יש מלחמה (הפסקת האש של טראמפ מתחילה?)

המועצה ע"ש וולטון הקדוש היא המקום בו תוכלו לדבר על כל נושא שהקשר בינו לבין כדורגל קלוש עד לא קיים בכלל
dino
קיבל.ה  2909 לייקים

Gania23 כתב: 26 ספטמבר 2025, 14:07
dino כתב: 26 ספטמבר 2025, 13:46
Gania23 כתב: 26 ספטמבר 2025, 12:39 כל פעם מפתיע אותי מחדש איזה שמאלנים קיצוניים יש פה בפורום ובקהל בכללי .
מזל שהם הולכים ומתמעטים
איך היית מסיים את המצב בלי להכנס לבידוד, שאנחנו הרי לא רוסיה ולא נוכל לשרוד פה ככה.
זאת טענתי, שהצד הימני הרבה יותר בעייתי לקיומה של ישראל כי הוא לא מודע למציאות ולמי אנחנו, מה אנחנו ופועל לרוב מהאשכים.
קריסה כלכלית פה שווה השמדת המדינה, תהליך איטי אבל מסוכן הרבה יןתר מאשר שהחמאס ישאר. אתם פשוט לא מודעים להכל.
שמאלנים או לא, בוא תסביר את הדרך ההגיונית שהולך הימין עכשיו
אבל הכלל הוא להסביר ולא להתעלם מהמציאות
צריך להפסיק לתת יד לאויבים ולשונאים שלנו ולהמשיך באותה דרך בסופו של דבר גם המלחמה תסתיים וגם הסנקציות או האיומים לסנקציות למינהם , הסיבה היחידה שאנחנו כרגע במצב נורמלי על אף המלחמה היא כי אנחנו לעומת רוסיה מנהלים מלחמה צודקת ובגלל זה יש לנו גם המון תומכים בעולם למרות שזה אולי לא נראה ככה . תתמכו במדינה שלכם , ברגע שתהיה פה תמיכה מאוחדת מכל העם ככה גם כל השונאים שלנו יחרגעו ולא יהיה להם את קלף הפילוג הפנימי שלנו לנצל לטובתם
הנזקים עולים על התועלת שבהמשך המלחמה.
אתה ממעיט בערך הנזקים הכלכליים האדירים, הנזקים הנפשיים, ההשלכות של סנקציות לטווח הארוך יותר. זה לא כמו שאתה מקבל דוח ומשלם והולך להמשיך בחיים.
ומה גם שאתה לא יודע לומר כמה זמן עוד זה ימשך והאם יש לך הבטחה של הישג רצוי בסופו של דבר או פשרה ואז בכלל חטפת ניתוק מהעולם בשביל כל זה.
על מוות של החטופים אני לא מדבר כי לראות עיניי חלק מהציבור הם פשוט רק משוואה של עוד 20 אנשים שיצטרפו להרוגים האחרים. אין לי פה מה לנסות להסביר על אנושיות, חמלה, איבוד צלם אנוש. עצוב מאוד.

תשמע, אם היתה משוואה מאוד חדה וברורה של או פצצות אטום מכוונות אלינו ואם נשחרר החטופים ונפסיק המלחמה הם יפלו פה מיידית, אז הייתי מבין את ההשוואה שהימין עושה בין 20 חטופים אל מול שרידות מיליונים פה, אבל זה לא מה שבאמת קורה וגם אם נשאיר את חורבות עזה למה שנשאר מהחמאס ונצא מעזה, יש לך עוד אפשרויות להתמודד עם זה. תבינו שיש פה שילוב אינטרסים פוליטיים שגורמים למלחמה להמשך
ביבי יעשה הכל כולל הכל כדי להשאר ראש ממשלה(בין השאר מופעלים עליו המון לחצים מבית, יאיר ושרה וכמובן עניין המשפט שלו) ולכן הוא מוחזק בביצים על ידי הימין הקיצוני שיש לו אינטרסים להתיישב ברצועה. אין פה באמת שום מחשבה אמיתית על צורכיי ביטחון, זה פשוט מה שמוכרים לכם.
הרי הוא בשלטון 15 שנה לפחות, החמאס לא הפריע לו והוא(בגיבוי שלכם המצביעים) נתן להם להתחמש, להתבריין, להתחזק, גם לחיזבאללה, אז מה פתאום אי אפשר לחיות איתם? זה מאוד הפתיע אותו ואתכם שהם התכוונו לחסל אותנו?
קפבלנקה
קיבל.ה  636 לייקים

הגלמוד מלוד כתב: 26 ספטמבר 2025, 15:46
קפבלנקה כתב: 26 ספטמבר 2025, 08:00
הגלמוד מלוד כתב: 26 ספטמבר 2025, 02:21

לא, אבל ההשפעה היא כמובן מוראלית. אתה לא יכול לנתק את זה שאחת הסיבות לכישלון הרוסי באוקראינה היא שהעם עצמו לא כל כך מבין למה הם צריכים את זה ובמיוחד למה הם צריכים לסבול את הסנקציות הבינלאומיות בשביל זה. יש לזה השפעה.
אבל זה ממש לא המצב פה. הדחה שלנו מאירופה לא תגרום פתאום לעם ישראל לחשוב לעצמו "למה אנחנו צריכים את המלחמה הזאת". זה פשוט ידפוק ממש ממש חזק את הכדורגל, וזהו. זה יהיה ניצחון תודעתי כביר לפלסטינים, ובעיקר יחזק את האנטישמיות באירופה שגם ככה בשמיים.
רגע, למה לא בעצם? רוב העם כבר ככה לא מבין למה אנחנו עדיין במלחמה וחושב שצריך להפסיק אותה. אתה לא חושב שירידה באיכות החיים תגרום לזה להתעצם?
אני חושב שזה בעיקר יהיה עוד דלק לביבי ולכת המעריצים שלו לחבוט בשמאלנים.

אם זה שחטפו 251 איש, כש-48 מהם כבר עוד מעט סוגרים שנתיים מתחת לאדמה בלי אוכל, למעלה מ-800 חיילים הרוגים, 1500 אזרחים הרוגים, אלפי פצועים, עשרות אלפי מפונים, מלחמה בליסטית עם איראן, הורדת דירוג האשראי פעמיים ברצף עם תחזיות שליליות, התייקרות של הכל כולל כל המיסים, אפס כיוון למדינה ואזעקות כל יום לא שכנעו את עם ישראל, בטח שהדחה מאופ"א לא תשנה.

זה יהיה רק עוד מהלך שמשחק לידי הפלסטינים ויוריד עוד יותר את המעמד של ישראל בעולם שגם ככה בשפל. שום השפעה על המלחמה לא תהיה על זה.
htafan99
קיבל.ה  165 לייקים

f22 כתב: 26 ספטמבר 2025, 21:16
htafan99 כתב: 26 ספטמבר 2025, 21:09
f22 כתב: 26 ספטמבר 2025, 20:59

חחחח אז מי יבחר הליצן הכישלון בן גביר?
יבחר מי שהיה לו ביצים לצפצף על כל מני ועדות בשתי שקל והביא לחצי מדינה רישיון לנשק כשהיה צריך אחרי השביעי.
חחחח אתה חושב שהליצן ועוד כותב לאחרים שהם חיים בסרט. אין לו שום סיכוי לבנט יש יותר סיכוי .
אוי תסתום תפה שלך אף אחד לא חושב שבן גביר יהיה ראש ממשלה, רק נתתי קונטרה להזיות שלך ממקודם.

נכון ערוץ 14 משקר לצופים שלו שביבי זה מעל 30 מנדטים ? ככה 13 12 משקרים לך.

מי שלא רואה את זה, אין לו יכולת חשיבה עצמאית ולא ביקורתי.
:hapoel: פותח האשכול האגדי של ה 3-2 על ביתר בבלומפילד :hapoel:
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1971 לייקים

Gania23 כתב: 26 ספטמבר 2025, 17:59
teknoboy כתב: 26 ספטמבר 2025, 15:07
Gania23 כתב: 26 ספטמבר 2025, 14:07 1. צריך להפסיק לתת יד לאויבים ולשונאים שלנו ולהמשיך באותה דרך
2. בסופו של דבר גם המלחמה תסתיים וגם הסנקציות או האיומים לסנקציות למינהם ,
3. הסיבה היחידה שאנחנו כרגע במצב נורמלי על אף המלחמה היא כי אנחנו לעומת רוסיה מנהלים מלחמה צודקת ובגלל זה יש לנו גם המון תומכים בעולם למרות שזה אולי לא נראה ככה .
4. תתמכו במדינה שלכם , ברגע שתהיה פה תמיכה מאוחדת מכל העם ככה גם כל השונאים שלנו יחרגעו ולא יהיה להם את קלף הפילוג הפנימי שלנו לנצל לטובתם
1. שים לב שאתה למעשה אומר פה שמי שרוצה לשנות את הדרך בה ישראל פועלת הוא בגדר בוגד ("נותן יד לאויבים ולשונאים").
2. דבר ראשון (ופחות חשוב), "בסופו של דבר" זה תאריך יעד קצת מעורפל לסיום המלחמה.
דבר שני, מי הבטיח לך שבאותו סוף מעורפל שאתה מדמיין ישראל תחזור למשפחת העמים?
מה אם "בסופו של דבר" זה אחרי שימותו 1.5 מיליון עזתים? העולם יגיד, "אופס לא נורא, העיקר שנגמר אז בואו נשכח מזה"?
3. יש כמה סיבות לזה שישראל עדיין לא מוקצה ומנודה שראשי השלטון עדיין יכולים לצאת לכמה ממדינות העולם, אף אחת מהן לא נובעת מזה שמה שישראל עושה בעזה כבר הרבה מאוד חודשים הוא צודק או מוצדק. אחת מהחשובות שבהן היא שישראל היא חלק מציר אנטי-דמוקרטי ואנטי-ליברלי שהולך ומתהווה לנגד עינינו.
4. לא רק שזה הזוי לחשוב שלשונאים ולמתנגדים אכפת מהפילוג הפנימי או שהם צריכים אותו, אתה למעשה שוב מתאר פה התנגדות למהלכי השלטון כבגידה\עזרה לאויב.
ועל הדרך, אתה מבלבל בין התנגדות לדברים שישראל עושה לבין שנאה.
1. אני בכוונה לא כתבתי בוגד כי זה לא המצב אבל ברגע שחלק גדול מהעם מאמץ דעות שבעצם זהות לדעות של אוייבנו / שונאינו אז זה הרושם שנוצר. באותה מידה אם עכשיו היו מלא פלסטינים בעולם שהם בצד שלנו ותומכים בנו אז היה קשה מאוד לייצר את הנרטיב השלילי נגד ישראל כמו שיש היום .

