UH99
לפני חודש בערך השלמתי עם העובדה שאנחנו הולכים לעתיד של ארגונים נפרדים בכדורגל וכדורסל.
אחרי אירועי אתמול בבלומפילד ובטוויטר נראה שאנחנו הולכים לכיוון של ארגון אחד בשני הענפים, והוא לא יהיה אולטראס הפועל.
השמדת ערך שעוד ילמדו עליה באוניברסיטאות.
אחרי אירועי אתמול בבלומפילד ובטוויטר נראה שאנחנו הולכים לכיוון של ארגון אחד בשני הענפים, והוא לא יהיה אולטראס הפועל.
השמדת ערך שעוד ילמדו עליה באוניברסיטאות.
הרבה אוהדים צריכים להבין שהם לא הסיפור, אלא הפועל
-
- קיבל.ה 1607 לייקים
מה שהיה אתמול בבלומפילד, קורה כל שבוע בכדורגל (גם השיר וגם הבוז בתגובה).
מה קרה בטוויטר?
-
- קיבל.ה 35 לייקים
-
- קיבל.ה 490 לייקים
מואיז איחל בהצלחה לנבחרת והם מילאו את היד שלו "לא מייצגים את ישראל", והוא הגיב לחלקם וכו'.
אני מאמין שזה בגבולות הדאחקה אבל מבין את הנבהלים.
אלוקיי, הם לא מבינים שיש סיכוי טוב שספרא קנו את הקבוצה גם בשביל לתמוך בישראל?אוהד כורסא כתב: ↑23 מרץ 2025, 08:34 מואיז איחל בהצלחה לנבחרת והם מילאו את היד שלו "לא מייצגים את ישראל", והוא הגיב לחלקם וכו'.
שלא יבריחו גם אותו. וכן אני יודע שיצאתי מהנבהלים.
-
- קיבל.ה 140 לייקים
מי זה הם? כל תגובה בטוויטר שווה הדהוד והשלכות והסקת מסקנות?Adam כתב: ↑23 מרץ 2025, 10:53אלוקיי, הם לא מבינים שיש סיכוי טוב שספרא קנו את הקבוצה גם בשביל לתמוך בישראל?אוהד כורסא כתב: ↑23 מרץ 2025, 08:34 מואיז איחל בהצלחה לנבחרת והם מילאו את היד שלו "לא מייצגים את ישראל", והוא הגיב לחלקם וכו'.
דפדפו, לכל אחד יש מקלדת.
-
- קיבל.ה 856 לייקים
אני כתבתי פה לא מעט. קודם כל אומר שאין לי מושג מה זה ״אולטראס״ מבחינת ההרכב שלהם ושיש אירועים אני לא אוטומטית מתייחס לאולטרס כי באמת שאין לי מושג. אני כן יודע על מקרים שקשורים אליהם ואל תסמונת הזין הקטן שלהם
אין ספק שיש חשיבות לעידוד ולסטנדרט שהם הציבו בתחום הזה אבל הם מוכרחים להבין שבראייה כוללת הם ארגון שלא יוכל להחזיק מים. אם הקיום שלהם תלוי בזה שהם יתקפו אוהדים אחרים שיכניסו תופים או יניפו דגל ישראל או כל דבר אחר שלא תואם את האג׳נדה הפאשיסטית שלהם (כן, זה פאשיזם לכל דבר) אז הם לאט לאט ימצאו את דרכם החוצה. בין אם ע״י רב הקהל השפוי ובין אם ע״י בעלים חזקים שיבינו שהם מורידים לו את הערך והסיכוי להצליח.
אם החוזה מולם זה עידוד תמורת אנרכיה ונזקים לקבוצה אז לא תודה, גם אם זה יעלה בשנתיים שהאווירה ביד אליהו תהיה פחות מרשימה. שנה שעברה יש סיכוי שזה עלה באליפות בכדורסל שעצרו מומנטום במשחק 3, השנה זה יכול לעלות במקום הראשון בגלל הנקודה שירדה, וכמעט עלה בנקודה בכדורגל.
אין ספק שיש חשיבות לעידוד ולסטנדרט שהם הציבו בתחום הזה אבל הם מוכרחים להבין שבראייה כוללת הם ארגון שלא יוכל להחזיק מים. אם הקיום שלהם תלוי בזה שהם יתקפו אוהדים אחרים שיכניסו תופים או יניפו דגל ישראל או כל דבר אחר שלא תואם את האג׳נדה הפאשיסטית שלהם (כן, זה פאשיזם לכל דבר) אז הם לאט לאט ימצאו את דרכם החוצה. בין אם ע״י רב הקהל השפוי ובין אם ע״י בעלים חזקים שיבינו שהם מורידים לו את הערך והסיכוי להצליח.
אם החוזה מולם זה עידוד תמורת אנרכיה ונזקים לקבוצה אז לא תודה, גם אם זה יעלה בשנתיים שהאווירה ביד אליהו תהיה פחות מרשימה. שנה שעברה יש סיכוי שזה עלה באליפות בכדורסל שעצרו מומנטום במשחק 3, השנה זה יכול לעלות במקום הראשון בגלל הנקודה שירדה, וכמעט עלה בנקודה בכדורגל.
הכוונה ב"הם" היא לאלה שהגיבו.bambo_leo כתב: ↑23 מרץ 2025, 10:55מי זה הם? כל תגובה בטוויטר שווה הדהוד והשלכות והסקת מסקנות?Adam כתב: ↑23 מרץ 2025, 10:53אלוקיי, הם לא מבינים שיש סיכוי טוב שספרא קנו את הקבוצה גם בשביל לתמוך בישראל?אוהד כורסא כתב: ↑23 מרץ 2025, 08:34 מואיז איחל בהצלחה לנבחרת והם מילאו את היד שלו "לא מייצגים את ישראל", והוא הגיב לחלקם וכו'.
דפדפו, לכל אחד יש מקלדת.
- teknoboy
- קיבל.ה 1823 לייקים
@redrony
סליחה על הקטנוניות וה-nitpicking, אבל למילים יש משמעות וכשכל אחד אונס אותן לצרכיו הן מאבדות אותה.
לפשיזם יש הגדרה די מדויקת ומצומצמת, וכשעושים למילה הזאת זילות לצרכים רטוריים אז מטשטשים את המשמעות המקובלת שלה, וזה דבר שגם פוגע ביכולת שלנו לתקשר רעיונות ובפרט זה די מסוכן בימים שבהם יש סכנה של פשיזם אמיתי (או לפחות משהו שהרבה יותר קרוב לפשיזם מההתנהגות של כמה אוהדים ביציע) בישראל ובעולם בכלל.
סליחה על הקטנוניות וה-nitpicking, אבל למילים יש משמעות וכשכל אחד אונס אותן לצרכיו הן מאבדות אותה.
לפשיזם יש הגדרה די מדויקת ומצומצמת, וכשעושים למילה הזאת זילות לצרכים רטוריים אז מטשטשים את המשמעות המקובלת שלה, וזה דבר שגם פוגע ביכולת שלנו לתקשר רעיונות ובפרט זה די מסוכן בימים שבהם יש סכנה של פשיזם אמיתי (או לפחות משהו שהרבה יותר קרוב לפשיזם מההתנהגות של כמה אוהדים ביציע) בישראל ובעולם בכלל.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
-
- קיבל.ה 856 לייקים
הכל טוב, תבחר טרמינולוגיה אחרת שמתארת את תופעת חלק מהאולטראס של הפועל ואני אזרום איתך.
יש כאן חבורת אנשים שהם מיעוט גורף שהחליטו שהם יודעים מה טוב לקהילה שהם חלק ממנה ונוקטים בפעולות אלימות וכוחניות בשביל לנסות לכפות את רצונם.
יש כאן חבורת אנשים שהם מיעוט גורף שהחליטו שהם יודעים מה טוב לקהילה שהם חלק ממנה ונוקטים בפעולות אלימות וכוחניות בשביל לנסות לכפות את רצונם.
