יש מלחמה (מבצע חרבות ברזל)
-
- קיבל.ה 792 לייקים
אני אענה לך בשאלות מכווינות כמו יהודי טוב-
האם אתה חושב שהקיבוצים היו מטרה ב7.10?
האם אתה חושב שבתי החולים בעזה הם מטרה של צה"ל מעצם היותם בתי חולים?
האם אתה חושב שהקיבוצים היו מטרה ב7.10?
האם אתה חושב שבתי החולים בעזה הם מטרה של צה"ל מעצם היותם בתי חולים?
-
- קיבל.ה 730 לייקים
-
- קיבל.ה 3378 לייקים
ברור שהתשובות הן כן ולא, אבל לפחות לדעתי זו לא הייתה הנקודה שלו. הנקודה שלו, לפחות להבנתי, היא שמספרים כאלה של חפים מפשע הרוגים לא ניתן לפטור בתור "נזק היקפי", ואני מסכים עם זה.
אני מסכים איתך שניתן לפרש את מה שכתב כאילו גם ההרוגים בקיבוצים הם כתוצאה מנזק היקפי, אבל אני חושב שהוא בסך הכל ניסה להגיד שחפים מפשע מתים הם חפים מפשע מתים.
ברור לי שכולנו רגישים לניסוחים בימים אלה, אבל אני לא חושב שיש כאן משהו שהופך אותו לטינופת.
אני מסכים איתך שניתן לפרש את מה שכתב כאילו גם ההרוגים בקיבוצים הם כתוצאה מנזק היקפי, אבל אני חושב שהוא בסך הכל ניסה להגיד שחפים מפשע מתים הם חפים מפשע מתים.
ברור לי שכולנו רגישים לניסוחים בימים אלה, אבל אני לא חושב שיש כאן משהו שהופך אותו לטינופת.
-
- קיבל.ה 730 לייקים
יכל בקלות לכתוב חפים מפשע (לא שנהרגו כאלה בבתי חולים).הוקיץ' כתב: ↑19 נובמבר 2023, 16:45 ברור שהתשובות הן כן ולא, אבל לפחות לדעתי זו לא הייתה הנקודה שלו. הנקודה שלו, לפחות להבנתי, היא שמספרים כאלה של חפים מפשע הרוגים לא ניתן לפטור בתור "נזק היקפי", ואני מסכים עם זה.
נראה שלא סתם בחר בניסוח של נזק אגבי
- הפוסט קיבל לייק אחדסומך
-
- קיבל.ה 3378 לייקים
אולי, לי לפחות זה לא כל כך ברור.
נראה לי שפשוט רוב האנשים מנסים להתייחס לנושא תוך כדי הליכה על קליפות ביצים.
נראה לי שפשוט רוב האנשים מנסים להתייחס לנושא תוך כדי הליכה על קליפות ביצים.
- הפוסט קיבל לייק אחדteknoboy
- רדפוקס
- קיבל.ה 3329 לייקים
-
- קיבל.ה 613 לייקים
1. היה להם מרחב דייג לא קטן. על תעשייה, אחרי כמות ההברחות והסטת משאבים למכונת המלחמה, הם יכולים בשלב הזה לחלום.teknoboy כתב:1. לא הצעתי שתאפשר להם לקבל משאיות שמגיעות מאירן, אלא על דברים כמו לא להגביל כל כך דברים כמו דיג ותעשייה.Asafasraf כתב: ↑18 נובמבר 2023, 22:061. אם לא היה מגבלות, אז במקום רקטות מפגרות שמגיעות לטווח של 250 ק״מ, היו בעזה טילים ברמות דיוק שיש בגבול הצפוני.teknoboy כתב: 1. מה זה "אם לא היו מגבלות היה צומח חיזבאללה 2"? לא שמת לב שעם כל ההגבלות הם הורידו את כל המדינה על הברכיים?
המחבלים מסתתרים מתחת לאדמה. שיטוח של שכונות לא עוזר לך להגיע אליהם.
2. כדאי שתלמד קצת על המצב שם לפני שאתה אומר ש"דואגים להם". נותנים להם את המינימום כדי שלא יהיו בכל העולם תמונות של אנשים גוועים ברעב.
3. מה הקשר?
4. כאמור, תנקה אותו, והוא יחזור עם שם חדש.
5. אתה מתכוון שלסעודיה יש כל מיני אינטרסים מול האמריקאים, אז הם לא נפתחים עליך.
6. במפלס השנאה\מוטיבציה הם יתחילו מאותו מקום בדיוק אם לא יותר גבוה. וכשרוצים (והם ירצו מאוד) אז מוצאים דרך.
רק לפני חודש ראינו שלא צריך להיות מעצמה צבאית כדי לגרום נזק שלא נראה כמותו.
2. אנחנו נותנים להם יותר מהמינימום, וממש לא בטוח אם מבחינת מים וחשמל המצב בעזה לפני ה-7.10 לא יותר טוב מבלבנון.
3. תסתכל למה הגבתי בפעם הראשונה ותבין את כוונתי.
4. שיחזור באיזה שם שבא לו. הוא יהיה פחות מאיים ומסוכן ממה שהוא היום.
5. לסעודים, לפחות ב-10-15 שנים הקרובות יש אינטרסים דומים לאלה שלנו ובכסף שלהם אולי באמת יוכלו לבנות משהו אזרחי נורמאלי שם.
6. מפלס השנאה שלהם אלינו תמיד היה גבוה, זה שתחשוב שהשנאה תשתנה הופך אותך במקרה הטוב לתמים.
הטבח לפני חודש הוא בראש ובראשונה מחדל של כוחות הביטחון של ישראל.
Sent from my iPhone using Tapatalk
2. מציע שתבדוק שוב כמה שעות ביום יש שם חשמל בתקופה "רגילה".
3. הסתכלתי. לא קשור לדעתי.
4. למה אתה חושב ככה?
5. אהה, אז תגיד שבחמש שנים הקרובות "יהיה בסדר" ואח"כ אלוהים גדול.
אתה יודע מה זה מזכיר לי? את השיטה של לתת מזוודות דולרים לחמאס כי "בטווח הקרוב האינטרסים דומים".
6. זה שאתה חושב שמפלס השנאה לא יכול להשתנות עושה אותך הרבה דברים, חכם זה לא אחד מהם.
2. בתקופה רגילה יש שם 4-6 שעות חשמל וזה יותר ממה שיש לתושבים בלבנון, שלא לדבר על מחירי הדלק ומוצרי מזון.
3. סיימנו את הדיון בסעיף הזה.
4. אני לא חושב, אלא בטוח. אירגון טרור צומח מאיזה מקום, הוא לא מגיע ״מוכן״
5. לבינתיים, הסעודים הולכים יד ביד עם האמריקאים עוד ממלחמת המפרץ, והיום כשיש את האיום האיראני, זה רק יילך ויתחזק. זה סיכון מחושב הרבה יותר טוב מאשר זה של ביבי.
6. מפלס השנאה ועוד איך יכול להשתנות, רק שהוא לא יהפוך לאהבה (ראה את מצרים וירדן למשל). אם אתה חושב שהשנאה שטבועה בהם תהפוך לאהבה, לא רק שאתה לא חכם (אח״כ תתלונן כאן על שפה של אחרים), אלא ״תמים״ בצורה חשודה.
שוב, קל לספר סיפורים ולנסות להמר על חיים של הישראלים. אחרי ה-7.10 זה נגמר.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- הפוסט קיבל לייק אחדL.S
-
- קיבל.ה 619 לייקים
-
- קיבל.ה 909 לייקים
אבי נשר מדבר על כך בערוץ 12 שמזה 15 שנה הקטארים העבירו מעל 15 בליון דולאר לאקדמיות המובילות שמקדמות את מנהיגי העתיד של ארה"ב, בתמורה לכך שמרצים מטעמה ילמדו את ההיסטוריה "האמיתית" של המזרח התיכון.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
- הפוסט קיבל לייק אחדL.S
-
- קיבל.ה 3378 לייקים
אבי נשר הבמאי? מזל שיש מקורות אמינים.
