אבל הרי הם לא ישבו בשום ממשלה , נראה שיותר אכפת להם מעזה מאשר מיפו או אום אל פאחם ובכללי אני לא זוכר שום מהלך שלהם למען ערביי ישראל אלא בעיקר תלונות על הכיבוש (שאת זה עושה גם מרצ)pelegs כתב: ↑13 מרץ 2021, 14:34בתור תומך של המשותפת (לא יכול להצביע כי אין לי זכות הצבעה בישראל), אשמח להסביר.
כמובן שחשוב להבין שאני כותב את זה מנקודת מבט של יהודי - אני מניח שהשאלה פחות מופנית לפלסטינים המצביעים למשותפת.
אני מאמין שהנושא שעומד במרכז כל הפוליטיקה הישראלית הוא ההתנהלות הקולוניאליסטית שהיא חלק בלתי נפרד מהרעיון הציוני (זה נשמע בומבסטי, אבל קשה לי למצוא מילים טובות יותר לתאר את זה בלי שזה יקח חמש פסקאות):
בפועל זה אומר שהאוכלוסיה בישראל ותחת שליטה ישראלית מופרדת לשתי קבוצות, כאשר אחת מהן (היהודית) מקבלת זכויות יתר על חשבון האחרת (הפלסטינית). מעבר לזה, שתי החברות מופרדות באופן מכוון מאד: הן מתגוררות באיזורים נפרדים, לא נחשפות אחת לשניה באופן קבוע (למעט יחסי מרות), מציאות החיים שלהן שונה לחלוטין וכו'. בנוסף, החברה הפלסטינית - הן בישראל והן תחת הממשל הצבאי בשטחים והמצור בעזה - חיה בתנאים ירודים, עם מינימום תשתיות ואפליה קשה בהקצבת קרקעות.
אי אפשר לפתור שום בעיה מהותית בחברה הישראלית בלי להתייחס לנקודה הזו. מעבר למאבק בכיבוש ובמצור על עזה כדרך להביא לסיום סבל קיים ומתמשך למליוני אנשים, הדבר הכי טוב שאפשר לעשות הוא לתמוך בפלסטינים בישראל להשגת שיוויון מלא, תוך כדי דיאלוג ושיתוף פעולה עם החברה היהודית. הרשימה המשותפת מאפשרת לפלסטינים בישראל לצבור כוח פוליטי משמעותי, ולמצב את עצמם כגוש אזרחי שלמדינה יש אינטרס לדאוג לו לתשתיות ושיוויון. תמיכה של יהודים ברשימה המשותפת מצד אחד מחזקת את הסולידריות עם הפלסטינים בישראל, ומצד שני מראה שקיים רצון בחברה היהודית לתקן את העוול ולשפר את מצבם. זה הא-ב של שיתוף פעולה.
הסיבה למשל שמרצ לא מתאימה למהלך הזה היא שמדובר במפלגה שנתפשת בעיני רבים כיהודית (בעיקר אשכנזית) ואליטיסטית, עם שורשים ופרקטיקה ציוניים (שבמהותם סותרים את כל מה שכתבתי לעיל). שיבוץ פלסטינים פה ושם ברשימה שלהם לא משנה את זה. הבעיה עם מפלגת העבודה היא דומה, אם כי לא זהה.
בסופו של דבר ערביי ישראל אשר מצביעים לא מעדיפים שהממשלה תקדם תשתיות חינוך ואכיפה בערים ערביות ? שיוון הזדמניות שילוב ערביי ישראל בחברה הישראלית ?
אני באמת לא רואה איך המשותפת עושה את זה , להצביע נגד הסכם השלום למשל שיכול להטיב עם ערביי ישראל שדוברים את 2 השפות הוא לפי עיניי זלזול וחוסר עניין בערבים החיים בארץ ולאינטרסים שלהם אלא רק חזרה על המנטרה " המהלך מטיב עם הכיבוש".