2. אני לא יודע מה התאריך יעד או כמה עוד עזתים ימותו , אבל בטוח שיש תוכניות מתחת לפני השטח שאף אחד מאיתנו לא יודע עליהם

3.על איזה ציר אנטי דמוקרטי וליברלי מדובר?

4.שוב , התנגדות למהלכים הביטחוניים של ישראל היא מכנה משותף עם האוייב , זאת לא בגידה במלוא מובן המילה אבל זה בהחלט עזרה לאוייב או במקרה הפחות קיצוני לגיטימציה לשונאינו להמשיך באותו קו . וברור שאכפת להם מהפילוג הפנימי שלנו , זה הדלק שלהם . דוגמא הכי טובה לדעתי זה עיתון הארץ שבכל העולם מצטטים כתבות אנטי ישראליות ממנו.
1+4. אתה לא משתמש במילה הזאת כי אתה יודע שזה לא נשמע טוב.
לתומי חשבתי שבטעות התפלק לך פעמיים לרמוז שמי שלא מתיישר עם השלטון הוא בוגד, אבל אני רואה שאתה פשוט חושב ככה ורק ניסית להתבטא בזהירות.
2. אה אם אתה בטוח אז אין בכלל ספק שזאת המציאות. לפחות אתה מבין שאין כל כך אין לדעת כמה (עשרות אלפי?) פלסטינים ימותו עד שהמציאות תתיישר עם הדברים שאתה בטוח בהם.
3. ארה"ב, הונגריה, סרביה וכו'. רוסיה גם חזקה בעסק, אבל לא ברור אם השלטון האמריקאי עוד לא יצא מהארון בהקשר הזה או שרוסיה פשוט משחקת עם המוח הזעיר של טראמפ.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
תא מרבוטא
קיבל.ה  687 לייקים

htafan99 כתב: 26 ספטמבר 2025, 16:52
הגלמוד מלוד כתב: 26 ספטמבר 2025, 16:43
htafan99 כתב: 26 ספטמבר 2025, 16:38

יש פה אנשים שפשוט לא איתנו, לדוגמא הגלמוד מלוד.

מה זה רב העם חושב שצריך להפסיק את המלחמה חחחחח, אני פשוט בוכה מצחוק.

לא ראיתי ניתוק כזה מהמציאות.

רב העם יודע שצריך להמשיך את המלחמה
יפה רק שאתה טועה כרגיל
תמונה

תראה חמוד, זה שאתה מראה לי עוגת יום הולדת לא יגרום לי להאמין לשקרים שלך.

אני חי עם אנשים, אני עובד עם אנשים.
אנשים פשוטים, אנשים ממעמד בינוני, ואנשים ממעמד בינוני גבוה.
אנשים מתל אביב, אנשים מירושלים, אנשים מהמרכז, ואני בטח לא צריך להסביר לך את הדעה של הפריפריה בנושא.

אין אף אחד ביקום הזה, חוץ מהזוי כמוך ועוד כמה מהחונטה שלך שבעד להפסיק את המלחמה.

אני קורא בתגובות ברשת, אני קורא בקבוצות הפופולאריות בטלגרם. אני רואה מה התהליך שהציבור הישראלי עובר, וזה לא לכיוון לסיים את המלחמה.

אז אני באמת לא יודע באיזה רמת ניתוק אתה נמצא, אבל אתה משקר, או מאמין לשקרים של כל מני ערוצים

ובבחירות הבאות, בנט לא יבחר, צר לי בשבילך.
גם לא יאיר גולן. או גדי אייזנקוט.
אם יש סקרים שעוד אפילו פחות אמינים מערוץ 14, כנראה הנתונים שאתה מסתמך עליהם הם בעייתים.
גם אני חי ועובד עם אנשים
אם הייתי סוקר בקרב אנשים שאני חי ועובד איתם הייתי מגלה שיש רוב להיתר למכור חמץ במוסדות ציבור בפסח.
מה זה אומר? שזה מייצג? לא.
כמו שאם הייתי סוקר באלעד וביתר עילית וטבריה כמה בעד גיוס חרדים זה היה מיעוט שבמיעוט.

רבאק היה סקר פה לפני אחת מערכות הבחירות ולפי הסקר מרצ היו המפלגה הכי גדולה או מספר 2.

ולא שאני חסיד של ערוץ 12 או 13 (או 14), אבל סקר שנערך באופן מקצועי ואחראי הוא לא אנשים בסביבה הקרובה שלי או שלך. ובכל מקרה יש כמה וכמה סקרים שמראים שרוב הציבור מעוניין בסיום המלחמה, וממש לא חושב *שצריך*. (אגב, שאלת הצריך לא קשןרה לרוב בהכרח. אולי ממש צריך להמשיך והרןב מטומטמים אבל זה לא קשןר לסקרים).

ולענייננו

אם נושעה מאופא ופיפא הכדןרגל פה יתפורר ונהיה הליגה ה60 בטיבה.
El dudernio
קיבל.ה  1732 לייקים

teknoboy כתב: 26 ספטמבר 2025, 16:16
El dudernio כתב: 26 ספטמבר 2025, 16:07
teknoboy כתב: 26 ספטמבר 2025, 13:17
בדיוק!! הם צריכים להיות כמו בשנות הארבעים, כשלאף אחד לא היה אכפת ממה שקורה במקומות אחרים ונתנו למדינות לעשות מה שבא להן!!!
רגע, בעצם לא, מה פתאום
סתם שאלה... קאטר לא עושה מה שבא לה? הרי לפי הפרסומים הכסף שלהם הוא המניע להצבעה הקרבה.
הכסף שלהם הןא זה שהביא ל 7.10 ול 50 חטופים בידי אירגון טרור שמוגדר ככזה בלא מעט מדינות והם מארחים בהוד והדר את מנהיגיו?
רבבות הפןעלים שמתו לקראת מונדיאל הדמים לפני שנתיים וזכו לשתיקה רועמת ועוד...

אז לא אני לא מצפה מהם לשתוק תמיד אבל כשאת צועק רק נגד אדם ממוצא מסויים וסוצם את הפה בשאר המקרים זה מריח קצת לא טוב.
אתה מבין שגם מבחינה מספרית וגם מבחינת סוג ורמת המעורבות בפשעים, יש הבדל עצום בין שני המקרים, נכון?
אתה לא יכול להגיד "תראה, הנה דוגמה של משהו הרבה יותר קטן וממש שונה שמשום מה מדברים עליו פחות" ולהרגיש שהוכחת שכולם חוץ ממך צבועים.
להפך, הרמיזה ששני המקרים האלה הם באותה מידה של חומרה היא עצמה די צבועה, מה שנקרא איפה ואיפה (אתה לכאורה שופט אותם באותה חומרה על הרבה פחות).
כמו כן, אני לא בדיוק מבין מה אופא או האירווזיון אמורים לעשות נגד קטאר, אבל זה כבר בקטנה.

צועקים רק נגד אדם ממוצא מסוים? פספסת את העובדה שרוסיה הורחקה מאופא כמה ימים אחרי שהיא פלשה לאוקראינה? לא אחרי שנתיים ולא אחרי עשרות אלפי אזרחים הרוגים.
אם כבר יש פה יחס שונה לישראל, הוא שונה לטובה.
א. לפי העין השביעית נהרגו אלפי פועלים בהקמת האיצטדיונים בקאטר לקראת המונדיאל הקודם. זה לא הפריע לאיש לשחק שם ולמסי לחגוג תואר, ההפך. השליטה של הכסף הקאטרי התירה את הרג הפועלים למען הכדורגל, והיום היא זאת שמגנה את ישראל. הגינוי מוצדק או לא זה לא הדיון כי זה פשוט לא רלוונטי, הסיבה היא פוליטיקה ולא מעשים.

ב. רוסיה היא זאת שפלשה לאוקרינה, ב.7.10.23 החאמס הוא זה שפלש לישראל בחסות הכסף הקאטרי. אם היה "שיוויון" מי שהיה אמור להיות מורחק זה פלסטין, אבל כאן בגלל פוליטיקה מרחיקים את ישראל.

שלא יובן לא נכון אני נגד הפעולות של ישראל ונגד ההצהרות של מקבלי ההחלטות אבל יש פה דוגמא קלאסית לאיפה ואיפה. אני חושב שגם לכולנו ברור שלתקיפת ישראל את ראשי חאמס בדוחא יש חלק מהסיבה שזה מדובר כרגע.
סמל אישי של משתמש
רועי גווארה
קיבל.ה  453 לייקים

El dudernio כתב: 26 ספטמבר 2025, 23:25
El dudernio כתב: 26 ספטמבר 2025, 16:07

סתם שאלה... קאטר לא עושה מה שבא לה? הרי לפי הפרסומים הכסף שלהם הוא המניע להצבעה הקרבה.
הכסף שלהם הןא זה שהביא ל 7.10 ול 50 חטופים בידי אירגון טרור שמוגדר ככזה בלא מעט מדינות והם מארחים בהוד והדר את מנהיגיו?
רבבות הפןעלים שמתו לקראת מונדיאל הדמים לפני שנתיים וזכו לשתיקה רועמת ועוד...

אז לא אני לא מצפה מהם לשתוק תמיד אבל כשאת צועק רק נגד אדם ממוצא מסויים וסוצם את הפה בשאר המקרים זה מריח קצת לא טוב.
אתה מבין שגם מבחינה מספרית וגם מבחינת סוג ורמת המעורבות בפשעים, יש הבדל עצום בין שני המקרים, נכון?
אתה לא יכול להגיד "תראה, הנה דוגמה של משהו הרבה יותר קטן וממש שונה שמשום מה מדברים עליו פחות" ולהרגיש שהוכחת שכולם חוץ ממך צבועים.
להפך, הרמיזה ששני המקרים האלה הם באותה מידה של חומרה היא עצמה די צבועה, מה שנקרא איפה ואיפה (אתה לכאורה שופט אותם באותה חומרה על הרבה פחות).
כמו כן, אני לא בדיוק מבין מה אופא או האירווזיון אמורים לעשות נגד קטאר, אבל זה כבר בקטנה.