בכל אופן, הוא בסך הכל מצטט כתבות שצצו בתקשורת האמריקאית בימים האחרונים. הוא לא מדייק בסכומים (תלוי בכתבה, נע בין 2 ל-5 מיליארד), אבל מצד שני, הוא במאי ולא עיתונאי.
צריך להגיד כמובן שזה שטויות. התרומה הקטארית לא יכולה לקנות מרצים מטעמם ולא ככה זה עובד (אם כי כמו תמיד, ברור שיש אג'נדה מאחורי התרומה). אגב, הסעודים תרמו סכומים דומים ולשני הצדדים יש אינטרסים סותרים אשר ברובם עוסקים, איך לא, בנפט. ישראל היא עוד כלי משחק קטן בסיפור.
עוד דבר שראוי לציין זה שהקטארים לא המציאו פה כלום. לא משהו שמעצמות אחרות (או סתם חברות ענק) לא עושות כל הזמן בניסיון להשפיע על דעת קהל.
בכל אופן, הוא בסך הכל מצטט כתבות שצצו בתקשורת האמריקאית בימים האחרונים. הוא לא מדייק בסכומים (תלוי בכתבה, נע בין 2 ל-5 מיליארד), אבל מצד שני, הוא במאי ולא עיתונאי.
צריך להגיד כמובן שזה שטויות. התרומה הקטארית לא יכולה לקנות מרצים מטעמם ולא ככה זה עובד (אם כי כמו תמיד, ברור שיש אג'נדה מאחורי התרומה). אגב, הסעודים תרמו סכומים דומים ולשני הצדדים יש אינטרסים סותרים אשר ברובם עוסקים, איך לא, בנפט. ישראל היא עוד כלי משחק קטן בסיפור.
עוד דבר שראוי לציין זה שהקטארים לא המציאו פה כלום. לא משהו שמעצמות אחרות (או סתם חברות ענק) לא עושות כל הזמן בניסיון להשפיע על דעת קהל.
- teknoboy
- קיבל.ה 1583 לייקים
טעיתי בהמרה. זה יצא כעשרה מיליון דולר.בני12 כתב: ↑19 נובמבר 2023, 15:24לאינדונזים זה עלה מיליארד דולר.teknoboy כתב: ↑19 נובמבר 2023, 14:44 בשביל הפרופורציה: בטח שמעתם את השם "בית החולים האינדונזי".
הוא עלה קרוב למיליארד דולר, כשבעים אחוז מסך הכסף שישראל העבירה לחמאס כפרוטקשן במשך עשורים.
הסכום הזה הגיע מתרומות של אזרחי אינדונזיה (תל"ג לנפש כשמונה אחוז מהתל"ג לנפש בישראל) ומארגונים אינדונזים שונים כמו הצלב האדום שם ועוד.
בבית החולים יש בסך הכול כמאה מיטות אשפוז, עשר מיטות ט"נ. כדי שמספר מיטות האשפוז בעזה יהיה כמו בישראל צריך שישים בתי חולים כאלה.
עובדים בו כ-400 איש, שמקבלים משכורות ממשרד הבריאות של עזה (כלומר מחמאס), ועוד כמה מתנדבים אינדונזים.
אגב, כמה מהערך שלו הוא איבד בשבוע-שבועיים האחרונים?
כמה מזה עלה להקים את בית החולים וכמה הלך לדברים אחרים ?
אתה באמת חושב שכל מערך המנהרות, הציוד וההחתמשות של החמאס זה רק מה-30 מליון דולר שביבי העביר כל חודש ?
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
"כל רגע שמאחר לפדות השבויים היכא דאפשר להקדים הוי כאילו שופך דמים" (שו"ע יו"ד רנב)
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
"כל רגע שמאחר לפדות השבויים היכא דאפשר להקדים הוי כאילו שופך דמים" (שו"ע יו"ד רנב)
* המציג אינו רופא
-
- קיבל.ה 730 לייקים
Potahto-Potatoteknoboy כתב: ↑20 נובמבר 2023, 12:33טעיתי בהמרה. זה יצא כעשרה מיליון דולר.בני12 כתב: ↑19 נובמבר 2023, 15:24לאינדונזים זה עלה מיליארד דולר.teknoboy כתב: ↑19 נובמבר 2023, 14:44 בשביל הפרופורציה: בטח שמעתם את השם "בית החולים האינדונזי".
