יש מלחמה (מבצע חרבות ברזל ומבצע חיצי צפון)

המועצה ע"ש וולטון הקדוש היא המקום בו תוכלו לדבר על כל נושא שהקשר בינו לבין כדורגל קלוש עד לא קיים בכלל
dino
קיבל.ה  2466 לייקים

רק המנהרות לבד(לפני טונות רקטות ונשק קל) זה המון המון המון כסף שהושקע בזה.

אבל נראה לי שגם האזרחים שם(הפחות דתיים) מבינים שהחמאס מקריב את טובתם לטובת אג׳נדה לא ריאלית בכלל(כנראה כמו שמוכנים לעשות חלק מהקיצוניים אצלנו לטובת אג׳נדות לא מציאותיות)
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1832 לייקים

ברור שהם מבינים, בגלל זה הוא לא הכי אהוד שם.
אם החמאס היה חושב שהרוב בעדו, אתה חושב שהוא היה מקיים דיקטטורה כוחנית ולא עורך בחירות כבר כמעט עשרים שנה?
עד כמה שידוע מסקרים וכו', התמיכה בחמאס די נמוכה, ועולה (למיטב זכרוני, מתקרבת לחמישים אחוז מלמטה) רק אחרי "סבב לחימה", כלומר כשצה"ל הורס את עזה יותר ממה שהחמאס עושה ביום יום.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
El dudernio
קיבל.ה  1566 לייקים

teknoboy כתב: 16 נובמבר 2023, 23:44
El dudernio כתב: 16 נובמבר 2023, 23:20
teknoboy כתב: 16 נובמבר 2023, 23:05

קודם כול אפשר לדבר גם עם ארגון טרור וגם עם מדינת אויב וכו'. רק צריך לזכור עם מי מדברים ולהתייחס בהתאם.
למשל, אם היית מדבר עם החמאס ואפילו נותן לו הישגים במובן של דברים שמשפרים את חייהם של העזתים, היית "מחזק" את הזרוע המדינית שלו על חשבון הצבאית, גם מבחינת מה שהולך בתוך החמאס. נניח שזה היה מגדיל את התמיכה הציבורית בחמאס - זה גם אומר שישראל נותנת לו משהו שהוא יכול להפסיד, ולא סתם - הדבר הזה הוא בשליטה מוחלטת של ישראל. אז גם במצב כזה היית יכול, במקרה הכי גרוע, להסיט את חמאס מהדרך הצבאית לדרך המדינית. אני אומר שזה הכי גרוע, כי כמובן שעדיף לדבר עם פרטנר שוחר שלום, או לפחות כזה שלא רוצה לפתוח עליך ג'יהאד, אבל גם את הג'יהאדיסטים אפשר לדחוק לפינה שנוחה לך יותר, והדרך הכי קלה לזה היא בדיוק הדרך שהצעתי - לשפר את חיי האוכלוסיה, במקרה הזה תוך היעזרות בחמאס.
אני באמת שואל לדעתך כי לי נראה שזה לא רציני וקצת חלומות באספמיה.

1. אתה באמת חושב שהזרוע המדינית של החאמס לא ידע על ה 7.10.23? לא היתה חלק מהאירוע? אני מוכרח לציין שאני לא חושב ככה. ואם זה המצב אני לא מבין איך חיזוק של הזרוע המדינית של אירגון שהזרוע הצבאית שלו מוכנה לעשות את הדברים האלו תתרום במשהו... הייתי שמח אם זה היה נכון אבל אני באמת חושב שמי שאומר את זה משקר לעצמו. זאת הקונספציה השגויה שאסרף דיבר עליה...

2. שים לב שאני מדבר נטו על החאמס ולא על הפלשתינאים... ואני באמת לא יודע מה צריך לקרות בהמשך... הייתי רוצה שערב הסעודית וקטאר ינהלו זמנית את הרצועה ושיזרימו לשם מליונים... אבל הם גם מדינות שזכויות אדם זה לא נר לרגליהם....
1. בוא נניח שהזרוע המדינית ידעה מצוין על הכול, ואפילו יזמה את זה.
למה זה קרה? כי לא היה להם מה להפסיד. לא לזרוע המדינית, לא לחמאס באופן כללי, ולא לעזתים (הרי היה צריך לגייס מאיפשהו אלפי אנשים למשימת התאבדות).
אם במקום לצאת מעזה לפני 17 שנים ולהפקיר את העזתים לגורלם במקרה הטוב ולהפציץ כל תשתית אזרחית קיימת במקרה הפחות טוב, היו עושים כל השנים האלה את מה שהצעתי - אז המצב היה אחר לגמרי. לכל המעורבים היה הרבה מה להפסיד.
ובתור בונוס, גם היה הרבה פחות זעם ופחות שנאה כלפי ישראל, ושני אלה נראים לי מרכיבים די חיוניים במתכון שהביא עלינו את ה-7.10, אולי אפילו חיוניים באותה מידה כמו ההבנה של העזתים ושל חמאס שאין להם מה להפסיד ממילא.
2. לגבי ההמשך, היום קראתי שיש הצעה שהאו"ם ינהל את עזה וישקם אותה לקראת פתרון מדיני. נראה לי עדיף על קטאר וסעודיה. נראה אם מישהו מהצדדים יסכים לזה.
והאמת? היה עדיף מאוד שזה היה קורה במקום ההתנתקות השקרית (שקרית כי לא הייתה שום התנתקות, הייתה נסיגה טקטית) של אריק שרון ושל הליכוד של ביבי.
זה לא רק היה נותן לעזה משהו להפסיד, זה גם היה מכניס עוד גורמים שפויים ובוגרים לעסק, במקום החבורות אינפנטילים שמנהלות את שני צדי הגדר.
1. מה זה לא היה להם מה להפסיד? החיים עכשיו בעזה טובים? ברור שהיה להם מה להפסיד הם החליטו שהרג ישראלים עדיף על החיים בעזה. ואם זאת החלטה של הזרוע מידינית אז אין באמת הבדל בין זרוע מדינית לזרוע צבאית וכל האירגון הזה על שלל זרועותיו לא בריא ולא נכון עבור עזה, בראש וישראל אחר כך.

2. ההתנתקות היא שיקרית היא בעיקר הוצאת צבא ומיעוט חיכוך. יחד עם זה אסור לשכוח ששנה אחרי ההתנתקות עלה בעזה החאמס במקום הרשות... דבר ששינה שם דברים. ואסור לשכוח שמעז מלבד שנה וחצי מי שראש הממשלה הוא נתניהו עם מפלגות ימין שהולכות ומקצינות. אבל אני מסכים שאם בנוסף להתנקות היה נכנס לשם כוח שינהל את הרצועה יכל להיות טוב יותר רק שאני חושב ששרון בנה על הרש"פ. בנוסף אני לא חושב שהאו"ם הוא פיתרון, למען האמת אני בטוח שהוא חלק מהסיבות לסיכסוך. כי זה מתאים לפוליטיקה של הגושים. ציינתי כאן כבר איך אונרא במקום לדאוג לפלשתינאים רק משמשת כעוד כלי אשר ניצר על ידי חלק מהמדכאים. אנחנו רואים עד כמה הם חדלי אישים בגבול הצפון. אני ממש לא מצפה שמתנדב בלגי ופולני ימנעו משהו בכח מהחאמס, זה לא רציני. צה"ל שמעורב בזה "ריגשית" לא מצליח אז שהם? לכן הפיתרון לדעתי זה רק מישהו מטעם האומות הערביות שחשוב לו שיהיה כאן שקט.
Xavi
קיבל.ה  1080 לייקים

