יש מלחמה (מבצע חרבות ברזל ומבצע חיצי צפון)

המועצה ע"ש וולטון הקדוש היא המקום בו תוכלו לדבר על כל נושא שהקשר בינו לבין כדורגל קלוש עד לא קיים בכלל
סמל אישי של משתמש
עידן סרור
קיבל.ה  372 לייקים

its-sick כתב: 22 נובמבר 2023, 15:18
עידן סרור כתב: 22 נובמבר 2023, 15:16 אז לא תהיה התיישבות יהודית בעזה כמו שחזית?
@teknoboy
https://www.kipa.co.il/%D7%97%D7%93%D7% ... 1170614-0/
ציטוט של טקנו
"בטח הושגו כל יעדי המלחמה שהוצגו לנו, נכון?
אה, לא, כי יעדי המלחמה שהוצגו היו פנטזיות הזויות ומעורפלות כמו "חיסול החמאס", דבר שכמובן לא קרוב ללקרות."

קצת קשה לי לחבר בראש את הציטוט הזה להתיישבות *מעשית*.

דל"פ - אני דווקא בעד הסדר מדיני שכל זה יגמר
סמל אישי של משתמש
עידן סרור
קיבל.ה  372 לייקים

teknoboy כתב: 22 נובמבר 2023, 15:23
@teknoboy
אני מציע שתלמד לקרוא
viewtopic.php?p=239481#p239481
אני מציע לך לנהוג טיפה יותר בצניעות, בטח שכל מה שחשוב לך בעיקר זה להיות צודק ולא חכם.

"אם לא הבנת, אני לא מנסה לשכנע אותכם שהולכים להקים מחדש את גוש קטיף אלא להעיר אותכם כדי שתוציאו את הראש מהחול ותוודאו שזה לא הולך לקרות."

איך נוודא שזה לא הולך לקרות אם אין כוונה/יכולת לדעתך לחסל את חמאס ולהחזיר את החטופים?
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1832 לייקים

עידן סרור כתב: 22 נובמבר 2023, 15:26
its-sick כתב: 22 נובמבר 2023, 15:18
@teknoboy
https://www.kipa.co.il/%D7%97%D7%93%D7% ... 1170614-0/
ציטוט של טקנו
אה, לא, כי יעדי המלחמה שהוצגו היו פנטזיות הזויות ומעורפלות כמו "חיסול החמאס", דבר שכמובן לא קרוב ללקרות."

עידן סרור כתב: 22 נובמבר 2023, 15:32
@teknoboy
אני מציע שתלמד לקרוא
אני מציע לך לנהוג טיפה יותר בצניעות, בטח שכל מה שחשוב לך בעיקר זה להיות צודק ולא חכם.

"אם לא הבנת, אני לא מנסה לשכנע אותכם שהולכים להקים מחדש את גוש קטיף אלא להעיר אותכם כדי שתוציאו את הראש מהחול ותוודאו שזה לא הולך לקרות."

איך נוודא שזה לא הולך לקרות אם אין כוונה/יכולת לדעתך לחסל את חמאס ולהחזיר את החטופים?
התשובה לשתי ההודעות היא אותה תשובה: מה הקשר בכלל?
אני באמת לא מבין מה אתה רוצה, ואיך הדברים שאתה מצטט קשורים לדברים שאתה כותב בתשובה.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
D&3
קיבל.ה  1010 לייקים

איציק יש אנשים מבארי כפר עזה וניר עוז שקוראים בפורום ואני לא מסוגל לחשוב מה עובר להם בראש שהם קוראים את ההודעות שלך
סמל אישי של משתמש
its-sick
קיבל.ה  1394 לייקים

נסיון התחמקות יפה, אבל אתה לא משם. למה אתה לא מסוגל לענות לשאלה מסודרת וברורה?
חוקים ואיסורים שאין מקורם ב"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" הם מרושעים מטבעם. לפי מדד זה הדת היהודית קרובה למעמד של רשע מוחלט.
لا إله
מי שמאמין ולא מפחד, הריהו שקול למחבל מתאבד.
נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.
D&3
קיבל.ה  1010 לייקים

זה כי אני שפן קטן
סמל אישי של משתמש
its-sick
קיבל.ה  1394 לייקים

כל הכבוד על המודעות העצמית.
אבל כשאתה יודע, אתה יכול לעבוד על זה. זה משהו שאפשר לשפר בעצמך.
אם ממש תנסה, אולי תצליח לענות לשאלה.
חוקים ואיסורים שאין מקורם ב"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" הם מרושעים מטבעם. לפי מדד זה הדת היהודית קרובה למעמד של רשע מוחלט.
لا إله
בלומי האדום
קיבל.ה  69 לייקים

איציק,
מה אתה בעצם מנסה לטעון, שמדינת ישראל פברקה מספרים וסיפורים, מיום הזוועה ?
לפי הראש שלך, על מנת להצדיק תקיפה מסיבית וכניסה לעמקי נשמתם של העזתים ?
אם לא הבנתי אותך, אתה יכול לנסח את השאלה שלך מחדש, אנסה להתמודד (אני יוצא כרגע מהבית ואענה לך בהמשך היממה)
בני12
קיבל.ה  1619 לייקים

its-sick כתב: 22 נובמבר 2023, 15:09
teknoboy כתב: 22 נובמבר 2023, 15:03
D&3 כתב: 22 נובמבר 2023, 14:47

אלא אם כן ערפו ראשים של ילדים, ואז היו צריכים למות הרבה יותר ילדים?
לא הבנתי, אתה חושב שיש משהו שמצדיק מוות של הרבה מאוד ילדים?
לא, הוא מתייחס לאמירה שלי שהסכמתי להפגזות הנרחבות בעזה כשחשבתי שהסיפורים על כך שהחמאס ערפו ראשים של עשרות תינוקות היו נכונים.