צועקים רק נגד אדם ממוצא מסוים? פספסת את העובדה שרוסיה הורחקה מאופא כמה ימים אחרי שהיא פלשה לאוקראינה? לא אחרי שנתיים ולא אחרי עשרות אלפי אזרחים הרוגים.
א. לפי העין השביעית נהרגו אלפי פועלים בהקמת האיצטדיונים בקאטר לקראת המונדיאל הקודם. זה לא הפריע לאיש לשחק שם ולמסי לחגוג תואר, ההפך. השליטה של הכסף הקאטרי התירה את הרג הפועלים למען הכדורגל, והיום היא זאת שמגנה את ישראל. הגינוי מוצדק או לא זה לא הדיון כי זה פשוט לא רלוונטי, הסיבה היא פוליטיקה ולא מעשים.

ב. רוסיה היא זאת שפלשה לאוקרינה, ב.7.10.23 החאמס הוא זה שפלש לישראל בחסות הכסף הקאטרי. אם היה "שיוויון" מי שהיה אמור להיות מורחק זה פלסטין, אבל כאן בגלל פוליטיקה מרחיקים את ישראל.

שלא יובן לא נכון אני נגד הפעולות של ישראל ונגד ההצהרות של מקבלי ההחלטות אבל יש פה דוגמא קלאסית לאיפה ואיפה. אני חושב שגם לכולנו ברור שלתקיפת ישראל את ראשי חאמס בדוחא יש חלק מהסיבה שזה מדובר כרגע.

א. באמת טענת הרגע שלא הפריע לאף אחד לשחק בקטאר? מה נהיה ממך, בנאדם?
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_2 ... troversies

דוגמא קטנה מתוך 300 מקורות שמצוינים שם (ועוד אלפים אחרים בכל שפה שקיימת שלא מצוינים שם...)
https://www.tntsports.co.uk/football/wo ... tory.shtml

ב. הצבא הרוסי (שמייצג רשמית את המדינה) פלש לאוקראינה ולכן מדינת רוסיה נענשה. חמאס הוא לא המייצג הרשמי של העם הפלסטיני ומדינת פלסטין עדיין לא קיימת, יש לך אולי רעיון למה מונעים ממנה ייצוג רשמי?

השיח על הרחקת נבחרות וקבוצות ישראליות מהשתתפות באירופה קיים כבר מעל שני עשורים, לדעתי. הזוועות שמתבצעות בעזה כבר כמעט שנתיים ברצף רק האיצו את התהליך, התקיפה בקטאר כבר ממש מזמינה נקמה מהסוג שקורה עכשיו.
Play stupid games, win stupid prizes
אוהד הפועל אינו זקוק לשום אישור ולשום המלצה בכל מה שקשור לקבוצה שלו. הרי איננו חולקים על כך שהיא מעצבנת, כל מה שאנחנו מבקשים הוא שיסבירו לנו איך, איך הקבוצה המרגיזה הזאת בכל זאת כל כך שגיבה (ע. מוהר)
El dudernio
קיבל.ה  1732 לייקים

teknoboy כתב: 26 ספטמבר 2025, 16:20
El dudernio כתב: 26 ספטמבר 2025, 16:11
teknoboy כתב: 26 ספטמבר 2025, 14:59 אוגמק ורדפוקס, ההנחה שלכם שהציבור באירופה ובשאר העולם הוא קורבן של דיסאינפורמציה ובורות היא איפשהו בין הנחת המבוקש לבין ניסיון שכנע את עצמכם שהכל בסדר.
לידיעתכם, הציבור מחוץ לישראל יודע על מה שקורה בעזה הרבה יותר מישראלי שניזון רק מהתקשורת העברית.
לפי מה שידוע לך,
1. כמה בית חולים שדה פועלים כרגע ברצועה? מי מספק להם את התרופות?
2. מה כמות המזון שישראל מכניסה לרצועה לעומת זאת שמצרים מכניסה?
3. על כמה מהסיוע ההומניטרי החאמס משתלט ומחרים מהתושבים הרעבים?
כמה תרופות וסיוע רפואי נמנע בגלל התערבות אנשי חאמס?

4. האם בתקשורת המערבית הדברים האלא מצויינים ומדווחים? באיזו תדירות כי אם לא, בהחלט יש כאן דיס אינפורמציה, ודאבל סטנדרט.
1. מודה, לא יודע. אני כן יודע שישראל לא ממלאת את חובותיה ככוח הכובש ולא מספקת שירותים רפואים לאוכלוסייה ולא מאפשרת לאחרים לעשות זאת. להפך, היא מפציצה את בתי החולים שעוד פעילים.
2. למצריים אין איך להכניס, כי ישראל שולטת בציר פילדלפי ובמעבר רפיח.
3. כן, כאמור, ישראל לא ממלאת את חובותיה ככוח הכובש, ולא דואגת לאוכלוסיה בשטח הכבוש. מה שאתה מתאר זה אחד מההיבטים של זה (בוא נשכח לרגע מזה שכל יום נהרגים עשרות שמנסים לקבל אוכל במרכזי החלוקה של הארגון "ההומניטרי" הישראלי-אמריקאי-מופרט).
4. ודאי, רק שממסגרים אותה בצורה מאוד שונה מזאת שאתה עושה ולא משמיטים את החלק הכי חשוב - כל הדברים האלה הם באחריות ישראל, ועצם העובדה שיש בהם צורך היא באשמת ישראל.
1. חוסר הידע שלך הןא בדיוק מה שגורם לך לקביעה חד חד ערכית בנושא. אני לא מאשים אותך אישית אני טוען שיש יד מכוונה לחןסר הידע הזה וסיבה לדיס האינפורמציה ודמוניזציה שנעשית לישראל (שללא ספק תורמת לזה במעשיה).
2. מצרים, הצלב האדום המצרי, מכניסה כ 20% מהסיוע ההומניוטרי. עד ל1.9.25 הם גם הצניחו סיוע ממטוסים והחליטו שאין בזה יותר צורך.
3. לא הבנתי אתה מאשים את ישראל שלא ממלאת אחרי החובות שלה כאשר היא זאת שלטענתך הקימה מרכזי חלוקת מזון והחאמס הוא זה שמונע מאנשים להשיג אותו?
4. מי התחיל את המלחמה הזאת? מי נכנס לבתים של אזרחים ב 7 בבוקר וחטף משם אשנים בפיג'מות? מי ביצע טבח במסיבה והרג משם מאות חוגגים רק כי הם "ישראלים" ו "יהודים" ועדין מחזיק ב 48 מהם לצורכי מו"מ שכל תכליתו הוא המשך הרג ישראלים באשר הם? זה המסגור הנכון. אבל יותר נוח "פוליטית" לתקוף את ישראל ולא להאשים את בחאמס / קאטר / להתעמת עם המהגרים האיסלמים ברחובות. שיהיה ברור אם לפני 22 חודש הפלשתינאים היו מחזירים את כל החטופים לא היה חורבן בעזה. הסיבה היא לא ישראל יש פה עיוות נוראי של סדר האירועים ומי הגורם לכל זה..
El dudernio
קיבל.ה  1732 לייקים

רועי גווארה כתב: 26 ספטמבר 2025, 23:38
El dudernio כתב: 26 ספטמבר 2025, 23:25

א. באמת טענת הרגע שלא הפריע לאף אחד לשחק בקטאר? מה נהיה ממך, בנאדם?
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_2 ... troversies

דוגמא קטנה מתוך 300 מקורות שמצוינים שם (ועוד אלפים אחרים בכל שפה שקיימת שלא מצוינים שם...)
https://www.tntsports.co.uk/football/wo ... tory.shtml

ב. הצבא הרוסי (שמייצג רשמית את המדינה) פלש לאוקראינה ולכן מדינת רוסיה נענשה. חמאס הוא לא המייצג הרשמי של העם הפלסטיני ומדינת פלסטין עדיין לא קיימת, יש לך אולי רעיון למה מונעים ממנה ייצוג רשמי?

השיח על הרחקת נבחרות וקבוצות ישראליות מהשתתפות באירופה קיים כבר מעל שני עשורים, לדעתי. הזוועות שמתבצעות בעזה כבר כמעט שנתיים ברצף רק האיצו את התהליך, התקיפה בקטאר כבר ממש מזמינה נקמה מהסוג שקורה עכשיו.
Play stupid games, win stupid prizes
א. ברור שהיו אירגונים שמחו, אבל בפועל אף מדינה לא חשבה ברצינות לבטל את הופעת במונדיאל כי נהרגו אלפי פועלים מהודו, סרי-לנקה , בנגלדש כדי לקיים אותו. ופיפא אפילו הגדילה לעשות ודחתה אותו לחורף בגלל החום הרב שגרם למוות של אותם פועלים.

ב. זה בדיוק אבל מה שאני אומר. כאשר מדינה x היא היוזמת אין סיבה שלא תענש, ישראל היא לא היוזמת כאן אלא המגיבה. לגבי מדינת פלשתין אני בעד שישראל תכריז עליה בעזרצת האו"מ הבאה. אם היה אפשר הייתי שמח שביבי היה עןשה את זה היום. אבל זה לא הדיון.

ג. מה החלק של מצרים בזה? של קאטר? של הפלשתינאים עצמם? אתה לא יכול לבוא ולהגיד ישראל היא מדינה ולכן היא מחוחייבת ב X אבל לאויב שלה שלא מחוייב בכלום ומוגדר כאירגון טרור מותר לעשות מה שבא לו. אפשר אבל זה קצת מייתר את הדיון אם ספר החוקים תקף רק על צד 1... איפה טכנית לארז אני צריך פרשנות מי זה מאירי בסיפור, קאטר?
סמל אישי של משתמש
Shacham
קיבל.ה  1026 לייקים

@El dudernio
ב. זה בדיוק אבל מה שאני אומר. כאשר מדינה x היא היוזמת אין סיבה שלא תענש, ישראל היא לא היוזמת כאן אלא המגיבה.
זה טיעון שהיה נכון בשביעי באוקטובר וחודשים רבים לאחר מכן. אבל זה לא ג'וקר שאפשר לשלוף לא משנה מה.
אני מניח שאתה תסכים איתי שזה שחמאס פתח במלחמה בשביעי באוקטובר לא אומר שמותר לישראל להטיל פצצת אטום על עזה, נכון? אז שנינו מסכימים שיש גבול לזכות להילחם שישראל קיבלה בשביעי באוקטובר.