teknoboy כתב: 17 נובמבר 2023, 14:29
טכנית לארז כתב: 17 נובמבר 2023, 14:14 חמאס יכל לשפר משמעותית את החיים של תושבי עזה, אני מניח, אם היה משקיע בהם יותר כסף ממה שהשקיע במנהרות, טילים ועוד.
זה גם לא נכון לדעתי להניח שישראל היא השולטת היחידה על איכות החיים בעזה (אני יודע שאין מים, חמשל ושבכללי חרא שם) ושלחמאס לא יכולה להיות שום השפעה על זה.
הרי אם את הכסף החמאס היו משקיעים יותר באזרחים בעזה, אולי הייתה גישה שאומרת שהנה, העובדה שישראל מאשרת לכסף לעבור גורמת לשיפור משמעותי בחיים שם וגם לפחות שנאה כלפי ישראל.
אבל נראה שהחמאס בחר שהכסף הזה לא ישםר משמעותית את החיים בעזה, אלא בעיקר את יכולתיו ההתקפיות.
בקיצור, נכון שיש מצור שישראל שולטת בו, אבל איפה השימוש בכסף הקטארי לחיי היום יום שם?
למיטב הבנתי לא מדובר בסכומים שמספיקים לדברים כמו תשתיות אזרחיות, אבל בהחלט מספיקים לתשלום משכורות לאנשי השלטון ולרכישת נשק קל, רכבים וכו'.
תקנו אותי אם אני טועה.

אסור גם לשכוח שאת התשתיות האזרחיות שכן הצליחו להקים שם (לא יודע אם מהכסף הזה, לדעתי בעיקר מכספים שהגיעו ממדינות המערב) ישראל הרסה באופן שיטתי.
אתה גנב דעת שאין לו אפילו טיפת בושה
Asafasraf
קיבל.ה  1409 לייקים

teknoboy כתב:
Asafasraf כתב: 16 נובמבר 2023, 22:45
teknoboy כתב: אתה ממש לא מבין את התפיסה שלי, מתברר. למשל, היא לא תלויה בשום צורה בזה שבצד השני יהיה שלטון שרק מחכה ליום שיוכל לעשות איתנו שלום.
לגבי עזה ספציפית (עד ל-6.10. לגבי ההווה נצטרך לחכות עד שהמצב יתייצב כדי לגבש דעה): ישראל בתור השליטה בשטח הייתה צריכה לדאוג שלאנשים שגרים שם יהיו חיים סבירים, שלא לומר טובים, שיהיה להם מה להפסיד (ולו כדי שתהיה דרך להרתיע אותם), להתרחק מצעדים שהופכים אותה לשנואה על האוכלוסיה, ובגדול - לדאוג שהעזתים יעדיפו לעשות שלום עם ישראל על פני מלחמה נגדה. כמובן שבנוסף צריך גם למנוע מהקיצוניים מחרחרי המלחמה שיש שם להתחזק (מבחינת תמיכה ציבורית) מצד אחד, ולהתחמש ולהתכונן למלחמה מצד שני.
כידוע, ישראל עשתה בדיוק את ההפך מכל זה.

שוב, אני אשמח אם תסביר לי איך יכול להיות שהמדיניות היא ההפך מכל מה שאני חושב, שאני ושכמותי - כמו שאתה כתבת! - מיעוט מוקצה שהמדינה מקיאה אותו, ולמרות זאת מי שאמור להבין שהוא טעה לכל אורך הדרך זה דווקא אני?
אני לא אומר שאתה אמור להתפכח ממשהו, כי לא זכור לי שאי פעם הבעת את דעתך בנושא כך שאין לי מושג מה היא, אבל איך יכול להיות שאני גם מיעוט זניח שלא מעניין אף אחד וגם קובע את המדיניות של ישראל? איך הגעת לזה שהתפיסה *שלי* התפוצצה לכולנו בפרצוף? מה הקשר בין התפיסה שלי לבין מה שקרה במציאות?
1. שוב, הדעה שלך שבמיעוט היא העובדה שהחמאס והאזרחים בעזה מעוניינים בשלום ויש להעניק להם הטבות, כמו מזוודות הכסף. זה קרס ב-7.10 ובזה אתה תומך.
2. ללא קשר אליך, הקונספציה הבטחונית (שלה אתה ואני מתנגדים) גם כן קרסה.

Sent from my iPhone using Tapatalk
1. אתה מתעקש לא להבין.
אני לא בעד לצ'פר את החמאס, לא בעד לשחד אותו ולא בעד לשלם לו פרוטקשן - שזה מה שממשלות הימין עשו לאורך עשרות שנים.
אני בעד לשפר את חיי העזתים. נראה לך שמזוודות הדולרים עשו את זה? ברור שלא, הן הלכו לביצור שלטון החמאס ולהתחמשות נגד ישראל.
עריכה: כמו כן תשים לב שאתה מגיב להודעה שבה אני כותב שלא חשבתי שחמאס שוחר שלום ושהדעה שלי לא תלויה בזה שחמאס יהיו שוחרי שלום במילים "הדעה שלך היא... שחמאס מעוניינים בשלום". אני כבר לא יודע אם אתה לא מבין או פשוט מתעלם.
2. אני לא יודע מה זה הקונספציה הבטחונית הזאת, אבל אני בהחלט לא נגד זה שישראל תשמור על עצמה ועל הגבולות שלה.
בפועל הקונספציה ה"בטחונית" של הימין הייתה, כאמור, לשלם לחמאס פרוטקשן\שוחד, ובינתיים להסיט את כל כוחות הביטחון להתעללות בפלסטינים ביו"ש\ליווי לפוגרומים של הכהניסטים.
בעד לשפר את חיי העזתים? איך בדיוק? לעקוף את השלטון של החמאס?
גם היום ישראל אחראית על החשמל, המים ואפילו מעבירה כסף שמשולם לקצבאות של מחבלים (די בטוח שאין משהו כזה בעולם).
הזרוע המדינית? זה לא אלה שיושבים בקטאר ומבקרים באיראן ובלבנון? אולי נשחד גם אותם רק בשביל הסיכוי ההזוי שהם ישנאו אותנו פחות.
כדי להוסיף חטא על פשע, אתה עוד מציע את האו״ם, זה שלא מצליח להעיף את החיזבאללה מעבר לליטני וזאת ע״פ החלטה שלו.
לא רואה את סעודיה לוקחת פיקוד, כי אני די בטוח שהיא חוששת להיתפס בצד של ישראל ולהיפגע.
המצב בטטה, רק שעל דבר אחד אין חולק- החמאס חייב להפוך מהשולט לרעיון אידאולוגי, בדיוק כמו שעשו לדאע״ש.

