המלצות הגירה
- its-sick
- קיבל.ה 1417 לייקים
מצבנו בעולם רע מצד אחד, והמצב פה ממש ממש רע מצד שני (עלאק משק אוטרקי)
נשאלת השאלה: לאן יכולה משפחה ישראלית להימלט בלי שעברה ירדוף אותה?
יעני: מדינה דמוקרטית, כלכלה שעדיין מתפקדת (לא צרפת או יוון) ומינימום שנאה ליהודים.
המלצות אפשר לא רק מידע אישי אלא גם מבן משפחה קרוב שברח.
שוקרן.
יעני: מדינה דמוקרטית, כלכלה שעדיין מתפקדת (לא צרפת או יוון) ומינימום שנאה ליהודים.
שוקרן.
חוקים ואיסורים שאין מקורם ב"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" הם מרושעים מטבעם. לפי מדד זה הדת היהודית קרובה למעמד של רשע מוחלט.
لا إله
מי שמאמין ולא מפחד, הריהו שקול למחבל מתאבד.
נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.
لا إله
-
- קיבל.ה 2920 לייקים
למה מה רע פה, הבידוד? שווה למות מרעב בשביל שזיבי יהיה ראש ממשלה ובשביל שהסמוטריצ׳ים הזבל יקימו את מצפה קקה בעזה.
המלצה לך איציק- תבטיח לזיבי שהוא ראש ממשלה ל15 שנה והכל פתאום יהיה יותר נורמלי(קצת יותר)
מי יהיה 10 בהפועל? זאת השאלה הדחופה.
המלצה לך איציק- תבטיח לזיבי שהוא ראש ממשלה ל15 שנה והכל פתאום יהיה יותר נורמלי(קצת יותר)
מי יהיה 10 בהפועל? זאת השאלה הדחופה.
- its-sick
- קיבל.ה 1417 לייקים
אני תיכף סוגר הבסטה, לי לא משנה כלום, אני מרחם על הדור הבא. ככה זה, לב רך. הם מנדנדים לי יותר ויותר.
חוקים ואיסורים שאין מקורם ב"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" הם מרושעים מטבעם. לפי מדד זה הדת היהודית קרובה למעמד של רשע מוחלט.
لا إله
لا إله
-
- קיבל.ה 2920 לייקים
למה סוגר? תראה את הבן של אלף זונות קראק, איך הוא בריא כמו שור
-
- קיבל.ה 2250 לייקים
אוסטרליהits-sick כתב:מצבנו בעולם רע מצד אחד, והמצב פה ממש ממש רע מצד שני (עלאק משק אוטרקי)
שוקרן.
- its-sick
- קיבל.ה 1417 לייקים
העיתונות מספרת לנו על אנטישמיות באוסטרליה.
דווקא במלבורן בה יש לאשתי משפחה שרפו בית כנסת והשחיתו מסעדה.
גם באינטרנט התרשמתי שיש שנאת יהודים בוערת גם בקרב השמות המערביים
لا إله
لا إله
-
- קיבל.ה 2250 לייקים
נו,באמתits-sick כתב:העיתונות מספרת לנו על אנטישמיות באוסטרליה.
אתה לא יודע שתמיד מגזימים .
שרפת הבית כנסת היא כ200 מטר מאיפה שאני גר.
אז נכון שבגלל המלחמה המצב קצת יותר קשה.
אבל במשך כמעט ה40 שנה שאני גר פה,בחיים לא הייתה פה אנטישמיות.להפך,אנשים פה ממש אוהבים את ישראל ויהודים.
יותר מזה,במסגרת העבודה פגשתי הרבה הרבה מוסלמים וגם במסעדות שלהם.אפילו לא פעם אחת לא ספרתי להם שאני ישראלי .
-
- קיבל.ה 2250 לייקים
לא קרה שלא ספרתי להם.Nati כתב:נו,באמתits-sick כתב:העיתונות מספרת לנו על אנטישמיות באוסטרליה.
