יש מלחמה (מבצע חרבות ברזל ומבצע חיצי צפון)
- KingAlpaca
- קיבל.ה 1477 לייקים
לא הבנתי את ההודעה שלך.
האדום הצורר:
גם הבוסטר שלא ניתן כמעט בשום מקום במערב וכבר ניתן לשליש מהאוכלוסייה כאן זה רק בגלל שישראל הצליחה להשיג את החיסונים לפני כולם? אתה מאמין לחרטוטים של עצמך?
מי אנחנו? אנחנו בית"ר!
גם הבוסטר שלא ניתן כמעט בשום מקום במערב וכבר ניתן לשליש מהאוכלוסייה כאן זה רק בגלל שישראל הצליחה להשיג את החיסונים לפני כולם? אתה מאמין לחרטוטים של עצמך?
מי אנחנו? אנחנו בית"ר!
- גביזון
- קיבל.ה 3110 לייקים
אני דיברתי עם חייל, בן של חברה שלי, שבמשך זמן רב היה צריך לחלץ בת 14 מהעוטף צורחת לכל עבר ולא נתנה לאף אחד להתקרב אליה, אחרי שעברה אונס לא נגמר של בהמה אחרי בהמה.Asafasraf כתב:אני אפמפם פה חלק קטן מהזוועות של הנאצים ב-7.10.2023:
רצח, כריתת איברים לילדים קטנים, כריתת ראשים, אונס והתעללות בגופות (מצאו באיבר המין של אחת הנרצחות פאקינג רימון שלם!!!) ועוד זוועות שנפש מסרבת להאמין.
מבחינתי, כל משתתף בטבח הוא בן מוות, כמו גם אלה שאימנו אותו ואלה ששלחו אותו לטבח ויהי מה (גם אם זה אומר פגיעה בבלתי מעורבים).
אשכרה משתמש כאן טוען שאנחנו יותר גרועים מאלה שהשתתפו בטבח ב-7.10.2023 בגלל שהרגנו יותר ילדים (הרי ידוע שגם כרתנו להם אצבעות וראשים מול הוריהם). לא מאמין שהם חולקים איתו את אותה המדינה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
בת 14.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
-
- קיבל.ה 1055 לייקים
וואוארז שדה כתב: ↑22 נובמבר 2023, 21:06כן יש מנהיג פלסטיני שמדבר על פתרון 2 המדינות וקוראים לו אבו מאזן, למרות שישראל רצה ימינה מלא מלא , למרות שישראל חיזקה את החמאס, שהוא ארגון טרור על מלא, למרות הטיהור האתני בגדה המערבית למרות שישראל שמה פס על הפלסטינים המתונים ומחזקת את הקיצונים הוא בעד 2 מדינות ל2 העמים.גביזון כתב: ↑22 נובמבר 2023, 20:28 דובר חד"ש, המפלגה שבאה לייצג מפלגת יהודים ערבים, נשאל 13 פעם בראיון האם חמאס ארגון טרור ולא ענה. אותו ארגון שרצח פעילת שלום לשם רצח.
אבו מאזן, מציין שלא היה טבח וזה בכלל מסוק ישראלי והכל המצאה של הציונים.
יש מנהיג פלשתיני שמדבר על 2 מדינות?
בכל גבול בכל שנה שהיא?
מותר לי לשאול את זה בתור בוחר מרצ פעמיים והדבר הכי ימני שהצבעתי זה לפיד בחיי? בתור אחד שאומר שאין שום פתרון פרט ל2 מדינות?
כי אנחנו כאן מנהלים דיונים בין עצמנו, במקום להקשיב למה שהצד השני רוצה, לא מפסיקים להתנשא מעליהם.
הנה עוד נשיא אמריקאי דמוקרט, חבר טוב של רבין פותח את הפה
"התאבדתי על עצמי לתת מדינה לפלשתינים"
הרשות הפלסטינית לא מושלמת כולל אבו מאזן אבל היא בהחלט פרטנר מה שאי אפשר להגיד על ממשלת נתניהו סמוטריץ ובן גביר .
לגבי אמג'ד שביטה דובר חד"ש, גם אני לא מבין את ההתעקשות לא להגיד את המובן מאליו שחמאס הוא ארגון טרור, אבל חד"ש גם היום היא תנועה יהודית ערבית שתומכת בשלום ומתנגדת לאלימות ולפגיעה בחפים מפשע. איימן עודה ואחמד טיבי דיברו בצורה חד משמעית נגד הטבח של חמאס ובעד שלום ישראלי פלסטיני. בניגוד לבן גביר שניסה ומנסה להתסיס את השטח בישראל ובגדה המערבית עודה וטיבי פעלו להרגעה של השטח ולמאבק משותף של יהודים וערבים נגד כל אלה שרצו לראות שומר חומות 2.

בטח איזה כיף זה לרחף ולא לגעת עם הרגליים על הקרקע
הפועל, שיגעת אותי.
הפועל, הרסת אותי.
הפועל, הרסת אותי.
-
- קיבל.ה 1055 לייקים
האונס התרחש בואקום?גביזון כתב: ↑22 נובמבר 2023, 22:04אני דיברתי עם חייל, בן של חברה שלי, שבמשך זמן רב היה צריך לחלץ בת 14 מהעוטף צורחת לכל עבר ולא נתנה לאף אחד להתקרב אליה, אחרי שעברה אונס לא נגמר של בהמה אחרי בהמה.Asafasraf כתב:אני אפמפם פה חלק קטן מהזוועות של הנאצים ב-7.10.2023:
רצח, כריתת איברים לילדים קטנים, כריתת ראשים, אונס והתעללות בגופות (מצאו באיבר המין של אחת הנרצחות פאקינג רימון שלם!!!) ועוד זוועות שנפש מסרבת להאמין.
מבחינתי, כל משתתף בטבח הוא בן מוות, כמו גם אלה שאימנו אותו ואלה ששלחו אותו לטבח ויהי מה (גם אם זה אומר פגיעה בבלתי מעורבים).
אשכרה משתמש כאן טוען שאנחנו יותר גרועים מאלה שהשתתפו בטבח ב-7.10.2023 בגלל שהרגנו יותר ילדים (הרי ידוע שגם כרתנו להם אצבעות וראשים מול הוריהם). לא מאמין שהם חולקים איתו את אותה המדינה.
בת 14.
הפועל, שיגעת אותי.
הפועל, הרסת אותי.
הפועל, הרסת אותי.
-
- קיבל.ה 1566 לייקים
איציק אני אגיד משהו פשוט.... אתה מדבר מבורות ושטיפת מוח.its-sick כתב: ↑22 נובמבר 2023, 14:55אני אענה לך, כי אני לא שפן שבורח, ואני עונה גם כשהתשובות לא נעימות לי.
אם היו רוצחים לנו ב 2014 הרבה ילדים, זה אכן היה מצדיק פעילות צבאית רחבה שמתלוים אליה הרבה קורבנות אזרחיים.
אבל בהתחשב בזה שאת אותם 500 ילדים (מתוך כ 1800 הרוגים בעזה ב 2014) הרגנו סתם כי לא אכפת לנו מילדים ערבים, זה הופך אותנו לפושעי מלחמה.
ואני רוצה שוב להזכיר לך שהשתפנת וברחת בלי לענות לשאלה שלי קודם. כתבת לה כמה וכמה תשובות לגבי מי אני ומה אני, אבל פחדת לענות לשאלה עצמה.