Asafasraf
קיבל.ה  1409 לייקים

Xavi כתב:
טכנית לארז כתב: 17 נובמבר 2023, 14:14 חמאס יכל לשפר משמעותית את החיים של תושבי עזה, אני מניח, אם היה משקיע בהם יותר כסף ממה שהשקיע במנהרות, טילים ועוד.
זה גם לא נכון לדעתי להניח שישראל היא השולטת היחידה על איכות החיים בעזה (אני יודע שאין מים, חמשל ושבכללי חרא שם) ושלחמאס לא יכולה להיות שום השפעה על זה.
הרי אם את הכסף החמאס היו משקיעים יותר באזרחים בעזה, אולי הייתה גישה שאומרת שהנה, העובדה שישראל מאשרת לכסף לעבור גורמת לשיפור משמעותי בחיים שם וגם לפחות שנאה כלפי ישראל.
אבל נראה שהחמאס בחר שהכסף הזה לא ישםר משמעותית את החיים בעזה, אלא בעיקר את יכולתיו ההתקפיות.
בקיצור, נכון שיש מצור שישראל שולטת בו, אבל איפה השימוש בכסף הקטארי לחיי היום יום שם?
למיטב הבנתי לא מדובר בסכומים שמספיקים לדברים כמו תשתיות אזרחיות, אבל בהחלט מספיקים לתשלום משכורות לאנשי השלטון ולרכישת נשק קל, רכבים וכו'.
תקנו אותי אם אני טועה.

אסור גם לשכוח שאת התשתיות האזרחיות שכן הצליחו להקים שם (לא יודע אם מהכסף הזה, לדעתי בעיקר מכספים שהגיעו ממדינות המערב) ישראל הרסה באופן שיטתי.
הוא פשוט חי בעולם ורוד ואוטופי שלא קיים.

סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1832 לייקים

El dudernio כתב: 17 נובמבר 2023, 16:36
El dudernio כתב: 16 נובמבר 2023, 23:20
אני באמת שואל לדעתך כי לי נראה שזה לא רציני וקצת חלומות באספמיה.

1. אתה באמת חושב שהזרוע המדינית של החאמס לא ידע על ה 7.10.23? לא היתה חלק מהאירוע? אני מוכרח לציין שאני לא חושב ככה. ואם זה המצב אני לא מבין איך חיזוק של הזרוע המדינית של אירגון שהזרוע הצבאית שלו מוכנה לעשות את הדברים האלו תתרום במשהו... הייתי שמח אם זה היה נכון אבל אני באמת חושב שמי שאומר את זה משקר לעצמו. זאת הקונספציה השגויה שאסרף דיבר עליה...

2. שים לב שאני מדבר נטו על החאמס ולא על הפלשתינאים... ואני באמת לא יודע מה צריך לקרות בהמשך... הייתי רוצה שערב הסעודית וקטאר ינהלו זמנית את הרצועה ושיזרימו לשם מליונים... אבל הם גם מדינות שזכויות אדם זה לא נר לרגליהם....
למה זה קרה? כי לא היה להם מה להפסיד. לא לזרוע המדינית, לא לחמאס באופן כללי, ולא לעזתים (הרי היה צריך לגייס מאיפשהו אלפי אנשים למשימת התאבדות).
אם במקום לצאת מעזה לפני 17 שנים ולהפקיר את העזתים לגורלם במקרה הטוב ולהפציץ כל תשתית אזרחית קיימת במקרה הפחות טוב, היו עושים כל השנים האלה את מה שהצעתי - אז המצב היה אחר לגמרי. לכל המעורבים היה הרבה מה להפסיד.
ובתור בונוס, גם היה הרבה פחות זעם ופחות שנאה כלפי ישראל, ושני אלה נראים לי מרכיבים די חיוניים במתכון שהביא עלינו את ה-7.10, אולי אפילו חיוניים באותה מידה כמו ההבנה של העזתים ושל חמאס שאין להם מה להפסיד ממילא.
2. לגבי ההמשך, היום קראתי שיש הצעה שהאו"ם ינהל את עזה וישקם אותה לקראת פתרון מדיני. נראה לי עדיף על קטאר וסעודיה. נראה אם מישהו מהצדדים יסכים לזה.
והאמת? היה עדיף מאוד שזה היה קורה במקום ההתנתקות השקרית (שקרית כי לא הייתה שום התנתקות, הייתה נסיגה טקטית) של אריק שרון ושל הליכוד של ביבי.
זה לא רק היה נותן לעזה משהו להפסיד, זה גם היה מכניס עוד גורמים שפויים ובוגרים לעסק, במקום החבורות אינפנטילים שמנהלות את שני צדי הגדר.
1. מה זה לא היה להם מה להפסיד? החיים עכשיו בעזה טובים? ברור שהיה להם מה להפסיד הם החליטו שהרג ישראלים עדיף על החיים בעזה. ואם זאת החלטה של הזרוע מידינית אז אין באמת הבדל בין זרוע מדינית לזרוע צבאית וכל האירגון הזה על שלל זרועותיו לא בריא ולא נכון עבור עזה, בראש וישראל אחר כך.

2. ההתנתקות היא שיקרית היא בעיקר הוצאת צבא ומיעוט חיכוך. יחד עם זה אסור לשכוח ששנה אחרי ההתנתקות עלה בעזה החאמס במקום הרשות... דבר ששינה שם דברים. ואסור לשכוח שמעז מלבד שנה וחצי מי שראש הממשלה הוא נתניהו עם מפלגות ימין שהולכות ומקצינות. אבל אני מסכים שאם בנוסף להתנקות היה נכנס לשם כוח שינהל את הרצועה יכל להיות טוב יותר רק שאני חושב ששרון בנה על הרש"פ. בנוסף אני לא חושב שהאו"ם הוא פיתרון, למען האמת אני בטוח שהוא חלק מהסיבות לסיכסוך. כי זה מתאים לפוליטיקה של הגושים. ציינתי כאן כבר איך אונרא במקום לדאוג לפלשתינאים רק משמשת כעוד כלי אשר ניצר על ידי חלק מהמדכאים. אנחנו רואים עד כמה הם חדלי אישים בגבול הצפון. אני ממש לא מצפה שמתנדב בלגי ופולני ימנעו משהו בכח מהחאמס, זה לא רציני. צה"ל שמעורב בזה "ריגשית" לא מצליח אז שהם? לכן הפיתרון לדעתי זה רק מישהו מטעם האומות הערביות שחשוב לו שיהיה כאן שקט.
1. בדיוק, החיים בעזה עד כדי כך לא טובים, שלא אכפת להם להתאבד אם על הדרך הם פוגעים בישראל.
הם כל כך לא טובים שהם מרגישים שיותר גרוע לא יכול להיות, ולא אכפת להם שהמשפחות יחיו בעזה של אחרי ה-7.10 כי מבחינתם זה לא כזה הבדל מעזה של ה-6.10.
וברור באלף אחוז שהחמאס זה לא ארגון ש"בריא לישראל" וגם לא לעזה. היית צריך את ה-7.10 בשביל להבין את זה? אני בטוח שלא.
2. הלכת להרבה כיוונים, אבל אני אגיב על אחד, שנראה לי הכי חשוב.
שרון בנה על הרש"פ? אתה רציני? אני מזכיר לך שווייסגלס הסביר לכולנו שכל הרעיון היה לנטרל את הרשות ולחסל כל סיכוי למו"מ מדיני עם נציגות כלשהי של הפלסטינים.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1832 לייקים

Xavi כתב: 17 נובמבר 2023, 16:39
תקנו אותי אם אני טועה.

