מור בוסקילה

פורום אוהדי הפועל תל אביב
Niro
קיבל.ה  1297 לייקים

7even כתב: 26 אוגוסט 2025, 11:52
Niro כתב: 26 אוגוסט 2025, 11:15
7even כתב: 26 אוגוסט 2025, 11:08

כי חלק לא קטן מתקציב ההתאחדות הוא מהמדינה
בורר מטעם ההתאחדות לא מקבל כסף מהמדינה, רק מהצדדים.
אז למה הוא כזה עצלן ברמת עובד מדינה?
זה באמת לא ברור, ממה שאני הכרתי בעבר, בוררויות מטעם ההתאחדות לכדורגל הן מהירות והדגש המרכזי בהן הוא שלא תהיה פגיעה מקצועית בשחקן. פה הכל הפוך.
להבנתי הולכים להחליף את כל הבוררים הקיימים בחדשים, אולי בגלל זה יש אווירת אס"ק.
Mendelson
קיבל.ה  324 לייקים

רדפוקס כתב: 19 יולי 2025, 13:28
אוגוסטוס היל כתב: 19 יולי 2025, 13:24
רדפוקס כתב: 19 יולי 2025, 13:09 מה שכן יש פה איזו לקונה שאני לא לגמרי מבין -
נניח שיש שחקן שהוא בן 20, סיים חוזה והוא שחקן חופשי אבל הקבוצה שלו לא מסכימה לאף מתווה דמי השבחה עבורו והוא לא יכול לפנות לועדה למעמד השחקן מכיוון שהוא לא עבר את גיל 21 כפי שמוגדר בתקנון.
במקרה כזה השחקן בעצם מסונדל, קרי הוא לא חלק ממסגרת קבוצתית של הקבוצה הקודמת כי שחקן חופשי והוא גם לא יכול להצטרף למסגרת קבוצתית אחרת כל עוד הקבוצה הקודמת שלו תמשיך לסרב לכל מתווה דמי השבחה ואין לו למי לפנות בעניין.
לדעתי זה בדיוק הסיבה לכל ההתנהלות שלנו ומניח שיש כל מיני פסיקות וכו שמהססות קייס משפטי
עכשיו קראתי קצת יותר בתקנון ועניתי לעצמי על הלקונה -
שחקן בן פחות מ-21 יכול לפנות לועדה למעמד השחקן כדי שתקבע פיצוי בתום שנת הסגר שהוא חייב להיות בו (לא יקרה במצבנו, אין סרט שבוסקילה ילך להסגר).
אחרי שדיברנו על זה לפני כמה שבועות השתכנעתי שאתה צודק, ושהתקנון דווקא כן משאיר שלוש ברירות בלבד: או שהפועל ור"ג מסכימות על סכום העברה, או שבוסקילה ור"ג מסכימים על חוזה חדש ביניהם, או שבוסקילה נכנס לשנת הסגר ולאחריה יכול לחתום בהפועל בתמורה לדמי השבחה. גם השתמע מהתקנון שבמקרה הזה אין ממש אפשרות לפנות לוועדה למעמד השחקן כדי לקבוע תג מחיר, אלא אם זה נעשה ביוזמתה של ר"ג (או ביוזמתו של בוסקילה, אם היה בן 21 כשהסתיים החוזה הקודם שלו, וכידוע הוא היה בן 20 בתום החוזה).

ולמרות כל הדברים האלו - אני קורא את הכתבות של הדר יעקובי ואופיר סער מהימים האחרונים, שכביכול מסקרים את זה, וזה נשמע שהדיון הוא לגמרי בלבל אחר ובמנותק ממה שהוכחת מהתקנון. אני מבין שהשאלה הראשונה היא האם לבוסקילה יש חוזה בתוקף או לא, ובזה אני די משוכנע שהצדק בצד שלנו, כי כל דבר שלא הופקד בבקרה לא תקף (בניגוד לכל חוזה עבודה אחר במשק). ובהנחה שהחוזה לא תקף, לפי שני הכתבים האלו המחלוקת היא בין התקווה של הפועל שהבורר יפסוק דמי השבחה נמוכים בלבד (הנסיון מלמד במקרים דומים שמדובר באמת בסכום נמוך, בהתחשב ברקורד של בוסקילה על הנייר), ובין התקווה של ר"ג שהבורר יפסוק דמי העברה גבוהים.

