שמח שאהבת

https://yougov.co.uk/politics/articles/ ... 2024-riotsteknoboy כתב: ↑11 אוגוסט 2024, 20:21 עוד כמה מספרים לגבי המהומות באנגליה והתמיכה בהן:
https://www.ft.com/content/46450035-2be ... f22838ac7e
אמל"ק:
כ-10% תומכים במהומות\פרעות. בגדול, אותם אנשים גם חושבים שזאת בושה שבריטניה היא חברה רב-אתנית, שלגיטימי להשתולל מחוץ למקומות מגורים של מבקשי מקלט ושטומי רובינסון הוא דמות לגיטימית.
כ-20%-25% חושבים מביעים הבנה למניעי המהומות (אבל כאמור רק חלקם תומכים בהן).
הערה קטנה:
לפני כמה ימים נטען פה ש"כ60 אחוז אמרו שהם מרגישים סימפטיה עם אלה שיצאו להפגין" אבל זאת או טעות או ניסיון להטעות, כי מדובר ב-60% מהמצביעים למפלגה של פרג', שדי מתאפיינת בשנאת זרים ממילא.
1. 54 אחוז מתנגדים (ו85 אחוז מתנגדים למהומות)Segev כתב: ↑11 אוגוסט 2024, 21:35 https://yougov.co.uk/politics/articles/ ... 2024-riots
1. 34 אחוז תומכים בהפגנות
2. 42 אחוז חושבים שהן מוצדקות
3. 58 אחוז מביעים סימפטיה עם המפגינים
4. מכלל האוכלוסיה, לא ממצביעי פאראג׳
1. לכל דבר יש "קשר לכלכלה" כי לכל דבר יש עלות ולפעמים גם תועלת.D&3 כתב: ↑14 ספטמבר 2024, 13:49 1. אם בודקים לתוכנית עלות מול תועלת כלכליים, והיא קשורה לכלכלה דרך התמקדות במובטלים, אז כן, יש לתוכנית הזו קשר לכלכלה. זה לא הדבר היחיד, יש להגירה כן חסרונות ויתרונות אחרים.
2. ועצם זה שמצאו לתוכנית הזו תועלת כלכלית זה כבר מטיל בספק את האקסיומה שהגירה טובה לכלכלה, פשוט כי זה עץ נורא גבוה לטפס עליו.
אשכרה חזרת לזה?!
אנחנו לא מודדים כלכלות ב gdp, אתה אולי כן, וביבי כן אם זה מסתדר לו, אבל אם כלכלנים מודדים כלכלה בהקשרי תוצר, זה בתוצר לנפש, לא בתוצר גולמי.( ואם כבר, בודקים גם רמות מחירים, אבל זה מסתבר כבר למתקדמים ).KingAlpaca כתב: ↑14 ספטמבר 2024, 19:42אשכרה חזרת לזה?!
טוב, אני אסביר לך את הדבר הכי בסיסי ומובן מאליו בעולם,
כל בן אדם, גם הכי כושל ונכשל, תורם לGDP של המדינה.
כמובן שאפשר להיכנס לדיון למה כלכלה זה דבר כל כך מטומטם שאנחנו מודדים אותו בGDP וצמיחה, אבל זה דיון אחר לגמרי.
צר לי, המדד המקובל המוביל לכלכלה, בטח לגבי "גודל העוגה" דהיינו, כוח הכלכלה, הוא GDP (או ואריאציות שלו), אח"כ כנראה צמיחה (או שוב, ואריאציות, כמו יחס בין צמיחה לחוב וכו'), אבל זה כבר ניתן לויכוח.D&3 כתב: ↑14 ספטמבר 2024, 19:59אנחנו לא מודדים כלכלות ב gdp, אתה אולי כן, וביבי כן אם זה מסתדר לו, אבל אם כלכלנים מודדים כלכלה בהקשרי תוצר, זה בתוצר לנפש, לא בתוצר גולמי.( ואם כבר, בודקים גם רמות מחירים, אבל זה מסתבר כבר למתקדמים ).KingAlpaca כתב: ↑14 ספטמבר 2024, 19:42אשכרה חזרת לזה?!
כמובן שאפשר להיכנס לדיון למה כלכלה זה דבר כל כך מטומטם שאנחנו מודדים אותו בGDP וצמיחה, אבל זה דיון אחר לגמרי.
וגם הטיעון הראשון שלך לא מדויק אבל נסלח לך.
צר לי, השאלה הרלוונטית היא "בהקשרי הגירה, למי יש כלכלה חזקה יותר....", כי דיברנו על הגירה, ואז 100 מתוך 100 כלכלנים ידברו על תוצר לנפש.KingAlpaca כתב: ↑14 ספטמבר 2024, 20:06צר לי, המדד המקובל המוביל לכלכלה, בטח לגבי "גודל העוגה" דהיינו, כוח הכלכלה, הוא GDP (או ואריאציות שלו), אח"כ כנראה צמיחה (או שוב, ואריאציות, כמו יחס בין צמיחה לחוב וכו'), אבל זה כבר ניתן לויכוח.D&3 כתב: ↑14 ספטמבר 2024, 19:59אנחנו לא מודדים כלכלות ב gdp, אתה אולי כן, וביבי כן אם זה מסתדר לו, אבל אם כלכלנים מודדים כלכלה בהקשרי תוצר, זה בתוצר לנפש, לא בתוצר גולמי.( ואם כבר, בודקים גם רמות מחירים, אבל זה מסתבר כבר למתקדמים ).KingAlpaca כתב: ↑14 ספטמבר 2024, 19:42
אשכרה חזרת לזה?!
וגם הטיעון הראשון שלך לא מדויק אבל נסלח לך.
לגבי לנפש, זאת רק דרך נוספת לבחון את המידע והיא אכן מאוד חשובה להרבה דברים, אבל בוא נגיד שאם תשאל 100 כלכלנים למי יש כלכלה יותר חזקה ללוקסמבורג או לארה"ב, נראה לי שאנחנו יודעים מה יהיו התוצאות...
אתה טועה. בטח לגבי גודל/חוזק.
פנסיות הן per capita.KingAlpaca כתב: ↑14 ספטמבר 2024, 20:29אתה טועה. בטח לגבי גודל/חוזק.
הכל סובב סביב GDP, סביב צמיחה, סביב משק יצרני, סביב מי שישלם מחר על הפנסיות של היום.
אתה צוחק עליי?D&3 כתב: ↑14 ספטמבר 2024, 20:33פנסיות הן per capita.KingAlpaca כתב: ↑14 ספטמבר 2024, 20:29אתה טועה. בטח לגבי גודל/חוזק.
הכל סובב סביב GDP, סביב צמיחה, סביב משק יצרני, סביב מי שישלם מחר על הפנסיות של היום.
"כלכלה חזקה" זה שיח של כלכליסט (ובתאכלס יותר YNET), לא של ז'ורנלים בכלכלה.
צר לי אבל באמת שאין לך מושג כנראה מה ואיך חוקרים היום בכלכלה.
עד כמה שאני מבין, המאמר הראשון הוא לא סקירת ספרות אלא ביקורת שיטתית\מתודולוגית על שלוש קבוצות\סוגי מחקרים בתחום, שטוענת כמה דברים: ראשית שהמחקרים השונים לא באמת מודדים אותו דבר ושנית שבכל אחת מהקבוצות יש הטיות.D&3 כתב: ↑14 ספטמבר 2024, 19:54 אם אתה באמת רוצה להתחיל להכיר מה המומחים בתחום חושבים, ולא מה אתה חושב ומסתדר לך עם האג'נדה, מוזמן להתחיל בשני המאמרים האלה שסוקרים את הספרות ונכתבו על ידי חוקרים מצוינים בז'ורנלים מצוינים.
(המאמר השני סוקר את הספר הכי חשוב בתחום, ומראה איך אותו ספר בוחר להציג את התמונה היותר שלילית ).
https://www.aeaweb.org/articles?id=10.1257/jep.30.4.31
The Impact of Immigration: Why Do Studies Reach Such Different Results?
https://www.aeaweb.org/articles/pdf/doi ... l.20151248
Immigration Economics by George J. Borjas: A Review Essay.
אם משהו ירצה להמשיך משם אני יכול להביא רפרנסים יותר עדכניים, אגלה מראש שהספרות בתחום לא הכריע את הדיון בחמש שנים האחרונות( בעיקר כי אין דיון "להכריע" זה נושא מסובך והרידוד שעושים לו נועד לכישלון ).
בקיצור, לאט לאט עברת מזה ש"הגירה טובה לכלכלה" או עוזרת או אנאערף זו הדעה הרווחת בתחום, טענה סופר חזקה ובבירור שגויה, לזה שלהגירה יש תועלת כלכלית זו טענה רווחת, טענה סופר טריוויאלית.teknoboy כתב: ↑14 ספטמבר 2024, 22:09עד כמה שאני מבין, המאמר הראשון הוא לא סקירת ספרות אלא ביקורת שיטתית\מתודולוגית על שלוש קבוצות\סוגי מחקרים בתחום, שטוענת כמה דברים: ראשית שהמחקרים השונים לא באמת מודדים אותו דבר ושנית שבכל אחת מהקבוצות יש הטיות.D&3 כתב: ↑14 ספטמבר 2024, 19:54 אם אתה באמת רוצה להתחיל להכיר מה המומחים בתחום חושבים, ולא מה אתה חושב ומסתדר לך עם האג'נדה, מוזמן להתחיל בשני המאמרים האלה שסוקרים את הספרות ונכתבו על ידי חוקרים מצוינים בז'ורנלים מצוינים.
(המאמר השני סוקר את הספר הכי חשוב בתחום, ומראה איך אותו ספר בוחר להציג את התמונה היותר שלילית ).
אם משהו ירצה להמשיך משם אני יכול להביא רפרנסים יותר עדכניים, אגלה מראש שהספרות בתחום לא הכריע את הדיון בחמש שנים האחרונות( בעיקר כי אין דיון "להכריע" זה נושא מסובך והרידוד שעושים לו נועד לכישלון ).
השני סגור בפניי, אבל מהמעט שלמדתי בינתיים על הכותב, הביקורת העיקרית עליו היא בדיוק שהוא **בוחר** להציג את הצד השלילי. אגב, במאמר הראשון גם מסבירים איך הבחירות המתודולוגיות שלו מביאות למסקנה השלילית הזאת (שיש הטוענים כנגדו שהוא יצא מראש במטרה להגיע אליה, לא יודע אם זה נכון או שהם סתם התעצבנו שיצא לו משהו שלא היה להם נעים).
לא ממש הבנתי איך משהו מהדברים האלה אמור לעמוד בסתירה למה שכתבתי - שהטענה שלהגירה יש תועלת כלכלית היא טענה רווחת.
במאמר הראשון הטענה הזאת מוצגת כאחת מהטענות הרווחות, והספר של Borjas הוא כולו מסע צלב נגד הטענה הרווחת הזאת (כולל שזה מה שהוא עצמו כותב במאמרים שלו שמצאתי שיש להם כותרת דומה לכותרת הספר).
בנוסף לזה, לא בטוח עד כמה המחקרים של Borjas ודומיו על הגירה לארה"ב בשנות השמונים רלוונטיים להגירה לשוודיה בשנות העשרים של המאה שאחר כך.
אני גם לא בטוח שהטיעונים שלו על תחרות מול העובד המקומי רלוונטיים למדינה שהאוכלוסיה שלה מצטמקת ומזדקנת.
ראשית כל הוא צודק.
אהבתי את היפוך היוצרות שעשית פה.D&3 כתב: ↑15 ספטמבר 2024, 15:03בקיצור, לאט לאט עברת מזה ש"הגירה טובה לכלכלה" או עוזרת או אנאערף זו הדעה הרווחת בתחום, טענה סופר חזקה ובבירור שגויה, לזה שלהגירה יש תועלת כלכלית זו טענה רווחת, טענה סופר טריוויאלית.teknoboy כתב: ↑14 ספטמבר 2024, 22:09עד כמה שאני מבין, המאמר הראשון הוא לא סקירת ספרות אלא ביקורת שיטתית\מתודולוגית על שלוש קבוצות\סוגי מחקרים בתחום, שטוענת כמה דברים: ראשית שהמחקרים השונים לא באמת מודדים אותו דבר ושנית שבכל אחת מהקבוצות יש הטיות.D&3 כתב: ↑14 ספטמבר 2024, 19:54 אם אתה באמת רוצה להתחיל להכיר מה המומחים בתחום חושבים, ולא מה אתה חושב ומסתדר לך עם האג'נדה, מוזמן להתחיל בשני המאמרים האלה שסוקרים את הספרות ונכתבו על ידי חוקרים מצוינים בז'ורנלים מצוינים.
השני סגור בפניי, אבל מהמעט שלמדתי בינתיים על הכותב, הביקורת העיקרית עליו היא בדיוק שהוא **בוחר** להציג את הצד השלילי. אגב, במאמר הראשון גם מסבירים איך הבחירות המתודולוגיות שלו מביאות למסקנה השלילית הזאת (שיש הטוענים כנגדו שהוא יצא מראש במטרה להגיע אליה, לא יודע אם זה נכון או שהם סתם התעצבנו שיצא לו משהו שלא היה להם נעים).
לא ממש הבנתי איך משהו מהדברים האלה אמור לעמוד בסתירה למה שכתבתי - שהטענה שלהגירה יש תועלת כלכלית היא טענה רווחת.
במאמר הראשון הטענה הזאת מוצגת כאחת מהטענות הרווחות, והספר של Borjas הוא כולו מסע צלב נגד הטענה הרווחת הזאת (כולל שזה מה שהוא עצמו כותב במאמרים שלו שמצאתי שיש להם כותרת דומה לכותרת הספר).
בנוסף לזה, לא בטוח עד כמה המחקרים של Borjas ודומיו על הגירה לארה"ב בשנות השמונים רלוונטיים להגירה לשוודיה בשנות העשרים של המאה שאחר כך.
אני גם לא בטוח שהטיעונים שלו על תחרות מול העובד המקומי רלוונטיים למדינה שהאוכלוסיה שלה מצטמקת ומזדקנת.
שאר ההודעה לא רלוונטית ברגע שעשית את המעבר הזה. היה עדיף לחסוך את שאר המלל ופשוט להודות שטיפסת על עץ גבוה מידי.
להבא, מומלץ להתבטא בפחות נחרצות בנושאים שאתה לא מבין בהם, ובכללי לעשות פחות צ'רי פיקינג.
אם אתה תחפש תימוכין למה שאתה מאמין בו ולא תחפש מה באמת נכון, אתה בסוף תצטט אנשים כמו רצף לוי.