Asafasraf כתב: ↑01 יוני 2022, 06:17
אם אתה חושב שאני לא רואה את הסבל של האחר, אתה טועה. ממש לא עושה לי טוב לראות פלסטינאי עומד במחסום משעה 4 בבוקר כדי להגיע לעבודה בישראל בשעה 8. ועדיין, כל עוד אין מישהו בצד השני שירים את הכפפה, וכשיש יותר חופש לצד השני מתרחשים פה פיגועים. מה לעשות? אני בהחלט אעשה הכל כדי שהמשפחה שלי תהיה מוגנת.
לגביי מאמרים- אני לא מזלזל בך חלילה, אלא פשוט לא מצליח לפתוח אותם כי אני מגיב מהנייד.
לגביי החבר והעיר המעורבת- זה בדיוק מה שקורה בפועל, לכן בכל פעם שאומרים לך ״בוא תגור בעיר כזו זמן מסוים״ אל תבטל את דעתו של האחר שחווה את הבעיה.
שאלתי גם בפוסט המקביל- מה מבין העוולות שהפלסטינאים טוענים לבין ירי זיקוקים מאסיבי יחד עם ירי חי בכל חתונה שמתקיימת?
האירוניה הקטנה היא שאתה מאמין בקומוניזם, חלק גדול מכינויו של המתנגד לדעותיך קומוניסים…
אני לא חושב שאתה לא רואה את הסבל, אני פשוט חושב שאתה לא מבין אותו בקונטקסט הנכון. והקונטקסט הזה הוא שהמחסומים קיימים לא בשביל ביטחון אלא בשביל לאפשר לישראל לבנות איזורים ליהודים בלבד בגדה המערבית, ע"מ לקבוע "עובדות בשטח" והלכה למעשה ליצור בנטוסטנים לפלסטינים.
אני ממליץ לך כשאתה לא בנייד לחפש את צמד המילים "בצלם מפה" בגוגל. הלינק הראשון יוביל אותך למפה אינטראקטיבית של בצלם של הגדה המערבית ורצועת עזה. אני מצרף פה צילום של המפה ללא כל הפרטים הנוספים (מחסומים, אירועים וכו'). השטחים בכחול הם שטחי C ובחום שטחי A ו-B:
מה שאפשר ללמוד מהמפה הזו היא שהתנחלויות נבנו באופן מכוון מסביב לישובים פלסטינים, כך שאין רציפות טריטוריאלית בשטחי A ו-B. המחסומים נמצאים בדיוק באיזורים האלו - הם לא רק מונעים מפלסטינים להיכנס לשטחי C אלא גם מונעים מהם לעבור באופן חופשי בין השטחים שמיועדים להם.
זו לא מקריות, זה הליך שנועד לחנוק את היישובים הפלסטינים, למנוע מהם לגדול ולסגור אותם באיזורים נוחים לשליטה ישראלית. זה בדיוק מה שהיו הבנטוסנטים לשחורים בדרא"פ (ובדיוק מה שישראל עשתה ליישובים פלסטינים בתוך הקו הירוק). אם מחסומים וכו' היו נטו עניין של בטחון, כל הגדה הייתה נראית אחרת: גדר ענקית על הקו הירוק, אפס התנחלויות ומניעה של אזרחים ישראלים להיכנס לשטח. אפס פלסטינים נכנסים לישראל, אפס ישראלים נכנסים לגדה. זה היה מונע את כל הפיגועים, לא רק את חלקם. העובדה שישנן התנחלויות והן חולשות על שטחים שיחד מהווים את
רוב שטח הגדה, מעידה על-כך שכל העסק, כולל המחסומים הפנימיים, הוא לא עבור בטחון אלא עבור סיפוח. זה באמת כ"כ פשוט.
את המאמרים האחרים אתה יכול גם כן לקרוא במחשב נפרד. אם אין לך גישה, אני אשמח לשלוח לך את הטקסטים מועתקים באי-מייל.
לגבי החבר וכו' - וכל מה שסיפרתי לך באמת קורה בשכונות הדרום בתל-אביב, ובאוטובוסים, בכבישים וכו' - ודברים שחוויתי בעצמי כשהייתי מבקר את אותו החבר בתקופת התיכון. שנינו יודעים שהתמונה שגזענים מנסים לצייר כתוצאה מכך היא שטחית, מכלילה ושגויה במהותה. למה זה ככה כלפי יהודים מזרחים, אבל כשזה מגיע לפלסטינים התמונה הזו איכשהו "צודקת"?
כפי שכתבתי כבר כמה פעמים, הקשר בין העוולות לבין ההתנהלות היום-יומית של פלסטינים רבים היא שעוני מביא איתו פשיעה. זה נכון לגבי פלסטינים, וגם לגבי יהודים מזרחים, יהודים אשכנזים, שחורים בארה"ב, מהגרים בצרפת וכו' וכו'. ירי בחתונות הוא מנהג דבילי בעולם הערבי, אבל אם הוא היה הבעיה היחידה שהעלת בכל הנושא הזה - מה אני אגיד, אשרינו. לכל קבוצה אתנית יש מסורות מטומטמות ומסוכנות (למשל בישראל פעם בשנה עשרות ילדים נפצעים במדורות ל"ג בעומר) - זה לא משהו שאי אפשר לשנות, להסתגל ולעבוד עליו עבור חיים משותפים.
אני מסכים שהמשתמש "קומוניסים" אינו קומוניסט, או לכל הפחות לא הבין את ה-א"ב המרקסיסטי, וזה מאד ברור כשקוראים את הדברים שהוא כותב.