לדעתי כבר חצינו את הגבול הזה די מזמן, כי מעבר לניתוח קר של הזוועות שקורות בעזה, אף אחד בעולם לא מבין ובצדק מה אנחנו עוד עושים שם. מה האנדגיים של המלחמה הזאת.

"החזרת החטופים" כולנו מבינים שזו לא המטרה, כי היה אפשר להשיג את זה כבר דרך עסקאות.
"השמדת חמאס" זו מטרה מופשטת שאין דרך אמיתית למדוד אותה ואנחנו שומעים כבר שנה וחצי שאנחנו עוד שניה שם, וכל פעם צריך רק לכבוש את העיר הזאת ורק להחזיק בציר הזה וכו'.
ו"פינוי הרצועה מיושביה (בעיניי המטרה האמיתית של הממשלה) זה פשוט משהו שאין שום דרך למכור לעולם כדבר טוב וחיובי.
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1971 לייקים

El dudernio כתב: 26 ספטמבר 2025, 23:48
El dudernio כתב: 26 ספטמבר 2025, 16:11

לפי מה שידוע לך,
1. כמה בית חולים שדה פועלים כרגע ברצועה? מי מספק להם את התרופות?
2. מה כמות המזון שישראל מכניסה לרצועה לעומת זאת שמצרים מכניסה?
3. על כמה מהסיוע ההומניטרי החאמס משתלט ומחרים מהתושבים הרעבים?
כמה תרופות וסיוע רפואי נמנע בגלל התערבות אנשי חאמס?

4. האם בתקשורת המערבית הדברים האלא מצויינים ומדווחים? באיזו תדירות כי אם לא, בהחלט יש כאן דיס אינפורמציה, ודאבל סטנדרט.
1. מודה, לא יודע. אני כן יודע שישראל לא ממלאת את חובותיה ככוח הכובש ולא מספקת שירותים רפואים לאוכלוסייה ולא מאפשרת לאחרים לעשות זאת. להפך, היא מפציצה את בתי החולים שעוד פעילים.
3. כן, כאמור, ישראל לא ממלאת את חובותיה ככוח הכובש, ולא דואגת לאוכלוסיה בשטח הכבוש. מה שאתה מתאר זה אחד מההיבטים של זה (בוא נשכח לרגע מזה שכל יום נהרגים עשרות שמנסים לקבל אוכל במרכזי החלוקה של הארגון "ההומניטרי" הישראלי-אמריקאי-מופרט).
4. ודאי, רק שממסגרים אותה בצורה מאוד שונה מזאת שאתה עושה ולא משמיטים את החלק הכי חשוב - כל הדברים האלה הם באחריות ישראל, ועצם העובדה שיש בהם צורך היא באשמת ישראל.
1. חוסר הידע שלך הןא בדיוק מה שגורם לך לקביעה חד חד ערכית בנושא. אני לא מאשים אותך אישית אני טוען שיש יד מכוונה לחןסר הידע הזה וסיבה לדיס האינפורמציה ודמוניזציה שנעשית לישראל (שללא ספק תורמת לזה במעשיה).
2. מצרים, הצלב האדום המצרי, מכניסה כ 20% מהסיוע ההומניוטרי. עד ל1.9.25 הם גם הצניחו סיוע ממטוסים והחליטו שאין בזה יותר צורך.
3. לא הבנתי אתה מאשים את ישראל שלא ממלאת אחרי החובות שלה כאשר היא זאת שלטענתך הקימה מרכזי חלוקת מזון והחאמס הוא זה שמונע מאנשים להשיג אותו?
4. מי התחיל את המלחמה הזאת? מי נכנס לבתים של אזרחים ב 7 בבוקר וחטף משם אשנים בפיג'מות? מי ביצע טבח במסיבה והרג משם מאות חוגגים רק כי הם "ישראלים" ו "יהודים" ועדין מחזיק ב 48 מהם לצורכי מו"מ שכל תכליתו הוא המשך הרג ישראלים באשר הם? זה המסגור הנכון. אבל יותר נוח "פוליטית" לתקוף את ישראל ולא להאשים את בחאמס / קאטר / להתעמת עם המהגרים האיסלמים ברחובות. שיהיה ברור אם לפני 22 חודש הפלשתינאים היו מחזירים את כל החטופים לא היה חורבן בעזה. הסיבה היא לא ישראל יש פה עיוות נוראי של סדר האירועים ומי הגורם לכל זה..
2. היא עושה את זה באישור ישראל ולא על אפה ועל חמתה של ישראל.
1+3+4. אני לא הולך לריב איתך על פרטי הפרטים, עיקר כי כל מה שאתה כותב פה לא רלוונטי לכלום, ולו מהבחינה הפשוטה שישראל ככוח הכובש *מחויבת* לדאוג לרווחת האוכלוסיה בשטח הכבוש - לדאוג שאף אחד לא יהיה רעב, שלכולם תהיה גישה לשירותי רפואה, שלכולם יהיה גג מעל הראש וכו' וכו'. אם אתה הולך לטעון שישראל ממלאת את החובה הזאת שלה, אני אחשוב שמשהו לא בסדר איתך. אפילו אם נראה לך לגיטימי להרוג עשרות אלפים (כולל עשרים אלף ילדים), החובה לדאוג לצרכי האוכלוסיה עדיין קיימת ואין שום ספק שישראל לא עומדת בה, גם אם היא אישרה לאיזו חברה אמריקאית להקים 4 נקודות חלוקת מזון לשני מיליון איש (לא ניכנס לפרטים מסביב, אבל אני מקווה שאתה מודע למה שקורה סביב הנקודות האלה, לשימוש שישראל עושה בהן ובמיקום שלהן לצורכי "הנעת אוכלוסייה" שזה פשע מלחמה בפני עצמו וכו' וכו').
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
Gania23
קיבל.ה  43 לייקים

teknoboy כתב: 26 ספטמבר 2025, 23:08
teknoboy כתב: 26 ספטמבר 2025, 15:07
1. שים לב שאתה למעשה אומר פה שמי שרוצה לשנות את הדרך בה ישראל פועלת הוא בגדר בוגד ("נותן יד לאויבים ולשונאים").
2. דבר ראשון (ופחות חשוב), "בסופו של דבר" זה תאריך יעד קצת מעורפל לסיום המלחמה.
דבר שני, מי הבטיח לך שבאותו סוף מעורפל שאתה מדמיין ישראל תחזור למשפחת העמים?
מה אם "בסופו של דבר" זה אחרי שימותו 1.5 מיליון עזתים? העולם יגיד, "אופס לא נורא, העיקר שנגמר אז בואו נשכח מזה"?
3. יש כמה סיבות לזה שישראל עדיין לא מוקצה ומנודה שראשי השלטון עדיין יכולים לצאת לכמה ממדינות העולם, אף אחת מהן לא נובעת מזה שמה שישראל עושה בעזה כבר הרבה מאוד חודשים הוא צודק או מוצדק. אחת מהחשובות שבהן היא שישראל היא חלק מציר אנטי-דמוקרטי ואנטי-ליברלי שהולך ומתהווה לנגד עינינו.
4. לא רק שזה הזוי לחשוב שלשונאים ולמתנגדים אכפת מהפילוג הפנימי או שהם צריכים אותו, אתה למעשה שוב מתאר פה התנגדות למהלכי השלטון כבגידה\עזרה לאויב.
ועל הדרך, אתה מבלבל בין התנגדות לדברים שישראל עושה לבין שנאה.
1. אני בכוונה לא כתבתי בוגד כי זה לא המצב אבל ברגע שחלק גדול מהעם מאמץ דעות שבעצם זהות לדעות של אוייבנו / שונאינו אז זה הרושם שנוצר. באותה מידה אם עכשיו היו מלא פלסטינים בעולם שהם בצד שלנו ותומכים בנו אז היה קשה מאוד לייצר את הנרטיב השלילי נגד ישראל כמו שיש היום .

2. אני לא יודע מה התאריך יעד או כמה עוד עזתים ימותו , אבל בטוח שיש תוכניות מתחת לפני השטח שאף אחד מאיתנו לא יודע עליהם

4.שוב , התנגדות למהלכים הביטחוניים של ישראל היא מכנה משותף עם האוייב , זאת לא בגידה במלוא מובן המילה אבל זה בהחלט עזרה לאוייב או במקרה הפחות קיצוני לגיטימציה לשונאינו להמשיך באותו קו . וברור שאכפת להם מהפילוג הפנימי שלנו , זה הדלק שלהם . דוגמא הכי טובה לדעתי זה עיתון הארץ שבכל העולם מצטטים כתבות אנטי ישראליות ממנו.
לתומי חשבתי שבטעות התפלק לך פעמיים לרמוז שמי שלא מתיישר עם השלטון הוא בוגד, אבל אני רואה שאתה פשוט חושב ככה ורק ניסית להתבטא בזהירות.
2. אה אם אתה בטוח אז אין בכלל ספק שזאת המציאות. לפחות אתה מבין שאין כל כך אין לדעת כמה (עשרות אלפי?) פלסטינים ימותו עד שהמציאות תתיישר עם הדברים שאתה בטוח בהם.
3. ארה"ב, הונגריה, סרביה וכו'. רוסיה גם חזקה בעסק, אבל לא ברור אם השלטון האמריקאי עוד לא יצא מהארון בהקשר הזה או שרוסיה פשוט משחקת עם המוח הזעיר של טראמפ.
ממש לא חייב להתיישר עם השלטון בכל דבר אבל ספציפית בנושא הביטחוני בזמן מלחמה שלא אנחנו יזמנו ובזמן שרוב העולם נגדנו ( חלק גדול מהרוב הזה נגדנו ממניעים אנטישמיים) היה נחמד עם לא היינו עושים יד אחת עם האוייבים שלנו והיינו יותר מאוחדים במלחמה הזאת, ואם כל הכבוד מבחינתי הפלסטינים הם האוייב כרגע גם אם הם נראים לך מסכנים ורעבים ואחוזי התמותה שלהם לא כל כך בוערים לי , יותר כואב לי אחוז התמותה של החיילים שלנו והחטופים כמובן .
וגם אם יש ביננו אנשים שחושבים שהמלחמה הזאת לא צודקת ואנחנו עושים רצח עם זה בסדר , אבל יש הבדל בין לחשוב ככה לבין לצאת לפומבי בפלטפורמות בינלאומיות ולהתנגד לצבא ולמדינה וסוג של להטיף לעצמנו מוסר מול כל הצבועים בעולם שרק מחכים שנמעד.
הכוונה כמובן לגופים כמו עיתון הארץ ואנשים כמו גדעון לוי , יאיר גולן , פינקלשטיין שממש עושים נזק תדמיתי וביטחוני למדינה מול כל העולם וזה מבחינתי בגידה
תא מרבוטא
קיבל.ה  687 לייקים

