אף אחד לא יודע מה באמת היה אפשר להשיג בימים הראשונים, אבל המציאות היא שחמאס אותת כמה וכמה פעמים שהם מוכנים לעסקה על חלק מהחטופים בתמורה להפסקת אש.
לא יודע מה היה יוצא מזה, אבל עצם העובדה שלא ניסו למצות את האפיק הזה היא פשע כלפי החטופים ומשפחותיהם.
אף אחד לא יודע מה באמת היה אפשר להשיג בימים הראשונים, אבל המציאות היא שחמאס אותת כמה וכמה פעמים שהם מוכנים לעסקה על חלק מהחטופים בתמורה להפסקת אש.
הפסקת אש מוחלטת?
אתה יודע בוודאות שישראל סרבה לעסקה טובה יותר לפני? אשמח למקורות שלך
כי לא הייתה הפסקת אש אולי? זה היה התנאי למו"מ.D&3 כתב: ↑22 נובמבר 2023, 13:27הפסקת אש מוחלטת?
ומאיפה אתה יודע שלא ניסו למצות?
סתם זרקת את זה. המספרים הם עובדות. אתה צריך להסביר לי במה אני טועה.
its-sick כתב: ↑22 נובמבר 2023, 13:51 ברור שכן. המחשבה שאנשי החמאס כרתו ראשי תינוקות זעזעה אותי, והיתה מבחינתי הצדקה לאלימות בשני סדרי גודל יותר.
אם מתוך 1200 ישראלים היו פחות מ 40 ילדים הרוגים מתחת גיל 18, זה אומר שהחמאס השתדל שלא להרוג ילדים. 1 ל 30 זה מספר נמוך מבחינת יחס, בהתחשב במספר הילדים הכולל שהיה בשטח.
ילדים קטנים היו ביחס נמוך יותר משמעותית מזה.
אם כשליש מההרוגים בעזה ילדים, זה אומר שישראל לא משתדלת שלא להרוג ילדים, כי זה מספר גבוה.
אני שונא את החמאס, אבל המספרים מטרידים אותי.
אני אחזור על מה שכתבתי:
אני אישית ממש לא מסכים עם איציק. לא צריך שום "השתדלות" מצד חמאס כדי לא לכרות לילדים את הראש או לאנוס נשים. אם הם רצו, היו אפס כאלה.
ברור שלהכל זה גורמים קודמים. אגב - גם למה שקרה בגרמניה הנאצית.הוקיץ' כתב: ↑22 נובמבר 2023, 13:23 אף אחד לא אמר שהנרצחים הביאו את זה על עצמם, לאף אחד לא מגיע להירצח.
הטענה היא שזה לא קרה בואקום (בניגוד למה שקרה בגרמניה הנאצית) ושעד שלא נכיר בכך דברים כאלה ימשיכו לקרות.
וכן, מה שקרה ב-7.10 היה מחריד ומבחיל, אבל המאבק החמוש של הפלסטינים לא התחיל באותו יום והוא גם לא יסתיים אחרי המבצע, לא משנה כמה הרס תייצר בעזה.
ישראל, 9 שנים קודם, הרגה כ 500 ילדים בעזה.red in blood כתב: ↑22 נובמבר 2023, 14:39כן, צריך להפסיק את הכיבוש. זה היה נכון קודם, נכון עכשיו ויהיה נכון אחרי זה. אבל זה לא קשור למה שקרה.
זה לא הגורם לטבח הנורא שהיה שם. יש עשרות שנים של מאבק נגד הכיבוש, מאבק חמוש ולא חמוש, אלים ולא אלים, מוצדק ולא מוצדק, אבל מעולם לא היה דבר כזה. הגורם היחיד שהיה לזה הוא רשעות ושנאה.
לדבר על ״לא קרה בוואקום״ זה לנסות לנרמל את זה ולתת לזה הקשר חברתי, שלא אמור להיות שם. לא משנה בתוך איזו סביבה זה קרה, זה לא לגיטימי.
נשמע שזה רחוק מאוד מסירוב לעסקה בתנאים טובים יותר.הוקיץ' כתב: ↑22 נובמבר 2023, 14:32אני אחזור על מה שכתבתי:
חמאס אותת בשבוע הראשון בכמה מקורות שונים (וזה דווח בתקשורת) על כך שהם מוכנים למו"מ על החטופים רק תחת הפסקת אש.
בפועל, לא הייתה הפסקת אש מה שאומר לי שלא היה ניסיון למצות את האפיק הזה.
אני לא יודע מה היה קורה ואילו הצעות היו מגיעות, אני רק לא מבין מה היינו מפסידים מלנסות.