רב ההרוגים הם כאלו שמתים מהפצצות של חיל האויר, מאחר ואני מכיר אישית חלר מהאנשים שלוחצים על הכפתור, והם אלו שאמרו לי שמספר פעמים כאשר היתה להם ודאות פגיעה בחפים מפשע הם עיכבו ביצוע... אין לע אלא ברירה להגיד שאתה פשוט מדבר שטויות כי זה מתאים לך לאג'נדה ומבצע ניתוחים מספרים לסיטואציות שאין לך מושג מה קרה בהן ומה קןרה סביבן.
אז באמת אם אתה מתעקש לדבר על עובדות תציין עובדות לא ניתוחים מצוצים מהאצבע בשביל להרהות שהחאמס מוסרי יותר מישראל. בכלל נראה שפיספסתם קטע חשוב, במלחמה אמיתית לא כזאת של אמזון פריים באמת מתים אנשים, אבל באמת וזה לא מצלם יפה כמו בסרט
לכן אני ממליץ לכולם
לא להילחם.
לא לחנך למלחממה
לא לפתוח למלחמה
ובכלל לנסות לחיות בשלום עם שכניך... אני בטוח שזה יקטין את מספר הילדים המתים.
-
- קיבל.ה 1050 לייקים
ומהי דעתך הריאלית, המציאותית והמחוברת לקרקע?L.S כתב: ↑23 נובמבר 2023, 01:06וואוארז שדה כתב: ↑22 נובמבר 2023, 21:06כן יש מנהיג פלסטיני שמדבר על פתרון 2 המדינות וקוראים לו אבו מאזן, למרות שישראל רצה ימינה מלא מלא , למרות שישראל חיזקה את החמאס, שהוא ארגון טרור על מלא, למרות הטיהור האתני בגדה המערבית למרות שישראל שמה פס על הפלסטינים המתונים ומחזקת את הקיצונים הוא בעד 2 מדינות ל2 העמים.גביזון כתב: ↑22 נובמבר 2023, 20:28 דובר חד"ש, המפלגה שבאה לייצג מפלגת יהודים ערבים, נשאל 13 פעם בראיון האם חמאס ארגון טרור ולא ענה. אותו ארגון שרצח פעילת שלום לשם רצח.
אבו מאזן, מציין שלא היה טבח וזה בכלל מסוק ישראלי והכל המצאה של הציונים.
יש מנהיג פלשתיני שמדבר על 2 מדינות?
בכל גבול בכל שנה שהיא?
מותר לי לשאול את זה בתור בוחר מרצ פעמיים והדבר הכי ימני שהצבעתי זה לפיד בחיי? בתור אחד שאומר שאין שום פתרון פרט ל2 מדינות?
כי אנחנו כאן מנהלים דיונים בין עצמנו, במקום להקשיב למה שהצד השני רוצה, לא מפסיקים להתנשא מעליהם.
הנה עוד נשיא אמריקאי דמוקרט, חבר טוב של רבין פותח את הפה
"התאבדתי על עצמי לתת מדינה לפלשתינים"
הרשות הפלסטינית לא מושלמת כולל אבו מאזן אבל היא בהחלט פרטנר מה שאי אפשר להגיד על ממשלת נתניהו סמוטריץ ובן גביר .
לגבי אמג'ד שביטה דובר חד"ש, גם אני לא מבין את ההתעקשות לא להגיד את המובן מאליו שחמאס הוא ארגון טרור, אבל חד"ש גם היום היא תנועה יהודית ערבית שתומכת בשלום ומתנגדת לאלימות ולפגיעה בחפים מפשע. איימן עודה ואחמד טיבי דיברו בצורה חד משמעית נגד הטבח של חמאס ובעד שלום ישראלי פלסטיני. בניגוד לבן גביר שניסה ומנסה להתסיס את השטח בישראל ובגדה המערבית עודה וטיבי פעלו להרגעה של השטח ולמאבק משותף של יהודים וערבים נגד כל אלה שרצו לראות שומר חומות 2.
-
- קיבל.ה 1055 לייקים
כאחד שחלם על שלום מאז ומעולם.ארז שדה כתב: ↑23 נובמבר 2023, 07:24ומהי דעתך הריאלית, המציאותית והמחוברת לקרקע?L.S כתב: ↑23 נובמבר 2023, 01:06וואוארז שדה כתב: ↑22 נובמבר 2023, 21:06
כן יש מנהיג פלסטיני שמדבר על פתרון 2 המדינות וקוראים לו אבו מאזן, למרות שישראל רצה ימינה מלא מלא , למרות שישראל חיזקה את החמאס, שהוא ארגון טרור על מלא, למרות הטיהור האתני בגדה המערבית למרות שישראל שמה פס על הפלסטינים המתונים ומחזקת את הקיצונים הוא בעד 2 מדינות ל2 העמים.
בשנים האחרונות אני מבין שאין כאן פרטנר.
מהצד השני של הגדר יש אוכלוסיה שלמה שמחנכת לאצח עם. לשנאת יהודים, לרצח יהודים.
מחנכים מטיפים ל״ג׳יאהד״.
לחשוב שאנחנו יכולים לקחת אוכלוסיה שחושבת x ולשנות את החשיבה שלהם לy זה מנותק במקרה הטוב, וגזעני ומטורלל במקרה הפחות טוב.
מה שבטוח, זה שהרשפ ובראשה אבו מאזן הם לא פרטנרים לשלום. האידיאולגיה שלו הבחור הזה לא שונה במילימטר מהחמאס.
מי שמשלם למשפחות מחבלים על היותם מחבלים לא יכול להיות פרטנר לשלום.
לצערי השלום יגיע אך ורק כשהצד השני יהיה על הברכיים וירצה בכך. אנחנו רצינו שלום מאז ומעולם ורוצים בו גם עכשיו. הם, פחות.
הפועל, שיגעת אותי.
הפועל, הרסת אותי.
הפועל, הרסת אותי.
-
- קיבל.ה 1566 לייקים
אני מת על הלא קרה בואקום בנסיון להסביר את הליגיקה והשינאה שיש לפלשתינאים כלפי ישראל....הוקיץ' כתב: ↑22 נובמבר 2023, 14:53לא מסכים איתך בכלל.red in blood כתב: ↑22 נובמבר 2023, 14:39ברור שלהכל זה גורמים קודמים. אגב - גם למה שקרה בגרמניה הנאצית.הוקיץ' כתב: ↑22 נובמבר 2023, 13:23 אף אחד לא אמר שהנרצחים הביאו את זה על עצמם, לאף אחד לא מגיע להירצח.
הטענה היא שזה לא קרה בואקום (בניגוד למה שקרה בגרמניה הנאצית) ושעד שלא נכיר בכך דברים כאלה ימשיכו לקרות.
וכן, מה שקרה ב-7.10 היה מחריד ומבחיל, אבל המאבק החמוש של הפלסטינים לא התחיל באותו יום והוא גם לא יסתיים אחרי המבצע, לא משנה כמה הרס תייצר בעזה.
בוא נצא מתוך נקודת הנחה שהכל תמיד נמצא בתוך הקשר גדול יותר.
אבל להכניס את זה לשיחה סביב ה-7.10 זה הזוי.
כן, צריך להפסיק את הכיבוש. זה היה נכון קודם, נכון עכשיו ויהיה נכון אחרי זה. אבל זה לא קשור למה שקרה.
זה לא הגורם לטבח הנורא שהיה שם. יש עשרות שנים של מאבק נגד הכיבוש, מאבק חמוש ולא חמוש, אלים ולא אלים, מוצדק ולא מוצדק, אבל מעולם לא היה דבר כזה. הגורם היחיד שהיה לזה הוא רשעות ושנאה.