אתה לא יודע שתמיד מגזימים .
שרפת הבית כנסת היא כ200 מטר מאיפה שאני גר.
אז נכון שבגלל המלחמה המצב קצת יותר קשה.
אבל במשך כמעט ה40 שנה שאני גר פה,בחיים לא הייתה פה אנטישמיות.להפך,אנשים פה ממש אוהבים את ישראל ויהודים.
יותר מזה,במסגרת העבודה פגשתי הרבה הרבה מוסלמים וגם במסעדות שלהם.אפילו לא פעם אחת לא ספרתי להם שאני ישראלי .
-
- קיבל.ה 149 לייקים
ממש ממש ממליץ לעבור לוויטנאם, יש פה מלא זרים, ויש פה הרבה הקלות עם ויזה, במינימום צריך לצאית כל 3 חודשים באוטובוס ללאוס ולחזור.
אף אחד לא שמע על המלחמה אף פעם
אף אחד לא שמע על המלחמה אף פעם
- סומך
- קיבל.ה 1525 לייקים
דורהם צ. קרולינה
פיצוחי שווארמה
הבורסה הבורסה
הבורסה הבורסה
-
- קיבל.ה 74 לייקים
דבר איתי בפרטי ותקבל עזרה למקום טוב באמצעits-sick כתב: ↑15 ספטמבר 2025, 18:47 מצבנו בעולם רע מצד אחד, והמצב פה ממש ממש רע מצד שני (עלאק משק אוטרקי)
שוקרן.
- הפועל
- קיבל.ה 1982 לייקים
- יצירת קשר:
קצת צריך לגדל ירקות ולאכול קציצות מעלי חוביזה וכבר בורחים?
נפולת של נמושות
נפולת של נמושות
נעשינו לנטל, אנו וזיכרונותינו, ובסופו של דבר נמכרנו
היינו של ההסתדרות, אבל עכשיו כבר לא
איש אחד, מוישה, בא וקנה אותנו
היינו של ההסתדרות, אבל עכשיו כבר לא
איש אחד, מוישה, בא וקנה אותנו
- its-sick
- קיבל.ה 1417 לייקים
למה ככה? ההמונים זורמים לנתב"ג וכולם רוצים עצה טובה!בלומי האדום כתב: ↑16 ספטמבר 2025, 13:08דבר איתי בפרטי ותקבל עזרה למקום טוב באמצעits-sick כתב: ↑15 ספטמבר 2025, 18:47 מצבנו בעולם רע מצד אחד, והמצב פה ממש ממש רע מצד שני (עלאק משק אוטרקי)
שוקרן.
لا إله
لا إله
- תתאבד כבר
- קיבל.ה 160 לייקים
בלומי למה לא נפגשנו כשגרתי באינסברוק?
אה ו.. אוסטריה. או הולנד. או דנמרק אבל הם יפים שזה כואב הלב
אה ו.. אוסטריה. או הולנד. או דנמרק אבל הם יפים שזה כואב הלב
אנשי הפועל תל אביב כדורסל, הציון שלכם הוא 0. תשתפרו בבקשה - ת.כ, ערב המשחק נגד הפ' ב"ש
כל העוולות אחת הן, והמחשבה שלא כך, היא מקור כל העוולות.
וחוץ מזה, לשם מה נתכנסנו? יאללה הפועל!
כל העוולות אחת הן, והמחשבה שלא כך, היא מקור כל העוולות.
וחוץ מזה, לשם מה נתכנסנו? יאללה הפועל!
-
- קיבל.ה 256 לייקים
דרום טירול באיטליה. אזור בולזנו. דבר איתי אם מעניין אותך
- its-sick
- קיבל.ה 1417 לייקים
אלפקה, בטוח לישראלים בלונדון?