-
- קיבל.ה 856 לייקים
ומפתיע אותי שאתה מדבר על הפאשיזם האמיתי והתהליך שמתרחש במדינה שלנו ולפחות לפי מה שקלטתי מהתגובות שלך במהלך החודשים האחרונים (וסליחה מראש אם טעיתי) לא מבין את כל הבעיה שקבוצת אנשים אנרכיסטים מייצרים עבור המועדון הזה (כן, זה אנרכיזם אמיתי, לא אני ומשפחתי שהולכים להפגין נגד עריצות אלה שחושבים שהם הרב בקפלן והבימה)
- teknoboy
- קיבל.ה 1823 לייקים
אם אתה מתעקש לבחור דימוי מתחום מדעי מדינה\שיטות פוליטיות אז אולי "שלטון טוטליטרי" או "דיקטטורה" יתאימו יותר.
קודם כל, גם אם נניח שמדובר פה באנרכיזם אמיתי (זה לא, אבל רגע), לא הבנתי איך התנגדות לפשיזם וזהירות מפניו רלוונטיות ליחס שלנו לאנרכיסטים.redrony כתב: ↑23 מרץ 2025, 13:31 ומפתיע אותי שאתה מדבר על הפאשיזם האמיתי והתהליך שמתרחש במדינה שלנו ולפחות לפי מה שקלטתי מהתגובות שלך במהלך החודשים האחרונים (וסליחה מראש אם טעיתי) לא מבין את כל הבעיה שקבוצת אנשים אנרכיסטים מייצרים עבור המועדון הזה (כן, זה אנרכיזם אמיתי, לא אני ומשפחתי שהולכים להפגין נגד עריצות אלה שחושבים שהם הרב בקפלן והבימה)
דבר שני, זה גם לא אנרכיזם. אנרכיזם זאת שיטה להתארגנות פוליטית, ואנרכיסטים הם אנשים שמאמינים בה, לא סתם פורעי חוק באופן כללי (קצת מבלבל שהרבה פעמים משתמשים ב"אנרכיה" כדי לתאר מצב שבו אין דין ואין דיין, אבל אנרכיזם זה משהו אחר*).
מה שכן, כמובן וכמובן שאין שום קשר שבעולם בין קפלן או כל הפגנה אחרת לבין אנרכיזם. לא שאנרכיסטים לא מאמינים בהפגנות, אבל הפגנה היא באמת מיסודות הדמוקרטיה (כחלק מהספירה הציבורית, שהיא חלק מליבת השיטה הדמוקרטית).
סליחה מכולם על האוף טופיק הקיצוני

* עברית, אנגלית (קצת יותר מוצלח)
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
-
- קיבל.ה 856 לייקים
אוקיי, לימדת את כולנו שיעור. והתייחסותך לנושא המדובר? או שפשוט הרגשת צורך להפגין ידע כללי ולדאוג להשכלתם של יושבי הפורום?teknoboy כתב: ↑23 מרץ 2025, 13:45אם אתה מתעקש לבחור דימוי מתחום מדעי מדינה\שיטות פוליטיות אז אולי "שלטון טוטליטרי" או "דיקטטורה" יתאימו יותר.
קודם כל, גם אם נניח שמדובר פה באנרכיזם אמיתי (זה לא, אבל רגע), לא הבנתי איך התנגדות לפשיזם וזהירות מפניו רלוונטיות ליחס שלנו לאנרכיסטים.redrony כתב: ↑23 מרץ 2025, 13:31 ומפתיע אותי שאתה מדבר על הפאשיזם האמיתי והתהליך שמתרחש במדינה שלנו ולפחות לפי מה שקלטתי מהתגובות שלך במהלך החודשים האחרונים (וסליחה מראש אם טעיתי) לא מבין את כל הבעיה שקבוצת אנשים אנרכיסטים מייצרים עבור המועדון הזה (כן, זה אנרכיזם אמיתי, לא אני ומשפחתי שהולכים להפגין נגד עריצות אלה שחושבים שהם הרב בקפלן והבימה)
דבר שני, זה גם לא אנרכיזם. אנרכיזם זאת שיטה להתארגנות פוליטית, ואנרכיסטים הם אנשים שמאמינים בה, לא סתם פורעי חוק באופן כללי (קצת מבלבל שהרבה פעמים משתמשים ב"אנרכיה" כדי לתאר מצב שבו אין דין ואין דיין, אבל אנרכיזם זה משהו אחר*).
מה שכן, כמובן וכמובן שאין שום קשר שבעולם בין קפלן או כל הפגנה אחרת לבין אנרכיזם. לא שאנרכיסטים לא מאמינים בהפגנות, אבל הפגנה היא באמת מיסודות הדמוקרטיה (כחלק מהספירה הציבורית, שהיא חלק מליבת השיטה הדמוקרטית).
סליחה מכולם על האוף טופיק הקיצוני![]()
- teknoboy
- קיבל.ה 1823 לייקים
בתור התחלה, כמו שכתבתי במפורש בהודעה הראשונה שלי בהקשר הזה, היה חשוב לי שנשתמש במילים במשמעותן, כדי שנוכל לתקשר באופן כללי ובפרט כדי שנוכל לדבר על דברים קריטיים לעתידנו כמו פשיזם.redrony כתב: ↑23 מרץ 2025, 13:53אוקיי, לימדת את כולנו שיעור. והתייחסותך לנושא המדובר? או שפשוט הרגשת צורך להפגין ידע כללי ולדאוג להשכלתם של יושבי הפורום?teknoboy כתב: ↑23 מרץ 2025, 13:45אם אתה מתעקש לבחור דימוי מתחום מדעי מדינה\שיטות פוליטיות אז אולי "שלטון טוטליטרי" או "דיקטטורה" יתאימו יותר.
לנושא השרשור, כבר כתבתי (בפורום הכדורסל) שאני אישית גם ספגתי בעבר איומים מאנשי אולטרס (שלא לצורך כמובן, לגמרי על פארש, ובכל זאת מגעיל לגמרי).
בתור אחד שדווקא מאוד בעד התארגנות וולנטרית של אנשים לטובת מטרות שהם בוחרים לקדם (אגב אנרכיזם), אני כמובן מאוד **נגד** התארגנויות שמנסות לכפות על אנשים התנהגות כזאת או אחרת.
התארגנות לטובת עידוד או תפאורה זה דווקא אחלה. גם התארגנות לטובת **ייצוג** הקהל זה בסדר, כמובן.
מצד שני, כמו שכבר כתבתי פה, היומרה של האולטרס "לשלוט בקהל" היא אסון, גם לאולטרס וגם לקהל הרחב, במידה שהם מצליחים להשתלט עליו.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
-
- קיבל.ה 490 לייקים
רועי פוליטי הוא דמות שמאוד מזוהה איתם.bambo_leo כתב: ↑23 מרץ 2025, 10:55מי זה הם? כל תגובה בטוויטר שווה הדהוד והשלכות והסקת מסקנות?Adam כתב: ↑23 מרץ 2025, 10:53אלוקיי, הם לא מבינים שיש סיכוי טוב שספרא קנו את הקבוצה גם בשביל לתמוך בישראל?אוהד כורסא כתב: ↑23 מרץ 2025, 08:34 מואיז איחל בהצלחה לנבחרת והם מילאו את היד שלו "לא מייצגים את ישראל", והוא הגיב לחלקם וכו'.
דפדפו, לכל אחד יש מקלדת.
-
- קיבל.ה 856 לייקים
מקבל את כל מה שכתבת ומאוד שמח לשמוע שאתה בצד הנכוןteknoboy כתב: ↑23 מרץ 2025, 14:04בתור התחלה, כמו שכתבתי במפורש בהודעה הראשונה שלי בהקשר הזה, היה חשוב לי שנשתמש במילים במשמעותן, כדי שנוכל לתקשר באופן כללי ובפרט כדי שנוכל לדבר על דברים קריטיים לעתידנו כמו פשיזם.redrony כתב: ↑23 מרץ 2025, 13:53אוקיי, לימדת את כולנו שיעור. והתייחסותך לנושא המדובר? או שפשוט הרגשת צורך להפגין ידע כללי ולדאוג להשכלתם של יושבי הפורום?teknoboy כתב: ↑23 מרץ 2025, 13:45
אם אתה מתעקש לבחור דימוי מתחום מדעי מדינה\שיטות פוליטיות אז אולי "שלטון טוטליטרי" או "דיקטטורה" יתאימו יותר.