לדבר על ״לא קרה בוואקום״ זה לנסות לנרמל את זה ולתת לזה הקשר חברתי, שלא אמור להיות שם. לא משנה בתוך איזו סביבה זה קרה, זה לא לגיטימי.
ברור שזה לא לגיטימי לא משנה באיזו סביבה זה קרה, אבל זה לא אומר שלא צריך להסתכל על הקונטקסט, גם כי אם לא זה באופן בלתי נמנע יגרום לך להסיק מסקנות לא נכונות, וגם כי בעיני זה סוג של זילות השואה.
הגורם היחיד לשואה זו אנטישמיות. אין שום דבר שהיהודים עשו (כעם, לא כיחידים) שהביא לפעולות אלימות נגדם, בין אם זה במסגרת השואה או במסגרת פוגרומים.
זה לא אותו דבר כמו מאבק חמוש במסגרת סכסוך הדדי רב שנים, שגלש לפסים לא אנושיים. אני מבין שזה צורם לשמוע, אבל בעיני ההפרדה היא חשובה בדיוק מהמניעים שציינתי קודם.
אגב, לאורך ההיסטוריה במסגרת מאבקים של עמים ילידים נגד כובשים זרים היו הרבה פעמים מעשי זוועות לא פחות גדולים מאלה שחמאס ביצע. גם אז ברור שזה לא היה לגיטימי או מוצדק, ועדיין דעת הקהל העולמית לא ראתה את זה באותה חומרה כמו השואה או עבדות של אפריקאים לצורך העניין. קונטקסט הוא חשוב.
אני רק תוהה אם זה עובד גם הפוך...
למשל כמה ישראלים יש בארץ הזאת שהיו בה לפני 1948? כאלו שחיו בעת הכקזת המדינה והיו בוגרים מסםיק בשביל לעשות את הנכבה? מאות בודדות.
אבל יש כאן 8 מליון + יהודים שלא עשו נכבה ומנגד קיבלו מלחמות ללא הרף פיגועים ועוד... אז כשהם פועלים בעזה, באיוש ועוד זה גם לא בואקום.... למה אותם אי אפשר להבין ולמצוא להם תירוצים?
למה הם נאצים אבל את אלו מהצד השני אסור להשוות וזה זילות בשואה?
-
- קיבל.ה 5940 לייקים
וואי וואי איזה סלט עשית פה.El dudernio כתב: ↑23 נובמבר 2023, 09:27 אני מת על הלא קרה בואקום בנסיון להסביר את הליגיקה והשינאה שיש לפלשתינאים כלפי ישראל....
למשל כמה ישראלים יש בארץ הזאת שהיו בה לפני 1948? כאלו שחיו בעת הכקזת המדינה והיו בוגרים מסםיק בשביל לעשות את הנכבה? מאות בודדות.
אבל יש כאן 8 מליון + יהודים שלא עשו נכבה ומנגד קיבלו מלחמות ללא הרף פיגועים ועוד... אז כשהם פועלים בעזה, באיוש ועוד זה גם לא בואקום.... למה אותם אי אפשר להבין ולמצוא להם תירוצים?
קודם כל, אם תשים לב אני לא הצדקתי פה אף צד. לא טענתי שהישראלים הם רשעים והפלסטינים צדיקים, וגם לא להיפך. מה שאמרתי זה שיש פה סכסוך וכל מה שנעשה פה, מוצדק או לא, מחריד או לא, קורה בקונטקסט הזה. זה נכון לפעולות של הפלסטינים וגם לאלו של הצד הישראלי. כמובן שגם למרות שכתבתי שוב ושוב שאין הצדקה בעולם למה שחמאס עשה, אתה כותב שאני מבין אותם ומוצא להם תירוצים, שזה די דוחה אם יורשה לי לציין.
דבר שני, אני באמת לא מבין מה הקשר של הנכבה להודעה שלי. אפשר לחשוב שכל הסכסוך הזה נסוב סביב הנכבה. גם אם אף ישראלי שחי היום לא היה בנכבה, הם עדיין אלה שמחזיקים את הפלסטינים תחת כיבוש היום.
ומתי קראתי לישראל נאצים? אתה בכלל טורח לקרוא את ההודעות שלי לפני שאתה יוצא בהאשמות?
- גביזון
- קיבל.ה 3110 לייקים
בינתיים בהולנד הימין הקיצוני נהיה המפלגה הגדולה ביותר, ככל הנראה לא יוכל להרכיב ממשלה.
-
- קיבל.ה 1566 לייקים
א. להגיד שה 7.10.23 לא קרה בואקום זה להסביר למה זה קרה ולמה זה לא הגיע משום מקום, לדעתי גם אתה כתבת את זה שבכך הם שונים מהנאצים. לא אמרתי שאתה מצדיק וברורמלי שאתה לא... אבל חשוב להבין שהכל לא קורה בואקום, וההכל הזה מתחיל לא לפני 5 שנים וגם לא לפני 75 שנה... ולכן כל הדיון של הואקום לא רלוונטי, מה שרלוונטי זה איך מונעים את הישנות הדברים לעתיד...הוקיץ' כתב: ↑23 נובמבר 2023, 10:19וואי וואי איזה סלט עשית פה.El dudernio כתב: ↑23 נובמבר 2023, 09:27 אני מת על הלא קרה בואקום בנסיון להסביר את הליגיקה והשינאה שיש לפלשתינאים כלפי ישראל....
קודם כל, אם תשים לב אני לא הצדקתי פה אף צד. לא טענתי שהישראלים הם רשעים והפלסטינים צדיקים, וגם לא להיפך. מה שאמרתי זה שיש פה סכסוך וכל מה שנעשה פה, מוצדק או לא, מחריד או לא, קורה בקונטקסט הזה. זה נכון לפעולות של הפלסטינים וגם לאלו של הצד הישראלי. כמובן שגם למרות שכתבתי שוב ושוב שאין הצדקה בעולם למה שחמאס עשה, אתה כותב שאני מבין אותם ומוצא להם תירוצים, שזה די דוחה אם יורשה לי לציין.
דבר שני, אני באמת לא מבין מה הקשר של הנכבה להודעה שלי. אפשר לחשוב שכל הסכסוך הזה נסוב סביב הנכבה. גם אם אף ישראלי שחי היום לא היה בנכבה, הם עדיין אלה שמחזיקים את הפלסטינים תחת כיבוש היום.
ומתי קראתי לישראל נאצים? אתה בכלל טורח לקרוא את ההודעות שלי לפני שאתה יוצא בהאשמות?
ב. הקשר זה הואקום של נמצא... הישראלים מחזיקים את הפלשתינאים תחת כיבוש כי ב 1948 במקום שהם יכירו במדינת ישראל ויקימו מדינת פלשתינאית הם החליטו לתקוף יחד עם כל אומות ערב מסביב את ישראל. במסגרת המלחמה הם גורשו ף, להלן הנכבה, ומאז ועד היום, פחות בהתחלה יותר ב 40 השנה האחרונות, הם שואפים לחזור מדינת ישראל ולהכחידה בכח הזרוע, להלן ההתנגדות המזוינת. ישראלים שהיום חיים ועושים את המעשים שאני ואתה נגדם גדלים להתנגדות המזויינת הזאת כי זה לא בואקום... וככה נשאבנו כולנו לואקום אחד גדול מכל חוסר הואקום שמסביב...
ג. אמרתי שקראת לישראל נאצים? אמרתי שמכנים כאן ובעוד מקומות את בן גביר וחבר רעיו כנאצים, אבל יצאת נגד זה שהחאמס הם כאלו.