חשבתי אז שהחמאס הוא ארגון טרור שלא היה כמוהו ברצחנות (גביזון אהב לכתוב "נאצי"), ולכן כדי להשמיד ארגון זה צריך לעשות הכל כולל הכל, כלומר כולל הפגזות נרחבות ופלישה לעזה.
עכשיו אני כבר מבין שהרגשות שלי סתם געשו. החמאס עדיין סתם ארגון התנגדות סטנדרטי (מבחינת ההתקפות נגד ישראל, לא מבחינת הפשעים שלו נגד עזה), ואם נשמיד אותו בלי לתת לעזה פתרונות אמיתיים אז יהיה ארגון אחר דומה לו.
החמאס לא עשה שום מאמץ לא לפגוע בילדים. יש 21 ילדים שהוריהם נרצחו והם נשארו בחיים, מרביתם כי ההורים הגנו עליהם בגופם מכדורים (כמו לדוגמא במקרה של משפחת אבן) או הצליחו להחביא או להבריח אותם. אם מה שכתבת היה נכון היינו רואים הרבה יותר ילדים שרצחו את הוריהם והשאירו אותם בחיים.
לא אמרו שערפו רק ראשים של תינוקות אלא שגם. אם ערפו ראש של אדם מבוגר אז הם רק ארגון התנגדות סטנדרטי ?
אם שרפו ילד בחיים אבל לא ערפו את ראשו אז הם רק ארגון התנגדות סטנדרטי ?
אם אנסו נערה ואז רק ירו לה בראש (הומניים שכמוהם) אז הם רק ארגון התנגדות סטנדרטי ?
סמל אישי של משתמש
its-sick
קיבל.ה  1394 לייקים

אני אומר שני דברים:
1) כמות הילדים שנהרגו לנו בטבח שעברנו בעוטף קטנה בסדר גודל מכמותם באוכלוסיה. אני מסתמך על מאגר הקורבנות שפורסם בוויינט ושממיין לפי גיל בלחיצה.
מתוך כ 850 קורבנות אזרחיים פחות מ 40 היו ילדים, ופחות מ 20 היו גיל 15 ומטה. תינוקת אחת (שזה הרבה לנו, אבל אם נספר לעולם זה ייראה להם מקרי).
2) כמות הילדים שאנחנו הורגים בעזה היא באותו סדר גודל של יחסם באוכלוסיה.

אפשר ליחס את זה ליד המקרה, ואפשר לשאול למה זה? אני שואל למה.
נערך לאחרונה על ידי its-sick ב 22 נובמבר 2023, 17:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
لا إله
בני12
קיבל.ה  1619 לייקים

teknoboy כתב: 22 נובמבר 2023, 14:57
בני12 כתב: 22 נובמבר 2023, 13:12
teknoboy כתב: 22 נובמבר 2023, 12:41 אז מה, בסוף ישראל קיבלה את ההצעה שהוצעה לה ב-9.10?
מי היה מאמין.
רגע, בעצם זאת לא אותה הצעה. אז התנאים שדווחו היו הרבה יותר טובים לישראל.
1. אז זהו שלא ממש.
הלינק הראשון שלך מדבר על שחרור כל האסירות הפלסטיניות ולא אומר מה התמורה.
בזמנו אז דובר על 10-12 חטופים ולא 50-80.
בלינק השני שלך כתוב שמנסים להגיע לעיסקה הזאת. בשום מקום לא כתוב שהחמאס הסכים לה (פרט שולי, אני יודע)

בנוסף בהסכם הנוכחי השיגו ביקור של הצלב האדום אצל החטופים שנשארו.

2. דרך אגב, החמאס סירב לעיסקה שבה הוא מחזיר את כל החטופים תמורת כלום.
איזה הרס הם גרמו לרצועת עזה בסירוב שלהם
1. אז בלינק האקראי הזה לא כתוב. הדיווחים היו על עסקה של שחרור של כשלושים אסירות תמורת כל החטופות והילדים.
2. התכוונתי לכולם תמורת כולם? כי תמורת כלום זה לא בדיוק עסקה
1. אני לא ראיתי שום דיווח על עיסקה כזו שהחמאס הסכים לה מה שהופך את הדיווח ללא רלוונטי
2. אז תחליף את הכלום באסירה אחת. המטרה היתה להראות שזה שמישהו מפריח רעיון לאוויר בלי שהצד הרלוונטי מסכים לו לא הופך את זה להצעה רלוונטית או על השולחן
בני12
קיבל.ה  1619 לייקים

its-sick כתב: 22 נובמבר 2023, 17:04 אני אומר שני דברים:
1) כמות הילדים שנהרגו לנו בטבח שעברנו בעוטף קטנה בסדר גודל מכמותם באוכלוסיה. אני מסתמך על מאגר הקורבנות שפורסם בוויינט ושממיין לפי גיל בלחיצה.
מתוך כ 850 קורבנות אזרחיים פחות מ 40 היו ילדים, ופחות מ 20 היו גיל 15 ומטה. תינוקת אחת (שזה הרבה לנו, אבל אם נספר לעולם זה ייראה להם מקרי).