لا إله
لا إله
- KingAlpaca
- קיבל.ה 1648 לייקים
- פרימו לוי
- קיבל.ה 1304 לייקים
אולי אלפקה מעט הרחיק לכת עם נאו נאצי, אבל רק מעט. את החרא הצבי יחזקאלי שיוצא לך מהמקלדת תשמור לפורום של אוהדי ביתר. "מחבק מחבלי חמאס" עאלק, הדבר הכי קרוב למחבלי חמאס כאן זה זבלים ימניים מטונפים כמוך, אתה התאום היהודי שלהם.
לנושא האשכול, איציק אמנם לא היגרתי עדיין אבל הייתי בחול לא מעט בשנה האחרונה, מה שעבד לי טוב עם אנשים שיצאו עלי באופן אישי כי אני ישראלי זה להבהיר להם שאני מתנגד למלחמה יותר מהם, משלם על זה מחירים יותר גבוהים מהם ובטח פועל באופן אקטיבי לסיום המלחמה יותר מהם, וכשהייתי בארה"ב גם צחקתי עליהם שיש להם חלק הרבה יותר גדול ממני בפצצות שנופלות בעזה כמשלמי מיסים אמריקאים, בעוד אני חי על מלגה פטורה ממס. זאת לא סיטואציה נעימה בלשון המעטה אבל להבהיר את עמדתי לרוב עבד די טוב גם מול מי שלא יצאו עלי אלא התרחקו או נהיו מוזרים.
לנושא האשכול, איציק אמנם לא היגרתי עדיין אבל הייתי בחול לא מעט בשנה האחרונה, מה שעבד לי טוב עם אנשים שיצאו עלי באופן אישי כי אני ישראלי זה להבהיר להם שאני מתנגד למלחמה יותר מהם, משלם על זה מחירים יותר גבוהים מהם ובטח פועל באופן אקטיבי לסיום המלחמה יותר מהם, וכשהייתי בארה"ב גם צחקתי עליהם שיש להם חלק הרבה יותר גדול ממני בפצצות שנופלות בעזה כמשלמי מיסים אמריקאים, בעוד אני חי על מלגה פטורה ממס. זאת לא סיטואציה נעימה בלשון המעטה אבל להבהיר את עמדתי לרוב עבד די טוב גם מול מי שלא יצאו עלי אלא התרחקו או נהיו מוזרים.
-
- קיבל.ה 1433 לייקים
אני אגב לא בטוח כמה חשוב לאיציק לשמור על זהות ישראלית.
אם לא אז מה זה משנה?
זה כמובן עצוב שהעולם מתמלא בנאצים שאם היו יודעים שאתה ישראלי זה היה משנה להם, אבל אם לא חשוב לך לשמור על זה אז לא צריך להפסיד בגלל זה.
ומהשיח שאני עשיתי עם אנשים שהיגרו אם שקלו הגירה, אם זה אירופה אז-
דנמרק הולנד גרמניה או שוויץ, אם רוצים יותר רחוק אז אולי קנדה( אני פחות בעד)
אם לא אז מה זה משנה?
זה כמובן עצוב שהעולם מתמלא בנאצים שאם היו יודעים שאתה ישראלי זה היה משנה להם, אבל אם לא חשוב לך לשמור על זה אז לא צריך להפסיד בגלל זה.
ומהשיח שאני עשיתי עם אנשים שהיגרו אם שקלו הגירה, אם זה אירופה אז-
דנמרק הולנד גרמניה או שוויץ, אם רוצים יותר רחוק אז אולי קנדה( אני פחות בעד)
-
- קיבל.ה 1433 לייקים
ואפשר להעביר את הדיונים על הימין הקיצוני נאצים ושאר ירקות לאשכול אחר ולדבר פה על הגירה?
