, אתה מניח שמפגש האולם עשוי להחזיר אותם בהמשך, ואז תהיה אחדות. כלומר במובלע שרוב האוהדים רוצים שיחזרו. כרגע אני בכלל לא בטוח שזה המצב (לפחות לא בכל תנאי, ואפילו אם אטען שלא כל האולטרס מעורבים בפעילות שבסוף הזיקה לקבוצה). לכן אני ממש לא בטוח שזה יגמר באחדות- עע מה מתלוננים כלפי האולטרס אחרי הדרבי רגל שלא התקיים. זה רק יוריד את טענות יד אליהו מהפרק
בגדול מה שרשמת לגבי האסיפה ולגבי האסיפה מקובל עליי, אם כי אני חושב שאם כבר מגדילים אולם וזה אפשרי רצוי כמה שיותר בכפוף לשיקולי הזמן/איכות הצפיה וכוPraškevičios כתב: ↑06 נובמבר 2025, 10:53- נקבתי במספר ״לכל הפחות 6600 מושבים״ כי זה המספר שנותן מענה גם למינויי יד אליהו וגם לאלו מהדרייב אין ולא משאיר אף אחד מהם בחוץ.תא מרבוטא כתב: ↑06 נובמבר 2025, 06:39כמה הערות
למה רק 6600 ולא נניח מספר דו ספרתי? אם ןככל ויש יומרות להיות קבוצה מכניסה בסדר גודל של היריבות העיקריות, צריך פוטנציאל גדילה. 6600 זה תקרה יחסית נמוכה
הערה נוספת היא ממי יצופה לממן. כי אם הציפיה נניח היא מעופר? חולדאי? הבעלים הנוספים? למה הם לא מוזמנים לאסיפה? אלא אם באסיפה מחליטים על גוף מייצג לאןהדים ומוסכם שזו אחת הדרישות.
ודבר אחרון לגבי האולטרס, אתה מניח שמפגש האולם עשוי להחזיר אותם בהמשך, ואז תהיה אחדות. כלומר במובלע שרוב האוהדים רוצים שיחזרו. כרגע אני בכלל לא בטוח שזה המצב (לפחות לא בכל תנאי, ואפילו אם אטען שלא כל האולטרס מעורבים בפעילות שבסוף הזיקה לקבוצה). לכן אני ממש לא בטוח שזה יגמר באחדות- עע מה מתלוננים כלפי האולטרס אחרי הדרבי רגל שלא התקיים. זה רק יוריד את טענות יד אליהו מהפרק
- אם הפרסום האחרון בנוגע לשיפוץ הדרייב אין נכון, זה יהיה רק צעד ביניים בדרך לבניית אולם ענק שיפתור גם את נושא הגדילה העתידית.
- פתרון הביניים, החזרה לדרייב אין, צריך להיות פתרון שניתן למימוש בדרך מהירה. בניגוד למכבי, הפועל לא יכולה להרשות לעצמה להמתין מעל 10 שנים עד שתתאפשר יציאה מיד אליהו.
- הנהלת הפועל תל אביב יזמה את המפגש הקרוב שיעסוק בסוגיית האולם. עופר מן הסתם מודע ומחובר לנושא.
- נושא המימון צריך להיסגר בין עיריית תל אביב, בעלי הקבוצה ומשקיעים חיצוניים נוספים.
- מי שלא מעוניין באחדות ובחזרת כל האוהדים לאולם מן הסתם לא רוצה באיחוי הקרע ובמציאת פתרון!
מקריאת הפוסטים פה מצטייר לצערי שיש גם לא מעט כאלה שמנסים לעשות הכל כדי לפוצץ כל סיכוי לפשרה.
הדבר האחרון שמעניין את האולטראס זה קהילה ואיחוד, ועצם זה שצריך בכלל לכתוב את זה אחרי כל כך הרבה שנים וזה לא ברור לכל אחד מרגיש הזוימקורב לצלחת כתב: ↑07 נובמבר 2025, 22:35 זה מצחיק שמדברים פה על הכלה ונחמדות, כשלמעשה קהילה מאוחדת תתרום למועדון הרבה יותר, גם מקצועית וגם כלכלית ותתרום לו בטווח הארוך הרבה יותר מפילוג
לא רוצה להיות מאוחד עם אנשים שההצלחה של הקבוצה היא משנית עבורה, והם זה הסיפור.מקורב לצלחת כתב:זה מצחיק שמדברים פה על הכלה ונחמדות, כשלמעשה קהילה מאוחדת תתרום למועדון הרבה יותר, גם מקצועית וגם כלכלית ותתרום לו בטווח הארוך הרבה יותר מפילוג
אז מה אתה שונה מהם בעצם? אתה אומר שרק הדרך שלך נכונה והם אומרים שרק הדרך שלהם נכונהAsafasraf כתב: ↑08 נובמבר 2025, 21:40לא רוצה להיות מאוחד עם אנשים שההצלחה של הקבוצה היא משנית עבורה, והם זה הסיפור.מקורב לצלחת כתב:זה מצחיק שמדברים פה על הכלה ונחמדות, כשלמעשה קהילה מאוחדת תתרום למועדון הרבה יותר, גם מקצועית וגם כלכלית ותתרום לו בטווח הארוך הרבה יותר מפילוג
Sent from my iPhone using Tapatalk
מצד שני אם יצליחו במזימה לגרש את ינאי מהפועל - אז לא תישאר קבוצה עבור הקהילה.מקורב לצלחת כתב:העניין כבר מזמן לא מתחיל ונגמר ביד אליהו, זה אולי מה שהיה זרז לפירוק הקהילה אבל האירוע הוא אחד - עופר ינאי.