-
- קיבל.ה 5940 לייקים
א. אני לא בטוח שהבנתי כל כך מה ניסית להגיד, אבל אם הכוונה שלך הייתה ששום דבר לא קורה בוואקום (נכון) ולכן זה לא משנה ולא מעניין, אז אני מאוד מאוד לא מסכים.El dudernio כתב: ↑23 נובמבר 2023, 14:40 א. להגיד שה 7.10.23 לא קרה בואקום זה להסביר למה זה קרה ולמה זה לא הגיע משום מקום, לדעתי גם אתה כתבת את זה שבכך הם שונים מהנאצים. לא אמרתי שאתה מצדיק וברורמלי שאתה לא... אבל חשוב להבין שהכל לא קורה בואקום, וההכל הזה מתחיל לא לפני 5 שנים וגם לא לפני 75 שנה... ולכן כל הדיון של הואקום לא רלוונטי, מה שרלוונטי זה איך מונעים את הישנות הדברים לעתיד...
ב. הקשר זה הואקום של נמצא... הישראלים מחזיקים את הפלשתינאים תחת כיבוש כי ב 1948 במקום שהם יכירו במדינת ישראל ויקימו מדינת פלשתינאית הם החליטו לתקוף יחד עם כל אומות ערב מסביב את ישראל. במסגרת המלחמה הם גורשו ף, להלן הנכבה, ומאז ועד היום, פחות בהתחלה יותר ב 40 השנה האחרונות, הם שואפים לחזור מדינת ישראל ולהכחידה בכח הזרוע, להלן ההתנגדות המזוינת. ישראלים שהיום חיים ועושים את המעשים שאני ואתה נגדם גדלים להתנגדות המזויינת הזאת כי זה לא בואקום... וככה נשאבנו כולנו לואקום אחד גדול מכל חוסר הואקום שמסביב...
ג. אמרתי שקראת לישראל נאצים? אמרתי שמכנים כאן ובעוד מקומות את בן גביר וחבר רעיו כנאצים, אבל יצאת נגד זה שהחאמס הם כאלו.
לצורך העניין, גם השואה לא קרתה בוואקום, היא קרתה בעקבות משבר כלכלי ופוליטי כבד שאפשר לגורמים קיצוניים לעלות, ועל מצע רגשות אנטישמיים שהיו נטועים עמוק בעם הגרמני ובאירופה כולה. הנקודה היא שאין שום דבר שהיהודים כעם עשו שהביא לכך.
לעומת זאת, במקרה שלנו בהחלט יש לפעולות של ממשלת ישראל משקל והשפעה על מה שקרה, ולכן יש כאן זילות השואה בעיני.
בנוסף, אתה מדבר על למנוע הישנות מקרים כאלה בעתיד, אבל אם לא תבין את הנסיבות שהביאו למצב הזה, איך אתה מצפה שזה יקרה בדיוק? רק עם אמצעים צבאיים והרתעה? בהצלחה עם זה.
ב. איך הנכבה גרמה לכיבוש, אם הכיבוש התחיל רק ב-67? חוץ מזה, כמה שנים עוד נצדיק כיבוש בגלל משהו שקרה לפני 85 שנה?
ג. אם לא אני כיניתי את בן גביר נאצי אז מה אתה רוצה ממני בדיוק?
בכל אופן, אין לי בעיה עקרונית שתכנה את חמאס נאצים, אם כי פשיסטים זו כנראה הגדרה יותר נכונה (גם לגבי בן גביר אגב).
כאשר דיברתי על זילות השואה התכוונתי לאלה שמשווים בין אירועי ה-7.10 לשואה, לא לחמאס והאידיאולוגיה שלהם.
-
- קיבל.ה 1050 לייקים
אין אף עם ואף אוכלוסיה שאין בה חילוקי דעות, לא כל הפלסטינים חושבים אותו הדבר כמו שלא כל הישראלים חושבים אותו הדבר, אם זה מה שאתה חושב אז אתה לא מציאותי.L.S כתב: ↑23 נובמבר 2023, 09:04כאחד שחלם על שלום מאז ומעולם.
מחנכים מטיפים ל״ג׳יאהד״.
לחשוב שאנחנו יכולים לקחת אוכלוסיה שחושבת x ולשנות את החשיבה שלהם לy זה מנותק במקרה הטוב, וגזעני ומטורלל במקרה הפחות טוב.
מה שבטוח, זה שהרשפ ובראשה אבו מאזן הם לא פרטנרים לשלום. האידיאולגיה שלו הבחור הזה לא שונה במילימטר מהחמאס.
לצערי השלום יגיע אך ורק כשהצד השני יהיה על הברכיים וירצה בכך. אנחנו רצינו שלום מאז ומעולם ורוצים בו גם עכשיו. הם, פחות.
המציאות היא שיש כאן 2 עמים שבשניהם יש כאלה שמעוניינים בשלום ובפשרה וכאלה שאינם מעוניינים בכך, כיום הרוב ב2 העמים אינו מעוניין בשלום אך זאת אינה גזירת גורל, המצב יכול להשתנות שלום בהחלט אפשרי אבל הוא דורש הכרה בכך שדרך המלחמה רעה ל2 העמים כפי שאנו רואים כיום, השאלה היא כמה דם עוד צריך להישפך כדי שהשינוי הזה יתרחש ויהיה רוב ב2 העמים לשלום? אין לי תשובה לזה , אני לא נביא אבל זאת הבחירה של 2 העמים או לחיות ביחד או למות ביחד.
- רדפוקס
- קיבל.ה 4776 לייקים
אין שום מסוגלות לשינוי כזה אצל הפלסטינים, הם לא מערביים, לא חולקים ערכים דומים לשלך ומסתכלים על העולם והחיים בצורה שונה מהותית.ארז שדה כתב: ↑23 נובמבר 2023, 17:46אין אף עם ואף אוכלוסיה שאין בה חילוקי דעות, לא כל הפלסטינים חושבים אותו הדבר כמו שלא כל הישראלים חושבים אותו הדבר, אם זה מה שאתה חושב אז אתה לא מציאותי.L.S כתב: ↑23 נובמבר 2023, 09:04כאחד שחלם על שלום מאז ומעולם.
מחנכים מטיפים ל״ג׳יאהד״.
המציאות היא שיש כאן 2 עמים שבשניהם יש כאלה שמעוניינים בשלום ובפשרה וכאלה שאינם מעוניינים בכך, כיום הרוב ב2 העמים אינו מעוניין בשלום אך זאת אינה גזירת גורל, המצב יכול להשתנות שלום בהחלט אפשרי אבל הוא דורש הכרה בכך שדרך המלחמה רעה ל2 העמים כפי שאנו רואים כיום, השאלה היא כמה דם עוד צריך להישפך כדי שהשינוי הזה יתרחש ויהיה רוב ב2 העמים לשלום? אין לי תשובה לזה , אני לא נביא אבל זאת הבחירה של 2 העמים או לחיות ביחד או למות ביחד.
לכן גם אין רלוונטיות לכמה דם ישפך מבחינתם, בשבילם המוות למען המטרה "הקדושה" של מהים ועד הנהר הוא אמצעי לא מחיר.
נערך לאחרונה על ידי רדפוקס ב 23 נובמבר 2023, 17:55, נערך פעם 1 בסך הכל.
- רדפוקס
- קיבל.ה 4776 לייקים
עשית לי עוד קצת רע בנשמה, אבל תודה שחלקת.גביזון כתב: ↑22 נובמבר 2023, 22:04אני דיברתי עם חייל, בן של חברה שלי, שבמשך זמן רב היה צריך לחלץ בת 14 מהעוטף צורחת לכל עבר ולא נתנה לאף אחד להתקרב אליה, אחרי שעברה אונס לא נגמר של בהמה אחרי בהמה.Asafasraf כתב:אני אפמפם פה חלק קטן מהזוועות של הנאצים ב-7.10.2023:
בת 14.