מעטים המקרים שאשכרה נפתח פה אשכול שחברים בפורום יכולים לעזור לחברים אחרים, אל תהרסו את זה
מעטים המקרים שאשכרה נפתח פה אשכול שחברים בפורום יכולים לעזור לחברים אחרים, אל תהרסו את זה
-
- קיבל.ה 471 לייקים
לא התיישן טוב לצערנוKingAlpaca כתב: ↑20 ספטמבר 2025, 14:11ברור.
אתה אפילו צריך לשאול???!!!
-
- קיבל.ה 692 לייקים
זה היה במנצ'סטר
וזה לא שונה מישראלים בירושלים, בבני ברק , בשדרות או בכל מקום אחר בארץ שהיו בו טילים או פיגועים
-
- קיבל.ה 471 לייקים
מי אמר ששונה.
עצוב מאוד
-
- קיבל.ה 336 לייקים
סוף סוף אשכול מעניין.
בכל אופן אנחנו באותה סירה.
כבר שנתיים עם ההשלמה המוחלטת שלא נוכל להמשיך לגור פה. שנינו אקדמאים, הייטקיסטים, חיים מעל הממוצע, ומוכנים לרדת 2 רמות העיקר לא לתת לילד לגדול פה. (למען האמת גם לפני הילד, ההתפלגות הדמוגרפית הביאה אותי להבנה שאין סיכוי שבעוד 35 שנה אני רוצה לעשות פה פנסיה.)
אבל כל כך קשה לעזוב.
החברים פה, המשפחות פה. בחוץ אין לנו כלום. לא מתחברים לקונספט של קהילה יהודית כי אנחנו סולדים מדת כמו מאש.
קהילה ישראלית זה דבר נדיר. אנחנו חייבים מדינה דוברת אנגלית.
כמעט ואין אופציות. זה באמת סופר קשה.
בשנתיים האלה, הדבר היחיד שקידמנו זה הוצאת דרכון רומני. שמנו לעצמנו דדליין של גיל 10 של הילדים. אם זה יגיע, עוברים גם לסתם מדינה.
כבר שנתיים עם ההשלמה המוחלטת שלא נוכל להמשיך לגור פה. שנינו אקדמאים, הייטקיסטים, חיים מעל הממוצע, ומוכנים לרדת 2 רמות העיקר לא לתת לילד לגדול פה. (למען האמת גם לפני הילד, ההתפלגות הדמוגרפית הביאה אותי להבנה שאין סיכוי שבעוד 35 שנה אני רוצה לעשות פה פנסיה.)
אבל כל כך קשה לעזוב.
החברים פה, המשפחות פה. בחוץ אין לנו כלום. לא מתחברים לקונספט של קהילה יהודית כי אנחנו סולדים מדת כמו מאש.
בשנתיים האלה, הדבר היחיד שקידמנו זה הוצאת דרכון רומני. שמנו לעצמנו דדליין של גיל 10 של הילדים. אם זה יגיע, עוברים גם לסתם מדינה.
-
- קיבל.ה 1433 לייקים
https://www.haaretz.com/israel-news/202 ... 3b77280000
אמנם לא מסוכן כמו ג'יהאדיסטים, אבל ישראלים
בהחלט לא רצויים אצל לא מעט לונדונים.
אמנם לא מסוכן כמו ג'יהאדיסטים, אבל ישראלים
בהחלט לא רצויים אצל לא מעט לונדונים.
- Red Wolf
- קיבל.ה 1192 לייקים
בדיוק באותו מצב ותחושות כמוךNARKOTIKA כתב: ↑02 אוקטובר 2025, 21:42 סוף סוף אשכול מעניין.
אבל כל כך קשה לעזוב.
רק שהדרכון הרומני שלנו נתקע כי רומניה החליטה שמעכשיו צריך לדעת לכתוב לקרוא ולדבר את השפה
המצב קשה
- קפטן ג'ק
- קיבל.ה 572 לייקים
יש לי מקום נהדר לספר לך עליו - חופים מקסימים, בנייה צמודת קרקע, קהילתיות מחבקת. משפחות צעירות עם מלא ילדים.