אלא אם כן ערפו ראשים של ילדים, ואז היו צריכים למות הרבה יותר ילדים?its-sick כתב: ↑22 נובמבר 2023, 14:42ישראל, 9 שנים קודם, הרגה כ 500 ילדים בעזה.red in blood כתב: ↑22 נובמבר 2023, 14:39כן, צריך להפסיק את הכיבוש. זה היה נכון קודם, נכון עכשיו ויהיה נכון אחרי זה. אבל זה לא קשור למה שקרה.
זה לא הגורם לטבח הנורא שהיה שם. יש עשרות שנים של מאבק נגד הכיבוש, מאבק חמוש ולא חמוש, אלים ולא אלים, מוצדק ולא מוצדק, אבל מעולם לא היה דבר כזה. הגורם היחיד שהיה לזה הוא רשעות ושנאה.
לדבר על ״לא קרה בוואקום״ זה לנסות לנרמל את זה ולתת לזה הקשר חברתי, שלא אמור להיות שם. לא משנה בתוך איזו סביבה זה קרה, זה לא לגיטימי.
בטח תגיד "זה לא קרה בוואקום" ותתן לזה הקשרים שלא באמת אמורים להיות שם. ילדים לא צריכים למות, לא משנה באיזו סביבה זה קרה, זה לא לגיטימי.
אני פשוט חושב שלרדת לרמת חשבונאות של הרוגים זה לברוח מהדיון, לא לנהל אותו.הוקיץ' כתב: ↑22 נובמבר 2023, 14:38אני אישית ממש לא מסכים עם איציק. לא צריך שום "השתדלות" מצד חמאס כדי לא לכרות לילדים את הראש או לאנוס נשים. אם הם רצו, היו אפס כאלה.
יחד עם זאת, בעיני זה אתה שיוצא פה לא טוב עם כל מיני תגובות סטייל "איבדת את זה" ותגובות אחרות שלא עונות לגופו של עניין.
אני מבין שהדברים שאיציק אומר צורמים לך מאוד ואפילו מרתיחים אותך, אבל אני חושב שבשביל לנהל דיון חשוב לענות לעניין גם במצבים כאלה.
אתה יכול כמובן לא להסכים איתי.
לא מסכים איתך בכלל.red in blood כתב: ↑22 נובמבר 2023, 14:39ברור שלהכל זה גורמים קודמים. אגב - גם למה שקרה בגרמניה הנאצית.הוקיץ' כתב: ↑22 נובמבר 2023, 13:23 אף אחד לא אמר שהנרצחים הביאו את זה על עצמם, לאף אחד לא מגיע להירצח.
הטענה היא שזה לא קרה בואקום (בניגוד למה שקרה בגרמניה הנאצית) ושעד שלא נכיר בכך דברים כאלה ימשיכו לקרות.
וכן, מה שקרה ב-7.10 היה מחריד ומבחיל, אבל המאבק החמוש של הפלסטינים לא התחיל באותו יום והוא גם לא יסתיים אחרי המבצע, לא משנה כמה הרס תייצר בעזה.
בוא נצא מתוך נקודת הנחה שהכל תמיד נמצא בתוך הקשר גדול יותר.
אבל להכניס את זה לשיחה סביב ה-7.10 זה הזוי.
כן, צריך להפסיק את הכיבוש. זה היה נכון קודם, נכון עכשיו ויהיה נכון אחרי זה. אבל זה לא קשור למה שקרה.
אני לא יודע על מה מדובר, לא על זה הגבתי.D&3 כתב: ↑22 נובמבר 2023, 14:46נשמע שזה רחוק מאוד מסירוב לעסקה בתנאים טובים יותר.הוקיץ' כתב: ↑22 נובמבר 2023, 14:32אני אחזור על מה שכתבתי:
חמאס אותת בשבוע הראשון בכמה מקורות שונים (וזה דווח בתקשורת) על כך שהם מוכנים למו"מ על החטופים רק תחת הפסקת אש.
בפועל, לא הייתה הפסקת אש מה שאומר לי שלא היה ניסיון למצות את האפיק הזה.
אני לא יודע מה היה קורה ואילו הצעות היו מגיעות, אני רק לא מבין מה היינו מפסידים מלנסות.
עדיין אז לא הבנתי למה ההודעה של טקנובוי היא לא נטו עלילת דם.?
אני אענה לך, כי אני לא שפן שבורח, ואני עונה גם כשהתשובות לא נעימות לי.D&3 כתב: ↑22 נובמבר 2023, 14:47אלא אם כן ערפו ראשים של ילדים, ואז היו צריכים למות הרבה יותר ילדים?its-sick כתב: ↑22 נובמבר 2023, 14:42ישראל, 9 שנים קודם, הרגה כ 500 ילדים בעזה.red in blood כתב: ↑22 נובמבר 2023, 14:39כן, צריך להפסיק את הכיבוש. זה היה נכון קודם, נכון עכשיו ויהיה נכון אחרי זה. אבל זה לא קשור למה שקרה.
