1. אבל הוא לא פוסל את הייצוג של כל המגזר. זאת בדיוק הנקודהteknoboy כתב: ↑29 ספטמבר 2022, 20:521. האמת שלא הבנתי, וזה כי אין שום דמיון בין רוב נקודתי של מחנה מעורפל כזה או אחר לבין הייצוג בפועל של מגזר שלם באוכלוסייה.בני12 כתב: ↑29 ספטמבר 2022, 20:071. הכוונה היתה שהם לא פוסלים רק ערבים אלא גם יהודים אבל מניח שהבנת את זה לבדteknoboy כתב: ↑29 ספטמבר 2022, 16:33
1. כן, זאת הבעיה. זה ושתשעים אחוז מהאחרים חושבים בדיוק כמוהם, אבל היו מעדיפים לעשות את הדברים יותר בחוכמה, כמו שבן גוריון עשה.
2. באמת בהצלחה להם עם זה. עד עכשיו הטריק הזה עבד להם עשר.
3. יכול להיות. אז אל תצביע להם![]()
אני מקווה שלא נראה לך הגיוני לפסול מפלגה בתירוץ "אידאולוגי" (ובעצם תוך ויתור אפילו על הכסות הדמוקרטית שמכסה את האתנוקרטיה הישראלית) רק כי למישהו יצא בחישוב שזה מעלה את הסיכוי של גוש רק-לא-ביבי להקים ממשלת ימין במקום שהליכוד יעשה את זה.
2. בינתיים זה עובד להם 13
3. כבר סכמנו שדה נירו מצביע להם אז אני פטור.
כתבתי בהודעה הראשונה שאני לא חושב שזה ראוי. לא חושב שאני צריך לחזור על זה בכל הודעה.
דרך אגב השיקול הטקטי הוא של מפלגות הימין שבפעם הראשונה לא הצביעו בעד הפסילה של בלד (בן גביר תומך בתומכי טרור).
מפלגות המרכז תמיד הצטרפו להצגה בידיעה שהעליון יהפוך את ההחלטה.
כמו כן הפסילה של בן גביר היא על רקע זה שהוא נאצי ושל ביבי על רקע זה שהוא מושחת. אף אחד מהם לא נפסל כי הוא משתייך לקבוצה מסוימת ("זועביז") או כי הוא מסרב לוותר על דברים שחשובים לו.
2. (לא הבנתי, לא קריטי)
3. אני רוצה להתייחס למשפט האחרון.
כלומר מפלגות המרכז דרך קבע עושות הצגה כדי להונות את הבוחרים, וזה בסדר מבחינתנו?
וההצגה שהם עושים זה כאילו שהם גזענים, וכל זה כדי לרצות את הבוחר הימני הלא קיצוני? כלומר אנחנו מניחים שכל הימין, רוב העם, הוא גזעני?
התיאור הזה כבר מתחיל להישמע כמו כמו איך שהפוסט ציונים בפורום מתארים את המצב, רק שאתה מתעקש להגיד שאין עם כל זה שום בעיה.
גם בן גביר מסרב לוותר על דברים שחשובים לו (להרוג את כל הערבים) וגם ביבי לא מוכן לוותר על הכח והשלטון (וכרגע גם על החירות האישית)
2. הכוונה שלי היתה שכרגע יש לגנץ 13 מנדטים
3. כל המפלגות מונות את הבוחרים שלהן (בארץ ובעולם). זה מאד מצער אבל זה המצב. לפני המשפט שלו זה היה ביבי קלאסי. הוא היה מעביר החלטות שהוא לא האמין בהן בעצמו כדי לקבל מחיאות כפיים מהבייס שלו בידיעה שבית המשפט יפסול אותן.
יש ימין שאיכפת לו שלא יהיו ערבים. יש ימין שלא איכפת לו מהערבים ויש ימין שלא מפריע לו הערבים אבל הוא לא יתאמץ בשביל זה.