לפחות יש לי דעות ואני מסוגל להסביר אותן, ולא מסתפק בחלוקת ציונים וקללות למי שלא מסכים איתי
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1832 לייקים

Asafasraf כתב: 17 נובמבר 2023, 17:36
teknoboy כתב:
Asafasraf כתב: 16 נובמבר 2023, 22:45
1. שוב, הדעה שלך שבמיעוט היא העובדה שהחמאס והאזרחים בעזה מעוניינים בשלום ויש להעניק להם הטבות, כמו מזוודות הכסף. זה קרס ב-7.10 ובזה אתה תומך.
2. ללא קשר אליך, הקונספציה הבטחונית (שלה אתה ואני מתנגדים) גם כן קרסה.

1. אתה מתעקש לא להבין.
אני לא בעד לצ'פר את החמאס, לא בעד לשחד אותו ולא בעד לשלם לו פרוטקשן - שזה מה שממשלות הימין עשו לאורך עשרות שנים.
אני בעד לשפר את חיי העזתים. נראה לך שמזוודות הדולרים עשו את זה? ברור שלא, הן הלכו לביצור שלטון החמאס ולהתחמשות נגד ישראל.
עריכה: כמו כן תשים לב שאתה מגיב להודעה שבה אני כותב שלא חשבתי שחמאס שוחר שלום ושהדעה שלי לא תלויה בזה שחמאס יהיו שוחרי שלום במילים "הדעה שלך היא... שחמאס מעוניינים בשלום". אני כבר לא יודע אם אתה לא מבין או פשוט מתעלם.
2. אני לא יודע מה זה הקונספציה הבטחונית הזאת, אבל אני בהחלט לא נגד זה שישראל תשמור על עצמה ועל הגבולות שלה.
בפועל הקונספציה ה"בטחונית" של הימין הייתה, כאמור, לשלם לחמאס פרוטקשן\שוחד, ובינתיים להסיט את כל כוחות הביטחון להתעללות בפלסטינים ביו"ש\ליווי לפוגרומים של הכהניסטים.
1. בעד לשפר את חיי העזתים? איך בדיוק? לעקוף את השלטון של החמאס?
2. גם היום ישראל אחראית על החשמל, המים ואפילו מעבירה כסף שמשולם לקצבאות של מחבלים (די בטוח שאין משהו כזה בעולם).
3. הזרוע המדינית? זה לא אלה שיושבים בקטאר ומבקרים באיראן ובלבנון? אולי נשחד גם אותם רק בשביל הסיכוי ההזוי שהם ישנאו אותנו פחות.
4. כדי להוסיף חטא על פשע, אתה עוד מציע את האו״ם, זה שלא מצליח להעיף את החיזבאללה מעבר לליטני וזאת ע״פ החלטה שלו.
5. לא רואה את סעודיה לוקחת פיקוד, כי אני די בטוח שהיא חוששת להיתפס בצד של ישראל ולהיפגע.
6. המצב בטטה, רק שעל דבר אחד אין חולק- החמאס חייב להפוך מהשולט לרעיון אידאולוגי, בדיוק כמו שעשו לדאע״ש.

1. למשל להפסיק להפציץ שכונות מגורים ותשתיות אזרחיות.
למשל להתנות את העברת הכסף הקטארי בהשקעות בתשתיות.
למשל לארגן קואליציה בינלאומית של תורמים, או לפחות לדאוד שהתורמים שכבר יש לא יחששו שישראל תפציץ את מה שנבנה בתרומות שלהם.
למשל לא להטיל מגבלות כל כך נוקשות על כל דבר כלכלי אפשרי: לא לאסור יבוא ויצוא, לא להגביל כל כך את הדייג, להכניס יותר עובדים לישראל ו\או לאיזורי התעשייה על הגדר.
למשל לחשוב על זה ולהפעיל את הדמיון במקום להסתפק במילים "איך בדיוק".
2. די בטוח שבאף מקום בעולם אין שום דבר שדומה לכיבוש הישראלי בעזה בשום צורה שהיא, כולל זאת.
מצד שני, מדינות שמקיימות את החובות שלהן (בין אם מכוח הסכמים, בין אם מכוח החוק הבינלאומי) לא חסר.
3. מה זה "אולי נשחד גם אותם"? זה בדיוק מה שישראל עושה כבר שנים. אתה שוב מנסה להפיל עליי את המדיניות של הימין הישראלי?
4. אז תבנה קואליציה אחרת, שהיא לא האו"ם.
5. אם סעודיה נראית לך עדיפה על מישהו באיזשהו מובן, אז תהיה לי בריא. אתה רוצה לשים אותם על הגבול של ישראל?
6. נגיד שתצליח לחסל את החמאס, אבל לא תשנה שום דבר אחר בצורה שהצעתי. מה אתה חושב שיקרה? שכולם שם יחזרו בתשובה לציונות או שיקום חמאס 2.0?
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1832 לייקים

Asafasraf כתב: 17 נובמבר 2023, 17:37
Xavi כתב:

תקנו אותי אם אני טועה.

לא, אני פשוט חושב על הדברים ולא מסתפק בססמאות (וקללות למי שאני לא מסכים איתו, שזה תמיד טאץ' של קלאס)
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
Ron.T
קיבל.ה  338 לייקים

https://www.nytimes.com/live/2023/11/17 ... =url-share
אז מה כבר היה בשיפא אחרי כל הסיפורים ששמענו.
El dudernio
קיבל.ה  1566 לייקים

teknoboy כתב: 17 נובמבר 2023, 20:16

1. בדיוק, החיים בעזה עד כדי כך לא טובים, שלא אכפת להם להתאבד אם על הדרך הם פוגעים בישראל.
הם כל כך לא טובים שהם מרגישים שיותר גרוע לא יכול להיות, ולא אכפת להם שהמשפחות יחיו בעזה של אחרי ה-7.10 כי מבחינתם זה לא כזה הבדל מעזה של ה-6.10.
וברור באלף אחוז שהחמאס זה לא ארגון ש"בריא לישראל" וגם לא לעזה. היית צריך את ה-7.10 בשביל להבין את זה? אני בטוח שלא.
שרון בנה על הרש"פ? אתה רציני? אני מזכיר לך שווייסגלס הסביר לכולנו שכל הרעיון היה לנטרל את הרשות ולחסל כל סיכוי למו"מ מדיני עם נציגות כלשהי של הפלסטינים.
1. החיים בעזה לפני ה 7.10.23 היו טובים לאין שיעור מהחיים עכשיו. והחיים שם יכלו להיות טובים עוד יותר אם הכסף היה מושקע בתשתיות ולא במנהרות ובהחנות לרצח ישראלים.