קודם כל, גם אם נניח שמדובר פה באנרכיזם אמיתי (זה לא, אבל רגע), לא הבנתי איך התנגדות לפשיזם וזהירות מפניו רלוונטיות ליחס שלנו לאנרכיסטים.
לנושא השרשור, כבר כתבתי (בפורום הכדורסל) שאני אישית גם ספגתי בעבר איומים מאנשי אולטרס (שלא לצורך כמובן, לגמרי על פארש, ובכל זאת מגעיל לגמרי).
בתור אחד שדווקא מאוד בעד התארגנות וולנטרית של אנשים לטובת מטרות שהם בוחרים לקדם (אגב אנרכיזם), אני כמובן מאוד **נגד** התארגנויות שמנסות לכפות על אנשים התנהגות כזאת או אחרת.
התארגנות לטובת עידוד או תפאורה זה דווקא אחלה. גם התארגנות לטובת **ייצוג** הקהל זה בסדר, כמובן.
מצד שני, כמו שכבר כתבתי פה, היומרה של האולטרס "לשלוט בקהל" היא אסון, גם לאולטרס וגם לקהל הרחב, במידה שהם מצליחים להשתלט עליו.
-
- קיבל.ה 239 לייקים
האמת שאין לי בעיה עם ה-"טוטליטריות" והכוחנות של הארגון (אפילו להפך), והאקלים שנוצר בשער 5 לאורך השנים מאז הקמתו - ועד בערך לפני כ5-7 שנים - כשהתחיל תהליך של התפרקות מכל המטען האידאולוגי (כתוצאה של התפרקות של החומר האנושי מהארגון, אגב) שהיה הערך המוסף של אולטראס הפועל לאורך השנים, מאז ההקמה ועד פשיטת הרגל האידאולוגית.
אולטראס הפועל היה לא פחות ממגדלור אידאולוגי עצום בתוך אוקיינוס של חושך כהניסטי-פשיסטי-נאצי כאן במדינה. ככל שהגלים באוקיינוס החרא הזה התגברו מאזור שנת 20-19, במקום לעמוד ולהצטרף לפעילות התנגדות אזרחית, כמו ארגונים שמכבדים את עצמם ושיש להם מטענים אידאולוגים דומים בכל העולם (לא בהכרח ימין או שמאל, אלא היומרה לייצג צד מסוים), בחר בחרפה ולעמוד בצד כשהלה פמיליה והפאנטיקס מסתובבים ברחובות כמו פלוגות הSA ומפוצצים מכות ודוקרים מפגינים, בין היתר נשים ופנסיונרים.
משלא הצטרף הארגון (ולא, לא קונים אותנו עם כמה אבוקות), נחשפה פשיטת הרגל האידיאולוגית וההתפרקות מכל העקרונות, שקרתה האמת כבר כמה שנים לפני זה אבל פשוט לא עמדה לשום למבחן. לא מאשים באמת את הארגון שהיה צריך ידיים עובדות מדור האינסטגרם והפוזות אחרי שהדור הקודם התקדם בחייו, אבל מה שהיה כבר לא רלבנטי. סתם עוד ארגון אוהדים, שיש לו תחליף, ויכול לקום במקומו או לצידו ארגון אחר.
שום דגל פריסה עם פטיש ומגל או שירים רומנטיים לא יתקנו את ההפקרה והבושה.
אולטראס הפועל היה לא פחות ממגדלור אידאולוגי עצום בתוך אוקיינוס של חושך כהניסטי-פשיסטי-נאצי כאן במדינה. ככל שהגלים באוקיינוס החרא הזה התגברו מאזור שנת 20-19, במקום לעמוד ולהצטרף לפעילות התנגדות אזרחית, כמו ארגונים שמכבדים את עצמם ושיש להם מטענים אידאולוגים דומים בכל העולם (לא בהכרח ימין או שמאל, אלא היומרה לייצג צד מסוים), בחר בחרפה ולעמוד בצד כשהלה פמיליה והפאנטיקס מסתובבים ברחובות כמו פלוגות הSA ומפוצצים מכות ודוקרים מפגינים, בין היתר נשים ופנסיונרים.
משלא הצטרף הארגון (ולא, לא קונים אותנו עם כמה אבוקות), נחשפה פשיטת הרגל האידיאולוגית וההתפרקות מכל העקרונות, שקרתה האמת כבר כמה שנים לפני זה אבל פשוט לא עמדה לשום למבחן. לא מאשים באמת את הארגון שהיה צריך ידיים עובדות מדור האינסטגרם והפוזות אחרי שהדור הקודם התקדם בחייו, אבל מה שהיה כבר לא רלבנטי. סתם עוד ארגון אוהדים, שיש לו תחליף, ויכול לקום במקומו או לצידו ארגון אחר.
-
- קיבל.ה 856 לייקים
תגדיר כוחנות בבקשה ומה טוב בהעובדיה כתב: ↑25 מרץ 2025, 12:54 האמת שאין לי בעיה עם ה-"טוטליטריות" והכוחנות של הארגון (אפילו להפך), והאקלים שנוצר בשער 5 לאורך השנים מאז הקמתו - ועד בערך לפני כ5-7 שנים - כשהתחיל תהליך של התפרקות מכל המטען האידאולוגי (כתוצאה של התפרקות של החומר האנושי מהארגון, אגב) שהיה הערך המוסף של אולטראס הפועל לאורך השנים, מאז ההקמה ועד פשיטת הרגל האידאולוגית.
אולטראס הפועל היה לא פחות ממגדלור אידאולוגי עצום בתוך אוקיינוס של חושך כהניסטי-פשיסטי-נאצי כאן במדינה. ככל שהגלים באוקיינוס החרא הזה התגברו מאזור שנת 20-19, במקום לעמוד ולהצטרף לפעילות התנגדות אזרחית, כמו ארגונים שמכבדים את עצמם ושיש להם מטענים אידאולוגים דומים בכל העולם (לא בהכרח ימין או שמאל, אלא היומרה לייצג צד מסוים), בחר בחרפה ולעמוד בצד כשהלה פמיליה והפאנטיקס מסתובבים ברחובות כמו פלוגות הSA ומפוצצים מכות ודוקרים מפגינים.
והאם זה שהם לא פאשיסטיים וכהניסטים מצדיק התנהגויות אחרות שבינהן ובין מוסר אין קשר?
-
- קיבל.ה 239 לייקים
שמע, ההשקפה שלי שונה. אני אוהד אידאולוגי - אבא שלי לא גידל אותי בשער 7 ולא נולדתי אדום. בגיל 12 הסתכלתי מסביב, והבנתי שאם יש לי/לנו מוח בין האוזניים, חייב להקדים תרופה ולייצר כוח אזרחי משמעותי שיעמוד כמו חומת בטון מול הגל הניאו-כהניסטי-פשיסטי שצפיתי שישטוף אותנו. כדורגל תמיד, לאורך כל ההיסטוריה הקצרה יחסית שלו, היה זירת התגוששות אידאולוגית בפרופיל גבוה. הבנתי שאם לא נהיה שם בנוכחות גדולה, לא יהיה לנו קיום במדינה (אפילו לא זכות קיום, אלא הקיום עצמו. ככה היריב הרסני בעיניי). האולטראס צמח ביציע וגדל להיות ארגון היררכי ויעיל עם ערכים ואידיאולוגיה אנטי-פשיסטית ומעשים ועבודה בשטח. ככזה, לא הפריעה לי הריבונות המוחלטת שלו ביציע, לרבות היותו ארגון יחיד ללא תחרות. אלו חלק מהניואנסים שיעזרו לארגון כזה לשגשג, ומבחינתי לפחות, הרווח של הארגון, הוא הרווח שלי, שכן בצוק העיתים - יעמוד אל מול האתגרים כשיהיה צורך בארגון היררכי ומסודר שייתן תגובה אזרחית מהירה ואפקטיבית.redrony כתב: ↑25 מרץ 2025, 13:05תגדיר כוחנות בבקשה ומה טוב בהעובדיה כתב: ↑25 מרץ 2025, 12:54 האמת שאין לי בעיה עם ה-"טוטליטריות" והכוחנות של הארגון (אפילו להפך), והאקלים שנוצר בשער 5 לאורך השנים מאז הקמתו - ועד בערך לפני כ5-7 שנים - כשהתחיל תהליך של התפרקות מכל המטען האידאולוגי (כתוצאה של התפרקות של החומר האנושי מהארגון, אגב) שהיה הערך המוסף של אולטראס הפועל לאורך השנים, מאז ההקמה ועד פשיטת הרגל האידאולוגית.