בכמות האזרחים אתה צריך לספור רק את אנשי הקיבוצים (בקיזוז העובדים הזרים כי אין להם משפחות) כי במסיבה ברעים לא היו כלל ילדים וגם בשדרות ואופקים הרגו בעיקר אנשים שהסתובבו בשבת בבוקר ברחוב ואז הסטטיסטיקה משתנה.
בכפר עזה ובנחל עוז לפחות השכונות הקרובות יותר לגדר היו שכונות הרווקים/צעירים ולא שיכוני המשפחות ולכן תקפו אותן קודם.
בנוסף, לדעתי, הורים לילדים קטנים הם צעירים יותר ולכן בדרך כלל חזקים יותר פיזית ולכן הצליחו להחזיק יותר מעמד בממ"ד מאנשים מבוגרים יותר
D&3
קיבל.ה  1010 לייקים

אלפקה אני לא מבין איך אתה מקבל את הטרלול הזה
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1832 לייקים

בני12 כתב: 22 נובמבר 2023, 17:06
בני12 כתב: 22 נובמבר 2023, 13:12
1. אז זהו שלא ממש.
הלינק הראשון שלך מדבר על שחרור כל האסירות הפלסטיניות ולא אומר מה התמורה.
בזמנו אז דובר על 10-12 חטופים ולא 50-80.
בלינק השני שלך כתוב שמנסים להגיע לעיסקה הזאת. בשום מקום לא כתוב שהחמאס הסכים לה (פרט שולי, אני יודע)

בנוסף בהסכם הנוכחי השיגו ביקור של הצלב האדום אצל החטופים שנשארו.

2. דרך אגב, החמאס סירב לעיסקה שבה הוא מחזיר את כל החטופים תמורת כלום.
איזה הרס הם גרמו לרצועת עזה בסירוב שלהם
1. אז בלינק האקראי הזה לא כתוב. הדיווחים היו על עסקה של שחרור של כשלושים אסירות תמורת כל החטופות והילדים.
1. אני לא ראיתי שום דיווח על עיסקה כזו שהחמאס הסכים לה מה שהופך את הדיווח ללא רלוונטי
2. אז תחליף את הכלום באסירה אחת. המטרה היתה להראות שזה שמישהו מפריח רעיון לאוויר בלי שהצד הרלוונטי מסכים לו לא הופך את זה להצעה רלוונטית או על השולחן
אז לא ראית, זה אומר שלא היו? היית יכול פשוט לחפש בגוגל. אתה מוזמן לעבור על הלינקים אחד אחד בעצמך.
אם אתה מתעצל, אני אאמל"ק לך:
יש שם דיווחים מפי מקורות חמאס שאומרים שחמאס יסכים לעסקה של החלפת נשים וילדים ב-36 אסירות שבכלא הישראלי.
יש גם דיווחים מפי מקורות בחמאס שחמאס לא יסכים לעסקה כל עוד ישראל תוקפת את עזה.
מהצד הישראלי יש רק הכחשה של עצם האפשרות להגיע להסכם ו\או של קיום מו"מ.

ואני אגיד לך עוד משהו, גם אם לא הייתה הצעה ולא היה מו"מ, זה לא משנה את העובדה שבסופו של דבר מה שאני ושכמותי רצינו כבר ביום-יומיים הראשונים של המלחמה זה מה שקרה אתמול, וכל מה שישראל השיגה באמצע זה לנקום בעזתים ולזרוע בהם שנאה.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
D&3
קיבל.ה  1010 לייקים

שיאים חדשים של גועל נשברים היום בפורום, מיציתי פה לתקופה הקרובה

בני, אל תשתף עם החרא הזה פעולה. מי שבוחר להכחיש לא עושה את זה מחוסר במידע, אז לספק את המידע לא יעזור
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1832 לייקים