2. האמת לא זכרתי את זה...
D&3
קיבל.ה  1010 לייקים

Ron.T כתב: 17 נובמבר 2023, 21:47 https://www.nytimes.com/live/2023/11/17 ... =url-share
אנשים בכח מתעקשים לצאת ליצנים משום מה
D&3
קיבל.ה  1010 לייקים

teknoboy כתב: 17 נובמבר 2023, 14:47 ברור שהם מבינים, בגלל זה הוא לא הכי אהוד שם.
אם החמאס היה חושב שהרוב בעדו, אתה חושב שהוא היה מקיים דיקטטורה כוחנית ולא עורך בחירות כבר כמעט עשרים שנה?
עד כמה שידוע מסקרים וכו', התמיכה בחמאס די נמוכה, ועולה (למיטב זכרוני, מתקרבת לחמישים אחוז מלמטה) רק אחרי "סבב לחימה", כלומר כשצה"ל הורס את עזה יותר ממה שהחמאס עושה ביום יום.
בגלל זה התמיכה בטבח בגדה יותר גבוהה מבעזה?
dino
קיבל.ה  2466 לייקים

Ron.T כתב: 17 נובמבר 2023, 21:47 https://www.nytimes.com/live/2023/11/17 ... =url-share
אם אפשר להעתיק לפה למי שאין אקאונט בטיימס
סמל אישי של משתמש
הפועל
קיבל.ה  1714 לייקים
יצירת קשר:

dino כתב: 18 נובמבר 2023, 06:46
אמלק - הראו להם איזה פיר של מנהרה שם, ובגלל שהם אנטישמים הם משום מה לא התרשמו מכך ששיפא זה קן הנשרים החדש של היטלר
נעשינו לנטל, אנו וזיכרונותינו, ובסופו של דבר נמכרנו
היינו של ההסתדרות, אבל עכשיו כבר לא
איש אחד, מוישה, בא וקנה אותנו
סמל אישי של משתמש
its-sick
קיבל.ה  1394 לייקים

העיתונאים הזרים הם לא הסיפור פה, אלא המודיעין שלנו.
לפני הפלישה הקרקעית הראו לנו בחדשות סרטוני הדמיה של הבונקר המטורף של מפקדת החמאס מתחת לשיפא.
על כן, זה היה היעד מספר אחד של הפלישה הקרקעית. צה"ל כיוון עצמנו לשיפא כדי להביא להישג עצום בזמן קצר.
כבשנו את בית החולים לפני שלושה ימים, ושקט. לא אומרים לנו שמצאו את המפקדה המטורפת הזו, אין סרטונים, אין שוויצים, אין כלום.
להבנתי המודיעין שלנו נפל קורבן לקמפיין דיסאינפורמציה, ועכשיו מתברר שאין לנו מושג איפה מפקדת החמאס.
זה המשך הכשלון מלפני המלחמה. החמאס עבד על המודיעין שלנו לחלוטין.
לא יודע אם לצה"ל יש מודיעין שיכוון אותו הלאה בעזה. מפחיד ומטריד כאחד.
חוקים ואיסורים שאין מקורם ב"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" הם מרושעים מטבעם. לפי מדד זה הדת היהודית קרובה למעמד של רשע מוחלט.
لا إله
מי שמאמין ולא מפחד, הריהו שקול למחבל מתאבד.
נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.
Ron.T
קיבל.ה  338 לייקים

dino כתב: 18 נובמבר 2023, 06:46
כנראה שהייתה נוכחות מסויימת של חמאס בשיפא, אבל הסיפורים על מפקדה ראשית הם כנראה הבל.

או שמה שאיציק אמר נכון והצליחו להטעות את המודיעין הישראלי או שהממשל מחרטט אותנו ורוצה להראות תמונת ניצחון מזוייפת.

הנה מה שצהל הראה לעיתונות הזרה:

The military showed Times journalists a shaft that it said was evidence of a Hamas facility under Al-Shifa Hospital, though it was unclear where it led or how deep it was.
Almost 48 hours after entering Gaza’s largest medical complex, the Israeli military escorted journalists from The New York Times through a landscape of wartime destruction Thursday night to a stone-and-concrete shaft on its grounds with a staircase descending into the earth — evidence, it said, of a Hamas military facility under the hospital.

But Col. Elad Tsury, commander of Israel’s Seventh Brigade, said Israeli forces, fearing booby traps, had not ventured down the shaft at the hospital, Al-Shifa. He said it had been discovered earlier in the day under a pile of sand on the northern perimeter of the complex.

In the darkness, it was unclear where the shaft led or how deep it went, although the military said it had sent a drone down at least several meters. Electrical wiring was visible inside, along with a metal staircase.

The controlled visit will not settle the question of whether Hamas, the armed Palestinian group that rules Gaza, has been using Al-Shifa Hospital to hide weapons and command centers, as Israel has said.

The claim is central to Israel’s defense of the death toll caused by its military campaign in Gaza, which has killed more than 11,000 people, according to Gazan health officials. Israeli officials say that the extreme loss of life has been caused in part by Hamas’s decision to hide its military fortifications and command centers inside civilian infrastructure like Al-Shifa.
Hamas denies the accusation and says Israel is committing war crimes by targeting civilian facilities such as hospitals.

The Israeli military has said that Hamas used a vast maze of tunnels underneath the hospital as a secret base, but since announcing early Wednesday that its troops had entered the grounds, the military has yet to present public documentation of such an extensive network. As the international community increasingly demands protections for civilians in Gaza, Israel is under pressure to demonstrate that the hospital — and the tunnel network it said it concealed — were important enough military targets to justify the immense cost in Palestinian lives.

Prime Minister Benjamin Netanyahu said on Friday that Israeli forces had found proof of their allegations about Al-Shifa. There were “a lot of terrorists there,” he said in an interview with National Public Radio, but “they fled as our forces approached the hospital.”

“We found a lot of weapons — a lot,” he added. “We found a lot of ammunition. We found bombs. We found on level minus-two a command and control center of Hamas, with military encoded encryption.”

Colonel Tsury acknowledged early Friday the pressure on Israel to show evidence of Hamas activity at the hospital, but said it might be days before troops descended the shaft. He added that soldiers were methodically searching the complex and had discovered weapons, explosives and computers, as well as the body of an Israeli hostage in a nearby building. The military announced later in the day that soldiers had found a second hostage’s body in a building near Al-Shifa.

Another military official said Israeli troops had captured and interrogated a Hamas operative at the hospital but offered no further detail.
In order to enter Gaza, two reporters and a photographer for The Times were obliged to remain with Israeli troops for the duration of the visit. They agreed not to photograph most soldiers’ faces, landmarks, maps and certain details of weapons. The Times did not allow the Israeli military to screen its coverage before publication.

The Times journalists were allowed to see only a portion of the sprawling Al-Shifa complex. The military refused to let the journalists explore the hospital, or see or interview patients and medical staff who remain in the facility, saying it had not been fully secured and that Hamas combatants might still be there.

Before Israel’s raid on Al-Shifa, the World Health Organization said that it had ceased to be a functional hospital. Officials described desperate conditions: Food, medicine and anesthetics had all but run out, and generators and lifesaving equipment had been shut down because of a lack of fuel. Some three dozen premature babies were at particular risk, they said.

Colonel Tsury said the military had provided food, supplies and medical equipment to patients and doctors, an assertion that could not be immediately verified.

The extent of the damage to the hospital was not entirely clear. But its main emergency building appeared intact, with electricity, after a dayslong siege that health officials say had resulted in increasingly dire conditions.

Gunfire rattled nearby throughout The Times’s visit, giving the impression of ongoing gun battles in nearby streets. To enter the hospital grounds, special forces officers escorted journalists through the bombed-out remains of a building on the outskirts of the site; they said it was too dangerous to pass through the main gate.

Away from the hospital, the scale of the destruction had rendered parts of Gaza unrecognizable. Sections of the city’s seafront promenade had been razed to the ground, apartment blocks had been hollowed out by shelling and others flattened by airstrikes. Constant tank traffic had also churned the main coastal road into a bumpy dirt track.

— Philip P. Pan and Patrick Kingsley
D&3
קיבל.ה  1010 לייקים

די מדהים כמה אנשים מפסיקים לחשוב עצמאית כשזה נוח להם עם האג'נדה
Xavi
קיבל.ה  1080 לייקים

teknoboy כתב: 17 נובמבר 2023, 20:17

תקנו אותי אם אני טועה.