הוא עלה קרוב למיליארד דולר, כשבעים אחוז מסך הכסף שישראל העבירה לחמאס כפרוטקשן במשך עשורים.
הסכום הזה הגיע מתרומות של אזרחי אינדונזיה (תל"ג לנפש כשמונה אחוז מהתל"ג לנפש בישראל) ומארגונים אינדונזים שונים כמו הצלב האדום שם ועוד.
בבית החולים יש בסך הכול כמאה מיטות אשפוז, עשר מיטות ט"נ. כדי שמספר מיטות האשפוז בעזה יהיה כמו בישראל צריך שישים בתי חולים כאלה.
עובדים בו כ-400 איש, שמקבלים משכורות ממשרד הבריאות של עזה (כלומר מחמאס), ועוד כמה מתנדבים אינדונזים.
אגב, כמה מהערך שלו הוא איבד בשבוע-שבועיים האחרונים?
כמה מזה עלה להקים את בית החולים וכמה הלך לדברים אחרים ?
אתה באמת חושב שכל מערך המנהרות, הציוד וההחתמשות של החמאס זה רק מה-30 מליון דולר שביבי העביר כל חודש ?
-
- קיבל.ה 1453 לייקים
מישהו בעולם מתייחס לענייני חיזבאללה? יורים בלי שום סיבה.
דריבל ענק על מפתן השש עשרה
-
- קיבל.ה 526 לייקים
אני ראיתי ברשת סרטונים שלנו מפציצים חזרה והם אומרים שלא מספיק לנו עזה ואנחנו רוצים לכבוש גם את לבנון
לא רחוק אגב מההגיון של חלק מהיצורים פה בפורוןם
-
- קיבל.ה 1453 לייקים
אם אתה משיחיסט אז כן.
-
- קיבל.ה 1747 לייקים
שום דבר לא יעצור אותם מלהגשים את אידיאולוגיית ההתיישבות שלהם
גם לא ילדים חטופים
דמעות יהיו להם רק אם נתקע דלת וקירות בחלקת אדמה
גם לא ילדים חטופים
דמעות יהיו להם רק אם נתקע דלת וקירות בחלקת אדמה
- הפוסט קיבל לייק אחדRon.T
-
- קיבל.ה 1453 לייקים
שיקחו 100 משיחיים שלנו ו-100 משיחיים שלהם, שיעשו קרב באיזה יער סטייל החוליגנים הפולנים ושישחררו אותנו.
-
- קיבל.ה 792 לייקים
סינאוור שובר את בן גביר בקלות, והאמת ויש מצב שגם מוחמד דף במצבו הנוכחי
-
- קיבל.ה 3378 לייקים
מוכן לשלם הרבה כסף כדי לראות קרב MMA בין בן גביר לבין האיבר הנותר של מוחמד דף.
- הפוסט קיבל לייק אחדארז שדה
-
- קיבל.ה 1747 לייקים
רק שצריך להביא לזירה שופט שולט בשפת הסימנים כי מוחמד דף
-
- קיבל.ה 792 לייקים
-
- קיבל.ה 792 לייקים
-
- קיבל.ה 792 לייקים
זה נראה כאילו הזרועות השונות של האו"ם מתחרות על מי מהן תצא המטונפת ביותר.
אם תהיתם אז אונרא כרגיל מנצחת וזה אפילו לא קרוב
- teknoboy
- קיבל.ה 1583 לייקים
אז מה, בסוף ישראל קיבלה את ההצעה שהוצעה לה ב-9.10?
מי היה מאמין.
רגע, בעצם זאת לא אותה הצעה. אז התנאים שדווחו היו הרבה יותר טובים לישראל.
בטח היה שווה להפקיר אזרחים בשבי החמאס למשך חודש וחצי, זמן שבו חלק מהם מצאו את מותם, נכון?
בטח הושגו כל יעדי המלחמה שהוצגו לנו, נכון?