זה לא מסתדר לי עד הסוף... הבורר במקרה הזה הוא מסלול עוקף לוועדה למעמד השחקן? הקבוצות נתנו לו מנדט להחליט על סכום, או שהוא בכלל יכול להצמד לתקנון ולומר שבוסקילה לא תחת חוזה, אבל חייב לבחור בין אותן אפשרויות שמניתי קודם - הסגר, חוזה בר"ג, או הסכמה בין ר"ג להפועל על סכום?

סעמק עם הסאגה המסריחה הזאת. וכמה שאני מייחל רע למועדון המגעיל הזה, עוד לפני הסאגה הזאת, עם כל הבכיינות והנהי שלהם בעונה הקודמת.
סמל אישי של משתמש
רדפוקס
קיבל.ה  5506 לייקים

Mendelson כתב: 26 אוגוסט 2025, 14:14
אוגוסטוס היל כתב: 19 יולי 2025, 13:24
לדעתי זה בדיוק הסיבה לכל ההתנהלות שלנו ומניח שיש כל מיני פסיקות וכו שמהססות קייס משפטי
שחקן בן פחות מ-21 יכול לפנות לועדה למעמד השחקן כדי שתקבע פיצוי בתום שנת הסגר שהוא חייב להיות בו (לא יקרה במצבנו, אין סרט שבוסקילה ילך להסגר).
אחרי שדיברנו על זה לפני כמה שבועות השתכנעתי שאתה צודק, ושהתקנון דווקא כן משאיר שלוש ברירות בלבד: או שהפועל ור"ג מסכימות על סכום העברה, או שבוסקילה ור"ג מסכימים על חוזה חדש ביניהם, או שבוסקילה נכנס לשנת הסגר ולאחריה יכול לחתום בהפועל בתמורה לדמי השבחה. גם השתמע מהתקנון שבמקרה הזה אין ממש אפשרות לפנות לוועדה למעמד השחקן כדי לקבוע תג מחיר, אלא אם זה נעשה ביוזמתה של ר"ג (או ביוזמתו של בוסקילה, אם היה בן 21 כשהסתיים החוזה הקודם שלו, וכידוע הוא היה בן 20 בתום החוזה).

ולמרות כל הדברים האלו - אני קורא את הכתבות של הדר יעקובי ואופיר סער מהימים האחרונים, שכביכול מסקרים את זה, וזה נשמע שהדיון הוא לגמרי בלבל אחר ובמנותק ממה שהוכחת מהתקנון. אני מבין שהשאלה הראשונה היא האם לבוסקילה יש חוזה בתוקף או לא, ובזה אני די משוכנע שהצדק בצד שלנו, כי כל דבר שלא הופקד בבקרה לא תקף (בניגוד לכל חוזה עבודה אחר במשק). ובהנחה שהחוזה לא תקף, לפי שני הכתבים האלו המחלוקת היא בין התקווה של הפועל שהבורר יפסוק דמי השבחה נמוכים בלבד (הנסיון מלמד במקרים דומים שמדובר באמת בסכום נמוך, בהתחשב ברקורד של בוסקילה על הנייר), ובין התקווה של ר"ג שהבורר יפסוק דמי העברה גבוהים.

זה לא מסתדר לי עד הסוף... הבורר במקרה הזה הוא מסלול עוקף לוועדה למעמד השחקן? הקבוצות נתנו לו מנדט להחליט על סכום, או שהוא בכלל יכול להצמד לתקנון ולומר שבוסקילה לא תחת חוזה, אבל חייב לבחור בין אותן אפשרויות שמניתי קודם - הסגר, חוזה בר"ג, או הסכמה בין ר"ג להפועל על סכום?

סעמק עם הסאגה המסריחה הזאת. וכמה שאני מייחל רע למועדון המגעיל הזה, עוד לפני הסאגה הזאת, עם כל הבכיינות והנהי שלהם בעונה הקודמת.
תראה למרות שיש לי רקע משפטי אין לי באמת מושג איך עובדים מנגנוני "הצדק" של ההתאחדות לכדורגל.
ממה שהבנתי הועדה לא רלוונטית במקרה בוסקילה מפאת גילו (הגיל שלפי התקנון, כלומר מתחת ל-21).
יכול מאוד להיות שהקבוצות נתנו לבורר מנדט לקבוע בענינו ושהבורר רשאי לתת סעדים אחרים מאלו שמנויים בתקנון.
התוצאה הכי רעה לנו תהיה שהבורר יקבע שהוא שחקן רמת גן והחוזה שלו תקף לא יקבע לו תג מחיר ויורה שר"ג רשאית לדרוש עליו ככל העולה על רוחה.
האם התוצאה הזאת נשמעת לי סבירה לאור הכתוב בתקנון? כן.
קפבלנקה
קיבל.ה  485 לייקים