אולטראס הפועל היה לא פחות ממגדלור אידאולוגי עצום בתוך אוקיינוס של חושך כהניסטי-פשיסטי-נאצי כאן במדינה. ככל שהגלים באוקיינוס החרא הזה התגברו מאזור שנת 20-19, במקום לעמוד ולהצטרף לפעילות התנגדות אזרחית, כמו ארגונים שמכבדים את עצמם ושיש להם מטענים אידאולוגים דומים בכל העולם (לא בהכרח ימין או שמאל, אלא היומרה לייצג צד מסוים), בחר בחרפה ולעמוד בצד כשהלה פמיליה והפאנטיקס מסתובבים ברחובות כמו פלוגות הSA ומפוצצים מכות ודוקרים מפגינים.
והאם זה שהם לא פאשיסטיים וכהניסטים מצדיק התנהגויות אחרות שבינהן ובין מוסר אין קשר?
וזה למה לא היה אכפת לי שהארגון היה הריבון המוחלט בשער 5. כאמור כיום הדברים השתנו, ונראה שהמוטיבציות של הארגון השתנו לחלוטין.
-
- קיבל.ה 856 לייקים
זה לא קשור לשאלה ששאלתי. אני שאלתי לגבי תוקפנות. לגבי ריבון אפשר להתווכח אני כמובן נגד, אבל זה משהו שאפשר לפתח סביבו דיוןעובדיה כתב: ↑25 מרץ 2025, 13:26שמע, ההשקפה שלי שונה. אני אוהד אידאולוגי - אבא שלי לא גידל אותי בשער 7 ולא נולדתי אדום. בגיל 12 הסתכלתי מסביב, והבנתי שאם יש לי/לנו מוח בין האוזניים, חייב להקדים תרופה ולייצר כוח אזרחי משמעותי שיעמוד כמו חומת בטון מול הגל הניאו-כהניסטי-פשיסטי שצפיתי שישטוף אותנו. כדורגל תמיד, לאורך כל ההיסטוריה הקצרה יחסית שלו, היה זירת התגוששות אידאולוגית בפרופיל גבוה. הבנתי שאם לא נהיה שם בנוכחות גדולה, לא יהיה לנו קיום במדינה (אפילו לא זכות קיום, אלא הקיום עצמו. ככה היריב הרסני בעיניי). האולטראס צמח ביציע וגדל להיות ארגון היררכי ויעיל עם ערכים ואידיאולוגיה אנטי-פשיסטית ומעשים ועבודה בשטח. ככזה, לא הפריעה לי הריבונות המוחלטת שלו ביציע, לרבות היותו ארגון יחיד ללא תחרות. אלו חלק מהניואנסים שיעזרו לארגון כזה לשגשג, ומבחינתי לפחות, הרווח של הארגון, הוא הרווח שלי, שכן בצוק העיתים - יעמוד אל מול האתגרים כשיהיה צורך בארגון היררכי ומסודר שייתן תגובה אזרחית מהירה ואפקטיבית.redrony כתב: ↑25 מרץ 2025, 13:05תגדיר כוחנות בבקשה ומה טוב בהעובדיה כתב: ↑25 מרץ 2025, 12:54 האמת שאין לי בעיה עם ה-"טוטליטריות" והכוחנות של הארגון (אפילו להפך), והאקלים שנוצר בשער 5 לאורך השנים מאז הקמתו - ועד בערך לפני כ5-7 שנים - כשהתחיל תהליך של התפרקות מכל המטען האידאולוגי (כתוצאה של התפרקות של החומר האנושי מהארגון, אגב) שהיה הערך המוסף של אולטראס הפועל לאורך השנים, מאז ההקמה ועד פשיטת הרגל האידאולוגית.
וזה למה לא היה אכפת לי שהארגון היה הריבון המוחלט בשער 5. כאמור כיום הדברים השתנו, ונראה שהמוטיבציות של הארגון השתנו לחלוטין.
-
- קיבל.ה 239 לייקים
לעיתים תוקפנות נדרשת על מנת לשמר את הריבונות. שער 5 זה לא לכל אחד. זו הפרקטיקה שהארגון נוקט בה, ואם זה לא היה ברור עד עכשיו, משהארגון לדעתי כבר חסר ערך אידאולוגי, גם אני מתנגד לה. אני למעשה גם תוהה מה הן המוטיבציות של הארגון בימים האלו כשאידאולוגיה לא לנגד עיניו, שהרי אם נזנחה האידאולוגיה כמו שהארגון הוכיח כשלא התייצב אל מול פלוגות הSA של בן גביר כשנשים וזקנים קיבלו מהם מכות, אז מה פתאום חשובה האידאולוגיה כשרוצים לעבור ליד אליהו, היכל איום ככל שיהיה? כאילו יד אליהו לא אבל פוטץ' של פשיסטים כן? זה הליגה של הארגון של קבוצה שהיא אימפריה?redrony כתב: ↑25 מרץ 2025, 14:05זה לא קשור לשאלה ששאלתי. אני שאלתי לגבי תוקפנות. לגבי ריבון אפשר להתווכח אני כמובן נגד, אבל זה משהו שאפשר לפתח סביבו דיוןעובדיה כתב: ↑25 מרץ 2025, 13:26שמע, ההשקפה שלי שונה. אני אוהד אידאולוגי - אבא שלי לא גידל אותי בשער 7 ולא נולדתי אדום. בגיל 12 הסתכלתי מסביב, והבנתי שאם יש לי/לנו מוח בין האוזניים, חייב להקדים תרופה ולייצר כוח אזרחי משמעותי שיעמוד כמו חומת בטון מול הגל הניאו-כהניסטי-פשיסטי שצפיתי שישטוף אותנו. כדורגל תמיד, לאורך כל ההיסטוריה הקצרה יחסית שלו, היה זירת התגוששות אידאולוגית בפרופיל גבוה. הבנתי שאם לא נהיה שם בנוכחות גדולה, לא יהיה לנו קיום במדינה (אפילו לא זכות קיום, אלא הקיום עצמו. ככה היריב הרסני בעיניי). האולטראס צמח ביציע וגדל להיות ארגון היררכי ויעיל עם ערכים ואידיאולוגיה אנטי-פשיסטית ומעשים ועבודה בשטח. ככזה, לא הפריעה לי הריבונות המוחלטת שלו ביציע, לרבות היותו ארגון יחיד ללא תחרות. אלו חלק מהניואנסים שיעזרו לארגון כזה לשגשג, ומבחינתי לפחות, הרווח של הארגון, הוא הרווח שלי, שכן בצוק העיתים - יעמוד אל מול האתגרים כשיהיה צורך בארגון היררכי ומסודר שייתן תגובה אזרחית מהירה ואפקטיבית.
מגיע לנו יותר טוב.
הייתי אגב מצדיק את החרם על יד אליהו אם האידיאולוגיה הייתה קונסיסטנטית. אבל נראה שמדובר בגחמה פופוליסטית.