אה, לא, כי יעדי המלחמה שהוצגו היו פנטזיות הזויות ומעורפלות כמו "חיסול החמאס", דבר שכמובן לא קרוב ללקרות.
מה כן קרה?
עשרות צעירים ישראלים שנהרגו בדמי ימיהם, ומאות של פצועים שחייהם התהפכו.
פגיעה קשה מאוד בכלכלה.
כמות מפלצתית של הרס, הרג ונקמה מעבר לגדר.
היה שווה, הא?
הערה צדדית:
אני יודע שהמוות וההרס ברצועה לא מעניינים את רובכם המוחלט, אבל אני בטוח שבעוד X שנים (אלא אם כן המצב ברצועה ישתנה בצורה משמעותית), כשצעירים שהיום הם בני 18 או עשרים פחות X יבואו ויעשו משהו בסטייל של ה-7.10 או גרוע מזה - זה מאוד יעניין את כולכם, אם כי אותם אלה שעכשיו לא הבינו מאיפה זה בא הגיע (ולכן קראו להם "תתי אדם נאצים" וכדומה) לא יבינו גם אז.
ויהיו הרבה מאוד צעירים כאלה. נהרגו שם פי שלושה *ילדים* ממספר הישראלים שנהרגו בסך הכול בטבח פלוס המלחמה (מתוך אוכלוסיה קטנה פי חמש). אלה אלפי משפחות. עשרות אלפי משפחות נוספות איבדו את כל רכושן והחיים שלהם נהרסו. זה מאגר של עשרות אלפים רבות של צעירים שיחפשו לנקום בישראל ובישראלים (שוב, בהנחה שהמצב יישאר בערך כמו המצב של עשרות השנים האחרונות, כלומר בטווח שבין כיבוש למצור).
הערה עוד יותר צדדית:
בינתיים המחנה (תכלס, רוב הישראלים) שקרא למחנה הזעיר שלי "מנותקים מהמציאות" ממשיך להתעסק במה שאמרה איזו שחקנית קולנוע בת שמונים, במקום לראות את המציאות שהייתה כל הזמן הזה מול העיניים של כולנו.
מי היה מאמין.
בטח היה שווה להפקיר אזרחים בשבי החמאס למשך חודש וחצי, זמן שבו חלק מהם מצאו את מותם, נכון?
בטח הושגו כל יעדי המלחמה שהוצגו לנו, נכון?
אה, לא, כי יעדי המלחמה שהוצגו היו פנטזיות הזויות ומעורפלות כמו "חיסול החמאס", דבר שכמובן לא קרוב ללקרות.
מה כן קרה?
עשרות צעירים ישראלים שנהרגו בדמי ימיהם, ומאות של פצועים שחייהם התהפכו.
פגיעה קשה מאוד בכלכלה.
כמות מפלצתית של הרס, הרג ונקמה מעבר לגדר.
היה שווה, הא?
הערה צדדית:
אני יודע שהמוות וההרס ברצועה לא מעניינים את רובכם המוחלט, אבל אני בטוח שבעוד X שנים (אלא אם כן המצב ברצועה ישתנה בצורה משמעותית), כשצעירים שהיום הם בני 18 או עשרים פחות X יבואו ויעשו משהו בסטייל של ה-7.10 או גרוע מזה - זה מאוד יעניין את כולכם, אם כי אותם אלה שעכשיו לא הבינו מאיפה זה בא הגיע (ולכן קראו להם "תתי אדם נאצים" וכדומה) לא יבינו גם אז.
ויהיו הרבה מאוד צעירים כאלה. נהרגו שם פי שלושה *ילדים* ממספר הישראלים שנהרגו בסך הכול בטבח פלוס המלחמה (מתוך אוכלוסיה קטנה פי חמש). אלה אלפי משפחות. עשרות אלפי משפחות נוספות איבדו את כל רכושן והחיים שלהם נהרסו. זה מאגר של עשרות אלפים רבות של צעירים שיחפשו לנקום בישראל ובישראלים (שוב, בהנחה שהמצב יישאר בערך כמו המצב של עשרות השנים האחרונות, כלומר בטווח שבין כיבוש למצור).