@בני12
עוד משהו, די חשוב.
מה זה "לא הייתה על השולחן"?
הטענה שלי היא שישראל הייתה צריכה להניח את ההצעה על השולחן.
איזה מין תרוץ זה "לא הציעו לנו"? אז תציעו בעצמכם.
אתה אומר שהסוג היחיד של יוזמה שישראל יודעת לנקוט זה להפציץ? כי זה בדיוק מה שהחמאס ותומכיו אומרים.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
בני12
קיבל.ה  1619 לייקים

teknoboy כתב: 22 נובמבר 2023, 17:59 @בני12
עוד משהו, די חשוב.
אתה אומר שהסוג היחיד של יוזמה שישראל יודעת לנקוט זה להפציץ? כי זה בדיוק מה שהחמאס ותומכיו אומרים.
אין לך מושג (וגם לי לא) איזה הצעות ישראל הניחה על השולחן ולמה החמאס דחה אותן אבל ברור שהיו הצעות כאלה.
הרי היו מספר פגישות שפורסמו בקטאר (ובטוח היו עוד שלא פורסמו) בהן ישראל הציעה א, החמאס הציע ב וקטאר/ארה"ב/מצרים ניסו לתווך בין שני הצדדים
עד שאתמול הצליחו להגיע לעיסקה.
בני12
קיבל.ה  1619 לייקים

D&3 כתב: 22 נובמבר 2023, 17:52 שיאים חדשים של גועל נשברים היום בפורום, מיציתי פה לתקופה הקרובה

בני, אל תשתף עם החרא הזה פעולה. מי שבוחר להכחיש לא עושה את זה מחוסר במידע, אז לספק את המידע לא יעזור
שכל אחד יעשה מה שמתאים לו.
אני מגיב כשזה מתאים לי ולא מגיב כשזה לא מתאים לי
כמו שמטלי אוהב לאמר, אני עושה את זה עבור הקוראים השקטים של הפורום
סמל אישי של משתמש
עידן סרור
קיבל.ה  372 לייקים

teknoboy כתב: 22 נובמבר 2023, 15:42
עידן סרור כתב: 22 נובמבר 2023, 15:26
ציטוט של טקנו

עידן סרור כתב: 22 נובמבר 2023, 15:32

אני מציע שתלמד לקרוא

התשובה לשתי ההודעות היא אותה תשובה: מה הקשר בכלל?
אני באמת לא מבין מה אתה רוצה, ואיך הדברים שאתה מצטט קשורים לדברים שאתה כותב בתשובה.
הקשר הוא - ללא מיטוט חמאס ברצועה לא יכולה להיות התיישבות יהודית.
או שאנחנו זורקים את כל האופציות לאוויר ואז נאחזים באחת שתתפוס?
סמל אישי של משתמש
עידן סרור
קיבל.ה  372 לייקים

@pelegs יש צפי חזרה?
אני צמא לדעות שונות בשילוב הגיון
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1832 לייקים

בני12 כתב: 22 נובמבר 2023, 18:05
עוד משהו, די חשוב.
אין לך מושג (וגם לי לא) איזה הצעות ישראל הניחה על השולחן ולמה החמאס דחה אותן אבל ברור שהיו הצעות כאלה.
הרי היו מספר פגישות שפורסמו בקטאר (ובטוח היו עוד שלא פורסמו) בהן ישראל הציעה א, החמאס הציע ב וקטאר/ארה"ב/מצרים ניסו לתווך בין שני הצדדים
אתה טוען שהדוברים הישראלים, שהכחישו את קיום המו"מ שאתה מתאר, הם שקרנים?
וזה לא קצת מוזר שהתפרסמו דיווחים על ההצעות של חמאס ולא על ההצעות של ישראל?

במקום זה אנחנו אמורים להאמין שישראל הציעה הצעות קונקרטיות אבל הכחישה אותן ושאף אחד לא שמע עליהן?
לי נשמע לצערי יותר הגיוני שישראל לא הייתה מוכנה למו"מ, כמו שאנשים (החל בך וכלה בבכירי המדינה) אמרו, ולא הסכימה לדבר על שום דבר מלבד שחרור של החטופים ללא תנאים.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
בני12
קיבל.ה  1619 לייקים

teknoboy כתב: 22 נובמבר 2023, 17:41
אז לא ראית, זה אומר שלא היו? היית יכול פשוט לחפש בגוגל. אתה מוזמן לעבור על הלינקים אחד אחד בעצמך.
יש שם דיווחים מפי מקורות חמאס שאומרים שחמאס יסכים לעסקה של החלפת נשים וילדים ב-36 אסירות שבכלא הישראלי.

ואני אגיד לך עוד משהו, גם אם לא הייתה הצעה ולא היה מו"מ, זה לא משנה את העובדה שבסופו של דבר מה שאני ושכמותי רצינו כבר ביום-יומיים הראשונים של המלחמה זה מה שקרה אתמול, וכל מה שישראל השיגה באמצע זה לנקום בעזתים ולזרוע בהם שנאה.
אז טוב שלא התעצלתי וקראתי את 15 הלינקים הראשונים שצירפת
א. כמה לינקים מדברים בכלל על עיסקת בני הערובה בין ארה"ב לאיראן
ב. שני לינקים מדברים על עיסקה להחלפת כל החטופים בכל אסירי החמאס בארץ אז לא רלוונטי לדיוננו
ג. בשום לינק לא מוזכרים ילדים.
ד. לא מוזכר שזאת החלפה של כל הנשים אלא של נשים. בלינק אחד אפילו נקבו במספר של 12 נשים מבוגרות.
ה. רק בלינק אחד כתוב שחמאס מסכים לזה וגם זה ממקור שלא הסכים להזדהות