-
- קיבל.ה 2435 לייקים
ממש מקווה שאלו שעברו זוועות כאלה ושרדו יצליחו להתאושש ולחיות חיים נורמלים ככל האפשר , זה פשוט מזעזעגביזון כתב: ↑22 נובמבר 2023, 22:04אני דיברתי עם חייל, בן של חברה שלי, שבמשך זמן רב היה צריך לחלץ בת 14 מהעוטף צורחת לכל עבר ולא נתנה לאף אחד להתקרב אליה, אחרי שעברה אונס לא נגמר של בהמה אחרי בהמה.Asafasraf כתב:אני אפמפם פה חלק קטן מהזוועות של הנאצים ב-7.10.2023:
בת 14.
-
- קיבל.ה 1050 לייקים
מה שאתה כותב נכון לגבי חלק מהפלסטינים אבל בהחלט לא לגבי כולם, אתם מתעלמים מהקולות המתונים בקרב הפלסטינים, אני לא מתעלם מכך שישנם פלסטינים שתומכים בחמאס ובג'יהאד האיסלאמי ובמעשי הזוועה שנעשו ב7 באוקטובר, זאת המציאות וצריך להתמודד איתה אבל ישנם גם פלסטינים רבים שמתנגדים לדרך הזאת.רדפוקס כתב: ↑23 נובמבר 2023, 17:54אין שום מסוגלות לשינוי כזה אצל הפלסטינים, הם לא מערביים, לא חולקים ערכים דומים לשלך ומסתכלים על העולם והחיים בצורה שונה מהותית.ארז שדה כתב: ↑23 נובמבר 2023, 17:46אין אף עם ואף אוכלוסיה שאין בה חילוקי דעות, לא כל הפלסטינים חושבים אותו הדבר כמו שלא כל הישראלים חושבים אותו הדבר, אם זה מה שאתה חושב אז אתה לא מציאותי.L.S כתב: ↑23 נובמבר 2023, 09:04
כאחד שחלם על שלום מאז ומעולם.
מחנכים מטיפים ל״ג׳יאהד״.
לכן גם אין רלוונטיות לכמה דם ישפך מבחינתם, בשבילם המוות למען המטרה "הקדושה" של מהים ועד הנהר הוא אמצעי לא מחיר.
ומה לגבי הישראלים? אתה לא רואה את הקשר בין ההקצנה בציבור הישראלי להקצנה בקרב הפלסטינים? האם מציאות שבה יש מליוני פלסטינים שחיים תחת כיבוש צבאי ללא זכויות לא משפיעה על העמדות שלהם? האם הישראלים מעוניינים בשלום? אם כן מדוע הם בחרו במממשלת ימין מלא עם הגורמים הכי משיחיים כמו מפלגת הציונות הדתית ועוצמה יהודית. הכי קל זה להגיד שהפלסטינים לא רוצים שלום ושאין פרטנר אבל מה האחריות שלנו למצב הקיים? כמה אפשר כבר לדקלם שלפני 20 שנה ברק היה מוכן לתת להם הכל, שזה שקר ברק לא הסכים לסגת לגבולות 67 , ושאין פרטנר.
הימין הישראלי מנסה לשכנע את עצמו שהפלסטינים אשמים בכך שאין שלום והוא לא רואה ומתעלם מהסרבנות שלו ללכת לקראת שלום. למה לפני ה7 באוקטובר ישראל לא פנתה לרשות הפלסטינית או לכל גורם אחר בהצעה רצינית לשלום? בגלל שהימין הישראלי מעוניין בארץ ישראל השלמה מהים ועד הנהר שבה יש עליונות יהודית והפלסטינים צריכים להגיד תודה כל בוקר שהם חיים במדינה"דמוקרטית" ולא בסוריה או באיראן.
-
- קיבל.ה 1566 לייקים
ראשית אני חושב שאנחנו לא חולקים אחד על השני.הוקיץ' כתב: ↑23 נובמבר 2023, 15:33א. אני לא בטוח שהבנתי כל כך מה ניסית להגיד, אבל אם הכוונה שלך הייתה ששום דבר לא קורה בוואקום (נכון) ולכן זה לא משנה ולא מעניין, אז אני מאוד מאוד לא מסכים.El dudernio כתב: ↑23 נובמבר 2023, 14:40 א. להגיד שה 7.10.23 לא קרה בואקום זה להסביר למה זה קרה ולמה זה לא הגיע משום מקום, לדעתי גם אתה כתבת את זה שבכך הם שונים מהנאצים. לא אמרתי שאתה מצדיק וברורמלי שאתה לא... אבל חשוב להבין שהכל לא קורה בואקום, וההכל הזה מתחיל לא לפני 5 שנים וגם לא לפני 75 שנה... ולכן כל הדיון של הואקום לא רלוונטי, מה שרלוונטי זה איך מונעים את הישנות הדברים לעתיד...
לצורך העניין, גם השואה לא קרתה בוואקום, היא קרתה בעקבות משבר כלכלי ופוליטי כבד שאפשר לגורמים קיצוניים לעלות, ועל מצע רגשות אנטישמיים שהיו נטועים עמוק בעם הגרמני ובאירופה כולה. הנקודה היא שאין שום דבר שהיהודים כעם עשו שהביא לכך.
לעומת זאת, במקרה שלנו בהחלט יש לפעולות של ממשלת ישראל משקל והשפעה על מה שקרה, ולכן יש כאן זילות השואה בעיני.
בנוסף, אתה מדבר על למנוע הישנות מקרים כאלה בעתיד, אבל אם לא תבין את הנסיבות שהביאו למצב הזה, איך אתה מצפה שזה יקרה בדיוק? רק עם אמצעים צבאיים והרתעה? בהצלחה עם זה.
ב. איך הנכבה גרמה לכיבוש, אם הכיבוש התחיל רק ב-67? חוץ מזה, כמה שנים עוד נצדיק כיבוש בגלל משהו שקרה לפני 85 שנה?
ג. אם לא אני כיניתי את בן גביר נאצי אז מה אתה רוצה ממני בדיוק?
בכל אופן, אין לי בעיה עקרונית שתכנה את חמאס נאצים, אם כי פשיסטים זו כנראה הגדרה יותר נכונה (גם לגבי בן גביר אגב).
כאשר דיברתי על זילות השואה התכוונתי לאלה שמשווים בין אירועי ה-7.10 לשואה, לא לחמאס והאידיאולוגיה שלהם.
א. אני לא מדבר על לא להבין מה גרם לזה, אני מבין למה חלקים גולים בחברה הפלשתינאית שונאים אותנו, ואני מבין למה חלקים גדולים בחברה הישראלית שונאים אותם. אני לא מצליח להבין את התה חפתח שנאה כל כל גדולה לאדם שלא עשה לך כלום כדי להגיע למצב של רצח ונקרופיליה לקטועי איברים.
ב. הנכבה לא גמרה לכיבוש, הנכבה גרמה לשנאה פלשתינית כלפי ישראל, שהביאה להתנגדות האלימה... ולנסיונות לתקוף את ישראל במספר פעמים כמדינות ערב... בהסכמי השלום עם אותן מדינות הוסכם שהשטח ישאר בשליטה ישראלית.... חא אכנס לסיבות למה.
ג. מבחינתי הם גם לא נאצים
- עידן סרור
- קיבל.ה 372 לייקים
מי מנהיג הפלסטינאים שאיתו נעשה הסכם שלום?