הערה עוד יותר צדדית:
בינתיים המחנה (תכלס, רוב הישראלים) שקרא למחנה הזעיר שלי "מנותקים מהמציאות" ממשיך להתעסק במה שאמרה איזו שחקנית קולנוע בת שמונים, במקום לראות את המציאות שהייתה כל הזמן הזה מול העיניים של כולנו.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
-
- קיבל.ה 792 לייקים
- teknoboy
- קיבל.ה 1583 לייקים
-
- קיבל.ה 792 לייקים
האידאולוגיה שלך אמנם מטורללת אך היא לא זו שבגללה אתה בן אדם מזעזע
-
- קיבל.ה 179 לייקים
כשיש אתה סובל כשאין אתה סובל
קוראים לו טקנו-אל
קוראים לו טקנו-אל
- teknoboy
- קיבל.ה 1583 לייקים
אז למה כן? כי אני אומר את האמת גם כשלא נעים לך לשמוע?
אם לזה הכוונה אז אני שמח שזעזעתי אותך. אולי ככה תקלוט משהו.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
-
- קיבל.ה 730 לייקים
אז זהו שלא ממש.teknoboy כתב: ↑22 נובמבר 2023, 12:41 אז מה, בסוף ישראל קיבלה את ההצעה שהוצעה לה ב-9.10?
מי היה מאמין.
הלינק הראשון שלך מדבר על שחרור כל האסירות הפלסטיניות ולא אומר מה התמורה.
בזמנו אז דובר על 10-12 חטופים ולא 50-80.
בלינק השני שלך כתוב שמנסים להגיע לעיסקה הזאת. בשום מקום לא כתוב שהחמאס הסכים לה (פרט שולי, אני יודע)
בנוסף בהסכם הנוכחי השיגו ביקור של הצלב האדום אצל החטופים שנשארו.
דרך אגב, החמאס סירב לעיסקה שבה הוא מחזיר את כל החטופים תמורת כלום.
איזה הרס הם גרמו לרצועת עזה בסירוב שלהם
- its-sick
- קיבל.ה 1173 לייקים
אין הרבה ישראלים בימים אלו שרוצים לשמוע אמת.
הם נמצאים באבל על המדינה, ובאבל אתה רק רוצה לשמוע כמה המנוח היה נפלא ונהדר.
חוקים ואיסורים שאין מקורם ב"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" הם מרושעים מטבעם. לפי מדד זה הדת היהודית קרובה למעמד של רשע מוחלט.
لا إله
מי שמאמין ולא מפחד, הריהו שקול למחבל מתאבד.
נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.
لا إله
מי שמאמין ולא מפחד, הריהו שקול למחבל מתאבד.
נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.
-
- קיבל.ה 464 לייקים
ראשית כל "האמת" היא שלך בלבד.
שנית, לפי הלוגיקה שלך, בעוד כמה שנים, כשפגועי הנפש מפסטיבל הנובה ועוטף עזה יתאוששו, הם יחליטו להקים מליציות רצחניות נאציות
ילכו לצד ההוא של הגדר לבצע נקמת דם רצחנית ויהרגו מכל הבא ליד ללא הבחנה בין נשים ילדים וטף אתה תקבל את זה בהבנה, תלך לההם מהצד השני של הגדר, תסביר להם שהם נרצחו ולא בואקום והם הביאו את זה על עצמם.
הבנתי נכון?
- הפוסט קיבל 2 לייקיםגביזון • לירון האדום
-
- קיבל.ה 792 לייקים
איך אתם אוהבים לאונן אחד לשני כשאתם לא מאמינים לדובר צה"ל השקרן כי הרי אתם מלאי חשיבה ביקורתית, אבל פתאום כשיש דיווח שיש אפס עדות לזה שהוא נכון ויש סיכוי לא רע שהוא הגיע מהחמאס הוא הופך לאמת המוחלטת כי יצא והוא מחזק איזו אג'נדה
- הפוסט קיבל 5 לייקיםL.S • Red Wolf • Tenacious D • גביזון • Asafasraf