רדפוקס כתב: 26 אוגוסט 2025, 14:21

תראה למרות שיש לי רקע משפטי אין לי באמת מושג איך עובדים מנגנוני "הצדק" של ההתאחדות לכדורגל.
ממה שהבנתי הועדה לא רלוונטית במקרה בוסקילה מפאת גילו (הגיל שלפי התקנון, כלומר מתחת ל-21).
יכול מאוד להיות שהקבוצות נתנו לבורר מנדט לקבוע בענינו ושהבורר רשאי לתת סעדים אחרים מאלו שמנויים בתקנון.
התוצאה הכי רעה לנו תהיה שהבורר יקבע שהוא שחקן רמת גן והחוזה שלו תקף לא יקבע לו תג מחיר ויורה שר"ג רשאית לדרוש עליו ככל העולה על רוחה.
אבל אם הוא קובע שבוסקילה אכן שחקן של ר"ג, זה אומר שהוא מכשיר אי העברת חוזה בבקרה. זה לא תקדים מסוכן מדי?
סמל אישי של משתמש
רדפוקס
קיבל.ה  5506 לייקים

קפבלנקה כתב: 26 אוגוסט 2025, 14:25
רדפוקס כתב: 26 אוגוסט 2025, 14:21

אבל אם הוא קובע שבוסקילה אכן שחקן של ר"ג, זה אומר שהוא מכשיר אי העברת חוזה בבקרה. זה לא תקדים מסוכן מדי?
לא בהכרח, הוא יכול אולי להפעיל סנקציות נגדם על אי הפקדת החוזה במנותק מדיון המריבה על שירותי השחקן.
שוב, הכל ספקולציות אני לא באמת מבין בזה הרבה יותר מהמשתמש הממוצע פה.
D&3
קיבל.ה  1197 לייקים

יש פה עניין שבאותו סעיף בתקנון עבור אימון בקבוצה אחרת מדובר על גיל 21 ממש, ולא בתום העונה הקודמת. הבורר גם התייחס לזה שההגדרות לא זהות וחבל שכך...
סמל אישי של משתמש
סומך
קיבל.ה  1427 לייקים

נראה שיש קונפליקט מובנה בתקנון של שני סעיפים שסותרים אחד את השני, או, למצער, לא מכסים את כל האפשרויות.
השאלה אם מעבר לפרשנות היבשה, הבורר יכול לטעון לחוסר תום לב של הפועל ר"ג, שנראה שנצלו את הלקונה בתקנון, כדי להימנע מלהפקיד חוזה בבקרה ומצד שני לסנדל את השחקן אליהם.
מה שנקרה 'ללכת עם ולהרגיש בלי'.
במקרה כזה, לדעתי, גם אם לפי הפרשנות היבשה של התקנון היא לטובת ר"ג, חוסר תום הלב אמור להטות את ההחלטה לטובת השחקן ולטובת הפועל.
(בהנחה שהבורר אקטיביסט ולא שמרן)
פיצוחי שווארמה
הבורסה הבורסה
סמל אישי של משתמש
לוסיאנו
קיבל.ה  103 לייקים

נדפקנו?
RedDrifter
קיבל.ה  157 לייקים

וואו לא מאמין איזה נפילה
יהלום14אדום
קיבל.ה  1038 לייקים

לוסיאנו כתב: 26 אוגוסט 2025, 17:18 נדפקנו?
יאפ
יאללה הביתה!!!
Red_man
קיבל.ה  1601 לייקים

פדיחה רצינית
סמל אישי של משתמש
צ'ימבויקה
קיבל.ה  1028 לייקים

שאפו גדול למעורבים
בין אם הנהלת המועדון , היועצים המשפטיים או אנשי ההתאחדות שעשו יד אחת עם ביתר.
שם אותנו בבעיה קשה מאוד

אין עולם שהם מוכרים אותו אלינו
האירוע הפך לאישי לגמרי
סמל אישי של משתמש
7even
קיבל.ה  3166 לייקים

הדר יעקבי
17:22
הבורר קבע: מור בוסקילה שייך להפועל רמת גן ולא יכול להירשם כשחקן הפועל תל אביב
המשמעות: הפועל רמת גן רשאית לנהל מו"מ עם כל קבוצה למכירתו של בוסקילה
יחד, רק יחד! :heart:
אנחנו בתהליך
קיבל.ה  403 לייקים

או שיש פה יד אחת נגד הפועל
או שפשוט התנהלנו בצורה חובבנית
בן לוז
קיבל.ה  332 לייקים