Gania23 כתב: 27 ספטמבר 2025, 01:35

ממש לא חייב להתיישר עם השלטון בכל דבר אבל ספציפית בנושא הביטחוני בזמן מלחמה שלא אנחנו יזמנו ובזמן שרוב העולם נגדנו ( חלק גדול מהרוב הזה נגדנו ממניעים אנטישמיים) היה נחמד עם לא היינו עושים יד אחת עם האוייבים שלנו והיינו יותר מאוחדים במלחמה הזאת, ואם כל הכבוד מבחינתי הפלסטינים הם האוייב כרגע גם אם הם נראים לך מסכנים ורעבים ואחוזי התמותה שלהם לא כל כך בוערים לי כרגע , יותר כואב לי אחוז התמותה של החיילים שלנו והחטופים כמובן .
וגם אם יש ביננו אנשים שחושבים שהמלחמה הזאת לא צודקת ואנחנו עושים רצח עם זה בסדר , אבל יש הבדל בין לחשוב ככה לבין לצאת לפומבי בפלטפורמות בינלאומיות ולהתנגד לצבא ולמדינה וסוג של להטיף לעצמנו מוסר מול כל הצבועים בעולם שרק מחכים שנמעד
מה הכוונה להתנגד למדינה? אם הכוונה להתנגד לקיום ישראל זה דבר אחד
אם הכוונה להתנגד ליוזמות ולהחלטות *ממשלה* זה דבר אחר
ודאי שמותר ולגיטימי למחות נגד החלטות ממשלה ולבקר אותן. עשו את זה בלבנון הראשונה, באוסלו, בהתנתקות, במחאה החברתית, בניסיון לגייס חרדים... וזה גם לגיטימי למחות ולבקר את פעולות הממשלה עכשיו

ולומר שזה בסדר *לחשןב* אבל לא בסדר *להתנגד ולהטיף לעצמנו מוסר* - זה החלום של מושלים בדיקטטורות (בחלקן זה גם לא בסדר לחשוב)
El dudernio
קיבל.ה  1732 לייקים

Shacham כתב: 27 ספטמבר 2025, 00:41 @El dudernio
ב. זה בדיוק אבל מה שאני אומר. כאשר מדינה x היא היוזמת אין סיבה שלא תענש, ישראל היא לא היוזמת כאן אלא המגיבה.
זה טיעון שהיה נכון בשביעי באוקטובר וחודשים רבים לאחר מכן. אבל זה לא ג'וקר שאפשר לשלוף לא משנה מה.
אני מניח שאתה תסכים איתי שזה שחמאס פתח במלחמה בשביעי באוקטובר לא אומר שמותר לישראל להטיל פצצת אטום על עזה, נכון? אז שנינו מסכימים שיש גבול לזכות להילחם שישראל קיבלה בשביעי באוקטובר.

לדעתי כבר חצינו את הגבול הזה די מזמן, כי מעבר לניתוח קר של הזוועות שקורות בעזה, אף אחד בעולם לא מבין ובצדק מה אנחנו עוד עושים שם. מה האנדגיים של המלחמה הזאת.

"החזרת החטופים" כולנו מבינים שזו לא המטרה, כי היה אפשר להשיג את זה כבר דרך עסקאות.
"השמדת חמאס" זו מטרה מופשטת שאין דרך אמיתית למדוד אותה ואנחנו שומעים כבר שנה וחצי שאנחנו עוד שניה שם, וכל פעם צריך רק לכבוש את העיר הזאת ורק להחזיק בציר הזה וכו'.
ו"פינוי הרצועה מיושביה (בעיניי המטרה האמיתית של הממשלה) זה פשוט משהו שאין שום דרך למכור לעולם כדבר טוב וחיובי.
בגדול האנד גיים ברור.
החזרת כל החטופים ושמירה על הזכות של ישראל לפעול נגד החאמס באשר הוא.

ה7.10.23 ממש לא נגמר יש עוד 48 חטופים בעזה והעולם לא עושה מספיק בשביל לשחרר אותם למרות ש ב8.10.23 הוא הצהיר שהוא יעמוד אחרי ישראל עד שכולם יחזרו. במקום זה הוא מפנה גב ומאפשר להם להירקב בשבי החאמס ובחולות עזה עד אשר יעלמו עיכבותיהם סופית.
El dudernio
קיבל.ה  1732 לייקים

teknoboy כתב: 27 ספטמבר 2025, 01:10
1+3+4. אני לא הולך לריב איתך על פרטי הפרטים, עיקר כי כל מה שאתה כותב פה לא רלוונטי לכלום, ולו מהבחינה הפשוטה שישראל ככוח הכובש *מחויבת* לדאוג לרווחת האוכלוסיה בשטח הכבוש - לדאוג שאף אחד לא יהיה רעב, שלכולם תהיה גישה לשירותי רפואה, שלכולם יהיה גג מעל הראש וכו' וכו'. אם אתה הולך לטעון שישראל ממלאת את החובה הזאת שלה, אני אחשוב שמשהו לא בסדר איתך. אפילו אם נראה לך לגיטימי להרוג עשרות אלפים (כולל עשרים אלף ילדים), החובה לדאוג לצרכי האוכלוסיה עדיין קיימת ואין שום ספק שישראל לא עומדת בה, גם אם היא אישרה לאיזו חברה אמריקאית להקים 4 נקודות חלוקת מזון לשני מיליון איש (לא ניכנס לפרטים מסביב, אבל אני מקווה שאתה מודע למה שקורה סביב הנקודות האלה, לשימוש שישראל עושה בהן ובמיקום שלהן לצורכי "הנעת אוכלוסייה" שזה פשע מלחמה בפני עצמו וכו' וכו').
2. אז אני מבין שלפחות על העובדות אנחנו מסכימים. ישראל מכניסה לעזה תרופות ועזרה רפואית. מאפשרת הכנסת סיוע הומניטרי לא רק על ידה אלא גם על ידי מדינות ערב. סיוע שקוצץ על ידח אותן מדינות בטענה שאים בו עוד צורך כי יש בעזה מספיק מזון. נשמע שבגדול היא מאפשרת חיים לתושבי עזה ודואגת להם, לא בדיוק ההגדרה לרצח עם והרעבה מכוונת.

1+3-4. לאחר העובדה שהסכמנו על העובדות ב 2. אשמח להבין מה המחויבות של החאמס כלפי אותם אזרחים? האם גניבת הסיוע ההומניטרי, ומניעת אנשים מהגעה למרכזי החלוקה יש בהן מן הגורם התורם לכל הפחות למצוקה בעזה? אני לא מנקה את ישראל אבל אם אני מביא למשפחתך אוכל לשבוע ואתה אוכל את הכל מה האשמה שיש לך על הרעבת משפחתך? יש פה סיטואציה שהיא לא חד חד ערכית כמו שאתה והעולם מציגים, כתוצאה מדיס אינפורמציה, דמוניזם ודאבל סטנטרט.
Segev
קיבל.ה  468 לייקים

למה רק ישראל (ורוסיה)?
למה אף אחד לא חושב להרחיק את פלשתין, שממשלתה הנבחרת והשולטת על חבל ארץ של אדמתה ביצעה טבח באזרחים וממשיכה לירות רקטות סטטיסטיות (מה שמהווה פשע מלחמה) לעבר אזורים מיושבים?
למה לא תימן, שממשלתה השולטת על כחצי מדינה כולל עיר הבירה יורה נשק סטטיסטי ואף טילי מצרר לעבר אזרחים בכוונה תחילה?
למה אף אחד לא חושב להרחיק את סוריה, ששליחים של ממשלתה החדשה טובחים בבני מיעוטים דרוזים ועלאווים? למה דווקא ישראל (רוסיה)?

גזענות של ציפיות נמוכות.
סמל אישי של משתמש
רועי גווארה
קיבל.ה  453 לייקים

אתה לא לגמרי טועה בשורה התחתונה שלך,
כן טועה בענק לגבי הלגיטימיות בעיני העולם של חמאס בעזה והחות'ים בתימן - הם לא המייצגים הרשמיים, אין נבחרת חות'ית. לקרוא לחמאס "ממשלתה הנבחרת" זאת דמגוגיה זולה - רוב עצום מתושבי הרצועה הנוכחיים אפילו לא נולדו בזמן הבחירות האחרונות.

סוריה זה מקרה מורכב יותר של קונפליקט פנימי (להזכירך, אחרי יותר מעשור של מלחמת אזרחים עקובה מדם) שלא עלה מספיק למודעות בעולם. אני יכול רק להניח שאם הזוועות שם היו נמשכות, היו עולים קולות להשעות גם אותם.
אוהד הפועל אינו זקוק לשום אישור ולשום המלצה בכל מה שקשור לקבוצה שלו. הרי איננו חולקים על כך שהיא מעצבנת, כל מה שאנחנו מבקשים הוא שיסבירו לנו איך, איך הקבוצה המרגיזה הזאת בכל זאת כל כך שגיבה (ע. מוהר)
Segev
קיבל.ה  468 לייקים

רועי גווארה כתב: 27 ספטמבר 2025, 12:26 אתה לא לגמרי טועה בשורה התחתונה שלך,
כן טועה בענק לגבי הלגיטימיות בעיני העולם של חמאס בעזה והחות'ים בתימן - הם לא המייצגים הרשמיים, אין נבחרת חות'ית. לקרוא לחמאס "ממשלתה הנבחרת" זאת דמגוגיה זולה - רוב עצום מתושבי הרצועה הנוכחיים אפילו לא נולדו בזמן הבחירות האחרונות.

סוריה זה מקרה מורכב יותר של קונפליקט פנימי (להזכירך, אחרי יותר מעשור של מלחמת אזרחים עקובה מדם) שלא עלה מספיק למודעות בעולם. אני יכול רק להניח שאם הזוועות שם היו נמשכות, היו עולים קולות להשעות גם אותם.
בנוגע למשפט האחרון שלך על סוריה - זה לא עמד במבחן המציאות כאשר כן היו שם זוועות שנמשכו במשך שנים ובוצעו ע"י הממשל בתקופת אסד. לא השעו אותם.
בנוגע לחמאס - אוקיי, נניח. אבל זה לא שמישהו השעה את נבחרת פלשתין בתקופת האינתיפאדה השניה, כאשר בהנחיית הראשות שהיא כן הגורם הרשמי והמוכר הפלגים הפלשתיניים יצאו למתקפות על אזרחים ופוצצו אוטובוסים.
אפשר גם להוסיף את אפגניסטן שהממשלה הרשמית שלה זה הטאליבן ועוד.
נסכים לגבי המשפט האחרון בהודעה הקודמת שלי :-)
Segev
קיבל.ה  468 לייקים

זו תוכנית 21 הנקודות במלואה לפי טיימס אוף ישראל

עזה תהיה אזור ללא טרור וללא קיצוניות, שלא מהווה איום על שכנותיה.