מה שאתה ושכמותך רציתם זה גם מה שאני ושכמותי רצינו וכך רוב הישראלים (מינוס מצביעי בן גביר וסמוטריץ).
יש הבדל משמעותי בין מה שחמאס דרש/הסכים לו בהתחלה ומה שנסגר אתמול. ברור שיש הבדל כזה גם בין מה שישראל היתה מוכנה להסכים לו בהתחלה לבין מה שהוסכם אתמול.
לכן קוראים לזה מו"מ.
אין ספק שלהישגים במלחמה בעזה היתה השפעה רבה על כך ולא סתם רק הזמן שחלף
בני12
קיבל.ה  1619 לייקים

teknoboy כתב: 22 נובמבר 2023, 18:13
בני12 כתב: 22 נובמבר 2023, 18:05
עוד משהו, די חשוב.
אתה טוען שהדוברים הישראלים, שהכחישו את קיום המו"מ שאתה מתאר, הם שקרנים?
וזה לא קצת מוזר שהתפרסמו דיווחים על ההצעות של חמאס ולא על ההצעות של ישראל?

במקום זה אנחנו אמורים להאמין שישראל הציעה הצעות קונקרטיות אבל הכחישה אותן ושאף אחד לא שמע עליהן?
לי נשמע לצערי יותר הגיוני שישראל לא הייתה מוכנה למו"מ, כמו שאנשים (החל בך וכלה בבכירי המדינה) אמרו, ולא הסכימה לדבר על שום דבר מלבד שחרור של החטופים ללא תנאים.
להכחיש מו"מ לא אומר שאין מו"מ כמו שראינו באינסוף סבבים מול החמאס.
מה שפורסם זה בעיקר הצעות של המתווכים השונים
אז מה בדיוק יוסי כהן, דדי ברנע ואחרים עשו בקטאר ? מה רונן בר עשה במצרים ? שתו קפה ?
סמל אישי של משתמש
its-sick
קיבל.ה  1394 לייקים

בני12 כתב: 22 נובמבר 2023, 17:19

בכמות האזרחים אתה צריך לספור רק את אנשי הקיבוצים (בקיזוז העובדים הזרים כי אין להם משפחות) כי במסיבה ברעים לא היו כלל ילדים וגם בשדרות ואופקים הרגו בעיקר אנשים שהסתובבו בשבת בבוקר ברחוב ואז הסטטיסטיקה משתנה.
בכפר עזה ובנחל עוז לפחות השכונות הקרובות יותר לגדר היו שכונות הרווקים/צעירים ולא שיכוני המשפחות ולכן תקפו אותן קודם.
בנוסף, לדעתי, הורים לילדים קטנים הם צעירים יותר ולכן בדרך כלל חזקים יותר פיזית ולכן הצליחו להחזיק יותר מעמד בממ"ד מאנשים מבוגרים יותר
ההסברים שלך מקובלים עלי. תודה.
כמו כן, אשתי טוענת שצריך לספור פה את הילדים החטופים, שזה כמעט מכפיל את מספר הילדים. היה לחמאס יותר אינטרס לחטוף ילדים מלהרוג.
لا إله
בני12
קיבל.ה  1619 לייקים

its-sick כתב: 22 נובמבר 2023, 18:29
בני12 כתב: 22 נובמבר 2023, 17:19

ההסברים שלך מקובלים עלי. תודה.
כמו כן, אשתי טוענת שצריך לספור פה את הילדים החטופים, שזה כמעט מכפיל את מספר הילדים. היה לחמאס יותר אינטרס לחטוף ילדים מלהרוג.
מסכים עם אישתך.
התלבטתי אם לכתוב את זה בעצמי אבל דברת רק על הרוגים ולכן לא כתבתי.
סמל אישי של משתמש
הלך המומנטום
קיבל.ה  1451 לייקים

teknoboy כתב: 19 נובמבר 2023, 14:44 בשביל הפרופורציה: בטח שמעתם את השם "בית החולים האינדונזי".
הוא עלה קרוב לעשרה מיליון דולר (עריכה: קודם כתבתי בטעות מיליארד), כשבעים אחוז מסך הכסף שישראל העבירה לחמאס כפרוטקשן במשך עשורים.
הסכום הזה הגיע מתרומות של אזרחי אינדונזיה (תל"ג לנפש כשמונה אחוז מהתל"ג לנפש בישראל) ומארגונים אינדונזים שונים כמו הצלב האדום שם ועוד.
בבית החולים יש בסך הכול כמאה מיטות אשפוז, עשר מיטות ט"נ. כדי שמספר מיטות האשפוז בעזה יהיה כמו בישראל צריך שישים בתי חולים כאלה.
עובדים בו כ-400 איש, שמקבלים משכורות ממשרד הבריאות של עזה (כלומר מחמאס), ועוד כמה מתנדבים אינדונזים.

