D&3 כתב: ↑07 אוגוסט 2025, 11:08
הוקיץ' כתב: ↑07 אוגוסט 2025, 10:36
ככל שאני חושב שאני חושב על זה יותר אני משתכנע שקשר התקפי, טוב ככל שיהיה, לא יפתור לנו את הבעיות בקישור. אני הייתי הולך על אחת משתי אופציות:
1. להביא עוד קשר 8 ועוד קשר 10, לשחק עם קרייב בתור 6, לדחוק את פלקאו לספסל, ולוותר על חלוץ זר. זו בעצם סוג של הודעה בטעות לגבי פלקאו, אבל גם יאפשר לנו גמישות בקישור מול קבוצות שונות. החיסרון פה הוא כמובן ההסתמכות על ילד בן 17 בתור החלוץ העיקרי שלנו.
2. במקום להביא קשר 10, להביא רק קשר 8 שיכול לשחק לעומק ולהכניס אתלטיות לקישור שלנו. אני לדוגמה הייתי מתאבד על סדריק דון. במצב כזה נניח אתה משחק עם דון וקרייב בקו אחד מעל פלקאו. זה קישור עם פוטנציאל הגנתי אדיר, אבל מצד שני יש לך גם שחקן שיכול לקבל את הכדור מהבלמים, לכדרר ולשחק לעומק. במערך כזה הייתי מנסה את קרייב בתור קשר אמצע סטייל באדיר/גנדלמן, כלומר כזה שעיקר התרומה ההתקפית שלו היא בהצטרפות מקו שני ואיום על השער. צריך לציין שהוא לא שיחק את התפקיד הזה בלבסקי או בקאסה פיה, אבל אני פשוט מנסה לחשוב איך אפשר לנצל את משחק הראש האדיר שלו ואת הבעיטה הטובה מרחוק.
אף אחד מהפתרונות הוא לא אידיאלי ואף אחד מאיתנו לא היה בונה את הקבוצה ככה, אבל צריך עכשיו להכיר בסיטואציה ולנסות להבין מה הפתרון הכי טוב.
נתחיל רגע מהסיפא, חשוב להדגיש שבניית קבוצה היא דינמית. הזר הראשון שהבאת לקישור היה פלקאו, נניח רגע ועצם ההבאה שלו הייתה סבבה לצורך הדיון, עכשיו אתה מחפש שחקן מסוג X ל8 ולא מצליח למצוא, עושה במקביל משא ומתן על שחקן מסוג אחר, שם קוד קרייב, ופתאום מסכימים לך להצעה שאתה חושב שהיא טובה, והוא שחקן שאתה מאמין שמבחינת איכות לא תביא יותר טוב. הוא סה"כ מתאים לשיטת משחק שלך ומביא לך המון איכויות שאתה מחפש. נשאלת השאלה אתה מביא, או ממשיך לחפש בשוק את השחקן המושלם, גם אם אתה יודע שיש סיכוי שתצטרך:
1. אולי להתפשר באיכות (סיכוי גבוהה מאוד, קרייב שחקן אדיר על הנייר).
2. אולי להוציא יותר כסף ממה שאתה תוציא על קרייב ( אין לי מושג בעניין הזה, נשמע לי שחצי מיליון עליו זה מצוין).
3. בטוח לחכות עוד קצת עם הבנייה של הקבוצה, שגם ככה מתעכבת יותר ממה שתכננת (ועל זה אין מה להכביר במילים).
מכיוון שזו הסיטואציה שהייתה בפועל, קשה לי להאמין שיש פה הרבה אנשים שחושבים שההחלטה להביא את קרייב ולא לחכות ללא נודע היא טעות. אפילו שההתאמה עלולה להיות בעייתית.
אז זה נחמד לשחק בפוטבול מנג'ר דימיוני ולטעון שאף אחד מאיתנו לא היה בונה את הקבוצה ככה, בפועל המציאות דינימית ועם מגבלות, וזה נראה לי אמירה די ריקה מתוכן בקונטקסט שבו אמורים לשפוט קבלת החלטות.