עזה תעבור תהליך שיקום לטובת תושביה.

אם שני הצדדים יקבלו את ההצעה, המלחמה תיפסק באופן מיידי, צה"ל יעצור את כלל פעולותיו ויתחיל לסגת בהדרגה מהרצועה.

בתוך 48 שעות מקבלת העסקה באופן פומבי על ידי ישראל, יוחזרו כל החטופים – חיים ומתים.

עם החזרת החטופים, תשחרר ישראל כמה מאות אסירים פלסטינים ביטחוניים שנידונו למאסרי עולם, וכן מעל 1,000 עזתים שנעצרו מאז תחילת המלחמה, ותעביר את גופותיהם של כמה מאות פלסטינים.

לאחר החזרת החטופים, חברי חמאס שיתחייבו לקיום משותף בשלום יקבלו חנינה, בעוד שחברים שיבקשו לעזוב את הרצועה יקבלו מעבר בטוח למדינות קולטות.

עם השגת ההסכם, תוגבר כניסת הסיוע לרצועה בהיקפים שלא יפחתו מהסטנדרט שנקבע בהסכם החטופים מינואר 2025, שכלל 600 משאיות סיוע ביום, לצד שיקום תשתיות קריטיות והכנסת ציוד לפינוי הריסות.

הסיוע יחולק – ללא התערבות מצד כלשהו – על ידי האו"ם והסהר האדום, לצד ארגונים בינלאומיים נוספים שאינם קשורים לישראל או לחמאס.

עזה תנוהל על ידי ממשלת מעבר זמנית של טכנוקרטים פלסטינים שתהיה אחראית לספק שירותים יומיומיים לאוכלוסיית הרצועה. הוועדה תפוקח על ידי גוף בינלאומי חדש שיוקם ביוזמת ארה"ב ובשיתוף פעולה עם שותפים ערביים ואירופיים. גוף זה יקבע מסגרת למימון שיקום עזה עד שהרשות הפלסטינית תשלים את תוכנית הרפורמות שלה.

תוקם תוכנית כלכלית לשיקום עזה באמצעות כינוס מומחים בעלי ניסיון בבניית ערי מזרח תיכון מודרניות ובאמצעות בחינת תוכניות קיימות שמטרתן למשוך השקעות וליצור מקומות עבודה.

יוקם אזור כלכלי מיוחד, עם מכסים מופחתים ושיעורי גישה שיוסכמו במו"מ בין המדינות המשתתפות.

אף אחד לא ייאלץ לעזוב את עזה, אך מי שיבחר לעזוב יורשה לשוב. בנוסף, יושם דגש על עידוד תושבי עזה להישאר ברצועה ויינתן להם סיכוי לבנות בה עתיד טוב יותר.

לחמאס לא יהיה כל תפקיד בממשל ברצועה. תהיה התחייבות להשמיד ולהפסיק את הבנייה של תשתיות צבאיות התקפיות, כולל מנהרות. מנהיגי עזה החדשים יתחייבו לקיום משותף בשלום עם שכנותיהם.

תינתן ערבות ביטחונית מצד שותפים אזוריים כדי להבטיח שחמאס וארגונים נוספים בעזה יעמדו בהתחייבויותיהם, וכי עזה תחדל להוות איום על ישראל או על תושביה עצמם.

ארה"ב תפעל עם שותפים ערביים ובינלאומיים נוספים לפיתוח כוח ייצוב בינלאומי זמני שיוצב מיד ברצועה כדי לפקח על הביטחון. הכוח יקים ויאמן כוח משטרה פלסטיני שישמש גוף ביטחון פנימי ארוך טווח.

ישראל לא תכבוש או תספח את עזה, וצה"ל יעביר בהדרגה שטחים שהוא מחזיק בהם כיום, ככל שכוחות הביטחון המחליפים יבססו שליטה ויציבות ברצועה.

חמאס יעכב או ידחה את ההצעה, הסעיפים לעיל ייושמו בשטחים נקיים מטרור, שצה"ל יעביר בהדרגה לכוח הייצוב הבינלאומי.

ישראל מסכימה שלא לבצע תקיפות עתידיות בקטאר. ארה"ב והקהילה הבינלאומית מכירות בתפקידה התיווכי החשוב של דוחה בסכסוך בעזה.

יוקם תהליך לדה-רדיקליזציה של האוכלוסייה. זה יכלול דיאלוג בין-דתי שנועד לשנות תפיסות ונרטיבים בישראל ובעזה.

כאשר שיקום עזה יתקדם ותוכנית הרפורמות של הרשות הפלסטינית תיושם, ייתכנו התנאים ליצירת נתיב אמין למדינה פלסטינית, המוכרת כשאיפתו של העם הפלסטיני.

ארה"ב תקים דיאלוג בין ישראל לפלסטינים כדי להגיע להסכמה על אופק מדיני לקיום משותף בשלום.

היה וישראל תקבל את ההצעה הזו וחמאס ייסרב, האם עדיין טכנובוי ושות׳ יגידו שזו מלחמה שרק צד אחד צריך לסיים ורק ישראל אשמה בזה שהמלחמה עדיין נמשכת?
סמל אישי של משתמש
KingAlpaca
קיבל.ה  1611 לייקים

כן
האדום הצורר:
גם הבוסטר שלא ניתן כמעט בשום מקום במערב וכבר ניתן לשליש מהאוכלוסייה כאן זה רק בגלל שישראל הצליחה להשיג את החיסונים לפני כולם? אתה מאמין לחרטוטים של עצמך?

מי אנחנו? אנחנו בית"ר!
ארז שדה
קיבל.ה  1112 לייקים

Segev כתב: 27 ספטמבר 2025, 13:48 זו תוכנית 21 הנקודות במלואה לפי טיימס אוף ישראל

אם שני הצדדים יקבלו את ההצעה, המלחמה תיפסק באופן מיידי, צה"ל יעצור את כלל פעולותיו ויתחיל לסגת בהדרגה מהרצועה.

בתוך 48 שעות מקבלת העסקה באופן פומבי על ידי ישראל, יוחזרו כל החטופים – חיים ומתים.

עם החזרת החטופים, תשחרר ישראל כמה מאות אסירים פלסטינים ביטחוניים שנידונו למאסרי עולם, וכן מעל 1,000 עזתים שנעצרו מאז תחילת המלחמה, ותעביר את גופותיהם של כמה מאות פלסטינים.

לאחר החזרת החטופים, חברי חמאס שיתחייבו לקיום משותף בשלום יקבלו חנינה, בעוד שחברים שיבקשו לעזוב את הרצועה יקבלו מעבר בטוח למדינות קולטות.

עם השגת ההסכם, תוגבר כניסת הסיוע לרצועה בהיקפים שלא יפחתו מהסטנדרט שנקבע בהסכם החטופים מינואר 2025, שכלל 600 משאיות סיוע ביום, לצד שיקום תשתיות קריטיות והכנסת ציוד לפינוי הריסות.

הסיוע יחולק – ללא התערבות מצד כלשהו – על ידי האו"ם והסהר האדום, לצד ארגונים בינלאומיים נוספים שאינם קשורים לישראל או לחמאס.

עזה תנוהל על ידי ממשלת מעבר זמנית של טכנוקרטים פלסטינים שתהיה אחראית לספק שירותים יומיומיים לאוכלוסיית הרצועה. הוועדה תפוקח על ידי גוף בינלאומי חדש שיוקם ביוזמת ארה"ב ובשיתוף פעולה עם שותפים ערביים ואירופיים. גוף זה יקבע מסגרת למימון שיקום עזה עד שהרשות הפלסטינית תשלים את תוכנית הרפורמות שלה.

תוקם תוכנית כלכלית לשיקום עזה באמצעות כינוס מומחים בעלי ניסיון בבניית ערי מזרח תיכון מודרניות ובאמצעות בחינת תוכניות קיימות שמטרתן למשוך השקעות וליצור מקומות עבודה.

יוקם אזור כלכלי מיוחד, עם מכסים מופחתים ושיעורי גישה שיוסכמו במו"מ בין המדינות המשתתפות.

אף אחד לא ייאלץ לעזוב את עזה, אך מי שיבחר לעזוב יורשה לשוב. בנוסף, יושם דגש על עידוד תושבי עזה להישאר ברצועה ויינתן להם סיכוי לבנות בה עתיד טוב יותר.

לחמאס לא יהיה כל תפקיד בממשל ברצועה. תהיה התחייבות להשמיד ולהפסיק את הבנייה של תשתיות צבאיות התקפיות, כולל מנהרות. מנהיגי עזה החדשים יתחייבו לקיום משותף בשלום עם שכנותיהם.

תינתן ערבות ביטחונית מצד שותפים אזוריים כדי להבטיח שחמאס וארגונים נוספים בעזה יעמדו בהתחייבויותיהם, וכי עזה תחדל להוות איום על ישראל או על תושביה עצמם.

ארה"ב תפעל עם שותפים ערביים ובינלאומיים נוספים לפיתוח כוח ייצוב בינלאומי זמני שיוצב מיד ברצועה כדי לפקח על הביטחון. הכוח יקים ויאמן כוח משטרה פלסטיני שישמש גוף ביטחון פנימי ארוך טווח.

ישראל לא תכבוש או תספח את עזה, וצה"ל יעביר בהדרגה שטחים שהוא מחזיק בהם כיום, ככל שכוחות הביטחון המחליפים יבססו שליטה ויציבות ברצועה.

חמאס יעכב או ידחה את ההצעה, הסעיפים לעיל ייושמו בשטחים נקיים מטרור, שצה"ל יעביר בהדרגה לכוח הייצוב הבינלאומי.

ישראל מסכימה שלא לבצע תקיפות עתידיות בקטאר. ארה"ב והקהילה הבינלאומית מכירות בתפקידה התיווכי החשוב של דוחה בסכסוך בעזה.