-
- קיבל.ה 856 לייקים
שמע אני חושב שהכיוון של הדברים שלך הוא טוב, תוקפנות לא מקובלת בשום צורה, לא בשביל לשמר ולא בשביל כלום. כדורגל לא יכול להיות מלחמה. יש אנשים שיושבים בשער 5 עשרות שנים. לא מקובל שידחפו אותם בתורים או יגלו כלפיהם אלימות ולא כלפי אף אחד לצורך העניין.עובדיה כתב: ↑25 מרץ 2025, 14:10לעיתים תוקפנות נדרשת על מנת לשמר את הריבונות. שער 5 זה לא לכל אחד. זו הפרקטיקה שהארגון נוקט בה, ואם זה לא היה ברור עד עכשיו, משהארגון לדעתי כבר חסר ערך אידאולוגי, גם אני מתנגד לה. אני למעשה גם תוהה מה הן המוטיבציות של הארגון בימים האלו כשאידאולוגיה לא לנגד עיניו, שהרי אם נזנחה האידאולוגיה כמו שהארגון הוכיח כשלא התייצב אל מול פלוגות הSA של בן גביר כשנשים וזקנים קיבלו מהם מכות, אז מה פתאום חשובה האידאולוגיה כשרוצים לעבור ליד אליהו, היכל איום ככל שיהיה? כאילו יד אליהו לא אבל פוטץ' של פשיסטים כן? זה הליגה של הארגון של קבוצה שהיא אימפריה?redrony כתב: ↑25 מרץ 2025, 14:05זה לא קשור לשאלה ששאלתי. אני שאלתי לגבי תוקפנות. לגבי ריבון אפשר להתווכח אני כמובן נגד, אבל זה משהו שאפשר לפתח סביבו דיוןעובדיה כתב: ↑25 מרץ 2025, 13:26
שמע, ההשקפה שלי שונה. אני אוהד אידאולוגי - אבא שלי לא גידל אותי בשער 7 ולא נולדתי אדום. בגיל 12 הסתכלתי מסביב, והבנתי שאם יש לי/לנו מוח בין האוזניים, חייב להקדים תרופה ולייצר כוח אזרחי משמעותי שיעמוד כמו חומת בטון מול הגל הניאו-כהניסטי-פשיסטי שצפיתי שישטוף אותנו. כדורגל תמיד, לאורך כל ההיסטוריה הקצרה יחסית שלו, היה זירת התגוששות אידאולוגית בפרופיל גבוה. הבנתי שאם לא נהיה שם בנוכחות גדולה, לא יהיה לנו קיום במדינה (אפילו לא זכות קיום, אלא הקיום עצמו. ככה היריב הרסני בעיניי). האולטראס צמח ביציע וגדל להיות ארגון היררכי ויעיל עם ערכים ואידיאולוגיה אנטי-פשיסטית ומעשים ועבודה בשטח. ככזה, לא הפריעה לי הריבונות המוחלטת שלו ביציע, לרבות היותו ארגון יחיד ללא תחרות. אלו חלק מהניואנסים שיעזרו לארגון כזה לשגשג, ומבחינתי לפחות, הרווח של הארגון, הוא הרווח שלי, שכן בצוק העיתים - יעמוד אל מול האתגרים כשיהיה צורך בארגון היררכי ומסודר שייתן תגובה אזרחית מהירה ואפקטיבית.
מגיע לנו יותר טוב.
הייתי אגב מצדיק את החרם על יד אליהו אם האידיאולוגיה הייתה קונסיסטנטית. אבל נראה שמדובר בגחמה פופוליסטית.
הארגון אמור לייצג את כלל אוהדי הפועל, הוא לא עובד בואקום. זה אומר שאם יש התנהגויות שהרב המכריע של אוהדי הפועל סולד מהן אז הארגון צריך להפסיק אותם. הארגון לא קיים בשביל הלאדיר את הכח והריבונות שלו אלא לתרום למועדון. וזו הדרך שאבדה, בדיוק כמו הדרך של ממשלת ישראל בעשור האחרון ובודאי של המנהיג שלה.
-
- קיבל.ה 239 לייקים
התופעות שאתה מציין לרבות אלימות ודחיפות ספורדיות כלפי אוהדים הן תופעות של 5-10 שנים האחרונות, והן בין היתר תוצאה של איבוד הדרך שעליו אני מדבר. סולידריות אדומה לא הייתה רק רומנטיקה של כצנלסון וטבנקין אלא איך שהדברים התנהלו ביציע לפני ההתפרקות האידאולוגית.redrony כתב: ↑25 מרץ 2025, 14:23שמע אני חושב שהכיוון של הדברים שלך הוא טוב, תוקפנות לא מקובלת בשום צורה, לא בשביל לשמר ולא בשביל כלום. כדורגל לא יכול להיות מלחמה. יש אנשים שיושבים בשער 5 עשרות שנים. לא מקובל שידחפו אותם בתורים או יגלו כלפיהם אלימות ולא כלפי אף אחד לצורך העניין.עובדיה כתב: ↑25 מרץ 2025, 14:10לעיתים תוקפנות נדרשת על מנת לשמר את הריבונות. שער 5 זה לא לכל אחד. זו הפרקטיקה שהארגון נוקט בה, ואם זה לא היה ברור עד עכשיו, משהארגון לדעתי כבר חסר ערך אידאולוגי, גם אני מתנגד לה. אני למעשה גם תוהה מה הן המוטיבציות של הארגון בימים האלו כשאידאולוגיה לא לנגד עיניו, שהרי אם נזנחה האידאולוגיה כמו שהארגון הוכיח כשלא התייצב אל מול פלוגות הSA של בן גביר כשנשים וזקנים קיבלו מהם מכות, אז מה פתאום חשובה האידאולוגיה כשרוצים לעבור ליד אליהו, היכל איום ככל שיהיה? כאילו יד אליהו לא אבל פוטץ' של פשיסטים כן? זה הליגה של הארגון של קבוצה שהיא אימפריה?
מגיע לנו יותר טוב.
הארגון אמור לייצג את כלל אוהדי הפועל, הוא לא עובד בואקום. זה אומר שאם יש התנהגויות שהרב המכריע של אוהדי הפועל סולד מהן אז הארגון צריך להפסיק אותם. הארגון לא קיים בשביל הלאדיר את הכח והריבונות שלו אלא לתרום למועדון. וזו הדרך שאבדה, בדיוק כמו הדרך של ממשלת ישראל בעשור האחרון ובודאי של המנהיג שלה.
האגרסיביות של הארגון בעבר כלפי גורמים ניציים ביציע שחשבו לקחת את המונופול על התפאורה והארגון ו/או הGuidelines האידאולוגיים, ובעיניי זה חיובי ונחוץ. אבל זו דעתי בלבד ויש מצב שהיא לא מעניינת אף אחד או תשנה שום דבר, וזה בסדר. זה העולם. פופוליזם זול והתבהמות זה גם ככה הכיוון הכללי של המדינה והעולם ואין לי איך להתמודד עם כל זה לבד.
-
- קיבל.ה 856 לייקים
זה מאוד התגבר בשנים האחרונות, נכון. אבל חלק מהדברים היו קיימים הרבה לפניעובדיה כתב: ↑25 מרץ 2025, 14:29התופעות שאתה מציין לרבות אלימות ודחיפות הן תופעות של 5-10 שנים האחרונות, והן בין היתר תוצאה של איבוד הדרך שעליו אני מדבר. סולידריות אדומה לא הייתה רק רומנטיקה של כצנלסון וטבנקין אלא איך שהדברים התנהלו ביציע לפני ההתפרקות האידאולוגית.redrony כתב: ↑25 מרץ 2025, 14:23שמע אני חושב שהכיוון של הדברים שלך הוא טוב, תוקפנות לא מקובלת בשום צורה, לא בשביל לשמר ולא בשביל כלום. כדורגל לא יכול להיות מלחמה. יש אנשים שיושבים בשער 5 עשרות שנים. לא מקובל שידחפו אותם בתורים או יגלו כלפיהם אלימות ולא כלפי אף אחד לצורך העניין.עובדיה כתב: ↑25 מרץ 2025, 14:10
לעיתים תוקפנות נדרשת על מנת לשמר את הריבונות. שער 5 זה לא לכל אחד. זו הפרקטיקה שהארגון נוקט בה, ואם זה לא היה ברור עד עכשיו, משהארגון לדעתי כבר חסר ערך אידאולוגי, גם אני מתנגד לה. אני למעשה גם תוהה מה הן המוטיבציות של הארגון בימים האלו כשאידאולוגיה לא לנגד עיניו, שהרי אם נזנחה האידאולוגיה כמו שהארגון הוכיח כשלא התייצב אל מול פלוגות הSA של בן גביר כשנשים וזקנים קיבלו מהם מכות, אז מה פתאום חשובה האידאולוגיה כשרוצים לעבור ליד אליהו, היכל איום ככל שיהיה? כאילו יד אליהו לא אבל פוטץ' של פשיסטים כן? זה הליגה של הארגון של קבוצה שהיא אימפריה?