לפחות יש לי דעות ואני מסוגל להסביר אותן, ולא מסתפק בחלוקת ציונים וקללות למי שלא מסכים איתי
אתה יודע כמה כסף הם קיבלו לאורך השנים? אם אתה לא יודע אז מותר גם להגיד אני לא יודע ולא להניח הנחות
Asafasraf
קיבל.ה  1409 לייקים

teknoboy כתב:
Asafasraf כתב: 17 נובמבר 2023, 17:37
Xavi כתב: אתה גנב דעת שאין לו אפילו טיפת בושה

לא, אני פשוט חושב על הדברים ולא מסתפק בססמאות (וקללות למי שאני לא מסכים איתו, שזה תמיד טאץ' של קלאס)
שוב, זעקת הקוזאק הנגזל (מי שמעוניין, מוזמן לראות את הפנינים שלך ושל משתמשים אחרים לאלה שלא הסכימו לדעה שלכם).

Asafasraf
קיבל.ה  1409 לייקים

teknoboy כתב:
teknoboy כתב: 1. אתה מתעקש לא להבין.
2. גם היום ישראל אחראית על החשמל, המים ואפילו מעבירה כסף שמשולם לקצבאות של מחבלים (די בטוח שאין משהו כזה בעולם).
3. הזרוע המדינית? זה לא אלה שיושבים בקטאר ומבקרים באיראן ובלבנון? אולי נשחד גם אותם רק בשביל הסיכוי ההזוי שהם ישנאו אותנו פחות.
4. כדי להוסיף חטא על פשע, אתה עוד מציע את האו״ם, זה שלא מצליח להעיף את החיזבאללה מעבר לליטני וזאת ע״פ החלטה שלו.
5. לא רואה את סעודיה לוקחת פיקוד, כי אני די בטוח שהיא חוששת להיתפס בצד של ישראל ולהיפגע.
6. המצב בטטה, רק שעל דבר אחד אין חולק- החמאס חייב להפוך מהשולט לרעיון אידאולוגי, בדיוק כמו שעשו לדאע״ש.

למשל לארגן קואליציה בינלאומית של תורמים, או לפחות לדאוד שהתורמים שכבר יש לא יחששו שישראל תפציץ את מה שנבנה בתרומות שלהם.
למשל לא להטיל מגבלות כל כך נוקשות על כל דבר כלכלי אפשרי: לא לאסור יבוא ויצוא, לא להגביל כל כך את הדייג, להכניס יותר עובדים לישראל ו\או לאיזורי התעשייה על הגדר.
2. די בטוח שבאף מקום בעולם אין שום דבר שדומה לכיבוש הישראלי בעזה בשום צורה שהיא, כולל זאת.
מצד שני, מדינות שמקיימות את החובות שלהן (בין אם מכוח הסכמים, בין אם מכוח החוק הבינלאומי) לא חסר.
3. מה זה "אולי נשחד גם אותם"? זה בדיוק מה שישראל עושה כבר שנים. אתה שוב מנסה להפיל עליי את המדיניות של הימין הישראלי?
5. אם סעודיה נראית לך עדיפה על מישהו באיזשהו מובן, אז תהיה לי בריא. אתה רוצה לשים אותם על הגבול של ישראל?
6. נגיד שתצליח לחסל את החמאס, אבל לא תשנה שום דבר אחר בצורה שהצעתי. מה אתה חושב שיקרה? שכולם שם יחזרו בתשובה לציונות או שיקום חמאס 2.0?
1. להפסיק להפציץ שכונות מגורים? זה יקרה ברגע שמחבלים לא יתפסו שם מחסה. הכפפות הוסרו ומאוד מקווה שבכל הזירות, כולל לבנון. אין יותר פרות קדושות.
לא להטיל מגבלות? אתה רציני? אם לא המגבלות, היה צומח כאן חיזבאללה 2.
לא מבין מאיפה החוצפה לדרוש להכניס יותר עובדים, אחרי שהתברר שילק מהם אספו ומסרו מידע על הישובים שצמודים לגדר.
בשלב הזה, שיאכלו את הדייסה שבישלו. כשיהיה עם מי לדבר, אפשר יהיה להכניס עובדין כשהתנאי הברור הוא יישות / מדינה מפורזת מנשק. האמון שלנו בהם אזל מזמן.
2. שוב, אפס התייחסות לעובדה שלמרות שיש שם שלטון של אויב, אנחנו דואגים להם לא מעט בפן האזרחי. אם אנחנו מפסיקים, הם קורסים.
3. ישראל משחדת את לבנון ואיראן? לא ידעתי. תודה על הסקופ.
4. אני קודם כל אנקה את הסרטן והגרורות שלו. אח״כ אחשוב על פתרון.
5. סעודיה נחשבת למדינה מתונה ביחס לישראל. הייתי מאוד שמח שהמצרים יהיו אחראים על עזה, אבל גם הם מבינים את הצרה הזו.
6. הצלחה בפירוק החמאס שווה מבחינתי לכריתת עץ בגובה של 10 מטר. מה שיקום אחריו, יתחיל מגובה האדמה/ טיפה מעל, לא מאותו הגובה.

סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1832 לייקים

El dudernio כתב: 17 נובמבר 2023, 21:54

1. החיים בעזה לפני ה 7.10.23 היו טובים לאין שיעור מהחיים עכשיו. והחיים שם יכלו להיות טובים עוד יותר אם הכסף היה מושקע בתשתיות ולא במנהרות ובהחנות לרצח ישראלים.

1. לגבי התשתיות: לא נראה לי שמדובר בסכומים שיכולים לבנות למשל דברים כמו נמל, תחנת כוח או בית חולים.
גם אסור לשכוח שכשמדינות תורמות בנו דברים כאלה, ישראל הפציצה אותם ב"סבבים" קודמים.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1832 לייקים

D&3 כתב: 17 נובמבר 2023, 23:30
teknoboy כתב: 17 נובמבר 2023, 14:47 ברור שהם מבינים, בגלל זה הוא לא הכי אהוד שם.
בגלל זה התמיכה בטבח בגדה יותר גבוהה מבעזה?
מן הסתם יותר קל לתמוך במשהו כשלא נושאים בתוצאות.
אבל איך זה קשור למה שכתבתי? ועוד אתה מדמיין שאיכשהו סתרת פה משהו ממה שטענתי?
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1832 לייקים

Xavi כתב: 18 נובמבר 2023, 13:30

אתה יודע כמה כסף הם קיבלו לאורך השנים? אם אתה לא יודע אז מותר גם להגיד אני לא יודע ולא להניח הנחות
ממה שקראתי מדובר על כמיליארד דולר.
אתה יודע כמה עולה לבנות נמל? תחנת כוח לשני מיליון איש? בית חולים שישרת מאות אלפים?
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1832 לייקים

Asafasraf כתב: 18 נובמבר 2023, 17:59
teknoboy כתב:

1. להפסיק להפציץ שכונות מגורים? זה יקרה ברגע שמחבלים לא יתפסו שם מחסה. הכפפות הוסרו ומאוד מקווה שבכל הזירות, כולל לבנון. אין יותר פרות קדושות.
לא מבין מאיפה החוצפה לדרוש להכניס יותר עובדים, אחרי שהתברר שילק מהם אספו ומסרו מידע על הישובים שצמודים לגדר.
בשלב הזה, שיאכלו את הדייסה שבישלו. כשיהיה עם מי לדבר, אפשר יהיה להכניס עובדין כשהתנאי הברור הוא יישות / מדינה מפורזת מנשק. האמון שלנו בהם אזל מזמן.
2. שוב, אפס התייחסות לעובדה שלמרות שיש שם שלטון של אויב, אנחנו דואגים להם לא מעט בפן האזרחי. אם אנחנו מפסיקים, הם קורסים.
5. סעודיה נחשבת למדינה מתונה ביחס לישראל. הייתי מאוד שמח שהמצרים יהיו אחראים על עזה, אבל גם הם מבינים את הצרה הזו.
6. הצלחה בפירוק החמאס שווה מבחינתי לכריתת עץ בגובה של 10 מטר. מה שיקום אחריו, יתחיל מגובה האדמה/ טיפה מעל, לא מאותו הגובה.

