דולימנגה99 כתב:ברנדון מלכה כתב: ↑21 אוקטובר 2025, 08:58
RedDrifter כתב:
אהלן, בוקר טוב, כאן אוהדי הפועל תל אביב שנת 2025 שרובם השפוי (והמוחלט כמעט לגמרי) מוקיע כבר המון שנים את התנהגות האולטראס, האם הייתה התקדמות כלשהי? האם האולטראס שמו על דעתי או על דעתך? לא.
יודע מה השלב הבא של זה? אכיפה, כי אני כאזרח אין לי סמכות או יכולת להתמודד עם עבריינים. תמשיך בנרטיב של אנחנו האשמים, נראה אם תמצא מישהו מהאולטראס שיהיה מסוגל לנהל איתך שיח מכבד או אפילו יהיה מוכן להקשיב לך.
אם המשטרה לא מסוגלת לאכוף את אי כניסת האמל״חים או תפיסת הפורעים, אין להם כל סמכות לנהל שום אירוע גדול - ובו זמנית אין להם שום סמכות לבטל את הדרבי שהיה צריך לצאת לפועל אתמול. תתעוררו בחייאת, 20 שנה משדרים על אותו התדר הגיע הזמן לעבור ערוץ.
תסביר את הלוגיקה, זה לא ברור. אם המשטרה לא יכולה למנוע מהמועדון וכל מני משתפים להכניס אמלח לבלומפילד, אין לה סמכות לבטל את הארוע?
למי יש?
לצבא? שר הביטחון? הקבינט?
מה אתה מציע?
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
אני אישית חושב שהפתרון הוא חברות פרטיות בגג ממשלתי כל שהו שנועדו על מנת לאכוף דברים כאלה. משהו כמו הסדרנים שיש היום רק שלוקחים את העבודה שלהם ברצינות והם לא ילדים ממזרח ירושלים שרוצים 25 שח לשעה / פנסיונרים..
זה דורש יציאה מהקופסא וחקיקה ולכן זה בחיים לא יקרה. אבל אנשים עם עבר בטחוני (צבאי/משטרתי) שיעברו הכשרה ויהפכו לסדרנים באירועי ספורט. מכיוון שמה שיש היום פשוט לא עובד...
ולדעתי הכוונה שלו עם הסמכות הייתה - לא הגיוני שהגוף שקובע מה שצריך בשביל שהכל יעבור בשלום יקבל את מה שהוא דורש, הכל לא עובר בשלום - ואז הוא מפוצץ את האירוע ומאשים את כולם חוץ מאת עצמו. דחילאק...קחו אחריות כלשהי. קבעתם שצריך 500 שוטרים ו700 סדרנים כדי להשתלט, בא המועדון וסיפק את זה. למה לא השתלטתם? שוטרים צריכים להיות חלק מאכיפת האירוע ובפועל הם שם רק בשביל לתצפת ולהביא מכות לאוהדים. זה כואב לשמוע אבל זה המצב. עשרות ילדים מסביב למגרש שותים אלכוהול בגינות ועל ספסלים... איפה המשטרה למנוע את זה לדוג'? בוחרים לא לנסות אפילו להתמודד.. שם זה מתחיל.
יחדש לך אם נגיד שהאמלח היה בבלומפילד עוד לפני פתיחת השערים?
גם המשטרה יכולה לעשות בידוק טוב יותר ואולי גם היתה שמחה לעשות זאת אבל זה ייצור תורים ארוכים ובלאגן בכניסות. אני זוכר מה עשו פה כשביקשו להציג תעודות זהות.
אין חברת אבטחה שתעשה עבודה טובה יותר. אם היתה כזו הייתי מתעדף אותה לשמירה על הסדר הציבורי והביטחון האישי במקומות אחרים.
כשהמועדון עצמו מטפח את העבריינים (יחד עם הגישה המקלה של בתי המשפט), מאוד קשה להילחם בזה.
בעיני מה שצריך לקרות הוא יוזמה של המנהלת, קרי בעלי הקבוצות, אם המותג חשוב להם והם רוצים להציל אותו. יכול להיות שבשיקולי רווח והפסד הם מעדיפים את הסחלה הזה על סתם כדורגל וטעויות שיפוט. אולי זה כמו האח הגדול- כמה שיותר צהוב, כמה שיותר מסריח ככה יותר רייטינג. אני לא יודע.
אבל אם הם רוצים ספורט, הם צריכים להתכנס כבר הבוקר ולדון על כמה נושאים: קשר בין מועדון לארגוני אולטראס, חלוקת כרטיסים לארגונים, הודעות לתקשורת וחוסר גינוי להפרות סדר של אוהדים וכל דבר שפוגע בליגה וב"מוצר".
הם צריכים לדון בהפסקת כניסה של קהל חוץ וכו'.
מועדון שלא יתיישר עם חוקי המנהלת ייקנס. עובד מועדון שלא יתיישר עם חוקי המנהלת יוזמן לשימוע. לדעתי צריך לאסור עליהם להתראיין בכלל. רק לדובר המנהלת.
המוצר הוא הליגה, לא הפועל. פרימור שיתעסק בניהול הקבוצה, שלא ידברר את הליגה.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk