Sin Queso כתב:
לשפוך סכומים סתם לא יביא אותך לשום מקום,
להביא שחקנים כמו סורו וטוומאסי כן.
צריך להביא אנשי מקצוע שיודעים מה הם עושים לחכות להזדמנויות ולתת פייט כספי שיש ישראלי נחשק זהו. סתם להשתגע עם כספים שהשוק מעפן לא ייתן שום דבר. שיש מלפפון חם צריך להתאבד עליו זהו.
נלך צעד קדימה ונגיד שעלינו ליגה.
חוץ מישראלוב, בנימין, טוריאל, רוטמן ואולי עוד צעיר אחד איזה בסיס יש לנו לליגת העל?
שלושת הזרים שלנו לא מבריקים עד עכשיו בליגה הלאומית. רובי לבקוביץ׳ מעבר לשיא, ארצ׳ל בנסיגה מתמדת, סניור לא לרמה וקנצפולסקי עדין מדיי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
עוד לא התחלנו את הליגה וכבר החלטת שהזרים לא משהו?
סורי, הם לא נראים שחקנים שיתאימו לליגת העל. הלוואי שאני אטעה.
ללאומית, הם יספיקו.
רק הפועל כתב: ↑11 אוגוסט 2024, 20:37
וואלה אני רואה את התגובות פה וחוזר להיות בבאסה , מי אמר שהוא לא ישקיע בעתיד והוא לא יכול להפוך אותנו לקבוצת צמרת תוך 5 שנים ? מאיפה הבטחון הזה שאין לו יכולות כלכליות לבנות פה קבוצה חזקה ? זה מגניב תמיד להיות בחלק השלילי זה העניין ? נראה מה יהיה הוא רק עכשיו חתם פה רבאק
אני אומר וההגיון אומר כל מי שצריך זה לחשוב ולחשב ולא לקנות כל שטות שמישהו מקשקש יפה.
בואו נעשה רגע דיון מודרך ( מצידי שמישהו יפתח אשכול נפרד)
מה הדברים הכי חשובים בשביל להיות קבוצת הכדורגל המובילה בישראל בעוד 5 שנים
א. בסיס : מה נקודת ההתחלה שלך וזה כולל
1) סגל שחקנים , מעטפת, תשתית פיזית
2) אירופה, ניקוד באירופה מסורת באירופה וכד' מכל הסיבות הברורות
ב. יכולת הפיתוח שלך שתלויה
1) בבסיס ההכנסות שלך
2) באטרקטיביות של הקבוצה והמוניטין שלה כדי למשוך שחקנים מיוחדים
3) ביכולת של הבעלים לשפוך כסף ויותר מזה לצאת למלחמה כשצריך ( כמובן גם הרצון )
4) כמה המערכת שלך טובה/מתואמת ונותנת ערך מוסף לכסף ולסגל השחקנים
ברור שיש כמה נקודות נוספות ויש דברים חופפים, אני לא חושב שזה מהותי אם כן אשמח אם תפרטו דברים ותסבירו ואני אתקן.
בכל מקרה בכל אחת מהנקודות האלה אנחנו בפער שהוא בין גדול לבין אדיר ביננו לבין שתי המתחרות שלנו ושנה הזאת אנחנו בארצית ככה שהפער בחלק מהדברים רק יגדל
( אמשיך בפוסט נפרד כדי לאפשר דיון )
זה מעניין אבל לא בטוח נכון.
א. סגל שחקנים... היום המכבי יש את דוידה, יחזקאל, לאיוס... שחקנים שגדלו אצלך נחשבו לכוכבים ופרצו מאוחר יחסית. האם אתה בטוח שהם עדיפים על טוריאל, גלברד וישראלוב של שנתיים מהיום? ועוד לא דיברתי על שחקנים אחרים שיותר מושמצים כאן. כלומר הסגל בבסיסו לא בהכרח רע כמו שזה נראה כרגע.
ב. אירופה - כאן באמת המצב לא מזהיר והכישלון של חיפה השנה לא תורם לזה... אבל אם נבנה קבוצה טובה אפשר תוך שנתיים שלוש באירופה לצמצם את הפער... הרי בסופו של יום שנתיים בשלב הבתים של הקונפרס ואתה כבר עם 15 נק +...
ג. בסיס ההכנסות - אתה קבוצה בלאומית שמכרה 9000 מנויים זה בסיס ההכנסות שלך.... כנראה שהוא לא קטן מזה של חיפה / מכבי וללא ספק גדול מזה של ב"ש.
ד. הפועל של ספרא היא לא בהכרח קבוצה ללא מוניטין. אם בטעות עדן שמיר יגיע לדעתי זאת הצהרת כוונות ואמירה הפוכה
ה . מה היכולת של ספרא לשפוך כסף? לא אתה ולא אני יודעים... ואם הוא "ישפוך" 5 מליון דולר בשנה זה די והותר בשביל לעשות את קפיצת המדרגה...
ו. בונים מערכת חדשה... אבל מכל מה שאני שןמע דוןקא המתקן ברמה מאןד גבוהה אז עכשיו צריך רק אנשי מקצוע טובים.
Asafasraf כתב: ↑11 אוגוסט 2024, 22:13
נלך צעד קדימה ונגיד שעלינו ליגה.
חוץ מישראלוב, בנימין, טוריאל, רוטמן ואולי עוד צעיר אחד איזה בסיס יש לנו לליגת העל?
שלושת הזרים שלנו לא מבריקים עד עכשיו בליגה הלאומית. רובי לבקוביץ׳ מעבר לשיא, ארצ׳ל בנסיגה מתמדת, סניור לא לרמה וקנצפולסקי עדין מדיי.
עוד לא התחלנו את הליגה וכבר החלטת שהזרים לא משהו?
ללאומית, הם יספיקו.
הם צריכים להספיק רק ללאומית ונקווה שיספיקו מה אתה מצפה לזרים של צמרת ליגת העל? לשרי וטוני ואקמה? שים לב שמכבי חיפה לא מצליחה להביא שום זר עד עכשיו
כדי להיות בצמרת אתה צריך שחקני צמרת, יכול להיות שצריך לשלם סכומים מנופחים שהשחקנים האלה לא שווים אותם ובכל זאת, מי שיביא אותם יהיה בצמרת. להביא בסכומים נמוכים שחקנים זרים שפוגעים בהם, כאלה ברמה של לקחת קבוצה לאליפות זה משהו שקורה 1 לכמה עשרות , ונגיד שהצלחת לפגוע בכמה כאלה במקביל תצטרך להוציא עשרות מליונים כדי להשאיר אותם אחרי זה אחרת הם ילבשו צהוב/ירוק/יעברו לחו''ל
הם לא שחקני צמרת, משלמים עליהם סוכמים מופזרים בגלל שוק שכמעט לא קיים, צריך להביא זרים במשכורות יפות זה כן, בלי זה ושחקנים צעירים כבר ראינו מה קרה
תעבור על הקאדר הישראלי של הקבוצות שלקחו פה אליפויות (ואפילו סיימו מקום שני) ותבדוק כמה עלה להביא אותם וכמה כסף הם מקבלים.
בחיפה לצד הזרים (שרי,פיירו,סונדגרן,קורנו וכו', רק להביא כאלה צריך להוריד עשרות מליונים) היו שחקנים כמו אצילי,חזיזה,אבו פאני,דין דוד, וכו' , אם אתה חושב שתביא איזה 2-3 זרים טובים כשלידם משחקים שחקנים ישראלים בינוניים כמו רן בנימין ולירן רוטן ותרוץ לאליפות אז אתה לא בלופ.
תעבור אפילו על הסגלים של באר שבע בעונות שהם היו למעלה אבל לא מספיק קרוב כדי לקחת אליפות , אלונה קנתה כל מה שזז וזה אפילו לא הספיק כי זה לא בקליבר של מכבי וחיפה, לשם לכאורה מכוון ספרא לפי דבריו
הלוואי ואני טועה,אבל לא נוכל לחזור לצמרת בלי תקציב גבוה.
שוב השקעה בנוער... זה יופי,אבל זה לא מבטיח הצלחה או התקדמות.הנה,היה לנו אולי את הצעירים עם הכי הרבה פוטנציאל לפני שנתיים שלוש.
מה יצא מהם? אלו שנתנו איזה חצי עונה סבירה עברו לחו"ל,ואלו שנשארו,עד עכשיו ההישג שלהם הוא הורדת ליגה.
איך אפשר להתחרות על אירופה שכל שחקן ישראלי נורמאלי שנותן 6 משחקים נורמאלים מקבל חוזים של 300 אלף יורו+?
אז או שספרא יאלץ ליישר קן ולשלם סכומים לישראלים טובים כמו חיפה ,מכבי ובאר שבע,
או שלא באמת נוכל להתקרב לשלושת הגדולות ונמשיך במתכונת של מכבי פתח תקווה עם קצת יותר כסף
משהו שחשוב להבין -
לא הושקעו בהפועל כספים באמת כבר שנים. לא היה בעלים ששם 3-4 מיליון דולר כמו שכתבו, ואם אלו הסכומים שישימו פה- אנחנו נראה קבוצה ברמה אחרת לגמרי.
נוסף על הכנסות טבעיות, 3-4 מיליון דולר זה תקציב של 40 מיליון פלוס.
בהפועל לא קונים שחקנים כבר שנים ולא משלמים שכר של מעל 300 אלף בשנה, שבחיפה ובב"ש גם שחקני הספסל משתכרים ככה, והנקודה שלי היא שלא צריך השקעה היסטרית כדי לעלות רמה בתחרותיות של הקבוצה הזאת, אולי לרמה של ב"ש. דור טוב וכמה פגיעות בשחקנים ואפשר לעשות דברים יפים.
ספרא לא צריך לשלם המון כסף כדי להעמיד קבוצה טובה. לא שמו בהפועל שקל עד עכשיו ב10 שנים האחרונות, אני מקווה שהם ישימו, אבל הסטנדרט הוא נמוך יותר ממה שנראה לנו פה, רוב הבעלים רק לקחו כסף מהמועדון או הכניסו אותו לחובות.
רדפוקס כתב: ↑11 אוגוסט 2024, 20:22
מינצברג 2.0
שיהיה לנו בהצלחה
אם אתה פסימי אז אפשר לסגור את העסק
אני לא פסימי, אני ריאלי.
בסוף כדורגל זה כסף והקבוצות שיש להן את התקציב הגדול ביותר מתחרות על אליפות.
בטווח השנים הקרוב לכל הפחות הם לא מתכוונים להשקיע פה סכומים שיביאו אותנו למקום הזה.
לדבר על לחזור להתמודד מול הגדולות שהשיטה זה להשקיע בנוער ולנקות אורוות זה לא ריאלי.
כמו אצל מינצברג - התקרה שלנו זה במידה ויהיה ניהול מקצועי מופתי מקום 3-4 ואת הרצפה כולנו מכירים ונחווה אותה בעונה הקרובה.
אין חדש תחת השמש בקיצור.
כל מילה.
בסופו של דבר הכסף מדבר. אז נכון שיש פייר-פליי ובמצבנו יהיה קשה להתחרות עם מכבי וחיפה על ישראלים בכירים וגם זרים טובים לא קל להביא, אבל יש הבדל בין למקסם תקציב ולחשוב בענק (ע"ע עופר ינאי) לבין לדבר על "דרך" , השקעות מדודות לאורך שנים ותקציב "שפוי" - שיספיקו ביום בהיר לפלייאוף העליון וחצי גמר גביע.
בסוף הוא/המלש״ב/הם יבחנו בקיץ הבא
אם הם ימשיכו בדרכם של הגרושניקים הקודמים ויביאו לפה כל מיני ״טאלנטים״ בשקל וחצי אז כלום לא השתנה
מצופה מהם להעמיד קבוצה שתתחרה עם מכבי, חיפה וב״ש
שיהיה בהצלחה
אוגוסטוס היל כתב: ↑12 אוגוסט 2024, 00:07
שנה הבאה לא נתחרה עם מכבי או חיפה. אין תרחיש כזה
אם גאידמק הביא את ביתר מקבוצה ממוטטת לאליפות אחרי שנתיים
אז ספרא לפחות יכול להתחרות עם הגדולות
כסף זה שם המשחק לא כל מיני סיסמאות על דרך ותהליך שנזרקות לחלל האוויר מדי עונה
oleg neduda כתב: ↑11 אוגוסט 2024, 23:50
מי אמר שהוא לא ישקיע כסף גדול? הוא לא אמר את זה, זאת הפרשנות שלכם
הם אמרו בערך הכל חוץ מלכתוב את זה באותיות קידוש לבנה, לא הייתי אומר שזה בגדר פרשנות.
הלוואי שהם יחליטו שהם כן רוצים להכניס כסף גדול שהם יבינו שבלי זה אי אפשר באמת להתחרות בצמרת, אבל כרגע זה ממש לא הכיוון שלהם.
אחלה דש לגאיידמק ולאנזי מחלאצקה.
אם אנחנו לא רוצים לחזור לפירוק עוד עשור (גם בלי ספרא) אז צריך תשתית ולא לשפוך כסף.
עזוב את הוויכוח מה נכון ומה לא לבניית מועדון תחרותי לאורך זמן - התרחיש של גאידמאק הוא לא אופציה בכלל עם ספרא. לא בכיוון ולא בסדרי הגודל
הם אמרו בערך הכל חוץ מלכתוב את זה באותיות קידוש לבנה, לא הייתי אומר שזה בגדר פרשנות.
הלוואי שהם יחליטו שהם כן רוצים להכניס כסף גדול שהם יבינו שבלי זה אי אפשר באמת להתחרות בצמרת, אבל כרגע זה ממש לא הכיוון שלהם.
אני לא בטוח שאתה צודק. שמעתי את השיחה.
לדעתי הוא סוג של דיבר לציפיות שיש לחלק מהאוהדים בראש שיפתחו עכשיו את הכיס כמו משוגעים ובא להרגיע ולתאם ציפיות.
אם הוא רציני ובא לכאן באמת לעשות משהו גדול (וזה כרגע אם גדול), אז ברור שלאמירה שהוא רוצה שתוך 5 שנים נהיה מועדון מוביל יש משמעויות כלכליות
לא אהבתי את מה ששמעתי
1. נראה ששוב נפלנו על אנשים שינסו בפעם המי יודע כמה לפצח את השיטה ולהוציא מקסימום מהמינימום, לשמוע שוב דיבורים על אקדמיה וכשרונות ותהליך ויציבות אני לא מסוגל ומבחינתי זה more of the same
2. לא דיברו על כסף, מי שרוצה טופ מדבר על כספים. מה שהם כן אמרו זה שהם לא ינחיתו פה קאליברים ואת זה אני גם לא אוהב, מי שרוצה אליפות צריך שמות חמים נקודה
3. כל הx-space , בחייאת מה אתה נוכל קריפטו? מה זאת הפלטפורמה הלא רצינית הזאת, סבבה שזה יהיה עבור איזשהו עדכון שוטף אבל בתור ההיכרות הראשונה עם הקהל באופן רשמי וואלה זה הזיה בעניי
4. זה שאדמונד פתאום הגיע בסוף ונתן כמה משפטים סופר גנרים כאילו וטפ, זה הרגיש לי כמו איזה מתיחת טלפון, אין זה לא עובר לי
5. לא ענו למה באו דווקא להפועל? מה הם רוצים מאיתנו? למה הם קמו יום בהיר אחד ופשוט קנו מועדון כדורגל, עשירים ככל שתהיו - מה דחף אותכם לקנות?
