El dudernio כתב: ↑16 נובמבר 2023, 23:20
teknoboy כתב: ↑16 נובמבר 2023, 23:05
El dudernio כתב: ↑16 נובמבר 2023, 22:38
אני מסכים עם כל מה שאתה אומר.
אבל יש שאלה אחת שאני חושב שמאז ה 7.10.23 התשובה, לפחות מבחינתי, לגביה התחדדה. והיא האם ישראל יכלה להטיב עם תושבי עזה ולמנוע מהחאמס להתחזק בו זמנית?
התפיסה שחלק מהחברים כאן, וגם אני חלקית, ניסו להציג כאילו ניתן לדבר עם החאמס והוא לא אירגון טרור פר אקסלנס והזרוע המדינית שלו היא תנועה פוליטית לגיטימית קרסה... אני לא חושב שניתן להגדיר את זה אחרת.
קודם כול אפשר לדבר גם עם ארגון טרור וגם עם מדינת אויב וכו'. רק צריך לזכור עם מי מדברים ולהתייחס בהתאם.
למשל, אם היית מדבר עם החמאס ואפילו נותן לו הישגים במובן של דברים שמשפרים את חייהם של העזתים, היית "מחזק" את הזרוע המדינית שלו על חשבון הצבאית, גם מבחינת מה שהולך בתוך החמאס. נניח שזה היה מגדיל את התמיכה הציבורית בחמאס - זה גם אומר שישראל נותנת לו משהו שהוא יכול להפסיד, ולא סתם - הדבר הזה הוא בשליטה מוחלטת של ישראל. אז גם במצב כזה היית יכול, במקרה הכי גרוע, להסיט את חמאס מהדרך הצבאית לדרך המדינית. אני אומר שזה הכי גרוע, כי כמובן שעדיף לדבר עם פרטנר שוחר שלום, או לפחות כזה שלא רוצה לפתוח עליך ג'יהאד, אבל גם את הג'יהאדיסטים אפשר לדחוק לפינה שנוחה לך יותר, והדרך הכי קלה לזה היא בדיוק הדרך שהצעתי - לשפר את חיי האוכלוסיה, במקרה הזה תוך היעזרות בחמאס.
אני באמת שואל לדעתך כי לי נראה שזה לא רציני וקצת חלומות באספמיה.
1. אתה באמת חושב שהזרוע המדינית של החאמס לא ידע על ה 7.10.23? לא היתה חלק מהאירוע? אני מוכרח לציין שאני לא חושב ככה. ואם זה המצב אני לא מבין איך חיזוק של הזרוע המדינית של אירגון שהזרוע הצבאית שלו מוכנה לעשות את הדברים האלו תתרום במשהו... הייתי שמח אם זה היה נכון אבל אני באמת חושב שמי שאומר את זה משקר לעצמו. זאת הקונספציה השגויה שאסרף דיבר עליה...
2. שים לב שאני מדבר נטו על החאמס ולא על הפלשתינאים... ואני באמת לא יודע מה צריך לקרות בהמשך... הייתי רוצה שערב הסעודית וקטאר ינהלו זמנית את הרצועה ושיזרימו לשם מליונים... אבל הם גם מדינות שזכויות אדם זה לא נר לרגליהם....
1. בוא נניח שהזרוע המדינית ידעה מצוין על הכול, ואפילו יזמה את זה.
למה זה קרה? כי לא היה להם מה להפסיד. לא לזרוע המדינית, לא לחמאס באופן כללי, ולא לעזתים (הרי היה צריך לגייס מאיפשהו אלפי אנשים למשימת התאבדות).
אם במקום לצאת מעזה לפני 17 שנים ולהפקיר את העזתים לגורלם במקרה הטוב ולהפציץ כל תשתית אזרחית קיימת במקרה הפחות טוב, היו עושים כל השנים האלה את מה שהצעתי - אז המצב היה אחר לגמרי. לכל המעורבים היה הרבה מה להפסיד.
ובתור בונוס, גם היה הרבה פחות זעם ופחות שנאה כלפי ישראל, ושני אלה נראים לי מרכיבים די חיוניים במתכון שהביא עלינו את ה-7.10, אולי אפילו חיוניים באותה מידה כמו ההבנה של העזתים ושל חמאס שאין להם מה להפסיד ממילא.
2. לגבי ההמשך, היום קראתי שיש הצעה שהאו"ם ינהל את עזה וישקם אותה לקראת פתרון מדיני. נראה לי עדיף על קטאר וסעודיה. נראה אם מישהו מהצדדים יסכים לזה.
והאמת? היה עדיף מאוד שזה היה קורה במקום ההתנתקות השקרית (שקרית כי לא הייתה שום התנתקות, הייתה נסיגה טקטית) של אריק שרון ושל הליכוד של ביבי.
זה לא רק היה נותן לעזה משהו להפסיד, זה גם היה מכניס עוד גורמים שפויים ובוגרים לעסק, במקום החבורות אינפנטילים שמנהלות את שני צדי הגדר.