נדמה לי שבפורום הישן היה אשכול על זה וחשבתי שיהיה נחמד להחיות את הנושא.
גרילנדה
גוזניקים
חצרן
למפיונים
אקונום
כמו כן, לא יודע אם זה רק אצלנו או גם בקיבוצים אחרים - "תָרְס" למרס טורקי בשש-בש ששווה 3 נקודות (ואם מוציאים את כולם כשליריב יש עדיין אכולים, זה היה נקרא מרס כפול והיה שווה 4 נקודות).
שמענו פעם שבאחד הקיבוצים הקרובים אומרים "מגרוף" (מגב לרצפה) ו"עוגית" במקום עוגיה. אצלנו לא היו אומרים ככה.
"אני סופר עד אחד" שיש במבצע סבתא היה ביטוי מאוד שגור ונפוץ אצלנו עוד הרבה לפני שהסרט יצא.
המשחק שידוע (לפחות בחלק מהמקומות) בשם "חיי שרה" היה נקרא אצלנו "חוממו".
מילים וביטויים אופיינים לקיבוצים
- בונדר
- קיבל.ה 190 לייקים
מה זה למפיונים?
אז הוא לא למד שום לקח, ואין לו שכל גם להצטער.
- בעל(ת) האוב
- קיבל.ה 181 לייקים
מעין לפידים (מהמילה lamp). היו מכינים את זה לחנוכה ובאים עם זה לחדר אוכל. זה בד"כ היה מקל עץ מרובע,
מעליו ריבוע דיקט בגודל 10X10 ס"מ, שבכל אחת מהפינות שלו היה מקלון עץ מרובע. ארבעת המקלונים היו עטופים מהצד בחומר כלשהו, לא זוכר בדיוק מה (אולי איזה סוג של בד?).
ובתוך זה על ריבוע הדיקט היו שמים נר.
רינגו סטאר המלך
-
dino
- קיבל.ה 3009 לייקים
גם כל קיבוץ והכינוי לאותה מכולת מקומית.
ובנימה עצובה- זה זן הולך ונעלם, עם כל ההרחבות, מרבית הקיבוצים הופכים להיות משהו אחר. נשאר רק הטרחנות להסתכל בחשדנות על כל רכב שעובר, כאילו העמיס כמה בננות לא שלו ומי זה בכלל והרכילס. אבל זה בדרך כלל נשאר רק עם ליבת הקיבוץ ולא המרחיבים
ובנימה עצובה- זה זן הולך ונעלם, עם כל ההרחבות, מרבית הקיבוצים הופכים להיות משהו אחר. נשאר רק הטרחנות להסתכל בחשדנות על כל רכב שעובר, כאילו העמיס כמה בננות לא שלו ומי זה בכלל והרכילס. אבל זה בדרך כלל נשאר רק עם ליבת הקיבוץ ולא המרחיבים
- בעל(ת) האוב
- קיבל.ה 181 לייקים
אצלנו זה היה נקרא בעבר הרחוק "מרכול". אז עדיין לא היה שם מזון שהוא לא מזון יבש. כשפתחו חנות נפרדת גם לדברים האלה, קראו לזה מרכולית.dino כתב: ↑17 דצמבר 2025, 21:40 גם כל קיבוץ והכינוי לאותה מכולת מקומית.
בהמשך איחדו את שתי החנויות ומאז לרוב קוראים לזה כלבו.
רינגו סטאר המלך
-
Brilliant
- קיבל.ה 186 לייקים
יש מילה ששמורה רק לקיבוצניקים ועל פי בדיקה שלי לכל הקיבוצניקים: מסקק או מסקקת לשדכן סיכות (כתבתי בקוף להקל בהבנה). רק בגיל 18 גיליתי ששאר העולם מחוץ לקיבוצים קורא לזה שדכן.
- בעל(ת) האוב
- קיבל.ה 181 לייקים
- סומך
- קיבל.ה 1660 לייקים
צרכניה!בעל(ת) האוב כתב: ↑17 דצמבר 2025, 22:05אצלנו זה היה נקרא בעבר הרחוק "מרכול". אז עדיין לא היה שם מזון שהוא לא מזון יבש. כשפתחו חנות נפרדת גם לדברים האלה, קראו לזה מרכולית.dino כתב: ↑17 דצמבר 2025, 21:40 גם כל קיבוץ והכינוי לאותה מכולת מקומית.
ובמושב של המשפחה שלי קוראים לפסי האטה 'גדודיות'
פיצוחי שווארמה
הבורסה הבורסה
הבורסה הבורסה
-
ארז שדה
- קיבל.ה 1222 לייקים
גם בגבעתיים בשנות ה80 הייתה צרכניהסומך כתב: ↑23 דצמבר 2025, 08:51צרכניה!בעל(ת) האוב כתב: ↑17 דצמבר 2025, 22:05אצלנו זה היה נקרא בעבר הרחוק "מרכול". אז עדיין לא היה שם מזון שהוא לא מזון יבש. כשפתחו חנות נפרדת גם לדברים האלה, קראו לזה מרכולית.dino כתב: ↑17 דצמבר 2025, 21:40 גם כל קיבוץ והכינוי לאותה מכולת מקומית.
-
בני12
- קיבל.ה 2355 לייקים
צרכניה זה בעיקר במושבים, לא בקיבוצים.סומך כתב: ↑23 דצמבר 2025, 08:51צרכניה!בעל(ת) האוב כתב: ↑17 דצמבר 2025, 22:05אצלנו זה היה נקרא בעבר הרחוק "מרכול". אז עדיין לא היה שם מזון שהוא לא מזון יבש. כשפתחו חנות נפרדת גם לדברים האלה, קראו לזה מרכולית.dino כתב: ↑17 דצמבר 2025, 21:40 גם כל קיבוץ והכינוי לאותה מכולת מקומית.
וזה עם חולם ב-צ' ודגש ב-כ'
-
Brilliant
- קיבל.ה 186 לייקים
אצלנו זה היה הפוך - היה לנו מכולית וכל-בו (שכמובן לא היה בו ״הכל״, כי היו דברים גם במכולית), ואז איחדו אותם, וליצור המאוחד קראו בתחילה המכולית, כי זה היה במיקום הישן של המכולית, אבל אז לפני עשור וחצי שינו לזה את השם ל״מרכול״. אני, מתוך התעקשות דינוזאורית שמקדשת את העבר סתם כי הוא היה בעבר, קורא לזה המכולית.בעל(ת) האוב כתב: ↑17 דצמבר 2025, 22:05אצלנו זה היה נקרא בעבר הרחוק "מרכול". אז עדיין לא היה שם מזון שהוא לא מזון יבש. כשפתחו חנות נפרדת גם לדברים האלה, קראו לזה מרכולית.dino כתב: ↑17 דצמבר 2025, 21:40 גם כל קיבוץ והכינוי לאותה מכולת מקומית.