נחום תקום כתב: ↑09 יוני 2025, 14:10
שורה תחתונה, שמענו רבות על ספרא ועל זה שהם לא מינצברג. אם אתה לא מינצברג ויש לך כסף יותר מגולדהאר, אם אתה בא להביא בשורה חדשה ולא לחסוך זה מה שהייתי מצפה:
למה אנחנו לא פקטור מול דודזאדה? יש לך ליידנר ששיחק 4 משחקים בשנתיים ויאזן נאסר.
למה אנחנו לא פקטור מול כנעאן ורועי לוי? אפשר להתבכיין שיש חונטות אבל אם היית שונה ממינצברג היית שם גם 2 מיליון אירו- תהיה גולדהאר סעמק!
דיא סבע- הוא בבלאגן מול הקהל של חיפה והמועדון, אתה צריך החתמה אחת בפרופיל גבוה, למה לא לנסות? יש לך כסף לא?
בן הרוש- רצה מכבי אין מה לעשות
דיארה- 1.5 מיליון אירו זה לא 6 מיליון אירו, שוב, אתה שונה ממינצברג? אתה יותר גולדהאר, מה זה 1.5 בשבילך?
אני לא אומר להתפזר ולבזבז 30 מיליון אירו על העברות. אבל אני חושב שרמת הציפיות שלנו מספרא לעומת המציאות היא שמיים וארץ. אם אתה יותר עשיר, אם כסף זה לא פקטור, אם אתה רוצה טו מייק הפועל גרייט אגיין אתה לא חוסך, אתה נכנס לפינות מול מועדונים, אתה מראה שאתה הבן זונה הכי גדול פה.
אני שוב חוזר לאלונה- היא לא עשתה כלום ושום דבר עם דובב גבאי ווויליאם סוארס שנה קודם לכן. הבנתי שהיא רצינית שברדה חתם שם שההיאה מליקסון ובוזגלו במקום שילכו למכבי. ומה הם היו? שנתיים לפני זה ניצלו מירידה מול נתניה.
תירדו לעומק הדברים!
לא מתחבר לגישה הזאת, ולא חושב שאפשר לדרוש מאדם לשפוך עשרות מיליונים רק כי יש לו כסף בחשבון בנק. אני כן מאמין שספרא פה מהמניעים הנכונים, וחושב שהכוונות שלו לעתיד של המועדון הן רציניות. הדרך לחזור למקום הטבעי שלנו היא לא להיות "הבן זונה הכי גדול פה" ולהיות "גולדהאר", או לשלם 2 מיליון יורו שנשמע שאתה דורש שהוא יוצא מכיסו על כנעאן.
בכל העשרים שנה האחרונות החלום שלי למועדון הזה היה בעלים שלא יגנוב כסף מהמועדון, שלא יהיה חלק ממאפיה של עסקנים, שלא ימכור שחקנים שלנו לקבוצות אחרות בליגה בסכומים מגוחכים, שישלם משכורות בזמן לשחקנים ולא יאמין בגישה שבה שכדי לשלם למישהו כסף שמגיע לו צריך שזה יהיה רק אחרי פסק דין חלוט בבית משפט. בשיא הרצינות - אם כל זה מתקיים, זה כבר יותר טוב מהסיוט שהעבירו אותנו כל הנוכלים שעברו פה.
וכדי להביא את המועדון הזה לצמרת של הליגה הישראלית ברור שצריך רכש, אבל רכש חכם, לא התאבדויות כלכליות על שחקנים שלא שווים את הכסף, ובטח שלא מסע שופינג משוגע כמו בעונות הראשונות של גולדהאר. אם יש משהו שלמדנו מאותן שנים ראשונות של גולדהאר במחלה זה שחוץ מלהטריף את השוק הישראלי ולהקפיץ מחירים, הגישה של לקנות את כולם מהר וביוקר לא מביאה הישגים, היא מביאה בעיקר הפסדים. גולדהאר הגיע לשם ב- 2009 ושפך עשרות מיליונים בלי שום הישגים, את האליפות הראשונה שלו הביא ב- 2013. הוא הביא את האליפות כי השקיע בצוות המקצועי והניהולי של המועדון (ג'ורדי קרויף), והביא לשם שלושה שחקנים שהביאו למכבי אליפות - אניימה בהשאלה מליל בקיץ (300 אלף יורו), זהבי שהגיע אליהם בינואר (עבור 250 אלף יורו שאנחנו כנראה לא היינו מוכנים לשלם) וראדה פריצה (שהגיע לשם בינואר בחינם!). עד שהם התנהלו נכון הם בקושי הצליחו לנצח דרבי, וזה למרות עשרות מיליוני שקלים כל שנה.
אני לא יודע מה מידת הסבלנות של ספרא, אצל גולדהאר לפחות יש חיבור עמוק לתחום של הספורט מעצם העיסוק העיקרי שלו, והוא הוכיח שיש לו סבלנות. זה יהיה רע מאוד אם יתאבד על שחקנים מיותרים ויראה הפסדים גדולים, באופן שיגרום לו להתייאש ולהמשיך הלאה. אני מעדיף פי אלף שישקיע בבנייה של משהו לטווח בינוני-ארוך, ואת ההשקעות בשחקנים יעשה כשזה מוצדק והגיוני. להביא לפה את דיארה ב- 1.5 מיליון יורו זו למשל השקעה חכמה בעיני, וכזו שיש בה סיכון קטן יחסית. להתחיל לשים סכומים דומים על שחקנים ישראלים שבסוף יהיו עוד אלרואי כהן או בן רייכרט - בבקשה לא.