1. מה זה "אם לא היו מגבלות היה צומח חיזבאללה 2"? לא שמת לב שעם כל ההגבלות הם הורידו את כל המדינה על הברכיים?
המחבלים מסתתרים מתחת לאדמה. שיטוח של שכונות לא עוזר לך להגיע אליהם.
2. כדאי שתלמד קצת על המצב שם לפני שאתה אומר ש"דואגים להם". נותנים להם את המינימום כדי שלא יהיו בכל העולם תמונות של אנשים גוועים ברעב.
3. מה הקשר?
4. כאמור, תנקה אותו, והוא יחזור עם שם חדש.
5. אתה מתכוון שלסעודיה יש כל מיני אינטרסים מול האמריקאים, אז הם לא נפתחים עליך.
6. במפלס השנאה\מוטיבציה הם יתחילו מאותו מקום בדיוק אם לא יותר גבוה. וכשרוצים (והם ירצו מאוד) אז מוצאים דרך.
רק לפני חודש ראינו שלא צריך להיות מעצמה צבאית כדי לגרום נזק שלא נראה כמותו.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
D&3
קיבל.ה  1010 לייקים

פרימו לוי כתב: 14 נובמבר 2023, 21:38 סומך מבין את מה שכתבת, אבל תכל'ס בנקודת הזמן הנוכחית אם נצליח להגיע למצב שהחלק הראשון של ההודעה שלך מתקיים - כל החטופים חוזרים וחמאס מוחרב, אני כבר לוקח את זה בשתי ידיים. לצערי אני חושב שזה לא ריאלי ולא יקרה. לגבי המשך העימות עם חיזבאללה, אולי זה ווישפול ת'ינקינג אבל אני מאמין ומקווה שבסוף גם בחיזבאללה יגלו שחיקה והעימות שם לפחות לטווח הקרוב ילך וידהה.
D&3 אני מבין שזאת כנראה דרך התמודדות אבל אני לא מבין את כל הוצאת האנרגיה הזאת על רדיפת צבועים ואנטישמים בחול וכדומה. הרבה מהחברים שלי גם ככה ואני מבין את הצורך הפסיכולוגי מצד אחד, אבל גם - למי פאקינג אכפת. האינטרנט זה לא העולם האמיתי.
טכנית לצורר - אתה חלאה. אם מה שיש לך לתרום לדיון הזה זה השמצות וקללות לא קשורות לכלום לך תתקוועד ותעוף מפה
אתה באמת חושב שמה שקורה עכשיו זה רק באינטרנט?
Xavi
קיבל.ה  1080 לייקים

teknoboy כתב: 18 נובמבר 2023, 20:44

אתה יודע כמה עולה לבנות נמל? תחנת כוח לשני מיליון איש? בית חולים שישרת מאות אלפים?
א. משיטוט קצר באינטרנט - הסכום גבוה פי כמה. יותר בכיוון של 30 מיליארד בעשור.
ב. מה בתי חולים? יש להם יותר מ20 בתי חולים (בכל זאת, צריך הסוואה לטרור)

סינגפור יכלו לעשות שם
Asafasraf
קיבל.ה  1409 לייקים

teknoboy כתב:
teknoboy כתב: 1. למשל להפסיק להפציץ שכונות מגורים ותשתיות אזרחיות.

1. מה זה "אם לא היו מגבלות היה צומח חיזבאללה 2"? לא שמת לב שעם כל ההגבלות הם הורידו את כל המדינה על הברכיים?
2. כדאי שתלמד קצת על המצב שם לפני שאתה אומר ש"דואגים להם". נותנים להם את המינימום כדי שלא יהיו בכל העולם תמונות של אנשים גוועים ברעב.
3. מה הקשר?
6. במפלס השנאה\מוטיבציה הם יתחילו מאותו מקום בדיוק אם לא יותר גבוה. וכשרוצים (והם ירצו מאוד) אז מוצאים דרך.
1. אם לא היה מגבלות, אז במקום רקטות מפגרות שמגיעות לטווח של 250 ק״מ, היו בעזה טילים ברמות דיוק שיש בגבול הצפוני.
2. אנחנו נותנים להם יותר מהמינימום, וממש לא בטוח אם מבחינת מים וחשמל המצב בעזה לפני ה-7.10 לא יותר טוב מבלבנון.
3. תסתכל למה הגבתי בפעם הראשונה ותבין את כוונתי.
4. שיחזור באיזה שם שבא לו. הוא יהיה פחות מאיים ומסוכן ממה שהוא היום.
5. לסעודים, לפחות ב-10-15 שנים הקרובות יש אינטרסים דומים לאלה שלנו ובכסף שלהם אולי באמת יוכלו לבנות משהו אזרחי נורמאלי שם.
6. מפלס השנאה שלהם אלינו תמיד היה גבוה, זה שתחשוב שהשנאה תשתנה הופך אותך במקרה הטוב לתמים.
הטבח לפני חודש הוא בראש ובראשונה מחדל של כוחות הביטחון של ישראל.

El dudernio
קיבל.ה  1566 לייקים

teknoboy כתב: 18 נובמבר 2023, 20:41

1. לגבי התשתיות: לא נראה לי שמדובר בסכומים שיכולים לבנות למשל דברים כמו נמל, תחנת כוח או בית חולים.
גם אסור לשכוח שכשמדינות תורמות בנו דברים כאלה, ישראל הפציצה אותם ב"סבבים" קודמים.
ישראל מספקת מים וחשמל לרצועה מתחנות הכוח ומכוני ההטפלה שלה באשקלון.
האם לא ניתן היה להקים משהו בסיגנון ברפיח המצרית? יש לי תחושה שישראל לא היתה מפציצה שם... אבל עזוב זה לא הדיון.

תשתיות זה לא רק מים, חשמל, ובתי חולים.. זה גם תחבורה ציבורית, מרכזי תעסוקה, אניברסיטאות ועוד....