בלי גרם של ציניות, יש אחד כזה בראדר?
בלי גרם של ציניות, יש אחד כזה בראדר?
- red in blood
- קיבל.ה 437 לייקים
מי לעזאזל דיבר על מספרים?its-sick כתב: ↑22 נובמבר 2023, 14:42ישראל, 9 שנים קודם, הרגה כ 500 ילדים בעזה.red in blood כתב: ↑22 נובמבר 2023, 14:39כן, צריך להפסיק את הכיבוש. זה היה נכון קודם, נכון עכשיו ויהיה נכון אחרי זה. אבל זה לא קשור למה שקרה.
זה לא הגורם לטבח הנורא שהיה שם. יש עשרות שנים של מאבק נגד הכיבוש, מאבק חמוש ולא חמוש, אלים ולא אלים, מוצדק ולא מוצדק, אבל מעולם לא היה דבר כזה. הגורם היחיד שהיה לזה הוא רשעות ושנאה.
לדבר על ״לא קרה בוואקום״ זה לנסות לנרמל את זה ולתת לזה הקשר חברתי, שלא אמור להיות שם. לא משנה בתוך איזו סביבה זה קרה, זה לא לגיטימי.
בטח תגיד "זה לא קרה בוואקום" ותתן לזה הקשרים שלא באמת אמורים להיות שם. ילדים לא צריכים למות, לא משנה באיזו סביבה זה קרה, זה לא לגיטימי.
אל תנסה לחנך אותי על זה שאנחנו לא תמימים ומבצעים פשעים. זה ברור לי.
ולא, זה לא דיבר על זה ״זה לא קרה בוואקום״, אלא שזה נזק היקפי. מושג נוראי, אני יודע. זה למה חובה להלחם נגד זה שיהיו מלחמות כשהן לא הכרחיות. זה למה במבצע אז, לפני 9 שנים, הפגנתי נגד קיום המלחמה, כי היא לא הייתה הכרחית. אבל זה דיון אחר לגמרי.
אפשר לדבר על האם פעלנו מספיק כדי להמנע מפגיעה בילדים או לא, אפשר לדבר על האם המצב הצדיק לחימה או לא, תאמין לי שהדעות שלי יהיו יותר קרובות לשלך ממה שאתה חושב, אבל המטרה מעולם לא הייתה הרג אזרחים וילדים. מעולם.
הגורם היחיד שיכול להיות לכניסה ליישובים אזרחים במטרה מופגנת להרוג חפים מפשע, היחיד - זה רשע ושנאה.
ועוד לא הייתה כניסה כזו מאסיבית ומאורגנת ומתוכננת שזו המטרה שלה. מאף צד.
זה עוד לפני הדיון על מה התגובה המתאימה לזה. זה משהו שחייבים להסכים עליו כבסיס לדיון.
שזה לא עניין של רקע, שזה רשע, ושזה חסר תקדים.
"אנחנו אולי קהל פרובוקטיבי, קהל שנון, קהל עם לשון חריפה וחדה, ולפעמים חסרת רחמים, אבל אנחנו לא גזענים."
- עומר חרמש ז״ל
- עומר חרמש ז״ל
- רדפוקס
- קיבל.ה 4776 לייקים
רבים? הפוך גוטא הפוך. אני מתעלם מהקולות האלה כי בקושי אפשר לשמוע אותם מרוב שהם מעטים וחלושים.ארז שדה כתב: ↑23 נובמבר 2023, 19:03מה שאתה כותב נכון לגבי חלק מהפלסטינים אבל בהחלט לא לגבי כולם, אתם מתעלמים מהקולות המתונים בקרב הפלסטינים, אני לא מתעלם מכך שישנם פלסטינים שתומכים בחמאס ובג'יהאד האיסלאמי ובמעשי הזוועה שנעשו ב7 באוקטובר, זאת המציאות וצריך להתמודד איתה אבל ישנם גם פלסטינים רבים שמתנגדים לדרך הזאת.רדפוקס כתב: ↑23 נובמבר 2023, 17:54אין שום מסוגלות לשינוי כזה אצל הפלסטינים, הם לא מערביים, לא חולקים ערכים דומים לשלך ומסתכלים על העולם והחיים בצורה שונה מהותית.ארז שדה כתב: ↑23 נובמבר 2023, 17:46
אין אף עם ואף אוכלוסיה שאין בה חילוקי דעות, לא כל הפלסטינים חושבים אותו הדבר כמו שלא כל הישראלים חושבים אותו הדבר, אם זה מה שאתה חושב אז אתה לא מציאותי.
-
- קיבל.ה 1566 לייקים
המציאות הפלשתינאית היא מציאות מורכבת לא כל מה שאתה רוצה להגיד אתה יכול...רדפוקס כתב: ↑23 נובמבר 2023, 21:32רבים? הפוך גוטא הפוך. אני מתעלם מהקולות האלה כי בקושי אפשר לשמוע אותם מרוב שהם מעטים וחלושים.ארז שדה כתב: ↑23 נובמבר 2023, 19:03מה שאתה כותב נכון לגבי חלק מהפלסטינים אבל בהחלט לא לגבי כולם, אתם מתעלמים מהקולות המתונים בקרב הפלסטינים, אני לא מתעלם מכך שישנם פלסטינים שתומכים בחמאס ובג'יהאד האיסלאמי ובמעשי הזוועה שנעשו ב7 באוקטובר, זאת המציאות וצריך להתמודד איתה אבל ישנם גם פלסטינים רבים שמתנגדים לדרך הזאת.
מה גם שאני מניח שכולם תומכים בהתנגדות לכיבוש... עכשיו השאלה היא לאן התמיכה הזאת מוסתת ואיך מנתבים אותך. ברור.לחלוטין שהחאמס ינתב אותה בדרך שזה לא יראה לך.
- עידן סרור
- קיבל.ה 372 לייקים
תקנו אותי אם אני טועה אבל זה מרגיש שהשמאל הרדיקלי בארץ הוא מהבודדים שבעד הסדר מדיני בעוד שבכל ההפגנות שמחוץ לישראל מדובר על from the river to the sea.
אם העם הפלסטינאי שרוצה בשינוי לא יתעורר ויתנער מהקולות הללו שבמגמת עלייה, הם לנצח ישארו ללא קול.
אם העם הפלסטינאי שרוצה בשינוי לא יתעורר ויתנער מהקולות הללו שבמגמת עלייה, הם לנצח ישארו ללא קול.
- רדפוקס
- קיבל.ה 4776 לייקים
יצא לך להביט בסקר שהתפרסם לאחרונה שסקר פלסטינאים מהגדה ומעזה לאחר אירועי ה-7/10?El dudernio כתב: ↑23 נובמבר 2023, 22:25המציאות הפלשתינאית היא מציאות מורכבת לא כל מה שאתה רוצה להגיד אתה יכול...רדפוקס כתב: ↑23 נובמבר 2023, 21:32רבים? הפוך גוטא הפוך. אני מתעלם מהקולות האלה כי בקושי אפשר לשמוע אותם מרוב שהם מעטים וחלושים.ארז שדה כתב: ↑23 נובמבר 2023, 19:03
מה שאתה כותב נכון לגבי חלק מהפלסטינים אבל בהחלט לא לגבי כולם, אתם מתעלמים מהקולות המתונים בקרב הפלסטינים, אני לא מתעלם מכך שישנם פלסטינים שתומכים בחמאס ובג'יהאד האיסלאמי ובמעשי הזוועה שנעשו ב7 באוקטובר, זאת המציאות וצריך להתמודד איתה אבל ישנם גם פלסטינים רבים שמתנגדים לדרך הזאת.