אגב, כמה מהערך שלו הוא איבד בשבוע-שבועיים האחרונים?
מהיכרותי איתם יש להם בבתי החולים מיטות נ״ט.
סמל אישי של משתמש
גביזון
קיבל.ה  3110 לייקים

D&3 כתב:

הנה הציוני המרושע גארי קספרוב מתבכיין על הסיקור של המלחמה
מלך

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

סמל אישי של משתמש
גביזון
קיבל.ה  3110 לייקים

הסיבה היחידה שיהודי פרוגרסיבי, שיכול להכיל קריאות מהים לנהר, משאיר את האזרחות הישראלית שלו, היא כי הוא יודע שתהיה לו עיר מקלט במידה והוא ירדף על יהדותו בחו"ל.
זה כזה: ישראל מדינת אפרטהייד מקור הגזענות והשנאה בעולם, אפשר להבין למה אוהדים רודפי שלום שכתבו פה נרצחו, אבל אני צריך אותה למקרה ופרוגרסיבים ירצו לשרוף אותי כאקט אנטיפאשיסטי בגולה.

סמל אישי של משתמש
KingAlpaca
קיבל.ה  1477 לייקים

אתה טועה
האדום הצורר:
גם הבוסטר שלא ניתן כמעט בשום מקום במערב וכבר ניתן לשליש מהאוכלוסייה כאן זה רק בגלל שישראל הצליחה להשיג את החיסונים לפני כולם? אתה מאמין לחרטוטים של עצמך?

מי אנחנו? אנחנו בית"ר!
סמל אישי של משתמש
KingAlpaca
קיבל.ה  1477 לייקים

D&3 כתב: 22 נובמבר 2023, 17:36 אלפקה אני לא מבין איך אתה מקבל את הטרלול הזה
שאל אותי שאלה ספציפית, אני אענה.
האדום הצורר:
גם הבוסטר שלא ניתן כמעט בשום מקום במערב וכבר ניתן לשליש מהאוכלוסייה כאן זה רק בגלל שישראל הצליחה להשיג את החיסונים לפני כולם? אתה מאמין לחרטוטים של עצמך?

מי אנחנו? אנחנו בית"ר!
סמל אישי של משתמש
גביזון
קיבל.ה  3110 לייקים

דובר חד"ש, המפלגה שבאה לייצג מפלגת יהודים ערבים, נשאל 13 פעם בראיון האם חמאס ארגון טרור ולא ענה. אותו ארגון שרצח פעילת שלום לשם רצח.
אבו מאזן, מציין שלא היה טבח וזה בכלל מסוק ישראלי והכל המצאה של הציונים.

יש מנהיג פלשתיני שמדבר על 2 מדינות?
בכל גבול בכל שנה שהיא?
מותר לי לשאול את זה בתור בוחר מרצ פעמיים והדבר הכי ימני שהצבעתי זה לפיד בחיי? בתור אחד שאומר שאין שום פתרון פרט ל2 מדינות?
כי אנחנו כאן מנהלים דיונים בין עצמנו, במקום להקשיב למה שהצד השני רוצה, לא מפסיקים להתנשא מעליהם.

הנה עוד נשיא אמריקאי דמוקרט, חבר טוב של רבין פותח את הפה
"התאבדתי על עצמי לתת מדינה לפלשתינים"

ארז שדה
קיבל.ה  1050 לייקים

גביזון כתב: 22 נובמבר 2023, 20:28 דובר חד"ש, המפלגה שבאה לייצג מפלגת יהודים ערבים, נשאל 13 פעם בראיון האם חמאס ארגון טרור ולא ענה. אותו ארגון שרצח פעילת שלום לשם רצח.

בכל גבול בכל שנה שהיא?
מותר לי לשאול את זה בתור בוחר מרצ פעמיים והדבר הכי ימני שהצבעתי זה לפיד בחיי? בתור אחד שאומר שאין שום פתרון פרט ל2 מדינות?
כי אנחנו כאן מנהלים דיונים בין עצמנו, במקום להקשיב למה שהצד השני רוצה, לא מפסיקים להתנשא מעליהם.

כן יש מנהיג פלסטיני שמדבר על פתרון 2 המדינות וקוראים לו אבו מאזן, למרות שישראל רצה ימינה מלא מלא , למרות שישראל חיזקה את החמאס, שהוא ארגון טרור על מלא, למרות הטיהור האתני בגדה המערבית למרות שישראל שמה פס על הפלסטינים המתונים ומחזקת את הקיצונים הוא בעד 2 מדינות ל2 העמים.
הרשות הפלסטינית לא מושלמת כולל אבו מאזן אבל היא בהחלט פרטנר מה שאי אפשר להגיד על ממשלת נתניהו סמוטריץ ובן גביר .
לגבי אמג'ד שביטה דובר חד"ש, גם אני לא מבין את ההתעקשות לא להגיד את המובן מאליו שחמאס הוא ארגון טרור, אבל חד"ש גם היום היא תנועה יהודית ערבית שתומכת בשלום ומתנגדת לאלימות ולפגיעה בחפים מפשע. איימן עודה ואחמד טיבי דיברו בצורה חד משמעית נגד הטבח של חמאס ובעד שלום ישראלי פלסטיני. בניגוד לבן גביר שניסה ומנסה להתסיס את השטח בישראל ובגדה המערבית עודה וטיבי פעלו להרגעה של השטח ולמאבק משותף של יהודים וערבים נגד כל אלה שרצו לראות שומר חומות 2.
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1832 לייקים