עכשיו לגבי המקצועי, אופציה 2 נשמעת לי מצוינת בעיקר כי הפונקציה של קשר 10 בעיניי היא אוברייטד ואני מעדיף מעריכים שבכלל אין אותה, ואצלנו ספציפית הקיצוני שמאל נכנס הרבה לאמצע כי את ליידנר יזן, אז בכלל להוסיף עוד שחקן ש"חונה" מתחת לחלוץ יכול להוסיף לך עומס ופקק באיזור הזה של המגרש. הייתי משדרג את אופציה 2 ומציע שבנוסף לדון\תואם דון, להביא מגן ימני סטייל ליידנר (או נועם בן הרוש, למרות שאני מעדיף אתלטיות וכח פריצה מאשר יכולת טכניות בעמדה הזו) ש-
1. יוסיף לך עוד אופציה מימין.
2. יאפשר במשחקים שהקבוצה השנייה מסתגרת להוריד את פלקאו כבלם 3, את קרייב עמדה אחורה, ולאפשר ל2 המגנים לעלות.
3. יאפשר לנו לשחק במערך סימטרי, כי קבוצות טובות ידעו להעניש אותנו לפעמים במערכים משונים.
שמע, איזה ערבוב.
בניית קבוצה היא דינמית, מציאות משתנה, קונטקסט!!
מהאופן שבו אתה מתאר את המציאות של חלון העברות זה נראה כאילו יש לנו 5 שחקנים להביא ו-8 אפשרויות מקסימום. כאילו זה מכונה בקזינו.
אתה יודע אפשר גם לחשוב דרך האנולוגיה המשובחת שלך ל-״פוטבול מנג׳ר דמיוני״, למה פיתחו את פוטבול מנג׳ר? כדי לדמות מה?
נראלי שזה כדי לדמות את המציאות
יש סטנדרטים מקצועיים בבניית קבוצה, יש תכניות עבודה, יש רעיונות משחק, יש כלים לזיהוי שחקנים..
אין ספק שהמציאות משתנה, והיא יכולה להשפיע על זהות השחקנים שחותמים.
אבל וזה חשוב, לא על הפרופיל המקצועי שלהם (יכולות במגרש).
אחרי שאמרנו את זה, בוא נביא טיעון אחר להמחשת החלמאות המקצועית במועדון, נדגים:
בחירת שחקן מתחילה מבחירת הפרופיל וסוג השחקן שרוצים. סגנון משחק וכו׳. ברדה סימן את פלקאו, הוא אמר את זה.
מפלקאו המשכנו לדנליסון, דנילסון היה שחקן בעמדה מס׳ 8, וכאשר הסתכלנו עליו היה אפשר להבין מה ברדה בונה.
לא הסתייע עם דנילסון, פה באמת נכנסת המציאות.
משם התחיל חלון זמן שבו המועדון מתקשה למצוא זרים. אולי זה כסף כי לא רצו להתפרע, אולי זה סקאוטים לא מספיק טובים ואולי זה ניהול מו״מ.
ואז הבחור הבולגרי שלנו, מתוך ההבנה שהזמן עובר ואנחנו בבעיה, החליט להביא שם של שחקן ראוי וטוב. אבל כזה שלפי המסתמן לא מתאים לסגנון ולא משלים את פלקאו.
למה לא חיפשו שחקן בפרופיל של דנילסון שאותו רצו במקור? איך הבאנו 6, בגובה 1.91 שנתן מסירת מפתח אחת עונה שלמה במקום 8 ברזילאי שמשחק 50-50 לגמרי?
איך אין להם עוד שחקנים ברשימות בפרופיל של מה שחיפשו מלכתחילה? ואם היו להם, למה לא מיצו איתם את המו״מ לפני שהלכו לבולגרי (שברור שהוא טוב, אבל אולי לא מתאים)
אני עד היום חשבתי שכאשר יש כסף במועדון, מידת הרגישות ל-״מציאות הדינמית״ אמורה לרדת.. מסתבר שהיא גבוהה יותר
וזה בלי להתייחס לסחבת ההזויה שלהם בהחתמת השחקנים הזרים.
אבל ברור שזה קשור, כי הם הלכו לישון חודשיים ובנו תיאוריה על שחקנים שייפלטו מקבוצות באירופה.
נכון לעכשיו, ולפי הפרופיל המקצועי והעמדה של הבולגרי, זה קורס להם.