מה גם שאני מניח שכולם תומכים בהתנגדות לכיבוש... עכשיו השאלה היא לאן התמיכה הזאת מוסתת ואיך מנתבים אותך. ברור.לחלוטין שהחאמס ינתב אותה בדרך שזה לא יראה לך.
-
- קיבל.ה 1566 לייקים
לא יצא לי.רדפוקס כתב: ↑24 נובמבר 2023, 01:23יצא לך להביט בסקר שהתפרסם לאחרונה שסקר פלסטינאים מהגדה ומעזה לאחר אירועי ה-7/10?El dudernio כתב: ↑23 נובמבר 2023, 22:25המציאות הפלשתינאית היא מציאות מורכבת לא כל מה שאתה רוצה להגיד אתה יכול...
אבל זה לא ישנה גם את דעתי. סקר היום ברש"פ הוא לא רלוונטי.
תעשה סקר עוד שנה אחרי שהמצב יהיה יציב ותשאל האם לדעת היה נכון לבצע את טבח ה 7.10?
תשאל עוד חודש האם הם מצדיקים חטיפת תינוקות בני 8 חודשים?
תשאל אם הם מצדיקים אונס של ילדות כרותות איברים?
תשאל אם הם מצדיקים עריפת ראשים?
תשאל אם בם מצדיקים פגיעה בנשים בנות 80?
אם לכל השאלות התשובה חיובית, אז הם מצדיקים את הטבח.
אם התשובה שלילית הם מצדיקים רק את ההתנגדות.
-
- קיבל.ה 69 לייקים
סבאח אל חיר יא איציק,
לא כל התשובה שביקשת, כי ראשית אין לי כרגע זמן לדיונים, ושנית כל העיסוק בסטטיסטיקה של המוות, במיוחד אחרי האירוע של ה-7 לאוקטובר מזעזעים אותי.
נתחיל מהראיון הבא, שהוא חלק מהתשובה או יותר נכון תמונת מראה לחלק מהטענות שמועלות פה. מאמין שתמצא את הצד שלך בדיון.
אותי פחות מעניינת הסטטיסטיקה, כי כל אירוע מבחינתי לא התרחש בוואקום, כמו שאוהבים להטיף לנו לאחרונה, וכל אחד אחראי למעשיו.
מי שתכנן את האירועים של ה- 7 באוקטובר, ידע את מידתיות התגובה, וכנראה הילדים שלו לא עברו לו במחשבה ( שכחתי שליחיה אין ילדים).
מעניין אותי אין היה מנעד הרגשות שלך בזמן הראיון ?
אחרי ה- 7 באוקטובר, זה בעיקר רגשות, וכאלו שהעירו מתרדמתם. אותו עצב רגיש של העם היהודי, שמישהו החליט לבחון אותו מחדש, ומקבל ויקבל את התשובה בתקופה הקרובה.
לא כל התשובה שביקשת, כי ראשית אין לי כרגע זמן לדיונים, ושנית כל העיסוק בסטטיסטיקה של המוות, במיוחד אחרי האירוע של ה-7 לאוקטובר מזעזעים אותי.
נתחיל מהראיון הבא, שהוא חלק מהתשובה או יותר נכון תמונת מראה לחלק מהטענות שמועלות פה. מאמין שתמצא את הצד שלך בדיון.
אותי פחות מעניינת הסטטיסטיקה, כי כל אירוע מבחינתי לא התרחש בוואקום, כמו שאוהבים להטיף לנו לאחרונה, וכל אחד אחראי למעשיו.
מי שתכנן את האירועים של ה- 7 באוקטובר, ידע את מידתיות התגובה, וכנראה הילדים שלו לא עברו לו במחשבה ( שכחתי שליחיה אין ילדים).
מעניין אותי אין היה מנעד הרגשות שלך בזמן הראיון ?
אחרי ה- 7 באוקטובר, זה בעיקר רגשות, וכאלו שהעירו מתרדמתם. אותו עצב רגיש של העם היהודי, שמישהו החליט לבחון אותו מחדש, ומקבל ויקבל את התשובה בתקופה הקרובה.
- its-sick
- קיבל.ה 1394 לייקים
לא למדתי בראיון שום דבר חדש, ובעיקר השתעממתי והתחלתי לדלג קדימה ולחפש משהו מעניין. לא מצאתי.
אני יודע שיש אנשים מכל טווח הדיעות, לשמוע שוב דיעות שכבר שמעתי לא מייצר בי רגשות.
יש לי בימים אלו תגובות רגשיות רק לראיונות עם משפחות ההרוגים והחטופים. אין לי תגובות רגשיות לשיחה בין שני אנשים על דיעותיהם הפוליטיות שהן מאד סטנדרטיות.
אני יודע שיש אנשים מכל טווח הדיעות, לשמוע שוב דיעות שכבר שמעתי לא מייצר בי רגשות.
יש לי בימים אלו תגובות רגשיות רק לראיונות עם משפחות ההרוגים והחטופים. אין לי תגובות רגשיות לשיחה בין שני אנשים על דיעותיהם הפוליטיות שהן מאד סטנדרטיות.
חוקים ואיסורים שאין מקורם ב"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" הם מרושעים מטבעם. לפי מדד זה הדת היהודית קרובה למעמד של רשע מוחלט.
لا إله
מי שמאמין ולא מפחד, הריהו שקול למחבל מתאבד.
נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.
لا إله
-
- קיבל.ה 2466 לייקים
פשוט מזעזעגביזון כתב: ↑22 נובמבר 2023, 22:04אני דיברתי עם חייל, בן של חברה שלי, שבמשך זמן רב היה צריך לחלץ בת 14 מהעוטף צורחת לכל עבר ולא נתנה לאף אחד להתקרב אליה, אחרי שעברה אונס לא נגמר של בהמה אחרי בהמה.Asafasraf כתב:אני אפמפם פה חלק קטן מהזוועות של הנאצים ב-7.10.2023:
בת 14.
בלתי נתפס היכולת של אדם לבצע זוועה כזו
- teknoboy
- קיבל.ה 1832 לייקים
"לנרמל"? אתה באמת פח אשפה.Asafasraf כתב: ↑22 נובמבר 2023, 21:46בתגובה אחת אתה מחליט להאמין לצד של החמאס, לשחק אותה לא מבין את המשמעות של להיכנס למו״מ מיד לאחר הטבח, אבל הכי גרוע- מנסה לנרמל את ה-7.10 הבא. רמה גבוהה של גועל.teknoboy כתב:אז מה, בסוף ישראל קיבלה את ההצעה שהוצעה לה ב-9.10?
מי היה מאמין.
רגע, בעצם זאת לא אותה הצעה. אז התנאים שדווחו היו הרבה יותר טובים לישראל.
בטח היה שווה להפקיר אזרחים בשבי החמאס למשך חודש וחצי, זמן שבו חלק מהם מצאו את מותם, נכון?
בטח הושגו כל יעדי המלחמה שהוצגו לנו, נכון?
אה, לא, כי יעדי המלחמה שהוצגו היו פנטזיות הזויות ומעורפלות כמו "חיסול החמאס", דבר שכמובן לא קרוב ללקרות.
מה כן קרה?
עשרות צעירים ישראלים שנהרגו בדמי ימיהם, ומאות של פצועים שחייהם התהפכו.
פגיעה קשה מאוד בכלכלה.
כמות מפלצתית של הרס, הרג ונקמה מעבר לגדר.
היה שווה, הא?