מגיע לנו יותר טוב.
אני חושב שבשורה התחתונה הארגון מרגיש שמה שהוא נותן זו עסקת חבילה. אנחנו הריבון, ולצערי לא בשער 5, אלא בכלל ובתמורה נעודד ונעשה אווירה. מאוד מבאס ביד אליהו באווירה הנוכחית, אין ספק. אבל הם צריכים להבין שאם צריך לבחור בעידוד שלהם תוך כדי שהם מזיקים לקבוצה, הן מקצועית והן תדמיתית הבחירה פה היא קלילה. יש להם תחליף, ייקח כמה שנים, אבל זה יקרה
-
- קיבל.ה 239 לייקים
בסדר גמור. זו דעתך. אני חושב על הדברים בצורה קצת אחרת, והלוואי שהארגון היה חוזר לעוגנים האידאולוגיים, שאגב עמדו למבחנים לא קלים, גם בתוך המועדון מאז טביב וגם באקלים של המדינה והאירועים מאז 2019. השרידות של הארגון תלויה בעקרונות שהפכו אותו למה שהוא היה, ובלעדיהם כנראה גם אין לו עתיד כמו שאתה אומר. אבל הלוואי והדברים ישתנו חזרה. אין שום ערך למלחמה בבורגנות היד-אליהוית, כשהמדינה הולכת פייפן לניאו נאצים פונדמנטליסטים. זה לטחון מים. המלחמה צריכה להיות היקפית, כוללת ומנוהלת. ואז גם אחרים את יד אליהו. והתוקפנות ביציע תרד. כי כשאתה מנוהל על ידי האידאולוגיה זה נראה כך, וכשאתה מנוהל על ידי האינסטגרם, המה יגידו, המושפעות וכל שאר המחלות שלנו בישראל, אז הדברים נראים כמו שהם היום ביציע.redrony כתב: ↑25 מרץ 2025, 14:33זה מאוד התגבר בשנים האחרונות, נכון. אבל חלק מהדברים היו קיימים הרבה לפניעובדיה כתב: ↑25 מרץ 2025, 14:29התופעות שאתה מציין לרבות אלימות ודחיפות הן תופעות של 5-10 שנים האחרונות, והן בין היתר תוצאה של איבוד הדרך שעליו אני מדבר. סולידריות אדומה לא הייתה רק רומנטיקה של כצנלסון וטבנקין אלא איך שהדברים התנהלו ביציע לפני ההתפרקות האידאולוגית.redrony כתב: ↑25 מרץ 2025, 14:23
שמע אני חושב שהכיוון של הדברים שלך הוא טוב, תוקפנות לא מקובלת בשום צורה, לא בשביל לשמר ולא בשביל כלום. כדורגל לא יכול להיות מלחמה. יש אנשים שיושבים בשער 5 עשרות שנים. לא מקובל שידחפו אותם בתורים או יגלו כלפיהם אלימות ולא כלפי אף אחד לצורך העניין.
אני חושב שבשורה התחתונה הארגון מרגיש שמה שהוא נותן זו עסקת חבילה. אנחנו הריבון, ולצערי לא בשער 5, אלא בכלל ובתמורה נעודד ונעשה אווירה. מאוד מבאס ביד אליהו באווירה הנוכחית, אין ספק. אבל הם צריכים להבין שאם צריך לבחור בעידוד שלהם תוך כדי שהם מזיקים לקבוצה, הן מקצועית והן תדמיתית הבחירה פה היא קלילה. יש להם תחליף, ייקח כמה שנים, אבל זה יקרה
-
- קיבל.ה 856 לייקים
מה זה אומר אתה חושב אחרת?עובדיה כתב: ↑25 מרץ 2025, 14:50בסדר גמור. זו דעתך. אני חושב על הדברים בצורה קצת אחרת, והלוואי שהארגון היה חוזר לעוגנים האידאולוגיים, שאגב עמדו למבחנים לא קלים, גם בתוך המועדון ומאז טביב וגם באקלים של המדינה והאירועים מאז 2019. השרידות של הארגון תלויה בעקרונות שהפכו אותו למה שהוא היה, ובלעדיהם כנראה גם אין לו עתיד כמו שאתה אומר. אבל הלוואי והדברים ישתנו חזרה. אין שום ערך למלחמה בבורגנות היד-אליהוית, כשהמדינה הולכת פייפן לניאו נאצים פונדמנטליסטים. זה לטחון מים. המלחמה צריכה להיות היקפית, כוללת ומנוהלת. ואז גם אחרים את יד אליהו.redrony כתב: ↑25 מרץ 2025, 14:33זה מאוד התגבר בשנים האחרונות, נכון. אבל חלק מהדברים היו קיימים הרבה לפני
ארגון אוהדים יכול להכתיב לרב האוהדים המוחלט את האג׳נדה שלו?
ארגון אוהדים יכול להיות אלים?
לפגוע בקבוצה שלו?
מה האידיאלוגיה של מועדון הפועל ת״א? כי אני עדיין לא קראתי שום מניפסט בנושא, בטח לא כזה שמצדיק השתלטות של מיעוט קיצוני בעצמו. אתה יכול להחרים את יד אליהו, לבריאות. חייה ותן לחיות זה כל מה שאני מבקש. זה גם מה שאתה מבקש רק לא מעצמך אלא ממי שמפריע לך לקיים את האידאולוגיה שלך.
-
- קיבל.ה 239 לייקים
redrony כתב: ↑25 מרץ 2025, 14:55מה האידיאלוגיה של מועדון הפועל ת״א?עובדיה כתב: ↑25 מרץ 2025, 14:50בסדר גמור. זו דעתך. אני חושב על הדברים בצורה קצת אחרת, והלוואי שהארגון היה חוזר לעוגנים האידאולוגיים, שאגב עמדו למבחנים לא קלים, גם בתוך המועדון ומאז טביב וגם באקלים של המדינה והאירועים מאז 2019. השרידות של הארגון תלויה בעקרונות שהפכו אותו למה שהוא היה, ובלעדיהם כנראה גם אין לו עתיד כמו שאתה אומר. אבל הלוואי והדברים ישתנו חזרה. אין שום ערך למלחמה בבורגנות היד-אליהוית, כשהמדינה הולכת פייפן לניאו נאצים פונדמנטליסטים. זה לטחון מים. המלחמה צריכה להיות היקפית, כוללת ומנוהלת. ואז גם אחרים את יד אליהו.redrony כתב: ↑25 מרץ 2025, 14:33
זה מאוד התגבר בשנים האחרונות, נכון. אבל חלק מהדברים היו קיימים הרבה לפני

זה לא הופרדו בלידתם - אלו הערכים שהמועדון שאתה אוהד מייצג.
-
- קיבל.ה 239 לייקים
והאמת שאפילו לא קראתי את התגובה הזו עד עכשיו. כל כך רלבנטי.סומך כתב: ↑19 מרץ 2025, 17:50 הייתי ממש ממש שמח אם האולטראס היו עולים היום לירושלים
תחושת התסכול ממהלכי הממשלה גורמת לי לדיכאון ועצבות גדולה ויש תחושה שרק ארגון כמו האולטראס יכול לעשות מספיק בלגאן כדי שאולי יזיז פה משהו.