Giovanni Giorgio כתב: ↑12 אוגוסט 2024, 00:57
לא אהבתי את מה ששמעתי
1. נראה ששוב נפלנו על אנשים שינסו בפעם המי יודע כמה לפצח את השיטה ולהוציא מקסימום מהמינימום, לשמוע שוב דיבורים על אקדמיה וכשרונות ותהליך ויציבות אני לא מסוגל ומבחינתי זה more of the same
2. לא דיברו על כסף, מי שרוצה טופ מדבר על כספים. מה שהם כן אמרו זה שהם לא ינחיתו פה קאליברים ואת זה אני גם לא אוהב, מי שרוצה אליפות צריך שמות חמים נקודה
3. כל הx-space , בחייאת מה אתה נוכל קריפטו? מה זאת הפלטפורמה הלא רצינית הזאת, סבבה שזה יהיה עבור איזשהו עדכון שוטף אבל בתור ההיכרות הראשונה עם הקהל באופן רשמי וואלה זה הזיה בעניי
4. זה שאדמונד פתאום הגיע בסוף ונתן כמה משפטים סופר גנרים כאילו וטפ, זה הרגיש לי כמו איזה מתיחת טלפון, אין זה לא עובר לי
5. לא ענו למה באו דווקא להפועל? מה הם רוצים מאיתנו? למה הם קמו יום בהיר אחד ופשוט קנו מועדון כדורגל, עשירים ככל שתהיו - מה דחף אותכם לקנות?
1. ההבדל הדק אבל מאוד חשוב זה שיש להם אשכרה כסף, לפתח את הנוער זה סבבה אבל הפואנטה זה לא לגזור קופון אלא אשכרה להנות ולהשתבח מהם בניגוד לדור 2002-03 שהניסנובים פשוט הרסו
2. לא שאלו וגם אם שאלו זה לא היה פגישה בסוג הזה לפי דעתי, חוץ מזה התוצאות יהיו הרבה יותר רלוונטיות מהצהרת כספים
5. כבר דיברו על זה אבל בתכלס זה מעורבב הרבה בציונות והמלחמה ואנחנו הקבוצה עם הכי הרבה פוטנציאל לא ממומש בארץ בפער עצום, אז זה כפפה ליד
Confie no Processo
אין בלתי מעורבים אצל מחריבי הפועל מ2011 עד ל2024 (ואולי גם לאחר מכן)
ההבדל היחידי בין ספרא לבין המינצברגים שלו בניגוד אליהם יש כסף , אם הוא ירצה להשקיע הוא יכול , המינצברגים והניסנובים לא ממש (בטח לא לרמות שאנחנו צריכים )
בסופו של דבר זה עניין של הצהרות, הדגל האדום הראשון ששמעתי מהניסנוב זה שחן סול אמר שהוא לא חושב שנגיע לפלייאוף עליון לפני העונה
פה אין אינדקציה כמובן כי אנחנו בלאומית והמטרה היא לעלות ליגה, אבל זה פשוט לפי דעתי יהיה תלוי בקיץ של שנה הבאה והמעורבות והרציניות שלהם תוך כדי השנה. ספרא בסופו של יום הוא מיליארדר, משהו שאף אחד מהאנשים בתמונה שלי הוא לא. והוא חכם עסקית, לפחות ממה שרואים בחברות שהוא מחזיק.
אם יעשו חאלטורות ויביאו את יוסי בניון ומשה סיני ובוקסה הזדמנות שניה או חרא אחר אני באמת אתעצבן אבל האופטימיות שלי היא בטוחה יותר כי להיות במשא ומתן 4 חודשים בשביל להתעקש למועדון נקי מהרעל שהוא ספג ב40 שנה האחרונות זה מראה על עקשנות ורצון טוב להיות טוב יותר
וגם כמובן ש"לא נקנה מלא שחקנים במלא כסף ישר" אבל כשבאים ביעד להיות "המועדון הכי גדול בעוד 5 שנים" זה גם סימן אחר ממה שראינו מכל הבעלים הקודמים
Confie no Processo
אין בלתי מעורבים אצל מחריבי הפועל מ2011 עד ל2024 (ואולי גם לאחר מכן)
מכל מלל הדיבורים הגנרים חסרי המשמעות:
"אנחנו רוצים להפוך אותו למועדון על עם הזמן. רוצים להפוך את הפועל למועדון החזק במדינה. אנחנו כאן לטווח ארוך"
"מה שצריך להבין זה שכדי לעלות משני אחוז למאה אחוז ולהישאר שם לא קורה בכמה החתמות, זה ייקח שנים”.....................
יש רק משפט אחד אמיתי וחשוב:
"אנחנו כנראה לא הבעלים שאתם חשבתם שנהיה"
רע. רע מאוד.
קובי כתב: ↑12 אוגוסט 2024, 01:28
מכל מלל הדיבורים הגנרים חסרי המשמעות:
"אנחנו רוצים להפוך אותו למועדון על עם הזמן. רוצים להפוך את הפועל למועדון החזק במדינה. אנחנו כאן לטווח ארוך"
"מה שצריך להבין זה שכדי לעלות משני אחוז למאה אחוז ולהישאר שם לא קורה בכמה החתמות, זה ייקח שנים”.....................
יש רק משפט אחד אמיתי וחשוב:
"אנחנו כנראה לא הבעלים שאתם חשבתם שנהיה"
רע. רע מאוד.
הגלמוד מלוד כתב: ↑11 אוגוסט 2024, 21:34
אם אתה פסימי אז אפשר לסגור את העסק
אני לא פסימי, אני ריאלי.
בסוף כדורגל זה כסף והקבוצות שיש להן את התקציב הגדול ביותר מתחרות על אליפות.
בטווח השנים הקרוב לכל הפחות הם לא מתכוונים להשקיע פה סכומים שיביאו אותנו למקום הזה.
לדבר על לחזור להתמודד מול הגדולות שהשיטה זה להשקיע בנוער ולנקות אורוות זה לא ריאלי.
כמו אצל מינצברג - התקרה שלנו זה במידה ויהיה ניהול מקצועי מופתי מקום 3-4 ואת הרצפה כולנו מכירים ונחווה אותה בעונה הקרובה.
אין חדש תחת השמש בקיצור.
כל מילה.
בסופו של דבר הכסף מדבר. אז נכון שיש פייר-פליי ובמצבנו יהיה קשה להתחרות עם מכבי וחיפה על ישראלים בכירים וגם זרים טובים לא קל להביא, אבל יש הבדל בין למקסם תקציב ולחשוב בענק (ע"ע עופר ינאי) לבין לדבר על "דרך" , השקעות מדודות לאורך שנים ותקציב "שפוי" - שיספיקו ביום בהיר לפלייאוף העליון וחצי גמר גביע.
כמו שכתבתי
אם נעלה*,בעונה הבאה נראה סכומים שחקנים ואנשי ניהול אחרים מאלו שידענו בשנים האחרונות.
צריך גם להבין שהעונה הזאת,זו שנה גם בשבילם ללמוד אותנו ואת הכדורגל בארץ.
*אם בינואר יראו שיש לנו קצת בעיות במאבק העלייה.יחזקו את הקבוצה בשחקנים שצריך להוציא יותר כסף בשביל להביא אותם.
האדום הצורר:
גם הבוסטר שלא ניתן כמעט בשום מקום במערב וכבר ניתן לשליש מהאוכלוסייה כאן זה רק בגלל שישראל הצליחה להשיג את החיסונים לפני כולם? אתה מאמין לחרטוטים של עצמך?
באמת שאני לא מבין את יצר ההרס העצמי של אנשים פה.
אני רק רוצה לרענן את זכרונכם פה:
טביב החתים את הבת שלו כמורשית חתימה בשכר של 50k בחודש.
רמון משכן את עתיד המועדון כדי להעמיד תקציב תוך שהוא מחתים בקפריזיות אלמוג כהנים בכסף שאין לו.
כבירי שם תמונות כערבויות תקציביות.
ניסנובס, שהו חלק מבעלות הצללים של מני ויצמן, לא באמת הביאו כסף רציני וגם כששמו כמה שקלים ציפו לקבל חזרה למרות שהם קיבלו קבוצה מפירוק בחינם.
ממינצברג עומד בראש קבוצה של עשרות משקיעים שאחרי שנה לא מסוגלת לממן קבוצה הלאומית.
כל הנסיונות של אנשים פה לקשור משהו לספרא על סמך ההסטוריה שלנו מביכים. מי ישמע לשפוך כסף. מעדיף עתיד למועדון הזה.
לדעתי הוא סוג של דיבר לציפיות שיש לחלק מהאוהדים בראש שיפתחו עכשיו את הכיס כמו משוגעים ובא להרגיע ולתאם ציפיות.
אם הוא רציני ובא לכאן באמת לעשות משהו גדול (וזה כרגע אם גדול), אז ברור שלאמירה שהוא רוצה שתוך 5 שנים נהיה מועדון מוביל יש משמעויות כלכליות
גם מינצברג דיבר על דברים כאלה - תהליכים ארוכי טווח, השקעה בתשתיות, תוך כמה שנים לחזור להתמודד בצמרת, worldclass.
בפועל ברגע שלא הלך לו כמו שהוא חשב הוא חיפש לברוח ולצמצם הפסדים.
כל המילים המכובסות האלה של ״תהליך״ וכו׳ וכו׳ זה נעים לשמוע אבל אם במסגרת התהליך הזה לא מעורב גם כסף גדול אז הוא נדון לכישלון או לכל הפחות לחוסר הלימה בין המטרות המפוצצות שהציבו למציאות.
רדפוקס כתב: ↑12 אוגוסט 2024, 00:21
גם מינצברג דיבר על דברים כאלה - תהליכים ארוכי טווח, השקעה בתשתיות, תוך כמה שנים לחזור להתמודד בצמרת, worldclass.
בפועל ברגע שלא הלך לו כמו שהוא חשב הוא חיפש לברוח ולצמצם הפסדים.
כל המילים המכובסות האלה של ״תהליך״ וכו׳ וכו׳ זה נעים לשמוע אבל אם במסגרת התהליך הזה לא מעורב גם כסף גדול אז הוא נדון לכישלון או לכל הפחות לחוסר הלימה בין המטרות המפוצצות שהציבו למציאות.
אבל אף אחד לא אמר שלא מעורב כסף.
אגב גם אצל מינצברג אפילו בעונה הקודמת לא כסף היתה הבעיה אלא טעויות קשות בהחלטות קריטיות
Asafasraf כתב: ↑11 אוגוסט 2024, 22:27
ללאומית, הם יספיקו.
הם צריכים להספיק רק ללאומית ונקווה שיספיקו מה אתה מצפה לזרים של צמרת ליגת העל? לשרי וטוני ואקמה? שים לב שמכבי חיפה לא מצליחה להביא שום זר עד עכשיו
אני מצפה לזרים שאפשר יהיה להמשיך איתם גם לליגת העל. לא בקה תלושה.
אז חבל על הציפיות הלא ריאליות שלך.
זר ששווה מקום בליגת העל יגיע לישראל בזמן מלחמה רק אם הוא באמת בליגת העל רו שיקבל משכורת גבוהה מאד.
אין טעם לשלם הרבה לזר בעונה כזאת בלאומית ובזמן מלחמה
יש פה אנשים שכנראה לא משנה מה ספרא היה אומר אתמול הם היו פסימים.
אם היה אומר יש לנו כוונה לשפוך מיליונים וכבר בעוהה הבאה להתמודד על האליפות ותוך 3 שנים ליגת האלופות, היו אומרים שהוא פנטזיונר שמשחק במנגר ואין לו מושג.
קודם בואו נחזור לליגת העל, אחרי זה נתחיל בלהיות קבוצת צמרת שלא משחררת שחקנים למכבי.
אולי גם נוכל להביא את ליידנר דוגמה ולהתחיל להתחרות בגדולות על שחקנים.
זה תהליך.
נשפוט אותם לפי המעשים
1. הפועל תל אביב ויוסי אבוקסיס נפרדו כבר מזמן, אבל אתמול הגיעו הצדדים להבנות לגבי סיכום סופי של תנאי השכר. הדרך לפיטורים לא הייתה פשוטה - אבוקסיס פוטר אחרי 10 משחקים בלבד ופתאום, ההגעה של מי שנחשב בעיני האדומים למשיח שיכול להציל את הקבוצה מירידת ליגה, הפכה לריב מתוקשר בינו לבין הקהל, שלא ראה ניצחון. ברקע, אבוקסיס הושפע מאוד מהיחסים עם חברו הטוב לשעבר - ברק אברמוב. התבוסה 1:5 לבית"ר ירושלים חרצה את גורלו אצל האוהדים, שלא ויתרו בעקבות התבוסה לקבוצתו לשעבר.
לביזספורט נודע כי הצדדים סיכמו שאבוקסיס יחתום על הסכם לפיו הוא יקבל סכום חד פעמי השווה למשכורת של ששה חודשים ויוותר על יתרת שכרו. ההסדר עם המאמן הושג לאור החתימה הרשמית של אדמונד ספרא, הבעלים החדש, במועדון. על פי ההסכם עם דיוויד מינצברג, האחרון התחייב להשאיר לו קבוצה ללא חובות ולשלם חובות עבר לשחקנים ומאמנים. אבוקסיס, שפוטר מהמועדון שלושה מחזורים לפני סיום העונה, אך קיבל את המשכורת האחרונה.
על פי ההערכות, אבוקסיס יקבל כ-400 אלף שקל תמורת סיום הסאגה. בכך, הוא יהפוך למאמן חופשי ואם יחתום בקבוצה אחרת בקרוב הוא לא יחזיר את הפרשי השכר.
קצבת נכות - למי זה מגיע ומהם הזכויות? כל מה שצריך לדעת
2. מבחינה משפטית, אבוקסיס עשה צעד נכון - הוא הוצע לקבוצות בליגה הלאומית ובכך נטרל טענה משפטית עתידית של הפועל תל אביב, לפיה הוא לא מנסה למצוא קבוצה אחרת. טענה כזו עולה מדי פעם בקבוצות כדורגל למרות שאין לה בסיס - בהסכם מאמן לא מתחייב לחתום בקבוצה אחרת. מה שקורה באותו שלב, הוא שקבוצות מנסות להתחמק מחלק מהתשלומים, כמו דירה ורכב, בטענה שהוא לא מאמן בפועל ואז מתחילה סאגה משפטית ארוכה. זה קרה גם בתקופה האחים ניסנוב וקובי רפואה, ממנו ביקשו לוותר על חלק מהשכר.
הצעד השני שעשה אבוקסיס היה לפנות למועדון ולבקש ממנו לחזור. אבוקסיס ידע שהפועל תל אביב תסרב, אחרי שעזב את המועדון בטריקת דלת והוביל את הפועל לליגה השנייה. הפועל סירבה ובכך אבוקסיס סגר את הגולל על אפשרות שהיא תנסה להתחמק מתשלומי שכר.
ההערכה היא שאבוקסיס ישוב לאמן עוד העונה. התקופה בהפועל תל אביב הורידה אותו לתקופה מסוימת, אבל אסור לשכוח שחלק גדול מהקבוצות השאירו את המאמן או בנו על מאמן אחר לפני שהעונה הסתיימה. "יוסי לוקח את האחריות על מה שקרה עם הפועל תל אביב, זאת העונה הכי פחות טובה בקריירה שלו, כשחקן וכמאמן. זה מועדון שיקר ללבו", אמרו בסביבתו של המאמן. "הוא הגיע להסכם פיצוי למרות שלא היה מחויב לכך". האפשרויות של אבוקסיס בקבוצות הצמרת כבר סגורות, אחרי שאימן גם בהפועל באר שבע ועזב אותה לטובת אברמוב. ההערכה היא שהוא יחכה להצעה מאחת מקבוצות התחתית בליגת העל, אבל לא יסכים להצעה שעשויה לסלול את דרכו לליגה השנייה ובכל לסכן את המשך הקריירה שלו.
3. בנושא אחר לגמרי: הפועל נכנסה אתמול לעידן חדש ומעניין היה לשמוע את דבריו של מואיז ספרא, בנו של אדמונד - בחור צעיר (בן 18 בסך הכל) שברור שלא ניהל בעבר מועדון כדורגל, אבל בהחלט שולט ברשתות החברתיות. השאיפות שלו גבוהות - הוא רוצה להפוך את הפועל תל אביב לקבוצה הבכירה בישראל בעוד 5 שנים וכבר מדבר במונחים של מכבי חיפה ומכבי תל אביב. מבחינה כלכלית, משפחת ספרא יכולה לעשות זאת אם רק תרצה. למואיז הקטן יש תכניות גדולות והוא צריך רק דבר אחד כדי להגשים אותן - צ'ק מאבא.
דבר אחד עלה ממסיבת העיתונאים שערך אתמול - הוא לא מפחד מאיש ויודע לאן הוא נכנס. לרמוז על שחיתות בהפועל תל אביב, זה עניין שעשוי להטריד את אוהדי הקבוצה בהמשך - מה אביו ראה בדוחות? האם הוא יודע משהו שאנחנו לא יודעים? האם הוא מעבר להתנהלות הקלוקלת, יש עוד עניין שהוביל את הפועל תל אביב למטה? לא בטוח שזה משנה. האדומים נכנסו לעידן חדש, עם הרבה יותר כסף. המטרה הראשונה תהיה לחזור לליגת העל אחרי עונה אחת בלבד.
ספרא אמר כי הפועל תביא גם מנהלים חדשים והוא עצמו יהיה הצינור מול האוהדים. זה חשוב. הפועל תל אביב סבלה בשנים האחרונות מנתק ממושך עם האוהדים שלה וכבר אפשר לסמן את המטרות שלה לשנה הקבוצה: 1. חזרה לליגת העל 2. חיזוק הקשר עם האוהדים (בקבוצת הרכישה החדשה מציינים כי זאת אחת המטרות החשובות שיהיו כאן בעונה הקרובה). 3. להפוך לקבוצה שכולנו (להוציא את אוהדי מכבי תל אביב ובית"ר) אוהבים.
את התכנית הכלכלית כבר פרסמו כאן: ספרא תכנן להשקיע 40 מיליון שקל אם הפועל תל אביב הייתה נשארת בליגה, אבל היא לא. לפי התכנון הראשוני, הוא ישקיע 45 מיליון שקל ב-3 העונות הראשונות, אבל עליית ליגה מהירה עוד עשויה לשנות את התכניות.
לגבי הבן מוריז: צפו בעונה הקרובה לתכתובת בחשבון ה-X שלו עם אוהדי הקבוצה. בהפועל תל אביב מספרים כי הוא מתכוון "לגלות פתיחות" ולענות לאוהדים על שאלות שיראו לו לנכון.
מואיז ספרא עוד לא התחיל את דרכו בהפועל תל אביב, וכבר קיבל טייטל של דמות שנויה במחלוקת. הגיל של הבחור (18), העובדה שעד כה הוא עובד בנפרד מהמועדון בזירה התקשורתית דרך טוויטר, ההצהרות היומרניות על מה שעתיד לקרות בעוד חמש שנים סטייל דייויד מינצברג - כל אלה בנוסף לחשדנות המובנית של הקהל האדום ממשפטים מפוצצים באנגלית, הופכים את ספרא ג'וניור לסימן שאלה אחד גדול.
אבל מואיז ספרא יכול לדבר.
כל עוד הוא לא מעביר ביקורת על בעלי תפקידים במועדון, הוא עדיין רק מדבר. כשהוא אומר: "לא באנו לשרוף כסף", אפשר להבין את החזון. לא יהיו כאן כספים כמו במכבי תל אביב או במכבי חיפה, אך השאיפה היא לניהול טוב יותר, הגדלת הכנסות והתקדמות הדרגתית משנה לשנה. על פניו, החזון של כל מי שמגיע לעסק שלא הצליח וחושב שיוכל לעשות אחרת.
בסופו של דבר, בכדורגל מה שמכריע זה הכסף, ואחריו ניהול. מינצברג ושות' הביאו מהבית 14 מיליון שקל בשנה שעברה וירדו ליגה. אנשיו של ספרא מדברים על השקעה של שלושה מיליון דולר בשנה, אך אם לא ימנו את האנשים הנכונים ויתנו להם קרדיט אמיתי, מה שהיה הוא שיהיה. מואיז ספרא יכול לעשות הרבה דברים מסביב, אבל בסופו של דבר, המועדון יזדקק לאנשים מנוסים וראויים שיהיו אמונים על כל מה שקשור לניהול הפיננסי והמקצועי.
גם כשיש מנהלים טובים אפשר לשאוף ליותר ולהגיד הרבה משפטים יפים. בסוף צריך "לשרוף" הרבה כסף אם רוצים לצמצם את הפערים ממכבי חיפה ומכבי תל אביב. אלונה ברקת משקיעה בהפועל באר שבע 20 מיליון שקל ומעלה בכל שנה, ועדיין לא במשחק של שתי הגדולות, שהגיעו לתקציבים של 120-150 מיליון שקל.
הפועל תל אביב לא תהיה שם. אם ספרא יהיה לארג' מעבר למה שהוא מתכנן, היא אולי תגרד את התקציב של הפועל באר שבע הנוכחית, אבל גם רמת השקעה כזו מצד ספרא עדיין מוטלת בספק רב.
אפשר היה לראות במהלך המו"מ שספרא לא משחרר כסף יותר מדי מהר. גם כשהוא התעניין בהפועל, המסר שהעבירו לו הוא שבהשקעה שנתית קטנה יחסית של 2-3 מיליון דולר, אפשר להפוך את העסק להרבה יותר טוב. כאמור, תמיד אפשר להשתפר, וכאן ייכנסו לאירוע האנשים שינהלו את המועדון - אבל כך או אחרת, ממש לא פשוט לשדרג מועדון, במיוחד בתקופה בה מדינת ישראל נמצאת, וכששוק השחקנים מצומצם ביותר.
מואיז ספרא דיבר על מחלקת הנוער של הפועל תל אביב. ובכן, היא אכן טובה - אך גם מוגבלת. לא מעט מהמהלכים הכי טובים שלה לאורך השנים היו לדעת לקחת שחקנים ממכבי תל אביב בזמן הנכון, אבל הדברים השתנו מאז, וקבוצות יודעות לשמור על השחקנים שלהן ולתת חוזים בגילים צעירים. מנגד, יותר ויותר שחקנים כישרוניים שוכרים סוכנים בגיל מאוד צעיר במטרה להשתחרר בשלב מוקדם לחו"ל, וזה הופך את כל העסק למורכב יותר. כדי לשדרג את מחלקת הנוער על מנת שתייצא כוכבים ולא רק שחקני מעטפת, ספרא יצטרך להשקיע גם שם סכומים לא מבוטלים.
בשורה התחתונה, ספרא טוב יותר להפועל תל אביב מדייויד מינצברג, שלא היה מצליח לעבור בקרה. ספרא גם לא בא להפועל תל אביב עם תכנון לאקזיט יוצא דופן, ולא חי על פנטזיות, כך שעל פניו הוא משדר מסר טוב יותר.
עם זאת, הציפיות ממנו גבוהות, הקהל חסר סבלנות אחרי יותר מדי שנים שהקבוצה לא במשחק, והמרחב שלו לטעויות הוא קטן מאוד. ספרא צריך לעשות את הפעולות החכמות ולתת את הקרדיט למנהלים הנכונים שיביאו את הקבוצה לאן שהוא מתכנן.
בשלב הזה הפועל תל אביב צריכה לסגור את הסגל, לעבור בקרה כמובן ולהתרכז בצניעות במטרה לעלות לליגת העל. על אף הניצחונות בגביע הטוטו, זה לא יהיה פשוט כשכל משחק הציפייה היא לניצחון פלוס הצגה. עד עכשיו המרקם שדגו בונה נראה טוב, אך בלאומית קבוצות מניעות לאט והאדומים עוד יחוו לא מעט קשיים מול קבוצות שיודעות מה לעשות כדי לשרוד, ונגד שחקנים שנלחמים על הקריירה שלהם.
אם הפועל תל אביב תתחיל לחשוב יותר מדי קדימה, היא עלולה לא לעמוד גם במטרות קרובות.
בנתיים 3-4 כתבים מפרסמים על השקעה סביב ה3-4 מיליון דולר בעונה, לא יודע כמה הם באמת יודעים אבל אם זה נכון זה שדרוג גדול מאוד למה שהיה.
ואגב אופיר סער מה הוא רוצה? שלא יהיה תכנון קדימה? ברור שהמטרה הראשונה היא לעלות ליגה אבל לבנות תוכניות לעתיד מראה על בעלים שהגיע לטווח ארוך
Adom_Adom כתב: ↑12 אוגוסט 2024, 10:13
בנתיים 3-4 כתבים מפרסמים על השקעה סביב ה3-4 מיליון דולר בעונה, לא יודע כמה הם באמת יודעים אבל אם זה נכון זה שדרוג גדול מאוד למה שהיה.
ואגב אופיר סער מה הוא רוצה? שלא יהיה תכנון קדימה? ברור שהמטרה הראשונה היא לעלות ליגה אבל לבנות תוכניות לעתיד מראה על בעלים שהגיע לטווח ארוך
4 מיליון דולר הם בערך 15 מיליון שח. בליגת העל הפועל ת"א יודעת להביא כ-20 מיליון שקלים. ביחד זה התקציב שהיה אצל הניסנובים והאמריקאים.
בסוף גם עופר ינאי אמר דברים כמו לא לשפוך יותר מדיי כספים וכו' לא ? שנה אחריי מגיעים לפה שחקנים טופ יורוליג , ( לא בהכרח אומר שזה המצב אבל גם שלא צריך ישר להניח שספרא לא ישדרג אותנו בגלל זה )
לא חושב שמישהו באמת יודע או יכול לדעת כמה ספרא מתכנן להשקיע. יכול להיות שגם הוא עצמו רוצה ללמוד תוך כדי תנועה.
אם הוא היה מצהיר שהוא הולך לשפוך מדי שנה 100 מליון שקל זה היה מרגיע מישהו? בעיני זה וייבים של ארקדי.
גם עופר ינאי לא סיפר שהוא הולך לשלם לשחקן 2.2 מליון דולר בעונה כבר בעונה השניה שלו פה.
מעדיף לדעת כרגע שהם באים מבחינתם לטווח ארוך מאשר לשמוע הצהרות על כסף.
הם יבינו, או שכברכ מבינים, שצריך לשים כסף, זה די ברור.