הערה צדדית:
אני יודע שהמוות וההרס ברצועה לא מעניינים את רובכם המוחלט, אבל אני בטוח שבעוד X שנים (אלא אם כן המצב ברצועה ישתנה בצורה משמעותית), כשצעירים שהיום הם בני 18 או עשרים פחות X יבואו ויעשו משהו בסטייל של ה-7.10 או גרוע מזה - זה מאוד יעניין את כולכם, אם כי אותם אלה שעכשיו לא הבינו מאיפה זה בא הגיע (ולכן קראו להם "תתי אדם נאצים" וכדומה) לא יבינו גם אז.
ויהיו הרבה מאוד צעירים כאלה. נהרגו שם פי שלושה *ילדים* ממספר הישראלים שנהרגו בסך הכול בטבח פלוס המלחמה (מתוך אוכלוסיה קטנה פי חמש). אלה אלפי משפחות. עשרות אלפי משפחות נוספות איבדו את כל רכושן והחיים שלהם נהרסו. זה מאגר של עשרות אלפים רבות של צעירים שיחפשו לנקום בישראל ובישראלים (שוב, בהנחה שהמצב יישאר בערך כמו המצב של עשרות השנים האחרונות, כלומר בטווח שבין כיבוש למצור).
הערה עוד יותר צדדית:
בינתיים המחנה (תכלס, רוב הישראלים) שקרא למחנה הזעיר שלי "מנותקים מהמציאות" ממשיך להתעסק במה שאמרה איזו שחקנית קולנוע בת שמונים, במקום לראות את המציאות שהייתה כל הזמן הזה מול העיניים של כולנו.
אני מנסה להסביר לך איך למנוע אותו.
אם אתה לא מסוגל להבין שצריך ואפשר להבין דברים כדי למנוע אותם אז אתה באמת מקרה אבוד מבחינה שכלית, ועוד מוסיף חטא על פשע כשאתה אומר שאני מצדיק את זה במובן כלשהו.
ואני מבין טוב מאוד את המשמעות של להיכנס למו"מ מיד אחרי הטבח - זה נקרא להכיר במציאות ולא להסתיר אותה מאחורי מסך עשן של הפצצות.
משהו אישי: לפני ההודעה המטונפת של אדון אסף חשבתי שאין טעם שאמשיך להגיב בנושא הזה כי ממילא אף אחד לא רוצה לשמוע את מה שיש לי להגיד.
עכשיו ברור לי שאין טעם כי אפסים מסריחים כמו אסףאסרף לא מסוגלים להבין עברית או להתמודד עם המציאות, שלא לדבר על להכיל עמדה שהיא לא עמדת העדר שהם חלק ממנו.
נתראה באשכולות אחרים
עריכה: בעצם אני אכתוב איפה שבא לי ומתי שבא לי, כי אפסים כמו הנ"ל ממש מזיזים
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
- גביזון
- קיבל.ה 3110 לייקים
- I stand for a cause!
- What is it?
- Is it live?
כדאי לך לראות את סרטון ה-Reels הזה
https://www.facebook.com/share/r/NqQEnJ ... tid=D5vuiz
- What is it?
- Is it live?

https://www.facebook.com/share/r/NqQEnJ ... tid=D5vuiz
-
- קיבל.ה 1024 לייקים
מה מונע מהחמאס עכשיו להטמין מטעני גחון בכל צפון הרצועה?
מתי צהל יופתע לגלות שסינוואר מנהל את הלחימה ממצרים/לבנון/איראן?
מתי צהל יופתע לגלות שסינוואר מנהל את הלחימה ממצרים/לבנון/איראן?
- עמית
- קיבל.ה 346 לייקים
כמות הסרטן שאני רואה בטוויטר ברשת הערבית גורמת לי להטיל ספק באנושות
אין בלתי מעורבים אצל מחריבי הפועל מ2011 עד ל2024 (ואולי גם לאחר מכן)
- its-sick
- קיבל.ה 1394 לייקים
סינוואר הוא היחיד שיכול לנהל את הלחימה? קשה לי להאמין
חוקים ואיסורים שאין מקורם ב"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" הם מרושעים מטבעם. לפי מדד זה הדת היהודית קרובה למעמד של רשע מוחלט.
لا إله
لا إله
-
- קיבל.ה 1024 לייקים
היחיד שישראל עשתה לו גלוריפיקציהits-sick כתב:סינוואר הוא היחיד שיכול לנהל את הלחימה? קשה לי להאמין
- its-sick
- קיבל.ה 1394 לייקים
אפשרות סבירה בהחלט שהוא לא ברצועה, אבל במקרה כזה הוא כנראה לא זה שמנהל את הלחימה
لا إله
لا إله
- רדפוקס
- קיבל.ה 4776 לייקים
ממליץ לך (ולכל אחד אחר) לעיין בכל זאת, תמיכה בטבח ה-7/10 היא רק אחת מהשאלות.El dudernio כתב: ↑24 נובמבר 2023, 07:40לא יצא לי.רדפוקס כתב: ↑24 נובמבר 2023, 01:23יצא לך להביט בסקר שהתפרסם לאחרונה שסקר פלסטינאים מהגדה ומעזה לאחר אירועי ה-7/10?El dudernio כתב: ↑23 נובמבר 2023, 22:25
המציאות הפלשתינאית היא מציאות מורכבת לא כל מה שאתה רוצה להגיד אתה יכול...
תעשה סקר עוד שנה אחרי שהמצב יהיה יציב ותשאל האם לדעת היה נכון לבצע את טבח ה 7.10?
https://www.awrad.org/files/server/poll ... esults.pdf
https://www.awrad.org/files/server/poll ... 202023.pdf
-
- קיבל.ה 1566 לייקים
מענין...רדפוקס כתב: ↑25 נובמבר 2023, 17:32ממליץ לך (ולכל אחד אחר) לעיין בכל זאת, תמיכה בטבח ה-7/10 היא רק אחת מהשאלות.El dudernio כתב: ↑24 נובמבר 2023, 07:40לא יצא לי.
אני עדין חושב שזה לא בטוח משקף משהו.. זמן לחימה וכו... השואל הוא לא ממש גוף נטראלי ועוד...
בלי קשר אני חייב להכיר את העקר בית.
-
- קיבל.ה 232 לייקים
מעניין אותי לשמוע את תגובות הקיצוני שמאל פה לסקר הזה, אין פרטנר זאת האמתרדפוקס כתב: ↑25 נובמבר 2023, 17:32ממליץ לך (ולכל אחד אחר) לעיין בכל זאת, תמיכה בטבח ה-7/10 היא רק אחת מהשאלות.El dudernio כתב: ↑24 נובמבר 2023, 07:40לא יצא לי.
- רדפוקס
- קיבל.ה 4776 לייקים
למה גוף לא נייטרלי?El dudernio כתב: ↑25 נובמבר 2023, 18:35מענין...רדפוקס כתב: ↑25 נובמבר 2023, 17:32ממליץ לך (ולכל אחד אחר) לעיין בכל זאת, תמיכה בטבח ה-7/10 היא רק אחת מהשאלות.El dudernio כתב: ↑24 נובמבר 2023, 07:40
לא יצא לי.
אני עדין חושב שזה לא בטוח משקף משהו.. זמן לחימה וכו... השואל הוא לא ממש גוף נטראלי ועוד...
בלי קשר אני חייב להכיר את העקר בית.
אני בטוח שזה משקף הרבה גם אם זה נערך בזמן לחימה, התוצאות חד משמעיות.
-
- קיבל.ה 400 לייקים
ו99 אחוז מהישראלים תומכים בטבח גדול פי כמה וכמה, לא?
אנטי ביתר לשעבר