חסרים במחאה הזאת אנשים 'חצופים' שיהפכו קצת מכוניות, יעיפו חזיזים ויאתגרו את המשטרה.
סליחה על הסטייה מהנושא, אבל אני פשוט לא מצליח לחשוב בימים אלה על כלום חוץ מהתדרדרות המדינה ומצב החטופים![]()
-
- קיבל.ה 856 לייקים
תסביר לי בבקשה כי אני לא מבין. אני יודע מה אומר הפטיש והמגל - אני גם יודע למה עוד השתמשו בו בהיסטוריה. אני יודע מי הקים את איגוד הפועל. אני לא חושב כפייה היתה חלק מהאג׳נדה שלו. או אלימות. או שירי שואהעובדיה כתב: ↑25 מרץ 2025, 14:59redrony כתב: ↑25 מרץ 2025, 14:55מה זה אומר אתה חושב אחרת?עובדיה כתב: ↑25 מרץ 2025, 14:50
בסדר גמור. זו דעתך. אני חושב על הדברים בצורה קצת אחרת, והלוואי שהארגון היה חוזר לעוגנים האידאולוגיים, שאגב עמדו למבחנים לא קלים, גם בתוך המועדון ומאז טביב וגם באקלים של המדינה והאירועים מאז 2019. השרידות של הארגון תלויה בעקרונות שהפכו אותו למה שהוא היה, ובלעדיהם כנראה גם אין לו עתיד כמו שאתה אומר. אבל הלוואי והדברים ישתנו חזרה. אין שום ערך למלחמה בבורגנות היד-אליהוית, כשהמדינה הולכת פייפן לניאו נאצים פונדמנטליסטים. זה לטחון מים. המלחמה צריכה להיות היקפית, כוללת ומנוהלת. ואז גם אחרים את יד אליהו.
ארגון אוהדים יכול להכתיב לרב האוהדים המוחלט את האג׳נדה שלו?
ארגון אוהדים יכול להיות אלים?
לפגוע בקבוצה שלו?
מה האידיאלוגיה של מועדון הפועל ת״א?-
![]()
זה לא הופרדו בלידתם - אלו הערכים שהמועדון שאתה אוהד מייצג.
אני גם די זורם איתך, אבל בסופו של יום אני חושב שאתה לוקח את כל העניין ברצינות יתר. הפועל ת״א הוא מועדון ספורט השגי והרב המוחלט של קהילה שלו רוצה לראות אותך מגיע להשגים - כן, תוך כדי שמירה על כמה סממנים שאפשר להזדהות איתם.
אתה רוצה להקים תנועה פוליטית, לכפות את מה שאתה חושב על העולם - לא קבוצת כדורגל היא המקום לזה. כי כמה שאני לדוגמא רואה את עצמי איש שמאל (מדיני וחברתי, בשום אופן לא כלכלי) אני מברך כל איש ימין שהוא אוהד הפועל להיות חלק מהקהילה שלנו תוך כדי שהוא מקיים כמה תכונות אנושיות בסיסיות.
-
- קיבל.ה 239 לייקים
אני חייב לעדכן אותך שאצטדיוני ספורט, בדגש על כדורגל, הן זירות קרב אידאולוגיות לאורך כל המאה האחרונה. לא תאמין כמה מהתמורות הגיאו-פוליטיות התחילו בכלל על מגרש כדורגל. מהמלחמה בבלקן שהתחילה ממש בתוך האצטדיון (כוכב אדום נגד דינמו זאגרב), המהפכה במצרים ב2011 (אולטראס אל-אהלי), וזה יכול לקרות בקלות גם כאן. למעשה היו רגעים שהייתי בטוח שזה קורה, פשוט אוהדי בית"ר החליטו שהם בסוף לא קופצים לצפוני, במשחק אחרי השריפה של וולפסון בשיא ההפגנות נגד ניסיון ההפיכה לפני המלחמה (שאגב שריפת וולפסון קשורה לרוח התקופה ההיא באופן ישיר).redrony כתב: ↑25 מרץ 2025, 15:08תסביר לי בבקשה כי אני לא מבין. אני יודע מה אומר הפטיש והמגל - אני גם יודע למה עוד השתמשו בו בהיסטוריה. אני יודע מי הקים את איגוד הפועל. אני לא חושב כפייה היתה חלק מהאג׳נדה שלו. או אלימות. או שירי שואה
אני גם די זורם איתך, אבל בסופו של יום אני חושב שאתה לוקח את כל העניין ברצינות יתר. הפועל ת״א הוא מועדון ספורט השגי והרב המוחלט של קהילה שלו רוצה לראות אותך מגיע להשגים - כן, תוך כדי שמירה על כמה סממנים שאפשר להזדהות איתם.
אתה רוצה להקים תנועה פוליטית, לכפות את מה שאתה חושב על העולם - לא קבוצת כדורגל היא המקום לזה. כי כמה שאני לדוגמא רואה את עצמי איש שמאל (מדיני וחברתי, בשום אופן לא כלכלי) אני מברך כל איש ימין שהוא אוהד הפועל להיות חלק מהקהילה שלנו תוך כדי שהוא מקיים כמה תכונות אנושיות בסיסיות.
זה טבע האירוע הזה שגורם ל30 אלף גברים להתקבץ בפחות מחצי ק"מ רבוע. אם אתה לא רואה ככה את הדברים, אתה ממש עיוור.
אלו פני הדברים לדעתי, ולסיכום, אני חושב שאסור לתת לנאצים האלה לשחק על מגרש ריק. בתוך האצטדיון ומחוץ לו. זה מה שזה
-
- קיבל.ה 856 לייקים
״נאצים״ זה בית״ר ירושלים?עובדיה כתב: ↑25 מרץ 2025, 15:19אני חייב לעדכן אותך שאצטדיוני ספורט, בדגש על כדורגל, הן זירות קרב אידאולוגיות לאורך כל המאה האחרונה. לא תאמין כמה מהתמורות הגיאו-פוליטיות התחילו בכלל על מגרש כדורגל. מהמלחמה בבלקן שהתחילה ממש בתוך האצטדיון (כוכב אדום נגד דינמו זאגרב), המהפכה במצרים ב2011 (אולטראס אל-אהלי), וזה יכול לקרות בקלות גם כאן. למעשה היו רגעים שהייתי בטוח שזה קורה, פשוט אוהדי בית"ר החליטו שהם בסוף לא קופצים לצפוני, במשחק אחרי השריפה של וולפסון בשיא ההפגנות נגד ניסיון ההפיכה לפני המלחמה (שאגב שריפת וולפסון קשורה לרוח התקופה ההיא באופן ישיר).redrony כתב: ↑25 מרץ 2025, 15:08תסביר לי בבקשה כי אני לא מבין. אני יודע מה אומר הפטיש והמגל - אני גם יודע למה עוד השתמשו בו בהיסטוריה. אני יודע מי הקים את איגוד הפועל. אני לא חושב כפייה היתה חלק מהאג׳נדה שלו. או אלימות. או שירי שואה
זה טבע האירוע הזה שגורם ל30 אלף גברים להתקבץ בפחות מחצי ק"מ רבוע. אם אתה לא רואה ככה את הדברים, אתה ממש עיוור.
אלו פני הדברים לדעתי, ולסיכום, אני חושב שאסור לתת לנאצים האלה לשחק על מגרש ריק. בתוך האצטדיון ומחוץ לו. זה מה שזה
זה לא עניין של עיוורון, אלא עניין של השקפה. כדורגל נחקר לא מעט. חלק מהדברים שאתה אומר הם נכונים, אבל לכדורגל יש השפעה על הערך העצמי שלך בתור אדם, הפסד או נצחון משפיע על איך אתה רואה את עצמך. אתה לא יכול להגיד למישהו למה הוא אוהד קבוצה זו או אחרת ולמה הוא שמח או עצוב בתוצאות שלה.