הכסף שם, אתה יודע, לא הלך לרווחת התושבים.
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1832 לייקים

Xavi כתב: 18 נובמבר 2023, 21:25
teknoboy כתב: 18 נובמבר 2023, 20:44

א. משיטוט קצר באינטרנט - הסכום גבוה פי כמה. יותר בכיוון של 30 מיליארד בעשור.
ב. מה בתי חולים? יש להם יותר מ20 בתי חולים (בכל זאת, צריך הסוואה לטרור)

סינגפור יכלו לעשות שם
א. אתה מדבר על הכספים מקטאר או על כספי תרומות?
לגבי מזוודות הדולרים\פרוטקשן שביבי נתן להם, אני מצאתי שזה בסביבות מיליארד דולר. למשל פה: https://finance.walla.co.il/item/3616478
אם יש לך מקור יותר מוצלח אני אשמח שתשתף
ב. יופי אז בתי חולים יש. אפשר לעבור לסעיף הבא, נניח ייצור חשמל או אספקת מים או בניית נמל.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1832 לייקים

Asafasraf כתב: 18 נובמבר 2023, 22:06
teknoboy כתב:

3. מה הקשר?
1. אם לא היה מגבלות, אז במקום רקטות מפגרות שמגיעות לטווח של 250 ק״מ, היו בעזה טילים ברמות דיוק שיש בגבול הצפוני.
2. אנחנו נותנים להם יותר מהמינימום, וממש לא בטוח אם מבחינת מים וחשמל המצב בעזה לפני ה-7.10 לא יותר טוב מבלבנון.
3. תסתכל למה הגבתי בפעם הראשונה ותבין את כוונתי.
4. שיחזור באיזה שם שבא לו. הוא יהיה פחות מאיים ומסוכן ממה שהוא היום.
5. לסעודים, לפחות ב-10-15 שנים הקרובות יש אינטרסים דומים לאלה שלנו ובכסף שלהם אולי באמת יוכלו לבנות משהו אזרחי נורמאלי שם.
6. מפלס השנאה שלהם אלינו תמיד היה גבוה, זה שתחשוב שהשנאה תשתנה הופך אותך במקרה הטוב לתמים.
הטבח לפני חודש הוא בראש ובראשונה מחדל של כוחות הביטחון של ישראל.

1. לא הצעתי שתאפשר להם לקבל משאיות שמגיעות מאירן, אלא על דברים כמו לא להגביל כל כך דברים כמו דיג ותעשייה.
2. מציע שתבדוק שוב כמה שעות ביום יש שם חשמל בתקופה "רגילה".
3. הסתכלתי. לא קשור לדעתי.
4. למה אתה חושב ככה?
5. אהה, אז תגיד שבחמש שנים הקרובות "יהיה בסדר" ואח"כ אלוהים גדול.
אתה יודע מה זה מזכיר לי? את השיטה של לתת מזוודות דולרים לחמאס כי "בטווח הקרוב האינטרסים דומים".
6. זה שאתה חושב שמפלס השנאה לא יכול להשתנות עושה אותך הרבה דברים, חכם זה לא אחד מהם.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1832 לייקים

El dudernio כתב: 18 נובמבר 2023, 23:55
teknoboy כתב: 18 נובמבר 2023, 20:41

1. ישראל מספקת מים וחשמל לרצועה מתחנות הכוח ומכוני ההטפלה שלה באשקלון.
האם לא ניתן היה להקים משהו בסיגנון ברפיח המצרית? יש לי תחושה שישראל לא היתה מפציצה שם... אבל עזוב זה לא הדיון.

2. תשתיות זה לא רק מים, חשמל, ובתי חולים.. זה גם תחבורה ציבורית, מרכזי תעסוקה, אניברסיטאות ועוד....

3. הכסף שם, אתה יודע, לא הלך לרווחת התושבים.
1. מצריים כובשת את עזה כבר חמישים ומשהו שנה ולא שמעתי על זה? מרתק.
2. אדרבא.
3. אתה מדבר על כספי הפרוטקשן שממשלות ישראל העבירו לחמאס או על כספי המדינות התורמות?
כי הראשונים בהחלט *לא* הגיעו לתושבים. השניים אכן מימנו תשתיות, שהופצצו שוב ושוב.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1832 לייקים

בשביל הפרופורציה: בטח שמעתם את השם "בית החולים האינדונזי".
הוא עלה קרוב לעשרה מיליון דולר (עריכה: קודם כתבתי בטעות מיליארד), כשבעים אחוז מסך הכסף שישראל העבירה לחמאס כפרוטקשן במשך עשורים.
הסכום הזה הגיע מתרומות של אזרחי אינדונזיה (תל"ג לנפש כשמונה אחוז מהתל"ג לנפש בישראל) ומארגונים אינדונזים שונים כמו הצלב האדום שם ועוד.
בבית החולים יש בסך הכול כמאה מיטות אשפוז, עשר מיטות ט"נ. כדי שמספר מיטות האשפוז בעזה יהיה כמו בישראל צריך שישים בתי חולים כאלה.
עובדים בו כ-400 איש, שמקבלים משכורות ממשרד הבריאות של עזה (כלומר מחמאס), ועוד כמה מתנדבים אינדונזים.

אגב, כמה מהערך שלו הוא איבד בשבוע-שבועיים האחרונים?
נערך לאחרונה על ידי teknoboy ב 20 נובמבר 2023, 13:16, נערך פעם 1 בסך הכל.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
D&3
קיבל.ה  1010 לייקים

טקנובוי טוב לדעת שאתה מבין שהחמאס לא יכול להישאר הריבון ברצועה
dino
קיבל.ה  2466 לייקים

אוניברסיטת אלברטה בקנדה הדיחה אתמול (שבת) מנהלת מרכז למאבק באלימות מינית, שחתמה על מכתב המכחיש את הטענות למעשי אונס של מחבלי חמאס בנשים ישראליות. האוניברסיטה פרסמה הצהרה שבה היא הודיעה על הדחתה המידית של סמנת'ה פירסון מתפקידה, ועל מינוי מחליפה זמנית. במוסד הדגישו כי עמדותיה של פירסון אינן מייצגות את אלו שלו.

עוד מטומטמת רובלוקסומיינקראפטיזם של הדור החדש והמטומטם
בני12
קיבל.ה  1621 לייקים

teknoboy כתב: 19 נובמבר 2023, 14:44 בשביל הפרופורציה: בטח שמעתם את השם "בית החולים האינדונזי".
הוא עלה קרוב למיליארד דולר, כשבעים אחוז מסך הכסף שישראל העבירה לחמאס כפרוטקשן במשך עשורים.
הסכום הזה הגיע מתרומות של אזרחי אינדונזיה (תל"ג לנפש כשמונה אחוז מהתל"ג לנפש בישראל) ומארגונים אינדונזים שונים כמו הצלב האדום שם ועוד.
בבית החולים יש בסך הכול כמאה מיטות אשפוז, עשר מיטות ט"נ. כדי שמספר מיטות האשפוז בעזה יהיה כמו בישראל צריך שישים בתי חולים כאלה.
עובדים בו כ-400 איש, שמקבלים משכורות ממשרד הבריאות של עזה (כלומר מחמאס), ועוד כמה מתנדבים אינדונזים.

אגב, כמה מהערך שלו הוא איבד בשבוע-שבועיים האחרונים?
לאינדונזים זה עלה מיליארד דולר.
כמה מזה עלה להקים את בית החולים וכמה הלך לדברים אחרים ?

אתה באמת חושב שכל מערך המנהרות, הציוד וההחתמשות של החמאס זה רק מה-30 מליון דולר שביבי העביר כל חודש ?
D&3
קיבל.ה  1010 לייקים

איזה טינופת
הוקיץ'
קיבל.ה  5940 לייקים

למה טינופת?
D&3
קיבל.ה  1010 לייקים

אם אתה לא מבין לבד אתה בבעיה חמורה
שליחת תגובה