בני12 כתב: 22 נובמבר 2023, 18:17
teknoboy כתב: 22 נובמבר 2023, 17:41

אז טוב שלא התעצלתי וקראתי את 15 הלינקים הראשונים שצירפת
א. כמה לינקים מדברים בכלל על עיסקת בני הערובה בין ארה"ב לאיראן
ב. שני לינקים מדברים על עיסקה להחלפת כל החטופים בכל אסירי החמאס בארץ אז לא רלוונטי לדיוננו
ג. בשום לינק לא מוזכרים ילדים.
ד. לא מוזכר שזאת החלפה של כל הנשים אלא של נשים. בלינק אחד אפילו נקבו במספר של 12 נשים מבוגרות.
ה. רק בלינק אחד כתוב שחמאס מסכים לזה וגם זה ממקור שלא הסכים להזדהות

מה שאתה ושכמותך רציתם זה גם מה שאני ושכמותי רצינו וכך רוב הישראלים (מינוס מצביעי בן גביר וסמוטריץ).
יש הבדל משמעותי בין מה שחמאס דרש/הסכים לו בהתחלה ומה שנסגר אתמול. ברור שיש הבדל כזה גם בין מה שישראל היתה מוכנה להסכים לו בהתחלה לבין מה שהוסכם אתמול.
לכן קוראים לזה מו"מ.
אין ספק שלהישגים במלחמה בעזה היתה השפעה רבה על כך ולא סתם רק הזמן שחלף
א. ידעתי שתצליח לסנן לבד את הלא רלוונטים. אתה רוצה סוכריה?
ב. למה זה לא רלוונטי?
ג+ד+ה. אוקיי

אגב, לגבי "ההצעה לא הייתה על השולחן", בינתיים התעדכנתי ששמונה ימים אחר כך, ב-17, כבר הייתה הצעה על השולחן.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
גביזון
קיבל.ה  3110 לייקים

ארז שדה כתב:
גביזון כתב: 22 נובמבר 2023, 20:28 דובר חד"ש, המפלגה שבאה לייצג מפלגת יהודים ערבים, נשאל 13 פעם בראיון האם חמאס ארגון טרור ולא ענה. אותו ארגון שרצח פעילת שלום לשם רצח.

בכל גבול בכל שנה שהיא?

כן יש מנהיג פלסטיני שמדבר על פתרון 2 המדינות וקוראים לו אבו מאזן, למרות שישראל רצה ימינה מלא מלא , למרות שישראל חיזקה את החמאס, שהוא ארגון טרור על מלא, למרות הטיהור האתני בגדה המערבית למרות שישראל שמה פס על הפלסטינים המתונים ומחזקת את הקיצונים הוא בעד 2 מדינות ל2 העמים.
הרשות הפלסטינית לא מושלמת כולל אבו מאזן אבל היא בהחלט פרטנר מה שאי אפשר להגיד על ממשלת נתניהו סמוטריץ ובן גביר .
לגבי אמג'ד שביטה דובר חד"ש, גם אני לא מבין את ההתעקשות לא להגיד את המובן מאליו שחמאס הוא ארגון טרור, אבל חד"ש גם היום היא תנועה יהודית ערבית שתומכת בשלום ומתנגדת לאלימות ולפגיעה בחפים מפשע. איימן עודה ואחמד טיבי דיברו בצורה חד משמעית נגד הטבח של חמאס ובעד שלום ישראלי פלסטיני. בניגוד לבן גביר שניסה ומנסה להתסיס את השטח בישראל ובגדה המערבית עודה וטיבי פעלו להרגעה של השטח ולמאבק משותף של יהודים וערבים נגד כל אלה שרצו לראות שומר חומות 2.
אשרי המאמין

סמל אישי של משתמש
KingAlpaca
קיבל.ה  1477 לייקים

יש לך ספק שאם מציעים עכשיו לאבו מאזן הצעה טובה באמת הוא לוקח אותה מהר בשתי ידיים?
(אני כן מסכים שיהיה לו מאוד קשה להעביר אותה בציבור שלו וליישם אותה)
האדום הצורר:

מי אנחנו? אנחנו בית"ר!
Asafasraf
קיבל.ה  1409 לייקים

teknoboy כתב:אז מה, בסוף ישראל קיבלה את ההצעה שהוצעה לה ב-9.10?
מי היה מאמין.
רגע, בעצם זאת לא אותה הצעה. אז התנאים שדווחו היו הרבה יותר טובים לישראל.

בטח היה שווה להפקיר אזרחים בשבי החמאס למשך חודש וחצי, זמן שבו חלק מהם מצאו את מותם, נכון?
בטח הושגו כל יעדי המלחמה שהוצגו לנו, נכון?
אה, לא, כי יעדי המלחמה שהוצגו היו פנטזיות הזויות ומעורפלות כמו "חיסול החמאס", דבר שכמובן לא קרוב ללקרות.

מה כן קרה?
עשרות צעירים ישראלים שנהרגו בדמי ימיהם, ומאות של פצועים שחייהם התהפכו.
פגיעה קשה מאוד בכלכלה.
כמות מפלצתית של הרס, הרג ונקמה מעבר לגדר.
היה שווה, הא?