וכמובן שפרוידיאנית טעית וכתבת ״30 אלף גברים״. זה שאתה רואה בכדורגל מלחמה זו זכותך, אבל אתה אדם דתי בגישה שלך. הרב רחוקים מדעותיך
-
- קיבל.ה 239 לייקים
נאצים הם הלה פמיליה והפנאטיקס, שולחיהם, ושלוחותיהם הפוליטיות. וכן, ההשקפות שלנו שונות. שער 5 זה לא לכל אחד כבר אמרתי. והאמת שאולי היום כבר כן.redrony כתב: ↑25 מרץ 2025, 15:31״נאצים״ זה בית״ר ירושלים?עובדיה כתב: ↑25 מרץ 2025, 15:19אני חייב לעדכן אותך שאצטדיוני ספורט, בדגש על כדורגל, הן זירות קרב אידאולוגיות לאורך כל המאה האחרונה. לא תאמין כמה מהתמורות הגיאו-פוליטיות התחילו בכלל על מגרש כדורגל. מהמלחמה בבלקן שהתחילה ממש בתוך האצטדיון (כוכב אדום נגד דינמו זאגרב), המהפכה במצרים ב2011 (אולטראס אל-אהלי), וזה יכול לקרות בקלות גם כאן. למעשה היו רגעים שהייתי בטוח שזה קורה, פשוט אוהדי בית"ר החליטו שהם בסוף לא קופצים לצפוני, במשחק אחרי השריפה של וולפסון בשיא ההפגנות נגד ניסיון ההפיכה לפני המלחמה (שאגב שריפת וולפסון קשורה לרוח התקופה ההיא באופן ישיר).redrony כתב: ↑25 מרץ 2025, 15:08
תסביר לי בבקשה כי אני לא מבין. אני יודע מה אומר הפטיש והמגל - אני גם יודע למה עוד השתמשו בו בהיסטוריה. אני יודע מי הקים את איגוד הפועל. אני לא חושב כפייה היתה חלק מהאג׳נדה שלו. או אלימות. או שירי שואה
זה לא עניין של עיוורון, אלא עניין של השקפה. כדורגל נחקר לא מעט. חלק מהדברים שאתה אומר הם נכונים, אבל לכדורגל יש השפעה על הערך העצמי שלך בתור אדם, הפסד או נצחון משפיע על איך אתה רואה את עצמך. אתה לא יכול להגיד למישהו למה הוא אוהד קבוצה זו או אחרת ולמה הוא שמח או עצוב בתוצאות שלה.
וכמובן שפרוידיאנית טעית וכתבת ״30 אלף גברים״. זה שאתה רואה בכדורגל מלחמה זו זכותך, אבל אתה אדם דתי בגישה שלך. הרב רחוקים מדעותיך
-
- קיבל.ה 856 לייקים
אוקייעובדיה כתב: ↑25 מרץ 2025, 15:37נאצים הם הלה פמיליה והפנאטיקס, שולחיהם, ושלוחותיהן הפוליטיות. וכן, ההשקפות שלנו שונות. שער 5 זה לא לכל אחד כבר אמרתי. והאמת שאולי היום כבר כן.redrony כתב: ↑25 מרץ 2025, 15:31״נאצים״ זה בית״ר ירושלים?עובדיה כתב: ↑25 מרץ 2025, 15:19
אני חייב לעדכן אותך שאצטדיוני ספורט, בדגש על כדורגל, הן זירות קרב אידאולוגיות לאורך כל המאה האחרונה. לא תאמין כמה מהתמורות הגיאו-פוליטיות התחילו בכלל על מגרש כדורגל. מהמלחמה בבלקן שהתחילה ממש בתוך האצטדיון (כוכב אדום נגד דינמו זאגרב), המהפכה במצרים ב2011 (אולטראס אל-אהלי), וזה יכול לקרות בקלות גם כאן. למעשה היו רגעים שהייתי בטוח שזה קורה, פשוט אוהדי בית"ר החליטו שהם בסוף לא קופצים לצפוני, במשחק אחרי השריפה של וולפסון בשיא ההפגנות נגד ניסיון ההפיכה לפני המלחמה (שאגב שריפת וולפסון קשורה לרוח התקופה ההיא באופן ישיר).
אבל לא כל אוהדי בית״ר הם לה פמיליה ולא כל מכבי הם פאנאטיקס נכון? גם לא כל אוהדי הפועל הם אולטראס הפועל לשמחתי. למעשה - אם הילד שלי היה מוציא מהפה שלו 10% ממה שהם מוציאים מהפה שלהם הוא לא היה דורך במגרש כדורגל עד גיל 18.
אני לדוגמא מסכים שהמקרה של בית״ר שלא מוכנה לקבל לשורותיה שחקן ערבי ולא שיתפה אחד כזה מעולם צריך לפחות להחקר.
שער 5 לא שייך לי, לא לך ולא לאולטראס. אני ישבתי בשער 5 הרבה לפני שהאולטראס היה קיים ולפני ששהילדים שם נולדו. הרבה לפני.
אני שוב אומר לך - התשוקה שלך אחלה, ןאתה רשאי כמובן לפעול לפי השקפותיך אבל -
1. אתה מיעוט בקרב אוהדי הכדורגל
2. אל תכפה את עצמך על אף אחד אחר. אחרת אתה לא שונה ממי ומה שאתה מתעב
-
- קיבל.ה 239 לייקים
לא כל אוהדי בית"ר שייכים לגלגול המודרני של ארגון הטרור כ"ך, כך גם לא אוהדי מכבי. אני למעשה אפילו מוצא את עצמי עם חלקם הקטן מול המכת"זיות והיס"מ הסדיסטי כל שבוע. אבל הארגונים שלהם מכתיבים את רוח התקופה, בהתארגנות ברחוב, בתפאורות, וביצירת אקלים של פחד ואיומים שגורם לממשלה להרגיש שהיא מול השער בלי שוער כשהמטרה להפוך את המדינה לאוטוקרטיה תיאולוגית בלי גבולות. אתה מזכיר לי את הפנסיונרים החביבים שעומדים בצומת מחוץ לישוב שלי כל מוצ"ש עם דגל. זה חביב ומעורר אמפתיה, אבל אין בזה יותר מדי תועלת מול המפלצות שאנחנו מתמודדים איתם. גם ברור לי שהקהל הרחב לא איתי. הוא אף פעם לא היה ניצי כמו הארגון, ולמעשה הקהל הרחב מאוד הוא לא קהל היעד של הודעותיי האחרונות. וגם לא אתה עם כל ההערכה.redrony כתב: ↑25 מרץ 2025, 15:44אוקייעובדיה כתב: ↑25 מרץ 2025, 15:37נאצים הם הלה פמיליה והפנאטיקס, שולחיהם, ושלוחותיהן הפוליטיות. וכן, ההשקפות שלנו שונות. שער 5 זה לא לכל אחד כבר אמרתי. והאמת שאולי היום כבר כן.redrony כתב: ↑25 מרץ 2025, 15:31
״נאצים״ זה בית״ר ירושלים?
אבל לא כל אוהדי בית״ר הם לה פמיליה ולא כל מכבי הם פאנאטיקס נכון? גם לא כל אוהדי הפועל הם אולטראס הפועל לשמחתי. למעשה - אם הילד שלי היה מוציא מהפה שלו 10% ממה שהם מוציאים מהפה שלהם הוא לא היה דורך במגרש כדורגל עד גיל 18.
אני לדוגמא מסכים שהמקרה של בית״ר שלא מוכנה לקבל לשורותיה שחקן ערבי ולא שיתפה אחד כזה מעולם צריך לפחות להחקר.
שער 5 לא שייך לי, לא לך ולא לאולטראס. אני ישבתי בשער 5 הרבה לפני שהאולטראס היה קיים ולפני ששהילדים שם נולדו. הרבה לפני.
אני שוב אומר לך - התשוקה שלך אחלה, ןאתה רשאי כמובן לפעול לפי השקפותיך אבל -
1. אתה מיעוט בקרב אוהדי הכדורגל
2. אל תכפה את עצמך על אף אחד אחר. אחרת אתה לא שונה ממי ומה שאתה מתעב