יוקם תהליך לדה-רדיקליזציה של האוכלוסייה. זה יכלול דיאלוג בין-דתי שנועד לשנות תפיסות ונרטיבים בישראל ובעזה.

כאשר שיקום עזה יתקדם ותוכנית הרפורמות של הרשות הפלסטינית תיושם, ייתכנו התנאים ליצירת נתיב אמין למדינה פלסטינית, המוכרת כשאיפתו של העם הפלסטיני.

ארה"ב תקים דיאלוג בין ישראל לפלסטינים כדי להגיע להסכמה על אופק מדיני לקיום משותף בשלום.

היה וישראל תקבל את ההצעה הזו וחמאס ייסרב, האם עדיין טכנובוי ושות׳ יגידו שזו מלחמה שרק צד אחד צריך לסיים ורק ישראל אשמה בזה שהמלחמה עדיין נמשכת?
קודם שישראל תקבל את ההצעה קשה לי להאמין שהממשלה הזו תסכים להסכם שבו יש הכרה בשאיפתו של העם הפלסטיני למדינה והסכמה לא לכבוש ולספח את עזה. אתה מסכים לזה?
תא מרבוטא
קיבל.ה  687 לייקים

Segev כתב: 27 ספטמבר 2025, 13:48 זו תוכנית 21 הנקודות במלואה לפי טיימס אוף ישראל

נשמע סבבה
בוא ננסה לגבי ישראל גם

ישראל תהיה איזור ללא טרור וללא קיצוניות
ישראל תעבור שיקום נניח בצפון ובעוטף לטובת תושביה
ישראל תנוהל בממשלת מעבר של טכנוקרטים...
D&3
קיבל.ה  1405 לייקים

@תא מרבוטא לא צריך לדחוף סימטריות הזויות בכל מקום
העמית סגליזציה זו אחת התופעות המייגעות
Segev
קיבל.ה  468 לייקים

ארז שדה כתב: 27 ספטמבר 2025, 14:32

קודם שישראל תקבל את ההצעה קשה לי להאמין שהממשלה הזו תסכים להסכם שבו יש הכרה בשאיפתו של העם הפלסטיני למדינה והסכמה לא לכבוש ולספח את עזה. אתה מסכים לזה?
אני מאוד מקווה שישראל תקבל את ההצעה הזאת
ארז שדה
קיבל.ה  1112 לייקים

Segev כתב: 27 ספטמבר 2025, 15:47
ארז שדה כתב: 27 ספטמבר 2025, 14:32

אני מאוד מקווה שישראל תקבל את ההצעה הזאת
גם אני, אבל לא שואלים אותי
תא מרבוטא
קיבל.ה  687 לייקים

D&3 כתב: 27 ספטמבר 2025, 15:39 @תא מרבוטא לא צריך לדחוף סימטריות הזויות בכל מקום
העמית סגליזציה זו אחת התופעות המייגעות
לא לכל מקום ובהחלט עמית סגל אשף ווטאבאוטיזם
אבל איכשהו ישראל 2025 (לפחות הממשלה שלה) היא אלופה בהתקרבנות ובמינוס יכולת לביקורת עצמית.

חוצמזה כבר אמר ופה שחמאס יסרב אז מה זה כבר משנה
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1971 לייקים

Gania23 כתב: 27 ספטמבר 2025, 01:35

ממש לא חייב להתיישר עם השלטון בכל דבר אבל ספציפית בנושא הביטחוני בזמן מלחמה שלא אנחנו יזמנו ובזמן שרוב העולם נגדנו ( חלק גדול מהרוב הזה נגדנו ממניעים אנטישמיים) היה נחמד עם לא היינו עושים יד אחת עם האוייבים שלנו והיינו יותר מאוחדים במלחמה הזאת, ואם כל הכבוד מבחינתי הפלסטינים הם האוייב כרגע גם אם הם נראים לך מסכנים ורעבים ואחוזי התמותה שלהם לא כל כך בוערים לי , יותר כואב לי אחוז התמותה של החיילים שלנו והחטופים כמובן .
וגם אם יש ביננו אנשים שחושבים שהמלחמה הזאת לא צודקת ואנחנו עושים רצח עם זה בסדר , אבל יש הבדל בין לחשוב ככה לבין לצאת לפומבי בפלטפורמות בינלאומיות ולהתנגד לצבא ולמדינה וסוג של להטיף לעצמנו מוסר מול כל הצבועים בעולם שרק מחכים שנמעד.
הכוונה כמובן לגופים כמו עיתון הארץ ואנשים כמו גדעון לוי , יאיר גולן , פינקלשטיין שממש עושים נזק תדמיתי וביטחוני למדינה מול כל העולם וזה מבחינתי בגידה
שים לב שאתה אמנם משלם מס שפתיים וכותב ש"לא חייבים להתיישר", אבל אז מסביר למה חייבים להתיישר ומי שלא מתיישר הוא בוגד.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1971 לייקים

El dudernio כתב: 27 ספטמבר 2025, 10:22
2. אז אני מבין שלפחות על העובדות אנחנו מסכימים. ישראל מכניסה לעזה תרופות ועזרה רפואית. מאפשרת הכנסת סיוע הומניטרי לא רק על ידה אלא גם על ידי מדינות ערב. סיוע שקוצץ על ידח אותן מדינות בטענה שאים בו עוד צורך כי יש בעזה מספיק מזון. נשמע שבגדול היא מאפשרת חיים לתושבי עזה ודואגת להם, לא בדיוק ההגדרה לרצח עם והרעבה מכוונת.

1+3-4. לאחר העובדה שהסכמנו על העובדות ב 2. אשמח להבין מה המחויבות של החאמס כלפי אותם אזרחים? האם גניבת הסיוע ההומניטרי, ומניעת אנשים מהגעה למרכזי החלוקה יש בהן מן הגורם התורם לכל הפחות למצוקה בעזה? אני לא מנקה את ישראל אבל אם אני מביא למשפחתך אוכל לשבוע ואתה אוכל את הכל מה האשמה שיש לך על הרעבת משפחתך? יש פה סיטואציה שהיא לא חד חד ערכית כמו שאתה והעולם מציגים, כתוצאה מדיס אינפורמציה, דמוניזם ודאבל סטנטרט.
הסכמה על עובדות: אני מבין שאתה מקבל את העובדה שישראל לא ממלאת את חובתה לדאוג לצרכי האוכלוסיה? שמלבד צעדים סמליים שנועדו לשמש כעלי תאנה בטיעונים כמו שלך היא לא עושה כלום ומפקירה מאות אלפים למותם?
חמאס: אני טוען (וכתבת שאתה מסכים איתי) שהאשמה והאחריות על המתרחש ברצועה הן על ישראל, ו"תרומת" החמאס בנושא, אם קיימת, היא זניחה.
לגבי הפרטים הקטנוניים שאתה מנסה בכוח להתעכב עליהם: אתה מציג תמונה מאוד חלקית ומאוד מעוותת. ישראל ***לא*** מספקת לכל אדם רעב אוכל, החמאס ***לא*** גונב את האוכל של כולם, הגורם העיקרי שמונע הגעה למרכזי החלוקה הוא צה"ל שיורה מדי יום בעשרות אנשים שמגיעים לשם וכו' וכו'. אתה לא צריך לשכנע אותי שחמאס גם לפלסטינים, אבל לנפח את החלק שלהם בזוועות למשהו שאפילו מתקרב לחלק של ישראל זה קצת מגוחך ונובע כנראה מהעובדה שאתה ניזון מתקשורת שמפמפת לך דיסאינפורמציה, דמוניזם ודאבל סטנדרט.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1971 לייקים

Segev כתב: 27 ספטמבר 2025, 10:53 למה רק ישראל (ורוסיה)?
למה אף אחד לא חושב להרחיק את פלשתין, שממשלתה הנבחרת והשולטת על חבל ארץ של אדמתה ביצעה טבח באזרחים וממשיכה לירות רקטות סטטיסטיות (מה שמהווה פשע מלחמה) לעבר אזורים מיושבים?
למה לא תימן, שממשלתה השולטת על כחצי מדינה כולל עיר הבירה יורה נשק סטטיסטי ואף טילי מצרר לעבר אזרחים בכוונה תחילה?
למה אף אחד לא חושב להרחיק את סוריה, ששליחים של ממשלתה החדשה טובחים בבני מיעוטים דרוזים ועלאווים? למה דווקא ישראל (רוסיה)?

גזענות של ציפיות נמוכות.
איך באמת לא הרחיקו את הקבוצות של הליגה החות'ית מאופ"א?
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1971 לייקים

Segev כתב: 27 ספטמבר 2025, 13:48 היה וישראל תקבל את ההצעה הזו וחמאס ייסרב, האם עדיין טכנובוי ושות׳ יגידו שזו מלחמה שרק צד אחד צריך לסיים ורק ישראל אשמה בזה שהמלחמה עדיין נמשכת?
לא הבנתי איך התרחיש ההיפותטי הזה קשור לעובדה שישראל מפעילה כוח צבאי אינסופי על אוכלוסייה אזרחית וקוראת לזה "מלחמה".
איך הסכמה או אי הסכמה להצעה כלשהי משנה את המציאות, שבה ה"מלחמה" הזאת היא חד צדדית כבר די הרבה חודשים?
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
El dudernio
קיבל.ה  1732 לייקים

teknoboy כתב: 28 ספטמבר 2025, 14:13

הסכמה על עובדות: אני מבין שאתה מקבל את העובדה שישראל לא ממלאת את חובתה לדאוג לצרכי האוכלוסיה? שמלבד צעדים סמליים שנועדו לשמש כעלי תאנה בטיעונים כמו שלך היא לא עושה כלום ומפקירה מאות אלפים למותם?
חמאס: אני טוען (וכתבת שאתה מסכים איתי) שהאשמה והאחריות על המתרחש ברצועה הן על ישראל, ו"תרומת" החמאס בנושא, אם קיימת, היא זניחה.
לגבי הפרטים הקטנוניים שאתה מנסה בכוח להתעכב עליהם: אתה מציג תמונה מאוד חלקית ומאוד מעוותת. ישראל ***לא*** מספקת לכל אדם רעב אוכל, החמאס ***לא*** גונב את האוכל של כולם, הגורם העיקרי שמונע הגעה למרכזי החלוקה הוא צה"ל שיורה מדי יום בעשרות אנשים שמגיעים לשם וכו' וכו'. אתה לא צריך לשכנע אותי שחמאס גם לפלסטינים, אבל לנפח את החלק שלהם בזוועות למשהו שאפילו מתקרב לחלק של ישראל זה קצת מגוחך ונובע כנראה מהעובדה שאתה ניזון מתקשורת שמפמפת לך דיסאינפורמציה, דמוניזם ודאבל סטנדרט.
ברגע שעברנו לווטאבוטיזם נראה לי שנגמר הדיון.... כי אתה מצהיר שאתה לא יודע דברים ואז מציין שזה שאתה לא יודע לא אומר כלום ומשליך את חוסר הידע שלך על אחרים.