מחירים זולים. תחושת ביטחון אמיתית (כולל מערך אבטחה קפדני עם סיורים ממונעים מסביב לשכונה של חברת השמירה הבינ"ל). שקיעות רומנטיות. אזור ללא מס.
קוראים לזה נופי ח'אן יונס גימל. שיווק ב. סמוטריץ' ובניו, החל מקיץ 2026. תארזו מזוודות...
אם לא מתאים אז כנראה שבקיץ 2028 מתחילים בנייה בהרחבה של 'אורות ביירות'. רק 10 דקות מהדאחיה וכל חברות הדיפנס-טק האיראניות המובילות. תשקלו את זה!
מחירים זולים. תחושת ביטחון אמיתית (כולל מערך אבטחה קפדני עם סיורים ממונעים מסביב לשכונה של חברת השמירה הבינ"ל). שקיעות רומנטיות. אזור ללא מס.
קוראים לזה נופי ח'אן יונס גימל. שיווק ב. סמוטריץ' ובניו, החל מקיץ 2026. תארזו מזוודות...
אם לא מתאים אז כנראה שבקיץ 2028 מתחילים בנייה בהרחבה של 'אורות ביירות'. רק 10 דקות מהדאחיה וכל חברות הדיפנס-טק האיראניות המובילות. תשקלו את זה!
תקרת שכר, יא חביבי ! רק תקרת שכר (בכדורסל וגם בכדורגל) !
-
- קיבל.ה 74 לייקים
מי שחושב על ירידה מהארץ, שיקבל החלטה, ויתחיל להזיז את ההכנות קדימה.NARKOTIKA כתב: ↑02 אוקטובר 2025, 21:42 סוף סוף אשכול מעניין.
אבל כל כך קשה לעזוב.
בהרבה מאוד מקומות באירופה, ואני מאמין שגם בעוד מקומות בעולם, יש כיום קהילות גדולות של ישראלים, שמקיימות פעילות ערה לצד הקהילות היהודיות הוותיקות.
בשנים האחרונות, גדל מאוד זרם הישראלים שהגיעו לאירופה, ויחד איתם גדלה גם הפעילות של אותה קהילה.
באוסטריה בה אני מתגורר, קיימת קהילה יהודית וותיקה, שגדלה בשנות ה- 70 עם העלייה מהגוש הסובייטי, ומעריכים אותה בכ- 12,000 עד 15,000.
בשנים האחרונות הגיעו המון ישראלים לפה. פעם היו אלו בעיקר סטודנטים, שלפני שהספקת ליצור עימם קשר, נעלמו.
היום מדובר בעיקר במשפחות עם ילדים, שמאז הקורונה, והקמת הממשלה האחרונה הזרם שלהם רק מתגבר. אין מספרים מדוייקים, אבל יש כל סמן דרישה שלהם לפעילויות למשפחות ולילדים, וזה סימן ברור לגדילה מתמדת.
הרבה מאוד אקדמיאים, שמגיעים לפה בעקבות עבודה שמצאו או פוסט דוקטורט.
לפני שבועיים הייתי במפגש של ארגון של אקדמאים עם תואר שני, שמספר החברים בו הוכפל מהשנה שעברה.
לא כולם יודעים את השפה, ולא כולם צריכים את השפה לעבודה פה.
המשותף לרובם, שהם פה להישאר לתקופה ארוכה, ולכן יש גם דרישה לפעילויות משותפות.
הרבה מאוד משפחות עם ילדים במגוון גילאים, וגם פה מעשית פעילות רחבה של הקהילה הישראלית והיהודית לספק את הצרכים, כגון חוגים, בתי ספר של יום ראשון וקייטנות בקיץ.
קהילה ישראלית זה בכלל לא נדיר, זה מה שמעיר את הקהילות באירופה.