האמת הייתה לי תחושה שהוא לא יהיה בהפועל
הולך לתקוע לנו צמד עוד שבועיים במדי ביתר
Red_man
קיבל.ה  1601 לייקים

כל מי שרץ אל הקונספירציות שהבורר וההתאחדות עשו יד אחת עם ביתר אולי תחכו ותקראו את פסק הבורר קודם?
יש מצב גדול שעשינו פדיחה רצינית
arik89
קיבל.ה  130 לייקים

מישהו יכול לתת עוד פרטים? מה קרה?
ואן גוך
קיבל.ה  215 לייקים

לא מחפש אשמים, אבל התנהלות מאוד חובבנית בנוגע לשחקן שאמור היה להשפיע על הקבוצה.
נגיד והיועצים המשפטיים טוענים כי הם צודקים, אפשר לגשת עם זה לבימ״ש?
אוהד כורסא
קיבל.ה  591 לייקים

ואן גוך כתב: 26 אוגוסט 2025, 17:28 לא מחפש אשמים, אבל התנהלות מאוד חובבנית בנוגע לשחקן שאמור היה להשפיע על הקבוצה.
אפשר אבל זה יקח חודשים.
RedDrifter
קיבל.ה  157 לייקים

הכנסנו את עצמנו לבעיה לא קטנה. סביר מאוד שהבטיחו לבוסקילה שיעמדו מאחוריו גם במקרה כזה.
סמל אישי של משתמש
7even
קיבל.ה  3166 לייקים

דבריו של הבורר עו"ד אמיר זולטי: "אני מקבל את תביעת התובעת וקובע כי השחקן, מור בוסקילה איננו רשאי לעבור לקבוצת הפועל תל-אביב מקבוצת הפועל רמת-גן ללא קבלת הסכמתה של הפועל רמת-גן, וכי הוא יישאר רשום בשורות הפועל רמת גן במרשמי ההתאחדות לכדורגל לפחות עד לסיום עונת 25/26"

ואוו. הזיה.
עם זה חיכו חודש וחצי?
סמל אישי של משתמש
סומך
קיבל.ה  1427 לייקים

אם אין לו חוזה חתום בר"ג הוא לא צריך גם לנהל מולם מו"מ חדש על שכר?
פיצוחי שווארמה
הבורסה הבורסה
Red_man
קיבל.ה  1601 לייקים

ואן גוך כתב: 26 אוגוסט 2025, 17:28 לא מחפש אשמים, אבל התנהלות מאוד חובבנית בנוגע לשחקן שאמור היה להשפיע על הקבוצה.
בגדול בשביל לערער על פסק בורר צריך להסכים על זה מראש ואז אפשר לערער ברשות. אפשרות שניה זה להגיש בקשה לביטול פסק בורר. אני לא בקיא במוסד הבוררות של ההתאחדות אבל אני בספק שניתן לערער על ההליך. בכל מקרה לא הייתי בונה על זה.
Xavi
קיבל.ה  1198 לייקים

מה קורה אם השחקן מסרב לשחק במדי הפועל ר״ג?
סמל אישי של משתמש
iamgabormarton
קיבל.ה  87 לייקים

איזה יופי !! לא חייב להפקיד חוזים בבקרה!
htafan99
קיבל.ה  128 לייקים

אורי עזו,
תודה.
htafan99
קיבל.ה  128 לייקים

RedDrifter כתב: 26 אוגוסט 2025, 17:31 הכנסנו את עצמנו לבעיה לא קטנה. סביר מאוד שהבטיחו לבוסקילה שיעמדו מאחוריו גם במקרה כזה.
לא חייב לקיים הבטחות
סמל אישי של משתמש
7even
קיבל.ה  3166 לייקים

כמה רג רוצים עליו?
adom4
קיבל.ה  521 לייקים

7even כתב: 26 אוגוסט 2025, 17:39 כמה רג רוצים עליו?
מה זה משנה? הם לא ימכרו לך אותו בחיים אחרי כל הסאגה הזאת.
קפבלנקה
קיבל.ה  485 לייקים

טוב, אז הבורר קובע שחוזה לא חייב להיות מופקד בבקרה.

מה שנקרא, תרקדו.

הוא יכול לסרב לחתום אצל אברמוב בעיקרון, אבל זה אומר שהוא חייב להישאר אצל רמת גן.

מעניין איך דודו דהאן נותן לדבר כזה לקרות, זה פאק רציני במוניטין שלו.