חבל אבל כנראה שזה דיון ריק מתוכן.
El dudernio
קיבל.ה  1732 לייקים

teknoboy כתב: 28 ספטמבר 2025, 14:17
Segev כתב: 27 ספטמבר 2025, 13:48 היה וישראל תקבל את ההצעה הזו וחמאס ייסרב, האם עדיין טכנובוי ושות׳ יגידו שזו מלחמה שרק צד אחד צריך לסיים ורק ישראל אשמה בזה שהמלחמה עדיין נמשכת?
לא הבנתי איך התרחיש ההיפותטי הזה קשור לעובדה שישראל מפעילה כוח צבאי אינסופי על אוכלוסייה אזרחית וקוראת לזה "מלחמה".
איך הסכמה או אי הסכמה להצעה כלשהי משנה את המציאות, שבה ה"מלחמה" הזאת היא חד צדדית כבר די הרבה חודשים?
גדי כוטל היה שכן שלי בקיבוץ לפני 20 שנה כאשר נולד לאנדראה וסמי זוג הורים צעיר שעלו זה עתה מצילה.... נהרג לפני 20 יום בלחימה בעזה, כנראה שהלחימה היא לא חד צדדית למרות הכל.

דר"א 48 החטופים מעידים על כח צבאי שעדין מחזיק בהם, אלא אם אתה טוען שהאוכלוסיה העזתית עושה זאת?
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1971 לייקים

El dudernio כתב: 28 ספטמבר 2025, 14:49
teknoboy כתב: 28 ספטמבר 2025, 14:13

ברגע שעברנו לווטאבוטיזם נראה לי שנגמר הדיון.... כי אתה מצהיר שאתה לא יודע דברים ואז מציין שזה שאתה לא יודע לא אומר כלום ומשליך את חוסר הידע שלך על אחרים.

חבל אבל כנראה שזה דיון ריק מתוכן.
מציע שתבדוק מה ההגדרה של "ווטאבאוטיזם".
כתבתי שהפרטים הלא-חשובים שאני לא מכיר לאשורם לא רלוונטיים לניתוח המצב.
אתן לך דוגמה. שאלת אם אני יודע כמה בתי חולים שדה ישראל מפעילה בעזה. אני לא יודע, ואשמח לפרטים.
על הדרך אשמח אם תסביר לי למה יש צורך בבתי חולים שדה, מה קרה לבתי החולים הרגילים, האם לדעתך בתי החולים שישראל מספקת מספיקים לצרכיהם הרפואיים של כשני מיליון איש וכו'.
כתבת שישראל מכניסה לעזה תרופות. אשמח לכמה הבהרות: האם התרופות הנ"ל מספיקות לכלל האוכלוסיה שצריכה אותן? למה אנחנו שומעים אינספור דיווחים על חוסרים בתרופות בסיסיות וציוד בסיסי אחר בבתי החולים שאינם מופעלים על ידי ישראל?
אגב, איך ולמה קרה שישראל צריכה להכניס תרופות לעזה? למה הם לא יכולים להכניס לעצמם תרופות?
נערך לאחרונה על ידי teknoboy ב 28 ספטמבר 2025, 16:24, נערך פעם 1 בסך הכל.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1971 לייקים

El dudernio כתב: 28 ספטמבר 2025, 14:54
teknoboy כתב: 28 ספטמבר 2025, 14:17
גדי כוטל היה שכן שלי בקיבוץ לפני 20 שנה כאשר נולד לאנדראה וסמי זוג הורים צעיר שעלו זה עתה מצילה.... נהרג לפני 20 יום בלחימה בעזה, כנראה שהלחימה היא לא חד צדדית למרות הכל.

דר"א 48 החטופים מעידים על כח צבאי שעדין מחזיק בהם, אלא אם אתה טוען שהאוכלוסיה העזתית עושה זאת?
קודם כול, תנחומיי.

לא כתבתי שהחמאס לא קיים, כתבתי שה"מלחמה" מתנהלת בעיקר נגד האוכלוסיה (מזה כמה חודשים) ושהכוח שמופעל משני הצדדים לחלוטין לא פרופורציונלי.
מקבל את התיקון, הביטוי "חד צדדי" היה מוגזם. פספסתי את האחוז או שניים שהחמאס "תורם" לעסק.
מה שכן, אולי אתה תוכל להסביר לי איך התשובה של החמאס להצעה כלשהי ישנה איכשהו את ההגדרה של מה שקורה בפועל במציאות האמיתית בשטח.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
D&3
קיבל.ה  1405 לייקים

הוקמו 13 בתי חולים שדה (זה הדרך הכי נורמלית לכתוב את זה?) בעזה בשיתוף של ישראל עם מדינות שונות (אמירויות, ירדן, וכו').

ומה שקרה לבתי החולים הרגילים זה שחמאס עשה בהם שימוש, שמחתי לעזור (כמחצית מהם עדיין פעילים, וגם רוב אלה שלא פעילים נמצאים בשטחים שאין בהם כרגע עזתים).

,
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1971 לייקים

D&3 כתב: 28 ספטמבר 2025, 16:30 1. הוקמו 13 בתי חולים שדה (זה הדרך הכי נורמלית לכתוב את זה?) בעזה בשיתוף של ישראל עם מדינות שונות (אמירויות, ירדן, וכו').

2. ומה שקרה לבתי החולים הרגילים זה שחמאס עשה בהם שימוש, שמחתי לעזור (כמחצית מהם עדיין פעילים, וגם רוב אלה שלא פעילים נמצאים בשטחים שאין בהם כרגע עזתים).

,
1. תודה. יש לך תשובות גם לשאלות האחרות?
2. אני יודע שלגבי חלקם נטען כך (פעם אפילו הציגו מודל תלת מימד שנשלף מהתחת ואז התגלה שלא היה ולא נברא, מה שכמובן לא יזיז לך). לגבי חלקם אפילו לא טרחו לטעון דבר כזה, אבל אל תיתן לזה להפריע לך לדקלם את מה ששמעת בטלוויזיה.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
D&3
קיבל.ה  1405 לייקים

teknoboy כתב: 28 ספטמבר 2025, 16:43
D&3 כתב: 28 ספטמבר 2025, 16:30 1. הוקמו 13 בתי חולים שדה (זה הדרך הכי נורמלית לכתוב את זה?) בעזה בשיתוף של ישראל עם מדינות שונות (אמירויות, ירדן, וכו').

2. ומה שקרה לבתי החולים הרגילים זה שחמאס עשה בהם שימוש, שמחתי לעזור (כמחצית מהם עדיין פעילים, וגם רוב אלה שלא פעילים נמצאים בשטחים שאין בהם כרגע עזתים).

,
2. אני יודע שלגבי חלקם נטען כך (פעם אפילו הציגו מודל תלת מימד שנשלף מהתחת ואז התגלה שלא היה ולא נברא, מה שכמובן לא יזיז לך). לגבי חלקם אפילו לא טרחו לטעון דבר כזה, אבל אל תיתן לזה להפריע לך לדקלם את מה ששמעת בטלוויזיה.
היו מתחמי שליטה של חמאס מתחת לשיפא, יותר מידי פרופגנדה חמאסית הגבירה אצלך את היצר לשכתב את ההיסטוריה
הם גם חזרו לשם כי אנשים כמוך נתנו להם את הלגיטמציה

ומה שאתה רואה בטלוויזיה בSKY זה "מומחה" שקובע שתקיפה של צהל מתחת לבית חולים אחר בכלל לא כוונה למנהרה אלא היה שם ביוב וזה נטו תקיפה בבית חולים, מה שקורה במציאות שאתה כל כך אוהב לדבר עליה (אבל אין לך מושג מה קורה בה) זה שחיסלו בתקיפה הזו את בכירי חמאס.

אתה כמו צופה ערוץ 14 טיפוסי רק במקום שביבי אוריך ולוק יקבעו לך את המציאות אתה משלשל את הגיגיו של אבו עוביידה
El dudernio
קיבל.ה  1732 לייקים

teknoboy כתב: 28 ספטמבר 2025, 16:43

,
יש צילומים של לוחמים נכנסים לפירים בתוך בתי החולים לא צריך מודלים ב 3 מימשים בשביל זה. ...

לגבי כמויות התרופות והסיוע שמד"א מכניסה ביחד עם הסהר והצלב האדום אוכל לבדוק לך... אבל אני לא מאמין שימסרו לי דוח"ות... אין לא מושג למה אבל מאחר אבל אני סומך ב 100% על המידע שהויבר אלי (אם תרצה לדעת מקור בפרטי).

אני לא טוען לרגע שישראל חפה מטעויות אני מאשים את ביבי כנראה יותר ממך במצב וסובל ממנו יותר ממך כתושב הארץ שהינו מיעוט "בוגדני" אני רק מציג כאן מידע שהתמונה שמוצגת בחו"ל היא מסולפת בחלקה והיא קשורה לתעמולה שנשלטת על ידי החאמס / קאטר או מי שחפץ בהטיה נגד ישראל.
D&3
קיבל.ה  1405 לייקים

מה שיפה שאני מכיר את השימוש של חמאס במתחם מתחת לשיפא (ומתחמים אחרים) באופן וודאי לא דרך הטלווזיה, אבל המח של טקנובוי כל כך מלא פרופגנדה שהתקשורת זבל בשמאל המערבי מפיצה בשביל חמאס שמבחינתו זה ערוצי התרעלה (הפעם בכובע אחר) הכניסו לי את זה לראש

הוא וצופי ערוץ 14 זה בול אותו דבר
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1971 לייקים

מתחמי שליטה -> לוחמים נכנסים לפירים -> שימוש
אם האירנים היו מציגים מודל תלת ממד של מתחם שליטה צה"לי מתחת לסורוקה, ואחר כך תמונות של חיילים חמושים מתוך בית החולים, זה היה הופך השמדה שלו ללגיטימית?
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
שליחת תגובה