האולטראס לא יחזרו גם אם מחר הפועל חוזרת לדרייב אין משופץ של 6,000 מקומות. האוהדים מהמעגל הראשון והשני והשלישי שלא באים בגלל ההתנהלות של עופר לא יחזרו כל עוד הוא בראש.
מצד שני, המועדון שעשה הרבה בשנה האחרונה כדי להרחיק את האוהדים לא ממש מנסה להביא אותם חזרה (מתווים הזויים, לא מוכרים כרטיסים למשחק בודד, מחירים טיפה גבוהים למנויים וכו'). אז עם מי בדיוק מאחים איזה קרע?
אוסיף, שאם המועדון רוצה להחזיר את הקהל הוא צריך לעבוד בזה לקראת המנויים של העונה הבאה עם צעדים בוני אמון. והרבה כאלה.
עד כמה שאני יודע הדרך שלהם היא שינאי לא יהיה בהפועל.מקורב לצלחת כתב: ↑08 נובמבר 2025, 23:00אז מה אתה שונה מהם בעצם? אתה אומר שרק הדרך שלך נכונה והם אומרים שרק הדרך שלהם נכונהAsafasraf כתב: ↑08 נובמבר 2025, 21:40לא רוצה להיות מאוחד עם אנשים שההצלחה של הקבוצה היא משנית עבורה, והם זה הסיפור.מקורב לצלחת כתב:זה מצחיק שמדברים פה על הכלה ונחמדות, כשלמעשה קהילה מאוחדת תתרום למועדון הרבה יותר, גם מקצועית וגם כלכלית ותתרום לו בטווח הארוך הרבה יותר מפילוג
מי אמר שצריך להיות שוני בדבקות בעמדות? ולכן לא תהיה אחדותמקורב לצלחת כתב: ↑08 נובמבר 2025, 23:00אז מה אתה שונה מהם בעצם? אתה אומר שרק הדרך שלך נכונה והם אומרים שרק הדרך שלהם נכונהAsafasraf כתב: ↑08 נובמבר 2025, 21:40לא רוצה להיות מאוחד עם אנשים שההצלחה של הקבוצה היא משנית עבורה, והם זה הסיפור.מקורב לצלחת כתב:זה מצחיק שמדברים פה על הכלה ונחמדות, כשלמעשה קהילה מאוחדת תתרום למועדון הרבה יותר, גם מקצועית וגם כלכלית ותתרום לו בטווח הארוך הרבה יותר מפילוג
אני רק שאלה מה שנקרא,רדנקו כתב: ↑09 נובמבר 2025, 13:09עד כמה שאני יודע הדרך שלהם היא שינאי לא יהיה בהפועל.מקורב לצלחת כתב: ↑08 נובמבר 2025, 23:00אז מה אתה שונה מהם בעצם? אתה אומר שרק הדרך שלך נכונה והם אומרים שרק הדרך שלהם נכונה
אז איך בדיוק אתה רוצה שתהיה קהילה מאוחדת?
אני מתרשם שחסרה לך ההבנה כמה זמן לוקח לשפץ אולם. רק לאשר את השיפוץ זה וואחד סרט... מציע לך לבדוק את העניין, זה ייתן לך הבנה טובה יותר.Praškevičios כתב: ↑06 נובמבר 2025, 10:53- נקבתי במספר ״לכל הפחות 6600 מושבים״ כי זה המספר שנותן מענה גם למינויי יד אליהו וגם לאלו מהדרייב אין ולא משאיר אף אחד מהם בחוץ.תא מרבוטא כתב: ↑06 נובמבר 2025, 06:39כמה הערות
- אם הפרסום האחרון בנוגע לשיפוץ הדרייב אין נכון, זה יהיה רק צעד ביניים בדרך לבניית אולם ענק שיפתור גם את נושא הגדילה העתידית.
- פתרון הביניים, החזרה לדרייב אין, צריך להיות פתרון שניתן למימוש בדרך מהירה. בניגוד למכבי, הפועל לא יכולה להרשות לעצמה להמתין מעל 10 שנים עד שתתאפשר יציאה מיד אליהו.
- הנהלת הפועל תל אביב יזמה את המפגש הקרוב שיעסוק בסוגיית האולם. עופר מן הסתם מודע ומחובר לנושא.
- נושא המימון צריך להיסגר בין עיריית תל אביב, בעלי הקבוצה ומשקיעים חיצוניים נוספים.
- מי שלא מעוניין באחדות ובחזרת כל האוהדים לאולם מן הסתם לא רוצה באיחוי הקרע ובמציאת פתרון!
מקריאת הפוסטים פה מצטייר לצערי שיש גם לא מעט כאלה שמנסים לעשות הכל כדי לפוצץ כל סיכוי לפשרה.
בין האולטראס לבין הקהילה אין שום קשר, הם למעשה ההפך אחד של השני.מקורב לצלחת כתב: ↑07 נובמבר 2025, 22:35 זה מצחיק שמדברים פה על הכלה ונחמדות, כשלמעשה קהילה מאוחדת תתרום למועדון הרבה יותר, גם מקצועית וגם כלכלית ותתרום לו בטווח הארוך הרבה יותר מפילוג
מה זה אומר שזאת לא אסיפה, שאסור להחליט כלום?
אוקיי, אז הגיע קהל חדש, שמורכב מאנשים שלא התעניינו עד כה בהפועל...לירון האדום כתב: ↑09 נובמבר 2025, 16:01קהל מבחוץ = קהל שעד היום מעולם לא היה במשחק של הפועל ולא העיד על עצמו שהוא אוהד הפועל.
למען הסר ספק אני לא מדבר על קטינים.