יש למי לערער על הפסיקה הזו?
סנטה קלאוס
קיבל.ה  138 לייקים

האם הוועדה למעמד השחקן יכולה להתערב ולקבוע תג מחיר?
המשתמש על שם רז שלמה
סמל אישי של משתמש
רדפוקס
קיבל.ה  5506 לייקים

מסתבר שאני דווקא מבין לא רע לצערי.
אדום ותיק
קיבל.ה  838 לייקים

מאכזב אבל די צפוי לאור כל ההתנהלות מאז יולי.
מקווה מאד שהפועל ינסול עכשיו לשאת ולתת עם רג למחיר מוסכם ולסיים מהר את הפרשה (משהו שאפשר היה לעשות כבר מזמן).
אם לא מגיעים להסכמה, לחפש שחקן אחר. אנחנו זקוקים לעוד שחקן התקפה כגיבוי לברזילאי.
השיא - זכיה באליפות במעוז הפאשיזם הירושלמי!

אם נעשה ונשמע ונשתוק ונציית, גם לומר בוקר טוב יחשב פה לחטא! (טרטיף, מולייר)
וינסנט
קיבל.ה  423 לייקים

אבל בוסקילה לא סיים חוזה ברמת גן? הוא לא שחקן חופשי?
סמל אישי של משתמש
רווי
קיבל.ה  819 לייקים

רק שאני אבין באמת, הם לא הפקידו את החוזה שלו בבקרה ועכשיו מקבלים על זה מתנה?
OMG עווופררר
yoni143
קיבל.ה  145 לייקים

yoni143 כתב: 11 יולי 2025, 22:12
רדפוקס כתב: 11 יולי 2025, 21:46
yoni143 כתב: 11 יולי 2025, 21:44 בגדול הבורר יכול לפסוק לטובת רמת גן, ואז בעקבות היכולות שלו היום, המחיר יעלה ואפילו יוכל להימכר לחיפה או המחלה. פחד אלוהים מהבוררות הזאת. למה לא שילמו להם מיליון שקל וזהו.
תשמע אין לך מושג על מה אתה מדבר.
הוא חתם על חוזה בהפועל, הפועל תשלם את המחיר שיקבע הבורר.
המחיר שלו לא יושפע מהופעה במשחק אימון.
לא שילמו מיליון שקל כי הם לא הסכימו לסכום על זה.
נשמה, אין דבר כזה לא הסכימו לסכום , אם הקבוצה שממנה עבר לא הסכימה לכך, יש מצב שההחתמה הזו לא חוקית ןמבןטלת. בוא נגיד שעדיף מאד שיגיעו לפשרה בבוררות הזאת .
היה ברור כשמש , העיקר אין לי מושג
אנחנו בתהליך
קיבל.ה  403 לייקים

adom4 כתב: 26 אוגוסט 2025, 17:40
7even כתב: 26 אוגוסט 2025, 17:39 כמה רג רוצים עליו?
מה זה משנה? הם לא ימכרו לך אותו בחיים אחרי כל הסאגה הזאת.
ימכרו
הכל זה ביזנס
השאלה מה המחיר ומה הרצון של ספרא
El dudernio
קיבל.ה  1671 לייקים

מת לדעת מה קרה שם כי זה נשמע לי לכאורה הזוי...

קבוצה מחתימה שחקן. לא מסוגלת לערוב לחוזה שלו בבקרה ולכן לא מפקידה אותו, בהתאם לתקנון ולחוקי הליגה.

מגיע בורר ופוסק שהחוק לא רלוונטי וזה שהיא החתימה אותו מספק..... מעניין איך ההתאחדות תגיב לזה.
אדום
קיבל.ה  1044 לייקים

אנחנו בתהליך כתב: 26 אוגוסט 2025, 17:24 או שיש פה יד אחת נגד הפועל
מהמר שהסיכוי שהייתה כאן התנהלות חובבנית גבוה יותר מהסיכוי שזקני ציון של הכדורגל הישראלי עשו יד אחת נגד הפועל
אנחנו בתהליך
קיבל.ה  403 לייקים

אדום כתב: 26 אוגוסט 2025, 17:48
אנחנו בתהליך כתב: 26 אוגוסט 2025, 17:24 או שיש פה יד אחת נגד הפועל
מהמר שהסיכוי שהייתה כאן התנהלות חובבנית גבוה יותר מהסיכוי שזקני ציון של הכדורגל הישראלי עשו יד אחת נגד הפועל
לא יודע כמה אפשר לרמות פה
או שיש חוזה בתוקף או שאין
שליחת תגובה