שפה, אני מכיר הרבה מאוד ישראלים שהגיעו לפה, חיים פה כבר מספר שנים, והגרמנית שלהם לא מספיקה לקניות בסופר. מצד שני הם עדיין, חיים פה כבר מספר שנים, מקיימים קשרי עבודה ואפילו נהנים מהחיים בקהילה הישראלית.
מכיר גם דוגמא, לזוג עם שני ילדים, שמתגוררים בבניין מולנו, שעובדים אונליין עם ישראל, הילדים בגן מקומי, ורמת הקשרים שלהם עם מקומיים הוא מאוד מצומצם.
אני יודע שעוד שנייה אני מקבל את מנת הביקורת על המשפטים הבאים, אבל צריך גם לאמר אותה
לא קל להיות יהודי באירופה בשנים האחרונות, ואפילו יותר קשה להזדהות בתור ישראלי.
מה שכן, ישראלי נורמלי מזהים בעיקר אם הוא מחצין את הישראליות שלו, ויהודי ברוב המקרים זה שם, והם בהחלט מנסים להסתיר אותה, אם זה ניתן.
זה לא אומר, שמסוכן ללכת ברחוב או צריך לחשוש, אבל צריך לקחת את זה בחשבון, ולנהוג חכם.
גם לגבי הילדים, לא חייבים לשלוח אותם ישר ורק לבית הספר היהודי, אבל צריך בהחלט לבדוק את בתי הספר לפני קבלת החלטות. הרבה מאוד ישראלים בוחרים לשלוח את הילדים בשנים האחרונות לבתי ספר פרטיים, על מנת למנוע מהם את הקונפליט, שבחלק לא קטן מבתי הספר, הוא כמעט בלתי נמנע.
בקיצור, אם רוצים לעזוב, וזאת הכוונה, אז לא צריך לחשוש מידיעת השפה או ממציאת חברים חדשים.
זה אמנם לא כמו בארץ, ויש זמן הסתגלות לכל חברי המשפחה, אבל זה לא משימה בלתי אפשרית.
הכי חשוב זה להחליט על יעד או לחפש עבודה, ומשם להחליט על יעד, ואז לבדוק את שאר האספקטים של הגירה.
הרבה מאוד עשו את זה לפנייך, ויש מספיק קבוצות של ישראלים עם נסיון בפייסבוק עם גוון מקומי, שיישמחו לתת עצות ועזרה.
משפחה וחברים, יבואו לבקר ולתמוך, לא צריך לדאוג. זה לא כמו בארץ, אבל לומדים לחיות עם המרחק הפיזי.
אם אתה רציני, תתחיל לעבוד בכיוון.
כל מה שציינת כקושי, הוא מובן, אבל הוא פתיר, ואחרי מספר שנים פה, אתה גם תבין על מה אני מדבר
בהצלחה!
סוגר תכף עשור בבודפשט, הונגריה.
מוזמן להתייעץ איתי לגבי מעבר לחו״ל.
דמוקרטיה קשה להגיד. אבל מדינה נעימה.
מוזמן להתייעץ איתי לגבי מעבר לחו״ל.
דמוקרטיה קשה להגיד. אבל מדינה נעימה.
-
- קיבל.ה 2920 לייקים
https://news.walla.co.il/item/3788303
מדאיג האמת
מה ישאר פה עוד 15-20 שנה?
יהיה את הפועל עדיין?
בכלל יש לי הרגשה רעה שהעולם לקראת משהו מסוג ״הברירה הטבעית״ לסינון האנושות. מפחיד. בכל העולם, לא רק פה.
מדאיג האמת
מה ישאר פה עוד 15-20 שנה?
יהיה את הפועל עדיין?
בכלל יש לי הרגשה רעה שהעולם לקראת משהו מסוג ״הברירה הטבעית״ לסינון האנושות. מפחיד. בכל העולם, לא רק פה.