בטח תגיד "זה לא קרה בוואקום" ותתן לזה הקשרים שלא באמת אמורים להיות שם. ילדים לא צריכים למות, לא משנה באיזו סביבה זה קרה, זה לא לגיטימי.
אני דווקא חושב שזה חלק מהותי בדיון, אבל כאמור, זכותך לחלוק עלי.D&3 כתב: ↑22 נובמבר 2023, 14:51אני פשוט חושב שלרדת לרמת חשבונאות של הרוגים זה לברוח מהדיון, לא לנהל אותו.הוקיץ' כתב: ↑22 נובמבר 2023, 14:38אני אישית ממש לא מסכים עם איציק. לא צריך שום "השתדלות" מצד חמאס כדי לא לכרות לילדים את הראש או לאנוס נשים. אם הם רצו, היו אפס כאלה.
יחד עם זאת, בעיני זה אתה שיוצא פה לא טוב עם כל מיני תגובות סטייל "איבדת את זה" ותגובות אחרות שלא עונות לגופו של עניין.
אני מבין שהדברים שאיציק אומר צורמים לך מאוד ואפילו מרתיחים אותך, אבל אני חושב שבשביל לנהל דיון חשוב לענות לעניין גם במצבים כאלה.
אתה יכול כמובן לא להסכים איתי.
כתבתי כבר מיליון פעם שזה מוביל למסקנה שהבריטים היו יותר חארות מהנאצים במאבק ביניהן( כי הבריטים בטח לא תקפו את הנאצים בשבילנו ), לא רואה סיבה לברוח לשיח הבאמת דבילי בעיניי שוב.
1. אז בלינק האקראי הזה לא כתוב. הדיווחים היו על עסקה של שחרור של כשלושים אסירות תמורת כל החטופות והילדים.בני12 כתב: ↑22 נובמבר 2023, 13:121. אז זהו שלא ממש.teknoboy כתב: ↑22 נובמבר 2023, 12:41 אז מה, בסוף ישראל קיבלה את ההצעה שהוצעה לה ב-9.10?
מי היה מאמין.
רגע, בעצם זאת לא אותה הצעה. אז התנאים שדווחו היו הרבה יותר טובים לישראל.
הלינק הראשון שלך מדבר על שחרור כל האסירות הפלסטיניות ולא אומר מה התמורה.
בזמנו אז דובר על 10-12 חטופים ולא 50-80.
בלינק השני שלך כתוב שמנסים להגיע לעיסקה הזאת. בשום מקום לא כתוב שהחמאס הסכים לה (פרט שולי, אני יודע)
בנוסף בהסכם הנוכחי השיגו ביקור של הצלב האדום אצל החטופים שנשארו.
2. דרך אגב, החמאס סירב לעיסקה שבה הוא מחזיר את כל החטופים תמורת כלום.
איזה הרס הם גרמו לרצועת עזה בסירוב שלהם
לא יודע אם שמת לב, אבל אף אחד לא חיכה שהם ישתחררו מטיפול, וכבר הורגים אלפי אנשים (כולל נשים ילדים וטף) בלי אבחנה.L.S כתב: ↑22 נובמבר 2023, 13:16ראשית כל "האמת" היא שלך בלבד.
שנית, לפי הלוגיקה שלך, בעוד כמה שנים, כשפגועי הנפש מפסטיבל הנובה ועוטף עזה יתאוששו, הם יחליטו להקים מליציות רצחניות נאציות
ילכו לצד ההוא של הגדר לבצע נקמת דם רצחנית ויהרגו מכל הבא ליד ללא הבחנה בין נשים ילדים וטף אתה תקבל את זה בהבנה, תלך לההם מהצד השני של הגדר, תסביר להם שהם נרצחו ולא בואקום והם הביאו את זה על עצמם.
הבנתי נכון?
לא הבנתי, אתה חושב שיש משהו שמצדיק מוות של הרבה מאוד ילדים?D&3 כתב: ↑22 נובמבר 2023, 14:47אלא אם כן ערפו ראשים של ילדים, ואז היו צריכים למות הרבה יותר ילדים?its-sick כתב: ↑22 נובמבר 2023, 14:42ישראל, 9 שנים קודם, הרגה כ 500 ילדים בעזה.red in blood כתב: ↑22 נובמבר 2023, 14:39כן, צריך להפסיק את הכיבוש. זה היה נכון קודם, נכון עכשיו ויהיה נכון אחרי זה. אבל זה לא קשור למה שקרה.
לא, הוא מתייחס לאמירה שלי שהסכמתי להפגזות הנרחבות בעזה כשחשבתי שהסיפורים על כך שהחמאס ערפו ראשים של עשרות תינוקות היו נכונים.