הערה צדדית:
אני יודע שהמוות וההרס ברצועה לא מעניינים את רובכם המוחלט, אבל אני בטוח שבעוד X שנים (אלא אם כן המצב ברצועה ישתנה בצורה משמעותית), כשצעירים שהיום הם בני 18 או עשרים פחות X יבואו ויעשו משהו בסטייל של ה-7.10 או גרוע מזה - זה מאוד יעניין את כולכם, אם כי אותם אלה שעכשיו לא הבינו מאיפה זה בא הגיע (ולכן קראו להם "תתי אדם נאצים" וכדומה) לא יבינו גם אז.
ויהיו הרבה מאוד צעירים כאלה. נהרגו שם פי שלושה *ילדים* ממספר הישראלים שנהרגו בסך הכול בטבח פלוס המלחמה (מתוך אוכלוסיה קטנה פי חמש). אלה אלפי משפחות. עשרות אלפי משפחות נוספות איבדו את כל רכושן והחיים שלהם נהרסו. זה מאגר של עשרות אלפים רבות של צעירים שיחפשו לנקום בישראל ובישראלים (שוב, בהנחה שהמצב יישאר בערך כמו המצב של עשרות השנים האחרונות, כלומר בטווח שבין כיבוש למצור).
הערה עוד יותר צדדית:
בינתיים המחנה (תכלס, רוב הישראלים) שקרא למחנה הזעיר שלי "מנותקים מהמציאות" ממשיך להתעסק במה שאמרה איזו שחקנית קולנוע בת שמונים, במקום לראות את המציאות שהייתה כל הזמן הזה מול העיניים של כולנו.
בתגובה אחת אתה מחליט להאמין לצד של החמאס, לשחק אותה לא מבין את המשמעות של להיכנס למו״מ מיד לאחר הטבח, אבל הכי גרוע- מנסה לנרמל את ה-7.10 הבא. רמה גבוהה של גועל.

Sent from my iPhone using Tapatalk
ארז שדה
קיבל.ה  1050 לייקים

גביזון כתב: 22 נובמבר 2023, 21:38
ארז שדה כתב:

בכל גבול בכל שנה שהיא?

אשרי המאמין

זה לא עניין של אמונה אין לי מושג מה יקרה בעתיד, אבל שלום הוא דבר אפשרי אם יהיה לו רוב ב2 העמים כרגע זה לא המצב ולכן אני ממש לא מאושר. בתור ישראלי המטרה שלי היא שיהיה רוב לשלום בצד הישראלי קודם כל לפני שאני בא בטענות לצד הפלסטיני.
Asafasraf
קיבל.ה  1409 לייקים

אני אפמפם פה חלק קטן מהזוועות של הנאצים ב-7.10.2023:
רצח, כריתת איברים לילדים קטנים, כריתת ראשים, אונס והתעללות בגופות (מצאו באיבר המין של אחת הנרצחות פאקינג רימון שלם!!!) ועוד זוועות שנפש מסרבת להאמין.
מבחינתי, כל משתתף בטבח הוא בן מוות, כמו גם אלה שאימנו אותו ואלה ששלחו אותו לטבח ויהי מה (גם אם זה אומר פגיעה בבלתי מעורבים).
אשכרה משתמש כאן טוען שאנחנו יותר גרועים מאלה שהשתתפו בטבח ב-7.10.2023 בגלל שהרגנו יותר ילדים (הרי ידוע שגם כרתנו להם אצבעות וראשים מול הוריהם). לא מאמין שהם חולקים איתו את אותה המדינה.

Asafasraf
קיבל.ה  1409 לייקים

זה לא קרה בואקום, אלא ברפיסות ביטחונית בגבול והכלה.
צריכה להיות משוואה הכי פשוטה שיש אחרי המבצע הזה- רצועת ביטחון שמי שנכנס אליה דמו בראשוו. נקודה. בכזו מציאות, בשבת השחורה היו אלף מחבלי נוחב׳ה הרוגים וכמה נפגעים בודדים אצלנו.

סמל אישי של משתמש
גביזון
קיבל.ה  3110 לייקים

KingAlpaca כתב:יש לך ספק שאם מציעים עכשיו לאבו מאזן הצעה טובה באמת הוא לוקח אותה מהר בשתי ידיים?
(אני כן מסכים שיהיה לו מאוד קשה להעביר אותה בציבור שלו וליישם אותה)
ברק
רבין
קלינטון
חוק נאצי מהראשות שאם אתה רוצח יהודון אתה מקבל קצבה לכל החיים
החינוך בראשות
הקריאות במסגדים של "הוו מוסלמי הכה את היהודי המתחבא מאוחרי העץ" מטעם הרשות עצמה כמנחה לגוף הדתי שלה
ההפנמה שפתרון הסכסוך יגמור לגיטימציה להרבה מדינות/גופים סביבינו שהם לא בן גביר
לא יודע, יש לי ספק קטנטוש כזה.
שביידן יצור פה מציאות דה פקטו של 2 מדינות, כל המזרח התיכון התעצב ככה בלאו הכי.

שליחת תגובה