האדס כתב: ↑16 פברואר 2021, 18:25
לא צריך שום מאמר ושום מומחה כדי לקבוע שיש שוני פיזיולוגי בין אנשים שגדלו באיזורים שונים בעולם.
זו לא גזענות, אלא אמת. גזענות זה לקחת קבוצה של אוכלוסיה שונה ולפגוע בה על רקע השונות שלה.
אני אוהב את ההגדרה של גזענות מהספר "גזענות כפי שהסברתי לבתי": ההנחה שתכונות של אדם נובעות מהשיוך האתני שלו.
אתה הגדרת אפליה על רקע גזעני. זה לא אותו דבר.
לגבי ההבדלים הפיזיולוגיים בין אנשים שגדלו באזורים שונים בעולם:
אתה יכול לבדוק, ואם תמצא שיש הבדל, אז נפתרה הבעיה, ואתה מדבר על הבדל קונקרטי שגילית במציאות. אם לא מצאת, אז אין.
למען הסר ספק, גם אם תמצא, אתה עדיין צריך להראות שההבדל נובע מגנטיקה או משהו דומה, ולא מנסיבות חיים (למשל: במדינה שיש בה הרבה אנשים שסובלים מתת תזונה, תראה גובה ממוצע יותר נמוך ומסת שריר יותר נמוכה וכו' וכו', אבל אתה לא יודע אם זה גנטי או בגלל התת תזונה).
ועוד דבר שכדאי להבהיר: אני אישית לא חושד באף אחד ממשתתפי הדיון בגזענות.
פשוט הדברים האלה ש"כולם יודעים", הם בדרך כלל סטריאוטיפים נטולי ביסוס במציאות, ועל הדרך משקפים איזו הנחה כאילו שיש הבדלים משמעותיים בין "עמים" (מושג שלא ברור בשום צורה למה הוא מכוון בדיוק).
"יהודים טובים עם כסף" זה גם דבר ש"כולם יודעים". הוא גם לא פוגע באף אחד בפני עצמו ולא שום דבר דומה, אבל זה עדיין לא נעים לשמוע (בהנחה שאנחנו לא אוחזים בתפיסה גזענית על יהודים בעצמנו).
ולסיום סיומת: סליחה על החפירה. יש לי רגישות אישית לנושא.
תודה על הסבלנות